(2149) A tények

Tibor bá’ online

 

A tények kihámozása a kakofóniából sose volt ennél nehezebb. Amikor Orbán azt mondja, hogy nem tudja a magyar értelmiséget hogyan lehetett megtéveszteni, akkor évek óta először őszinte. A magyar értelmiség ugyanis tényleg meg van tévesztve, de nem ezért tüntetnek. Soros György Közép Európai Egyetemében valóban neoliberálisra mossák a fiatal agyakat, és a civil szervezetek nagy része valóban Soros pénzén fejti ki (sok esetben) titkos tevékenységét. De bármit mondanak, nem ezért tüntetnek. Orbán nem akarja, vagy nem tudja észlelni, hogy az országban való élést az értelmiség számára elviselhetetlenné tette. Na jó, a 3-4 millió szegénynek is elviselhetetlen a nyomor, de az értelmiséget még külön sújtja az amit lát a kulisszák mögött. Sőt, már nincs is kulissza, mert minden disznóságot pofátlan nyíltsággal követnek el. Amikor például egy olyan primitív lény, mint a nemzet gázszerelője bemondja a kamera lencséjébe, hogy a százmilliárdos haszon megszerzéséhez ész kellett és szorgalom, az emberben tényleg kinyílik a bicska. Amikor a napnál is világosabb, hogy a „törvényeket” szinte naponta úgy hozzák, és úgy változtatják, ahogy pillanatnyi érdekül azt megkívánja, az ember nem tud másra gondolni, csak arra, hogy mikor takarodik már el ez a banda. Tény, hogy a világon mindenütt van kisebb-nagyobb korrupció, de ahogy a mondás szól, nem mindegy, hogy úszás közben belepisilsz, vagy a trambulinról hugyozol a medencébe.

Magyarország egy civilizált állam volt, rend és rendezettség volt mindenütt. A különböző szervek, intézmények tisztességesen funkcionáltak. Ezen a II. világháborút követő szocialista rezsim elég sokat rontott, de ami most van az elképzelhetetlen volt. Hogy az ügyészség fő funkciója legyen az Orbánhoz közel állók lopásainak az eltusolása, az már Dél Amerikát is felülírja. Írtak egy testre formált alkotmányt, amit folyamatosan módosítottak anyagi érdekeiknek megfelelően. Az alkotmánybíróságot tönkre módosították. Az oktatást szétzilálták, az egészségügyet lezüllesztették. A magánnyugdíjpénztártól hatalmi szóval elloptak 3000 milliárdot. A dohány mutyival ezreket semmiztek ki. A föld mutyival további ezreket tettek földönfutóvá. Az Európa rekord 27 százalékos áfával az utolsó bőrt is lenyúzzák elsősorban a kiskeresetűekről és a kisnyugdíjasokról. Mindezek mellett az Andy Vajnák milliárdokat raknak zsebre adókedvezmények mellett, monopolhelyzetet garantálva nekik. Az ország népéből ki van facsarva az utolsó vércsepp is. Az emberek adójából és az EU pénzekből épített utaknál nem csak hülyére lopják magukat, de utána útdíjat szednek, miközben a benzin árába beépített adóból ígérték az egyre kátyúsabb utak karbantartását. Az önkormányzatok nem kapnak állami támogatást, de meg van nekik engedve, hogy a hozzájuk tartozó állampolgárokat úgy adóztassák, ahogy kedvük diktálja…….. Teljesen mindegy, hová nyúlunk, újra és újra Fidesz disznóságokra bukkanunk. A választótörvényt úgy módosították, hogy a rájuk szavazó 40 százalékból 67 százalékos parlamenti többség létesül, amit ők pofátlanul igazságosnak hazudnak bele a szemünkbe.

Ezekből lett elege az embereknek, elsősorban a fiataloknak. Ezen akarnak változtatni a saját új keletű elképzelésüknek megfelelően. Erről van szó, nem a CEU-ről. Valóban az volt az ok, amiért elkezdték a tüntetést, de amikor a hívó szóra 70.000 ember megmozdult rájöttek, hogy erő van a hátuk mögött, tehát folytatják. Egy hete jósoltam meg az eseményeket, amikor azt mondtam, a hangulat olyan, mint 1956 tavaszán. Jó volt a szimatom. A mai fiatalok nem Molotov koktéllal válnak hősökké, hanem a face bookon toborozott békés tüntetésekkel, amivel a hatalom nem tud mit kezdeni. Ha a rendfenntartók bedurvulnak, csak az isten tudja megmondani hová fejlődik a dolog. Orbán még ellenállhat, de az idő nem neki kedvez.

U.i. – Még egy aspektus, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Orbán (rá nem jövök milyen önérdekből kifolyólag) meg akarja védeni az országot a „menekült” muszlim áradattól. A magyarok többsége ezt helyesli. Könnyen lehet, hogy Orbán ez mögé fog bújni. Majd meglátjuk!

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

48 gondolat erről: „(2149) A tények

  1. Teljesen egyetértek Tibor bá. Ez a helyzet gyakorlatilag már tarthatatlan és a CEU ügy tette fel rá a pontot. Orbánnak fogalma sincs mekkora szarba nyúlt. Az internetadós tüntetés óta rengeteget romlott Orbán itélőképessége és hiába látja a tömeget, hiába hallja a népharagot most nem fog visszavonulót fújni mert nincs hová hátrálni, ahogy ő mondja. Egyre többen fognak nyiltan kiállni ellene és ezen nem fog segíteni a tervezett nagyobb nyugdijemelés sem 2018ban.

  2. Azzal egyetértek, hogy a tiltakozások nem csak a CEU-ról szólnak, hanem sok sérelem gyűlt már fel a tüntetőkben, mint ahogy a 2006-os zavargások sem csak az őszödi beszéd miatt voltak. Ennek ellenére nem tartok elégnek néhány tízezer pesti tüntetőt, hogy a népakaratot megtestesítsék, mert országos szinten nincs meg a támogatottságuk. Még ha a 80.000-es számot el is fogadjuk, a MIÉP például 200.000 embert össze tudott hívni egy-egy rendezvényre külön apropó nélkül. Az orbáni narratíva szerint külföldi- és fizetett ügynökök tüntetnek, míg anno a gyurcsányi narratíva szerint a Fidesz volt a megmozdulások mögött, és focihuligánok meg veszett kutyák voltak az utcán. A regnáló hatalom mindig megpróbálja lejáratni az ellene tiltakozókat. Nem korrekt dolog, de logikus.

    Szerintem a népesség nagyját nem zavarja, hogy Sorosnak megpróbálnak keresztbetenni. Inkább örülnek neki, még ha a nemzetközi nyomásgyakorlás árthat is a gazdaságnak.

    Valóban, a választási rendszer a győztesnek kedvez még inkább, mint korábban. Ennek ellenére „egyszerű” lenne leváltani a Fideszt, ha egy másik párt tudná a szavazók többségét maga mellé állítani. „Csak” meg kell nyerni a választást. Erre viszont jelenleg nincs esély főleg a migráció miatt. A Jobbik is megbízhatatlanná vált ezügyben (is).

    Én még nem szavaztam a Fideszre, és valószínűleg nem is fogok, de nem látok kormányképes erőt a kihívók között. Amikor átvették a kormányzást, államcsőd fenyegetett. Korábban a segélyezés rendszere nem arra ösztönözte az embereket, hogy dolgozzanak. Nem kéne a szegényeket magukra hagyni, de a gyerekek után járó adókedvezmény inkább a felelősen gondolkodókat ösztönzi a gyerekvállalásra, nem azokat, akik a gyerekszülésből akarnak megélni. Hiába van korrupció, ha az ország nagy része úgy érzi, hogy jobban él, mint a szocik alatt. Legtöbben úgy vélik, hogy jut is, marad is.

  3. Tibor bá’; ezek szerinted magyar (állampolgárságú) „tüntetők”?

    http://imgur.com/a/nK9y1
    https://ibb.co/nEmu35

    Mellesleg az a 70 ezres szám, ezek nélkül a majdani külföldi felforgatók nélkül már lement pár ezerre.
    És ők a szép rigmusaikkal (bajszos szar, geci, kurva anyátok, stb) csak szépen eltaszítják maguktól a kulturált többségi elégedetlenkedőket is.

  4. 1 – Thunder:
    Azt hiszem Orbán a külföldre vitt (és belföldön befektetett) milliárdok birtokában szarik mindenre. Meglepődött, zavarodott elmével (ami kiül az arcára) bámul bele a kamera lencséjébe. Miért, mit gondolt a végtelenségig hülyét lehet csinálni a népből? Egyesekből igen (ne szólaljon meg, mert kipicsázom 😀 ) de mindenkiből NEM. Hogy is mondta Abraham Lincoln? „You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”

    3 – Ouse M.D.:
    Ezek többnyire magyar állampolgárok. Ezeket szervezték be Soros pénzen a civil szervezetek. Erről szól a poszt utóirata. De szerintem Orbán a déli határ lezárásával nem nullázta le mindent szétbaszó ámokfutásának következményeit.

  5. 4:

    Persze, hogy nem.
    De most a legveszélyesebb nem Orbán és a korrupció (amit azért előszeretettel használnak fel színes forradalmak kirobbantására, politikai ellenféllel leszámolásra); hanem az útnak induló milliós muzulmán- fekete tömegek.
    27% ÁFA nekem megéri, ha ezt a hordát kívül tartják.
    És nem mellesleg, az oroszok elleni támadást is ezzel a káoszkeltéssel akarják előkészíteni Szoroszék. Szóval, eljutunk oda, hogy ma az európai béke (egyik) záloga Orbán. Ez van.

  6. Szeretné felhívni a világpolitika figyelmét. Ez is egy trükk, de az USA vezetése ezt pontosan tudja. Valójában hiteles infóra szomjaznak, mint minden ország vezetése.
    Nem hiszem, hogy az amcsik beavatnának bárkit is bizalmas dolgaikba.
    Sem katonai, sem pedig olyan gazdasági kérdésre NEM fognak válaszolni, mint mikor lesz a soron következő nagy gazdasági világválság. Csak éppen azért érdeklődünk, hogy felkészülhessünk. Ennek okán azonban sok „szórvány nép” kérdezhetne.

  7. 5 – Ouse M.D.:
    A Jobbikot kell beszavazni a hatalomba. Akkor marad a határzár, és eltűnik Orbán. Aztán majd Vonáék lopnak, és belőlük fogunk kiábrándulni. És majd megy a ringlispil körbe-körbe. Még jó, hogy nem élünk örökre 😀

  8. A nép többségének ha nem is mondja ki, de elege van, mert munka nincs, legalább is közmunkán kívül, már a hülye is látja, hogy nyíltan lopnak, stb.!

    És itt a nagy USA-Orosz csörte újabb felvonása. Szerintem a tengeren túl elkezdték OV-t orosz ügynöknek elkönyvelni, a látványos Putyinnal való összeborulásai miatt még Trampliék is. Egyenlőre nem lesz Kijev 2.0 Budapesten, de ha a narancsos fiúk nem értenek a egyre kevésbé szép szavakból, Soroson keresztül v. nélküle azért az amerikaiak fognak itt egyre jobban mozgolódni, legalább is anyagi támogatásilag biztosan. Hisz ahogyan haladunk előre az időben egy NATO tagállam egyre kevésbé lehet oroszbarát, nálunk meg az anno bőszen Tovaris Konyec, Ruszkik Haza rigmusokat skandáló Fityesz fiúk ma a legnagyobb orosz imádók. Róka fogta csuka egy helyzet, és jó magyar szokás szerint kurucosan húzgáljuk Washington bajszát, miközben Moszkvának meg nyalunk. Láttunk már ilyen hintapolitikát (pávatánc) a történelem során, egyszer sem jött be, csak ideig-óráig…!
    Majd meglátjuk mi lesz, de a társadalom többségét ma nagyon egyszerűen lehet hergelni, hisz 4-5-6 millió ember élete kilátástalan, és ha a fiatalokat felhergelik, az még sehol sem vezetett jóra a mindenkori hatalom szemszögéből.

    A mai posztban leírtakkal pedig zömében egyetértek. 😉

  9. 7:

    Zázrivecz- Vona Gábor már a CEU mellett tüntetne, hanukai üdvözlőlevelet küld, nem szavazza meg a jogi határzárat, a civil- törvény ellen tiltakozik…
    A Jobbik átment Rabbik- ba, de rendesen.
    Csúnyán elvesztették a szavazóikat, akik viszont inkább fognak Orbánra szavazni, mint a többire.

    8:
    Egész Európa ezt csinálja, csak a németek az asztal alatt üzletelnek Putyinnal- miközben retorikában meg akciókban megy a nagy „orosz fenyegetés” elrettentése.
    Ha legalább Le Pen nyerne- vagy a németeknél az AfD, akkor nyíltan kib@sznák az amcsikat végre a kontinensről.
    Dehát egyiket sem fogja engedni az NSA szavazatszámláló szoftvere.

    De mindegy, mert már itt a nyakunkon a sokkal nagyobb geb@sz…

  10. Tisztelt Analfy Tibor!

    Kedvelem az oldalát, de néha azt hiszem, hogy Orbán megítélésénél negatívan elfogult.
    A Horthy korszakban a szüleim elmesélése alapján valóban rend volt, de sem előtte sem pedig utána még a közelébe sem kerültünk.
    Amennyiben a leírt vádak bizonyíthatóak és nem csak konspirációs elmélet, akkor ennek nyomának kell lennie és ezért egyszer felelni kell szerintem. Tudom naivitás és irreális…!!
    Ami pedig a rendszert illeti azt mi közösen építettük fel és fogadtuk el, ezért mindannyian felelősek vagyunk különböző mértékben.
    Ami pedig a háború utáni orosz féle rendszert illeti, amit mi szocializmusnak neveztünk, Rákosi, Kádár, Apró, Péter Gábor, Biszku Béla és követőjük az egész Horn, Németh, Medgyessy Péter, Gyurcsány, Bajnai…na, ezeket sem kellett félteni és megérdemelne egy történelmi elemzést vagy nem?
    Azt is érdekes lenne elemezni, hogy ki mit teremtett és mennyit ártott az országnak, persze az Ön által említett tények alapján.. persze ez lehetetlen, mivel ehhez rengeteg anyag és személyek
    kellenének!
    Végezetül jó egészséget és hosszú életet kívánok innen a partvonalon kívüli bekiabáló, aki Svédországból ossza az észt, pedig nincs belőle sok!
    70 vagyok és örülök annak, hogy olvashattam az ön oldalát és tanulhattam belőle!
    Végezetül egy érdekes írás, amivel nagymértékben egyetértek.
    Maradok Tisztelettel

    Lávai János
    Svédország

    http://stoffangyorgy.blogspot.com/2017/04/hosszu-kesek-ejszakai-azaz-polgarhaboru.html

    Hosszú kések éjszakái, avagy a polgárháború határán

    Stoffán György írása

  11. Örülök, hogy idegesnek láthatom a fideszeseket, de sajnos még nem látom, hogy komoly veszélyben lennének.. Az embereket könnyű megfélelmíteni és félrevezetni, és ehhez értenek is.
    A fidesz támogatottságát nem magyarázhatja más.. az emberek elhiszik, hogy aki nem a fidesszel van az migránsokat és masírozó buzikat akar az utcán látni… remélem a mostanában szervezkedő ellenzék elég okos és elég gátlástalan lesz, hogy felvegyék a kesztyűt.. máskép nem lehet orbánékat legyőzni..talán így se..

  12. 10: „megérdemelne egy történelmi elemzést”

    Francot se érdekelnek a történelmi elemzések.

    Itt és most, a mai életünkről van szó – sőt, a gyerekeink jövőjéről!

    A valóban demokratikus Svédország és a mai Magyarország között olyan mértékű a különbség, amit te onnan el sem tudsz képzelni.

    „Orbán megítélésénél negatívan elfogult” „Gyere haza fiatal” ( 🙂 ) , aztán majd megtudod, hogy elfogult, vagy teljesen reális Tibor bá’ elemzése.

    11: „nem látom, hogy komoly veszélyben lennének”
    Semmilyen veszélyben nincsenek. Sőt, a választást is simán megnyerik 18-ban.
    Sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy mit akarnak kezdeni a tüntetéseket kihasználva – mert benne van a pakliban az is, hogy kiprovokálják az erőszakot, ami után teljesen lefejeznek minden ellenzéki kezdeményezést, ahogy Erdogan tette. (A török „puccs” leverése után mind az USA, mind az EU támogatta a török elnököt, ezt ne felejtsük el. Amíg a német autógyárak, a Telekom, Aldi, Lidl stb. normálisan működhetnek, addig Orbán a helyén marad(hat).)

  13. Úgy látom, lassan a múlt homályába vesznek az Orbán előtti nemzetveszejtő idők. Hiába no, feledékenyek vagyunk. Az elégedetlenség egyetlen oka, hogy most éppen nem náluk csapódik le az ellopott nemzeti vagyon 60 százaléka, csak a negyven. Na, bummm!
    Árulja már el végre valaki, hogy mi a fészkes fenét sztárol egyik, avagy másik oldalban? Jobb, vagy bal? Bal, vagy jobb? Liberális, nemzeti, szocialista, konzervatív. Nem tök mindegy, melyik mocsadék foszt ki? Hatalomra kerülés után mindegyik liberóvá avanzsál. Mert úgy a legkényelmesebb ezen a globalista szemétdombon.
    Engem is behülyített a korai Jobbik, de mondhatni, még időben felébredtem. És nagyon örülök, hogy eleinte aktivista lehettem, így beleláttam a működésébe. Belülről láttam a férget, ami a nemzet tölgyfáját rágja. Csak az undor maradt és a hitevesztett közöny az összes aljas politikus és párt iránt.
    Egyetlen pozitív hozadéka maradt csupán, de az mindennél többet ér. Azóta élek. Van időm rá. A szeretteimmel és magammal foglalkozom, nem ezekkel a mihasznákkal. 🙂
    Politikusok, Pfejjjj!

  14. Csak az utolsó bekezdésedhez írnám, melyben azt írod Orbán a menekültellenességet próbálja majd kihasználni. Rengeteg ember van aki látja ennek a rendszernek a rendkívül káros hatásait, és szívesen szavazna másik pártra, de a határok megvédésének biztosítását egyedül Orbántól látják garantálva. És hiába igaz az a sok disznóság amit eddig elkövettek, ez az elképzelés még mindig rengeteg szavazót tart vissza szerintem. Erről nagyon fontos lenne beszélni, és tisztázni a dolgokat. Mennyire veszélyes egyáltalán, lévén nem vagyunk célország. Már az unió is egyre kritikusabb, ott sem látnak már szívesen még több menekültet. Nincsenek ezek átbeszélve, csak a félelem felerősítése megy, nyilván praktikus politikai célokból.
    Igazából viszont ez is mindegy, hisz a jelenlegi választási rendszer mellett, biztos a fidesz győzelem, az ország meg egyre élhetetlenebb. Olyan helyen dolgozom ahol sok kisgyerekes szülővel tudok beszélgetni. A tendencia elképesztő, hogy milyen sokan külföldben gondolkodnak.
    En, ha választani lehet inkább jöjjön a kvóta szerinti 2000 migráns (mi az a fene tudja hány százezer cigány mellett), és váltsuk le az Orbán rendszert egy élhetőbbre, mert miért jobb az ha miattuk százezrek emigrálnak. Tudom, ehhez gondolkodni kellene, az meg nehéz meló.

  15. 14- re:

    http://valasz.hu/itthon/ultimatumot-kaphat-az-orban-kormany-kizarhatjak-hazankat-az-eu-bol-123238

    Aki most akar Nyugatra menni- az nagyot fog csalódni.
    Jobb megélhetés helyett, multikulti, NO GO zónák és terrortámadások, nemi erőszak, zaklatások várják.
    Kösz, mi nem kérünk ebből.
    Pont a mostani (pénzelt, szervezett) tüntetéssorozat mutatta meg, hogy mire is megy ki a játék: Szorosz papa káoszkeltésére és az EU elárasztására terroristákkal.
    Az anyagi jólétnél a puszta lét is veszélybe kerül. De ehhez gondolkodni is kéne. Fél Ázsia meg Afrika úton van már.

  16. 15 – Ouse M.D.:
    Erre jogilag nincs meg a lehetőség. Amikor kigondolták az uniót eszükbe se jutott ilyen klauzulát beleírni a szerződésbe. Különben nem kell beszarni tőle. 1300 „menekült” nem a világ, és olyanná lehet tenni az életüket, hogy ne akarjanak itt maradni, természetesen suba alatt. Különben nem ettől kell félni, hanem attól, hogy a nagypofájú Erdogan szultán most lovat kapott a segge alá, és ránk szabadíthat 3-4 millió muszlimot. Na, erre jó a határzár.

  17. 13. NagyCsuri

    Ezt most nagyon szépen írtad le. Az emberek csak pártokban tudnak már gondolkodni. A pártokkal együtt jár a „pártoskodás”, ezt kell felfogni. Az ezen alapulo rendszer mindig is az emberek egymás elleni kijátszásán, összeugrasztásán alapul. Közben pedig a vezéreknek juttat pár gesztenyét.
    Én olyan küldöttre szeretnék egyszer szavazni, aki nem pártpolitikát valósít meg, hanem konkrét célokra kap felhatalmazást, mint pl. a migránskérdés, stb., és csak ez a dolga. Ha pedig nem csinálja, visszahívom, elszámoltatom.
    Akik kitalálták a pártokat, az örök viszály magvait vetették el …

  18. Egy kis történelem, ha már felmerült.

    Az Osztrák-Magyar Monarhia, ami Német-Római fennhatóság alatt állt, kénytelen volt csatlósként részt venni az első világháborúban, mert akkor a hűség-eskü még azt jelentette amit ma már nem. Az első világháborúban mi élelmeztük a teljes Német-Római császárságot, és a monarhiát. Kossuth, aki ki akarta ugrasztani még negyven nyolcban a magyar felet az egész brancsból, kimenekült és vígan elélt még ötven évet. Hátrahagyva az aradi vértanúkat kivégzésre, és egy politikailag még kiszolgáltatottabb országot. Még is szobrokat emeltünk neki. Figyelembe kellene venni, hogy akkor még mekkorák voltunk, és mennyire voltunk meghatározóak a térségben. Most, mint igazából az első világháború egyetlen szenvedő alanyai, teljesen ki vagyunk szolgáltatva a nyugati pénznek, és a befektetőknek. Ezt a sorozatos baklövéseinknek köszönhetjük Kossuthtól Horthyn át Kádáron keresztül napjainkig. Negyvennyolcban, és ötvenhatban egy rakás igaz magyar halt meg. Most meg Sorosozunk…Meg az ő befolyását véljük látni mindenütt amit mi basztunk szét anno, és most. A szavazás FELELŐSSÉG. Az egész országot érintó politikai irányultság meghatározása. Tessék szépen kukoricára betérdelni a sarokba,és átgondolni,hogy mit tehetsz te a hazádért, nem csak azt firtatni, hogy mit várnál el a hazádtól. Mert a haza Te vagy, nem a politikusok akiket bejuttattál a döntéshozó szerepbe.

  19. 18. Dan
    Ha már történelmi párhuzam, akkor Sorost Marx-hoz lehet hasonlítani. Levelezett Kossuth-tal, Szemerével (Magyar Bálint felmenője). ’48 februárjában megjelent a Kommunista kiáltvány, majd márciusban fél Európa forrongott, mindenki a hirtelen fontossá vált szabadságjogokért küzdött a trón és az oltár ellen. A nemzet naivan segített kiragadni a gyeplőt a legitim uralkodó kezéből, majd a lovak közé dobta, és felelősöket nem lehetett találni, csak bűnbakokat a megtorláshoz. Marx-hoz hasonlóan Soros sem a világ ura, csak egy nagyhatalmú érdekcsoport kirakatfigurája, egyik főideológusa. Nem kéne ide újabb Népek Tavasza, elég problémánk van az Arab Tavasz (Facebook forradalom) miatt is.

  20. Dan: Az NRCS 1806-ban, Napóleon közreműködésének köszönhetően megszűnt. Ha már történelem…

  21. 15 – Ouse ezt a sok sületlenséget te elhiszed, amiket leírsz? Vagy csak a mondandód alátámasztása miatt hasznos az extremitások általánosnak nevezése? Külföldön élsz? Rendszeresen megerőszakolnak téged is? Tudsz még ülni? A korosztályom (30-35) jelentős része külföldön dolgozik, és az ismeretségi körömből SENKI sem számol be ilyen, vagy ehhez hasonló dolgokról. Helyette van rendes munkáért rendes bér, működő állam és szolgáltatások, és nyugalom. Nyilván nem azzal akarok vitatkozni, hogy a délről beáramlók társadalmi visszásságokat eredményeznek, de ezeket teljesen általánosnak ítélni (főleg innen) minimum erős csúsztatás.

  22. A poszt alaptémájához:
    szerintem orbán önös érdekből az ország védelmezője, mert:
    1. a Brüsszel elleni harc elfedi-összemossa a saját aljasságait, aminek Brüsszel igyekszik -szintén önös érdekből- gátat vetni

    2. az egyszerű Mari nénik figyelmét ezzel le lehet kötni és maga mellé állítani

    3. a muzulmánok nem fidesz fanok, egy újabb politikai ellenséges, erőszakos, jól
    szerveződő entitás nem hiányzik, akkor inkább a helyi hűséges roma szavazótábor

    4. a muzulmánok által hozott békétlenség, közbizonytalanság, pénzügyi apanázsolásuk olyan kockázati tényezőt jelenthet, ami az orbáni központos diktatúrának csak lőporos hordó.
    Ha majd kijárási tilalomra, fegyveres közbiztonsági felügyeletre lesz szükség, akkor lehet ő is megnyitja majd a határokat.

    Tibor’bá 4.
    Szerintem milliárdok és kivitt milliárdok helyett nyugodtan írhatnál tízmilliárdokat, de talán lassan százmilliárdokat is.
    A lehívott „unjos támogatási pénz” cirka 8600 milliárd forint volt állítólag, aminek ha csak a 20 százalékának egy része landolt is egy kézben, az irdatlan sok.

    Ouse M.D. 9.
    Rosszul tudod a nevét, mert az a nevelőapjáé volt, amit visszaadott.
    Másrészt nem sikerült- talán a társadalom hibája- azt az ideológiai bázist összehoznia, amit Csurka Pista bácsi tudott, de lehet a környezet is megváltozott annyit.
    Rájött, hogy bizonyos megalkuvás nélkül örökre a kispadon csücsülhetne. Sajnos ez a megalkuvás Magyarország történetére már sok száz éve jellemző.

  23. 22: „A lehívott “unjos támogatási pénz” cirka 8600 milliárd forint volt”

    12 ezer milliárd a mostani ciklusban, 2020-ig. Előtte valamivel kevesebb, talán az a te számod.

    Összehasonlításképpen a magyar állam kb. 18-20 ezer milliárd forinttal gazdálkodik évente.

  24. Observer 23.

    Nem látok ellentmondást, de kérlek segíts!

    A 2007-2013 első 7 éves unjós ciklusban
    állítólag 12.000 miliárd Ft pályázati pénz lehetősége nyílt meg. (Rossz nyelvek szerint ez ejróban értendő és a gyurcsányi időben 275 forint volt egy ejró, azaz meglehet bőven 12.000 milliárdnál is több lett volna a keret.)
    Majd később bejátszott a 9.000 milliárdos szám is.

    Az mszp elbaltázta ezt az unjós pénzt, nem kicsit, hanem nagyon.
    Volt benne pártvezetési, pártpolitikai válság, belső hatalmi harc, lemondás, aztán bajnai, meg egy világgazdasági pénzválság, amikor is senki sem akart kockáztatni és beruházni, fejleszteni.

    És eljött 2010 úgy, hogy a rendelkezésre álló unjós keret lehetősége majdnem színig tele. (több mint 70%, de ki tudja pontosan?)

    Na ere a fijjuk rácuppantak, mint kiskacsa a gilisztára; kiszagolva benne a pénz szagát. Ugye vagy 8-9 operatív program főterület volt adva, természetesen az egyik legizmosabb az infrastuktúra fejlesztés, amelyet állami koordinálással lehetett végezni.
    (Most az olyan gazdasági fejlesztésekről, ahol végül semmit sem építettek, vagy egyik megyéből áttolták a másik megyébe a céget csak a pénz tűnt el már ne is beszéljünk; vagy 40cm magas „kilátótoronyról”, stb.)

    Ezeknek a pénzügyi kereteknek a beruházási utolsó számlarészlete, aktíválása akár 2015-re is kitolódhatott .
    Sőt még tárgyalások eredményeként állítólag egyéb időcsúszásra is rábólintott az unjó, 2016-ra is.

    Ez az időszak szólt a 100% -os sikertörténetről, aminek a konkrét számadatait igazából lehetetlenség követni, mert mindig más.
    De kb. 7500 és 9300 milliárd forint közé tehető a valós szám, én napi bulvárból saccoltam meg cirka 8600 milliárdnak. Ez azért messze van az eredeti céllehetőségtől.

    A mostani, 2014- 2020-ig tartó 7 éves ciklusról állították,
    hogy az utolsó teljes pénzügyi értékű ciklus, mert utána az unjó átszervezi a fejlesztési támogatások, ösztönzések módszerét és rendszerét ;
    inkább a kamattámogatás felé fordul. (persze ez nem hiszem, hogy az infrastruktúrálist, környezetvédelmit, avagy a humánt érintené).
    Ennek keretösszegét adták meg kb. 12.000 milliárd Ft-ban, a média szerint.

    Hogy ebben az áthúzódó 2016-os tételek is benne vannak-e, azt ki tudja és hogy mikor hazudnak igazat „nagyra becsült” vezetőink, az is kérdéses.

    De a napvilágot látott nyilatkozatok alapján, talán ez a 12.000 lehetősége több lesz, mint a megelőző ciklus valós lehívott támogatási összege volt.
    Hogy mi valósul meg belőle, még a jövő kérdése.
    Rossz nyelvek szerint a fijjuk már elköltötték a 35%-ot ( a költségvetés meghitelezte) és támogatási előszerződésük van a teljes keret 60%-ára.
    Ez logikus is, mert a 2017-es évben-ígéretükhöz híven- le akarják zárni a forráskiosztást, a forrásfelhasználást, amit indokolhat, hogy egy 2018-as bukó választásokon esetleg új befutó kormánynak minek hagyjanak egyetlen fillér unjós pénzt is a tarisznyájában.

    Másrészt minél hamarabb költik el pénzt , annál jobb lesz az ország gazdasági mutatója és lehet villantani; Mari néniéket vakítani, de nem a gazdasági szakembereket.

    Hiszen ismert a mondás:
    „amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra!”

    A magyar éves GDP manapság állítólag 34.500 milliárd Ft.
    Állítólag a magyar állam az éves GDP 54%-át osztja újra.
    A magyar állam költségvetési keretét 2017-re terv szerint 18.600 milliárd Ft-ban hagyta jóvá a sehonnaiak országgyűlése..

    Nincs ebben semmi ellelentmondás.
    Ne feledd, hogy az unjós pénz többféle operatív programra megy-ment el és nem az állami költségvetésbe folyik be.
    Csak némely állami – civil feladat finanszírozható belőle és a gazdaságfejlesztést ösztönző befektetések növekedő hozadékából részesedik a költségvetés.

  25. 24: „utána az unjó átszervezi a fejlesztési támogatások, ösztönzések módszerét”

    Igen, ebben van a lényeg – az első két ciklus volt a felzárkóztatás, hogy a magyar gazdaság versenyképessége javuljon, majd 2020-tól a már versenyképes magyar vállalkozások visszatérítendő támogatást kap(hat)nak, nem lesz „ingyenpénz”.

    A probléma ott van, hogy elfelejtettük ebből a rengeteg EU-pénzből felturbózni a gazdaságot, nem lett sokkal több EU-szinten is versenyképes magyar vállalkozás ebben a két fejlesztési ciklusban. /Illetve ami lett, az jobbára önerőből érte el./

    Mi mangalicateleppekkel, házipálinkával és lepukkant balatoni kempingekkel állunk versenybe, más országok meg az iparukkal. 😉
    Aztán majd lehet mocskos-brüsszelezni.

    „az unjós pénz többféle operatív programra megy-ment el és nem az állami költségvetésbe folyik be” Formálisan nem, de rengeteg állami intézményt finanszíroztak EU-s pénzből – pl. a KLIK adósságát is abból finanszírozták, az állami egyetemek költségvetésének is jelentős része EU pénzből származik (persze hivatalosan EU „pályázatok”-ból), a közigazgatási rendszer indformatikai átalakítása, a szupertrafipaxok, az útépítések jelentős része stb. mind-mind EU pénzből vannak.

  26. 25.

    Hát igen.
    De milyen szépek is azok a pazar stadionok!

  27. A mégnagyobb probléma ott van,hogy a másik oldalon is ott áll még több ember.És ha ezek egymásnak esnek akkor baj lesz.Magyar magyart gyilkol majd.Holott nem egymást kellene..Janibának mondom,hogy a férjem 12 éve dolgozik olaszban..Bábel tornya van a cégnél.Eddig megvoltak valahogy a muszlimokkal,egy kis távolsággal,de most odáig fajultak a dolgok,hogy a muzulmánok összetörik a magyarok autóját a cég parkolójában,mert rajtuk verik le hogy Orbán lezárta a határokat.

  28. 27 – mellike00:
    Jé, te élsz? 😀
    Ez az eset jól mutatja, hogy vagy az van, amit ők akarnak, vagy törnek zúznak, esetleg gyilkolnak. Ki kell őket nyírni, amíg nincsenek még többen.

  29. 27: „Magyar magyart gyilkol majd” Mint annyiszor a történelemben.

    Örülök, hogy előkerültél. 😉

  30. Én azt gondolom az Orbán kormány beleesett még inkább abba a hibába, mint elődje, – megalapozott gazdasági teljesítmény nélkül- elkezdte megemelni a nyugdíjakat, az értelmiségi béreket, egy kulcsos adó, családi adókedvezmény (megállítani a népességfogyást, még úgy is hogy a valóságot pozitívabbnak festjük le, mint ami, vagy a cél szentesíti az eszközt? ez így is úgy is dekadens, legalábbis számomra biztosan.) etc. Ez sok áldozattal járt és jár, illetve az „elért” sikerek ripityára törhetnek egy újabb válságban. A kapitalizmusban a válság olyan, mint kutyán a bolha, szériatartozék.
    De hogy mikor jön a válság azt csak kevesen tudják pontosan és hitelesen.
    Az fáj nekik, hogy nincs hiteles infójuk.
    Meg mert:
    Én hiszem azt, hogy a hazugság fizikálisan is fáj és a fájdalomtól félni szokott az ember, parázik, majrézik, szűköl.

  31. Nem toljátok túl egy kicsit ezt a Soros dolgot?

    Tesóm soros ösztöndíjjal volt kint már 3 szor kutatni, kétszer Szentpéterváron, egyszer Kazanyban a doktorijához (Ez a két város Oroszországban van, ha valakinek kérdéses lenne 🙂 ). Ő se akar migránst itthon, hiába tanul a CEU-n, ne mossatok már ennyi mindent össze baszki. Hajam égnek áll. És még jó, hogy kiment tüntetni, neki a doktorija is kockán foroghat most… Mit ártott nektek, hogy lehordjátok? Most kémkedjek utána, hátha külföldi alvó ügynökké avanzsált? No de melyik országé? USA? vagy Orosz? 😀

  32. 31:
    Nem furcsa, hogy egyszerre tüntiznek Szorosz papa álciviljei 3 balkáni útvonalon fekvő országban.

    És hogy mi a CÉL, ott van a 2. fényképen, a szórólapon. Meg a tüntizők magyartalan kartonlapjaira firkálva:

    http://imgur.com/a/Ffa8q

  33. 31: „Nem toljátok túl egy kicsit ezt a Soros dolgot”

    Tudod, ez úgy van, hogy aki soha nem volt a CEU közelében, vagy esetleg még egyetemet sem látott belülről, az mindent elhisz ezzel kapcsolatban.

    HA a CEU-n végzettektől annyira félni kell, egy olyan jogszabályt kellett volna hozni, hogy a magyar államigazgatásban nem fogadják el a CEU diplomáját /vagy csak bonyolult honosítási eljárás után/, aki ott végzett, menjen a privát szférába, vagy külföldre, osz’t jónapot. Csak ugye akkor az „és sikerült” szóvivőt is ki kellene rúgni.

  34. Végiglehetne azért sorolni az összes párt lopását ha valaki emlékezik még rá! 90 es években kezdődik az állami tulajdon ellopása Tocsik Mártával indulva, nem mintha előzőekben ne lett volna csak nem volt ilyen hangos töle a média. Aztán ugye az oroszok ingyen kivitelezték volna a 4 metrót de abból nem lett volna zsebpénz, közben eltüntek a gyárak munkaeszközök munkahelyek miközben sorban mindegyik párt volt a hatalmon és csak magára gondolva 1 lépésben a saját tiszteletdijukat megszavazva.
    Antal nemhogy felelősségre vonást nem alkalmazott egyáltalán azóta se volt, csak nagy ritkán ricsajnak…GyF Libajnai most Ovék és igyekezne a jobbik is befelé a husosfazékhoz, mert éhes….egykutya kölke mind!
    Ebből választani??? 🙂
    Amig lányaim épsége a határzártól függ addig én a határzárat elrendelő mőgé állok ha feloldja vagy stikába behozza a molesztálókat majd váltok, nem párt, hanem mit tesz a viszonylagos közbiztonságért – mőgé. Még a pénz és megélhetés se olyan elsőrendű téma minthogy biztonságosan tudjon egy nő iskolába munkába menni és haza! Aki volt szegény az betudja osztani valahogy. De attól félni mikor támad be egy feka pofa na az ijesztő akár vén akár fiatal az ember.

  35. 34: „Amig lányaim épsége a határzártól függ”

    Nem attól függ, alaposan meg vagy tévesztve ezzel.
    Kőszegen pl komplett menekülttábor volt, mégse történt részükről atrocitás, hanem a KDNP-s alpolgármester, az eltitkolt történelem önjelölt apostola, Eőry Szabó Ferenc bukott le pedofil kapcsolatával…

  36. 35 – Avatar:
    Ezt hogy érted? Határzár nélkül százezrek hatolnának be, és hozzá vannak szokva, hogy a nő az nem ember, még lelke sincs. A nő csak egy eszköz arra, amire éppen kedve van a férfinek. És mi köze ennek ahhoz, hogy ki pedofil és ki nem?

  37. 35- 36:

    Tibor bá’ folyton jönnek ezek a balliberális- lehet, hogy CEU- statisztikusok (szétküldött trollok, már nálad is felütötték a fejüket), akik be fogják neked bizonyítani, hogy bizony a fehérek- és főleg a magyarok- sokkal több nemi erőszakot, pedofíliát, gyilkosságot, terrortámadást, stb követnek el, mint az új honfoglalók.
    És, hogy mivel Kőszegen párszáz illegális nem robbantott fel semmit- ezért majd többszázezer, többmillió sem fog állat módjára viselkedni, nőket erőszakolni, gylkolászni, robbantgatni.
    Minden fórumon megjelenik 1- 2, gondolom, Soros fizetett trolljai vagy az amerikai nagykövetségeké.
    Most jött ki:

    http://www.hirado.hu/2017/04/20/a-munkakepes-koru-menekultek-tiz-szazaleka-dolgozik-nemetorszagban/

    Csendben megkérdem, a maradék 90%, akinek 72%- a katonakorú, sorkatonaságon hazájában túlesett férfi vajon mit művel rengeteg szabadidejével…

  38. 36: Kőszegen ott voltak a menekültek, meglehetősen nagy számban, ment is ellenük a propaganda, hogy mennyire félni kell most tőlük, aztán semmi olyan se történt amiről te is beszélsz.
    Ellenben a busójáráskor a hagyományőrző maszkos vonulók letaperászták még a 15 éves kislányt is a hírek szerint, Salgótarjánban meg a részeg csaj megerőszakolását körbeállták és videózták, majd facebookra posztolták honfitársaink. (ezek idei hírek)
    Hasonló esetekben (fogdosás Kölnben szilveszterkor, svédországban videózott nemi erőszak) amik ugyan külföldön történtek, de migráns volt az elkövető a jobbos oldalakon végigsöpört a felhördülés, hogy ezek a muzulmánok mind állatok, de úgy tűnik ha magyar nőt magyar molesztál, erőszakol az nem csípi a migránsellenesek szemét… Mert hát azt mégse általánosíthatjuk, hogy a magyarok mind állatok, ilyet csak a muzulmánokra lehet mondani.
    2014-ben a KSH adatai alapján volt itthon:
    Erőszakos közösülés 54 eset
    Szemérem elleni erőszak 73 eset
    Szexuális erőszak 264 eset
    (Sajnos ennél frissebb adatok még nem elérhetőek ingyen, és persze ezen a területen jellemző a látencia, tehát valószínűleg számos más be nem jelentett eset is történt)
    Hetente egy erőszakos közösülés, másfél szemérem elleni erőszak, és kétnaponta 3 szexuális erőszak. De a migránsellenes médiában ezek nem hírek, csak az ha valahol külföldön egy migráns erőszakoskodik. Az se hír, ha német erőszakol németet, vagy svéd svédet, de ha migráns teszi, akkor mindenhol a hírekben lesz.
    Aki tud számot mondani, hogy itthon hány esetben erőszakoskodtak migránsok, azt nyugodtan megírhatja, majd összevetjük, hogy vajon az itt átvonult menekültek körében volt nagyobb az erőszakoskodók aránya, vagy a honfitársaink körében.

    A muzulmán területeken se úgy megy ám az élet, hogy bármely férfi bármely nőt bármikor megdughat, ha épp olyan a kedve.
    Aki erőszakot követ el, annak börtönben a helye, ha migráns, ha nem. Nem pedig olyanokat kell írni róla, hogy biztos nem is tett semmit csak utólag gondolta meg magát a nő, pedig már x alkalommal beleegyezett, így az x+1. alkalmat is kibírhatta volna (lásd Damu vs Palácsik)…

    És arról is erős kétségeim vannak, hogy ha nem lenne a kerítés, akkor hányan jönnének épp a menekültek. Pláne hogy hányan maradnának itt közülük…

  39. 37: Csak hogy „baszakodjak” veled egy kicsit – ez van még abban a cikkben:

    „Az eddigi fejlemények alapján reálisnak tűnik, hogy a menekültek foglalkoztatottsági aránya nagyjából öt év alatt eléri az 50 százalékot – tették hozzá. A 2015-ben érkezettek közül tavaly az év második felében 10 százalék végzett kereső tevékenységet, beleértve a fizetéssel járó gyakornoki munkát is. A 2014-ben érkezettek esetében ez az arány 22 százalék volt, a 2013-ban érkezettek esetében pedig a munkaképes korúak 31 százaléka dolgozott 2016 második félévében.”

    Szerintem így teljes az idézet. 😀

    És nem, nem a CEU-n végeztem, nem fizet Soros (sajnos), nem vagyok DK-s és úgy általában „migránssimogató sem … 😀

  40. 38: „semmi olyan se történt amiről te is beszélsz”

    Azért olyan messzemenő következtetést ebből nem lehet levonni. Az arab sem teljesen hülye (a fekákról most ne beszéljünk), tisztában voltak vele, ha bekavarnak, akkor kibasszák őket Magyarországról, és esélyes, hogy az egész Unióból véglegesen.

    Abban is megegyezhetünk, hogy 1-2 arab jól el van, a bajok akkor kezdődnek, ha más „tömegnek” érzik magukat, és elkezdenek követelőzni.
    Jártam én már úgy Egyiptomban, hogy 10 arab körbevett és kérte a baksist… Én meg fizettem, mint a katonatiszt. 😉

  41. 37: Bár fizetne Soros bácsi! Gyuri bácsi, ha olvassa ezt és tetszik Önnek, akkor ne legyen spúr!
    De téged biztos a Habony finanszíroz, ha egyetértesz a kormánnyal… 😉

    És milyen szépen csúsztattok! A hír állítása ugyanis csak 2015-ben érkezettekre igaz.
    Nézzük meg a címen túl mi van:
    „A 2015-ben érkezettek közül tavaly az év második felében 10 százalék végzett kereső tevékenységet, beleértve a fizetéssel járó gyakornoki munkát is. A 2014-ben érkezettek esetében ez az arány 22 százalék volt, a 2013-ban érkezettek esetében pedig a munkaképes korúak 31 százaléka dolgozott 2016 második félévében.
    Az adatok értékelésénél figyelembe kell venni, hogy a 2015-ben érkezettek több mint 50 százaléka még a menedékjogi kérelmének elbírálására várt az adatfelvétel idején, a 2016. június-decemberi időszakban – áll a kutatási jelentésben.
    Amennyiben a fizetéssel nem járó gyakornoki munkát végző menekülteket is a dolgozók közé sorolják, a foglalkoztatottsági ráta rendre 2 százalékponttal emelkedik – 12 százalékra, 24 százalékra, illetve 33 százalékra”

    Szóval kb 10-11 %-ot emelkedik évente. Kb 7 év és a foglalkoztatottsági rátájuk egyezni fog a német átlaggal.

  42. 37- 39:

    A statisztikáidban nem szerepel, ezekből a magyar állampolgárokból mennyi cigány.

    És mennyit fog addig még erőszakolni, gyilkolni, robbantgatni- továbbá mit fog csinálni a maradék 50%?
    Nem kevés ember. Kb 2- 300 ezer katonakorú, fiatal férfi.
    A mi „hadseregünk” tartalékosokkal együtt nincs a harmada sem…

  43. 42: „A mi “hadseregünk” tartalékosokkal együtt nincs a harmada sem…”

    Miért, nekünk kell megvédeni a németeket? Akkor tényleg rábasztak… 😀

    /Bár gyanús, hogy No-ban élsz… 🙂 /

  44. 43:
    Otthagytam Merkelisztánt. 2 éve. Nem bírtam elviselni tovább a politikai korrektséget. Meg az akkor még csak többségében koszovói- menekültek szarságait.

    Mellesleg most is mi védjük a németeket..
    Fű alatt a bajor miniszterelnök (is) bujtogatta Orbánt 2015- ben. Csak nem verik nagydobra.
    Ahogy az „orosz szankciók” melletti brutális befektetéseiket, 55 milliárd m3-
    es földgázügyleteiket Oroszországgal sem.
    Szarházi, kétkulacsos banda az egész kib*szott Nyugat.

  45. 38 – Avatar:
    Figyelj, szólj a főnöködnek. Kérdezd meg tőle, hogy nekem mennyit fizet, ha ugyanazt nyomom, amit te. Figyi! Nem kérek sokat. Ezzel a hozzáállással, és a hirdetések elkerülésével gyakorlatilag alig van adakozás (néhány külföldön élő magyar), szóval olcsón meg lehet engem venni, és baromian nyomnám, ha megmondja mit. 😀

  46. 44 – Ouse M.D.:
    Tudhatod, hogy a németek mindent megtesznek az életszínvonaluk megtartása érdekében, beleérte a washingtoni seggnyalást. Amikor gerincesek voltak, akkor vesztettek 5 millió embert. Megtanulták a leckét.

  47. 44: „Szarházi, kétkulacsos banda az egész kib*szott Nyugat.”

    Nem merném állítani, hogy nincs igazad. De a másik alternatíva (kelet) még kevésbé tűnik vonzónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük