(2133) Nem csak a katolikusoké a világ

Tibor bá’ online

A múltkoriban beszámoltam a németországi római katolikus papok és szerzetesek viselt dolgairól. Nos, a dolog úgy tűnik, hogy a protestánsok megirigyelték a katolikusok „sikerét”, a „mindegy mit írnak, csak foglalkozzanak velünk” alapon beléptek a hívőkért harcoló ringbe. Ráadásul egy merész húzással mindjárt egy hölgyet küldtek Margot Kässmann képében. A papnő vagy női pap – tényleg nem tudom, magyarul mi illene rá – szóval az isten női szolgája a német protestánsegyház püspöke. Aki most leszbikus jelenetekre számít, az már lapozhat is. Margot Kässmann püspökasszony (bár lehet, hogy hajadon) ugyanis nem tett mást, mint gépkocsijával simán átment a vörös lámpán. Úgy tűnik, az óvószándékú isten nem figyelhetett oda, viszont egy rendőr járőr nagyon is odafigyelt, megállította és megszondázta. Az 51 éves püspökasszony (Aki a fénykép alapján kinéz vagy 60-nak – ja, kérem az alkohol!) annyira részeg volt, hogy vért vettek tőle, amiben az alkohol szint 0,154 %-nak bizonyult. Mennyi ez? Nálunk nulla tolerancia van érvényben, de a németek ennél egy kicsit engedékenyebbek, ott a megengedett alkoholszint 0,05 %, amit az isten földi szolgálónője háromszorosan túllépet. Ez pedig nem vicc. Az államügyész, Jürgen Lendeckel szerint 0,11 % az a határérték, ami felett az alkohol hatása alatt álló személy, tényleg a hatása alatt van, méghozzá olyan mértékben, hogy nem ura magának. A Hanoveri Rendőrség szóvivőasszonya szerint a hivatalos eljárás már elkezdődött és Kässmann püspökasszony vezetői jogosítványát már bevonták, „veszélyes és felelőtlen” magatartása miatt. A 25 millió főt kitevő német protestáns egyház fejének a püspökasszonyt múlt év októberében választották meg. Ő maga így nyilatkozott az esetről: „Megijedtem önmagamtól, hogy követhettem el egy ekkora hibát. Tisztában vagyok azzal, hogy részegen vezetni veszélyes és felelőtlen. A jogi következményeket természetesen vállalom.” A protestáns egyház szóvivőasszonya (úgy tűnik, arra felé nőuralom van kibontakozóban) Silke Römhild úgy nyilatkozott a Spiegelnek, hogy a Protestánsegyháznak nincs további mondanivalója. Hogy írjak valami pozitívumot is róla, Kässmann püspökasszony januárban a német újságok címoldalára került azzal a kijelentésével, hogy Afganisztánban a német jelenlétet semmi se indokolja, és követelte a német katonák hazahívását. Brávó püspökasszony, de azért máskor ne tessék a pohár fenekére nézni, mert nem csak a puskagolyó tud kioltani emberéletet. —– Az utolsó percben érkezett a hír, hogy bár a 4 leány gyermekkel rendelkező püspökasszony lemondását senki se kívánta, lelkiismereti okokra hivatkozva Kässmann püspökasszony lemondott megbízatásáról.

őüspökasszony

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

3 gondolat erről: „(2133) Nem csak a katolikusoké a világ

 1. A reformátusoknál a papnő a diakonissza ha jól tudom, katolikusoknál a kántornak van női formája, a kántornő. Azt nem tudom zsidó vallás megenged-e rabbinőt (korábban a rabbi tárgyesetét olvasva nyúlra kapcsoltam, Húsvét előtt érdekes emlék számomra).

 2. Ha nő tölti be a papi feladatot akkor papnőnek hívják.
  Vannak olyan keresztény „szekták”, ahol megengedett a házasság, sőt még nő is lehet pap…
  Hozzáteszem sokkal életszagúbb, ha nős a pap, illetve a duális világot sokkal jobban képviseli egy pap és egy papnő egyszerre.

  Amúgy korrekt volt az egyházfő, mert lemondott, és vállalja a felelősséget.

 3. „Tisztában vagyok azzal, hogy részegen vezetni veszélyes és felelőtlen. A jogi következményeket természetesen vállalom.”

  Semmi hárítás, semmi kibúvókeresés. Hibáztam, vállalom a következményeket. Már ezt az egyenes kiállást is értékelni kell manapság. Melyik politiukustól, vagy sztártól hallott bárki is ilyesmit, ha rajtakapták hasonló kihágáson?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük