2017. április hónap bejegyzései

(2160) Észak Korea rakétái

Tibor bá’ online

 

Az elmúlt napokban a nemzetközi és a magyar média szerint is Észak Korea rakéta teszteket hajtott végre, de a rakéták rendre felrobbantak nem sokkal a fellövést követően. Kommentálás nincs, így mindenki azt a következtetést vonja le, amit akar. És mit akar a többség? Balfácánok! Amerika nincs veszélyben, mert Kim rakétái a Japán tengerig se érnek el. Ha elérnének, akkor amerikai felszólításra az ENSZ Biztonsági Tanácsa fel lenne háborodva, hogy Észak Korea rakétái nemzetközi vizekre pottyannak. Az senkinek se jut eszébe, hogy esetleg szándékosan robbantják fel őket, hogy Észak koreai területekre hulljanak vissza. Ha csak a motort, vagy az indítást akarják tesztelni, ez tökéletesen elég.

Ez mellett felmerül a kérdés, hogy van-e olyan rakétájuk, ami már túl van a tesztelésen és hadrendbe van állítva? Van. Az alábbi ábrát a BBC hozta nyilvánosságra. Gondolom angol szöveggel is érthető.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2159) Proszektúra idill

Tibor bá’ online

Nem akarom mentegetni Orbánt, de az egészségügy lerobbanás világjelenség.

Az egyik meg nem nevezett angol kórházban végzett felmérés szerint az intenzív osztályon fekvő betegek nagy részének diagnózisa egyszerűen helytelen. Némelyek azért halnak meg, mert az orvosok nem vesznek észre olyan jól elhatárolható betegségeket, mint például szívinfarktus, rákos daganat vagy tüdőembólia. Szakértők szerint az ok nem annyira a hozzá-nem-értésben keresendő, mint inkább abban, hogy nincs „visszajelzés”, amiből tanulni lehetne. Ugyanis alig végeznek boncolást.

A papírok visszakeresése érdekes eredményt hozott. Ezek szerint egy másik angol kórházban a halált okozó betegséget az esetek 39 százalékában nem ismerték fel. Ráadásul, az állapot nem korlátozódik egy-két kórházra, inkább lehetne mondani, hogy széleskörű. Az egyik kritikus szerint az orvosok túlzó mértékben bíznak az új diagnosztikai eszközökben, és nem tanulnak hibáikból, mert világszerte egyre kevesebb boncolást végeznek.

Természetesen egy-kettőre kezdtek megjelenni az orvosvédő nyilatkozatok: „Nem arról van szó, hogy hanyag munkát végeznének, de az esetek nagy részében lehetetlenség pontos diagnózist készíteni.” Mások úgy gondolják, hogy a kb. 30 százalékos tévedési arányt eddig is sejtették, de nem tudták melyik az a harminc százalék.

Megint mások azt feszegetik, hogy ha ez a helyzet az intenzív osztályokon, mi lehet a valóság más osztályokon. Ezeket gyorsan próbálják megnyugtatni, hogy az intenzív osztály egy különleges eset, mert az ott fekvő páciensek többségével, állapotuk miatt nem lehet kommunikálni, és ez nehezíti az orvos helyzetét. El tudom képzelni, amikor az egyik lázas, de úgy különben kommunikatív betegnek azt mondja az orvos, „Mondja szépen ááááá, köszönöm, egyébként mit gondol a néni, mi lehet a baja? Igazán nagy segítség lenne, ha tippelne valamire.”

És akkor most nézzünk szemben egy konkrét esettel. A Birmingham Heartlands Hospital vizsgálata fényt derített a következőkre: Három év alatt az intenzív osztályon  2213 beteg fordult meg. Összesen 636 hagyta ott a fogát, akik közül mindössze 49-et daraboltak fel, de csak 38 boncolási eredményt lehetett értékelni (a homály fedett 11 esetről egy szó se!). A boncolási jegyzőkönyvek szerint 17 diagnózis helyes volt, 21 pedig hibás. A 21 hibás diagnosztizált beteg közül 10 életben maradhatott volna, ha az orvos rájön mi a baja, de hát kérem 3 esetben a szívinfarktusnak is sikerült elbújni az orvos elől.

Most jön a hab a tortára! A boncolások gyakoribbá tételének legnagyobb ellenzői, maguk a kezelőorvosok, mert félnek, hogy hibájukra fény derül és a rokonság perelni fog.

Természetesen annak is van esélye, hogy ez a helyzet csak a nem fizető betegek esetében áll fenn. Magánklinikáknál ez nem létezik. Akinek nincs pénze az dögöljön meg! A befizetett járulékot a kormány stadion építésekre költi el.

Engem mindig bámulatba ejtett az a szemlélet, ami szerint, ha egy híd leszakad, a tervezőt börtönbe csukják, ha egy gépkocsi vezető munkája közben elüt egy járókelőt, biztos elzárás vár rá, ha egy vegyész felrobbantja a laboratóriumot, minimum meg kell neki fizetni a kárt, persze csak akkor ha életben marad. Ezzel szemben, a beteg embernek tudomásul kell venni, hogy gyógyítása bizonyos kockázattal jár, amibe még az is belefér, hogy műtét közben a hasában felejtenek egy ollót. Ő tehet róla, ha nem kell felnyitni a hasát, nem lehet bent felejteni egy ollót. Legközelebb majd kétszer is meggondolja, mielőtt kiveteti az epekövét. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2158) Rendőrállam

VIP. 227.

 

Mottó: Ha 2018-ban Orbán nyer, ez vár ránk.

Hogy mi a rendőrállam, azt nem kell megmagyarázni, mindenki tudja. Egy olyan ország, ahol a „szolgálunk és védünk” ki van írva a rendőr gépkocsikra, de az állítás a vezetőkre szól, őket szolgálják és őket védik mindenáron. Mit jelent a mindenáron? Ha Amerikában egy rendőr – mondjuk – közúti ellenőrzés során lelövi az ellenőrzött gépkocsi vezetőjét, elég ha annyit mond a főnökének, hogy „veszélyeztetve érezte magát”, és kész. Ha egy szolgálatban lévő amerikai rendőr veszélyeztetve érzi magát, bármit megtehet következmények nélkül. És akkor most nézzük az amerikai posztot, érdemes, mert efelé tartunk.

Ott tartunk, hogy a rendőrök behatolhatnak egy állampolgár végbelébe, vaginájába. Bírói engedéllyel megkatéterezhetnek egy férfit. Magyarul egy szondát felnyomhatnak a péniszén keresztül a húgyhólyagjába, hogy vizeletet vegyenek tőle abban az esetben, ha nem hajlandó vagy éppen nem tud, nem képes vizelni, vizeletet produkálni. Természetesen végrehajthatnak kolonoszkópiát is, vagyis műszerrel kotorászhatnak bárki végbelében a végbél tulajdonos hozzájárulása nélkül. Az ok nem más, mint drogkeresés. Viszont az esetek túlnyomó többségében a sértett teljesen ártatlan, a gyanúsítás a rendőr kénye-kedve szerint történik. Az eljárás lényege, hogy a politikusok által „ellenségnek” kikiáltott osztály tagjait degradálják, megszégyenítsék. – állítja Radley Balko a The Washington Post munkatársa. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mondjuk az országúton egy kocsinak nem világit az egyik hátsó lámpája. A rendőr megállítja, és azt konstatálja, hogy a vezető néger, és különben se szimpatikus, a járgány pedig 15 éves. Ez elég arra, hogy behatoljon a vezető végbelébe, tegyük hozzá, teljesen törvényszerűen. És akkor most a cikk.

Előbb azért felhívom a figyelmét azoknak, akik még mindig nem csak hiszik, de terjesztik is, hogy Amerika az álmok országa, addig, amíg nem dugják fel a gumibotot a seggedbe…………

___________________________________________________________________________
A VIP fordítást elküldöm az előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor(k)t-online.hu
___________________________________________________________________________

Run for Your Life: The American Police State Is Coming to Get You

By John W. Whitehead

“We’ve reached the point where state actors can penetrate rectums and vaginas, where judges can order forced catheterizations, and where police and medical personnel can perform scans, enemas and colonoscopies without the suspect’s consent. And these procedures aren’t to nab kingpins or cartels, but people who at worst are hiding an amount of drugs that can fit into a body cavity. In most of these cases, they were suspected only of possession or ingestion. Many of them were innocent… But these tactics aren’t about getting drugs off the street… These tactics are instead about degrading and humiliating a class of people that politicians and law enforcement have deemed the enemy.Radley Balko, The Washington Post

April 19, 2017 „Information Clearing House” –  Daily, all across America, individuals who dare to resist—or even question—a police order are being subjected to all sorts of government-sanctioned abuse ranging from forced catheterization, forced blood draws, roadside strip searches and cavity searches, and other foul and debasing acts that degrade their bodily integrity and leave them bloodied and bruised.

Americans as young as 4 years old are being leg shackled, handcuffed, tasered and held at gun point for not being quiet, not being orderly and just being childlike—i.e., not being compliant enough.

Government social workers actually subjected a 3-year-old boy to a forced catheterization after he was unable to provide them with a urine sample on demand (the boy still wasn’t potty trained). The boy was held down, screaming in pain, while nurses forcibly inserted a tube into his penis to drain his bladder—all of this done because the boy’s mother’s boyfriend had failed a urine analysis for drugs.

Americans as old as 95 are being beaten, shot and killed for questioning an order, hesitating in the face of a directive, and mistaking a policeman crashing through their door for a criminal breaking into their home—i.e., not being submissive enough.

Consider what happened to David Dao, the United Airlines passenger who was accosted by three police, forcibly wrenched from his seat across the armrest, bloodying his face in the process, and dragged down the aisle by the arms merely for refusing to relinquish his paid seat after the airline chose him randomly to be bumped from the flight—after being checked in and allowed to board—so that airline workers could make a connecting flight.

Those with ADHD, autism, hearing impairments, dementia or some other disability that can hinder communication in the slightest way are in even greater danger of having their actions misconstrued by police. Police shot a 73-year-old-man with dementia seven times after he allegedly failed to respond to orders to stop approaching and remove his hands from his jacket. The man was unarmed and had been holding a crucifix.

Clearly, it no longer matters where you live.

Big city or small town: it’s the same scenario being played out over and over again in which government agents, hyped up on their own authority and the power of their uniform, ride roughshod over the citizenry who—in the eyes of the government—are viewed as having no rights.

Our freedoms—especially the Fourth Amendment—continue to be torn asunder by the prevailing view among government bureaucrats that they have the right to search, seize, strip, scan, spy on, probe, pat down, taser, and arrest any individual at any time and for the slightest provocation.

Forced cavity searches, forced colonoscopies, forced blood draws, forced breath-alcohol tests, forced DNA extractions, forced eye scans, forced inclusion in biometric databases—these are just a few ways in which Americans continue to be reminded that we have no control over what happens to our bodies during an encounter with government officials.

For instance, during a “routine” traffic stop for allegedly “rolling” through a stop sign, Charnesia Corley was thrown to the ground, stripped of her clothes, and forced to spread her legs while Texas police officers subjected her to a roadside cavity probe, all because they claimed to have smelled marijuana in her car.

Angel Dobbs and her 24-year-old niece, Ashley, were pulled over by a Texas state trooper for allegedly flicking cigarette butts out of the car window. Insisting that he smelled marijuana, the trooper proceeded to interrogate them and search the car. Despite the fact that both women denied smoking or possessing any marijuana, the police officer then called in a female trooper, who carried out a roadside cavity search, sticking her fingers into the older woman’s anus and vagina, then performing the same procedure on the younger woman, wearing the same pair of gloves. No marijuana was found.

Leila Tarantino was subjected to two roadside strip searches in plain view of passing traffic during a routine traffic stop, while her two children—ages 1 and 4—waited inside her car. During the second strip search, presumably in an effort to ferret out drugs, a female officer “forcibly removed” a tampon from Tarantino. Nothing illegal was found.

David Eckert was forced to undergo an anal cavity search, three enemas, and a colonoscopy after allegedly failing to yield to a stop sign at a Wal-Mart parking lot. Cops justified the searches on the grounds that they suspected Eckert was carrying drugs because his “posture [was] erect” and “he kept his legs together.” No drugs were found.

Meanwhile, four Milwaukee police officers were charged with carrying out rectal searches of suspects on the street and in police district stations over the course of several years. One of the officers was accused of conducting searches of men’s anal and scrotal areas, often inserting his fingers into their rectums and leaving some of his victims with bleeding rectums.

Incidents like these—sanctioned by the courts and conveniently overlooked by the legislatures—teach Americans of every age and skin color the painful lesson that there are no limits to what the government can do in its so-called “pursuit” of law and order.

If this is a war, then “we the people” are the enemy.

As Radley Balko notes in The Washington Post, “When you’re at war, it’s important to dehumanize your enemy. And there’s nothing more dehumanizing than forcibly and painfully invading someone’s body — all the better if you can involve the sex organs.”

The message being beaten, shot, tasered, probed and slammed into our collective consciousness is simply this: it doesn’t matter if you’re in the right, it doesn’t matter if a cop is in the wrong, it doesn’t matter if you’re being treated with less than the respect you deserve or the law demands.

The only thing that matters to the American police state is that you comply, submit, respect authority and generally obey without question whatever a government official (anyone who wears a government uniform, be it a police officer, social worker, petty bureaucrat or zoning official) tells you to do.

This is what happens when you allow the government to call the shots: it becomes a bully.

As history shows, this recipe for disaster works every time: take police officers hyped up on their own authority and the power of the badge, throw in a few court rulings suggesting that security takes precedence over individual rights, set it against a backdrop of endless wars and militarized law enforcement, and then add to the mix a populace distracted by entertainment, out of touch with the workings of their government, and more inclined to let a few sorry souls suffer injustice than to challenge the status quo.

“It is not only under Nazi rule that police excesses are inimical to freedom,” warned former Supreme Court justice Felix Frankfurter in a 1946 ruling in Davis v. United States: “It is easy to make light of insistence on scrupulous regard for the safeguards of civil liberties when invoked on behalf of the unworthy. It is too easy. History bears testimony that by such disregard are the rights of liberty extinguished, heedlessly at first, then stealthily, and brazenly in the end.”

In other words, if it could happen in Nazi Germany, it can just as easily happen here.

It is happening here.

Unfortunately, we’ve been marching in lockstep with the police state for so long that we’ve forgotten how to march to the tune of our own revolutionary drummer. In fact, we’ve even forgotten the words to the tune.

We’ve learned the lessons of compliance too well.

For too long, “we the people” have allowed the government to ride roughshod over the Constitution, equating patriotism with blind obedience to the government’s dictates, no matter how unconstitutional or immoral those actions might be.

As historian Howard Zinn recognized:

Our problem is civil obedience. Our problem is the numbers of people all over the world who have obeyed the dictates of the leaders of their government and have gone to war, and millions have been killed because of this obedience… Our problem is that people are obedient all over the world, in the face of poverty and starvation and stupidity, and war and cruelty. Our problem is that people are obedient while the jails are full of petty thieves, and all the while the grand thieves are running the country. That’s our problem… people are obedient, all these herdlike people.

What can you do?

It’s simple but as I detail in my book Battlefield America: The War on the American People, the consequences may be deadly.

Stop being so obedient. Stop being so compliant and herdlike. Stop kowtowing to anyone and everyone in uniform. Stop perpetuating the false notion that those who work for the government—the president, Congress, the courts, the military, the police—are in any way superior to the rest of the citizenry. Stop playing politics with your principles. Stop making excuses for the government’s growing list of human rights abuses and crimes. Stop turning a blind eye to the government’s corruption and wrongdoing and theft and murder. Stop tolerating ineptitude and incompetence by government workers. Stop allowing the government to treat you like a second-class citizen. Stop censoring what you say and do for fear that you might be labeled an extremist or worse, unpatriotic. Stop sitting silently on the sidelines while the police state kills, plunders and maims your fellow citizens.

Stop being a slave.

As anti-war activist Rosa Luxemburg concluded, “Those who do not move, do not notice their chains.”

You may not realize it yet, but you are not free.

If you believe otherwise, it is only because you have made no real attempt to exercise your freedoms.

Had you attempted to exercise your freedoms before now by questioning a police officer’s authority, challenging an unjust tax or fine, protesting the government’s endless wars, defending your right to privacy against the intrusion of surveillance cameras, or any other effort that challenges the government’s power grabs and the generally lopsided status quo, you would have already learned the hard way that the police state has no appetite for freedom and it does not tolerate resistance.

This is called authoritarianism, a.k.a. totalitarianism, a.k.a. oppression.

As Glenn Greenwald notes for the Guardian:

Oppression is designed to compel obedience and submission to authority. Those who voluntarily put themselves in that state – by believing that their institutions of authority are just and good and should be followed rather than subverted – render oppression redundant, unnecessary. Of course people who think and behave this way encounter no oppression. That’s their reward for good, submissive behavior. They are left alone by institutions of power because they comport with the desired behavior of complacency and obedience without further compulsion. But the fact that good, obedient citizens do not themselves perceive oppression does not mean that oppression does not exist.

Get ready to stand your ground or run for your life, because the American police state is coming to get you.

Constitutional attorney and author John W. Whitehead is founder and president of The Rutherford Institute. His new book Battlefield America: The War on the American People (SelectBooks, 2015) is available online at www.amazon.com. Whitehead can be contacted at johnw@rutherford.org.


___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

 

(2157) A nyitott házasságról

Tibor bá’ online

Kezdjük a definícióval! Nyitottnak nevezik azt a házasságot, amelyben a felek egyezsége alapján a hagyományos házastársi (nemi) hűség nem kötelező. Egyszerű szavakkal szólva, minkét fél azzal szeretkezik, akivel akar. Mindjárt elöljáróban meg szeretném jegyezni, szó sincs arról, hogy propagandát kívánok kifejteni akár a nyitott házasság mellet, akár pedig ellene. Mindössze fel szeretném lebbenteni a fátylat egy Amerikában már évek óta praktizált jelenségre, ami – mint minden más „kulturális” jelenség – hozzánk is megérkezett.

Ha monogám házasságban élő vagy és fantáziádat felkeltettem volna, akkor (szokásomtól eltérően) azt tanácsom, hogy nemi életed tartsd az eddigi keretek között, vagy beszélgessél el a partnereddel, de semmi esetre se szánd el magad a megcsalásra. Ezen tanácsom (és monogám életmódom – ami az én koromban nem nagy kunszt -) ellenére én úgy gondolom, hogy a monogámia ma már egy elavult, ám kierőszakolt követelmény, ami számtalan embert tart fogva egy olyan kapcsolatban, amely nem teszi őket boldoggá, vagy pedig megsértik a játékszabályokat és állandó bűntudatban vergődnek.

Általam még nem vizsgált okokból kifolyólag barátaim és közeli ismerőseim nemritkán 20-30 évvel fiatalabbak nálam. Ennek fényében közlöm, hogy néhány hete az egyik barátom beszélgetés közben, a világ legtermészetesebb hangján közölte velem azt, hogy bár hat éve él együtt egy nővel, elég gyakran alakít ki alkalmi kapcsolatokat. Rákérdezésemre feltárta, hogy kábé havonta egy-egy új nő (is) belép az életébe. Számomra nem a puszta tény volt meglepő, hanem az a könnyedség, amivel feltárta a helyzetet, majd pedig az önértékelés. „Hát igen, notórius hűtlen vagyok” mondta némi szomorúsággal a hangjában.

Az előző bekezdésben ismertetett élmény kíváncsivá tett, és elhatároztam, hogy utánanézek a dolognak, ráadásul az érme másik oldaláról kezdem. Egy közeli ismerős házaspár évekkel ezelőtt szétvált. Első időben nehéz volt eldönteni, hogy melyikükkel tartsuk fenn a kapcsolatot, mert a mindkét féllel történő kapcsolattartás rengeteg csapdát rejt magában. Végül a helyzet úgy hozta, hogy a volt feleség akadt fenn a rostán. Kezdeményeztem tehát egy beszélgetést Viktóriával. Kiderült, hogy házassága után esze ágába se jutott rástartolni egy új tartós kapcsolatra. Némi túlzással „férfizabálóvá” vált. Bevallása szerint őt magát is meglepte, hogy a szexpartnerek váltogatása számára kielégítőbb a monogám életformánál.

Egy másik ismerős házaspárról kiderült, hogy már évek óta nincs szexuális kapcsolatuk egymással. A feleség házon kívül szerzi be szexuális szükségletét, míg a férj meglehetősen passzív. Mivel az impotencia kérdése a levegőben lógott, gyorsan hozzátették, hogy nem erről van szó.

Tudok olyan szerelmi háromszögről, ahol a két nő és egy férfi egy lakásban, boldogan élnek és nevelnek együtt gyerekeket.

A felsorolt esetek természetesen se nem tipikusnak, se nem széles körben elterjedtnek nevezhetők. Ugyanakkor számtalan házaspárt ismerek, akik küszködnek a monogámiával, ám mégis megmaradnak benne, miközben legalább az egyik fél beismeri, hogy nem a ő számára találták ki. Miért nem? Tehetjük fel a kérdést. A nekem felkínált válasz nem kellően elaborált és nem mindenki részére érthető. „Érzelmileg nem érzem szükségét annak, hogy szavakkal elkötelezzem magam egyetlen férfinek. A szexuális exkluzívitás ígérete nem kötelezheti el a másikat, mert ez egyfajta zsarolás lenne. Nekem egy kapcsolatban nem a kizárólagosság a fontos, hanem a nyitottság, bizalom, kulturális egyetértés.”

Az mindenesetre megállapítható, hogy sokak részére a monogámia ragyogóan működik, de mások részére – nőknek és férfiaknak egyaránt – a monogámia nem egy kielégítő elrendezés, mert lehetetlenné teszi tökéletes önmegvalósításukat. Egy pillanatra hagyjuk el a férfiakat, mert az ő motivációjuk már évszázadok óta ismert (Mindenkit meg kell kefélni 😀 ). De hogyan is van ez pontosan? Arról lenne szó, hogy minden nő azzal bújik ágyba, akivel akar? Nem, nem ez a helyzet. A poligámiában hívő nők szerint más-más partnerek különböző aspektusokat csalnak ki belőlük. Hümm! Tehát a különböző férfiak nem egymástól eltérőt nyújtanak, hanem egyedinek mondható énjük hatására a nők belvilágából más és más jön elő.

Most kellene átváltoznom nővé, hogy érdemben beleszólhassak a tapasztaltakba. Mivel ez nem lehetséges kíváncsiskodásommal megkerestem 60 éve ismeret barátnőmet, akivel soha nem volt szexuális kapcsolatom, és aki 3 gyorsan összecsapott házasság után negyedszer nem volt hajlandó oltár elé lépni. Klári nagyon segítőkésznek mutatkozott és nézeteimet iparkodott kiegészíteni. „Gondolj bele – kezdte – különböző, közeli barátaid vannak, az általános iskolából, az egyetemről, munkahelyről, egy házban laktatok, stb. Kapcsolatok minősége minden bizonnyal különböző. Úgy értem egyikkel ilyesmikről beszélgetsz, a másikkal olyasmikről. Érted, nem? – persze, bólogattam – nahát. Vannak nők, akiknek ugyanez a tapasztalatuk a szeretőikkel. Mondjuk van egy férjük évek, sőt évtizedek óta, de van más valakijük is, akivel időnként találkoznak és ez a találkozás egészen mást nyújt, mint az otthoni. És ez – hangsúlyozta ki Klári – nem kizárólag szex, sőt néha szexről szó sincs. Egy nőnek szüksége lehet egy olyan valakire, akivel jól el tud beszélgetni, aki egészen más dolgokra alkalmas, mint a férj, ami persze legtöbbször az alapkapcsolaton kívüli szexet is jelent.

Az a férj, vagy feleség, aki most összeszűkített szemekkel nézne rám, elfelejtkezik arról az egyszerű tényről, hogy környezetünkben a házastársi hűtlenségnek jó néhány évtizedes hagyománya van, és becslésem szerint akkor indult be, amikor a kizárólag háztartást vezető feleség elment munkahelyet választani. Tehát tömegesen tesszük le voksunkat a monogámia mellett, és tömegesen csaljuk meg házastársainkat. Tiltakozol? A múlt század hatvanas éveiben egy hatalmas irodaházban dolgoztam, rengeteg kollégát és kolleginát ismertem. Gyakorlatilag majdnem mindenkinek volt munkahelyi szeretője. Nyílt titok volt. Úgy tűnik a változatosságra sokaknak van igénye, és ha nem akar nyitott házasságra váltani, akkor van alternatíva:, a sorozatos monogámia. Azaz hat-nyolc házastárs egymás után. Ehhez azonban egy gazdag országban kell élni, mert egy válás egyenlő az anyagi csőddel. Tehát mi marad? A színlelt monogámia. Kérdés, melyik kellemetlenebb a nyitott házasság, vagy a megcsalással járó fájdalom? Ez az a kérdés, amire az egyénnek kell megadni a választ, amihez adok némi segítséget.

Házassági tanácsadók szerint nem ritka az olyan házaspár, akik szexuálisan abszolút hűségesek maradnak évtizedeken keresztül, de számtalan más módon csapják be egymást. A teljesség igénye nélkül: elhanyagolás, közömbösség, lenézés, megbecsülés hiánya, nevetségessé tétel, hazudozás, becsapás, alkalmatlanság kinyilvánítása. Az emberi leleményesség szinte határtalan, amikor egy házastárs a másikat el akarja lehetetleníteni, miközben félrekefélésről szó sincs. Miért hisszük azt, hogy mindezeket együtt vagy külön-külön a hűtlenség váltja ki? Rá kell döbbenünk, hogy a szex nem az egyetlen fontos dolog egy kapcsolatban, aminek egyértelműnek kellene lenni, de nagyon sokszor nem az.

Ha most te azt hiszed, hogy én tulajdonképpen a nyitott házasság mellett lobbizok, akkor ki kell hogy ábrándítsalak. A nyitott házasság nem való mindenkinek, nem annyira könnyű és egyszerű, mint ahogy ez a leírásomból látszik. Az általam ismert poligámiát gyakorló emberek (és évtizedeken keresztül én magam is ide tartoztam) egyértelmű véleménye, hogy a gyakorlati kivitelezés igen sok energiát, odafigyelést igényel, amennyiben igazságosak akarunk lenni az összes résztvevővel szemben. Végül pedig a döntéshozás nem egy pillanat műve. Vannak, akik megpróbálkoznak a nyitott házassággal, majd visszatérnek a hagyományoshoz és nem feltétlenül a „ráfázás” miatt. Különböző életkorban más és más megoldás hozhatja a legnagyobb megelégedettséget mindkét fél részére. A poligámia nem egy csodaszer, ami minden szexuális problémára meghozza a gyógyírt. Egyetlen dolog, amit teljes magabiztossággal kijelenthetek, hogy a monogámia egyértelműen nem mindenki számára a legjobb elrendezés a teljes élete folyamán. A monogámia egy „kínlódás”, de ez a kínlódás nem mindig és nem mindenki számára értéktelen. És most, mielőtt elkezded nyílsebesen csapkodni a billentyűzetet, hogy kikerekíts egy hozzászólást, előbb olvasd el még egyszer a posztot és gondolkozz el rajta legalább 10 percig.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2155) Stephen Hawking eladta lelkét az ördögnek

Tibor bá’ online

hawkingMoccanni se tud, mégis ráhajt a pénzre. Úgy tűnik ez alól senki se tud szabadulni. Hawking ugyanis interjút adott a Discovery Channelnek. Személy szerint nekem Hawking sose volt szimpatikus. Olyan matematikus, mint ő, tucatjával rohangál a világban, persze csak ő egyedül nyomorék. A médiának pedig ez kell. Hogy valaki fiatal felnőtt korában idegsorvadást kap, az egy tragédia, ami mindenkiből megértés és szánalmat vált ki. Amikor betegsége nyilvánvalóvá vált, udvarolt egy ifjú hölgynek (Jane Wilde), aki a  betegség előrehaladtával is mellette maradt, feleségül ment egy totális nyomorékhoz, majd szült három gyermeket (hogy miként fogant, azt el se tudom képzelni, de az asszonykának nem kevés fejtörést okozhatott, az biztos). Aztán Hawking 26 év után ráunt a feleségére, semmi hála, fogta magát elvált tőle és  feleségül vette gondozónőjét (Elaine Manson), akitől néhány évvel később szintén elvált. A legantipatikusabb nyilatkozata az volt, a mikor egy riporter megkérdezte mennyi az IQ-ja? Hawking a következőket válaszolt: „Fogalmam sincs, de akik az IQ értékükkel felvágnak, azok mind lúzerek.” Először is, az angol egyetemeken mindenkinek felmérik az IQ-ját, tehát hazudott. Másodszor mások IQ értékéről nem kértek tőle véleményt, mégis előhozakodott vele. Ő természetesen nem lúzer, mert a nyomorékságát alaposan kihasználta, mondhatnám visszaélt vele, és világ életében a pénzre tört. Hogy a pénzzel mit csinál, azt csak a jóisten tudja. Legújabb szakmai marhaságát, ami a tömegek beetetésére kiválóan alkalmas, a londoni „The Telegraph” adta le, én pedig az alábbiakban közlöm a fordítást.

A híres asztrofizikus félti az emberiséget, mert veszélyben van a jövője, ugyanis, ha fenn akar maradni, akkor ki kell mennie a világűrbe. Az interjúban felsorolta azokat a veszélyeket, amikkel az emberiségnek szembe kell néznie: háború, erőforrások kimerülése, túlnépesedés [a pasi egyszerűen zseniális]. A következő 100 év alatt nehéz lesz elkerülni valami katasztrófát. „Egyetlen túlélési esélyünk abban  van, ha szétszóródunk az űrben. Az elmúlt száz év alatt fantasztikus haladást értünk el, de ha ezt folytatni akarjuk a következő 100 év alatt is, akkor jövőnk a világűrben van. Ezért helyezem előnybe az űrutazást.” Néhány hónappal korábban Hawking professzor figyelmeztetett, hogy az űrkutatás nem teljesen veszélytelen. A Discovery Channelen futó sorozatában figyelmeztetett, hogy más élőlények az űrben nem feltétlenül barátságosak. De amíg a saját galaxisunkban mi maradunk az egyedüli intelligens lények, és elkerüljük az önpusztítást, biztonságban leszünk. [Hatalmas szavak, óriási blöffökkel! A mi galaxisunk a „tejút” átmérője 100.000 fényév. Ezen belül mi maradunk az egyedüli intelligens lények? Röhögnöm kell! Ha feltalálják a közel fénysebességgel közlekedő űrhajót (amire semmi esély), akkor is 100.000 év amíg átérünk a másik végére. A Tejútban minimum 200.000.000 csillag, vagyis Nap van. A bolygók száma ennek tízszerese. És ennek mind mi vagyunk az urai? És a nép nyeli, mint kacsa a nokedlit. Hawking pedig gyűjti a milliókat.]

„Az emberiség számára óriási veszélyeket látok. Ilyen  volt például a Kubai válság 1963-ban [valójában 1962-ben volt, de mindenre ő se emlékezhet]. Az ilyen események gyakorisága valószínűleg fokozódni fog. Azonban én optimista vagyok. Ha a következő 200 év alatt el tudjuk kerülni a katasztrófát, akkor a fajtánk biztonságban lesz, mivel szétterülünk az űrben.” Erre az állításra Katherine Freese a Michigani Egyetemről csendben megjegyezte. A legközelebbi állócsillag a Proxima Centauri 4,2 fényév távolságra van. A jelenlegi űrhajóinkkal 50.000 év alatt érnénk oda.

Eddig a The Telegraph cikke, most pedig néhány hozzászólás:

1) Nem tudok elképzelni annál undorítóbbat, mint a „szabadság” széthordását a világmindenségbe. A legfontosabb, amit itt a Földönt tehetünk, hogy véget vetünk az Amerikai Egyesült Államoknak és az összes emberellenes tettének.

2) Mr. Hawking vagy szocializmus lesz vagy barbarizmus, választhat!

3) Őszintén, hogy a fajtánk maga mögött hagyja a Földet és a nyomorunkat széthordjuk másfelé, hányingert hoz rám.

4) Szóval „felfedezzük” mások bolygóját és „megtanítjuk” nekik hogyan legyenek szabadok és higgyenek Jézus Krisztusban. Kérdezz meg egy amerikai őslakós, mit jelentene „ember az űrben”!

5) Az elit hamarosan eltávozik oda, velünk pedig senki se fog törődni. Az emberiség túlélése nem vonatkozik mindenkire.

6) Lehet, hogy Hawking intelligens, de egyben nagy álmodozó is. Meghódítani a Világmindenséget? Sokkal könnyebb megszabadulni az USA-tól és elölről kezdeni mindent.

7) Én még ilyen idióta állítást életemben nem hallottam. Bánjunk úgy a Földdel, mint egy lerobbant gépkocsival, amit egyszerűen kidobunk? Bármikor szert tehetünk egy másik Földre, ahol elölről kezdhetjük az elszúrást? A tudósok néha tényleg kibaszott hülyék, és olyan arrogánsak, mint egy elkényeztetett gyerek.

8/ Szerintem a tudósok miatt halunk ki. Tudományosan felépített űrhajókban élni, tényleg szörnyű lenne.

Ezek után nekem már nincs is mit hozzáfűznöm. Csak elgondolkodom, hogy ezért a fantasztikus interjúért mennyit kaphatott Hawking, aki természetesen nem lúzer.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(385) Bobkó Csaba posztja: Amerika felbomlásának éverepríz

A poszt eredetileg 7 éve, azaz 2010-ben jelent meg. Érdekességét az adja, hogy a jövendölés 2017-re szól. Külön gyönyör, hogy nem nekem kellett lefordítani.

Szerző: Paul Craig Roberts, fordította: Bobkó Csaba  (Arma Gedeon)

2017-ben a klánok uralták Amerikát. — Az első klánok a helyi rendőrségek körül szerveződtek meg. A konzervatívok bűnözésellenes háborúja a 20. század végén és Bush/Obama terrorellenes háborúja a 21. század első évtizedében a rendőrséget civil kontroll nélküli hadsereggé változtatta.
Ahogy a társadalom összeomlott, a rendőrök hadurakká váltak. Az állami rendőrség széthullott és tagjai csatlakoztak lakóhelyük helyi rendőreihez. Az újonnan alakuló törzsek kiegészültek a rendőrök rokonaival és barátaival.
A dollár 2012-ben összeomlott, mint nemzetközi tartalékvaluta, amikor a súlyosbodó gazdasági válság világossá tette Washington hitelezői számára, hogy a szövetségi költségvetési hiány túl nagy volt ahhoz, hogy másból finanszírozzák, mint a bankóprésből.
A dollár veszte után az importárak az egekbe szöktek. Mivel az amerikaiak nem tudták megfizetni a külföldi termékeket, a multi vállalatbirodalmak, melyek a tengerentúlon gyártottak az USA piacára, csődbe mentek, tovább erodálva a kormány adóalapját.
A kormány számlái kifizetése érdekében kénytelen volt fedezetlenül pénzt kibocsátani, ami a belföldi árak rohamos növekedéséhez vezetett. A hiperinfláció miatt Washington megszüntette a Társadalombiztosítást és az Egészségbiztosítást, majd elkobozta a magánnyugdíj pénztárak maradék vagyonát. Ezzel egy év haladékhoz jutott, de amikor nem volt több elkobozható forrás, a pénzkibocsátás és hiperinfláció folytatódott.
Az élelmiszerellátási láncok megszakadtak, amikor a kormány a hiperinfláció elleni harc keretében befagyasztotta az árakat és előírta, hogy minden vásárlást és eladást USA papírpénzben kell elszámolni. Mivel senki nem akart növekvő értékű árukat csökkenő értékű papírért eladni, az áruk eltűntek az üzletekből.
Washington úgy reagált, mint Lenin a szovjet történelem hadi-kommunista korszakában. A kormányzat a hadsereget küldte ki, hogy kobozzák el az árukat a lakosság részére történő természetbeni kiosztás céljából. Ez egy átmeneti megoldás volt a meglevő készletek kimerüléséig, mivel a további termeléstől elvette a kedvet. Az elkobzott javak zöme az őket begyűjtő katonák tulajdonába ment át.
Az áruk újra feltűntek a helyi hadurak védelme alatt álló helyi piacokon. Az árucsere barterben, arany, ezüst és rézpénzekben folyt.

Más klánok olyan családok és egyének körül jöttek létre, akik élelem-, arany-, fegyver- és lőszerkészletekkel rendelkeztek. Kényszerszövetségek alakultak a klánok erőbéli különbségeinek kiegyensúlyozására. Árulások tették a hűséget rövid idő alatt a túlélés nélkülözhetetlen követelményévé.
A nagybani élelem- és egyéb termelés leépült, mert a helyi milíciák adóztatták a területükön áthaladó áruszállítmányokat. Washington kezébe kaparintotta a belföldi olajkitermelést és a finomítókat, de a kormányzat benzinjének nagyobb részét a klánoknak kellett átadni a felségterületükön való biztonságos áthaladás fejében.
A Washington tengerentúli támaszpontjain állomásozó katonák zömét sorsára hagyták. Amint készleteik kimerültek, a magukra hagyott katonák kénytelenek voltak szövetségre lépni azokkal, akik ellen korábban harcoltak.
Washington egyre nehezebben tudta fenntartani magát. Amint elvesztette az ország feletti ellenőrzést, kevésbé volt képes erőforrásokat külföldről beszerezni azok hűbéreként, akiket nukleáris támadással fenyegetett. A többi nukleáris hatalom fokozatosan felismerte, hogy az egyetlen célpont Amerikában Washington volt. A dörzsöltebbek látták az írást a falon és eliszkoltak a volt fővárosból.
Amikor Róma birodalomépítésbe kezdett, a pénze arany és ezüst érmékből állt. Róma jól szervezett volt, hatékony intézményekkel és képes volt a harctéri csapatok olyan ellátására, hogy szakadatlanul háborúzhatott, ami abban az időben az ő monopóliuma volt.
Amikor az önhittség Amerikát tengerentúli birodalom építésére hajtotta, a vállalkozás következményeként a tengeren túlra szervezték ki az amerikai gyártó és szakmunkát jelentő szolgáltatási munkahelyeket, emiatt erodálódott a kormányzat adóalapja, hatalmas költségvetési és külkereskedelmi hiány keletkezett, a rendeleti papírpénz elértéktelenedett, Amerika külföldi hitelezőktől és bábkormányoktól vált függővé.
A Római Birodalom évszázadokig állt fenn. Az Amerikai Birodalom egy nap alatt összeomlott. Róma korrupciója ellenségei erejévé vált és a Nyugati Birodalmat legyőzték.
Amerika akkor omlott össze, amikor a kormány többé nem a népet képviselte, hanem egy magánoligarchia eszközévé vált. A döntéseket kevesek rövid távú haszna érdekében hozták a többség kezelhetetlen jövőbeli tartozásai árán. A tartozások súlya alatt a kormány összeomlott. A globalizáció végigfutott pályáján. Az élet helyi alapokon szerveződött újjá.

___________________________________________________________________________
2010. augusztus 13. — A szerző, Dr. Roberts korábbi pozíciói: Az USA Pénzügyminisztériumának helyettes államtitkára, A Wall Street Journal társszerkesztője, a Business Week rovatvezetője, a Stanford Egyetem Hoover Intézete vezető kutatója, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja William E. Simon Politikai Gazdaságtan tanszékének vezetője, Washington, D.C.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2156) Ha van véleményed Észak Koreával kapcsolatban, akkor ezeket tudnod kell

VIP.226.

 

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy Korea miatt a III. (atom) világháború küszöbén állunk. A  Carl Vinson repülőgép anyahajó órákon belül megérkezik a Koreai félszigethez, és csak az isten a megmondhatója, mi fog történni. Személy szerint én nem hiszek a háború kitörésében, Washington fenyeget, mert ehhez van hozzászokva. Kim vissza fenyeget, mert azt hiszi elkerülhető a háború, ha Washington elhiszi milyen fegyverekkel rendelkezik. Engem inkább az érdekel, ebből hogy lehet kimászni. Viszont a megelőző 100 évről tudnunk kell, mert a szajha média propagandáját ezerrel nyomják.

Harry S. Truman, amerikai elnök – 1952: „Azért harcolunk Koreában, hogy ne kelljen harcolnunk New Orleans-ban vagy San Francisco-ban.”

A kérdés az, hogy ez a 24 millió lelket számláló apró állam miért fordított oly sok forrást csekély jövedelméből az atombomba kifejlesztésére? Ugyanis ez az, amiért általánosságban el van ítélve, mert mások szerint ez e tevékenysége irracionális. Álláspontom szerint Észak Korea ragaszkodása az atomfejlesztéshez nem választható el a XX. században elszenvedett turbulens történelmétől. Íme, az egyszerű tények.

Négy évtizeden keresztül Japán megszállás alatt állt.

A II. világháború után erőszakkal két részre lett szabva.

A feldarabolás után 1950-1953 között háború robbant ki az Egyesült Államokkal, ami tűzszünettel ért végett mind a mai napig.

Korea i.u. 608-ban vált egységes nemzetté saját kultúrájával a gigantikus méretű Kína szomszédságában. Nemzeti függetlenségüknek 1910-ben lett vége, amikor Japán leigázta. Ahogy az általában lenni szokott Japán könnyen szert tett kollaboránsokra a koreai elit soraiból, hogy gyarmatukat rendben tartsák.

A megszállás után a nemzeti ellenállás gyorsan megszerveződött, és mert ez a korai XX. Században történt, hamarosan a kommunisták jelentős szerepet vállalhattak a függetlenség visszaszerzésében. Az ellenállás fő bástyái a „népi bizottságok” voltak, amelyek mély gyökereket eresztettek az egész félszigeten, vagyis a déli részen is. Ezek a népi bizottságok szervezték azokat a gerilla csoportokat, amelyek szembeszálltak japán elnyomókkal.

Amikor 1945 augusztusában az SZU belépett a Japán elleni háborúba, majd Japán megadta magát, az Vörös Hadsereg bevonult Korea északi részébe. Megjegyzendő, hogy Korea felszabadításában az amerikai hadsereg nem vett részt, de mivel akkor még az oroszok és az amerikaiak szövetségesek voltak, és az SZU nem akart barátságtalan lépéseket tenni, beleegyezett abba, hogy Koreát felosszák két részre, az SZU és az USA között. A fiatal Dean Rusk tetszőlegesen jelölte meg az elválasztó vonalat az északi szélesség 38 fokában, aminek elsődleges célja az volt, hogy Szöul az amerikai érdekszférába essen.

Washingtont akkoriban sok kritika érte, amiért a Vörös Hadsereget beengedte Koreába, de a tény ennek az ellenkezője volt. Az SZU könnyedén el tudta volna foglalni az egész Koreát, de inkább abban bízott, hogy Korea jövőjében meg tudnak állapodni Washingtonnal. Azonban az amerikaiak azonnal azok mögé álltak, akik annak idején kollaboráltak a Japánokkal, saját hazájuk kizsákmányolásában. Ezek elsősorban a földesurak voltak. Washington pedig elkezdte felfegyverezni az ideiglenes kormányt a népi bizottságok ellenében. Természetszerűen a Szovjetek a nacionalista kommunista vezetőt, Kim Il Szung-ot támogatták, aki korábban a partizánháborút vezette Japán ellen.

1947-ben az ENSZ engedélyt adott a koreai szavazásra, de a szavazás ellenőrzését kizárólag amerikai küldöttek végezték volna, ezért az SZU, valamint a kommunista Korea nem vett részt a szavazásban. Ekkora ugyanis a Hideg Háború már javában dúlt Washington és Moszkva között. Így aztán az amerikaiak védnöksége alatt lefolytatott szavazásra csak azokat lehetett jelölni, akiket az USA jóváhagyott. Így esett, hogy Dél Korea első elnöke az Amerikában tanult Syngman Rhee lett. Következő lépés a Dél Koreai hadsereg felállítása volt ROK név alatt. Az ROK tisztjei főleg azok lettek, akik korábban kiszolgálták a megszálló japánokat. Még olyan is volt közöttük, akit Hirohito japán császár saját kezűleg tüntetett ki, aki különben megpróbálta elfogni és a japánoknak kiszolgáltatni Kim Il Szung-ot.

Miután Korea ily módon ketté lett osztva, mind az oroszok, mind pedig az amerikaiak kivonultak 1948-ban, bár visszahagytak néhány „tanácsadót”.

A helyzet továbbra is fennállt, hogy a déli vidék továbbra is lojális maradt a népi bizottságokhoz, ami nem azt jelentette, hogy kommunisták lettek volna, csupán olyan nacionalisták voltak, akik tudatában voltak annak, hogy Kim csapatai harcoltak a japánok ellen. Viszont Rhee csapatai elkezdték Kim követőit szisztematikusan felszámolni. E közben az amerikai tanácsadók mindent megtettek, hogy Rhee csapatait megakadályozzák a határ átlépésében, az észak elfoglalása végett.

1948-ban partizánháború tört ki a Rhee rezsim ellen a Cheju déli szigeten, ami forradalommá változott. A forradalom elnyomásába a CIA aktívan beavatkozott. A forradalom leverésénél 20 uszkve 30 ezer paraszt adta életét. A megtorlásban számtalan ROK katona nem volt hajlandó részt venni, akiket brutálisan elnyomtak. Ezek közül több mint ezer fő átszökött Kim hegyi partizánjaihoz. Washington azt állította, hogy a lázadást Moszkva irányította, de ezt semmivel se tudták bizonyítani. Az elkapott vagy megölt lázadóknál japán vagy amerikai gyártmányú fegyverek voltak.

Az észak koreai politikai rendszert több évtizedes megszállás és háború formázta meg. Ennek ellenére a világ úgy tudta, hogy Szovjet csatlósállam. Valóságban Észak Korea hasonló volt Tito Jugoszláviájával. Kim ügyesen lavírozott a Szovjetek és Kína között.

1949 volt a vízválasztó év: kínai kommunista forradalom, a szovjet atombomba, az USA belbiztonságának gyökeres átalakítása (McCarthy éra), ami egy globális antikommunista kampányt jelentett.

„Köztudott” hogy 1950. Június 25.-én az Észak koreai hadsereg átlépte a határt, és megtámadta Dél Koreát. A valóság az, hogy a kijelölt határvonalat folyamatosan megsértették mind a két oldalon, mindennapossá váltak a határvillongások. Az amerikai tanácsadóknak több alkalommal meg kellett akadályozni, hogy Rhee ne támadja meg Észak Koreát. A polgárháború viszont elkerülhetetlennek mutatkozott.

Mivel Amerika a II. világháború utáni politikája a nyersanyagokhoz, piacokhoz, és olcsó munkaerőhöz való globális hozzáférés volt, erősen ellenzett mindenfajta nemzeti felszabadítást, legyen az kommunista vagy liberális demokratikus. Ezért Truman utasította az USA ENSZ nagykövetét, hogy kérjen felhatalmazást Észak megregulázására. Ma se lehet megérteni, hogy a Szovjetunió miért nem élt vétó jogával az ENSZ Biztonsági Tanácsánál. Lényegében az történt, hogy az orosz követ látszólag bojkottálta a tanácskozást, mert nem akarták elfogadni, hogy Csang Kaj Sek Kínája helyett a kommunista Kína foglalja el a helyet. Történelmi tény, hogy Sztálin parancsára maradt távolt a szovjet követ a szavazástól. Vagyis az ENSZ hozzájárulását a háborúhoz meg lehetett volna akadályozni, de ez nem történt meg. Hivatalosan tehát az Északkal szemben az ENSZ harcolt, de valójában az amerikai katonák vettek részt a harcokban.

Nem tudni mi járhatott Sztálin fejében, de utasítására orosz katonák nem vehettek részt a harcokban, és Kim csapatai csak mérsékelt mennyiségű fegyverellátásban részesültek. Később előfordult, hogy szovjet pilóták légpárbajt vívtak amerikaiakkal. A kínaiak viszont azonnal elítélték az ENSZ akciót „amerikai imperializmus” néven, és fenyegettek, amennyiben Kínát is bevonnák a harcokba.

Az elején az amerikaiak vesztésre álltak túlerejük ellenére. A dél koreai volt partizánok természetesen megkeserítették a déliek életét. Egy rövid időre az Északiak Szöult is elfoglalták, és úgy tűnt az amerikaiakat beszorítják a tengerbe. Ekkor a főparancsnok Douglas MacArthur úgy gondolta itt a remek alkalom az atomfegyverek kipróbálására, amit az amerikai Kongresszusban többen helyeseltek. Truman elnök azonban irtózott az atom bevetésétől, helyette arra utasította a tábornokot, hogy szálljon partra Inchon-nál. Ez meglepte az északiakat. Az amerikai erők elkezdték az északiakat a 38. Szélességi fok mögé tolni, ami a háború végét jelentette volna, mivel az ENSZ felhatalmazás eddig szólt. Ezt azonban az amerikai külügy megfúrta azzal, hogy a határ nemzetközileg nincs elismerve, ezért a mandátumuk nem járt le. Ezt MacArthur úgy értelmezte, hogy joga van a háborút kiszélesíteni az északi területekre is. Így az amerikai erők átmentek a főleg hegyvidékből álló északi terültekre, ahol elképesztő vesztességeik voltak.

A kínaiak már a kezdetben megmondták, hogy a határaik közelébe kerülő katonai tevékenységeknek igen kellemetlen következményei lehetnek.

Egy mandzsúriai támadástól félve az éppen csak megkapaszkodott kommunista forradalmat, a kínai külügyminiszter Csu En láj kijelentette, hogy Kína nem nézi el, hogy szomszédját megtámadják az imperialisták. Ezt a figyelmeztetés Mac Arthur simán átlépte – „Nincs légi erejük, ha a kínaiak le akarnak jönni Penjam-ba, óriási öldöklés lesz, mi vagyunk a legjobbak.” Ezt követve elrendelte a légitámadást a kínai határ mellett elterülő sok száz négyzetkilométeren. A gyalogságot pedig még közelebb küldte a határhoz.

A bombázás szörnyű pusztítást végzett, kegyetlenebb volt, mint ami a II. világháború alatt bárhol tapasztalható lett volna, Hirosima és Nagaszaki kivételével. Az általános amerikai nézet az volt, hogy vissza kell őket bombázni a Kőkorszakba.

Az észak koreai nép küzdelme az amerikai megszállók ellen.

Erre 1950. november 27.-én több százezer kínai katona lépte át az észak koreai határt, fölényesen elsöpörve az amerikai erőket. Legnevezetesebb ütközet a Chosin víztározónál volt, ahol 50.000 amerikai tengerészgyalogos adta meg magát. Washingtont pánik söpörte végig. Most már Truman is komolyan elgondolkodott az atombomba bevetéséről, amit Mac Arthur folyamatosan követelt 30 uszkve 50 atombomba ledobását.

Ismert tény, hogy Mac Arthurt Truman kirúgta, mert nyilvánosságra hozta az atombomba bevetésének szükségességét. Valójában Truman is gondolkodott rajta abban az esetben, ha Kína légiereje megtámadná az amerikai erőket. Azonban nem akarta, hogy Mac Arthur maradjon a parancsnok, akitől kitelt volna egy megelőző csapás Kína ellen.

1951 júniusában a háború kezdete után egy évvel a kommunisták az amerikai csapatokat visszaszorították a 38. Szélességi fok alá. A kínaiak képesek lettek volna az amerikai csapatok leszorítani a félsziget aljára, de akkor azok bevetették volna a flottát is, de ennél is fontosabb, felhasználhatták volna az atombombáikat a kínai területeken, ami megával vonhatta volna a Szovjetek beavatkozását, és egy totális termonukleáris háború kirobbanását. Ezért aztán innentől kezdve kialakult az I. világháborúból ismert „kiéheztetési” taktika, vagyis egy állóháború, ami óriási vesztességek okozását jelentette mind a két oldalon egészen 1953-ig, amikor végül megkötötték a fegyverszünetet a két rész összecsatolása nélkül.

Mondani se kell, a legnagyobb vesztességek a civil áldozatok között voltak. Az 1951-ben beindított „Strangle” (megfojtás) hadművelet hivatalos becslés szerint 3 millió áldozatot követelt a 38. Szélességi fok mindkét oldalát beszámítva, de a valóságban inkább 4 millió lehetett. Arról nincs adat, hogy mi volt a kínai áldozatok száma a kínai területen végrehajtott bombázás következtében…………..

___________________________________________________________________________

A poszt folytatását elküldöm a VIP előfizetők részére. Kapcsolat felvétel evatibor(kukac)t-online.hu

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

(2155) Harc a promiszkuitás ellen

Tibor bá’ online

Nem kell ahhoz feministának lenni, hogy belássuk, minden férfiben ott szunnyad a promiszkuitás szelleme. Van, aki tud róla, van aki nem, de ez mit sem változtat a helyzeten. Mindenesetre a promiszkuitás szelleme meglehetősen alattomos, hiszen társadalmilag nem elfogadott, és legyünk őszinték ütközik a kötelmi joggal is, amennyiben egy házasság végül is egy szerződés, aminek a „megcsalás” – végeredményben – az egyoldalú felmondása. Viszont a folyamat nem a megcsalással kezdődik, hanem a (jó esetben) szerelemmel és házassággal.

Költőien fogalmazva, amikor Ámor nyilaÁmor eltalál, lényegében egy illúzió áldozatává válsz, aminek nem leszel tudatában, mivel az illúzió lényege éppen az, hogy érzéketlenné válsz a valóságra. Biztos vagy benne, hogy a csaj, akivel a haverod buliján összefutottál, az Igazi, akire mindig is vágytál, a helyettesíthetetlen, szóval álmaid nője, akivel együtt egy életre szóló boldogság vár rád. Csakhogy az Ámor által megtestesített szerelem egy biológiai folyamat, aminek tartósságát senki se garantálja. Ámor tényleges muníciója nem más, mint néhány agyra ható vegyület, aminek célpontja az emberi elme primitívebb (limbikus) „emlős” agyi része. Ez az agyterület olyan erősen dominál, hogy a később kifejlődött és sokkal megbízhatóbb „racionális agyrész” nem mindig tud uralkodni felette. Igen-igen, a benned lapuló állat a következőkre vágyik:

1) Megfontolás nélkül ess szerelembe, közösülj és minél több spermiumot küldj a petesejt felé.

2) Maradj egy darabig gyermeked anyjával, segíts az utód nevelés ,kezdeti nehézségeinél.

3) Unjad meg a gyermeked anyját.

4) Keress magadnak egy új nőstényt.

Ez az agenda genetikailag a leghatásosabb, mert  nagyobb variációt biztosít az utódok terén. Jobbak a kilátások, hogy lesz aki génjeidet tovább viszi. Rideg, embertelen, de hatásos.  Csakhogy ez nem egy modern társadalomra van kiszabva. Ugyanis a monogámiának napjainkban meg vannak az előnyei. Először is, ha történetesen házasságra léptél, akkor bizony annak felbontása jelentős anyagi hátránnyal jár. Aztán meg, az együtt maradásnak jelentős előnyei (is) vannak. Szoros együttműködés egy nővel pszichés stabilitást nyújt, ami a testi épségre is pozitíven hat ki. (a házasságban élők néhány évvel tovább élnek – statisztikailag), egészségesebb a gyereknevelés (kevesebb génhordozó, de sikeresebb egyed), egy háztartás vezetése kettő helyett, kifejezetten előnyös gazdaságilag, a sorozatos hódítás fáradtságos és roppant költséges.

Célszerűnek mutatkozhat a megpróbálkozás a monogámiával. OK, de hogyan? A benned lakozó állattal nem bírsz elbánni. Próbáld ki! Itt van egy előnyösnek mutatkozó parti, de az istennek se tudsz a csajba szerelmes lenni, pedig kapnál hozzá egy 50 milliós családi házat. De arra se vagy képes, hogy szerelemes maradj, pedig nem ártana. Meg kell tehát tanulnod, hogyan verd át magadban az állatot, de ehhez tudnod kell egyet és mást.

A forró szerelem maradéktalan megélése, a minél gyakoribb és minél sűrűbb orgazmusokkal, a lehető legjobb, és leggyorsabb út a megunás irányába. Hiszen „A megtermékenyítéssel kapcsolatos kötelesség teljesítve, partner a listáról kihúzva” lesz az eredmény. A szakemberek ezt Coolidge effektusnak nevezik (Calvin Coolidge amerikai elnök és felesége meglátogattak egy tyúkfarmot. A First Lady megkérdezte a farmert, hogyan lehetséges, hogy ilyen kevés kakas mellet ilyen sok megtermékenyített tojást produkálnak? A farmer nagy büszkén kijelentette, hogy az ő kakasai naponta több tucatszor is teljesítik a kötelességüket. Erre a First Lady arra kérte a farmert, hogy ezt mondja el az elnöknek is, aki természetesen hallotta a szóváltást, és megkérdezte a farmert, hogy egy kakas minden alkalommal ugyanannál a tyúknál teszi tiszteletét? Mire a farmer azt válaszolta, hogy szó sincs róla, minden egyes kakasra több tucat tyúk jut. Igen, akkor legyen szíves ezt mondja meg a feleségemnek is), aminek lényege, hogy az emlős állat (hím és nőstény egyaránt) addig közösül, amíg el nem veszti az érdeklődését az adott partner iránt. Ennek felismerése elsősorban a nőkben ébreszthet gondolatokat, amennyiben nem akarják elveszíteni partnereiket, de ha történetesen te magad is a monogámia mellett döntesz, akkor egy kis mértékletesség jól jön. De van más segítség is a tarsolyunkban. Ez pedig a „kötődés”, ami az első alkalommal indul be és a rászokás alatt kezd virágozni. Néhány együtt töltött év, és a kötődés folyamata befejeződött. Ez az oka annak, hogy a legtöbb nős férfi mindenkit megkefélne, aki az útjába kerül, de esze ágában sincs elhagyni a feleségét, akihez kötődik.

De nem vagyunk egyformák. Férjek beszámolnak arról, hogy egy-egy hosszan tartó, a feleségnek többszörös orgazmust eredményező hempergés után, a nő másnap reggel házisárkányként viselkedik, míg mások esetében a feleség, extra figyelemben testet öltő hálája akár két napig is eltart. A férfiak esetében az aktus előtt tapasztalható a figyelmesség, míg utána a közöny következik, amíg a megfelelő mennyiségű tesztoszteron össze nem gyűlik. A megoldás kézenfekvő. A pároknak meg kell találni azt a szabályos időközt, ami nyugodt, meghitt, közösülést biztosít és el kell kerülni a fantasztikus kitöréseket okozó, ad hoc szexet. A túlméretezett hevesség nem tartható fenn, és nem is kell rá törekedni, mert nem tesz jót a hosszú távú kapcsolatnak, amiben a kötődésnek kiemelkedő szerepe van. Ez utóbbit kell ápolni. Egy helyen tartózkodáskor hatásos a másik fél megérintése, csupasz bőrfelületének megcsókolása, minden különösebb indok nélküli átölelés, ruhán keresztül a nemi szerv gyengéd megérintése. Ezek az intimitások mind a kötődés, az összetartozás megerősítései, ami eltereli a férfi figyelmét a promiszkuozus gondolatoktól. Ez azonban nem tévesztendő össze az előjátékkal. Ennek nem „felhívás keringőre” a szerepe, hanem az intim kötődés fenntartása, megerősítése.

És most kapaszkodj. Az orgazmus nélküli közösülés, vagy behatolás nélküli gyengéd szexuális játék a leghatásosabb eszköz a kötődés maximalizálására, és a megunás elkerülésére. Gondoltad volna?

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2154) Kincsem

Tibor bá’ online

 

Már 300 ezren látták a Kincsemet, és öt ország megvette a vetítési jogot. – Anyukám, ezt nekünk is látni kell. Éva semmit se hagy a véletlenre, felhívta a hozzánk csak 10 kilométerre levő Eurócentert és félretetetett két jegyet, amit az előadás kezdete előtt legalább fél órával át kell venni. Ebből következően ¾ órával korábban indultunk el, mint arra szükség lehetett volna, mert nem akartunk lecsúszni az élményről. A telefonon keresztüli megbeszélés szerint, kérésemre az 5. Sorban ültünk. Előttünk volt tehát 4 sor darabonként 12 üres ülőhellyel. Mögöttünk azért ültek vagy tízen. Ilyen velem utoljára úgy 70 éve történt, amikor egy csajjal beültem a Puskin moziba, ahol akkor éppen a Potyomkin páncélost vetítették. Akkor ketten ültünk a nézőtér utolsó sorában, mert oda kértük a jegyeket, de smárolni nem tudtunk, mert a két jegyszedő a film helyett minket nézett, most viszont mindenki a filmet.

A Kincsem egy abszolút profi film, de a 3000 milliós költség szerintem túlzás. Nem láttam semmi olyat, ami ennyire drága lehetett volna. De ne kicsinyeskedjünk, ezzel a filmmel ki lehet lépni a meglehetősen elkényeztetett piacra. A két főszereplő jól lett megválasztva, illettek az eljátszandó karakterekhez. A lovak és a lovas jelenetek is jók voltak. Félek, hogy a bemutatott osztrák-magyar szembehelyezkedést rajtunk kívül más nem nagyon fogja érteni. Már épp kezdtem hiányolni, amikor bedobták az első ágyjelenetet, ami nélkül ma már nem készülhet film. Nem sokkal később jött a második ágyjelenet, de ez legalább indokolt volt, az első nem. A lótulajdonos gróf szerepében benne volt a duhajkodási hajlam, ami sajnos korhű, csak nem lehet rá büszke az ember. A történelmi hűséget nem érdemes számon kérni, mert egyáltalán nem volt cél, és az igazat megvallva, nem is lehetett. A kincsem gazdája a valóságban messze volt a dalia termettől. A kis púpos pedig a Notre Dame-hoz tartozik, nem a magyar ugarhoz. De, ami fokozza a leendő nézettséget, az helyet kapott, például Kincsem macska mániája. Esetünkben egy fekete-fehér rusnya állat.

Volt néhány megható jelent is az olyan hölgyek részére, akik könnyező szemek nélkül úgy érzik, túl drágák a jegyek. Apróbb trükkökkel sikerült magas szintre vinni a korhűséget, amit a mai fiatal nemzedék joggal díjaz. Belekötni igazán csak az utolsó epizódba lehet, de abba alaposan. Ez a terem közepére felhúzott, égő gyertyák szekérkerék tartója, csak a western filmekben szokott lezuhanni a kezében forgópisztolyt (colt) tartó útonálló fejére, még mielőtt elsütné azt. Ezt – szerintem – kár volt átvenni. Az álarcos lovasok éjszakai támadása egy nemesi kúria ellen, szóval ez se volt szerencsés. A záró jelenet, az égő istálló a realitásnak még a morzsáját se tartalmazta. Égő gerendák között olyan nagy a hő, hogy azt másodpercekre se lehet kibírni. A szerelmeseknek nem ott kellett volna összegabalyodni, hanem mondjuk az öltözőbe, ami úgy tudom meg is történt, csak erről nincs felvétel. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2153) Antalffy Éva vendég posztja – Vissza a XIX. századba

ÉvaEgyesek szerint a XXI. század lesz a történelem legrövidebb százada, mert nem sokkal a kezdete után vissza fog zuhanni a XIX. századba. Ha ez igaz, akkor okosan tesszük mi nők, ha a mi oldalunkról nézve vizsgáljuk a XIX. századot. Ebből a szempontból kapóra jött Thaddeus Russell Amerikában kiadott új könyve a következő cím alatt: A Renegade History of the United States (Az Egyesült Államok Renegát Története) Ne is mondjam, hogy a nőkről szól, amiben nincs semmi új, mert a „Cherchez la femme” (keresd a nőt) felhívást nem tegnap találták ki. Ez rendben lenne, mit tudhatunk meg a könyvből?

A XIX. században, ha egy nőnek magas volt a jövedelme,  (de csak akkor) házasságon kívül is szexelt, nem idegenkedett az orális szextől, fogamzásgátlást használt, megválogatta partnereit, nyilvános helyen ivott, kifestette magát, parfümöt használt és gyakran járt fodrászhoz, ráadásul ezeket nem szégyellte, akkor minden bizonnyal kokott volt.

Nekem ezzel az a problémám, hogy a XX. század második felére, ezeket az „előjogokat” a nők – többé-kevésbé – megszerezték maguknak (mínusz a muszlim világ) és nagy valószínűséggel nem kívánják elveszíteni. Tudom, Titeket férfiakat ez a legkevésbé se zavar, de nekem van olyan érzésem, hogy ha megteremtitek a sokszor emlegetett kisközösségeket – ahová (felteszem) a feleségeket is magatokkal  viszitek – akkor ránk a több munka mellett (amiben persze a férfiaknak is részük lesz) egy kicsit jobban el leszünk nyomva, mint korábban, azaz manapság. Csak azért mondom, mert a „kisközösségekben” (mondjuk ki nyíltan) a mai falvakban a falnak is füle van. Az idősebb nők még a falakon is átlátnak és kedvenc szórakozásuk a pletykálás.

Itt a  blogon már sokat olvastam a kisközösségek előnyéről, sőt arról, hogy kizárólag a kisközösségek élhetik túl a kataklizmát, és kezdhetik elölről a fenntarthatóbb életet. Arról is olvastam, hogy mindenféle kézműipart újból meg kell tanulni, hogy sokkal több emberi munkaerőre lesz szükség. Sőt, volt aki odáig ment, hogy kijelentette, a vallásosság is fontos túlélési követelmény. Szóval sok mindenről volt már szó, de az senkinek se jutott eszébe, hogy a visszazuhanó életszínvonal, és más hátrányok mellett, a nők (némi pluszban) még azt is megkapják, hogy megint a férfiak tulajdonává válhatnak. Kedves férfi olvasók! Ragadjatok „tollat” és fejtsétek ki erről a véleményeteket, mondjátok el, á dehogy! Hadd nyugodjunk meg. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2152) Mi a probléma Észak Koreával?

VIP.225.

 

Mike Whitney esszéjének a felhasználásával

Középiskolás koromban, 1951 környékén dúlt a koreai háború észak és dél között, de valójában az északiakat támogató Kína és a déliek, vagy helyettük harcoló Amerika között. Az északiakat természetesen a Szovjet Unió is támogatta (na meg mi is). Ez egy igen komoly erőpróba volt a világ kommunistái és a kapitalistái között. Az osztályban volt egy külön faliújság a háború menetéről, és persze tőlünk el volt várva, hogy drukkoljunk az északiaknak (felajánlások, stb.). A falújságon volt egy koreai térkép, ami gombostűkkel naponta frissítve jelezték a harcok pillanatnyi állását. Szóval elég jelentős kultusz alakult ki a csatározások mentén. Aztán 1953 nyarán kötöttek egy fegyverszünetet, mivel a háborút az amerikaiak a földön nem voltak képesek megnyerni, és már nem volt mit lebombázni. A két Koreát egymástól elválasztva az É 48 szélességi fok volt a határvonal közöttük. Aztán az egész csetepatét szép csendben elfelejtettük, egészen addig, amíg É.Korea nem kezdett el atombombákat robbantgatni. Ekkor derült ki, hogy 64 évvel később még mindig „csak” tűzszünet van az USA és É.Korea között. Szóval elméletben még tart a háború, csak éppenséggel félbeszakították egy tűzszünettel. Most viszont az „új seprő jól seper” Donald Trump pontot akar tenni a dolog végére, mert az ENSZ-nél sikerült elérnie, hogy É.Korea ne építsen atombombát, amivel egy kicsit elkéstek, mert atombomba már van, fel is robbantottak belőle vagy hatot, de állítólag van hasadó anyaguk még legalább 40 bombára.

Azonban Washington utálja, ha egy országot nem tud maga alá gyűrni, ezért a tűzszünet megkötése után azonnal belekezdett É.Korea megfojtásába. Folytatta a kommunista ellenes propagandát: „A háború berekesztését követő 64 év alatt Washington lehetőségeinek határain belül mindent megtett, hogy a kommunista országot megbüntesse, megalázza, és keserűséget okozzon nekik. Éhezést okoztak az országnak, megakadályozták, hogy nyugati valutákhoz vagy piachoz jussanak. Bénító szankciókkal gátolták a gazdasági fejlődésüket, és végül közvetlenül a határ mentén rakétakilövő rendszereket telepítettek.”

Mi csak annyit tudtunk (ma is), hogy szörnyű elnyomás uralkodik É.Koreában, állandó éhínség honol. De azt nem tették hozzá, hogy a határ mentén Amerika D.Koreával együtt évente kétszer tart hadgyakorlatot, a tavaszi vetéskor és az őszi betakarításkor. Ezzel egy időben É.Korea kénytelen másfél millió embert készültségbe helyezni, akik különben a földeken dolgoznának.

Tárgyalásokról szó sem lehet, mert Washington nem hajlandó asztalhoz ülni egy ilyen pici országgal, helyette Kínát piszkálja, hogy diplomáciai úton továbbítsa Washington ultimátumait. Az USA természetesen abban reménykedik, hogy É.Korea egy napon beadja a derekát, és azt tesz, amit Uncle Sam előír a számára.

Azonban É.Koreának esze ágában sincs beadni a derekát, és annak sincs semmi jele, hogy valaha is meg fogja tenni. Ehelyett kifejlesztettek egy kisebb nukleáris arzenált abból a célból, hogy megvédjék magukat, amennyiben Washington háborút indítana ellenük. A világon nincs egy másik ország, akiknek nagyobb szükségük lenne atomfegyverekre, mint É.Koreának. Ezt persze nem fogadják el azok az amerikaiak akiknek agyát sikeresen fehérre mosta a FOX és a CNN.

És legyünk őszinték, az egyetlen ok, amiért Kim Jong Un nem osztozott Saddam és Gadhafi sorsával a) mert É.Korea alatt nincs egy hatalmas nyersolaj tenger, b) É.Korea képes Seoult, Okinavát, és Tokiót percek alatt füstölgő romhalmazzá változtatni. Ha Kim-nek nem állna rendelkezésre WMD, úgy már rég megelőző csapást kellett volna elszenvednie. Nukleáris fegyverek birtoklása az egyetlen ismert ellenszer az amerikai kalandor politikára.”

Ehhez még hozzátenném, hogy Kim azt is kitalálhatja, hogy egy 100 megatonnás atombombát felvisz egy tengeralattjáróra, majd egy másik tengeralattjáró kíséretében elmennek jó közel Los Angeles-hez, ahol a bombás tengeralattjáró személyzete átmegy a másikba. Az ott hagyott tengeralattjárót pedig időzítve felrobbantják.

Érdemes annak taglalása is, miért tart É.Korea az amerikaiaktól 64 évvel a fegyverszünet megkötése után is?

„Az 1950-es évek elején, a koreai háború alatt Amerika több bombát dobott le É.Koreára mint a II. világháború alatt a teljes távol keleti hadszíntérre. A folyamatos szőnyegbombázások során 32.000 tonna napalmbombát szórtak le, sok esetben szándékosan a civil lakosságot célozva. Sok ezer civil áldozatot követelve több kárt okoztak, mint amennyire szükség lehetett. A három éves háború alatt megölték a civil lakosság 20 százalékát. Az amerikai légierő tábornoka, Curtis LeMay a koreai háború alatt a stratégiai parancsnokság vezetője 1984-ben így nyilatkozott Dean Rusk leendő amerikai külügy miniszternek: ’Az Egyesült Államok Koreában mindent lebombázott, ami mozgott, minden téglát, ami egy másikon helyezkedett el.’ Miután nem volt több lebombázható város, bombázni kezdték a vízerőműveket, a mezőgazdasági irrigáló gátakat, amivel megsemmisítették a leendő terméseket.”

Phenjan-t ért napalmos támadás után a város, illetve, ami abból maradt, napokig égett. A félmillió lakósból mindössze 50.000 marad életben. Mindezeket az amerikaiak tökéletesen elfelejtették, de nem az észak koreaiak.

„Az Asia-Pacific Journal szerint az Egyesült Államok több mint 2 millió embert ölt meg egy olyan országban, amely semmilyen veszélyt nem jelentett a nemzeti biztonságra. A koreai háború, csak úgy, mint a Vietnámi háború nem volt semmi más, mint egy erőfitogtatás, amire Amerikának időnként szüksége van, ha már túlzottan unja magát, vagy szüksége van a legújabb fegyverek kipróbálására. Amerika semmit se nyerhetett a koreai agressziójával. Nem volt ez semmi más, mint birodalmi rosszindulat, amihez hasonlót már többször láthattunk az elmúlt időkben.”

Az Asia-Pacific Journal gondozásában megjelent 1950-1960 Észak Korea elpusztítása és újjáépítése című esszé szerint: „Víztározók, öntöző rendszerek, gátak, lakóközpontok mind le lettek bombázva, egyenlővé téve a földdel. Semmit se hagytak épen. Ha mozgott, lelőtték, ha nem mozgott, lebombázták. Amerika a háborút nem tudta megnyerni, tehát az országot egy lakhatatlan romhalmazzá változtatta.’ Éhezzenek, fagyjanak meg, egyenek gyomokat, gyökereket, és rágcsálókat, ha életben akarnak maradni. Aludjanak árkokban, és a romok között. Minket ez nem érdekel, mi vagyunk a világ urai. Isten áldja Amerikát!

„Amerika így működik és ez semmit se változott amióta a 7. Lovas ezred Wounded Knee-ben kiirtott 150 férfit, nőt és gyereket több mint 100 évvel ezelőtt. [utalás az utolsó indián legyilkolásra] Tanulják meg, aki Uncle Sam útjába áll, az mind így jár.”

Az amerikai barbarizmus az észak koreai emberek agyába beégetődött. Bár mekkora legyen is az ára ennek a megismétlődését nem engedhetik meg. Bár mekkora is legyen az ára, képesnek kell lenniük megvédeni magukat. Legfontosabb szempont az önvédelem.”

„Kérdés, hogy lenne-e módja annak, hogy a jelenlegi állapotot felszámolják ami Phenjan és Washington között fennáll? Természetesen………..

___________________________________________________________________________
A teljes VIP.225. anyagot a VIP előfizetőknek elküldöm E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t.online,hu

__________________________________________________________________________

The Problem is Washington, Not North Korea

By Mike Whitney

Washington has never made any effort to conceal its contempt for North Korea. In the 64 years since the war ended, the US has done everything in its power to punish, humiliate and inflict pain on the Communist country. Washington has subjected the DPRK to starvation,  prevented its government from accessing foreign capital and markets, strangled its economy with crippling economic sanctions, and installed lethal missile systems and military bases on their doorstep.

Negotiations aren’t possible because Washington refuses to sit down with a country which it sees as its inferior.  Instead, the US has strong-armed China to do its bidding by using their diplomats as interlocutors who are expected to convey Washington’s ultimatums as threateningly as possible.  The hope, of course, is that Pyongyang will cave in to Uncle Sam’s bullying and do what they are told.

But the North has never succumbed to US intimidation and there’s no sign that it will. Instead, they have developed a small arsenal of nuclear weapons to defend themselves in the event that the US tries to assert its dominance by launching another war.
There’s no country in the world that needs nuclear weapons more than North Korea. Brainwashed Americans, who get their news from FOX or CNN, may differ on this point, but if a hostile nation deployed carrier strike-groups off the coast of California while conducting massive war games on the Mexican border (with the express intention of scaring the shit of people) then they might see things differently. They might see the value of having a few nuclear weapons to deter that hostile nation from doing something really stupid.

And let’s be honest, the only reason Kim Jong Un hasn’t joined Saddam and Gadhafi in the great hereafter, is because (a)– The North does not sit on an ocean of oil, and (b)– The North has the capacity to reduce Seoul, Okinawa and Tokyo into smoldering debris-fields.  Absent Kim’s WMDs,  Pyongyang would have faced a preemptive attack long ago and Kim would have faced a fate similar to Gadhafi’s.  Nuclear weapons are the only known antidote to US adventurism.

The American people –whose grasp of history does not extend beyond the events of 9-11 — have no idea of the way the US fights its wars or the horrific carnage and destruction it unleashed on the North.  Here’s a short  refresher that helps clarify why the North is still wary of the US more than 60 years after the armistice was signed.  The excerpt is from an article titled “Americans have forgotten what we did to North Korea”, at Vox World:

“In the early 1950s, during the Korean War, the US dropped more bombs on North Korea than it had dropped in the entire Pacific theater during World War II. This carpet bombing, which included 32,000 tons of napalm, often deliberately targeted civilian as well as military targets, devastating the country far beyond what was necessary to fight the war. Whole cities were destroyed, with many thousands of innocent civilians killed and many more left homeless and hungry….

According to US journalist Blaine Harden:  “Over a period of three years or so, we killed off — what — 20 percent of the population,” Air Force Gen. Curtis LeMay, head of the Strategic Air Command during the Korean War, told the Office of Air Force History in 1984. Dean Rusk, a supporter of the war and later secretary of state, said the United States bombed “everything that moved in North Korea, every brick standing on top of another.” After running low on urban targets, U.S. bombers destroyed hydroelectric and irrigation dams in the later stages of the war, flooding farmland and destroying crops……

“On January 3 at 10:30 AM an armada of 82 flying fortresses loosed their death-dealing load on the city of Pyongyang …Hundreds of tons of bombs and incendiary compound were simultaneously dropped throughout the city, causing annihilating fires, the transatlantic barbarians bombed the city with delayed-action high-explosive bombs which exploded at intervals for a whole day making it impossible for the people to come out onto the streets. The entire city has now been burning, enveloped in flames, for two days. By the second day, 7,812 civilians houses had been burnt down. The Americans were well aware that there were no military targets left in Pyongyang…

The number of inhabitants of Pyongyang killed by bomb splinters, burnt alive and suffocated by smoke is incalculable…Some 50,000 inhabitants remain in the city which before the war had a population of 500,000.” (“Americans have forgotten what we did to North Korea“,  Vox World)

The United States killed over 2 million people in a country that posed no threat to US national security. Like Vietnam, the Korean War was just another  muscle-flexing exercise the US periodically engages in whenever it gets bored or needs some far-flung location to try out its new weapons systems. The US had nothing to gain in its aggression on the Korean peninsula, it was mix of imperial overreach and pure unalloyed viciousness the likes of which we’ve seen many times in the past. According to the Asia-Pacific Journal:

“By the fall of 1952, there were no effective targets left for US planes to hit. Every significant town, city and industrial area in North Korea had already been bombed. In the spring of 1953, the Air Force targeted irrigation dams on the Yalu River, both to destroy the North Korean rice crop and to pressure the Chinese, who would have to supply more food aid to the North. Five reservoirs were hit, flooding thousands of acres of farmland, inundating whole towns and laying waste to the essential food source for millions of North Koreans.10 Only emergency assistance from China, the USSR, and other socialist countries prevented widespread famine.” (“The Destruction and Reconstruction of North Korea, 1950 – 1960”, The Asia-Pacific Journal, Japan Focus)

Repeat: “Reservoirs, irrigation dams, rice crops,  hydroelectric dams, population centers” all napalmed, all carpet bombed,  all razed to the ground. Nothing was spared. If it moved it was shot, if it didn’t move, it was bombed. The US couldn’t win, so they turned the country into an uninhabitable wastelands.   “Let them starve. Let them freeze.. Let them eat weeds and roots and rodents to survive. Let them sleep in the ditches and find shelter in the rubble. What do we care? We’re the greatest country on earth. God bless America.”

This is how Washington does business, and it hasn’t changed since the Seventh Cavalry wiped out 150 men, women and children at Wounded Knee more than century ago. The Lakota Sioux at Pine Ridge got the same basic treatment as the North Koreans, or the Vietnamese, or the Nicaraguans, or the Iraqis and on and on and on and on. Anyone else who gets in Uncle Sam’s way, winds up in a world of hurt. End of story.

The savagery of America’s war against the North left an indelible mark on the psyche of the people.  Whatever the cost, the North cannot allow a similar scenario to take place in the future. Whatever the cost, they must be prepared to defend themselves. If that means nukes, then so be it. Self preservation is the top priority.

Is there a way to end this pointless standoff between Pyongyang and Washington, a way to mend fences and build trust?

Of course there is. The US just needs to start treating the DPRK with respect and follow through on their promises. What promises?

No Advertising – No Government Grants – This Is Independent Media

Get Our Free Daily Newsletter

You can’t buy your way onto these pages

The promise to built the North two light-water reactors to provide heat and light to their people in exchange for an end to its nuclear weapons program. You won’t read about this deal in the media because the media is just the propaganda wing of the Pentagon. They have no interest in promoting peaceful solutions. Their stock-in-trade is war, war and more war.

The North wants the US to honor its obligations under the 1994 Agreed Framework. That’s it. Just keep up your end of the goddamn deal. How hard can that be?   Here’s how Jimmy Carter summed it up in a Washington Post op-ed (November 24, 2010):

“…in September 2005, an agreement … reaffirmed the basic premises of the 1994 accord. (The Agreed Framework) Its text included denuclearization of the Korean Peninsula, a pledge of non-aggression by the United States and steps to evolve a permanent peace agreement to replace the U.S.-North Korean-Chinese cease-fire that has been in effect since July 1953. Unfortunately, no substantive progress has been made since 2005…

“This past July I was invited to return to Pyongyang to secure the release of an American, Aijalon Gomes, with the proviso that my visit would last long enough for substantive talks with top North Korean officials. They spelled out in detail their desire to develop a denuclearized Korean Peninsula and a permanent cease-fire, based on the 1994 agreements and the terms adopted by the six powers in September 2005….

“North Korean officials have given the same message to other recent American visitors and have permitted access by nuclear experts to an advanced facility for purifying uranium. The same officials had made it clear to me that this array of centrifuges would be ‘on the table’ for discussions with the United States, although uranium purification – a very slow process – was not covered in the 1994 agreements.

Pyongyang has sent a consistent message that during direct talks with the United States, it is ready to conclude an agreement to end its nuclear programs, put them all under IAEA inspection and conclude a permanent peace treaty to replace the ‘temporary’ cease-fire of 1953. We should consider responding to this offer. The unfortunate alternative is for North Koreans to take whatever actions they consider necessary to defend themselves from what they claim to fear most: a military attack supported by the United States, along with efforts to change the political regime.”

(“North Korea’s consistent message to the U.S.”, President Jimmy Carter, Washington Post)

Most people think the problem lies with North Korea, but it doesn’t. The problem lies with the United States; it’s unwillingness to negotiate an end to the war, its unwillingness to provide basic security guarantees to the North, its unwillingness to even sit down with the people who –through Washington’s own stubborn ignorance– are now developing long-range ballistic missiles that will be capable of hitting American cities.

How dumb is that?

The Trump team is sticking with a policy that has failed for 63 years and which clearly undermines US national security by putting American citizens directly at risk. AND FOR WHAT?

To preserve the image of “tough guy”,  to convince people that the US doesn’t negotiate with weaker countries,  to prove to the world that “whatever the US says, goes”?   Is that it?  Is image more important than a potential nuclear disaster?

Relations with the North can be normalized,  economic ties can be strengthened, trust can be restored, and the nuclear threat can be defused. The situation with the North does not have to be a crisis, it can be fixed. It just takes a change in policy, a bit of give-and-take, and leaders that genuinely want peace more than war.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2151) Muzulmán „menekültek”

Tibor bá’ online

 

A balfasz magyar ellenzékkel kell kezdenem. Számomra teljes mértékben érthetetlen, hogy miért nem fogják fel ésszel a magyar nép ellenszenvét a muzulmán „menekültekkel” kapcsolatban. Hogy akarnak úgy választást nyerni, hogy kizárólag Orbán tesz valamit a minket elárasztani akaró, muszlim állatok beáramlása ellen. Sőt a balliberális ellenzék kifejezetten fel akarja őket karolni. Én még emlékszem a fiatal, lipótvárosi hajadonokra, akik ellepték a Keleti pályaudvar környékét, hogy kényeztessenek egy nagyot néhány muszlim suhancon.

Orbán nem lenne az, ami, ha nem lovagolná meg a „menekült” kérdést. Az alig több mint ezer ide vezérelt „menekülttől” nem kellene beszarni. Véleményem szerint érkezésüket követő napon az első nyugatra tartó vonatra fel fognak szállni. Aki nem száll fel, azt néhány borsodi cigány putrijában kell elhelyezni, miután a kezükbe nyomtak 3 napra szóló ingyenes menetjegyet az össze magyarországi MÁV és VOLÁN járatra. A határzár viszont ragyogóan működik. Jöhet a következő több milliós hullám. Fojtsák meg Németországot és a többit. Mi, köszönjük nem kérünk belőle.

Lehet, hogy Orbán úgy fog dönteni, hogy a megnyert 2018-as választások után se engedi be az 1300 körüli kvótánkat. Ugyanis Orbán azt hiszi, hogy mindenhez ért, és a slepp minden szavát lesve azonnal végrehajtja elképzeléseit. Könnyen lehet, hogy Európa erre megmozdul, de a népnek ettől nemigen kell tartani, mert az európai áldás eddig kizárólag az Orbán-banda zsebét tömte, nekünk meg nemigen lehet már rosszabb.

Ha pedig valami csoda folytán egy új, ismétlem nem levitézlett régi, hanem egy teljesen új formáció megakadályozza a miniszterelnök úr további regnálását, akkor az csakis úgy történhet, ha jó előre észreveszik a török dúlástól rettegő magyarság preferenciáját. Muszlim puszilkodással Magyarországon választásokat nyerni – szerintem – lehetetlen.

***

És akkor itt van egy hétfői hír (persze nem a magyar szajha médiából): Svédország – két afrikai bevándorló brutálisan megerőszakolt egy svéd tinédzsert, barátját közel halálra verték, otthagyták maradandó agykárosodással. A svéd bíróság 3 és 2,5 év börtönre ítélte őket, de csak az egyiket utasítják ki az országból és őt is csak ideiglenesen. – Ehhez nem tudok, de nem is akarok hozzátenni semmit.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2150) Barangolás a múltban a jelen tükrén keresztül

Tibor bá’ online

 

Az én szocializálódásomhoz hozzátartozott, hogy szombat este elmentünk a Kis Royalba, ahol diszkrét estélyi ruhában a mikrofon elé állt egy szolid szépség, aki elénekelt néhány táncdalt, amelyeknek apró történetet elmesélő szövege volt. Ezekből a táncdal énekesekből volt talán fél tucat, akik ragyogóan el tudták látni az igényeket. Ma Magyarországon több száz olyan nő létezik, akik énekelnek és ezzel ki is vívják a celeb jelzőt. A kissé eltúlzott létszámnak garantálni kellene a versenyszellemet és a kiválasztódást, de ez nem jött be, mert nem az ének minőségével versengenek, hanem a vonaglásokkal, na meg a villantásokkal, mely utóbbi már-már csillagászati méreteket ölt. Villantás és vonaglás a repertoár, amit már azok is átvettek, akik egyáltalán nem énekelnek. Ezek közül pillanatnyilag a leginkább figyelemre méltó Vajnáék Tímeája. A nevezett hölgy most éppen Amerikában van, valami érthetetlen okból kifolyólag férj nélkül, és fürdőruha féleségben, vonagló jeleneteket vesznek fel róla videó lejátszás céljából, amit fel is rak a Netre.

Ha egy megerőszakolt nőről a vádlott ügyvédje ilyen felvételeket tudna bemutatni a bíróságon, akkor a vádlottat még egy női bíró is felmentené, mert ugye a sértett kirívóan kihívó magatartása akkora enyhítő körülmény, ami tökéletesen érthetővé teszi az ítéletet. És itt vagyok én meglőve. MIÉRT? Ha ez a vonaglássorozat a férjének szól, akit minek hagyott magára? Ha nem a férjének szól, akkor mit szól hozzá az enyhén túlkoros élete párja? És az egészhez mit szól a magyar nép, akinek pénzén üti el az időt a szóban forgó hölgy. Ja, hogy ez Vajna pénze? Nem egészen. A monopol kaszinókból beáramló pénz nagyobb része adó lenne, de ez alól a kormánybiztos mentesítve van. Mindegy, nem kell nekem mindent megértenem. A szocializációm miatt egy kissé el vagyok maradva.

Viszont eszembe jut egy réges-régi történet. Ne legyenek illúzióink, az 56-os menekültek 99 százaléka megélhetési menekült volt, dehogy futottak el az önkényuralom elől, simán csak lakást, kocsit, tévét, jégszekrényt szerettek volna, amire Magyarországon nem volt semmi esélyük. Amikor azt kellett eldönteni, hogy hova emigráljanak, kizárólag ez volt az egyetlen szempont. Aztán az első időben mindenki azt latolgatta, jól döntött-e? És mivel külhonban garantált a szar közérzet, elkezdték egymás csábítgatni, mert több magyar egy helyen elviselhetőbbé teszi az életet. „Gyere át Kanadába igaz, hogy egy kicsit hidegebb van, mint nálatok, de ahogy megérkezel az államtól kapsz egy kétszobás lakást.” „Lakás itt is van, inkább te gyere ide, mert alkalmi munkából is tudsz venni magadnak egy járgányt.” „Srácok, gyertek át az USA-ba, itt kurva nagy lehetőségek vannak. Ha hetente kétszer megkefélsz egy nőt, már abból is meg tudsz élni.”

Na, erre már én is felkaptam a fejem. 24 évesen azt olvasni, hogy a kefélésből is meg lehet élni (akkor még nem találták fel a dugni kifejezést). „Lennél oly szíves, és részleteznéd a dolgot?”

Itt Holly Woods-ban egy gazdag, vén pasinak van egy fiatal felesége, akit nem tud megkurni, ami azt illeti senkit se, mert totál impotens. Nekem az a dolgom, hogy hetente kétszer keféljem meg a feleségét, amit a pasi végignéz. Először zavart, de már megszoktam. Amíg jó vagyok a nőnél, nem rúgnak ki az állásból.

Ez csábítóan hangzott, de mi van akkor, ha én nem találok magamnak egy impotens, gazdag pasit, vagy a feleségének nem felelek meg? Nagyon bizonytalan ez a dolog. Akkor inkább mosogatok tovább a magyar étteremben, mert az biztos. Amíg tiszták a tányérok egészen biztos maradhatok. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2149) A tények

Tibor bá’ online

 

A tények kihámozása a kakofóniából sose volt ennél nehezebb. Amikor Orbán azt mondja, hogy nem tudja a magyar értelmiséget hogyan lehetett megtéveszteni, akkor évek óta először őszinte. A magyar értelmiség ugyanis tényleg meg van tévesztve, de nem ezért tüntetnek. Soros György Közép Európai Egyetemében valóban neoliberálisra mossák a fiatal agyakat, és a civil szervezetek nagy része valóban Soros pénzén fejti ki (sok esetben) titkos tevékenységét. De bármit mondanak, nem ezért tüntetnek. Orbán nem akarja, vagy nem tudja észlelni, hogy az országban való élést az értelmiség számára elviselhetetlenné tette. Na jó, a 3-4 millió szegénynek is elviselhetetlen a nyomor, de az értelmiséget még külön sújtja az amit lát a kulisszák mögött. Sőt, már nincs is kulissza, mert minden disznóságot pofátlan nyíltsággal követnek el. Amikor például egy olyan primitív lény, mint a nemzet gázszerelője bemondja a kamera lencséjébe, hogy a százmilliárdos haszon megszerzéséhez ész kellett és szorgalom, az emberben tényleg kinyílik a bicska. Amikor a napnál is világosabb, hogy a „törvényeket” szinte naponta úgy hozzák, és úgy változtatják, ahogy pillanatnyi érdekül azt megkívánja, az ember nem tud másra gondolni, csak arra, hogy mikor takarodik már el ez a banda. Tény, hogy a világon mindenütt van kisebb-nagyobb korrupció, de ahogy a mondás szól, nem mindegy, hogy úszás közben belepisilsz, vagy a trambulinról hugyozol a medencébe.

Magyarország egy civilizált állam volt, rend és rendezettség volt mindenütt. A különböző szervek, intézmények tisztességesen funkcionáltak. Ezen a II. világháborút követő szocialista rezsim elég sokat rontott, de ami most van az elképzelhetetlen volt. Hogy az ügyészség fő funkciója legyen az Orbánhoz közel állók lopásainak az eltusolása, az már Dél Amerikát is felülírja. Írtak egy testre formált alkotmányt, amit folyamatosan módosítottak anyagi érdekeiknek megfelelően. Az alkotmánybíróságot tönkre módosították. Az oktatást szétzilálták, az egészségügyet lezüllesztették. A magánnyugdíjpénztártól hatalmi szóval elloptak 3000 milliárdot. A dohány mutyival ezreket semmiztek ki. A föld mutyival további ezreket tettek földönfutóvá. Az Európa rekord 27 százalékos áfával az utolsó bőrt is lenyúzzák elsősorban a kiskeresetűekről és a kisnyugdíjasokról. Mindezek mellett az Andy Vajnák milliárdokat raknak zsebre adókedvezmények mellett, monopolhelyzetet garantálva nekik. Az ország népéből ki van facsarva az utolsó vércsepp is. Az emberek adójából és az EU pénzekből épített utaknál nem csak hülyére lopják magukat, de utána útdíjat szednek, miközben a benzin árába beépített adóból ígérték az egyre kátyúsabb utak karbantartását. Az önkormányzatok nem kapnak állami támogatást, de meg van nekik engedve, hogy a hozzájuk tartozó állampolgárokat úgy adóztassák, ahogy kedvük diktálja…….. Teljesen mindegy, hová nyúlunk, újra és újra Fidesz disznóságokra bukkanunk. A választótörvényt úgy módosították, hogy a rájuk szavazó 40 százalékból 67 százalékos parlamenti többség létesül, amit ők pofátlanul igazságosnak hazudnak bele a szemünkbe.

Ezekből lett elege az embereknek, elsősorban a fiataloknak. Ezen akarnak változtatni a saját új keletű elképzelésüknek megfelelően. Erről van szó, nem a CEU-ről. Valóban az volt az ok, amiért elkezdték a tüntetést, de amikor a hívó szóra 70.000 ember megmozdult rájöttek, hogy erő van a hátuk mögött, tehát folytatják. Egy hete jósoltam meg az eseményeket, amikor azt mondtam, a hangulat olyan, mint 1956 tavaszán. Jó volt a szimatom. A mai fiatalok nem Molotov koktéllal válnak hősökké, hanem a face bookon toborozott békés tüntetésekkel, amivel a hatalom nem tud mit kezdeni. Ha a rendfenntartók bedurvulnak, csak az isten tudja megmondani hová fejlődik a dolog. Orbán még ellenállhat, de az idő nem neki kedvez.

U.i. – Még egy aspektus, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Orbán (rá nem jövök milyen önérdekből kifolyólag) meg akarja védeni az országot a „menekült” muszlim áradattól. A magyarok többsége ezt helyesli. Könnyen lehet, hogy Orbán ez mögé fog bújni. Majd meglátjuk!

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2148) Húsvéti gondolatok

Tibor bá’ online

 

Így húsvét táján belém bújik a kisördög. Már hogyne bújna belém, amikor napjaim meg vannak számlálva, és nagyon nem mindegy, hogy volt-e feltámadás vagy sem. Igaz, nem vagyok isten fia, de ha Jézusnak sikerült, akkor nekem is lehet némi esélyem, csak meg kell találnom a megfelelő hátszelet. Csak hát, a nagy kérdés ott lebeg, tényleg sikerült-e Jézusnak? A kérdésre persze csak úgy lehet válaszolni, ha számba vesszük az evangélisták írásait. Nézzük hát!

A legnagyobb baj, hogy az evangélisták Jézussal sose találkoztak, de még azokkal sem, akik saját szemükkel láthatták a keresztre feszítést. Ráadásul maga az Újszövetség Jézus halálát követően minimum 50 évvel később született meg. Elsőnek Márk írta meg az evangéliumát kábé 50 évvel a keresztre feszítést követően. Máté és Lukács 20-30 évvel később Márktól vették át a történetet, hozzáadva saját elképzelésüket némi külső segítséget igénybe véve. János pedig fél évszázaddal később írta meg saját evangéliumát Márk után. Ez aztán meg is látszik a leírtakban. Na de, nézzük közelebbről a dolgokat!

Húsvét napja van, az első látogató megérkezik Jézus sírjához, ki ő? Máté szerint (28:2-5) Az égből alászállott egy angyal, hogy üdvözölje Jézust. De Márk (16:5) szerint egy fiatal férfi volt. Lukács viszont (24:4) világosan megírta, hogy két férfi volt a látogató. Viszont János verziója szerint (20:1-2) senki se volt ott.

A keresztre feszítés még érdekesebben zajlott. Márk szerint Jézus sokat szenvedett és azt hitte, hogy legsötétebb órájában az isten elhagyta őt. Egyik tanítványa, Júdás elárulja. Legkedvesebb tanítványa háromszor is megtagadja. Ezt követve Pilátus elítéli, ami után rúgják, korbácsolják, egy római katona kigúnyolja, két lator közé feszítik, és mind eközben egyetlen szót se szól, csak közvetlenül a halál bekövetkezése előtt sóhajtja: Atyám, miért hagytál el engem? Összegezve: Jézus agonizálva hal meg, nem tudva az okot, amiért meg kell halnia.

Lukács másképp látja a dolgokat. Szerinte Jézust elvezették a keresztre feszítés színhelyére, eközben nem ütötték, korbácsolták. Jézus büszkén ment a kivégzés helye felé, amire bizonyíték, hogy útközben így szólt egy nőhöz (Lukács 23:28) „Jeruzsálem lányai, ne sírjatok én rajtam, hanem ti magatokon sírjatok, és a ti magzataitokon.”

Miközben Jézus kezeit a keresztfához szögelik, nem helyezkedik szembe istenével, ahogy ezt Márk lejegyzi, hanem ezt mondja: ”Atyám! Bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” (Lukács 23:34) Ahogy Jézus halála közeledik, Lukács szerint nem érzi, hogy az atya elhagyta volna így szól: „Kezedbe ajánlom a lelkemet.” Némaság helyett kifejezetten szószátyár, mert ahhoz is van kedve, hogy a latrokat biztassa. (Lukács 23:43) „Bizony mondom néktek, ma velem lesztek a paradicsomban.”

Ez persze nem az egyetlen ellentmondás. Az utolsó vacsoráról Márk a következők szerint számol be (Márk 8:31). „És kezdé őket tanítani, hogy az ember fiának sokat kell szenvedni, és megvettetni a vénektől és a főpapoktól és írástudóktól, és megöletni, és harmadnapra feltámadni.” Itt a kérdés az, ha Jézus pontosan tudta, hogy mi fog vele történni, hogy szenvednie kell a cél érdekében, hogy beteljesítse a küldetését, akkor miért hitte, hogy az isten elhagyta őt?

A mennybemenetel se probléma mentes. Márk szerint (16:19): „Az Úr azért, minekután szólotta vala nékik, felvitették a mennybe, és ül az istennek jobbjára.” Máté viszont egy szót se szól a mennybemenetelről. Lukács már említi (24:51) „És lőn, hogy míg áldá őket, tőlük elszakadván, felvitették a mennybe.” Ezzel szemben János nem tartja fontosnak, hogy megemlítse a mennybemenetelt.

Ezeket mind áttekintve, a tojásokat hozó húsvéti nyuszi meséje tök hihetővé válik.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2147) Breaking news

 

Breaking news

A korábbi Észak Koreai elnök, Kim Il-sung 105. Születésnapja alkalmából, órákkal ezelőtt rendezett katonai parádén a Japán Times riportere, Jesse Johnson szerint felvonultattak 3 darab tengeralattjáróról kilőhető interkontinentális ballisztikus rakétát. – Ha a hír megfelel a valóságnak, akkor Trump baszhatja.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2146) A horizonton fel-felvillan a megsemmisülés képe

VIP.224.

Paul Craig Roberts esszéjének szerkesztett fordítása

……..Washington öntelt arroganciájából kifolyólag nem veszi észre, hogy tetteik, és megvalósításra váró szándékaik meggyőzték az oroszokat, csak úgy, mint a kínaiakat, hogy meglepetésszerű első nukleáris csapásra készülnek.

Amerika rakétakilövőket telepített közvetlenül az Orosz határok mentén, és azt hazudják Moszkvának, hogy az iráni ICBM elhárítását szolgálják, amit az európai bábok elfogadnak annak ellenére, hogy köztudottan Iránnak se atombombája, se ICBM-je nincs. Az oroszok viszont ez a kifogást nem fogadják el, nagyon jól tudják, hogy ez egy újabb amerikai hazugság, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy Washington megelőző nukleáris támadásra készül Oroszországgal szembe.

Kína hasonló következtetésre jutott.

És akkor megérkeztünk a jelenlegi szituációhoz. Két, nukleáris fegyverekkel rendelkező ország feltételezi, hogy eszement nyugati vezetők készülnek megtámadni őket. Erre mit tesznek az oroszok és a kínaiak? Kegyelemért könyörögnek? Szó sincs róla, felkészülnek az ördögi Nyugat, a hazug és bűnös vezetők gyűjteményének megsemmisítésére, amilyenekkel a világ korábban sose találkozott.

Mindezideig Putyin elképesztő türelemről tanúskodott a washingtoni hazugságokkal és provokációkkal kapcsolatban, de azt a kockázatot nem vállalhatja fel, hogy megbízik Washingtonban, akikben senki se bízik meg…….

___________________________________________________________________________
A „A horizonton fel-felvillan a megsemmisülés képe” című esszé teljes fordítását elküldöm a VIP előfizetőknek.
___________________________________________________________________________

Is That Armageddon Over The Horizon?

By Paul Craig Roberts

The insouciance of the Western world is extraordinary. It is not only Americans who permit themselves to be brainwashed by CNN, MSNBC, NPR, the New York Times and Washington Post, but also their counterparts in Europe, Canada, Australia, and Japan, who rely on the war propaganda machine that poses as a media. http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39573526

The Western “leaders,” that is, the puppets on the end of the strings pulled by the powerful private interest groups and the Deep State, are just as insouciant. Trump and his counterparts in the American Empire must be unaware that they are provoking war with Russia and China, or else they are psychopaths.

A new White House Fool has replaced the old fool. The New Fool has sent his Secretary of State to Russia. For what? To deliver an ultimatum? To make more false accusations? To apologize for the lies?

Consider the audacity of Secretary of State Tillerson. He has spent the week prior to his visit to Moscow supporting incredible lies and false allegations that Assad of Syria used chemical weapons with Russia’s permission, which justified Washington’s unambigious war crime of a military attack on a country with which the US has not declared war. Less than 100 days in office, and Trump is already a war criminal along with the rest of his warmonger government.

The entire world knows this, but no one says it. Instead, Tillerson, who has been heavy with lies and threats has the confidence to go to Moscow to tell the Russians that they have to hand over Assad to the American Uni-Power.

Tillerson’s mission demonstrates the complete, total unreality of the world in which Washington lives. Try to imagine Tillerson’s arrogance. If you had been bad-mouthing and threatening strong, important people, would you feel comfortable going over to their house to have dinner with them? Does Tillerson think that now that Russia has largely freed Syrtia of US-supported ISIS, Russia is going to turn Syria over to Washington?

Is he going to tell Lavrov that he didn’t really mean all those nasty lies he told about Russia, but the zionist neoconservatives made him do it? That he is not really in charge, just a tool of the Anglo-Zionist Empire?

Is Tillerson going to apologize for White House press secretary Sean Spicer’s statement that Assad, Russia’s ally, is more evil than Hitler? http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39573063

Maybe Tillerson is going to ask for asylum and get on the winning side.

Stephen Cohen, one of the few remaining Americans knowledgeable about Russia, told the two CNN presstitutes and the warmonger Col. Leighton, one of the “experts” that the presstitutes roll out to pronounce the propaganda against Russia, that Russia was preparing for hot war. It seems to have gone over the heads of the CNN presstitutes and colonel. Whose payroll are they on? http://www.informationclearinghouse.info/46838.htm

The Russian leaders, who, unlike the Western liars, speak the truth, have said clearly that Russia will never again fight a war on her own territory. The Russians couldn’t put it more clearly. Provoke a war, and we will destroy you on your own territory.

When you watch the president and government in Washington, the European governments, especially the idiots in London, the Canadian and Australian governments, you can only marvel at the total stupidity of “Western leadership.” They are begging for the end of the world.

And the presstitutes are at work driving toward the end of life. Huge numbers of Western peoples are being prepared for their demise, and they are protected from the realization by their insouciance.

Washington is so arrogant and lost in its own hubris, that Washington does not understand that the years of clear as crystal lies about Russia and Russian intentions and deeds have convinced Russia that Washington is preparing the populations of the United States and Washington’s captive peoples in West and East Europe, Canada, Australia, and Japan for a US pre-emptive nuclear strike against Russia. Published US war plans against China have convinced China of the same.

If not for war, what else is the change in US war doctrine for? George W. Bush abandoned the stabilizing role of nuclear weapons by moving them from a retaliatory function to a nuclear first strike. Then he pulled out of the anti-ballistic missile treaty concluded by President Richard Nixon. Now we have US missile sites positioned on Russia’s borders. We tell the Russians the lie that the missiles are to prevent an Iranian nuclear ICBM strike against Europe. This lie is told, and accepted by the puppets in Europe, despite the known, incontestable fact that Iran has neither nukes nor ICBMs. But the Russians do not accept it. They know it is another Washington lie.

When Russia hears these flagrant, blatant, obvious lies, Russia understands that Washington intends a preemptive nuclear attack on Russia.

China has reached the same conclusion.

So, here is the situation. Two countries with nuclear forces expect that the insane fools who rule the West are going to attack them with nuclear weapons. What are Russia and China doing? Are they begging for mercy?

No. They are preparing to destroy the evil West, a collection of liars and war criminals, the like of which the world has never previously experienced.

It is the US, the washed-up joke of a “uni-power” that after 16 years is still unable to defeat a few thousand lightly armed Taliban in Afghanistan, that needs to ask for mercy.

The reckless and irresponsible war talk in the US government and presstitute media and among NATO and Washington’s vassals must stop immediately. Life is in the balance.

Putin has shown amazing patience with Washington’s lies and provocations, but he cannot risk Russia by trusting Washington, whom no one can trust. Not the American people, not the Russian people, not any people.

By jumping on the Deep State’s propaganda wagon the liberal/progressive/left is complicit in the march toward Armageddon.


___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2145) Tibor bá’ meginterjúvolja a Názáreti Jézust

Tibor bá’ online

 

Mikor lenne ennél aktuálisabb idő a Názáreti Jézus meginterjúvolására? Na ugye. Még az is lehet, hogy néhány érdekességet is megtudhatunk a kereszthalál előtt.

Tibor bá’: Uram, ne vegye tolakodásnak, de a blogom részére meg szeretném interjúvolni a keresztre feszítésének ezerkilencszáznyolcvankettedik (1982.) évfordulója alkalmából.

Jézus: Örömmel teszek eleget a kérésnek, mivel azért jöttem közétek, hogy megváltsalak benneteket.

Tibor bá’: Elnézést uram, de úgy kell ezt érteni, hogy megváltson minket a földi szenvedéstől, ami egyesek szerint bármelyik percben beköszönthet, miután ez a Trump nevű testvérünk került hatalomra?

Jézus: Bizony mondom néktek, hogy aki e földön szenved, az boldog lesz majd a Mennyek országában.

Tibor bá’: De uram, Ön nyilván tudja, milyen hatalmas különbségek vannak a szegény munkanélküliek és a piszkosul meggazdagodottak között. Lenne valami üzenete azon keresztények számára, akik dúskálnak a jólétben és nem tesznek semmit a szegények megsegítésére.

Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz a mennyben; és jer és kövess engem. (Máté 19:21)

Tibor bá’: Nahát, ezt még nem hallottam a tévében. Csányi szétosztja a milliárdjait? Ezt kevesen tennék meg.

Jézus: Mert sokan vannak a hivatalosak, de kevesen a választottak. (Máté 22:14). Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. (Máté 9:37)

Tibor bá’: Uram! Tisztában van azzal, hogy pont az ellenkezőjét hirdeti annak, amit a fogyasztói társadalom követ?

Jézus: Nem szolgálhattok Istennek és a  Mammonnak. (Máté 6:24). Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. (Máté 4:10).

Tibor bá’: Szóval, ne akarjunk gazdagok lenni? De hiszen erről szól az egész játék.

Jézus: Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába. (Máté 19:23) Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt. (Máté 7:14). Sok elsők pedig lesznek utolsók, és sok utolsók elsők. (Máté 19:30)  

Tibor bá’: Ez úgy néz ki, hogy egy rakás gazdag pasival nem fogunk találkozni a másvilágon. De uram, mit üzenne azoknak, akik tüntetnek az igazságtalan gazdasági rendszer ellen, akik szenvednek a bankok kíméletlen kiszipolyozása ellen?

Jézus: Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek. (Máté 5:6)

Tibor bá’: De uram, ezek az emberek elvesznek az „igazságszolgáltatásban”.  

Jézus: Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyek országa.(Máté 5:10). És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában (Máté 10:28).

Tibor bá’: Uram! Ezek bírói ítélettel veszítik el lakásaikat. Ehhez mit szól?

Jézus: Ne aggodalmaskodjatok, mi módon vagy mit szóljatok; mert megadatik néktek abban az órában, mit mondjatok. Mert nem ti vagytok, akik szóltok, hanem a ti Atyátoknak Lelke az, aki szól tibennetek (Máté 10:19-20)

Tibor bá’: De uram, ebből egy szót se értek, itt bíróságról – bocsánat – törvényszékről van szó.

Jézus: Jaj néktek képmutató írástudók, mert megdézsmáljátok a köményt, és elhagyjátok, amik nehezebbek a törvényben, az ítéletet, az irgalmasságot és a hívséget: pedig ezeket kellene cselekedni, és amazokat se elhagyni.

Tibor bá’: Szerintem ezt még a felekezeti iskolákban se tanítják. Arról nem beszélve, hogy a helyzet napról napra romlik.

Jézus: Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja. (Máté 6:34).

Tibor bá’: Én azért aggódok, hiszen napokon belül itt a világvége.

Jézus: Mit féltek, óh kicsinyhitűek?

Tibor bá’: Uram, ha emlékeim nem csalnak, akkor az Újszövetségből idézett, ami megtette a magáét 2000 éven át, de most teljesen új kihívásokkal kell szembenéznünk. Megkérhetném, hogy a mai nyelven válaszoljon, hiszen ön mindenható.

Jézus: Mindenható? Az nem én vagyok, hanem az atya.

Tibor bá’: Az atya? De hiszen az ugyanaz. Úgy értem ez a trinitás dolog, izé, szóval, nem ugyanaz?

Jézus: Mondám, az atya nem én vagyok.

Tibor bá’: Oké, Oké, akkor térjünk vissza az évfordulóhoz: ‘Eli, Eli, lama sabachthani? és tényleg, miért hagyta magára?

Jézus: Nézze barátom, ha engem, akkor ott nem feszítenek keresztre, ma már senki se emlékezne egy Jézus Nazarénusra.

Tibor bá’: Igen, igen, de ha már évforduló, hadd kérdezzem meg, egyéb dolgokról. Például azok a három királyok….

Jézus (közbe vág): Azt 600 évvel, később találták ki. És persze a betlehemi csillagot is.

Tibor bá’: Ezek szerint uram, ha valóságot akarjuk megtudni, akkor önt kell megkérdezni. Mi igaz a pásztorok, bárányok, jászol, istálló, szóval az egész set uppal kapcsolatban?

Jézus: Erre persze nem emlékszem, nekem is csak az anyám mesélte el.

Tibor bá’: Az édesanyja? Úgy érti a Szeplőtelen Szűz Mária?

Jézus: Szeplőtelen szűz? Ne hülyéskedjünk már. József többet volt rajta, mint a háztetőn.

Tibor bá’: Gondolom, Szent Józsefről van szó, de miért lett volna a háztetőn?

Jézus: Mert ács volt, vagy nem?

Tibor bá’: Ja, persze. De ha már sikamlós területen járunk, mi a helyzet Magdalénával?

Jézus: Hogy, hogy mi a helyzet? Harminc éves voltam, és persze ember, akarom mondani férfi.

Tibor bá’: Értem, akkor talán ezt a dolgot ne feszegessük. Térjünk inkább át a fontosabb dolgokra, amik idegesítik a világot. Feltételezem, hogy tud az USA-Észak Korea konfrontációról. Az amerikaiak roppant vallásosak, talán hallgatnának Önre, mit üzenne nekik?

Jézus: Igen, igen, ők főleg a biblia nyelvét követik. Hát talán azt üzenném nekik, hogy amit akartok azért, hogy az emberek tiveletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal. (Máté 7:12)

Tibor bá’: Ez világos, de mit lehet a cionistáknak mondani, akik háborút szeretnének?

Jézus: Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván: Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztelt engem, szíve pedig távol van tőlem. (Máté 15:7-8)

Tibor bá’: Oké, ennyit a cionistáknak, és a többieknek?

Jézus: Óh, hitetlenek és elfajult nemzetség! (Máté 17:17) Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda világot adhat az ember az ő lelkéért? (Márk 16:26) Ti mindnyájatok testvérek vagytok. (Máté 23:8)

Tibor bá’: Hát igen, de az emberek miért nem értik ezt meg?

Jézus: E világnak gondja és a gazdagságának csalárdsága elfojtja az igét és gyümölcsöt nem terem. (Máté 13:22)

Tibor bá’: Hű, ez ütős volt. Ez tetszeni fog a blogom olvasóinak. Hálásan köszönöm.

Jézus: Aha, értem. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. (Máté 6:21)

Tibor : Egy utolsó kérdés uram.

Jézus: Hadd hallám.

Tibor bá’: Botka vagy Orbán?

Jézus: Senki se szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. (Máté 6:24)

Tibor bá’: Ha te mondád uram. Köszönöm az interjút. Csak fogalmam sincs végül is mi a helyzet.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2144) Még egy zsidó templom

Tibor bá’ online

Így Húsvét előtt (egy kicsit félretéve a világpolitikát) stílszerű a Szentfölddel foglalkozni. — A legújabb Palesztinában végzett ásatások feltárják azt az ókori küzdelmet, amely a Szentföld birtoklásáért folyt. Ugyanis a régmúltban a zsidóknak Jehova (Yahweh) imádatában volt egy vetélytársuk – állítják az archeológusok, akik nem messze Jeruzsálemtől felfedtek egy másik, a Jeruzsálemivel versengő, nagy templomot, amely a szamaritánusoké volt. Spekulációk szerint, amikor a rivalizálás jelentős méreteket öltött, a szamaritánusokat „kiszerkesztették” a Bibliából.

A sötétszürke kabátban ülő, 85 éves, vörös kippát viselő Aharon ben Ab-Chisda ben Yaacob az újságíró kérése nélkül ó-héber litániába kezd. Az idős férfi egy főpap, akinek családfája 132 generációra nyúlik vissza, állítása szerint egészen Áron, Mózes testvéréig, aki minden valószínűség szerint több mint 3000 évvel ezelőtt élt.

A szamaritánusoknak meg van tiltva, hogy a szentföldön kívül éljenek, ami különböző hódítok elnyomásának tette ki őket. Mára már csak néhány százan élnek. A képen az egyik főpap magasra emeli a Tora tekercset, jelezve a zsidó ünnep kezdetét.

Ab-Chisda spirituális vezetője a szamaritánusoknak, akiknek törvényei annyira szigorúak, hogy szombaton még a fűtést se kapcsolhatják be, rákot nem esznek (a fene tudja miért) és csak egymás között házasodnak. Feleségeik annyira tisztátlanok, hogy menstruálás alatt egy különleges szobában kell hét napon át élniük.

Ásatások a szamaritánusok szent helyén, a Gerizimhegyen. A jelek szerint egy hatalmas templom állt itt már 2500 évvel ezelőtt is, amikor a jeruzsálemi templom, még a legjobb esetben iscsak egyszerű faépület lehetett.  

A Nablushoz közel lévő Kiryat Luza a Gerizim hegy csúcsa alatt terül el, ahol mindössze egy iskola, két üzlet és egy áldozat-bemutató hely van. Itt él 367 szamaritánus. Ez nyilvánvalóan egy kicsinyke közösség, ahol minden egyes tagtól el van várva a helyi zsinagógában tartott istentiszteleteken való részvétel, szombati napokon. A fiúcsecsemőket pontosan a nyolcadik napon vetik alá metélésnek. A főpap fontosnak tartja megjegyezni, hogy se egy nappal előbb, se egy nappal később. A legfontosabb előírásuk szerint kizárólag Mózes öt könyvét fogadják el a Bibliából, amit közismerten Torának neveznek. A Biblia összes többi részét mereven elutasítják (valószínűleg meg van rá az okuk).

Történelmi visszatekintés szerint a zsidóknak és a szamaritánusoknak közös múltjuk van. Az Ószövetség az I.e. 926-ban alapított Szamáriában a 12 törzs közül tízet nevez meg. A hiányzó két törzs délebbre, Júdea hegyes területén éltek, aminek fővárosa Jeruzsálem volt. Ez azt jelenti, hogy valamikor régen a szamaritánusok voltak többségben egy feltételezett 300.000-es lélekszámmal, de vannak egy millióról szóló becslések is. Hanyatlásukat elsősorban „Az ígéret földjén kívül nem élhetsz.” szigorú előírásnak köszönhetik: Ennek az lett a következménye, hogy amíg a zsidók szanaszét szóródtak a világban, hogy kikerüljenek az idegen uralom alól, a helyben maradó szamaritánusoknak ellen kellett állnia Bizáncnak, majd a könyörtelen Török uralomnak. Így esett, hogy az I. Világháború végére mindössze 146-an maradtak.

„Ma már jobb a helyzet” – állítja a főpap – „mert szakítottunk a kevert házasságok tiltásával.” 2004-ben Ukrajnából érkezett négy nő, egy pedig Szibériából, akik hajlandók voltak beházasodni a szektába, a közösség pedig befogadta őket. Sajnálatos módon az évszázadokon át tartó belterjesség miatt számtalan genetikai anomáliától szenvednek, mint például izomgyengeség, és Usher szindróma. Viszont a vallásos hitük friss és egészséges. Húsvétkor a férfiak fehér köntösbe öltözve nagyméretű áldozást mutatnak be. Konkréten a papjuk 50 bárány torkát vágja el, amelyek vére egy kővályún keresztül folyik le egy lyukba, ahol azután az állatok beleivel együtt elégetik. A bárányok húsát még aznap éjjel el kell fogyasztani. Ami mégis megmarad, az tréflivé válik.

Szép-szép, de honnan jöttek ezek elő? Kérdezgetik egymástól a teológusok. A jelenlegi kutatások szerint a szamaritánusoknak szomorú sorsuk volt. Valamikor a mózesi hagyományok őrzői voltak, de áldozatul estek egy rágalmazási hadjáratnak.

Stefan Schorch az Ószövetség szakértője (Halle-Wittenberg Egyetem) rendszeres látogatója Izraelnek, ahol kutatásokat végez. Talált már egy igen jó állapotban lévő Mózes öt könyvét az 1300-as évekből. Ennek segítségével sikeresen összehasonlított a mai szöveg a szamaritán Torával. A két leírás szóról-szóra megegyezik, egyetlen egy kivétellel. A zsidó verzió szerint a világ vallásos központja Jeruzsálem, míg a szamaritán verzió szerint a Gerizim-hegy.

Akkor most felmerül a logikus kérdés, melyik Tóra az eredeti? Egészen mostanáig a „hivatalos” álláspont a következő volt: Az I.e. IV. században a ultraszigorú törvényei miatt a szamaritánusok leváltak a zsidókról. A Bibliában kizárólag Lukács foglalkozik velük (10:25-37) az „irgalmas szamaritánus példabeszédben”. Ezek szerint egy szamaritánus gondozásba vett egy kirabolt, az útszélén hagyott vándort. Ebből [Saját gyermekkori emlékeimből is merítve] az vonható le, hogy a szamaritánusok a bibliai idők egyik érdektelen népcsoportja lehetett. Viszont a zsidó Flavius Josephus megemlíti, hogy I.e. 330-ban a hitszakadók nagy kapkodva emeltek egy szentélyt, ami dilettáns kísérlet volt a jeruzsálemi templom felülmúlására.

Most viszont az kezd kibontakozni, hogy a Biblia történelemhamisítást végzett. A Holt-tenger tekercsekből, valamint az utóbbi időben felfedezett régi biblia maradványokból kiderült, hogy teljes átértékelésre lenne szükség.

A tényleges történésekre való következtetés legizgalmasabb részére akkor került sor, amikor Yitzhak Magen archeológus, biztonsági kerítéssel körülzárva, ásatásokat végzett a gerizim-hegy tetején. A még csak részben publikált eredmények szenzáció számban mennek, mert az derült ki, hogy már 2500 évvel ezelőtt is a hegyen egy hatalmas szentély volt egy falakkal körülvett 96 x 98 méteres zárt részen. A falakban hat, hatalmas méretű fakapú helyezkedett el. Ebben az időben a jeruzsálemi templom legfeljebb egyszerű építmény lehetett. Az ásatások során előkerült 400.000 feláldozott állat csontja. Az „isten háza” felírat épen maradt. Egy ezüstgyűrűben pedig felismerhetően be van vésve: YHWH, ami Yahweh-et, azaz magyarul Jehovát jelent. Ezek szerint, ott egy hatalmas, rivális templom  állt, mindössze 50 kilométerre Jeruzsálemtől. A következtetés világos, egy vallásháború dúlt az zsidók között, ami miatt a nemzet kettévált. A két rész között hatalmas küzdelem alakult ki, aminek célja kinél legyen a hatalmas isten főtemploma.

A kutatóknak még sok mindent tisztázni kell, de az már világos, hogy a vallásos konfliktus részletei minden képzeletet felülmúlóak voltak. Minkét oldal tagadta a másik hitelességét. Voltak súlyos bántalmazások, sőt gyilkosságok is, végül pedig a szentírást is megmásították. Az viszont máris világos, hogy kezdetben a szamaritánusok álltak győzelemre.

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

(2143) CEU

Tibor bá’ online

 

Szemétség lenne tőlem, ha nem ismerném el, hogy Orbánnak igaza van Soros Györgyöt illetően, még akkor is, ha ő maga Soros ösztöndíjas olt. Az open sociaty (nyitott társadalom) azt jelenti, hogy Soros a pénzével megfertőz vagy effektív lefizet embereket, akik aztán nekimennek a megválasztott kormányoknak és „rezsim változást” okoznak. Mint például Ukrajnában. Abban is igaza van, hogy a civil szervezetek nyugati pénzen áskálódnak a magyar állam ellen. Természetesen a dolog abszolút szalonképesen van lerendezve. A civil szervezetek kifelé, hangosan hasznos társadalmi tevékenységet folytatnak, amiket a szajha média folyamatosan szellőztet. Mind ez mögött viszont aknamunkát folytat.

Orbán tehát ezt meg akarja regulázni, de emberére talált. Ugyanis az Orbántól megszokott sunyi módon védekezik az ellenzék. Ők mindössze jót és demokratikust akarnak. Vasárnap 80 ezer ember tiltakozott, csak azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mi ellen. Nyolcvanezer ember Magyarországon hatalmas tömeg, ami engem is meglepett, ismervén honfitársaim közismert közönyét, illetve elvárását, hogy más tevékenykedjen helyette. Mindenesetre vasárnap este úgy éreztem magam, mint 1956 tavaszán. Az elégedetlenség benne van a levegőbe. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy október 23-án meg fogják rohamozni a TV2 székházát, csak a hangulatról beszélek. Kétszer ugyanabba a folyóba nem lehet belelépni, de a tömeges elégedetlenség valamit egészen biztos szülni fog. Az Orbán rezsim (így vagy úgy) megszüntetése se lehetetlen.

A furcsa az, hogy ha bekövetkezik, nem fogok neki örülni, csak akkor, ha Vona Gábor követi a miniszterelnöki székben. A balliberális bandával nagyon rosszul járnánk, mert ugyanúgy megnyitnák az ország kapuit a „menekültek” számára, ahogy ezt Németország tette, és újra kiszolgáltatnának minket a Nyugatnak, egy kicsit jobban, mint Orbán tette, és Vona tenné.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2142) Trump meghátrált, lehet, hogy Putyin lesz a következő?

VIP.223.

 

Paul Craig Roberts esszéjének a szerkesztett fordítása

A konfliktust Washington újraélesztette a Tomahawk rakéták segítségével, amelyekkel megtámadta a szír légierő bázisát. Az orosz/szír védelmi rendszer nem akadályozta meg a támadást.

A Washingtoni Esztáblisment visszaszerezte az irányítást. Elsőnek Flynn, most pedig Bannon azok, akiktől sikerült megszabadulniuk. Így a Trump adminisztrációba más nem marad csak a cionisták és a begőzölt tábornokok, akik háborút akarnak az oroszokkal, Kínával, Iránnal, Szíriával és persze Észak Koreával is. A Fehér Házban pedig nincs senki, aki megállíthatná őket. Az oroszországi kapcsolat normalizálásnak búcsút lehet inteni……

……..Asszad eltávolítása lehetővé tenné, hogy Washington a muszlimok fölé egy újabb bábút helyezzen, egy újabb olyan arab ország kormányának az elsöprését, amelynek Washingtontól független politikája van, amely szembe helyezkedik Izrael terület lopásával. Egy új bábkormány kiszolgálná Exxon-t és a neokonzervatív hegemonistákat, akik kirekesztenék az Európa felé áramló orosz gázt, ami helyébe Szírián keresztül kiépítenék a csővezetéket Katartól Európába.

Ezeken az amerikai érdekeken az oroszok átlépnek, és vonakodva bár, de megpróbálják felszabadítani Szíriát a Washington által támogatott ISIS erőktől. Vonakodnak, mert totálisan irreális módon reménykednek abban, hogy Washingtonnal összefogva, közösen felléphetnek a terrorizmussal szemben.

Ez azonban egy nevetséges elképzelés, mert a terrorizmus valójában Washington titkos fegyvere. Ha Washingtonnak  vagy fenyegetéssel, vagy pedig további együttműködési remény felcsillantásával sikerül az oroszokat eltávolítani az útból, akkor a Washington következő lépése az általa irányított terrorizmus Iránra szabadítása lenne. Irán eleste után a terroristák az orosz federációt támadnák meg………

……Amikor az elvártakkal ellentétben a szír harctéren, az ISIS elleni harcban az oroszok megelőzték a Nyugatot, hirtelen megtorpantak, pedig az ország feldarabolása, valamint Amerika felújuló elszántsága Asszad elmozdítására elkerülhető lett volna. Azonban az oroszokat megbabonázta a Washingtonnal való együttműködés álma, ami mind Szíriát, mind pedig önmagukat nehéz helyzetbe sodorta…….

……..Csakhogy a küldetés nem lett teljesítve, erre az oroszok visszamentek és még mindig az övék volt a kezdeményezés, bár az irracionális visszalépés miatt kissé hátrányosabb helyzetbe kerülve. Ha jól emlékszem ez a ki-be lépés néhányszor megtörtént. Amikor az oroszok harcoltak az ISIS ellen, győztek, de nem adták meg a kegyelemdöfést abban bízva, hogy Washington a végén együtt fog működni velük az utolsó ISIS védelmi vonal felszámolásában. Ehelyett a Pentagon katonai egységeket küldött, hogy megállítsák a szír/orosz előrejutást. Az orosz külügyminiszter tiltakozott, de az orosz haderő nem nyúlt felsőbbrendű fegyverzetéhez, hogy a maroknyi amerikai erőket félretolja, és befejezze a konfliktus felszámolását……..

……….Azt azonban tudni kell, hogy a Nyugat barát orosz ötödik hadoszlop ragaszkodni fog ahhoz, hogy az oroszok működjenek együtt Washingtonnal, legalább Asszad feláldozásával. Az orosz hallgatólagos beleegyezés természetesen tönkre fogja zúzni az oroszok hadászati erejének nimbuszát, és ezt arra fogják felhasználni, hogy Oroszország földgáz értékesítését Európában leállítsák……..

…….Washingtonnal való együttműködésnek egyetlen egy értelmezése van, behódolás.

Putyinnak Oroszországot csak részben sikerült megtisztítani. Az ország teli van amerikai ügynökökkel. Előfordulhat, hogy Putyin éppen úgy bedől a washingtoni esztáblismentnek, ahogy ezt Trump tette?

Elképesztő, hogy az orosz média mily kevéssé érti meg, hogy Oroszország mekkora bajban van………

___________________________________________________________________________
A esszé teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek. VIP előfizető az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához amiért 50 fordítást fog kapni megközelítőleg egy év alatt. Érdeklődni evatibor#t-online.hu
___________________________________________________________________________

Trump Has Surrendered – Will Putin Be The Next?

By Paul Craig Roberts

Washington has reopened the conflict with a Tomahawk missile attack on Syrian Air Force Bases. The Russian/Syrian air defense systems did not prevent the attack.

The Washington Establishment has reasserted control. First Flynn and now Bannon. All that are left in the Trump administration are the Zionists and the crazed generals who want war with Russia, China, Iran, Syria, and North Korea.

There is no one in the White House to stop them.

Kiss good-bye normalized relations with Russia.

The Syrian conflict is set to be reopened. That is the point of the chemical attack blamed by Washington on Syria despite the absence of any evidence. It is completely obvious that the chemical attack is a Washington orchestrated event. According to reports US Secretary of State Tillerson has warned Russia that steps are underway to remove Syrian president Assad. Trump agrees.

The removal of Assad allows Washington to impose another Washington puppet on Muslim peoples, to remove another Arab government with an independent policy from Washington, to remove another government that is opposed to Israel’s theft of Palestine, and for Exxon’s Tillerson and the neoconservative hegemonists to cut Russian natural gas off from Europe with a US controlled gas pipeline from Qater to Europe via Syria.

By ignoring all of these US advantages, the Russian government dithered in completing the liberation of Syria from Washington-backed ISIS. The Russians dithered, because they had totally unrealistic hopes of achieving a partnership with Washington via a joint effort against terrorism.

This was a ridiculous idea as terrorism is Washington’s weapon. If Washington can move Russia out of the way with threats or more Russian misplaced hopes of “cooperation” with Washington, terrorism will next be directed against Iran on a large scale. When Iran falls, terrorism will start to work on the Russian Federation and on the Chinese province that borders Kazakhstan. Washington has already given Russia a taste of US-supported terrorism in Chechnya. More is to come.

If the Russian government had not dithered in cleaning out ISIS from Syria when Russia unexpectedly took the lead from the West, Syria would not face partition or renewed US determination to overthrow Assad for the reasons given above. But the Russians, mesmerized by dreams of cooperating with Washington, have put both Syria and themselves in a difficult position.

The Russians grabbed the initiative and surprised the world by accepting the Syrian government’s invitation and entering the conflict. Washington was helpless. The Russian intervention immediately turned the tide against ISIS. Then suddenly Putin accounced a Russian pullout, claiming like Bush on the aircraft carrier, “Mission Accomplished.”

But mission wasn’t accomplished, and Russia reentered, still with the initiative but set back somewhat from the irrational withdrawal. If memory serves, this in and out business happened a couple of times. Then when Russia has the war agains ISIS won, they hold back on the finish in the vain belief that now Washington will finally cooperate with Russia in eliminating the last ISIS stronghold. Instead, the US sent in military forces to block the Russian/Syrian advances. The Russian Foreign Minister complained, but Russia did not use its superior power on the scene to move aside the token US forces and bring the conflict to an end.

Now Washington gives “warnings” to Russia not to get in Washington’s way. Will the Russian government ever learn that coopertion with Washington has only one meaning: sign up as a vassal?

Russia’s only alternative now is to tell Washington to go to hell, that Russia will not permit Washington to remove Assad. But the Russian Fifth Column, which is allied with the West, will insist that Russia can finally gain Washington’s cooperation if only Russia will sacrifice Assad. Of course, Russia’s acquiescence will destroy the image of Russian power, and it will be used to deprive Russia of foreign exchange from natural gas sales to Europe.

Putin has said that Russia cannot trust Washington. This is a correct deduction from the facts, so why does Russia keep putting itself in a quandry by seeking cooperation with Washington?

“Cooperation with Washington” has only one meaning. It means surrender to Washington.

Putin has only part-way cleaned up Russia. The country remains full of American agents. Will Putin fall to the Washington Establishment just as Trump has?

It is extraordinary how little of the Russian media understand the peril that Russia is in.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2141) Kétszer kettő (tanmese 50 és 150 IQ közöttieknek)

Tibor bá’ online

 

Kétszer kettő az négy, és ahhoz, hogy kétszer kettő négy legyen, nem kell isten, aki ezt elrendezi. Kétszer kettő mindenkitől és mindentől függetlenül négy. Egyszerűen a belső logika szerint nem lehet más. Ez egy abszolút valóság.

Ugyanilyen abszolút valóság az, hogy ha egy élőlény elhal még ivarérése előtt, akkor annak az élőlénynek nem lesz utóda. Ezt nem egy teremtő, nem egy isten rendeli így, ez egyszerűen a belső logikából adódik. Csak annak lehet utóda, aki ivarérett. Nem feltétlenül lesz utóda, de lehet. Annak viszont semmi körülmények között nem lehet utóda, aki nem éri meg az ivarérettséget. Ez a belső logikából adódó tény az evolúció lényege, és ez az, amit Darwin észrevett.

Az evolúció tehát nem arról szól, hogy majomból lett az ember, hanem arról szól, hogy kinek lehet utóda, és kinek nem. Mi következhet ebből az Életben?

Lássunk erre egy példát. Tény: egy élőlény utódai igen hasonlítanak egymásra, de nem pontosan azonosak (kivéve az egypetéjű ikreket, ami igen ritka). Az ipari forradalom előtt az angol erdőkben élt a világosszürke viaszmoly. Az ipari forradalommal együtt járt a széntüzelés elterjedése, ami rengeteg kormot szórt szét a légkörben. A korom szép lassan leülepedett, aminek következtében az angol erdők fáinak világos színe besötétedett a rárakodó koromtól. Ezt követte a viaszmoly színének 200 év alatt a besötétedése. Miért? Mert a világosabb lepkét a sötétedő ágakon a madarak jobban észrevették. Amelyiket észrevették, azt meg is ették, amelyiket megették, az nem tudott petéket rakni. Nem lettek (világos) utódai. Ezzel szemben a kicsit sötétebbre sikerült lepkéket nehezebben vették észre a madarak, tehát ezek tudtak petéket rakni, lettek utódaik. Ez egy kiválasztási folyamat, amit nem egy felsőbbrendű lény, nem egy isten hozott létre. Ez egyszerűen a dolgok logikájából adódik. Egy világos lepkének nem lesznek sötét utódai, csak egyik-másik utóda egy kicsit lesz sötétebb, mint a peterakó. Ez a picit sötétebb testtel rendelkezőnek nagyobb esélyt ad arra, hogy ivarérett legyen. Tehát neki inkább lesz utóda, mint a világosabbnak. Ehhez a folyamathoz nem kell isten. Ez a folyamat a belső logika folytán jön létre.

És ez mindenütt működik. A mai zsiráfok ősének nem volt hosszú a nyaka. Jött egy szárazabb évszak. A zsiráf ősök a fák leveleit ették, de falevél nem volt elég a zsiráfősöknek. Amelyiknek egy kicsit hosszabb volt a nyaka az a magasabban lévő leveleket is elérte, megette. A rövidebb nyakú már nem evett, a hosszabb nyakú még néhány napig elérte az ételt. A rövidebb nyakú éhen halt még mielőtt utódai lettek volna. A hosszabb nyakú nem halt éhen és lettek utódai, akik között is volt, akinek egy kicsit hosszabb lett a nyaka, mint a mamának. A következő szárazságot ezek túlélték, mert a magasabb leveleket is elérték, megették, élve maradtak. A rövidebb nyakúak elpusztultak. És ez addig folytatódott, amíg ki nem alakult a mai helyzet. Ha megfigyelsz egy mai zsiráfot, hamarosan észreveszed, hogy a hosszú nyaknak számtalan hátránya van. Például nehezen tud menekülni, mert ilyen nyakkal nem lehet túl gyorsan futni, de ez a hátrány elvész azon hátrány mellett, amit az éhhalál jelent. Ha nincs étel, az egész csorda elpusztul, ha van elérhető étel, akkor csak az pusztul el, aki a leglassabban tud futni, mert a menekülő csorda legvégén fog futni, a ragadozó őt éri el.

Az evolúciós folyamatnak nincs kitűzött célja (nem is lehet). A folyamat abba az irányba halad, amely adott esetben pillanatnyi előnyt jelent más irányokkal szemben. Ebből aztán alkalomadtán egészen furcsa dolgok keletkeznek, amik sose jönnének létre konkrét teremtés esetén. Ilyen például a férfi ondóvezeték.

Valami oknál fogva a herék egészségesebb spermákat hoznak létre, ha hűvösebben vannak tartva, mint a test normál hőfoka (36 °C). Ezért a hasfalban lévő herék lementek az időközben kialakult herezacskóba. A mechanizmust már ismerjük. Annak a hímnek lett inkább utóda, akinek a heréje hűvösebb volt, vagyis messzebb került a nagy tömegű hastól. Ahogy nőtt a zsiráfok nyaka, úgy ment egyre lejjebb a here.

A hímvesszőből két folyadék távozik: a vizelet – ami a húgyhólyagból érkezik, és az ondó aminek lényege a herékből érkeznek. Mivel a herék a hímvessző alatt helyezkednek el, az lenne a logikus, hogy a bal oldali ábrán látható módon az ondó vezeték közvetlenül csatlakozzon a húgycsőhöz. Valójában nem ez történik. Ahogy már írtam, valamikor a herék a hasfalban voltak, onnan vándoroltak le a herezacskóba lépésről-lépésre kitudja hány ezer év alatt. Igen ám, de útban állt a veséből érkező húgyvezeték, amit meg kellett kerülni. Meg is kerülték a herék, majd megérkeztek az időközben kialakult herezacskóba. Így viszont lett egy teljesen felesleges fél méteres ondó vezeték. Javaslom, a kép alapos tanulmányozását.

Ezen kívül az (esztelen) evolúcióból adódóan én két „butaságról” is be tudok számolni, ami nem következett volna be, ha egy értelmes lény teremtett volna. 1) A sejtek tápláléka az igen agresszív glükóz, bármi más sokkal jobb lenne. 2) Az emésztést végrehajtó sav az ugyancsak agresszív sósav. Fehérjék lebontásához valóban savas pH-ra van szükség, mert a pepszin csak savas kémhatás mellett működik. De miért alakult ki ez az agresszív sósav, amitől fekély és rák keletkezhet (ha a körülmények nem abszolút kedvezőek) amikor nyugodtan lehetne tejsav is. Ami nem csak ártalmatlan, de megöli a kellemetlen mikrobákat is.

Ezt követve fognak nekem esni az istenhívők, és majd állítják, hogy én is hiszek valamiben. Én a tudományban hiszek. NEM. Hinni annyit jelent, mint bizonyíték nélkül elfogadni valamit ténynek. Én ilyet nem teszek. Én nem elhiszem, hogy Amerika létezik, pedig sose voltam ott. Én elfogadom, hogy létezik Amerika, mert ennek számtalan megfogható jele van. Az ember maga mindenről nem győződhet meg személyesen, el kell tehát fogadni olyan dolgokat, amikről mások meggyőződtek, de ennek le van fektetve a megfelelő protokollja.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2140) Meggyőződés és meggyőzés

Tibor bá’ online

 

Amióta van emberiség, azóta van vita, aminek célja a másik meggyőzése. Miről akarhatok én meggyőzni mást? Hát arról, ami az én meggyőződésem (most ne vizsgáljuk, hogyan jutottam hozzá). Ezzel áll szembe az ő meggyőződése. Hogyan zajlik a vita? A vita folyamán (jó esetben) mind a két fél iparkodik bizonyítani tényekkel az ő álláspontját. Vegyük azt az optimális esetet, amikor a tények bizonyítottan tények, úgy értem az adott szakemberek többségének megegyezik a véleményével. Amennyiben a másik fél nem tudja cáfolni a felmutatott tényeket, Hurrá „győztem”? Egy frászkarikát.

Az ez irányú felmérések a napnál is világosabban feltárták, hogy a tények cáfolhatatlan ismertetésével nem lehet másokat meggyőzni, mert a tényeket egyszerűen félresöprik. Tehát, lehetetlenség valakit tényekkel meggyőzni, ha a tények az illető énképét, világnézetét vagy meggyőződését veszélyeztetik. Az emberek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a tényeket, ha úgy érzik, hogy azok sértik mély meggyőződésüket.

Valamennyien hallottunk már bizonyos szektákról, akik megjósolják a világvégét. Amikor elérünk a megjósolt dátumhoz (és a világvége nem következik be) nem arra a következtetésre jutnak, hogy meggyőződésük hibás, hanem egyszerűen kitűznek egy újabb dátumot. Ugyanis a félretájékozódott emberek nem változtatják meg a véleményüket, ha az szembemegy az értékrendjükkel, és minél jobban erőltetjük a tényeket, annál inkább megerősítjük őket a véleményükben. Illetve az emberek annak függvényében fogadták el a tényeket, hogy az támogatja-e a világnézetüket vagy sem.

Észrevehető, hogy az emberek legjobban vallási meggyőződésükhöz ragaszkodnak. Majdnem ilyen makacsok a politikai meggyőződésükkel kapcsolatban. Szorosan zárkóznak fel azok a témák, amelyek valamilyen kapcsolatban vannak az emberi élettel: étrend kiegészítők, gyógyászati praktikák, stb. Legutolsó helyen, tehát ahol viszonylag a legkönnyebb meggyőzni a másik felet, a tudományos, műszaki témák. – Hát azért ez elég tanulságos.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2139) Gondolkozzunk együtt!

Tibor bá’ online

 

A tények: Szíriában mérges gáz szabadult fel, meghalt 72 ember, közöttük 20 gyerek. Amerika azt állítja, hogy a szír kormányerők végezték a gáztámadást, de ezt semmi nem bizonyítja, és kivizsgálás helyett a teljes szajha média (a magyar is) visszhangozza Asszad a gyilkos, Asszad-nak menni kell. Donald Trump amerikai elnök a húsz gyerek halálát elképesztő gonoszságnak tartja, hogy az ő kezükhöz másfél millió arab vére tapad, az természetesen elhanyagolható. Ezért két napon belül olyan rakétatámadást rendelt el Szíria ellen, amire két nap alatt fel se lehet készülni. Két hajóról 59 rakétát indítottak el, de csak 23 érkezett meg a kijelölt célpontba. Ami igen rossz találati arány. A megtámadott repülőtér kifutópályája nem rongálódott meg. Hat vadászbombázó elpusztult. Ezek feltehetően javításra vártak. Az ép gépek valószínűleg elszálltak a támadás előtt. Ugyanis az amerikai vezetés előre értesítette az oroszokat a rakétatámadásról. Ezt az infót az oroszok valószínűleg továbbították a szíreknek. Az elcsellengett 36 rakétát egyes források szerint az oroszok térítették el elektronikusan. Hogy a többit miért nem, az nyitott kérdés marad. Ugyanígy nyitott kérdés marad, a 23 rakétát miért engedték át? Lehet-e, hogy az amerikaiak azt várták, hogy az orosz elhárító rakétákat bevetik, ami viszont kurva sokba került volna nekik. Ugye az világos, hogy Trump kongresszusi felhatalmazás nélkül megtámadott egy szuverén államot, akikhez semmi közük, hacsak az nem, hogy a harcoló ISIS-t ők hozták létre, ők látják el őket fegyverekkel, és ők fizetik a zsoldjukat.

A nagy kérdés, Trump miért ment bele ebbe a kalandba?

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2138) The American Dream

Tibor bá’ online

Az amerikai álom lényege, hogy a legszegényebb városszélen születettből is lehet egyszer gazdag ember. Mert ugye, Amerika a korlátlan lehetőségek hazája. Ez az álom volt az, ami a született és bevándorolt amerikai generációkat arra ösztönözte, hogy dolgozzanak keményen és tartsák be a szabályokat. Eszük ágába se legyen megkérdőjelezni a kapitalista kizsákmányolást. Konkrétabban kifejezve, az amerikai álom tartotta vissza az amerikai milliókat, hogy fellázadjanak a vállalati korrupció ellen. Ahelyett, hogy a kövér kapitalista macskákat lámpavasra akasztották volna, cuppanós puszit nyomtak a homlokukra a választási kampány alatt, mert még mindig abban a hitben vannak, hogy ők maguk is lehetnek kövér kapitalista macskák, és akkor őket akasztják a lámpavasra. Szumma szummarum Amerikában azért nem volt olyan munkásmozgalom, mint amilyen az Európai kontinensen, mert mindenki hisz az amerikai álomban, vagyis abban, hogy a legszegényebb emberből is lehet milliomos, mert Amerika a korlátlan lehetőségek hazája. És most, hogy világosan látszik, hogy a nagy szart a 300 millió amerikaival akarják megetetni, még mindig futnak az álmuk után, még mindig reménykednek, hogy egyszer gazdagok lehetnek. Egyszerűen nem képesek (vagy nem akarják?) felfogni a valóságot. Pedig a valóság már kifejezetten nagyon szar. Lássuk csak!

– A jövedelem különbségek utoljára 1917-ben volt ilyen nagy.

– 1993 és 2007 között a gazdasági növekedés fele a társadalom felső 1 százalékához vándorolt.

– 2002 és 2007 között a gazdasági növekedés alatt a jövedelem növekedés 2/3-ad részére a felső 1 százalék tette rá a kezét.

– Az amerikai átlagkereset reálértékben kevesebb, mint 1970-ben volt. A minimálbér reálértékben alacsonyabb, mint 1950-ben volt.

– Viszont a milliárdosoknak sose ment ilyen jól.

– Kilábalóban vagyunk-e a válságból? A nagy jövedelmű amerikaiak, akiknek megtakarítása a befektető társaságoknál van, nem panaszkodhatnak. Ezzel szemben a kisvállalkozók és alacsony jövedelműek nem hisznek a kilábalásban.

– Osztályharc? Igen, tombol az osztályharc és a gazdagok állnak nyerésre.

– A társadalmi mobilitás az összes fejlett ország között Amerikában a legkisebb. Magyarul, aki szegénynek születik, az szegény is marad.

– Amerikában a gazdagok 47 százalékának az apja is gazdag volt, míg Ausztráliában csak 17, Kanadában pedig 19 százalékának.

– Generációkon át az európai bevándorlás oka a tehetségek és kemény munkák amerikai megbecsülése volt, ellentétben az európai merev társadalmi berendezkedéssel. Ne fussunk tovább, időzzünk itt el egy kicsit. Emeljünk ki egy példát: Mindenki emlékszik (remélem) Kirk Douglasra (aki Issur Danoelovitcsnek született). Douglas ifjú korában mindenféle munkát elvállalt, keményen és kitartóan dolgozott, amikor felfedezték kertészkedett. Két feleségtől összesen négy fia született: Michael, Joel, Peter, Eric. Mind a négy színész, illetve filmipari vállalkozó, egyik se kezdte kertészkedéssel. Ez az egymás után következő generációs kiváltság nálunk is megvan, ahogy egész Európában. Amerikát éppen az tette vonzóvá, hogy ott ez a jelenség nem létezett. A statisztikák szerint ez azonban megváltozott. Magyarul az amerikai álom a harmadik világba távozott. Csak velünk, emberekkel van egy apró hiba. Ha egyszer valamit megtanulunk, az istennek se akarjuk elfelejteni.

Nekünk magyaroknak pedig van egy eget verő balsorsunk, mindenhonnan lekésünk. Orbán Viktor azt valósítja meg Magyarországon, amiből az amerikaiak ki akarnak lábalni. Orbán mesterségesen állítja elő a zsíros kapitalistákat, sietve be akarja hozni Amerikát, hogy itt is legyenek, akik havi 40 ezerből élnek, és olyanok is, akik évente másfél milliárd nyereséget vegyenek fel a vállalkozásukból.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2137) Arany János

Tibor bá’ online

 

Néhány napja volt a magyar költő óriás 200. Születésnapja. Arany János gyakran jut eszembe, de csak ritkán írok róla. Rendszerint megjegyzem, hogy nyelvi ükunokája vagyok. Középiskolás koromban tudtam meg, hogy magyartanárom magyar tanára Arany János tanítványa volt. Mondanom se kell, egész évben másról se volt szó, mint Arany János munkáiról. Természetesen joggal. Arany nyelvezete nem csak csodálatosan szép, de elméje fantáziadús:

Elé álla Márkus térdben összeesve.

Görnyedező háttal, mintha sírt keresne;

Téli fának hinnéd, mit a zúz belombol.

Fázik, aki ránéz, s a halálra gondol. 

Micsoda gondolatok a meghalni készülővel kapcsolatban. Vagy nézzük, az őszről mi jut eszébe, amikor a nappalok egyre rövidebbek:

Őszbe csavarodott a természet feje,

Dérré vált a harmat, hull a fák levele.

Rövidebb – rövidebb lesz a Napnak útja,

És hosszabbat alszik rá, midőn megfutja.

Arany János kitalált új szóképeket, amik aztán beépültek a magyar nyelvbe és használja fű-fa:

Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?”

Hm, paraszt én!” emígy füstölög magában,

„Füstölög magában” Ki ne érezné azonnal, hogy Toldi magában mérgelődik, sőt elmorogja magában, hogy „paraszt én?” És mennyire jellemző, hogy „füstölög”. Nem robban ki hangosan, mint a tűz, csak csendben füstölög (magában).

Arany tájleírásai gyönyörű. Nézzünk egy-két példát rá:

Ösztövér kútágas, hórihorgas gémmel,

Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:

Óriás szúnyognak képzelné valaki,

Mely az öreg földnek vérét most szíja ki.

Micsoda gyönyörű szó a „hórihorgas”! Harminc éve nem hallottam senki szájából, bár mindenki tudja mit jelent. Napjainkban főleg egy jelző fut: „király”.  És ha már a Toldinál vagyunk, milyen elbűvölően romantikus ez a kép:

Mint a pásztortűz ég őszi éjszakákon,

Messziről lobogva tenger pusztaságon.

És ezek a sorok ott vannak minden magyar agyába beégve. 14 éves koromba bejáró voltam az Istenhegyi út 32. alatt található internátusba. Az Istenhegyi út lábánál (ahol most a turulmadár van) szálltunk le az 56-os villamosról, és koptatunk fel a hegyre. Leginkább bevárva egymást. Az egyik osztálytársam vagy 100 méterrel jár előttem, de látva, hogy én is jövök, leállt megvárni, míg odaérek. Én meg elrikkantottam magam: „Szép öcsém miért állsz ott a Nap hevében?” Ekkor egy idősebb bácsi, aki szintén felfelé baktatott, és kettőnk között félúton járt, megfordult és így szólt rám: „Nem jól citáltál fiam – Szép öcsém, miért állsz ott a nap tűzében?” és az utolsó szót jól megnyomta. Én persze megszeppentem, pedig akkor még nem ismertem József Attila veretes szavait: „idézni csak pontosan szépen, ahogy csillag megy az égen.”

Visszatérve Arany János „unokájához”, vagyis a magyartanáromhoz, minden egyes órán egy másik balladával ismertetett meg minket. Sietni kellett, mert lett volna más is Aranyon kívül. Nehéz kedvencet választani a balladák közül. Az a titokzatos világ, amit feltárnak még a kamaszok lelkét is megragadja (hogy ma mi van ez ügyben, azt nem tudom 😀 ) A skandálható Tetemrehívás? A Radványi sötét erdőben halva találták Bárczy Benőt, hosszú hegyes tőr nyúlt ki szíből íme bizonyság isten előtt, gyilkos eszak ölte meg őt. Vagy a megzenésített Vörös Rébék? A paraszti életképet sugárzó Tengeri hántás? Vagy a régi vásári hangulatot visszahozó Képmutogató? A Híd-avatás című balladája egy fajta jövőbelátás. A híd-avatása után éjjel felsorakoznak azok, akik majd öngyilkosok lesznek a zord, kegyetlen, pénzt hajszoló városi életben, és ehhez a vízbeugrást választják.

A Walesi bárdok története abszolút közismert. Arany a Szabadságharc alatt nemzetőr volt. A bukás után félt is, hogy előállítják, de nem törődtek vele. Szerény ember volt, amire jellemzőek ezek a sorai:

Ha egy úri lócsiszárral

Találkoztam s bevert sárral:

Nem pöröltem,

Félreálltam, letöröltem.

A kitüntetéseket úgy kellett csellel ráerőszakolni. Amikor a fiatal Ferenc József 1857-ben Magyarországra látogatott, Aranyt kérték fel, hogy írjon valami dicsőítő verset, amire nem volt hajlandó. Helyette megírta a Walesi bárdokat. Amiből mindenki idézi: „A nép, az istenadta nép”. „mi szem-szájnak ingere” „ti urak, ti urak, ti hitvány ebek.” „vérszagra gyűl az éji vad” – Tudtad volna, hogy ezek is Arany Jánostól származnak? Ráadásul egyetlen kurta versből mindjárt négy gyakran emlegetett idézet. Akkor most nézzétek meg!

Ha jól emlékszem 1948-ben hozták be Laurence Olivier főszereplésével a Hamlet, dán királyfi című filmet. A 4 órás színdarabot természetesen Shakespeare írta, amit Laurence Olivier mint rendező két órába összetömörített. A film világszenzáció volt. Heteken át írtak róla a magyar újságok és persze dicsérték a fordítót is, aki Arany János volt. Egyesek szerint a fordítás jobb volt, mint az eredeti. Ez természetesen túlzás, de Arany elképesztően jó munkát végzett. Pedig nem is tudott angolul. Illetve a németből tanulta, de csak olvasni tudott, megszólalni nem.

Aranynak állandó anyagi gondjai voltak. Ez irányú segítséget önérzetesen visszautasította, ezért napi 10 órákat dolgozott. Nem fogta fel ésszel, hogy ő egy nemzeti kincs és nem robotolnia kellene, hanem éjjel-nappal verselnie. Persze tudta, de a kemény munka mellett még keményebben iparkodott teljesíteni terveit. Csoda, hogy a Toldi trilógiát be tudta fejezni. A másik történelmi trilógiából csak Buda halála készült el. Viszonylag korán, 65 éves korában hunyt el, sok-sok év gyengélkedés után. Utolsó gyöngyszemei a Margitszigeti fák alatt írogatott Őszikék. Sírja a Fiumei úton van, ahová a Margitszigetről vittek tölgyfát. Ugyanis imádott a tölgyek alatt üldögélni.

Vajon a mai modern, „nyomogatós” ifjúságnak jelent-e valamit a „Csendesen kérődzik, igen jámbor fajta, pedig éhes borja nagyokat döf rajta”?

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2136) Oroszország jogosan tart egy Amerikából érkező, megelőző első csapástól

VIP. 222.

 

Stephen Lendman esszéjének szerkesztett fordítása:

Amerika vég nélküli háborús mániája veszélyezteti leginkább a stabilitást, a biztonságot és a világbékét. Oroszország attól tart, hogy Amerika megtámadhatja egy megelőző nukleáris csapással.

Az orosz vezérkari főnökség műveleti parancsnoka Viktor Poznikhir tábornok szerint: „Amerikai ABM (ballisztikus rakétaelhárító) rendszerek telepítése Európába és az ABM rendszerekkel felszerelt óceánjáró hajók, amelyek megközelítik Oroszországot, alattomos lehetőséget biztosítanak egy meglepetésszerű nukleáris támadásra Oroszország ellen.”……..

___________________________________________________________________________

„Oroszország jogosan tart egy Amerikából érkező, megelőző első csapástól” című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy egy alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
___________________________________________________________________________

Russia Justifiably Fears Possible Preemptive US Nuclear Attack

By Stephen Lendman

America’s rage for endless wars is the greatest threat to world peace, stability and security. Russia fears a possible preemptive US nuclear attack on its territory.

According to Russia’s General Staff deputy head of operations Gen. Viktor Poznikhir,

“(t)he presence of American ABM sites in Europe and ABM-capable ships in the seas and oceans close to Russia’s territory creates a powerful clandestine potential for delivering a surprise nuclear missile strike against Russia.”

“The presence of the global ABM system lowers the threshold for the use of nuclear weapons, because it gives the US the illusion of impunity for using strategic offensive weapons from under the protection of the ABM ‘umbrella.’”

“The ABM shield is a symbol of the build-up of rocket forces in the world and a trigger for a new arms race.”

Since the onset of Western-instigated Cold War in the late 1940s, “analysts” in Washington and at the Pentagon believed nuclear war on Russia was winnable.

Madness persists, undermining global security, threatening humanity more than ever with neocons in charge of US militarism and war-making.

Intense US hostility toward Russia negates the chance for nuclear sanity, increases the unthinkable – mass annihilation from possible nuclear war.

In testimony before House Armed Services Committee members, CENTCOM commander General Joseph Votel lied about Iran, calling the Islamic Republic “the greatest longterm threat to (Middle East) stability.”

America and Israel earned that dubious distinction long ago – threatening the region and world peace.

Votel: Iran seeks regional “hegemon(y).”

Fact: Iran seeks mutual cooperation among all nations. It seeks world peace, forthrightly opposing US-led imperial wars.

Votel: “(H)umanitarian cris(es) are exploited by violent extremist organizations and terrorist groups such as al-Qaeda and ISIS.”

“These groups have clearly indicated their desire and intent to attack the US homeland, our interests abroad and the interests of our partners and allies.”

Fact: America bears full responsibility for creating humanitarian crises in the Middle East, North Africa and central Asia. NATO, Israel and their rogue allies share blame.

Fact: America created and supports al-Qaeda, ISIS and other terrorist groups. Chances of them attacking the US homeland are virtually nil. Votel lied claiming otherwise.

Votel: “(T)he central region has come to represent the nexus for many of the security challenges our nation faces.”

Fact: America’s only threats are invented ones, no others. They’re used to enlist public and congressional support for out-of-control defense spending – funds used for militarism and endless wars of aggression against nations threatening no one.

Votel: An investigation will be conducted on the March 17 Mosul airstrike killing hundreds of civilians – “to establish what happened, establish what the facts are, identify accountability, and…lessons learned…”

Fact: America indiscriminately massacres civilians in all its wars. Investigations when conducted are systematically whitewashed to avoid accountability for Nuremberg-level high crimes.

Fact: Eyewitness survivors blamed US-led warplanes for the March 17 massacre. Facts don’t need to be “establish(ed).” They’re indisputable.

Mass Pentagon-led slaughter of civilians will continue in Iraq, Syria and elsewhere. US war criminals remain unaccountable for high crimes of war and against humanity.

Stephen Lendman lives in Chicago. He can be reached at lendmanstephen@sbcglobal.net. His new book as editor and contributor is titled “Flashpoint in Ukraine: How the US Drive for Hegemony Risks WW III.” http://www.claritypress.com/LendmanIII.html – Visit his blog site at sjlendman.blogspot.com.

The views expressed in this article are solely those of the author and do not necessarily reflect the opinions of Information Clearing House.


___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2135) Paks 2

Tibor bá’ online

 

A megépülés előtt álló Paks 2 rengeteg kérdést vet fel, van mit átgondolni. Személy szerint én meg vagyok győződve arról, hogy a legfontosabb ok a megépítésre az uralmon lévő politikusok lopási lehetőségének a bebiztosítása. A kb. 4000 milliárdból rengeteget lehet lopni.

Ha ezen átlépünk, akkor kiderül, hogy meg lehet vitatni a projektum gazdasági, és biztonsági aspektusát.

A kettő közül a gazdasági az, ami a képlékenyebb, hiszen azzal kell kezdeni, hogy ki kell találni, milyen lesz a gazdasági helyzet 10 év múlva a közvetlen környezetünkben. Ezen kívül azt is ki kell sakkozni, hogy kitalálnak-e valamit a radioaktív hulladék deponálására, és az mennyibe fog kerülni. A mi esetünkben nem elhanyagolható Orbánék kleptomániája. Hogy lehet egy atomreaktor versenyképes, ha az induláskor kétszer (?) többe kerül, mint a tényleges ráfordítás? Hogy lehet kiszámítani annak hatását, hogy Trump felszabadította a szénbányászást? A papírforma szerint Trump 8 évig lesz hatalmon. Nem valószínű, hogy változtatni fog politikáján. Ki tudja kiszámítani ennek a következményeit?

A biztonsági aspektus még ennél is bizonytalanabb. Balesetet senki se tervez be. Ellenkezőleg, mindent megtesznek, hogy ne következzen be. Ennek ellenére a mai napig a Világban 3 jelentős baleset is előfordult különböző következményekkel. Pakson is volt már baleset szerencsére minimális következménnyel. Ha jól emlékszem hónapokig nem mertek hozzányúlni, nehogy összejöjjön a kritikus tömeg. A legokosabb az lenne, ha az emberiség lemondana az atomerőművekről. Viszont biztonsági alapokon az autózásról is le kellene mondani, sőt a szénbányászásról is, hiszen igen sok bányász hagyja ott a fogát. Igen, de néhány tucat bányász halála nem összemérhető sok tízezer emberével. Szóval irgalmatlan sok megközelítés létezik, és a szakemberek pontos számítások helyett saját szubjektív véleményüknek (vagy anyagi érdeküknek) megfelelően torzítják az adatokat, az argumentumokat. Végül, mi a ti véleményetek?

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2134) Csak a vicc kedvéért

Tibor bá’ szatirikus online

 

Csak a vicc kedvéért tételezzük fel, hogy van nekem 24.000.000 forintom húsz ezresekben. Szép kis kupac! A lehető legoptimistább becslések szerint is legfeljebb van még 20 évem hátra. Ha most az egyszerűség kedvéért elfeledkezünk a kamatról (mert az infláció lenullázza). Akkor a hátralevő életem minden egyes hónapján 100.000 forinttal ki tudom egészíteni a jövedelmem (ami megint csak az egyszerűség kedvéért, nyugdíj). Ebben a feltételezett, igen kedvező esetben már csak egy gondom marad. Hogyan őrizzem meg a 24 millió vásárlóértékét, mibe fektessem? —– Valljuk be, kurva nagy szarban vagyok (milyen jó, hogy nincs 24 millióm 😀 ), mert nem tudom, hogy mit tegyek. Forintról ugye szó se lehet. Néhány éve az Euró még egészen jó ötletnek tűnt. Időközben a menekült válság, a görög váltság, a válság válság egyáltalán nincs megoldva, sőt a láthatáron már látszik az Ír, a Portugál és a spanyol válság is. Maradna az arany. Pillanatnyilag 3343 gramm aranyat kapnék a 24 milláért. Igen ám, de ebből nem tudok minden hónapban levágni egy darabkát. Nekem havonta csak 13,93 gramm arany átváltására van szükségem. Szerencsére a 4 dukátos aranyérme majdnem ennyi, vagyis 13,77 gramm. Tehát akkor ezt kellene venni, csakhogy abból a 24 milláért „mindössze” 232 darabot kapnék. Vagyis az utolsó 8 hónapra nem maradna tartalékom. Ráadásul, amit 103.300 forintért tudnék megvenni, azért csak 91.500-at kapnék a beváltáskor. Ez pedig eleve 9 % vesztesség. Sebaj, egy kicsit összehúzom magam és 100.000 helyett, csak 91.500-al egészítem ki a nyugdíjamat (amit időközben majd eltörölnek). 9 százalék vesztesség megéri a biztonságot! De, milyen biztonságot? Pillanatnyilag aranyláz van és az arany (állítólag) messze túl van értékelve. Ha erre a Piac (igen nagybetűvel írtam) ráébred, az arany ára a negyedére zuhan. Én meg kitörölhetem vele a seggem, illetve még azt se, mert ahhoz túl kicsik és persze jó kemények. Ezzel szemben – kapom mindenkitől a tanácsot – most olcsón lehet ingatlanokhoz jutni, legalább is olcsóbban, mint jövőre, és az nagyon jó értékmegőrző. Éljen, meg vagyok mentve, illetve, ezzel a problémával már találkoztam. Nem tudok havonta eladni 3 négyzetméternyi telket, vagy egy lakásnak a bejárati ajtaját. Egy ingatlan nem darabolható, havonta nem lehet kivenni belőle egy darabkát. Dehogynem – érkezik a bölcs válasz – lakást veszel és kiadod bérbe. Lakbért szedsz minden hónapban. Első megközelítésre jól hangzik, de csak az elsőre. Budapesten 20.000 üres lakás van (ha ezt valakinek megjósoltad volna a 70-és években, a Lipót mezőn végzed, az tuti) a bérlőket lasszóval fogják. Ezen kívül a bérlő egy olyan állat, amelyik iparkodik annyit lelakni a lakáson, amennyit fizet, mert kurvára utálja a bérbeadót. Három év után egy komplett rekonstrukcióra van szükség, ami kábé elviszi a lakbért. Tök tanácstalan vagyok, gyorsan bemegyek a spájzba és kínomban megszámolom a 24 millát. Megvan, de nem ez a kérdés hanem, hogy meg lesz-e? Ki volt az a barom, aki néhány napja azt írta, hogy a pénz boldogít? Én például, azóta vagyok ideges, amióta azt hiszem, hogy van 24 millám. A puszta gondolattól is kiver a hideg veríték.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2133) Nem csak a katolikusoké a világ

Tibor bá’ online

A múltkoriban beszámoltam a németországi római katolikus papok és szerzetesek viselt dolgairól. Nos, a dolog úgy tűnik, hogy a protestánsok megirigyelték a katolikusok „sikerét”, a „mindegy mit írnak, csak foglalkozzanak velünk” alapon beléptek a hívőkért harcoló ringbe. Ráadásul egy merész húzással mindjárt egy hölgyet küldtek Margot Kässmann képében. A papnő vagy női pap – tényleg nem tudom, magyarul mi illene rá – szóval az isten női szolgája a német protestánsegyház püspöke. Aki most leszbikus jelenetekre számít, az már lapozhat is. Margot Kässmann püspökasszony (bár lehet, hogy hajadon) ugyanis nem tett mást, mint gépkocsijával simán átment a vörös lámpán. Úgy tűnik, az óvószándékú isten nem figyelhetett oda, viszont egy rendőr járőr nagyon is odafigyelt, megállította és megszondázta. Az 51 éves püspökasszony (Aki a fénykép alapján kinéz vagy 60-nak – ja, kérem az alkohol!) annyira részeg volt, hogy vért vettek tőle, amiben az alkohol szint 0,154 %-nak bizonyult. Mennyi ez? Nálunk nulla tolerancia van érvényben, de a németek ennél egy kicsit engedékenyebbek, ott a megengedett alkoholszint 0,05 %, amit az isten földi szolgálónője háromszorosan túllépet. Ez pedig nem vicc. Az államügyész, Jürgen Lendeckel szerint 0,11 % az a határérték, ami felett az alkohol hatása alatt álló személy, tényleg a hatása alatt van, méghozzá olyan mértékben, hogy nem ura magának. A Hanoveri Rendőrség szóvivőasszonya szerint a hivatalos eljárás már elkezdődött és Kässmann püspökasszony vezetői jogosítványát már bevonták, „veszélyes és felelőtlen” magatartása miatt. A 25 millió főt kitevő német protestáns egyház fejének a püspökasszonyt múlt év októberében választották meg. Ő maga így nyilatkozott az esetről: „Megijedtem önmagamtól, hogy követhettem el egy ekkora hibát. Tisztában vagyok azzal, hogy részegen vezetni veszélyes és felelőtlen. A jogi következményeket természetesen vállalom.” A protestáns egyház szóvivőasszonya (úgy tűnik, arra felé nőuralom van kibontakozóban) Silke Römhild úgy nyilatkozott a Spiegelnek, hogy a Protestánsegyháznak nincs további mondanivalója. Hogy írjak valami pozitívumot is róla, Kässmann püspökasszony januárban a német újságok címoldalára került azzal a kijelentésével, hogy Afganisztánban a német jelenlétet semmi se indokolja, és követelte a német katonák hazahívását. Brávó püspökasszony, de azért máskor ne tessék a pohár fenekére nézni, mert nem csak a puskagolyó tud kioltani emberéletet. —– Az utolsó percben érkezett a hír, hogy bár a 4 leány gyermekkel rendelkező püspökasszony lemondását senki se kívánta, lelkiismereti okokra hivatkozva Kässmann püspökasszony lemondott megbízatásáról.

őüspökasszony

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________