VIP fordítások kategóriaarchívum

(2077) Udo Ulfkotte, Európa bátor újságírója

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Paul Craig Roberts (2017. Január 15.) visszatekintése

Ulfkotte (fényképe balra) a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztője volt. Kiadott egy nagyon bátor könyvet, amiben azt állította, hogy jelentősebb európai újságíróikat a CIA tartja kézben, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Washington szabja meg az európaiak véleményét és azt mi juthat az európai vezetők tudatába. Valójában nincs olyan európai kormány, amely független lenne Washingtontól.

Valamikor Európa tele volt bátor emberekkel, manapság nehéz ilyet találni. Charles de Gaulle volt az utolsó jelentősebb európai ország vezetője, aki független maradt Washingtontól. Manapság Marine Le Pen mondható függetlennek, és talán a magyar miniszterelnök. De Nyugat és Kelet Európa vezetői Washington vazallusai, akik elkötelezik magukat az amerikai háborúk mellett………

Tibor bá’ utóirata: Udo Ulfkotte egy héttel 57. Születésnapja előtt halt meg szívinfarktusban. Amilyen leleplező könyveket írt (itt balra látható egy magyar fordítás) nem vagyok abban biztos, hogy természetes halált halt. Ha fogadnom kellene, akkor arra fogadnék, hogy a CIA áll halála mögött, akik egy-egy politikai gyilkosságtól nem szoktak visszariadni. Az alábbi videó egy kis csemege. Nem lenne csoda, ha eltették volna láb alól.

_________________________________________________________

Udo Ulfkotte szédületes könyvét (A megvásárolt sajtó) 2014-ben Kopp Verlag publikálta. Németországban a könyv óriási szenzáció volt, eladtak belőle másfél millió példányt, de amerikai kiadó nem nyúlt a könyvhöz. Végül a múlt hónapban egy harmadosztályú kiadó, Progressive Press, angol nyelven kiadta „A beépített szajhaság a CIA kifizető listáján van” címen.

Ulfkotte könyve összezúzta azt az illúziót, hogy a nyugati világban bárhol fel lehetne lelni a független sajtót. Ulfkotte részletesen feltárta, hogy az elit miként sajátítja ki az újságírók gondolkozását, akik a titkosszolgálatok, nagytőkések és lobbizó szervezetek, politikusok és az amerikai külügy politikájának a propagandistái és PR ügynökei. Az újságírók feladta, hogy tálcán szolgálják fel az embereknek azokat a magyarázatokat, amelyek az elit és a washingtoni külpolitikai érdekeit szolgálják. Ez az üzenet olyan jó hatásfokkal lett tálalva a német népnek, hogy a legfontosabb német újságok olvasótábora felszívódott.

Ulfkotte leírja, hogy toborozzák az újságírókat, még amikor csak diákok, és el vannak adósodva, ezért az igazság helyett mások érdekeit szolgálják ki. Minden újságíró a legalacsonyabb besorolástól a főszerkesztőig hozzájárul ahhoz, hogy az elit irányítsa a témákat. Ulfkotte könyvében nevén nevezi a szereplőket és jegyzékbe szedi az újságírókat, hogy mely titkos szolgálatokat, agytrösztöket, politikusokat és külügyi embereket szolgálják. A bensőséges kapcsolat az újságírók és a titkosszolgálatok, nagytőkések, politikusok és az amerikai külügyi emberek között annyira szoros, hogy senkinek sincsenek „ferde” gondolatai. Csak azok égetik meg a kezüket, akik nem működnek együtt.

Ulfkotte a könyvet németeknek írta. Amerikaiak a német részleteket unalmasnak találhatják, de a részletek tárják fel azt a finom eljárást, ami az újságírókat a titkosszolgálatok, politikusok, nagytőke szolgálatába állítását létrehozzák. A könyvet a könnyű történetekkel kezdi, mert Ulfkotte tudja, ha ajtóstól rohan be az olvasó házába, és a rémtörténetekkel kezdi, akkor hitetlenséget vált ki. Tehát azzal kezdi, hogy a hír „forrást” jutalmazzák, mellékjövedelemmel látják el, amiért a valódi híreket cenzúrázzák, például: német mérges gázt használnak Irán ellen az irakiak.

Az egyik érdekes történet arról szól, a német sajtó miként kezelte a bolgár és román migránsokat Németországban. A német kormány közbejárt, hogy ezt tovább könnyítse azzal, hogy igénybe vette a német médiát, írják meg, a bevándorlók a keményen dolgozó, soha nem lazsáló „balkáni poroszok”. Hamisan állították például azt, hogy a bolgár és román bevándorlók között kevesebb a munkanélküli, mint a német munkások között. Ezt a hamis állítást folyamatosan ismételgették bizonyítékok nélkül. Később a tények feltárultak, a segélyen élő bevándorlók száma jelentősen megnőtt az előző évhez viszonyítva, 60 százalékkal. Azokat a szakértőket, akik ezt előre megjósolták nacionalistáknak és náciknak kiáltották ki. Vagyis a média eltitkolta a tényeket, és hamis híreket hintett szét.

A szabályozott magyarázat óvatosan összeállított hálója magyarázatot ad arra, hogy Donald Trump, Marine le Pen és más, valódi változást akaró hangok veszélyesnek vannak megbélyegezve az elit részéről. Marine le Pen folyamatosan ki van téve a vádemelésnek, és a CIA/FBI/DNC által létrehozott félrevezetéseket arra használja fel a szajha média, hogy Trumpot elűzze hivatalából. A nyugati média megvesztegetésével se demokrácia se pedig számon kérhető kormány nem létezhet. Hogy ez világossá vált az Ulfkotte érdeme.

Itt van néhány, Ulfkotte szórakoztató és feltárt kedvenc témáiból:

Támogatóink eladják az igazságot: Elit hálózat és titkos szolgálat.

Az újságírók hogy fizetik ki a Toszkán villáik vételárát.

Megvásárolt médiánk szinkronizált, szófogadó és nincs kérdés, feltevés.

A titkos ügynökségek hálójában.

Obama trolljai: Amerika ötödik hadoszlopa.

Rockefeller szelleme – A háromoldalú bizottság

A Bilderbergerék hatalma: összeesküvés elmélet vagy a valóság

Három újságíróból kettő eladó

Kiemelt cél: Németország identitásának levágása.

Merkel mesedélutánja: Hogy hazudik a német kormány állampolgárainak.

Ulfkotte azt mondta, azért tud könyvet írni, mert nincsenek gyermekei vagy családja, akiket meg kellene védeni a bosszútól. A könyve végén Ulfkotte feltárta, hogy ez az első könyv egy háromtagú sorozatból. De ebből nem lett semmi, mert infarktusban meghalt a könyv megjelenése után. A 56. évében bekövetkező halála felveti a spekulációt, vajon az infarktus valódi volt vagy megrendezett?

Ulfkotte bejegyzését a Wikipédiába azok végezték, akiket leleplezett. A Wikipédia az ellenőrzés szerves része, nem független forrás. A Wikipédia főfunkciója az igazság megíróinak megrágalmazása.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2340) Vörös riasztás

VIP.305

 

Vörös riasztás

Két hónapon belül (a petro-dollár mintájára) Kína kibocsátja a petro-juant, és ezzel megszólalnak a dollár uralom lélekharangjai.

___________________________________________________________________________

A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető az lehet, aki legalább 6000 forint adománnyal hozzájárul a honlap fenntartásának a költségeihez. Kapcsolat: evatibor#t.online.hu

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2312) Az összeesküvés elmélet intézménye

VIP. 301.

 

Az „összeesküvés elmélet” kifejezést az egész világon egyre sűrűbben alkalmazzák, azok, akik hisznek benne, és azok is, akik nem. Vitákban, aki nem fogad el egy feltételezést, az gyorsan rávágja, hogy összeesküvés elmélet. Az összeesküvés szitokszóvá vált, bármit és bármikor le lehet vele szólni. „Ez egy összeesküvési elmélet”. De honnan lehet tudni, hogy egy „elmélet” kitalált hablaty, vagy valós, de titkos tény. Sehonnan, és pont ez volt a cél. Ugyanis többnyire arra a magyarázatra vágják rá, hogy összeesküvési elmélet, ami nem azonos a vezető oligarchákat kiszolgáló szajha médiában olvashatókkal. Ez az én megállapításom, de van ennek Paul Craig Roberts által előadott  „hivatalos” magyarázata is. Ennek a fordítása a VIP. 301, amit E-mailben küldök el az előfizetőknek.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2307) Európa iszlám jövője

VIP. 252

 

…….Egy terrorellenes szakembert meginterjúvoltak a televízióban, aki azt állította, hogy egész Európában végrehajtott terrortámadások egyre gyilkosabbak lesznek. Kitért arra, hogy a barcelonai dzsihádisták eredeti terve a Sagarada Família katedrális lerombolás volt, több ezer áldozattal. A szakemberek azt szajkózzák, hogy az európaiaknak meg kell tanulni együtt élni a széleskörű mészárlással. Nem állnak elő megoldással. Újra és újra állítják, hogy a terroristák valójában nem muszlimok, és a támadásoknak semmi közük az iszlámhoz……

Az európai szajha média megmagyarázhatatlannak nevezi az iszonyatos tetteket. A vezető spanyol napilap, az El Pais  az egyik vezércikkében azt írja, hogy a radikálissá válás bizonyos közösségek kirekesztésének a keserű gyümölcse. Aminek felszámolásához nagyobb szociális igazságra lenne szükség. Franciaországban a  Le Monde állítja, hogy a terroristák gyűlöletet akarnak kelteni, és nyomatékosan figyelmeztet az előítélet elkerülésére. Angliában The Telegraph megmagyarázza, a gyilkosok megtámadják a Nyugatot, nem azért, amit tesznek, hanem azért mert a Nyugat az Nyugat. Magukat gyilkosoknak nevezik, nem pedig terroristáknak, vagy iszlámistáknak. Egy terrorellenes szakembert meginterjúvoltak a televízióban, aki azt állította, hogy egész Európában végrehajtott terrortámadások egyre gyilkosabbak lesznek……

……Iszlám könyvesboltok árulnak brosúrákat, amelyek nyíltan erőszakra buzdítanak. Több tucat Abdelbaki Es Satty-hoz hasonló imám, aki feltételezhetően a barcelonai támadás kitervezője volt, büntetés nélkül folytathatja prédikálását. Ha valamelyiket letartoztatják, hamarosan kiengedik. Széleskörű a behódolás…….

……..Az európai vezetők feladták saját kultúrájuk védelmét, egy idő után úgy gondolták, hogy minden kultúrát egyformának kell tekinteni……..

…….A rendőrséget utasították, hogy ne lépjenek közbe nehogy növeljék a feszültséget. A bűnbarlangok no-go zónákká váltak. (amiknek létezését hivatalosan tagadják) Ezekből a no-go zónákból verbuválják az Iszlám terroristákat. Lázadások törtek ki, amire a vezetők részéről a nagyobb engedmények biztosítása volt. Új törvényt hoztak létre, amivel korlátozták a szólásszabadságot…….

………A nyugati vezetők pontosan tudják, hogy az emigránsok között terroristák bújnak meg. Ennek ellenére nem vizsgálják meg őket, hanem kibújókat keresnek és hazudnak……

Az eredeti poszt teljes terjedelemben azoknak (hubab), aki nem hisznek benne:

  • European leaders accepted the transformation of parts of their countries into enemy territories. They see that a demographic disaster is taking place. They know that in two or three decades, Europe will be ruled by Islam.
  • Ten years ago, describing what he called „the last days of Europe,” the historian Walter Laqueur said that European civilization was dying and that only old monuments and museums would survive. His diagnosis was too optimistic. Old monuments and museums might well be blown up. Look nowhere else than what the black-hooded supporters of „Antifa” — an „anti-fascist” movement whose actions are totally fascistic — are doing to statues in the United States.

The terrorist attack in Barcelona received the same reaction as all the large-scale terrorist attacks in Europe: tears, prayers, flowers, candles, teddy bears, and protestations that „Islam means peace „. When people gathered to demand tougher measures against the rising influence of Islamism across the continent, they were confronted by an „anti-fascist” rally. Muslims organized a demonstration to defend Islam; they claimed that Muslims living in Spain are the „main victims” of terrorism. The president of the Spanish Federation of Islamic Religious Societies, Mounir Benjelloun El Andaloussi, spoke of a „conspiracy against Islam” and said that terrorists were „instruments” of Islamophobic hatred. The mayor of Barcelona, ​​ Ada Colau, cried in front of the cameras and said that her city would remain an „open city” for all immigrants. The governor of Catalonia, Carles Puigdemont, used almost the same language. Spain’s Prime Minister Mariano Rajoy, a conservative, was the only one who dared to call jihadist terrorism by its name. Almost all European journalists said Rajoy’s words were too harsh.

Mainstream European newspapers describing the horror once again sought explanations to what they kept calling „inexplicable”. The leading Spanish daily newspaper, El Paiswrote in an editorial that „radicalization” is the bitter fruit of the „exclusion” of certain „communities,” and added that the answer was more „social justice”. In France, Le Monde suggested that terrorists want to „incite hatred”, and stressed that Europeans must avoid „prejudice”. In the UK, The Telegraph explained that „killers attack the West because the West is the West; not because of what it does” — but it spoke of „killers”, not „terrorists” or „Islamists”.

Anti-terrorism specialists, interviewed on television, said that the attacks, carried out across the continent at an ever-faster pace, will become deadlier. They noted that the original plan of the Barcelona jihadists had been to destroy the Sagrada Família Cathedral and kill thousands of people. The specialists parroted that Europeans will just have to learn to live with the threat of widespread carnage. They did not offer any solutions. Once again, many said that terrorists are not really Muslims — and that the attacks „had nothing to do with Islam”.

Many leaders of Western European countries treat Islamic terrorism as a fact of life that Europeans must get used to — as some kind of aberration unrelated to Islam. They often avoid speaking of „terrorism” at all. After the attack in Barcelona,​​ German Chancellor Angela Merkel issued a brief reproach about a „revolting” event. She expressed „solidarity” with the Spanish people, and then moved on. French President Emmanuel Macron tweeted a message of condolence and spoke of a „tragic attack.”

Throughout Europe, expressions of anger are conscientiously marginalized. Calls for mobilization, or any serious change in immigration policy, come only from politicians scornfully described as „populist.”

Even the slightest criticism of Islam immediately arouses almost unanimous indignation. In Western Europe, books on Islam that are widely available are written by people close to the Muslim Brotherhood, such as Tariq Ramadan. Books that are „politically incorrect” also exist, but are sold under the counter as if they are contraband. Islamic bookstores sell brochures calling for violence without even hiding what they do. Dozens of imams, similar to Abdelbaki Es Satty, the suspected mastermind of the attack in Barcelona, continue to preach with impunity; if they are arrested, they are quickly released.

Submission reigns. The discourse everywhere is that despite increasing threats, Europeans must live their lives as normally as possible. But Europeans see what threats exist. They see that life is not even slightly normal. They see policemen and soldiers in the streets, proliferating security checks, strict controls at the entrance of theaters and shops. They see insecurity everywhere. They are told just to ignore the source of the threats, but they know the source. They claim they are not afraid. Thousands in Barcelona shouted„No tinc por” („We are not afraid”). In fact, they are scared to death.

Polls show that Europeans are pessimistic, and think the future will be bleak. Polls also show that Europeans no longer have confidence in those who govern them, but feel they are left with no choice.

This shift in their lives has occurred in such a short time, less than half a century. Before then, in Western Europe, only a few thousand Muslims were present — mostly immigrant workers from former European colonies. They were supposed to be in Europe temporarily, so were never asked to integrate.

They soon numbered hundreds of thousands, then millions. Their presence turned permanent. Many became citizens. Asking them to integrate grew unthinkable: most seemed to consider themselves Muslim first.

European leaders gave up defending their own civilization. They slipped into saying that all cultures should be viewed the same way. They appear to have given up.

School curricula were altered. Children were taught that Europe and the West had plundered the Muslim world — not that the Muslims had, in fact, invaded and conquered the Christian Byzantine Empire, North Africa and the Middle East, most of Eastern Europe, Greece, Northern Cyprus, and Spain. Children were taught that Islamic civilization had been splendid and opulent before colonization supposedly came to ravage it.

Welfare states, established in the post-war period, began to create a large underclass of people permanently trapped in dependency, just when the number of Muslims in Europe redoubled.

Social-housing neighborhoods suddenly were Muslim neighborhoods. The rise in mass unemployment — mainly affecting less qualified workers — transformed Muslim neighborhoods into mass-unemployment neighborhoods.

Community organizers came to tell unemployed Muslims that after purportedly looting their countries of origin, Europeans had used Muslim workers to rebuild Europe and were now treating them as useless utensils.

Crime took root. Muslim neighborhoods became high-crime neighborhoods.

Extremist Muslim preachers arrived; they reinforced a hatred of Europe. They said that Muslims must remember who they are; that Islam must take its revenge. They explained to young, imprisoned Muslim criminals that violence could be used for a noble cause: jihad.

Police were ordered not to intervene lest they aggravate the tension. High-crime areas became no-go zones, breeding grounds for the recruitment of Islamic terrorists.

European leaders accepted the transformation of parts of their countries into enemy territories.

Riots took place; leaders made even more concessions. They passed laws restricting freedom of speech.

When Islamic terrorism first hit Europe, its leaders did not know what to do. They still do not know what to do. They are prisoners of a situation they created and cannot control anymore. They appear to feel helpless.

They cannot incriminate Islam: the laws they passed make it illegal to do that. In most European countries, even questioning Islam is branded as „Islamophobia”. It leads to heavy fines, if not trials or prison time (as with Lars HedegaardElisabeth Sabaditsch-WolffGeert Wilders or George Bensoussan). They cannot re-establish law and order in no-go zones: that would require the intervention of the army and a shift towards martial law. They cannot adopt the solutions proposed by parties they have pushed into opposition at the margins of European political life.

They cannot even close their borders, abolished in 1995 with the Schengen agreement. Re-establishing border controls would be costly and take time.

Europe’s leaders seem to have neither the will nor the means to oppose the incoming waves of millions of Muslim migrants from Africa and the Middle East. They know that terrorists are hiding among the migrants, but still do not vet them. Instead, they resort to subterfuges and lies. They create „deradicalization” programs that do not work: the „radicals,” it seems, do not want to be „deradicalized.”

Europe’s leaders try to define „radicalization” as a symptom of „mental illness”; they consider asking psychiatrists to solve the mess. Then, they talk about creating a „European Islam„, totally different from the Islam elsewhere on Earth. They take on haughty postures to create the illusion of moral superiority, as Ada Colau and Carles Puigdemont did in Barcelona: they say they have high principles; that Barcelona will remain „open” to immigrants. Angela Merkel refuses to face the consequences of her policy to import countless migrants. She chastises countries in Central Europe that refuse to adopt her policies.

European leaders can see that a demographic disaster is taking place. They know that in two or three decades, Europe will be ruled by Islam. They try to anesthetize non-Muslim populations with dreams about an idyllic future that will never exist. They say that Europe will have to learn to live with terrorism, that there is nothing anyone can do about it.

But there is a lot they can do; they just do not want to — it might cost them Muslim votes.

Winston Churchill told Neville Chamberlain, „You were given the choice between war and dishonor. You chose dishonor, you will have war.” The same is true today.

Ten years ago, describing what he called „the last days of Europe,” the historian Walter Laqueur said that European civilization was dying and that only old monuments and museums would survive. His diagnosis was too optimistic. Old monuments and museums might well be blown up. Look nowhere else than what the black-hooded supporters of „Antifa” — an „anti-fascist” movement that is totally fascistic — are doing to statues in the United States.

Barcelona’s Sagrada Família Cathedral was spared only thanks to the clumsiness of a terroristwho did not know how to handle explosives. Other places may not be so fortunate.

The death of Europe will almost certainly be violent and painful: no one seems willing to stop it. Voters still could, but they will have to do it now, fast, before it is too late.

Dr. Guy Millière, a professor at the University of Paris, is the author of 27 books on France and Europe.

___________________________________________________________________________

A poszt teljes szövegét elküldöm az előfizetőknek. Előfizető az lehet, aki legalább 6000 forint adománnyal hozzájárul a honlap fenntartásához: Lásd a home pagen „Donate/Támogatás alatt.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

(2298) Nem-nem, az észak koreai rakétákat nem tudjuk lelőni

VIP. 251

 

Az esszé szerző Joe Cirincione a Ploughshares Alapítvány elnöke, a Nuclear Nightmares című könyv szerzője: A Föld biztonságba helyezése mielőtt túl késő lenne. Balra a szerző képe látható.

Legfőbb ideje annak, hogy a nemzet vezetői reálisan nyilatkozzanak a rakétaelhárításról. Ugyanis az egyszerű oka annak, hogy nem lőjük le az észak koreaiak tesztrakétáit, nem vagyunk rá képesek.

___________________________________________________________________________

A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________

A jelenlegi előfizetés a 52 db VIP fordítással lejár. A subscribe (előfizetés) nem változik, legalább 6000 Ft adomány a honlap költségeinek a fenntartására. A következő forduló szintén 52 fordításból áll (mert 52 hét van egy évben, bár a heti egy fordítást fenntartani nem lehet).  Aki újra előfizető kíván lenni az már átutalhat: OTP 11773030-00271383. Új előfizetők, vagy érdeklődők itt érhetnek el: evatibor#t-online.hu. Természetesen # helyett kukac. Átutalás után kérek egy E-mailt, elég rajta egy szó: átutalva. Ezzel nekem könnyebb az adminisztráció, és elkerüljük a késést. Új előfizetőknek elküldöm a VIP 251 és VIP 252 fordításokat is a következő 52 fordítástól függetlenül, vagyis 54 fordítást fognak kapni.

 

A következő VIP sorozat előfizetői “soron kívül” megkapják még az alábbi fordításokat is:

Város vagy Vidék

Élelmiszer tárolás

Víztisztítás (pocsolyából ivóvíz)

Tíz túlélési téma

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2294) A Nürnbergi ítélet

VIP. 250

 

Néhány éve szenzáció számban ment, hogy egy David Irving nevű angol történészt Ausztriában elítéltek 3 évre, mert tagadta a Holokausztot. Ez ellen fellebbezett, de közben is ült, összesen 14 hónapot. Végül a legfelsőbb bíróság megváltoztatta az ítéletet egy év börtönre + két év felfüggesztett elzárásra. Vagyis azonnal kiengedték a börtönből. Tagadta-e a Holokausztot? Az ítélet szerint tagadta, de a kérdés, joga van-e egy embernek hülyének lenni? Büntethető-e 3 év börtönnel, ha valaki hazudik?

A brit állampolgár Irving különben megtanult németül, az évtizedek alatt irgalmatlan mennyiségű dokumentumon nyalta át magát, valódi szakemberré válhatott volna, de képtelen volt politikailag korrekt lenni. E minőségben oly híressé vált, hogy gyakorlatilag az összes angolul beszélő országból kitiltották plusz Németországból, Ausztriából is.

Akkor visszatérve a mába, a napokban rábukkantam Paul Craig Roberts esszéjére, ami a Nürnbergi kirakatperről szól. Íme:

A Nürnbergi pert Robert Jackson, az amerikai legfelsőbb bíróság tagja vezette a tetszőlegesen kiválasztott 21 náci vezetővel szemben. Látszatra Jackson ragyogó munkát végzett, legalább is ez jött le a médiából, és mit ad isten, kellett egy fél évszázad, hogy pontosabb képet kapjunk az eseményekről……..

………Most viszont elolvastam David Irving 1996-ban kiadott könyvét: Nuremberg cím alatt, amiből kiderült, hogy Nürnbergben Jackson átlépte azokat a jogi normákat, amiért oly nagy tiszteletben tartottam………

……….A problémám abból adódik, hogy a nürnbergi vádlottakat visszamenő hatályú, csinált törvények alapján ítélték el, olyan törvények alapján, amelyek az elkövetés pillanatában nem is léteztek. Ráadásul az ítéletet (kötél általi halál) a tárgyalás, valamint a vádlottak kiválasztása előtt hozták meg……….

……….Roosevelt röhögött azon, hogy 50.000 német tisztet lelőjenek. Eisenhower azt mondta Lord Halifax-nak, hogy a náci tiszteket megszökés közben kellene agyonlőni………..

……….talán azért mert Sztálin megvétózta a tárgyalás nélküli kivégzést. Sztálin ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy kirakatper,………..

………Göring alatt a német légierő elsősorban a harctéri ellenséges formációk ellen lett bevetve, nem pedig az angol és amerikai légierő mintájára civil városok terrorbombázására, ahogy ez Drezda, Tokió, Hirosima és Nagaszaki esetében volt látható………..

……….Volt még egy bankár is, akinek az elítélését a Bank of England megakadályozta……….

……….Göring birodalmi marsall Robert Jackson-ból akkor hülyét csinált, hogy az egész bíróság hangos röhögésben tört ki………..

………A bírói karban székelő amerikai admirális, Francis Biddle azt mondta, miután Donitz admirálist 10 év elzárásra ítélték, hogy olyanért ítélik el, amit ő maga is elkövetett…….

………A tömeges kivégzést is felrótták a vádlottaknak, annak ellenére, hogy a vádlók között oroszok is voltak, akik 15 vagy 20 ezer lengyel katonatisztet végeztek ki……..

………Ribbentrop-nak nem engedték meg, hogy védelméül megemlítse, hogy a Molotov-Ribbentrop paktum osztotta Lengyelországot szét Németország és a Szovjet Unió között, ami nélkül Németország nem tudta volna megtámadni Lengyelországot………

……… Irving azt állítja, hogy Buchenwald-ban nem volt gázkamra. Auschwitz-ben a háború után 3 évvel építetek egy gázkamrát a turisták számára, ami pont olyan volt, mint az eredeti…………

___________________________________________________________________________
A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________

A jelenlegi előfizetés a 52 db VIP fordítással lejár. A subscribe (előfizetés) nem változik, legalább 6000 Ft adomány a honlap költségeinek a fenntartására. A következő forduló szintén 52 fordításból áll (mert 52 hét van egy évben, bár a heti egy fordítást fenntartani nem lehet).  Aki újra előfizető kíván lenni az már átutalhat: OTP 11773030-00271383. Új előfizetők, vagy érdeklődők itt érhetnek el: evatibor#t-online.hu. Természetesen # helyett kukac. Átutalás után kérek egy E-mailt, elég rajta egy szó: átutalva. Ezzel nekem könnyebb az adminisztráció, és elkerüljük a késést. Új előfizetőknek elküldöm a VIP 250….252 fordításokat is a következő 52 fordítástól függetlenül, vagyis 55 fordítást fognak kapni.

 

A következő VIP sorozat előfizetői “soron kívül” megkapják még az alábbi fordításokat is:

Város vagy Vidék

Élelmiszer tárolás

Víztisztítás (pocsolyából ivóvíz)

Tíz túlélési téma

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2291) Fehérházi beadvány Soros Györggyel kapcsolatban

VIP. 249

 

Több mint 75.000 ember írta alá azt a beadványt, amely kéri, hogy Soros György milliárdos befektetőt (és a demokrata párt pártfogóját) kiáltsák ki terroristának. https://www.newsmax.com/US/george-soros-terrorist-petition-white-house/2017/09/01/id/811151/……….

A poszt folytatását E-mail-ben elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________

A jelenlegi előfizetés a 252 VIP fordítással lejár. A subscribe (előfizetés) nem változik, legalább 6000 Ft adomány a honlap költségeinek a fenntartására. A következő forduló szintén 52 fordításból áll (mert 52 hét van egy évben, bár a heti egy fordítást fenntartani nem lehet).  Aki újra előfizető kíván lenni az már átutalhat: OTP 11773030-00271383. Új előfizetők, vagy érdeklődők itt érhetnek el: evatibor#t-online.hu. Természetesen # helyett kukac. Átutalás után kérek egy E-mailt, elég rajta egy szó: átutalva. Ezzel nekem könnyebb az adminisztráció, és elkerüljük a késést. Új előfizetőknek elküldöm a VIP 248….252 fordításokat is a következő 52 fordítástól függetlenül, vagyis 57 fordítást fognak kapni.

A következő VIP sorozat előfizetői „soron kívül” megkapják még az alábbi fordításokat is:

Város vagy Vidék

Élelmiszer tárolás

Víztisztítás (pocsolyából ivóvíz)

Tíz túlélési téma

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2287) A közösségi oldalak a CIA szolgálatában állnak

VIP. 248

 

Ez az a téma, amit a szajha média az életben nem fog kitárgyalni, és persze a magyar (szajha) média (a kormányhoz közel vagy ellenzéki, teljesen mindegy) is el fog kerülni.

A helyzet az, hogy a CIA szolgálatában áll a Facebook, a Twitter, a Google és az összes többi közösségi oldallal.

Ez úgy derült ki, hogy a CIA nyilvánosságra hozza az általa szponzorált közösségi oldalak spekulációs vállalkozásaiból álló listát az In-Q-Tel nonprofit Zrt-n keresztül. A In-Q-Tel nonprofit Zrt. High-tech vállalkozásokba fektet be kizárólag abból a célból, hogy a CIA hozzáférjen a legmodernebb információs technológiához (magyarul a legújabb hard- és softwer-ekhez)………..

___________________________________________________________________________

A teljes posztot E-mailben küldöm el az előfizetőknek.

A közeljövőben a következő VIP fordításokat küldöm szét:

VIP. 249: Beadvány a Fehér házhoz Soros György vagyon elkobzása ügyében.

VIP. 250: Nürnbergi ítélet – Mi a helyzet a 6 millió zsidó áldozattal és más, hasonló témák.

VIP. 251: Európa iszlám jövője.

VIP.252: Az összeesküvési elméletre hivatkozás a CIA találmánya.

A jelenlegi előfizetés a 252 VIP fordítással lejár. A subscribe (előfizetés) nem változik, legalább 6000 Ft adomány a honlap költségeinek a fenntartására. A következő forduló szintén 52 fordításból áll (mert 52 hét van egy évben, bár a heti egy fordítást fenntartani nem lehet).  Aki újra előfizető kíván lenni az már átutalhat: OTP 11773030-00271383. Új előfizetők, vagy érdeklődők itt érhetnek el: evatibor#t-online.hu. Természetesen # helyett kukac. Átutalás után kérek egy E-mailt, elég rajta egy szó: átutalva. Ezzel nekem könnyebb az adminisztráció, és elkerüljük a késést. Új előfizetőknek elküldöm a VIP 248….252 fordításokat is a következő 52 fordítástól függetlenül, vagyis 57 fordítást fognak kapni.

A 300-as VIP sorozat előfizetői „soron kívül” megkapják még az alábbi fordításokat is:

Város vagy Vidék

Élelmiszer tárolás

Víztisztítás (pocsolyából ivóvíz)

Tíz túlélési téma

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
 

(2282) A BIG OIL bűnös tevékenysége

VIP. 247

 

Saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy egyesek eszeveszetten tagadják a globális felmelegedés okozta veszélyeket, és következményeket. Ezek az emberek a Big Oil manipulációinak az áldozatai. De végre kibújt a szög a zsákból.

 A Harvard University egyik tanulmánya szerint EXXON 40 éven át becsapta az embereket a klímaváltozás veszélyeivel kapcsolatban.

A múlt héten nyilvánosságra hozták a szakértőkkel felülvizsgált (peer-reviewes) tanulmányukat az  Environmental Research Letters folyóiratban, amiben 200 olyan dokumentumot vizsgáltak meg, amelyek kapcsolatban voltak az Exxon Mobil klímaváltozással foglalkozó kommunikációival. A vizsgálódás során kiderült, hogy Amerika legnagyobb nyersolaj kitermelője ismételten követett el „félrevezetést” az egész társadalmat megcélzó hirdetéseiben a globális felmelegedéssel kapcsolatban. Miközben ezzel párhuzamosan elismerte a kockázatokat, de csak zárt ajtók mögött………

_________________________________________________________________________

A teljes fordítás elküldöm a VIP előfizetőknek

_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

(2277) Szexualitás tudományosan: A szakértők elárulják miért bántó a szerelem, hogyan hosszabbítja meg az életet a szex, és miért olyan fontos a csókolózás

VIP. 246

 

Orgazmus alatt oxitocin szabadul fel, aminek hatására megbízunk az idegenekben – de azt is jelenti, hogy borzasztóan érezzük magunkat, amikor egy kapcsolat megszakad.

A csókolózás megemeli az élvezet hormonok szintjét, aminek következtében élvezetesebb lesz a közösülés.

A szex védelmet nyújt szívbetegségekkel, elbutulással és csontritkulással szemben.

A szex még a látást is javítja a szem, nyak és a vállizmok elernyesztésével……….

___________________________________________________________________________
VIP előfizetőknek a teljes cikket E-mailben elküldöm

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2272) Atomtámadás

VIP. 245.

Mi várható?

………….Atom támadás után az emberek el fogják hagyni otthonaikat, és biztonságosnak vélt menedékhelyek fognak keresgélni. Rádióadás nem lesz, ahonnan utasításokat kaphatnának, ezért sokan radioaktív szennyeződéssel fertőzött területekre tévednek, ami részükre rosszabb, mintha otthon maradtak volna. Az otthonukat elhagyok nagy része a radioaktív sugárzás áldozatává válik.

Káosz fog eluralkodni az embereken, mivel segítség és kommunikáció hiányában el fogják hagyni a városokat, de nem fogják tudni, merre menjenek, hol juthatnak egészségügyi ellátáshoz………

___________________________________________________________________________

VIP előfizetőknek elküldöm a teljes szöveget.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2268) Atomtámadás

VIP. 244

Mivel nézünk szembe?

Négy fajta nukleáris esemény lehetséges, amikkel szemben szükséges valamifajta felkészülés: atomreaktor elleni támadás, vagy ott bekövetkező baleset; úgynevezett piszkos bomba; terroristák által alkalmazott improvizált robbanó eszköz; ellenség által végrehajtott támadás során bevetett nukleáris eszköz…….

___________________________________________________________________________

VIP előfizetőknek E-mailben elküldöm a folytatást.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

(2261) Atomtámadás

VIP. 243.

Jerome M. Hauer szerzőről, aki kormány tag volt helyi és szövetségi szinten, mint a Népegészségügyi Hivatal helyettes államtitkára, aki felelős volt az Egészségügyi Minisztérium Vészhelyzet Felkészülés Részlegért. Ezen kívül jelenleg a Különleges Működő Gyógyászat Folyóirat segédszerkesztője. Valamint az Egészséges Fizikum Társaságon belül a Hazai Biztonsági Részleg elnöke. Doktorátusát a Cranfield Egyetemen szerezte, mesterfokozatú diplomáját a Johns Hopkins Népegészségügyi szakán kapta, Bachelor fokozatát a New York Egyetemen szerezte. Jelenleg a Georgetown Egyetem docense és Cranfiel Egyetem tanára. – A szerző az atomtámadás több aspektusát is sorra veszi.

Történelmi áttekintés

Már több mint 5 évtizede annak, hogy a világ vezetői számára a nukleáris tűzvész lehetősége olyan kiemelt téma volt, mint amilyen most újra előállt. A II. világháborút követően, az Oroszország és az Egyesült Államok között zajló Hidegháború alatt a nukleáris támadástól való félelem az amerikai állampolgárok mindennapjaiban központi kérdéssé vált. A veszély valódiságára utaltak az irodaépületek falára kiakasztott jelzések, merre vezet az út az óvóhelyek felé, iskolások számára tartott óvógyakorlatok, stb. Az aggodalom csúcsát az 1962-es Kubai Válság alatt érték el, amikor számtalan amerikai gondolta úgy, hogy a kérdés mikor, nem pedig, bekövetkezik-e a nukleáris összecsapás az oroszokkal.

Három évtizeddel később következett be a Glasnost és az ősellenségek között kezdett felolvadni a helyzet. Amint ez az új fejlemény bekövetkezett a legrosszabbra való felkészülés is megszűnt. Az óvóhelyekben elhelyezett, tartalékokat tároló hordókat hagyták megrozsdásodni, tartalmukat a használhatatlanságukig, megromlani. Ezt követő időszakban a nagyhatalmak között kialakult az együttműködés következtében elfelejtettük a múltat. Ma az Amerikai Egyesült Államok egyáltalán nincs felkészülve, hogyan vezényelje le egy nukleáris robbanást követő teendőket.

A cikk a továbbiakban foglalkozni fog:

Felkészülés

Mivel nézünk szembe?

Mi várható?

Jelentős gyógyászati kihívás

Mi legyen az első lépés?

Hogyan tovább?

___________________________________________________________________________

A továbbiakban sorra veszem a fejezetek lefordítását és szétküldést a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2256) A világgazdaság az összeomlás felé tart

VIP. 241

 

…….. a gazdag országok befektetői kihátrálnak a tőzsdéről, vagyis saját gazdaságukból és olyan követelésekbe fektetnek, amelyek pillanatok alatt készpénzzé válthatók. Ezzel az elit gyakorlatilag beismeri, hogy szerintük a gazdaság totálisan labilis…….

___________________________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek.

__________________________________________________________________________

The Elites Are Jumping Ship As The Financial Collapse Draws Near

By Mac Slavo

July 29, 2017  – It’s easy to think of the political and financial elites who run our world as lofty and all powerful. They command dangerous governments that can wield devastating weapons, central banks that treat our economy like a rigged casino, media conglomerates that pacify the minds of the public, and unbelievably wealthy corporations that have concentrated wealth to an unprecedented degree.

However, they’re certainly not invincible, and the systems of control that they’ve created are rapidly diminishing. Most notably, they seem all to aware of the fact that the global economy is headed for a crash. On the rare occasion where you can catch one of the elites in a moment of candor, they’ll tell you that the party is almost over.

Mohamed A. El-Erian is a bona fide member of the global power elite (a former deputy director of the IMF and president of the Harvard Management Co.). Yet he writes in a fairly accessible style on the popular Bloomberg website. When El-Erian talks, we should all listen.

In a recent article he raises serious doubts about the sustainability of the bull market in stocks because of reduced liquidity resulting from simultaneous policy tightening by the Fed, European Central Bank (ECB) and the Bank of England.

He says stocks rose on a sea of liquidity and they may crash when that liquidity is removed. This is a warning to other elites, but it’s also a warning to you.

Their actions are quite telling as well. Sovereign wealth funds, which are largely funded and owned by powerful governments to invest in domestic industries, are jumping ship.

Among sovereign wealth funds, the Government of Singapore Investment Corp. (GIC) is one of the largest, with over $354 billion in assets. So what does the head of GIC say about markets today?

Lim Chow Kiat, CEO of GIC, warns that “valuations are stretched, policy uncertainty is high” and investors are being too complacent.

GIC allocates 40% of its assets to cash or highly liquid bonds and only 27% of its assets to developed economy equities.

Meanwhile, the typical American small retail investor probably has 60% or more of her 401(k) in developed economy equities, mostly U.S.

In other words, the investment arms of wealthy nations are pulling out of the stock market and out of companies in their own economies (developed economy equities), and putting their money into assets that can be quickly turned into cash. It’s practically an admission by the elites, that they think the economy is completely unstable.

But this is just the latest warning sign that the elites are getting nervous. Corporate executives have been selling their stocks at an unprecedented rate for several months. Meanwhile, ordinary people are still placing their faith and their bets on a stock market that most experts agree is completely unsustainable.

And let’s not forget that “luxury bunkers” have become immensely popular, and that the super-wealthy have also been buying remote retreats all over the world. Are they afraid of what the public is going to do to them when their phony economy crashes and leaves everyone broke? Are they positioning themselves for a crash that they know is coming?

All of this suggests that the wealthiest and most connected among us know that chaos is in our future, and they’re getting ready for it. Ignore them at your own peril.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

(2252) Terjedő radioaktivitás?

VIP. 140.

 

A Sciewnce of the Total Environment (a teljes környezet tudománya) című folyóirat közzétett egy szakmai bírálaton átesett esszét: Forró radioaktív részecskék detektálása Észak Japánból származó porban és talajban, gamma spektrográfiai és autoradiográfiai módszerrel, és SEM/EDS analízissel valamint a sugárveszély kiértékelésének értelmezése. A szerzők: Dr. Marco Kaltofen a Worcester Politechnic Institut-tól, és Arnie Gunderssen a Firewinds Energy Educatiob-tól. Az esszé részletezi Japánban összegyűjtött forró részecskék analízisét a fukushimai leolvadást követően.

___________________________________________________________________________

A folytatást elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2250) Mind meghalunk (A lakhatatlan Föld)

VIP. 139.

 

A globális felmelegedés, vagy klímaváltozás mára megszokott fogalmak, de csak kevesen döbbentek rá a tényleges valóságra. Ez az esszé 2017. Július 10-én jelent meg kissé átfésülten a New York Magazine-ben. Az eredeti gondolatmenet Peter Brannertől származik The Ends of the World (A Világ elpusztulásai) címen. Az alábiakban az esszé kivonatolt fordítását olvashatjátok.

Éhínség, gazdasági összeomlás, az emberiséget megsütő Nap: miket rombolhat szét a klímaváltozás – hamarabb, mint gondolnád: David Wallace-Wells.

Az esszé több témát is érint, olyanokat, amelyekkel mi is foglalkoztunk és alaposan kitárgyaltunk. Ezért logikusnak tűnik csak azokkal a részekkel, megállapításokkal foglalkozni, amelyek nem annyira ismertek.

Első fejezet: Utolsó ítélet (mi van a tudományos szűkszavúság mögött) A szerző biztosít minket arról, hogy a helyzet rosszabb, mintsem gondolnánk. És ez miért van így? Ezt James Hansen fogalmazta meg „tudományos szűkszavúság” kitalált kifejezéssel. A lényeg, hogy a kutatók bátortalanul tárják fel a társadalom felé a tényeket. Hibás a kommunikáció. Az adatok vérszegény ismertetése alig viszi át a köztudatba a veszély nagyságát. Ennek hagyománya van. Nincs nagyobb blama, mint amikor egy tudományos állításról kiderül, hogy hibás. Ez az oka annak, hogy a kutatók óvatosan fogalmaznak, amit a társadalom úgy könyvel el, hogy a vészhelyzet bekövetkezése „bizonytalan”. Ha ehhez hozzáadjuk az emberi hozzáállást a kellemetlenségekhez, vagyis azt a tényt, hogy a kellemetlenséget vonakodik elfogadni, akkor megérkezünk a széleskörű alulinformáláshoz. De ez nem minden. Az óvatos megfogalmazások oda vezetnek, hogy az utóbbi 10 évben a bekövetkezés duplája az előrejelzésnek. Ennek ellenére a közhangulat nyugodt. Egyfelől úgy gondolják, hogy az emberiség minden felmerülő problémát eddig meg tudott oldani, most miért ne tudná. Másfelől még mindig vannak aktív klíma szkeptikusok, akik tagadják, és ezzel bizonytalanná teszik a klímaváltozást.

Már elég régen beült a köztudatba, hogy 2 °C átlagmelegedés a tűréshatár, amiből egy fokot már bespájzoltunk. Miközben a kutatások szerint nem lehetetlen a + 10 °C sem. Közben az is világossá vált, hogy a múltban volt példa a 10 év alatti 10 fokos változásra is. Mc Pherson ezt próbálja megértetni az emberiséggel, de csak annyit ért el, hogy egyfajta vicc figurának veszi őt a többség.

Második fejezet: Hő halál

Erről már volt poszt, amit olyan fokú értetlenség követet, hogy újra felvettem.

Az emlősállatok folyamatosan hőt termelnek, amitől meg kell szabadulniuk, mert az emberi szervezetet 36 °C-on kell tartani. Ez normál körülmények között nem probléma, mert a bőrfelületről a felesleges hő könnyen lepárolog. Ha a külső hőmérséklet megemelkedik, az ember izzadni kezd. Az izzadság elpárolog, ami hőelvonással jár. A párolgást mesterségesen tudjuk fokozni ventilátor alkalmazásával. A baj akkor kezdődik, amikor a külső hőmérséklet túllépi a 36 °C-t, és a légnedvesség is magas. Ebben az esetben a hő leadás lehetetlen. Becslések szerint 7 °C átlaghőmérséklet növekedés esetén a Föld túlnyomó részén ember számára az élet lehetetlen.

Harmadik fejezet: Élelemtermesztés

Különböző klíma, és főtermények van, de a lényeg az, hogy egyes termény optimális termesztési hőmérsékletétől eltérve Celsius fokonként 10 százalék terméscsökkenés várható. Ez azt jelenti, hogy ha az évszázad végére 5 fok átlaghőmérséklet következik be, akkor kétszer annyi embert kell eltartani fele akkora terméssel. Fehérje esetében a helyzet még rosszabb, mert 1 kalória marhahús előállításához 16 kalória szénhidrát kell. A marhahúst marhából nyerjük ki, a marha pedig egész élete alatt metánt fingik, ami üvegházhatású gáz.

A helyzet az, hogy gabonaféléket a trópusokon nem lehet termelni, ahol lehet ott már maximális a kinyerés. Melegedés mellett a termesztést északabbra lehet tolni, de a talaj minőség miatt ez is jelentős termés vesztességgel járna.

A hőmérséklet emelkedésnél is nagyobb probléma a vízhiány. Jelenleg a legtermékenyebb területek elsivatagosodása folyik.

Negyedik fejezet: Járványok

Mi történik akkor, amikor a jégbe fagyott mikrobák felszabadulnak? Ezeknek a mikrobáknak egy része több millió éve nincs a levegőben, ezért sose találkoztunk velük, és így ismeretlen az immunrendszerünk részére is.

A sarkvidéken el vannak bújva kellemetlen élőlények is. Alaszkán már találtak is az 1918-as influenzajárványt okozó vírusokat. Ez a vírus annak idején a Föld lakósságának 5 százalékával végzett.

Ez év májusában a BBC jelentette, hogy a tudósok szerint a szibériai jégbe fagyva himlő és bubópestis vírusok vannak.

Ennél is nagyobb baj származhat abból, hogy bizonyos trópusi betegségeket hordozó rovarok, főleg szúnyogok a hőmérséklet emelkedésével feljönnek Európába.

Ötödik fejezet: Belélegezhetetlen levegő

Az évszázad végére a trópusi Dél Amerika, Afrika területein a leghűvösebb hónap melegebb lesz, mint most a legmelegebb hónap.

Az életben maradásunkhoz oxigénre van szükségünk, amit a levegőből nyerünk ki, de a levegőben van más is. Például széndioxid, aminek a koncentrációja jelenleg 405 ppm. Becslések szerin a század végére ez el fogja érni az 1000 ppm-t, aminek a hatása 21 százalékos agyi tevékenység csökkenés lesz. A légszennyezés átlagosan 10 évvel fogja megrövidíteni az emberi életet. 2090-re 2 milliárd ember fog olyan levegőt belélegezni, amiben, a WHO szerint, a káros anyag koncentráció meghaladja az elfogadható mértéket. Nemrég mutatták ki, hogy az ózon koncentráció növekedése növelni fogja az autista gyerekek számát. Máris napi több mint 10.000 ember hal meg gépkocsik káros anyag kibocsátásától. Évente 339.000 ember halálát okozza az erdőtüzek füstje. A felmelegedés miatt az amerikai erdőtüzek szezonja 78 nappal megnyúlt 1970 óta. Az amerikai erdő felügyelet szerint 2050-re az erdőtüzek romboló hatása meg fog duplázódni.

Hatodik fejezet: Véget nem érő háborúk

Igen gondos mérlegelés szerint a fegyveres konfliktusok 10-20 százalékkal fognak nőni a 0,5 °C melegedés hatására, víz és élelmiszerhiányból kifolyólag.

Hetedik fejezet: Végleges gazdasági összeomlás

A 2008-as nagy válság után történészek véleménye kezdett ráhangolódni arra a nézetre, hogy megközelítőleg a XVIII. Században beindult gazdasági fejlődés hajtómotorja nem a fejlesztések, kiterjedt kereskedelem és a globális kapitalizmus dinamikája volt, hanem a fosszilis nyersanyag felfedezése. Ezeknek a felfedezése előtt, 500 évre visszamenőleg senkinek se volt jobb élete, mint szüleinek, nagyszüleinek vagy további elődeinek. Kivéve a fekete Halált, ami lehetővé tette a szerencsés túlélőknek, hogy hozzájussanak az elhunytak által visszahagyott javakhoz. A kutatók véleménye szerint, miután az összes fossziliát elégettük, vissza fogunk térni az egy helyben toporgó gazdasághoz. Persze a folyamatnak van egy hosszú távú költsége: klímaváltozás.

Nyolcadik fejezet: Megmérgezett óceánok.

Az évszázad végére az óceánok felszíne valószínűleg 3 méterrel lesz magasabb a mainál. A világ legnagyobb városainak egy harmada a tengerpartokon helyezkedik el.

Pillanatnyilag a kibocsátott széndioxid egy harmadát felveszik az óceánok, ami savasodást jelent. A savasodás megöli az óceán élőlényeit, aminek katasztrofális hatása lesz az emberi táplálkozásra.

Kilencedik fejezet: A tények megszűrése

Hogy lehet az, hogy az emberiség végveszélyének ellenére a tömegek alig tudnak róla valamit? Ez a vakság természetesen nem fog fennmaradni. A plusz 6 fokkal felmelegedett Földön olyan sok természeti katasztrófa fogja felütni a fejét, amit nem lehet nem észrevenni.

Érdekes módon a klímakutatók hisznek, és bíznak abban, hogy az emberiség végül meg fogja oldani a CO2 problémát, de vannak más hangok is.

Van néhány tudós, akik úgy gondolják, hogy Fermi híres paradoxonjára itt a válasz. Fermi szerint az univerzum beláthatatlanul nagy, miért nem szerzünk tudomást más intelligens lényekről. Azért, mert a civilizációk természetes élettartalma legfeljebb ezer év, miközben a Világmindenség kora sok milliárd év. Egyszerűen időben nem találkoznak.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2202) Pszichésen normális-e Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke?

VIP. 231.

 

A San franciszkói pszichológus, Michael Bader munkájának felhasználásával készült fordítás

A politikai pletykák szerint Trump elnök kizárólag azért lépett vissza a Párizsi Klíma Egyezménytől, mert a francia elnökkel vívott rejtett küzdelmében alulmaradt. Erre Emmanuel Macron úgy ütött vissza, hogy angol nyelvű beszédét a közismert Trump fordulat parafrázisával fejezte be: Make our planet great agai.

Nade nézzük Badert! Nemrég a Yale Egyetemen megtartott mentálhigiénikusok konferenciáján arról (is) szó volt, hogy a szakembereknek „kötelessége” figyelmeztetni a nemzetet Donald Trump mentális betegségéről. Ebbe kapaszkodott bele Michael Bader, aki nekiállt Trump analizálásának, indoka szerint azért, mert ennek ismeretében könnyebb megfejteni Trump tetteit, valamint kiszámítani jövőbéli cselekedeteit.

Pszichoterápiában feltételezik, hogy az emberek iparkodnak elkerülni a fájdalmas érzelmeket, aminek elkerülésére érdekében sok mindenre hajlandók……

___________________________________________________________________________

A poszt folytatását elküldöm a VIP előfizetőknek. Hogy lehetsz VIP előfizető?  Legalább 6000 Forint hozzájárulással a poszt fenntartási költségeihez.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2196) Én és a péniszem

VIP.230.

 

Ahhoz képest, hogy a szex az Ember életében a legfontosabb tényező, a korábbi társadalmakban szinte tabutéma volt. Újabban ezt kezdik felszámolni, amiből egyesek részére az látszik, hogy Tibor bá’ szex megszállott, amiről szó sincs. Én mindössze iparkodom lépést tartani a trenddel, mert semmi kedvem vaskalapos öregúr képpel menni át a másvilágra (természetesen metafórikusan gondolom). A cím egy angol nyelvű beszámoló szerkesztett fordítása, semmi esetre se a saját péniszemről van szó.

Laura Dodsworth (ugyebár egy hölgy) gondolt egy nagyot, és összegyűjtött 100 férfit, akiknek lefotózta a nemi szervét, majd meginterjúvolta őket. Laura szerint, ha egy ember testileg kitárulkozik, akkor ezt követve a szellemi kitárulkozás már sokkal könnyebb. Így jutott 100 pénisz fotója mellett, 100 különböző történethez is. Na, ez már alkalmas arra, hogy megjelenjen könyv formájában, amit a Guardian recenzeált. Ezt nyújtom át nektek. Különben a 24 óra egy hete beszámolt a könyvről néhány egyszerű mondatban, pedig ott több tucat újságíró dolgozik, én meg csak egyedül vagyok.

________________________________________________________________________

Laura Dodsworth szeerint minden egyes pénisze a maga nemében egyedi: introvert és extrovert, egyenes és görbe, csupasz és kócos, rövid és hosszú. Vannak, amelynek gazdái csalódottak, megint mások meg vannak vele elégedve. Pénisz, amely gazdáját cserben hagyta, míg a másik tulajdonosa felvághat vele. Szóval összesen 100.

Dodsworth új könyvében: Manhood (férfiasság) minden egyes pénisz elmesél egy történetet. Különben a fényképész-szerzőnek volt már hasonló könyve. A női keblekről készített képeket és interjúkat a tulajdonosokkal, ami szintén megérdemli a figyelmet.

Érdekes mellékkörülmény, hogy a képek és interjúk közepette a szerző elvált volt férjétől, miközben bensőséges kapcsolatot teremtett száz férfivel. Hmm, nem semmi.

___________________________________________________________________________

A könyvszemle további részét E-maillel elküldöm a VIP előfizetőknek.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

(2164) Idióták uralkodása

VIP.228.

 

Az összeomló civilizációk utolsó napjaiban az idióták veszik át a vezetést. Idióta tábornokok megnyerhetetlen háborúkat vívnak, amelyek csődbe viszik a nemzetet. Idióta közgazdászok javasolják a gazdagok adócsökkentését, és a szociális szolgáltatások lenyesését a szegények esetében, és mítoszokra építve előre jeleznek gazdasági növekedést. Idióta iparmágnások megmérgezik a vizeket, a talajt és a levegőt, munkahelyeket szüntetnek meg és csökkentik a béreket. Idióta bankárok önmaguk által keltett buborékokkal hazardíroznak, és az állampolgárokat belehajszolják a rabszolgasorba züllesztő adósságokba. Idióta újságírók úgy tesznek, mintha a despotizmus demokrácia lenne. Idióta értelmiségiek javasolják külföldi kormányok megbuktatását, hogy aztán törvénytelen enklávék keletkezzenek, ahol őrjöngő fanatikusok gyakorolják a hatalmat. Idióta professzorok, úgy nevezett szakértők és specialisták foglalják le magukat érthetetlen zsargonnal megfogalmazott misztikus elméletekkel. Idióta előadóművészek, és idióta gyártók elképesztően durva szex jeleneteket hoznak létre, megtoldva gyilkolással és fantazmagóriák megvalósításával.

___________________________________________________________________________

A cikk teljes fordítását a VIP előfizetőknek elküldöm. kapcsolat felvétel evatibor(k)t-online.hu

___________________________________________________________________________

Reign of Idiots

Szerző: Christopher Lynn Hedges

The idiots take over in the final days of crumbling civilizations. Idiot generals wage endless, unwinnable wars that bankrupt the nation. Idiot economists call for reducing taxes for the rich and cutting social service programs for the poor, and project economic growth on the basis of myth. Idiot industrialists poison the water, the soil and the air, slash jobs and depress wages. Idiot bankers gamble on self-created financial bubbles and impose crippling debt peonage on the citizens. Idiot journalists and public intellectuals pretend despotism is democracy. Idiot intelligence operatives orchestrate the overthrow of foreign governments to create lawless enclaves that give rise to enraged fanatics. Idiot professors, “experts” and “specialists” busy themselves with unintelligible jargon and arcane theory that buttresses the policies of the rulers. Idiot entertainers and producers create lurid spectacles of sex, gore and fantasy.

There is a familiar checklist for extinction. We are ticking off every item on it.

The idiots know only one word—“more.” They are unencumbered by common sense. They hoard wealth and resources until workers cannot make a living and the infrastructure collapses. They live in privileged compounds where they eat chocolate cake and order missile strikes. They see the state as a projection of their vanity. The Roman, Mayan, French, Habsburg, Ottoman, Romanov, Wilhelmine, Pahlavi and Soviet dynasties crumbled because the whims and obsessions of ruling idiots were law.

Donald Trump is the face of our collective idiocy. He is what lies behind the mask of our professed civility and rationality—a sputtering, narcissistic, bloodthirsty megalomaniac. He wields armies and fleets against the wretched of the earth, blithely ignores the catastrophic human misery caused by global warming, pillages on behalf of global oligarchs and at night sits slack-jawed in front of a television set before opening his “beautiful” Twitter account. He is our version of the Roman emperor Nero, who allocated vast state expenditures to attain magical powers, the Chinese emperor Qin Shi Huang, who funded repeated expeditions to a mythical island of immortals to bring back the potion that would give him eternal life, and a decayed Russian royalty that sat around reading tarot cards and attending séances as their nation was decimated by war and revolution brewed in the streets.

This moment in history marks the end of a long, sad tale of greed and murder by the white races. It is inevitable that for the final show we vomited a grotesque figure like Trump. Europeans and Americans have spent five centuries conquering, plundering, exploiting and polluting the earth in the name of human progress. They used their technological superiority to create the most efficient killing machines on the planet, directed against anyone and anything, especially indigenous cultures, that stood in their way. They stole and hoarded the planet’s wealth and resources. They believed that this orgy of blood and gold would never end, and they still believe it. They do not understand that the dark ethic of ceaseless capitalist and imperialist expansion is dooming the exploiters as well as the exploited. But even as we stand on the cusp of extinction we lack the intelligence and imagination to break free from our evolutionary past.

___________________________________________________________________________

Ha nem tudod, ki ez a Christopher Lynn Hedges? A legértelmesebb amerikai, Pulizer-díjas újságíró, Professzor a Princeton Egyetemen. Fél tucat best-seller könyv szerzője, a Nemzeti Könyvkritikusok díjazottja a nem fikció kategóriában (komoly könyvek):

War Is a Force That Gives Us Meaning (2002)

Empire of Illusion: The End of Literacy and the Triumph of Spectacle (2009)

Death of the Liberal Class (2010)

Days of Destruction, Days of Revolt (2012)

The Moral Imperative of Revolt (2015).

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2158) Rendőrállam

VIP. 227.

 

Mottó: Ha 2018-ban Orbán nyer, ez vár ránk.

Hogy mi a rendőrállam, azt nem kell megmagyarázni, mindenki tudja. Egy olyan ország, ahol a „szolgálunk és védünk” ki van írva a rendőr gépkocsikra, de az állítás a vezetőkre szól, őket szolgálják és őket védik mindenáron. Mit jelent a mindenáron? Ha Amerikában egy rendőr – mondjuk – közúti ellenőrzés során lelövi az ellenőrzött gépkocsi vezetőjét, elég ha annyit mond a főnökének, hogy „veszélyeztetve érezte magát”, és kész. Ha egy szolgálatban lévő amerikai rendőr veszélyeztetve érzi magát, bármit megtehet következmények nélkül. És akkor most nézzük az amerikai posztot, érdemes, mert efelé tartunk.

Ott tartunk, hogy a rendőrök behatolhatnak egy állampolgár végbelébe, vaginájába. Bírói engedéllyel megkatéterezhetnek egy férfit. Magyarul egy szondát felnyomhatnak a péniszén keresztül a húgyhólyagjába, hogy vizeletet vegyenek tőle abban az esetben, ha nem hajlandó vagy éppen nem tud, nem képes vizelni, vizeletet produkálni. Természetesen végrehajthatnak kolonoszkópiát is, vagyis műszerrel kotorászhatnak bárki végbelében a végbél tulajdonos hozzájárulása nélkül. Az ok nem más, mint drogkeresés. Viszont az esetek túlnyomó többségében a sértett teljesen ártatlan, a gyanúsítás a rendőr kénye-kedve szerint történik. Az eljárás lényege, hogy a politikusok által „ellenségnek” kikiáltott osztály tagjait degradálják, megszégyenítsék. – állítja Radley Balko a The Washington Post munkatársa. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mondjuk az országúton egy kocsinak nem világit az egyik hátsó lámpája. A rendőr megállítja, és azt konstatálja, hogy a vezető néger, és különben se szimpatikus, a járgány pedig 15 éves. Ez elég arra, hogy behatoljon a vezető végbelébe, tegyük hozzá, teljesen törvényszerűen. És akkor most a cikk.

Előbb azért felhívom a figyelmét azoknak, akik még mindig nem csak hiszik, de terjesztik is, hogy Amerika az álmok országa, addig, amíg nem dugják fel a gumibotot a seggedbe…………

___________________________________________________________________________
A VIP fordítást elküldöm az előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor(k)t-online.hu
___________________________________________________________________________

Run for Your Life: The American Police State Is Coming to Get You

By John W. Whitehead

“We’ve reached the point where state actors can penetrate rectums and vaginas, where judges can order forced catheterizations, and where police and medical personnel can perform scans, enemas and colonoscopies without the suspect’s consent. And these procedures aren’t to nab kingpins or cartels, but people who at worst are hiding an amount of drugs that can fit into a body cavity. In most of these cases, they were suspected only of possession or ingestion. Many of them were innocent… But these tactics aren’t about getting drugs off the street… These tactics are instead about degrading and humiliating a class of people that politicians and law enforcement have deemed the enemy.Radley Balko, The Washington Post

April 19, 2017 „Information Clearing House” –  Daily, all across America, individuals who dare to resist—or even question—a police order are being subjected to all sorts of government-sanctioned abuse ranging from forced catheterization, forced blood draws, roadside strip searches and cavity searches, and other foul and debasing acts that degrade their bodily integrity and leave them bloodied and bruised.

Americans as young as 4 years old are being leg shackled, handcuffed, tasered and held at gun point for not being quiet, not being orderly and just being childlike—i.e., not being compliant enough.

Government social workers actually subjected a 3-year-old boy to a forced catheterization after he was unable to provide them with a urine sample on demand (the boy still wasn’t potty trained). The boy was held down, screaming in pain, while nurses forcibly inserted a tube into his penis to drain his bladder—all of this done because the boy’s mother’s boyfriend had failed a urine analysis for drugs.

Americans as old as 95 are being beaten, shot and killed for questioning an order, hesitating in the face of a directive, and mistaking a policeman crashing through their door for a criminal breaking into their home—i.e., not being submissive enough.

Consider what happened to David Dao, the United Airlines passenger who was accosted by three police, forcibly wrenched from his seat across the armrest, bloodying his face in the process, and dragged down the aisle by the arms merely for refusing to relinquish his paid seat after the airline chose him randomly to be bumped from the flight—after being checked in and allowed to board—so that airline workers could make a connecting flight.

Those with ADHD, autism, hearing impairments, dementia or some other disability that can hinder communication in the slightest way are in even greater danger of having their actions misconstrued by police. Police shot a 73-year-old-man with dementia seven times after he allegedly failed to respond to orders to stop approaching and remove his hands from his jacket. The man was unarmed and had been holding a crucifix.

Clearly, it no longer matters where you live.

Big city or small town: it’s the same scenario being played out over and over again in which government agents, hyped up on their own authority and the power of their uniform, ride roughshod over the citizenry who—in the eyes of the government—are viewed as having no rights.

Our freedoms—especially the Fourth Amendment—continue to be torn asunder by the prevailing view among government bureaucrats that they have the right to search, seize, strip, scan, spy on, probe, pat down, taser, and arrest any individual at any time and for the slightest provocation.

Forced cavity searches, forced colonoscopies, forced blood draws, forced breath-alcohol tests, forced DNA extractions, forced eye scans, forced inclusion in biometric databases—these are just a few ways in which Americans continue to be reminded that we have no control over what happens to our bodies during an encounter with government officials.

For instance, during a “routine” traffic stop for allegedly “rolling” through a stop sign, Charnesia Corley was thrown to the ground, stripped of her clothes, and forced to spread her legs while Texas police officers subjected her to a roadside cavity probe, all because they claimed to have smelled marijuana in her car.

Angel Dobbs and her 24-year-old niece, Ashley, were pulled over by a Texas state trooper for allegedly flicking cigarette butts out of the car window. Insisting that he smelled marijuana, the trooper proceeded to interrogate them and search the car. Despite the fact that both women denied smoking or possessing any marijuana, the police officer then called in a female trooper, who carried out a roadside cavity search, sticking her fingers into the older woman’s anus and vagina, then performing the same procedure on the younger woman, wearing the same pair of gloves. No marijuana was found.

Leila Tarantino was subjected to two roadside strip searches in plain view of passing traffic during a routine traffic stop, while her two children—ages 1 and 4—waited inside her car. During the second strip search, presumably in an effort to ferret out drugs, a female officer “forcibly removed” a tampon from Tarantino. Nothing illegal was found.

David Eckert was forced to undergo an anal cavity search, three enemas, and a colonoscopy after allegedly failing to yield to a stop sign at a Wal-Mart parking lot. Cops justified the searches on the grounds that they suspected Eckert was carrying drugs because his “posture [was] erect” and “he kept his legs together.” No drugs were found.

Meanwhile, four Milwaukee police officers were charged with carrying out rectal searches of suspects on the street and in police district stations over the course of several years. One of the officers was accused of conducting searches of men’s anal and scrotal areas, often inserting his fingers into their rectums and leaving some of his victims with bleeding rectums.

Incidents like these—sanctioned by the courts and conveniently overlooked by the legislatures—teach Americans of every age and skin color the painful lesson that there are no limits to what the government can do in its so-called “pursuit” of law and order.

If this is a war, then “we the people” are the enemy.

As Radley Balko notes in The Washington Post, “When you’re at war, it’s important to dehumanize your enemy. And there’s nothing more dehumanizing than forcibly and painfully invading someone’s body — all the better if you can involve the sex organs.”

The message being beaten, shot, tasered, probed and slammed into our collective consciousness is simply this: it doesn’t matter if you’re in the right, it doesn’t matter if a cop is in the wrong, it doesn’t matter if you’re being treated with less than the respect you deserve or the law demands.

The only thing that matters to the American police state is that you comply, submit, respect authority and generally obey without question whatever a government official (anyone who wears a government uniform, be it a police officer, social worker, petty bureaucrat or zoning official) tells you to do.

This is what happens when you allow the government to call the shots: it becomes a bully.

As history shows, this recipe for disaster works every time: take police officers hyped up on their own authority and the power of the badge, throw in a few court rulings suggesting that security takes precedence over individual rights, set it against a backdrop of endless wars and militarized law enforcement, and then add to the mix a populace distracted by entertainment, out of touch with the workings of their government, and more inclined to let a few sorry souls suffer injustice than to challenge the status quo.

“It is not only under Nazi rule that police excesses are inimical to freedom,” warned former Supreme Court justice Felix Frankfurter in a 1946 ruling in Davis v. United States: “It is easy to make light of insistence on scrupulous regard for the safeguards of civil liberties when invoked on behalf of the unworthy. It is too easy. History bears testimony that by such disregard are the rights of liberty extinguished, heedlessly at first, then stealthily, and brazenly in the end.”

In other words, if it could happen in Nazi Germany, it can just as easily happen here.

It is happening here.

Unfortunately, we’ve been marching in lockstep with the police state for so long that we’ve forgotten how to march to the tune of our own revolutionary drummer. In fact, we’ve even forgotten the words to the tune.

We’ve learned the lessons of compliance too well.

For too long, “we the people” have allowed the government to ride roughshod over the Constitution, equating patriotism with blind obedience to the government’s dictates, no matter how unconstitutional or immoral those actions might be.

As historian Howard Zinn recognized:

Our problem is civil obedience. Our problem is the numbers of people all over the world who have obeyed the dictates of the leaders of their government and have gone to war, and millions have been killed because of this obedience… Our problem is that people are obedient all over the world, in the face of poverty and starvation and stupidity, and war and cruelty. Our problem is that people are obedient while the jails are full of petty thieves, and all the while the grand thieves are running the country. That’s our problem… people are obedient, all these herdlike people.

What can you do?

It’s simple but as I detail in my book Battlefield America: The War on the American People, the consequences may be deadly.

Stop being so obedient. Stop being so compliant and herdlike. Stop kowtowing to anyone and everyone in uniform. Stop perpetuating the false notion that those who work for the government—the president, Congress, the courts, the military, the police—are in any way superior to the rest of the citizenry. Stop playing politics with your principles. Stop making excuses for the government’s growing list of human rights abuses and crimes. Stop turning a blind eye to the government’s corruption and wrongdoing and theft and murder. Stop tolerating ineptitude and incompetence by government workers. Stop allowing the government to treat you like a second-class citizen. Stop censoring what you say and do for fear that you might be labeled an extremist or worse, unpatriotic. Stop sitting silently on the sidelines while the police state kills, plunders and maims your fellow citizens.

Stop being a slave.

As anti-war activist Rosa Luxemburg concluded, “Those who do not move, do not notice their chains.”

You may not realize it yet, but you are not free.

If you believe otherwise, it is only because you have made no real attempt to exercise your freedoms.

Had you attempted to exercise your freedoms before now by questioning a police officer’s authority, challenging an unjust tax or fine, protesting the government’s endless wars, defending your right to privacy against the intrusion of surveillance cameras, or any other effort that challenges the government’s power grabs and the generally lopsided status quo, you would have already learned the hard way that the police state has no appetite for freedom and it does not tolerate resistance.

This is called authoritarianism, a.k.a. totalitarianism, a.k.a. oppression.

As Glenn Greenwald notes for the Guardian:

Oppression is designed to compel obedience and submission to authority. Those who voluntarily put themselves in that state – by believing that their institutions of authority are just and good and should be followed rather than subverted – render oppression redundant, unnecessary. Of course people who think and behave this way encounter no oppression. That’s their reward for good, submissive behavior. They are left alone by institutions of power because they comport with the desired behavior of complacency and obedience without further compulsion. But the fact that good, obedient citizens do not themselves perceive oppression does not mean that oppression does not exist.

Get ready to stand your ground or run for your life, because the American police state is coming to get you.

Constitutional attorney and author John W. Whitehead is founder and president of The Rutherford Institute. His new book Battlefield America: The War on the American People (SelectBooks, 2015) is available online at www.amazon.com. Whitehead can be contacted at johnw@rutherford.org.


___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

 

(2156) Ha van véleményed Észak Koreával kapcsolatban, akkor ezeket tudnod kell

VIP.226.

 

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy Korea miatt a III. (atom) világháború küszöbén állunk. A  Carl Vinson repülőgép anyahajó órákon belül megérkezik a Koreai félszigethez, és csak az isten a megmondhatója, mi fog történni. Személy szerint én nem hiszek a háború kitörésében, Washington fenyeget, mert ehhez van hozzászokva. Kim vissza fenyeget, mert azt hiszi elkerülhető a háború, ha Washington elhiszi milyen fegyverekkel rendelkezik. Engem inkább az érdekel, ebből hogy lehet kimászni. Viszont a megelőző 100 évről tudnunk kell, mert a szajha média propagandáját ezerrel nyomják.

Harry S. Truman, amerikai elnök – 1952: „Azért harcolunk Koreában, hogy ne kelljen harcolnunk New Orleans-ban vagy San Francisco-ban.”

A kérdés az, hogy ez a 24 millió lelket számláló apró állam miért fordított oly sok forrást csekély jövedelméből az atombomba kifejlesztésére? Ugyanis ez az, amiért általánosságban el van ítélve, mert mások szerint ez e tevékenysége irracionális. Álláspontom szerint Észak Korea ragaszkodása az atomfejlesztéshez nem választható el a XX. században elszenvedett turbulens történelmétől. Íme, az egyszerű tények.

Négy évtizeden keresztül Japán megszállás alatt állt.

A II. világháború után erőszakkal két részre lett szabva.

A feldarabolás után 1950-1953 között háború robbant ki az Egyesült Államokkal, ami tűzszünettel ért végett mind a mai napig.

Korea i.u. 608-ban vált egységes nemzetté saját kultúrájával a gigantikus méretű Kína szomszédságában. Nemzeti függetlenségüknek 1910-ben lett vége, amikor Japán leigázta. Ahogy az általában lenni szokott Japán könnyen szert tett kollaboránsokra a koreai elit soraiból, hogy gyarmatukat rendben tartsák.

A megszállás után a nemzeti ellenállás gyorsan megszerveződött, és mert ez a korai XX. Században történt, hamarosan a kommunisták jelentős szerepet vállalhattak a függetlenség visszaszerzésében. Az ellenállás fő bástyái a „népi bizottságok” voltak, amelyek mély gyökereket eresztettek az egész félszigeten, vagyis a déli részen is. Ezek a népi bizottságok szervezték azokat a gerilla csoportokat, amelyek szembeszálltak japán elnyomókkal.

Amikor 1945 augusztusában az SZU belépett a Japán elleni háborúba, majd Japán megadta magát, az Vörös Hadsereg bevonult Korea északi részébe. Megjegyzendő, hogy Korea felszabadításában az amerikai hadsereg nem vett részt, de mivel akkor még az oroszok és az amerikaiak szövetségesek voltak, és az SZU nem akart barátságtalan lépéseket tenni, beleegyezett abba, hogy Koreát felosszák két részre, az SZU és az USA között. A fiatal Dean Rusk tetszőlegesen jelölte meg az elválasztó vonalat az északi szélesség 38 fokában, aminek elsődleges célja az volt, hogy Szöul az amerikai érdekszférába essen.

Washingtont akkoriban sok kritika érte, amiért a Vörös Hadsereget beengedte Koreába, de a tény ennek az ellenkezője volt. Az SZU könnyedén el tudta volna foglalni az egész Koreát, de inkább abban bízott, hogy Korea jövőjében meg tudnak állapodni Washingtonnal. Azonban az amerikaiak azonnal azok mögé álltak, akik annak idején kollaboráltak a Japánokkal, saját hazájuk kizsákmányolásában. Ezek elsősorban a földesurak voltak. Washington pedig elkezdte felfegyverezni az ideiglenes kormányt a népi bizottságok ellenében. Természetszerűen a Szovjetek a nacionalista kommunista vezetőt, Kim Il Szung-ot támogatták, aki korábban a partizánháborút vezette Japán ellen.

1947-ben az ENSZ engedélyt adott a koreai szavazásra, de a szavazás ellenőrzését kizárólag amerikai küldöttek végezték volna, ezért az SZU, valamint a kommunista Korea nem vett részt a szavazásban. Ekkora ugyanis a Hideg Háború már javában dúlt Washington és Moszkva között. Így aztán az amerikaiak védnöksége alatt lefolytatott szavazásra csak azokat lehetett jelölni, akiket az USA jóváhagyott. Így esett, hogy Dél Korea első elnöke az Amerikában tanult Syngman Rhee lett. Következő lépés a Dél Koreai hadsereg felállítása volt ROK név alatt. Az ROK tisztjei főleg azok lettek, akik korábban kiszolgálták a megszálló japánokat. Még olyan is volt közöttük, akit Hirohito japán császár saját kezűleg tüntetett ki, aki különben megpróbálta elfogni és a japánoknak kiszolgáltatni Kim Il Szung-ot.

Miután Korea ily módon ketté lett osztva, mind az oroszok, mind pedig az amerikaiak kivonultak 1948-ban, bár visszahagytak néhány „tanácsadót”.

A helyzet továbbra is fennállt, hogy a déli vidék továbbra is lojális maradt a népi bizottságokhoz, ami nem azt jelentette, hogy kommunisták lettek volna, csupán olyan nacionalisták voltak, akik tudatában voltak annak, hogy Kim csapatai harcoltak a japánok ellen. Viszont Rhee csapatai elkezdték Kim követőit szisztematikusan felszámolni. E közben az amerikai tanácsadók mindent megtettek, hogy Rhee csapatait megakadályozzák a határ átlépésében, az észak elfoglalása végett.

1948-ban partizánháború tört ki a Rhee rezsim ellen a Cheju déli szigeten, ami forradalommá változott. A forradalom elnyomásába a CIA aktívan beavatkozott. A forradalom leverésénél 20 uszkve 30 ezer paraszt adta életét. A megtorlásban számtalan ROK katona nem volt hajlandó részt venni, akiket brutálisan elnyomtak. Ezek közül több mint ezer fő átszökött Kim hegyi partizánjaihoz. Washington azt állította, hogy a lázadást Moszkva irányította, de ezt semmivel se tudták bizonyítani. Az elkapott vagy megölt lázadóknál japán vagy amerikai gyártmányú fegyverek voltak.

Az észak koreai politikai rendszert több évtizedes megszállás és háború formázta meg. Ennek ellenére a világ úgy tudta, hogy Szovjet csatlósállam. Valóságban Észak Korea hasonló volt Tito Jugoszláviájával. Kim ügyesen lavírozott a Szovjetek és Kína között.

1949 volt a vízválasztó év: kínai kommunista forradalom, a szovjet atombomba, az USA belbiztonságának gyökeres átalakítása (McCarthy éra), ami egy globális antikommunista kampányt jelentett.

„Köztudott” hogy 1950. Június 25.-én az Észak koreai hadsereg átlépte a határt, és megtámadta Dél Koreát. A valóság az, hogy a kijelölt határvonalat folyamatosan megsértették mind a két oldalon, mindennapossá váltak a határvillongások. Az amerikai tanácsadóknak több alkalommal meg kellett akadályozni, hogy Rhee ne támadja meg Észak Koreát. A polgárháború viszont elkerülhetetlennek mutatkozott.

Mivel Amerika a II. világháború utáni politikája a nyersanyagokhoz, piacokhoz, és olcsó munkaerőhöz való globális hozzáférés volt, erősen ellenzett mindenfajta nemzeti felszabadítást, legyen az kommunista vagy liberális demokratikus. Ezért Truman utasította az USA ENSZ nagykövetét, hogy kérjen felhatalmazást Észak megregulázására. Ma se lehet megérteni, hogy a Szovjetunió miért nem élt vétó jogával az ENSZ Biztonsági Tanácsánál. Lényegében az történt, hogy az orosz követ látszólag bojkottálta a tanácskozást, mert nem akarták elfogadni, hogy Csang Kaj Sek Kínája helyett a kommunista Kína foglalja el a helyet. Történelmi tény, hogy Sztálin parancsára maradt távolt a szovjet követ a szavazástól. Vagyis az ENSZ hozzájárulását a háborúhoz meg lehetett volna akadályozni, de ez nem történt meg. Hivatalosan tehát az Északkal szemben az ENSZ harcolt, de valójában az amerikai katonák vettek részt a harcokban.

Nem tudni mi járhatott Sztálin fejében, de utasítására orosz katonák nem vehettek részt a harcokban, és Kim csapatai csak mérsékelt mennyiségű fegyverellátásban részesültek. Később előfordult, hogy szovjet pilóták légpárbajt vívtak amerikaiakkal. A kínaiak viszont azonnal elítélték az ENSZ akciót „amerikai imperializmus” néven, és fenyegettek, amennyiben Kínát is bevonnák a harcokba.

Az elején az amerikaiak vesztésre álltak túlerejük ellenére. A dél koreai volt partizánok természetesen megkeserítették a déliek életét. Egy rövid időre az Északiak Szöult is elfoglalták, és úgy tűnt az amerikaiakat beszorítják a tengerbe. Ekkor a főparancsnok Douglas MacArthur úgy gondolta itt a remek alkalom az atomfegyverek kipróbálására, amit az amerikai Kongresszusban többen helyeseltek. Truman elnök azonban irtózott az atom bevetésétől, helyette arra utasította a tábornokot, hogy szálljon partra Inchon-nál. Ez meglepte az északiakat. Az amerikai erők elkezdték az északiakat a 38. Szélességi fok mögé tolni, ami a háború végét jelentette volna, mivel az ENSZ felhatalmazás eddig szólt. Ezt azonban az amerikai külügy megfúrta azzal, hogy a határ nemzetközileg nincs elismerve, ezért a mandátumuk nem járt le. Ezt MacArthur úgy értelmezte, hogy joga van a háborút kiszélesíteni az északi területekre is. Így az amerikai erők átmentek a főleg hegyvidékből álló északi terültekre, ahol elképesztő vesztességeik voltak.

A kínaiak már a kezdetben megmondták, hogy a határaik közelébe kerülő katonai tevékenységeknek igen kellemetlen következményei lehetnek.

Egy mandzsúriai támadástól félve az éppen csak megkapaszkodott kommunista forradalmat, a kínai külügyminiszter Csu En láj kijelentette, hogy Kína nem nézi el, hogy szomszédját megtámadják az imperialisták. Ezt a figyelmeztetés Mac Arthur simán átlépte – „Nincs légi erejük, ha a kínaiak le akarnak jönni Penjam-ba, óriási öldöklés lesz, mi vagyunk a legjobbak.” Ezt követve elrendelte a légitámadást a kínai határ mellett elterülő sok száz négyzetkilométeren. A gyalogságot pedig még közelebb küldte a határhoz.

A bombázás szörnyű pusztítást végzett, kegyetlenebb volt, mint ami a II. világháború alatt bárhol tapasztalható lett volna, Hirosima és Nagaszaki kivételével. Az általános amerikai nézet az volt, hogy vissza kell őket bombázni a Kőkorszakba.

Az észak koreai nép küzdelme az amerikai megszállók ellen.

Erre 1950. november 27.-én több százezer kínai katona lépte át az észak koreai határt, fölényesen elsöpörve az amerikai erőket. Legnevezetesebb ütközet a Chosin víztározónál volt, ahol 50.000 amerikai tengerészgyalogos adta meg magát. Washingtont pánik söpörte végig. Most már Truman is komolyan elgondolkodott az atombomba bevetéséről, amit Mac Arthur folyamatosan követelt 30 uszkve 50 atombomba ledobását.

Ismert tény, hogy Mac Arthurt Truman kirúgta, mert nyilvánosságra hozta az atombomba bevetésének szükségességét. Valójában Truman is gondolkodott rajta abban az esetben, ha Kína légiereje megtámadná az amerikai erőket. Azonban nem akarta, hogy Mac Arthur maradjon a parancsnok, akitől kitelt volna egy megelőző csapás Kína ellen.

1951 júniusában a háború kezdete után egy évvel a kommunisták az amerikai csapatokat visszaszorították a 38. Szélességi fok alá. A kínaiak képesek lettek volna az amerikai csapatok leszorítani a félsziget aljára, de akkor azok bevetették volna a flottát is, de ennél is fontosabb, felhasználhatták volna az atombombáikat a kínai területeken, ami megával vonhatta volna a Szovjetek beavatkozását, és egy totális termonukleáris háború kirobbanását. Ezért aztán innentől kezdve kialakult az I. világháborúból ismert „kiéheztetési” taktika, vagyis egy állóháború, ami óriási vesztességek okozását jelentette mind a két oldalon egészen 1953-ig, amikor végül megkötötték a fegyverszünetet a két rész összecsatolása nélkül.

Mondani se kell, a legnagyobb vesztességek a civil áldozatok között voltak. Az 1951-ben beindított „Strangle” (megfojtás) hadművelet hivatalos becslés szerint 3 millió áldozatot követelt a 38. Szélességi fok mindkét oldalát beszámítva, de a valóságban inkább 4 millió lehetett. Arról nincs adat, hogy mi volt a kínai áldozatok száma a kínai területen végrehajtott bombázás következtében…………..

___________________________________________________________________________

A poszt folytatását elküldöm a VIP előfizetők részére. Kapcsolat felvétel evatibor(kukac)t-online.hu

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

(2152) Mi a probléma Észak Koreával?

VIP.225.

 

Mike Whitney esszéjének a felhasználásával

Középiskolás koromban, 1951 környékén dúlt a koreai háború észak és dél között, de valójában az északiakat támogató Kína és a déliek, vagy helyettük harcoló Amerika között. Az északiakat természetesen a Szovjet Unió is támogatta (na meg mi is). Ez egy igen komoly erőpróba volt a világ kommunistái és a kapitalistái között. Az osztályban volt egy külön faliújság a háború menetéről, és persze tőlünk el volt várva, hogy drukkoljunk az északiaknak (felajánlások, stb.). A falújságon volt egy koreai térkép, ami gombostűkkel naponta frissítve jelezték a harcok pillanatnyi állását. Szóval elég jelentős kultusz alakult ki a csatározások mentén. Aztán 1953 nyarán kötöttek egy fegyverszünetet, mivel a háborút az amerikaiak a földön nem voltak képesek megnyerni, és már nem volt mit lebombázni. A két Koreát egymástól elválasztva az É 48 szélességi fok volt a határvonal közöttük. Aztán az egész csetepatét szép csendben elfelejtettük, egészen addig, amíg É.Korea nem kezdett el atombombákat robbantgatni. Ekkor derült ki, hogy 64 évvel később még mindig „csak” tűzszünet van az USA és É.Korea között. Szóval elméletben még tart a háború, csak éppenséggel félbeszakították egy tűzszünettel. Most viszont az „új seprő jól seper” Donald Trump pontot akar tenni a dolog végére, mert az ENSZ-nél sikerült elérnie, hogy É.Korea ne építsen atombombát, amivel egy kicsit elkéstek, mert atombomba már van, fel is robbantottak belőle vagy hatot, de állítólag van hasadó anyaguk még legalább 40 bombára.

Azonban Washington utálja, ha egy országot nem tud maga alá gyűrni, ezért a tűzszünet megkötése után azonnal belekezdett É.Korea megfojtásába. Folytatta a kommunista ellenes propagandát: „A háború berekesztését követő 64 év alatt Washington lehetőségeinek határain belül mindent megtett, hogy a kommunista országot megbüntesse, megalázza, és keserűséget okozzon nekik. Éhezést okoztak az országnak, megakadályozták, hogy nyugati valutákhoz vagy piachoz jussanak. Bénító szankciókkal gátolták a gazdasági fejlődésüket, és végül közvetlenül a határ mentén rakétakilövő rendszereket telepítettek.”

Mi csak annyit tudtunk (ma is), hogy szörnyű elnyomás uralkodik É.Koreában, állandó éhínség honol. De azt nem tették hozzá, hogy a határ mentén Amerika D.Koreával együtt évente kétszer tart hadgyakorlatot, a tavaszi vetéskor és az őszi betakarításkor. Ezzel egy időben É.Korea kénytelen másfél millió embert készültségbe helyezni, akik különben a földeken dolgoznának.

Tárgyalásokról szó sem lehet, mert Washington nem hajlandó asztalhoz ülni egy ilyen pici országgal, helyette Kínát piszkálja, hogy diplomáciai úton továbbítsa Washington ultimátumait. Az USA természetesen abban reménykedik, hogy É.Korea egy napon beadja a derekát, és azt tesz, amit Uncle Sam előír a számára.

Azonban É.Koreának esze ágában sincs beadni a derekát, és annak sincs semmi jele, hogy valaha is meg fogja tenni. Ehelyett kifejlesztettek egy kisebb nukleáris arzenált abból a célból, hogy megvédjék magukat, amennyiben Washington háborút indítana ellenük. A világon nincs egy másik ország, akiknek nagyobb szükségük lenne atomfegyverekre, mint É.Koreának. Ezt persze nem fogadják el azok az amerikaiak akiknek agyát sikeresen fehérre mosta a FOX és a CNN.

És legyünk őszinték, az egyetlen ok, amiért Kim Jong Un nem osztozott Saddam és Gadhafi sorsával a) mert É.Korea alatt nincs egy hatalmas nyersolaj tenger, b) É.Korea képes Seoult, Okinavát, és Tokiót percek alatt füstölgő romhalmazzá változtatni. Ha Kim-nek nem állna rendelkezésre WMD, úgy már rég megelőző csapást kellett volna elszenvednie. Nukleáris fegyverek birtoklása az egyetlen ismert ellenszer az amerikai kalandor politikára.”

Ehhez még hozzátenném, hogy Kim azt is kitalálhatja, hogy egy 100 megatonnás atombombát felvisz egy tengeralattjáróra, majd egy másik tengeralattjáró kíséretében elmennek jó közel Los Angeles-hez, ahol a bombás tengeralattjáró személyzete átmegy a másikba. Az ott hagyott tengeralattjárót pedig időzítve felrobbantják.

Érdemes annak taglalása is, miért tart É.Korea az amerikaiaktól 64 évvel a fegyverszünet megkötése után is?

„Az 1950-es évek elején, a koreai háború alatt Amerika több bombát dobott le É.Koreára mint a II. világháború alatt a teljes távol keleti hadszíntérre. A folyamatos szőnyegbombázások során 32.000 tonna napalmbombát szórtak le, sok esetben szándékosan a civil lakosságot célozva. Sok ezer civil áldozatot követelve több kárt okoztak, mint amennyire szükség lehetett. A három éves háború alatt megölték a civil lakosság 20 százalékát. Az amerikai légierő tábornoka, Curtis LeMay a koreai háború alatt a stratégiai parancsnokság vezetője 1984-ben így nyilatkozott Dean Rusk leendő amerikai külügy miniszternek: ’Az Egyesült Államok Koreában mindent lebombázott, ami mozgott, minden téglát, ami egy másikon helyezkedett el.’ Miután nem volt több lebombázható város, bombázni kezdték a vízerőműveket, a mezőgazdasági irrigáló gátakat, amivel megsemmisítették a leendő terméseket.”

Phenjan-t ért napalmos támadás után a város, illetve, ami abból maradt, napokig égett. A félmillió lakósból mindössze 50.000 marad életben. Mindezeket az amerikaiak tökéletesen elfelejtették, de nem az észak koreaiak.

„Az Asia-Pacific Journal szerint az Egyesült Államok több mint 2 millió embert ölt meg egy olyan országban, amely semmilyen veszélyt nem jelentett a nemzeti biztonságra. A koreai háború, csak úgy, mint a Vietnámi háború nem volt semmi más, mint egy erőfitogtatás, amire Amerikának időnként szüksége van, ha már túlzottan unja magát, vagy szüksége van a legújabb fegyverek kipróbálására. Amerika semmit se nyerhetett a koreai agressziójával. Nem volt ez semmi más, mint birodalmi rosszindulat, amihez hasonlót már többször láthattunk az elmúlt időkben.”

Az Asia-Pacific Journal gondozásában megjelent 1950-1960 Észak Korea elpusztítása és újjáépítése című esszé szerint: „Víztározók, öntöző rendszerek, gátak, lakóközpontok mind le lettek bombázva, egyenlővé téve a földdel. Semmit se hagytak épen. Ha mozgott, lelőtték, ha nem mozgott, lebombázták. Amerika a háborút nem tudta megnyerni, tehát az országot egy lakhatatlan romhalmazzá változtatta.’ Éhezzenek, fagyjanak meg, egyenek gyomokat, gyökereket, és rágcsálókat, ha életben akarnak maradni. Aludjanak árkokban, és a romok között. Minket ez nem érdekel, mi vagyunk a világ urai. Isten áldja Amerikát!

„Amerika így működik és ez semmit se változott amióta a 7. Lovas ezred Wounded Knee-ben kiirtott 150 férfit, nőt és gyereket több mint 100 évvel ezelőtt. [utalás az utolsó indián legyilkolásra] Tanulják meg, aki Uncle Sam útjába áll, az mind így jár.”

Az amerikai barbarizmus az észak koreai emberek agyába beégetődött. Bár mekkora legyen is az ára ennek a megismétlődését nem engedhetik meg. Bár mekkora is legyen az ára, képesnek kell lenniük megvédeni magukat. Legfontosabb szempont az önvédelem.”

„Kérdés, hogy lenne-e módja annak, hogy a jelenlegi állapotot felszámolják ami Phenjan és Washington között fennáll? Természetesen………..

___________________________________________________________________________
A teljes VIP.225. anyagot a VIP előfizetőknek elküldöm E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t.online,hu

__________________________________________________________________________

The Problem is Washington, Not North Korea

By Mike Whitney

Washington has never made any effort to conceal its contempt for North Korea. In the 64 years since the war ended, the US has done everything in its power to punish, humiliate and inflict pain on the Communist country. Washington has subjected the DPRK to starvation,  prevented its government from accessing foreign capital and markets, strangled its economy with crippling economic sanctions, and installed lethal missile systems and military bases on their doorstep.

Negotiations aren’t possible because Washington refuses to sit down with a country which it sees as its inferior.  Instead, the US has strong-armed China to do its bidding by using their diplomats as interlocutors who are expected to convey Washington’s ultimatums as threateningly as possible.  The hope, of course, is that Pyongyang will cave in to Uncle Sam’s bullying and do what they are told.

But the North has never succumbed to US intimidation and there’s no sign that it will. Instead, they have developed a small arsenal of nuclear weapons to defend themselves in the event that the US tries to assert its dominance by launching another war.
There’s no country in the world that needs nuclear weapons more than North Korea. Brainwashed Americans, who get their news from FOX or CNN, may differ on this point, but if a hostile nation deployed carrier strike-groups off the coast of California while conducting massive war games on the Mexican border (with the express intention of scaring the shit of people) then they might see things differently. They might see the value of having a few nuclear weapons to deter that hostile nation from doing something really stupid.

And let’s be honest, the only reason Kim Jong Un hasn’t joined Saddam and Gadhafi in the great hereafter, is because (a)– The North does not sit on an ocean of oil, and (b)– The North has the capacity to reduce Seoul, Okinawa and Tokyo into smoldering debris-fields.  Absent Kim’s WMDs,  Pyongyang would have faced a preemptive attack long ago and Kim would have faced a fate similar to Gadhafi’s.  Nuclear weapons are the only known antidote to US adventurism.

The American people –whose grasp of history does not extend beyond the events of 9-11 — have no idea of the way the US fights its wars or the horrific carnage and destruction it unleashed on the North.  Here’s a short  refresher that helps clarify why the North is still wary of the US more than 60 years after the armistice was signed.  The excerpt is from an article titled “Americans have forgotten what we did to North Korea”, at Vox World:

“In the early 1950s, during the Korean War, the US dropped more bombs on North Korea than it had dropped in the entire Pacific theater during World War II. This carpet bombing, which included 32,000 tons of napalm, often deliberately targeted civilian as well as military targets, devastating the country far beyond what was necessary to fight the war. Whole cities were destroyed, with many thousands of innocent civilians killed and many more left homeless and hungry….

According to US journalist Blaine Harden:  “Over a period of three years or so, we killed off — what — 20 percent of the population,” Air Force Gen. Curtis LeMay, head of the Strategic Air Command during the Korean War, told the Office of Air Force History in 1984. Dean Rusk, a supporter of the war and later secretary of state, said the United States bombed “everything that moved in North Korea, every brick standing on top of another.” After running low on urban targets, U.S. bombers destroyed hydroelectric and irrigation dams in the later stages of the war, flooding farmland and destroying crops……

“On January 3 at 10:30 AM an armada of 82 flying fortresses loosed their death-dealing load on the city of Pyongyang …Hundreds of tons of bombs and incendiary compound were simultaneously dropped throughout the city, causing annihilating fires, the transatlantic barbarians bombed the city with delayed-action high-explosive bombs which exploded at intervals for a whole day making it impossible for the people to come out onto the streets. The entire city has now been burning, enveloped in flames, for two days. By the second day, 7,812 civilians houses had been burnt down. The Americans were well aware that there were no military targets left in Pyongyang…

The number of inhabitants of Pyongyang killed by bomb splinters, burnt alive and suffocated by smoke is incalculable…Some 50,000 inhabitants remain in the city which before the war had a population of 500,000.” (“Americans have forgotten what we did to North Korea“,  Vox World)

The United States killed over 2 million people in a country that posed no threat to US national security. Like Vietnam, the Korean War was just another  muscle-flexing exercise the US periodically engages in whenever it gets bored or needs some far-flung location to try out its new weapons systems. The US had nothing to gain in its aggression on the Korean peninsula, it was mix of imperial overreach and pure unalloyed viciousness the likes of which we’ve seen many times in the past. According to the Asia-Pacific Journal:

“By the fall of 1952, there were no effective targets left for US planes to hit. Every significant town, city and industrial area in North Korea had already been bombed. In the spring of 1953, the Air Force targeted irrigation dams on the Yalu River, both to destroy the North Korean rice crop and to pressure the Chinese, who would have to supply more food aid to the North. Five reservoirs were hit, flooding thousands of acres of farmland, inundating whole towns and laying waste to the essential food source for millions of North Koreans.10 Only emergency assistance from China, the USSR, and other socialist countries prevented widespread famine.” (“The Destruction and Reconstruction of North Korea, 1950 – 1960”, The Asia-Pacific Journal, Japan Focus)

Repeat: “Reservoirs, irrigation dams, rice crops,  hydroelectric dams, population centers” all napalmed, all carpet bombed,  all razed to the ground. Nothing was spared. If it moved it was shot, if it didn’t move, it was bombed. The US couldn’t win, so they turned the country into an uninhabitable wastelands.   “Let them starve. Let them freeze.. Let them eat weeds and roots and rodents to survive. Let them sleep in the ditches and find shelter in the rubble. What do we care? We’re the greatest country on earth. God bless America.”

This is how Washington does business, and it hasn’t changed since the Seventh Cavalry wiped out 150 men, women and children at Wounded Knee more than century ago. The Lakota Sioux at Pine Ridge got the same basic treatment as the North Koreans, or the Vietnamese, or the Nicaraguans, or the Iraqis and on and on and on and on. Anyone else who gets in Uncle Sam’s way, winds up in a world of hurt. End of story.

The savagery of America’s war against the North left an indelible mark on the psyche of the people.  Whatever the cost, the North cannot allow a similar scenario to take place in the future. Whatever the cost, they must be prepared to defend themselves. If that means nukes, then so be it. Self preservation is the top priority.

Is there a way to end this pointless standoff between Pyongyang and Washington, a way to mend fences and build trust?

Of course there is. The US just needs to start treating the DPRK with respect and follow through on their promises. What promises?

No Advertising – No Government Grants – This Is Independent Media

Get Our Free Daily Newsletter

You can’t buy your way onto these pages

The promise to built the North two light-water reactors to provide heat and light to their people in exchange for an end to its nuclear weapons program. You won’t read about this deal in the media because the media is just the propaganda wing of the Pentagon. They have no interest in promoting peaceful solutions. Their stock-in-trade is war, war and more war.

The North wants the US to honor its obligations under the 1994 Agreed Framework. That’s it. Just keep up your end of the goddamn deal. How hard can that be?   Here’s how Jimmy Carter summed it up in a Washington Post op-ed (November 24, 2010):

“…in September 2005, an agreement … reaffirmed the basic premises of the 1994 accord. (The Agreed Framework) Its text included denuclearization of the Korean Peninsula, a pledge of non-aggression by the United States and steps to evolve a permanent peace agreement to replace the U.S.-North Korean-Chinese cease-fire that has been in effect since July 1953. Unfortunately, no substantive progress has been made since 2005…

“This past July I was invited to return to Pyongyang to secure the release of an American, Aijalon Gomes, with the proviso that my visit would last long enough for substantive talks with top North Korean officials. They spelled out in detail their desire to develop a denuclearized Korean Peninsula and a permanent cease-fire, based on the 1994 agreements and the terms adopted by the six powers in September 2005….

“North Korean officials have given the same message to other recent American visitors and have permitted access by nuclear experts to an advanced facility for purifying uranium. The same officials had made it clear to me that this array of centrifuges would be ‘on the table’ for discussions with the United States, although uranium purification – a very slow process – was not covered in the 1994 agreements.

Pyongyang has sent a consistent message that during direct talks with the United States, it is ready to conclude an agreement to end its nuclear programs, put them all under IAEA inspection and conclude a permanent peace treaty to replace the ‘temporary’ cease-fire of 1953. We should consider responding to this offer. The unfortunate alternative is for North Koreans to take whatever actions they consider necessary to defend themselves from what they claim to fear most: a military attack supported by the United States, along with efforts to change the political regime.”

(“North Korea’s consistent message to the U.S.”, President Jimmy Carter, Washington Post)

Most people think the problem lies with North Korea, but it doesn’t. The problem lies with the United States; it’s unwillingness to negotiate an end to the war, its unwillingness to provide basic security guarantees to the North, its unwillingness to even sit down with the people who –through Washington’s own stubborn ignorance– are now developing long-range ballistic missiles that will be capable of hitting American cities.

How dumb is that?

The Trump team is sticking with a policy that has failed for 63 years and which clearly undermines US national security by putting American citizens directly at risk. AND FOR WHAT?

To preserve the image of “tough guy”,  to convince people that the US doesn’t negotiate with weaker countries,  to prove to the world that “whatever the US says, goes”?   Is that it?  Is image more important than a potential nuclear disaster?

Relations with the North can be normalized,  economic ties can be strengthened, trust can be restored, and the nuclear threat can be defused. The situation with the North does not have to be a crisis, it can be fixed. It just takes a change in policy, a bit of give-and-take, and leaders that genuinely want peace more than war.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2146) A horizonton fel-felvillan a megsemmisülés képe

VIP.224.

Paul Craig Roberts esszéjének szerkesztett fordítása

……..Washington öntelt arroganciájából kifolyólag nem veszi észre, hogy tetteik, és megvalósításra váró szándékaik meggyőzték az oroszokat, csak úgy, mint a kínaiakat, hogy meglepetésszerű első nukleáris csapásra készülnek.

Amerika rakétakilövőket telepített közvetlenül az Orosz határok mentén, és azt hazudják Moszkvának, hogy az iráni ICBM elhárítását szolgálják, amit az európai bábok elfogadnak annak ellenére, hogy köztudottan Iránnak se atombombája, se ICBM-je nincs. Az oroszok viszont ez a kifogást nem fogadják el, nagyon jól tudják, hogy ez egy újabb amerikai hazugság, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy Washington megelőző nukleáris támadásra készül Oroszországgal szembe.

Kína hasonló következtetésre jutott.

És akkor megérkeztünk a jelenlegi szituációhoz. Két, nukleáris fegyverekkel rendelkező ország feltételezi, hogy eszement nyugati vezetők készülnek megtámadni őket. Erre mit tesznek az oroszok és a kínaiak? Kegyelemért könyörögnek? Szó sincs róla, felkészülnek az ördögi Nyugat, a hazug és bűnös vezetők gyűjteményének megsemmisítésére, amilyenekkel a világ korábban sose találkozott.

Mindezideig Putyin elképesztő türelemről tanúskodott a washingtoni hazugságokkal és provokációkkal kapcsolatban, de azt a kockázatot nem vállalhatja fel, hogy megbízik Washingtonban, akikben senki se bízik meg…….

___________________________________________________________________________
A „A horizonton fel-felvillan a megsemmisülés képe” című esszé teljes fordítását elküldöm a VIP előfizetőknek.
___________________________________________________________________________

Is That Armageddon Over The Horizon?

By Paul Craig Roberts

The insouciance of the Western world is extraordinary. It is not only Americans who permit themselves to be brainwashed by CNN, MSNBC, NPR, the New York Times and Washington Post, but also their counterparts in Europe, Canada, Australia, and Japan, who rely on the war propaganda machine that poses as a media. http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39573526

The Western “leaders,” that is, the puppets on the end of the strings pulled by the powerful private interest groups and the Deep State, are just as insouciant. Trump and his counterparts in the American Empire must be unaware that they are provoking war with Russia and China, or else they are psychopaths.

A new White House Fool has replaced the old fool. The New Fool has sent his Secretary of State to Russia. For what? To deliver an ultimatum? To make more false accusations? To apologize for the lies?

Consider the audacity of Secretary of State Tillerson. He has spent the week prior to his visit to Moscow supporting incredible lies and false allegations that Assad of Syria used chemical weapons with Russia’s permission, which justified Washington’s unambigious war crime of a military attack on a country with which the US has not declared war. Less than 100 days in office, and Trump is already a war criminal along with the rest of his warmonger government.

The entire world knows this, but no one says it. Instead, Tillerson, who has been heavy with lies and threats has the confidence to go to Moscow to tell the Russians that they have to hand over Assad to the American Uni-Power.

Tillerson’s mission demonstrates the complete, total unreality of the world in which Washington lives. Try to imagine Tillerson’s arrogance. If you had been bad-mouthing and threatening strong, important people, would you feel comfortable going over to their house to have dinner with them? Does Tillerson think that now that Russia has largely freed Syrtia of US-supported ISIS, Russia is going to turn Syria over to Washington?

Is he going to tell Lavrov that he didn’t really mean all those nasty lies he told about Russia, but the zionist neoconservatives made him do it? That he is not really in charge, just a tool of the Anglo-Zionist Empire?

Is Tillerson going to apologize for White House press secretary Sean Spicer’s statement that Assad, Russia’s ally, is more evil than Hitler? http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39573063

Maybe Tillerson is going to ask for asylum and get on the winning side.

Stephen Cohen, one of the few remaining Americans knowledgeable about Russia, told the two CNN presstitutes and the warmonger Col. Leighton, one of the “experts” that the presstitutes roll out to pronounce the propaganda against Russia, that Russia was preparing for hot war. It seems to have gone over the heads of the CNN presstitutes and colonel. Whose payroll are they on? http://www.informationclearinghouse.info/46838.htm

The Russian leaders, who, unlike the Western liars, speak the truth, have said clearly that Russia will never again fight a war on her own territory. The Russians couldn’t put it more clearly. Provoke a war, and we will destroy you on your own territory.

When you watch the president and government in Washington, the European governments, especially the idiots in London, the Canadian and Australian governments, you can only marvel at the total stupidity of “Western leadership.” They are begging for the end of the world.

And the presstitutes are at work driving toward the end of life. Huge numbers of Western peoples are being prepared for their demise, and they are protected from the realization by their insouciance.

Washington is so arrogant and lost in its own hubris, that Washington does not understand that the years of clear as crystal lies about Russia and Russian intentions and deeds have convinced Russia that Washington is preparing the populations of the United States and Washington’s captive peoples in West and East Europe, Canada, Australia, and Japan for a US pre-emptive nuclear strike against Russia. Published US war plans against China have convinced China of the same.

If not for war, what else is the change in US war doctrine for? George W. Bush abandoned the stabilizing role of nuclear weapons by moving them from a retaliatory function to a nuclear first strike. Then he pulled out of the anti-ballistic missile treaty concluded by President Richard Nixon. Now we have US missile sites positioned on Russia’s borders. We tell the Russians the lie that the missiles are to prevent an Iranian nuclear ICBM strike against Europe. This lie is told, and accepted by the puppets in Europe, despite the known, incontestable fact that Iran has neither nukes nor ICBMs. But the Russians do not accept it. They know it is another Washington lie.

When Russia hears these flagrant, blatant, obvious lies, Russia understands that Washington intends a preemptive nuclear attack on Russia.

China has reached the same conclusion.

So, here is the situation. Two countries with nuclear forces expect that the insane fools who rule the West are going to attack them with nuclear weapons. What are Russia and China doing? Are they begging for mercy?

No. They are preparing to destroy the evil West, a collection of liars and war criminals, the like of which the world has never previously experienced.

It is the US, the washed-up joke of a “uni-power” that after 16 years is still unable to defeat a few thousand lightly armed Taliban in Afghanistan, that needs to ask for mercy.

The reckless and irresponsible war talk in the US government and presstitute media and among NATO and Washington’s vassals must stop immediately. Life is in the balance.

Putin has shown amazing patience with Washington’s lies and provocations, but he cannot risk Russia by trusting Washington, whom no one can trust. Not the American people, not the Russian people, not any people.

By jumping on the Deep State’s propaganda wagon the liberal/progressive/left is complicit in the march toward Armageddon.


___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2128) A szuper baktérium

VIP. 221.

 

TV hírek szerint Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint az utakon. Hogyan is? Kórházba azért megyünk, hogy meggyógyuljunk, nem azért, hogy felcsípjünk egy olyan fertőzést, amibe belehalunk, de miért?

A penicillin (véletlenszerű) felfedezése forradalmasította a gyógyászatot. A korábbi halálos fertőző betegségeket a penicillin segítségével napok alatt sikerült legyőzni. Ez azonban a múlté, a szuper baktériumok megjelenése óta a helyzet drámaian megváltozott.

___________________________________________________________________________

Mi az igazság az MRSA szuper baktériumokkal kapcsolatban?

A Daily Mail-ban megjelent ismertetés szerkesztett fordítása.

Becslések szerint (Angliában) évente mintegy 5000 ember hal meg olyan fertőzés következtében, amit egy kórházban kapott. Ezen fertőzések nagy részét MRSA baktérium okozza (Meticillin-re Rezisztens Sztafilókokkusz Aureusz). Ez a kórházakban található leggyakoribb baktérium. Erre a baktériumra az jellemző, hogy a szintetikus penicillinre, a meticillinre nem érzékeny.

Az 1940-es években a sztafilókokkusz aureusz baktériumok 95 százalékát meg lehetett állítani, ami mára 10 százalékra csökkent, aminek két fő oka van………

__________________________________________________________________________

“Mi az igazság az MRSA szuper baktériumokkal kapcsolatban?” című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy egy alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

__________________________________________________________________________

 

What is the truth about the MRSA superbug?

By RORY CLEMENTS, Daily Mail

An estimated 5,000 people die every year due to infections picked up in hospital.

Many of these deaths are due to MRSA – Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus – the most common ‘superbug’ found in hospitals.

What singles MRSA out from other bacteria is that it cannot be killed by the standard antibiotic methicillin (a synthetic form of penicillin).

In the 1940s, 95 per cent of staphylococcus aureus could be controlled by penicillin, but this is now down to 10 per cent. There are two main theories why.

One is that the bacterium mutated as it became accustomed to antibiotic drugs. Another is that certain strains of staphylococcus aureus had always been resistant to the drugs, and have prospered in the way that stronger species always do as part of the evolutionary process.

Whatever the cause of the resistance, the bacterium thrives in dirty environments, and falling hygiene standards in hospitals have helped its progress. In the past decade, deaths from MRSA have tripled.

Why does it thrive in hospitals?

One in three people carries staphylococcus aureus (which may or may not be of the methicillin-resistant strains) as a harmless organism on moist parts of the body such as hands, noses and armpits.

In the vast majority of cases it does no harm, because it has not got into the bloodstream via a break in the skin, and the immune system is strong enough to repel infection.

The bacterium is, however, dangerous to anyone who is ill or who has had an operation – making hospital patients particularly vulnerable.

The most common way the infection is spread in hospitals is by a member of the medical staff touching a patient who has the bacteria on their skin, then – without ensuring their hands are absolutely clean – moving on to another patient and passing on the bug into a wound.

The bacteria can also survive away from the body – in dust, in unwashed bedding and on medical equipment.

For patients, the most dangerous time is during surgery when there are open wounds for the bacteria to enter the bloodstream. Ironically, the very advances in medical science that keep so many people alive can also be a danger. Drips, monitors, ventilators and dialysis equipment all provide avenues for bacteria to get into the bloodstream.

Wherever the bugs attack and are not beaten off by the body’s immune system, they cause infection. This can be in the form of boils, bone joint infections or septicaemia (causing a raging, often deadly fever).

Who is at risk?

The frail, the sick, those having surgery and those with lowered immunity after undergoing treatments such as chemotherapy or anti-rejection drugs after transplant are most vulnerable.

The bug can attack patients who go into hospital for surgery but are otherwise healthy.

MRSA figures are difficult to come by because so many people carry it harmlessly. Also, the people who die are generally very ill from some other cause – so it is difficult to say whether they have been killed by the MRSA.

There is no doubt the problem is getting worse. Public Health Laboratory Service figures show that 4,767 patients in England and Wales suffered an MRSA bloodstream infection in 2001. Figures are expected to have risen to over 7,000 last year.

Research funded by the European Commission names Britain as the worst country in Europe for MRSA infections. The proportion of MRSA septicaemias is 15 times greater than in the safest countries – Holland, Denmark, Sweden and Iceland. Hospitals in London and the South-East are reported to have the greatest incidence of the bug in the country.

In 2000, the National Audit Office estimated that 100,000 infections a year are acquired in British hospitals, affecting 9 per cent of patients at any time. The death toll from such infections (not just MRSA) is 5,000 a year.

How can it be prevented?

The best prevention is good hygiene – cleaning your hands properly using an alcohol-based gel. Doctors or nurses squeeze the gel on to their hands and rub them together for 15 seconds until the hands are dry. No towel or basin is needed.

Hospital hygiene itself is vital. Floors should be cleaned with dust-attracting mops or vacuum cleaners, and bedding should be washed at high temperatures and pressed with a hot iron – both effective ways of killing bacteria.

In a survey of 56 NHS Trusts last year, hospital bosses admitted that equipment is routinely left uncleaned and that doctors fail to wash their hands.

Dr David Livermore of the Public Health Laboratory Service believes it is wise to have separate wards for ‘clean’ and ‘dirty’ surgery, so lessening the risk of spreading the bug.

Dirty surgery is that involving the gut, where a lot of bacteria, including MRSA, may lurk. If the bacteria can move from the gut to the bloodstream – perhaps via a piece of equipment – an infection may occur.

Clean surgery is something like orthopaedic or cardiac, where the risk of infection ought to be much lower.

In April 2001, the Government ordered all hospitals to report serious MRSA infections – where the infection gets into the bloodstream. It also issued new guidelines on hygiene, isolating infected patients and disposing of needles.

In 2000, a clean hospitals programme was launched, with £31 million allocated to NHS trusts.

What are the treatments?

The main antibiotic for treating MRSA patients has been vancomycin, but there have been reports of resistance and it can only be given intravenously.

New antibiotics are being developed to attack resistant bacteria. These include the newly licensed drug linezolid – the generic name for Zyvox, which can be given orally.

This drug allows patients to leave hospital earlier and be treated at home, reducing the risk of cross-infection in hospital. However, a case of resistance to this drug was reported at University College Hospital in London last month.

Another new antibiotic is Synercid, which is 71 per cent effective as an emergency treatment but cannot be given orally.

Clinical trials have also been carried out on a vaccine called StaphVAX. American and French researchers who carried out trials on 1,900 kidney patients – who have low immunity – reported the vaccine 57 per cent effective.

Scientists are working on an improved version, which should provide 80-90 per cent protection.

Can I protect myself?

If you are going for an operation, ask your surgeon what the hospital’s MRSA rate is and what is being done to control it.

Use your eyes. Is the lavatory clean? How are the floors, the curtains and the bedding?

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

(2126) Senkinek sincs szüksége egy újabb koreai háborúra

VIP. 220.

 

Eric S. Margolis esszéjének szerkesztett fordítása.

Az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson gyors látogatása Washingtonból a koreai demilitaritzált zónába (DMZ), lehetőséget adott számára egy kis nyilatkozat tételre. Kijelentette, nem fognak kesztyűs kézzel bánni Észak Koreával, mert Amerikának elfogyott a türelme, és ha kell, háborút indítanak Észak Korea ellen, amennyiben tovább veszélyeztetik a hazáját.

Az EXXON korábbi ügyvezető igazgatója, Tillerson jól ismeri a Világ dolgait, de a Koreai-fésziget bonyolultsága meghaladhatja képességeit. A háborúval történő fenyegetéssel diplomáciai missziót nem szokás indítani. Tillerson nyilvánvalóan főnökének utasításait követte. Donald Trump észak ázsiai ismereteihez viszonyítva Tillerson, Konfuciusnak tűnik………

___________________________________________________________________________

“Senkinek sincs szüksége egy újabb koreai háborúra” című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

___________________________________________________________________________

No One Needs Another Korean War

By Eric Margolis

It was into this crazy house that the new, jet-lagged US Secretary of State Rex Tillerson was transported from turbulent Washington. After a quick look at the DMZ, Tillerson announced `no more Mr. Nice Guy.’ The US had run out of `strategic patience’ with North Korea and will go to war to end North Korea’s ‘threat’ to the US, he warned.

Tillerson, formerly CEO of EXXON, is well-versed in world affairs but the Korean peninsula’s complexities could be too much for him to quickly absorb. Immediately threatening war is no way to begin a diplomatic mission. But Tillerson was obviously reading from a script written by his boss, Donald Trump, whose knowledge of North Asian affairs makes Tillerson look like a Confucian scholar.

Welcome to Trump’s credo: tweet loudly and walk with a big stick.

What would war between the US and North Korea mean? A very grim scenario if it occurs.

The US has nearly 80,000 military personnel in South Korea and Japan, as well as more war-fighting units in Guam, which the US conquered from Spain in 1898. The US 7th Fleet patrols the region, armed with tactical nuclear weapons. US nukes are also based in South Korea and Guam. As we recently saw, US heavy B-1 and B-52 bombers can fly from North America to Korea.

South Korea has a formidable, 600,000-man army equipped with state of the art weapons. I’ve been up on the DMZ with the 2nd ROK division. As an old soldier, I was very impressed by their skill and warlike spirit.

North Korea’s one million-man armed force is large, but obsolescent. Its great strength in heavy artillery partly compensates for its totally obsolete, 1960’s vintage air force. Key combat elements of the DPRK army are dug deep into the rocky hills just north of the DMZ, with thousands of heavy North Korean guns facing south. In the event of war, the North claims it will destroy South Korea’s capitol, Seoul, that is only 30km away and has 20 million residents.

US estimates of war in Korea, made a decade ago, suggest America would incur 250,000 casualties in a war that would cost one million Korean deaths. That’s why the US has shied away from direct attack on North Korea. Unlike Iraqis, Syrians, Libyans and Somalis, North Koreans know how to fight back and are amply armed for a defensive war.

The US would certainly be tempted to use tactical nuclear weapons against North Korean troops and guns deeply dug into the mountainous terrain. Without them, air power, America’s usual trump card, would lose much of its destructive potential. No doubt, all North Korea would be ravaged by US air power, as it was during the 1950’s Korean War. South Korea plans massive air, missile and commando attacks on North Korean military HQ and against leader Kim Jung-un’s hideaway.

US war plans call for amphibious landings along North Korea’s long, vulnerable coastline. This threat forces the North to deploy large numbers of regular army and militia troops on both coasts.

North Korea’s air force and little navy would be vaporized on the first day of hostilities. But it is likely that the DPRK would be able to fire a score or more of medium-ranged missiles at Japan. If the war goes nuclear, Japan looks almost certain to suffer nuclear attack, along with Guam. Tokyo and Osaka are prime targets.

North Korean forces might be able to push south to Seoul, but likely no further in the face of fierce attacks by US and South Korean air power operating from bases further south. The North’s powerful commando force of some 100,000 troops would attack key South Korean targets, including its vital air bases shared with the US. Such raids would be highly disruptive but not decisive unless the DPRK used chemical and/or biological weapons to shut down South Korea’s air bases and its ports at Busan and Inchon.

The US and South Korea could certainly win such a war but it would be very bloody and expensive. There would be the threat of Chinese military intervention if it appeared the US was about to occupy North Korea. Russia is right next door.

Secretary Tillerson, please leave war threats to the generals and start practicing some active diplomacy with the North. If ever a war was not needed, it’s here.

Eric S. Margolis is an award-winning, internationally syndicated columnist. His articles have appeared in the New York Times, the International Herald Tribune the Los Angeles Times, Times of London, the Gulf Times, the Khaleej Times, Nation – Pakistan, Hurriyet, – Turkey, Sun Times Malaysia and other news sites in Asia. https://ericmargolis.com

Copyright Eric Margolis 2017

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2112) Donald Trump beszéde a Kongresszus előtt

VIP.219.

 

A beszéd szövege rendkívüli fontossággal bír, mivel ez mutatja be magát az elnököt, Donald Trumpot, és eltökéltségét a változásra. Első lépésként körülnéztem, hogy mit hoz le ebből a magyar média? Nem sokat, pont úgy, ahogy az amerikai. A teljes szöveget nem könnyű megtalálni. A magyar média csak analizálja a szöveget. Olyannal is találkoztam, amely a több száz kijelentésből mindössze az első kettőt ismertette, amiből arra következtettem, hogy az egy órás, 15 nagy oldalt kitevő beszédnek csak az első bekezdését olvasták el. Különben a beszéd hatalmas meglepetést okozott. Volt, amikor a hallgatók két és fél percen keresztül tapsoltak. A korábbi kritikusok is megegyeztek abban, hogy ez volt minden idők legjobb elnöki beszéd a Kongresszus előtt. A beszéd szövege néhol már-már irodalmi, ami arra enged következtetni, hogy nem Trump írta. – Fontosságára való tekintettel a teljes beszédet lefordítom. Íme a szövegből:

……..A közelmúlt eseményei a Zsidó Közösségi Központok fenyegetése és a zsidó temetőkben elkövetett vandalizmus arra emlékeztet minket, hogy bár a nemzet politikailag meg lehet osztva, olyan ország vagyunk, mely egységes a gyűlölet és a gonoszság minden formájának elítélésében……..

_________________________________________________________

Donald Trump beszéde a Kongresszus előtt című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________

Mr. Speaker, Mr. Vice President, Members of Congress, the First Lady of the United States, and Citizens of America:

Tonight, as we mark the conclusion of our celebration of Black History Month, we are reminded of our Nation’s path toward civil rights and the work that still remains.  Recent threats targeting Jewish Community Centers and vandalism of Jewish cemeteries, as well as last week’s shooting in Kansas City, remind us that while we may be a Nation divided on policies, we are a country that stands united in condemning hate and evil in all its forms.

Each American generation passes the torch of truth, liberty and justice –- in an unbroken chain all the way down to the present.

That torch is now in our hands.  And we will use it to light up the world.  I am heretonight to deliver a message of unity and strength, and it is a message deeply delivered from my heart.

A new chapter of American Greatness is now beginning.

A new national pride is sweeping across our Nation.

And a new surge of optimism is placing impossible dreams firmly within our grasp.

What we are witnessing today is the Renewal of the American Spirit.

Our allies will find that America is once again ready to lead.

All the nations of the world — friend or foe — will find that America is strong, America is proud, and America is free.

In 9 years, the United States will celebrate the 250th anniversary of our founding — 250 years since the day we declared our Independence.

It will be one of the great milestones in the history of the world.

But what will America look like as we reach our 250th year? What kind of country will we leave for our children?

I will not allow the mistakes of recent decades past to define the course of our future.

For too long, we’ve watched our middle class shrink as we’ve exported our jobs and wealth to foreign countries.

We’ve financed and built one global project after another, but ignored the fates of our children in the inner cities of Chicago, Baltimore, Detroit — and so many other places throughout our land.

We’ve defended the borders of other nations, while leaving our own borders wide open, for anyone to cross — and for drugs to pour in at a now unprecedented rate.

And we’ve spent trillions of dollars overseas, while our infrastructure at home has so badly crumbled.

Then, in 2016, the earth shifted beneath our feet.  The rebellion started as a quiet protest, spoken by families of all colors and creeds -– families who just wanted a fair shot for their children, and a fair hearing for their concerns.

But then the quiet voices became a loud chorus — as thousands of citizens now spoke out together, from cities small and large, all across our country.

Finally, the chorus became an earthquake – and the people turned out by the tens of millions, and they were all united by one very simple, but crucial demand, that America must put its own citizens first … because only then, can we truly MAKE AMERICA GREAT AGAIN.

Dying industries will come roaring back to life.  Heroic veterans will get the care they so desperately need.

Our military will be given the resources its brave warriors so richly deserve.

Crumbling infrastructure will be replaced with new roads, bridges, tunnels, airports and railways gleaming across our beautiful land.

Our terrible drug epidemic will slow down and ultimately, stop.

And our neglected inner cities will see a rebirth of hope, safety, and opportunity.

Above all else, we will keep our promises to the American people.

It’s been a little over a month since my inauguration, and I want to take this moment to update the Nation on the progress I’ve made in keeping those promises.

Since my election, Ford, Fiat-Chrysler, General Motors, Sprint, Softbank, Lockheed, Intel, Walmart, and many others, have announced that they will invest billions of dollars in the United States and will create tens of thousands of new American jobs.

The stock market has gained almost three trillion dollars in value since the election on November 8th, a record.  We’ve saved taxpayers hundreds of millions of dollars by bringing down the price of the fantastic new F-35 jet fighter, and will be saving billions more dollars on contracts all across our Government.  We have placed a hiring freeze on non-military and non-essential Federal workers.

We have begun to drain the swamp of government corruption by imposing a 5 year ban on lobbying by executive branch officials –- and a lifetime ban on becoming lobbyists for a foreign government.

We have undertaken a historic effort to massively reduce job‑crushing regulations, creating a deregulation task force inside of every Government agency; imposing a new rule which mandates that for every 1 new regulation, 2 old regulations must be eliminated; and stopping a regulation that threatens the future and livelihoods of our great coal miners.

We have cleared the way for the construction of the Keystone and Dakota Access Pipelines — thereby creating tens of thousands of jobs — and I’ve issued a new directive that new American pipelines be made with American steel.

We have withdrawn the United States from the job-killing Trans-Pacific Partnership.

With the help of Prime Minister Justin Trudeau, we have formed a Council with our neighbors in Canada to help ensure that women entrepreneurs have access to the networks, markets and capital they need to start a business and live out their financial dreams.

To protect our citizens, I have directed the Department of Justice to form a Task Force on Reducing Violent Crime.

I have further ordered the Departments of Homeland Security and Justice, along with the Department of State and the Director of National Intelligence, to coordinate an aggressive strategy to dismantle the criminal cartels that have spread across our Nation.

We will stop the drugs from pouring into our country and poisoning our youth — and we will expand treatment for those who have become so badly addicted.

At the same time, my Administration has answered the pleas of the American people for immigration enforcement and border security.  By finally enforcing our immigration laws, we will raise wages, help the unemployed, save billions of dollars, and make our communities safer for everyone.  We want all Americans to succeed –- but that can’t happen in an environment of lawless chaos.  We must restore integrity and the rule of law to our borders.

For that reason, we will soon begin the construction of a great wall along our southern border. It will be started ahead of schedule and, when finished, it will be a very effective weapon against drugs and crime.

As we speak, we are removing gang members, drug dealers and criminals that threaten our communities and prey on our citizens.  Bad ones are going out as I speak tonight and as I have promised.

_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

(2108) Washington célja, hogy elkerülhetetlen legyen a háború az oroszokkal

VIP.218

 

Különleges időket élünk, szokatlan gyorsasággal történnek az események, kiszámíthatatlan mi lesz a következő lépés a szemben álló felek között, és mik lesznek annak a következményei. Ez az oka annak, hogy a VIP fordítások szinte egymást követik. Ezeket iparkodom úgy összeválogatni, hogy minél tisztább kép tárulhasson elénk. Erre elsősorban azért van szükség, mert a magyar média (követve az amerikai szajha médiát) simán hazudik, elhallgatja a valóságot, és iparkodik megtéveszteni az olvasóit.

_________________________________________________________

Washington célja, hogy elkerülhetetlen legyem a háború az oroszokkal

………..Oroszország minden lehetséges diplomáciai eszközzel megpróbálta az összes olyan konfliktus békés rendezését, amelyeket Washington okozott. Ezeket az erőfeszítéseket az amerikaiak leszabotálták. Most pedig Washington látható célja, hogy elkerülhetetlen legyen a háború az oroszokkal. Ha nagyon akarják, a végén megkaphatják, amit akarnak.

_________________________________________________________

„Washington célja, hogy elkerülhetetlen legyen a háború az oroszokkal” című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

Washington Aims to Make War With Russia Inevitable

Russian efforts to broker peace in Syria and Ukraine are now in tatters, as Washington revs up its war rhetoric and throws caution to the wind. They want war, and they just might get it.

By Rudy Panko

It is now crystal clear that Washington and its client states have done everything in their power to sabotage the tentative peace settlement in Syria and provoke a fresh outbreak of fighting in East Ukraine.

Even the abstract concept of „talking” to the Russians is now considered an act of treason. Just ask Michael Flynn. When Tillerson had his first meeting with Lavrov in Bonn, he very anxiously shut out the press, in direct affront to normal protocol. No American official wants to be caught on camera talking with a Russian.

As a general observation, it’s a very bad time to be alive if you’re a Russian diplomat.

Here’s the latest on the fragile Syria ceasefire and peace settlement: Western NGOs are working around the clock to discredit and demonize the Syrian government. Every few days we are now seeing new reports about Russian and Syrian atrocities, giving ammunition to „moderate rebels” and their delegations that will be used to self-righteously reject any peace settlement. The media is already waiting on the sidelines, ready to declare peace talks as an outrageous whitewash of Assad’s „crimes”.

We’re not being dramatic. Here’s a press release from Human Rights Watch about the upcoming talks in Geneva:

In light of the Syrian government’s repeated war crimes and widespread and systematic human rights violations, including the unlawful use of weapons, all states, including those involved in the negotiations, should make a commitment to stop transferring all arms, related equipment, and logistical support to the Syrian government until the abuses stop and responsible parties are held to account. States should also stop providing such support to armed opposition groups that have been found responsible for widespread or systematic human rights abuses or war crimes.

The US-led coalition should take fully into account that the Russia-Syria coalition has repeatedly committed war crimes under the guise of fighting terrorism, and that any cooperation with Russia in the fight against the Islamic State (also known as ISIS) in Syria should ensure that it is not complicit in such crimes.

Not even trying to hide their disdain for the truth.

Meanwhile, Russian military advisors are being killed in well-timed, well-executed bomb attacks — with no terrorist organization or militia taking credit.

On top of all this: the „rebel” delegation refuses to recognize Tehran as a third guarantor of the ceasefire. And fighting around the suburbs of Damascus now challenges the idea that there even is a ceasefire.

In Ukraine, things have gone from bad to worse: Fighting in Avdiyevka, close to the biggest rebel-held city of Donetsk, has flared up. At least a dozen civilians have been killed and scores wounded. Kiev is using the uptick in violence as proof of renewed „Russian aggression”.

One fact Kiev has been less eager to advertise is that it is precisely the government side which is behind the recent escalation. Radio Free Europe (of all outlets) reports that recently the Ukrainians have gone on the offensive by infiltrating the „no man’s land”, usually under cover of the night, and setting up new positions almost hugging the rebel front line. This clear violation of the Minsk protocols is now being blamed on Russia by every western news outlet and government.

In a recent visit to Ukraine, U.S. Senator Lindsey Graham told Ukrainian troops:

All of us will go back to Washington and we will push the case against Russia. Enough of a Russian aggression. It is time for them to pay a heavier price. Your fight is our fight, 2017 will be the year of offense.

Graham reaffirmed his commitment to war just yesterday, when he declared 2017 to be the year of „kicking Russia in the ass”.

It’s time to face the music: Donald Trump was not able to rein in the permanent war state. He is probably playing golf, right now, as the real powerbrokers in Washington prepare their next provocation.

As Pat Buchanan wrote yesterday:

The epidemic of Russophobia makes it almost impossible to pursue normal relations. Indeed, in reaction to the constant attacks on them as poodles of Putin, the White House seems to be toughening up toward Russia.

Thus we see U.S. troops headed for Poland, Bulgaria, Romania, NATO troops being sent into the Baltic States, and new tough rhetoric from the White House about Russia having to restore Crimea to Ukraine. We read of Russian spy ships off the coast, Russian planes buzzing U.S. warships in the Black Sea, Russians deploying missiles outlawed by the arms control agreement of 1987.

An Ohio-class U.S. sub just test-fired four Trident missiles, which carry thermonuclear warheads, off the Pacific coast.

Any hope of cutting a deal for a truce in east Ukraine, a lifting of sanctions, and bringing Russia back into Europe seems to be fading.

Where Russians saw hope with Trump’s election, they are now apparently yielding to disillusionment and despair.

The question arises: If not toward better relations with Russia, where are we going with this bellicosity?

Russia has tried every diplomatic means possible to find peaceful settlements to the conflicts that Washington has started. These efforts have been sabotaged.

And now Washington aims to make war with Russia inevitable. If it’s not careful, it might just get what it wants.

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

(2106) Harminc másodperc éjfél előtt – Az utolsó figyelmeztetés

VIP.217.

 

Nagy szarban vagyunk. Olyan nagy szarban, amilyenben még eddig nem volt az Emberiség. Trump meg akart állapodni az oroszokkal, ezért vette maga mellé Mike Flynn-t nemzetbiztonsági tanácsadónak. Ezt azonban a neokon kézben lévő szajha sajtó megfúrta (azzal, hogy oroszbarát). Az új tanácsadó Herbert Raymond McMaster 3-csillagos tábornok viszont nyílt háborút akar az oroszokkal (mi mást?) — Ezt jelzi a Világvége óra előreállítása fél percre éjfél előtt. Az óra ilyen közel a világ végéhez még sohase állt. http://thebulletin.org/timeline

________________________________________________________________

Regis Trembly film producer előállt azzal, amit csak kevesen mernek kimondani, az Emberiség a kihalás szélén áll.

A nukleáris erőművek nem biztonságosak. Jelenleg 48 amerikai atomreaktornál szivárgások vannak, és a radioaktív hulladéktól nem lehet megszabadulni.

Amerika meggondolatlanul provokál két, atomfegyverekkel rendelkező országot, Kínát és Oroszországot, ami egy olyan nukleáris holokausztba torkolhat, amit senki se él túl.

Klímaváltozás és globális felmelegedés, ha azonnal nem állítják le, be fogja szüntetni az ember földi jelenlétét, inkább hamarabb, mint később…….

…….Számunkra a végső kérdés csak az, hogy a washingtoni begőzölt neokon társaság észrevéve, hogy vesztettek, magukkal rántják-e az egész világot?

_________________________________________________________

_________________________________________________________________

A Harminc másodperc éjfél előttAz utolsó figyelmeztetés című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök el (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________________

Thirty Seconds To Midnight – The Final Wake Up Call

By Regis Tremblay

Filmmaker Regis Tremblay states what few others dare to say. Humanity is on the brink of extinction!

Nuclear power is not safe. 48 of America’s nuclear power plants are leaking and there is no way to get rid of nuclear waste. America’s reckless provocations of both Russia and China, two nuclear-armed countries, risk a nuclear holocaust from which no one survives. Climate change and global warming, if not mitigated immediately, will end the human experiment on earth sooner rather than later.

A shocking documentary that traces the origins of U.S. genocides, military interventions and wars from the 15th century when the white, colonial explorers first came to the Americas to the very present. American Exceptionalism, Manifest Destiny, and the right to claim the earth and its resources as their own are the beliefs that are the foundation of American foreign policy in the 21st Century that has humanity on the brink of extinction.

Dr. Helen Caldicot, Ray McGovern, Chris Hedges, Ann Wright, Peter Kusnick, Bill McKibben, David Vine and other activists, scholars, and authors explain and clarify the crisis and threats to life on the planet.

The only real hope lies in the result of the epic battle for humanity’s survival between two contrasting world views. On one side is the unipolar, capitalist world-domination by the U.S. enforced by the most lethal military the world has ever seen.

On the other side is a view held by Russia, China and the BRICS nations built on a multi-polar world based on respect, the sovereignty of all nations, international law, the equal value of all people, and cooperation.

So here we are. Humanity’s epic battle for survival. An old paradigm based on white, colonial domination and empire versus the shared vision of others who are working for a peaceful world based on justice, international law and the prosperity of all people.

The only question is, will the crazed neocons in Washington,realizing they have lost, take the whole world down with them.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2103) Isis örömére, Trump Iránnal háborúzna

VIP. 216.

 

Patrick Cockburn The Independent-ben megjelent cikkének szerkesztett fordítása

……..Amikor Donald Trump birtokba vette a Fehér Házat, magával, hozta Winston Churchill mellszobrát, amit az Ovális Irodába helyezett el. Feltételezhetően szimbolizálni akarta a churchilli hazaszeretet fontosságát. Remélhetően Trump az 1940-es Churchillra, nem pedig az 1915/16-os Churchillre gondolt. Ez utóbbi ugyanis aktívan szorgoskodott a katasztrofális Gallipoli kampány mellett, ahol a törökök hatalmas mészárlása mellett alaposan megverték az angolokat……….

_________________________________________________________

Isis örömére, Trump Iránnal háborúzna című cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

Trump Will Spark a War With Iran – Which is Great News for Isis

A confrontation will probably come in a year or two, when previous policies conceived under Obama have run their course. Trump may feel that he has to show how much tougher he is than his predecessor

By Patrick Cockburn

President Trump made great play when he came into office with his return of a bust of Winston Churchill to the Oval Office, presenting the move as a symbol of his admiration for adamantine patriotic resolve in pursuit of patriotic ends. Presumably, Trump was thinking of Churchill in 1940, not Churchill in 1915-16 when he was the leading advocate of the disastrous Gallipoli campaign in which the Turks decisively defeated the British army with great slaughter.
Trump is reputed to seldom read books or show much interest in history other than that of his own life and times, but it would be worth his while reflecting on Gallipoli, because Churchill was only the first of six British and American leaders to have suffered political shipwreck in the Middle East over the last century. The prime reason for these successive disasters is that the region has always been more unstable and prone to wars than anywhere else in the world. Mistakes made on its battlefields tend to be calamitous and irretrievable.

Avoiding this fate is not easy: the six British and American leaders who came a serious cropper in the Middle East were generally abler, more experienced and better-advised than Trump. It is therefore worthwhile asking, at the beginning of his administration, what are the chances of him becoming the next victim of the permanent state of crisis in the wider Middle East. He campaigned as an isolationist who would avoid being sucked into armed conflicts abroad, but his first weeks in office and his senior appointments suggest that he will try to take a central role in the politics of the region. The new administration projects a macho self-image devoted to “Making America Great Again” and this, combined with the demonising of its enemies, will hinder compromise and tactical retreats. Western intervention in the region has usually come to grief because of arrogant exaggeration of its own strength and an underestimation of the capabilities of their enemies.

These failings unite with a crippling ignorance of the part of foreign powers about the complexity and dangers of the political and military terrain in which they are operating. This was true of Churchill, who wrongly assessed likely Turkish military resistance in 1915. Lloyd George, one of the most astute of British prime ministers, made the same mistake in 1922 when his government destroyed itself by threatening to go to war with Turkey. Anthony Eden lost office after the Suez Crisis in 1956 when he failed to overthrow Nasser in Egypt. Tony Blair’s reputation was forever blasted for leading Britain into war in Iraq in 2003.

 

Of the three US presidents badly or terminally damaged by crisis in the Middle East, Jimmy Carter was the most unlucky, as there was nothing much he could do to stop the Iranian Revolution in 1979 or the seizure of diplomats in the US embassy in Tehran as hostages. Ronald Reagan’s presidency saw military intervention in Lebanon where 241 US Marines were blown up in 1983, and the Iran-Contra scandal that permanently weakened the administration. Significant though these disasters and misadventures seemed at the time, none had the impact of George W Bush’s invasion of Iraq in 2003 which led to the regeneration of al-Qaeda and the spread of chaos through the region.

In retrospect, these leaders may look foolhardy as they plunged into bottomless quagmires or fought unwinnable wars. Some, like Carter, were victims of circumstances, but entanglements were not inevitable, as was shown by President Obama, who did read books, knew his history and was acutely aware of the pitfalls the US needed to skirt in Afghanistan, Iraq, Syria and beyond. Avoiding disasters which nobody else knew existed will seldom win a politician much credit, but Obama deserves credit for escaping being sucked into the civil war in Syria or into a broader conflict against Iran as the leader of the Shia axis. He justifiably suspected that US allies like Saudi Arabia and the Sunni states of the Gulf were eager to see the US fight their battles for them.

The Trump administration is seen by so many commentators as so uniquely awful in its contempt for the truth, legality and democracy, that they underestimate how much it has in common with that of George W Bush. After 9/11, the Bush administration famously gave the Saudis a free pass despite the many links between the hijackers and Saudi Arabia. Instead the White House channelled the popular anger and desire to hit back provoked by 9/11 into its military campaign to overthrow Saddam Hussein in Iraq.

Thirteen years later it is well established through leaked US documents and briefings that Saudi Arabia and the Sunni states of the Gulf played a central role in financing and supplying fundamentalist Islamic groups in Syria after 2011. Trump continually promised during the presidential election that he would focus exclusively in the Middle East on destroying Isis, but one of the first moves of his administration has been to shift the US closer to Saudi Arabia by backing its war in Yemen. In almost his first statement of policy, Secretary of Defence James Mattis said that Iran is „the single biggest state sponsor of terrorism in the world”.

One of the dangers of Trump’s demagogic rants and open mendacity is that they tend to give the impression that less theatrical members of his team, especially former generals like Mattis or National Security Adviser Michael Flynn, are monuments of good sense and moderation. Yet both men are set on threat inflation when it comes to Iran, though without providing any evidence for its terrorist actions, just as their predecessors inflated the threat supposedly posed by Saddam Hussein’s non-existent WMD and fictional support for al-Qaeda.

This is all good news for Isis, though it has so many enemies committed to its defeat that a switch in US policy may be too late to do it a lot of good. But its main enemies on the ground are the Iraqi and Syrian armies, whose governments are backed by Iran, and the Syrian Kurds who fear that the US may soon give them less support in order to appease Turkey.

Given the high decibel level of the Trump administrations threats and warnings, it is impossible to distinguish bellicose rhetoric from real operational planning. A confrontation with Iran will probably not come soon; but in a year or two, when previous policies conceived under Obama have run their course, Trump may well feel that he has to show how much tougher and more effective he is than his predecessor, whom he has denounced as weak and incompetent.

This administration is so heavily loaded with crackpots, fanatics and amateurs, that it would be optimistic to imagine that they will pass safely through the political swamplands of the Middle East without detonating a crisis with which they cannot cope. The diplomatic agreements that Trump denounces as “terrible deals” for the US represent real balances of power and interests and he is not going to do any better. In four years’ time, the select club of American and British leaders who failed in the Middle East, with disastrous consequences for everybody, may have a voluble seventh member.
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2085) Egy null Trump javára

VIP.214

Szerző: Paul Craig Roberts

Miközben a partnerségi egyezmények legfontosabb része az, hogy a multik immunitást élveznek azon országok törvényeivel szemben, amelynek területén üzletelnek, amennyiben a törvények ezen multik profittermelését hátrányosan befolyásolják……..

A modern kapitalizmus egy profit-vezérelt világ, ahol a kapitalisták – Adam Smith és David Ricardo elképzelésével ellentétben – nem hűek ahhoz az országhoz, ahová tartoznak. (amit hazának szoktak nevezni.) Az amerikai multik már bemutatták hűtlenségüket saját hazájukkal szemben, amikor a munkahelyeket átvitték Ázsiába. Lásd Apple, Nike, Levi, és a többiek. Munkahelyek tengerentúlra áthelyezése elválasztja a fogyasztót azon termék gyártása kapcsán keletkezett jövedelmektől, amiket elfogyaszt. Ez elszegényedéshez vezet……….

Amennyiben egy nagyvállalat termékéhez Amerikában ad értéknövelés. Vagyis ha az amerikai piacra előállított terméket Amerikában gyártják amerikai munkaerővel, akkor kevesebb adót kellene fizetni, mintha külföldön gyártják, külföldi munkaerő alkalmazásával. Az adókülönbözetet ki lehet számítani, hogy az ellensúlyozza, sőt akár meg is haladja a külföldi termelésből adódó előnyöket. Ez az eljárás csak a hazai adóztatást érinti, nem esik a WTO szabályozás alá, ami tiltja a védővámokat……..

_________________________________________________________

Az „Egy null Trump javára” című poszt teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu


_________________________________________________________

Three Days In And Trump Has Already Kept One Pledge

By Paul Craig Roberts

January 24, 2017 On Trump’s third day Trump is one up on the Establishment. Can this last?

I am not a Trump booster. I am a scorekeeper.

On the third day of his presidency Donald Trump signed an executive order withdrawing the United States from the Trans-Pacificic Partnership (TPP). Based on this we must assume he will also deep-six the Trans-Atlantic Partnership.

Trump and his advisors regard the Pacific and Atlantic partnerships as trade deals like NAFTA, the North American Free Trade Agreement that sent American jobs to Mexico at the expense of Americans.

However, the most strategic part of these agreements is that they make global corporations immune from the laws of the countries in which they do business if those laws adversely impact the profits of the global corporations.

Who decides the question? Not the courts of the countries or a world court.
The question is decided by a corporate tribunal staffed only by corporations.

In other words, the sovereign laws of sovereign countries, such as France’s laws against GMOs, are subject to damage suits decided by corporate tribunals, which means the end of the legal sovereignty of countries.

The so-called trade partnerships are weapons of American economic imperialism.

Whether Trump and his advisors are aware of this or not, Trump has on his third day dealt a lethal blow to a power lusted after by US global corporations.

How will this formidable force respond to this blow inflicted upon them by Trump?

That remains to be seen if the blows that Trump has promised against the interests of the elites continue.

Global corporations are Fifth Columns in the countries in which they are incorporated and also in the foreign countries in which they do business. They have no loyalty to any country, only to the profits that comprise their bottom line. Anything that increases those profits they regard as legitimate. Anything that diminishes those profits they regard as illegitimate.

Modern capitalism is a profit-driven world, in which capitalists are devoid of the loyalty to their native countries that Adam Smith and David Ricardo assumed them to have. US global corporations have demonstrated their disloyalty to the US by moving US jobs to Asia. Think Apple, Nike, Levi, and all the rest. Jobs offshoring separates consumers from the incomes associated with the production of the goods that they consume, which leads to penury.

The rewards for the offshoring global corporations have been large profits from reduced labor and regulatory costs, resulting in executive “performance bonuses” and capital gains to shareholders and to executives with stock options or some similar income booster.

The costs have been the dismantling of the ladders of upward mobility that made the US an “opportunity society.” High productivity, high valued added manufacturing and professional skill jobs, such as software engineering jobs, have been moved offshore, and in the case of software jobs also given to foreign H1B work visa holders. The consequence is the collapse of the state, local, and federal tax base, and the consequent assault on Social Security, Medicare, and state and local pensions.

A county like the US that gives its GNP away to other countries is locked into a transformation from First World to Third World. This is what Trump has said he will reverse.

How can he do it? Is this something that he can deliver by cutting corporate tax rates and by imposing an import or border tax?

The US is a member of the World Trade Agreement, which prohibits tarrifs or “border taxes.” If this is correct, Trump would first have to pull the US out of the WTO, something that might be difficult.

However, what Trump can do is to offset the labor cost advantage to corporate profits from offshoring their production for US markets by changing how corporations are taxed.

If US corporations add value to their product in the US, that is, if they produce the products that they market to Americans in the US with American labor, they would have a lower tax rate than if they produce the products abroad with foreign labor. The difference in the tax rate can be calculated to offset, or more than offset, the advantage of the lower labor and regulatory costs abroad. This is a matter of domestic taxation and not a matter of tarrifs on foreign-produced goods, and, therefore, it is not subject to WTO rules.

Because of the globalist propaganda, Americans have forgotten that the strength of their economy was domestically-based. The development of the US economy was never based on foreign trade. It rested firmly in the rise of consumer spending power from America labor receiving the bulk of the productivity gains.

What jobs offshoring did was to transfer the income gains from productivity to corporate profits by underpaying Asian labor.

It was easy to pay Asian labor less than labor’s contribution to profit, because of the immense excess supply of Chinese, Indian, Indonesian, and other labor. When labor is plentiful and jobs are scarce, labor goes begging.

Even today the Chinese and Indian labor forces are under-employed. The only way American labor can compete is to accept a wage below the US standard of living.

Trump understands this, just as did Ross Perot and Pat Buchanan.

Ross Perot was a billionaire; yet he stood up for ordinary working Americans. Yet, the left says all billionaires are evil.

Pat Buchanan was royalty in the Republican Establishment; yet he deserted them and stood up for the ordinary working American. And the left says he is a “Nixon-Reagan fascist.”

Clearly, the pathetic remnant of the American left has more hate for those who stand up for the working class than they have for those oppressing the working class and those fomenting war. Why did the women so quick to march against Trump not march against the Clinton, Bush/Cheney, and Obama regimes for killing, maiming, orphaning, widowing, and dislocating millions of peoples in Afghanistan, Iraq, Somalia, Pakistan, Yemen, Libya, and Syria?

That we see the left aligned with the ruling elites against Trump is proof that the left has abandoned the working class.

Chris Hedges doesn’t know how desperately revolution is needed in the US. If revolution occurs, it is more likely to be led by Donald Trump than by the left.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2084) Murphy törvénye a politikában

VIP.213.

 

Edward Griffin (sz:1931) a Wikipédia szerint író, film producer, közszereplő és újabban bloger. Munkái alapján úgy ítélem meg, hogy minden lében kanál. Mindenről van véleménye, rendszerint eltérő a megszokott hozzáállásoktól. Újabban a blogjában sok érdekes dolog található. Onnan vannak alábbi gondolatai.

_______________________________________________________

Murphy eredeti törvénye így szól: Ami el tud romlani, az el is romlik. A politikai verzió így szól „Ha van lehetőség a korrupcióra, akkor a korrupció be fog következni”. Ha olyan kormányt szavazunk be, amely megengedi a korrupciót, akkor olyan kormányt szavaztunk be, amelyet a végén a korrupció fog elpusztítani. Bill és Hillary csak a jéghegy csúcsa. Ezen kívül ezrek vannak pont olyanok, mint ők, hogy úgy mondjam, folytatják a hagyományokat. Hogy miért? Mert megtehetik. Ha valóban meg akarjuk szüntetni a korrupciót, akkor nem csak azokat kell észrevennünk, akiket időnként felfednek, hanem azt a rendszert kell észlelnünk, amely elnézi a korrupciót. Ameddig ez a rendszer fennáll, a korrupció megmarad……….

_________________________________________________________

 

Murphy törvénye a politikában című poszt teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

MURPHY’S LAW IN POLITICS

Buried deep beneath this week’s dramatic news about the inauguration of President Trump and undercover videos of leftist groups plotting to bring revolution to the streets of America, there was a story that is easy to miss. The event, which is described in the Featured News section, below, was barely newsworthy and certainly not surprising. In my view, however, it contains a profound lesson that is the key to restoring the Republic.

The story is about the abrupt end of donations to the Clinton Foundation now that neither Bill nor Hillary are in direct political power. No one was surprised at this because, even though the Clinton organization claimed that the Foundation did much good around the world, it was obvious that the millions of donated dollars were merely bribes for political favors. The minute the opportunity for such favors was removed from the equation, donations ceased.

This is a variation of Murphy’s Law: “Anything that can go wrong, will.” The political version is this: “If corruption is possible, corruption will occur.” That’s the lesson. If we create a government that allows corruption, we create a government that eventually will be destroyed by it. By allowing it, we create it. Bill and Hillary are merely the tip of the iceberg. There are thousands of others just like them who, as we speak, are continuing the grand tradition. Why? Because they can.

If we truly want to put an end to corruption, we must stop looking only at the criminals who are exposed from time-to-time and begin looking at the system that allows corruption. As long as the system remains, so will corruption.

The system that allows political corruption is built on a belief that the proper function of the state is to re-distribute wealth and treat different groups and classes of citizens differently, supposedly for the greater good. The name for that belief is collectivism. It is what allows con artists to move into government proclaiming they wish to serve mankind and bring about social justice. In most cases, however, what they really want is to be the elite who decide who gets what and who pays for it. Once in that position, they know there will be a never-ending line of people at their doors offering gifts, donations, no-risk investments, under-the-table payoffs, and pleasures galore in return for high-profit government contracts, tax loopholes, and legislative advantages over their competition.

This phenomenon is 100% predictable, and there is no way to stop it. It cannot be stopped by limiting the terms of elected officials, or by putting limits on the amount one person can donate to an official, or by preventing former officials from becoming lobbyists, or anything else that squirts water on the flames while ignoring the gas leak.

Collectivism is the gas leak. As long as we accept a political system built on the assumption that office holders will be honorable and that it is good that they should direct our lives, we shall forever be victims of the predator class.

The only way to stop thieves from going into public service is to have nothing there for them to steal. When the American Republic was created, this concept was well known. It was expressed by Thomas Jefferson when he said: “In questions of power, let no more be said of confidence in man, but bind him down from mischief by the chains of the Constitution.”

The message was clear. Only fools would create a political system that depends on “confidence in man”. He and the others at the Constitutional Convention understood that scoundrels will seek government employment if there is an advantage for them to do so. Therefore, it is up to us to eliminate the advantage. That means we must create limitations on political power, we must write the rules so no one can re-distribute wealth or treat different groups and classes of citizens differently. In other words, we must bind men down from mischief by the chains of the Constitution.

  1. Edward Griffin
    2017 January 20

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

(2081) Donald Trump beiktatási beszéde

VIP.212.

Trump beiktatási beszédét már többet analizálták, fasisztának kiáltották ki, de még fordításával nem találkoztam. Az alábbiakban teszem közzé a fordításomat, hogy az angolul nem tudok is kialakíthassák saját véleményüket.

…….. Azonban a mai ünneplésnek van egy különleges értelme, mert nem csak átvesszük a hatalmat egy másik adminisztrációtól, az egyik párttól a másik pártnak, de mi elvesszük a hatalmat Washingtontól és visszaadjuk azt nektek, a népnek………

_________________________________________________________

Donald Trump beiktatási beszédének teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

PRESIDENT DONALD TRUMP: Chief Justice Roberts, President Carter, President Clinton, President Bush, President Obama, fellow Americans and people of the world, thank you.

We, the citizens of America, are now joined in a great national effort to rebuild our country and restore its promise for all of our people.

Together, we will determine the course of America and the world for many, many years to come. We will face challenges. We will confront hardships. But we will get the job done.

Every four years we gather on these steps to carry out the orderly and peaceful transfer of power.

And we are grateful to President Obama and first lady Michelle Obama for their gracious aid throughout this transition.

They have been magnificent.

Thank you.

Today’s ceremony, however, has a very special meaning because today we are not merely transferring power from one administration to another or from one party to another, but we are transferring power from Washington, D.C., and giving it back to you, the people.

For too long, a small group in our nation’s capital has reaped the rewards of government while the people have bore the cost. Washington flourished, but the people did not share in its wealth. Politicians prospered but the jobs left and the factories closed.

The establishment protected itself, but not the citizens of our country. Their victories have not been your victories. Their triumphs have not been your triumphs. And while they celebrated in our nation’s capital, there was little to celebrate for struggling families all across our land.

That all changes starting right here and right now, because this moment is your moment.

It belongs to you.

It belongs to everyone gathered here today and everyone watching all across America.

This is your day.

This is your celebration.

And this, the United States of America, is your country.

What truly matters is not which party controls our government, but whether our government is controlled by the people.

January 20th, 2017, will be remembered as the day the people became the rulers of this nation again.

The forgotten men and women of our country will be forgotten no longer. Everyone is listening to you now. You came by the tens of millions to become part of a historic movement, the likes of which the world has never seen before.

At the center of this movement is a crucial conviction that a nation exists to serve its citizens. Americans want great schools for their children, safe neighborhoods for their families and good jobs for themselves.

These are just and reasonable demands of righteous people and a righteous public.

But for too many of our citizens, a different reality exists.

Mothers and children trapped in poverty in our inner cities, rusted out factories scattered like tombstones across the landscape of our nation.

An education system flush with cash but which leaves our young and beautiful students deprived of all knowledge.

And the crime and the gangs and the drugs that have stolen too many lives and robbed our country of so much unrealized potential. This American carnage stops right here and stops right now.

We are one nation, and their pain is our pain.

Their dreams are our dreams, and their success will be our success. We share one heart, one home and one glorious destiny.

The oath of office I take today is an oath of allegiance to all Americans.

For many decades we’ve enriched foreign industry at the expense of American industry, subsidized the armies of other countries while allowing for the very sad depletion of our military.

We’ve defended other nations’ borders while refusing to defend our own. And we’ve spent trillions and trillions of dollars overseas while America’s infrastructure has fallen into disrepair and decay.

We’ve made other countries rich while the wealth, strength and confidence of our country has dissipated over the horizon.

One by one, the factories shuttered and left our shores with not even a thought about the millions and millions of American workers that were left behind.

The wealth of our middle class has been ripped from their homes and then redistributed all across the world. But that is the past, and now we are looking only to the future.

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

(2070) A kapitalizmus haldoklik, és ami nyugtalanító, nincs helyette más

A kapitalizmus haldoklik, és ami nyugtalanító, nincs helyette más

Szerző: Crawford Kilian, az esszét megjelentető kulturális magazin: The Tyee

Valami bölcs férfi egyszer megjegyezte, hogy könnyebb elképzelni a világ végét, mint a kapitalizmus halálát. De Wolfgang Streeck

A 70 éves, német szociológus (Max Planck Intézet szociológiai tanulmányok professzora) szerint a kapitalizmus halála nem csak elkerülhetetlen, de igen gyorsan közeledik is, és fogalma sincs, hogy lesz-e helyette valami más. Legutóbb megjelent könyvének ez a premisszája: Hogyan fog elhalni a kapitalizmus? Gondolatai jóval meghaladják Thomas Piketty: Tőke a 21. Században című művének gondolatait. Piketty úgy gondolja, hogy a két világháborúban szétzilált kapitalizmus helyreállítja önmagát. Ezzel szemben Streeck-nek az a véleménye, hogy  a kapitalizmus önmaga legnagyobb ellensége, és elvágta megmentésének minden reményét azzal, hogy az összes potenciális megmentőjét elpusztította. [ugyan ezzel a gondolattal találkozhatunk Marxnál is]

A „Hogyan fog elhalni a kapitalizmus” bevezetőjében így ír: „Ezer sebből vérző halál képzelhető el…. Nincs sehol egy tényleges ellenzék, és a történelem szárnyai nem várnak használható utódok. Láthatóan a kapitalizmus a tőke koncentrációja után, koncentrálta hibáit is…. Az önpusztításnak egy tökéletes endogén folyamata.

Streeck szerint nem lehet visszamenekülni Marxhoz, vagy szociáldemokráciához, vagy bármely más rendszerhez, mert egyszerűen nincs lehetőség a menekülésre. „Álláspontom szerint végső krízisében a Kapitalizmus után nem szocializmus jön, vagy valamifajta szociális rend, hanem sokáig tartó köztes állapot – nem lesz új világrend egyensúlyi állapot…. hanem tartós szociális entrópia vagy rendezetlenség.”

Ha szükségünk lenne történelmi párhuzamra, akkor gondoljunk a Római Birodalom bukása és a feudalizmus kialakulása közötti intervallumra. A Római Birodalom rabszolgákon nyugvó gazdasága kiskirályok, fallal körülvett városok, és erődítmény birtokok, valamint átvándorolt barbárok által felügyelt zárt területek káoszába torkolt. És ez az állapot évszázadokon át tartott, ahol a kiskirályok császárnak hívták magukat és azt játszották, hogy a birodalom nem bukott el. Streeck szerint a köztes állapot 5 dologból jött léptre, amelyek mindegyike rontott a többi tényezőn: stagnálás, oligarchikus újraosztás, a közös tulajdon kifosztása, korrupció és globális anarchia.

Ezek a tényezők fellelhetők voltak három mai krízisben: az 1970-es évek globális inflációja, az 1980-as évek köztartozásának a felfutása, és a gyorsan növekvő magán tartozás a következő évtizedek alatt, aminek közvetlen következménye lett a financiális piac 2008-as összeomlása. [Az eredeti esszés Kanadában jelent meg] Egy bizonyos kor megélése után Brit Kolumbiában élénken emlékezhet ezekre a krízisekre és az okozott károkra. Az 1970-es évek sztrájkjait és az inflációt követte a Socreds [The British Columbia Social Credit Part tagjait nevezik így] „megszorítások” ideje, most pedig egy életre eladósodunk az ingatlan piacon. Streeck emlékeztet minket arra, hogy nem volt semmi személyes tragédia. Egymás után kellett szembenézni a nehézségekkel. Tudomásul kell vennünk, hogy sorsunk nem volt elkerülhető.

Aztán kilyukadt a lufi: A dolgok jól összepasszolnak. Ideiglenes külföldi munkások és egyéb bevándorlók ellehetetlenítik a szakszervezetek munkáját. A „gazdasági fellendülés” lényege a munkanélküliség felváltása alulfoglalkoztatással. Az oktatás egy igen drága módja a fiatalok visszatartása a munkahely keresésben. A nőket ösztönzik a munkavállalásra, hogy meg lehessen őket adóztatni. De a középosztály családjainak szükségük van két keresőre, hogy fenn tudják tartani életszínvonalukat annak érdekében, hogy importálni lehessen alulfizetett bevándorló nőket, akik gyerek felügyeletet vállalhatnak. Aztán ezeket a gyerek felügyelőket vissza kell küldeni saját hazájukba, amikor a vankuveri ingatlan buborék kilyukad.

Marx úgy gondolta, hogy a kommunizmus elsöpri az államot. Ehelyett a kapitalizmus az államot addig sorvasztotta, amíg fő funkciója a gazdagok védelme, a szegények kordában tartása nem lett. De a folyamat alatt a kapitalizmus megölte megmentőit. Ki fogja megvédeni a bankokat a következő összeomlás után? Ki fogja megmenteni a világ financiális nagymenőit, ha mesterséges intelligencia veszi át munkakörüket? És ki fogja sakkban tartan a szegényeket, ha az adófizetők nem dobják össze a rendőrök fizetését, miközben a gazdagok biztonsági őröket alkalmaznak, hogy megvédjék körülkerített lakóparkjaikat? Wolfgang Streeck a kapitalizmus összeomlásának nem lát egyetlen meghatározható okát, de nyilvánvaló utód rezsimet se lát.

Az Európai Unió felborulhat. A klíma változás ellepheti Florida déli részét. A menekültek folytathatják északra vándorlásaikat, végül el fogják söpörni a kerítéseket, és azok védőit. Végül enklávékat hoznak létre Európában, Amerikában, és Kanadában.

Megállíthatatlan új járványok fogják körüljárni a Földet, és nem lesz megfelelő politikai osztály, amely szembenézhetne ilyen kihívással. A megfelelő közösségek néhány száz év alatt kialakulhatnak, de ha Streeck-nek igaza van, a kapitalizmus bebiztosította, hogy abban se mi se utódaink nem fognak helyet kapni.

___________________________________________________________________

……. Nem lehet visszamenekülni Marxhoz, vagy szociáldemokráciához, vagy bármely más rendszerhez, mert egyszerűen nincs lehetőség a menekülésre. „Álláspontom szerint végső krízisében a Kapitalizmus után nem szocializmus jön, vagy valamifajta szociális rend, hanem sokáig tartó köztes állapot – nem lesz új világrend, valamifajta egyensúlyi állapot…. hanem tartós szociális entrópia vagy rendezetlenség.”

Ha szükségünk lenne történelmi párhuzamra, akkor gondoljunk a Római Birodalom bukása és a feudalizmus kialakulása közötti intervallumra. A Római Birodalom rabszolgákon nyugvó gazdasága kiskirályok, fallal körülvett városok, és erődítmény birtokok, valamint bevándorolt barbárok által felügyelt zárt területek káoszába torkolt. És ez az állapot évszázadokon át tartott, ahol a kiskirályok császárnak hívták magukat és azt játszották, hogy a birodalom nem bukott el……..

 

 

_________________________________________________________________

Capitalism Is Collapsing — and the Weird Thing Is That Nothing Is Rising to Replace It

By Crawford Kilian [1] / The Tyee [2]

December 28, 2016

AddThis Sharing Buttons

Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+Share to More1Share to Email

Some anonymous wise person once observed that it is easier to imagine the end of the world than the end of capitalism. But Wolfgang Streeck [3], a 70-year-old German sociologist and director emeritus of the Max Planck Institute for the Study of Societies, thinks capitalism’s end is inevitable and fast approaching. He has no idea what, if anything, will replace it.

This is the premise of his latest book, How Will Capitalism End?, which goes well beyond Thomas Piketty’s Capital in the 21st Century. Piketty thinks [4] capitalism is getting back into the saddle after being ruined in two world wars. Streeck thinks capitalism is its own worst enemy and has effectively cut itself off from all hope of rescue by destroying all its potential rescuers.

“The end of capitalism,” he writes in the introduction, “can then be imagined as a death from a thousand cuts… No effective opposition being left, and no practicable successor model waiting in the wings of history, capitalism’s accumulation of defects, alongside its accumulation of capital, may be seen… as an entirely endogenous dynamic of self-destruction.”

According to Streeck, salvation doesn’t lie in going back to Marx, or social democracy, or any other system, because there is no salvation at all. “What comes after capitalism in its final crisis, now under way, is, I suggest, not socialism or some other defined social order, but a lasting interregnum — no new world system equilibrium… but a prolonged period of social entropy or disorder.”

Five developments, three crises

If we need a historical parallel, the interregnum between the fall of Rome and the rise of feudalism might serve. The slave economy of Rome ended in a chaos of warlords, walled towns and fortress-estates, and enclaves ruled by migrant barbarians. That went on for centuries, with warlords calling themselves “Caesar” and pretending the Empire hadn’t fallen. Streeck sees the interregnum emerging from five developments, each aggravating the others: “stagnation, oligarchic redistribution, the plundering of the public domain, corruption, and global anarchy.”

All these problems and more have grown through “three crises: the global inflation of the 1970s, the explosion of public debt in the 1980s, and rapidly rising private indebtedness in the subsequent decade, resulting in the collapse of financial markets in 2008.” Anyone of a certain age in  British Columbia has vivid personal recollections of these crises and the hurt they caused. The strikes and inflation of the 1970s preceded the Socreds’ “restraint” era, and now we mortgage our lives for a foothold in the housing market. Streeck reminds us that it was nothing personal, just business. We weren’t just coping with one damn thing after another; given his perspective, we can see how it all fit together with an awful inevitability.

When the bubble pops

And it continues to fit together. Temporary foreign workers and other immigrants make unions’ jobs harder. “Recovery” amounts to replacing unemployment with underemployment. Education is an expensive holding tank to keep young people off the labour market. Women are encouraged to work so they can be taxed. But middle-class families need two incomes anyway to maintain their status, so they import underpaid immigrant women as nannies. At some point soon these nannies will be sent back to their home countries when Vancouver’s housing bubble pops.

Marx thought communism would see the withering-away of the state. Instead, capitalism has reduced the state until its chief functions are protecting the rich and policing the poor.

But in the process, capitalism has killed off its rescuers. Who’s going to save the banks in the next collapse? Who’s going to bail out the masters of the financial universe when artificial intelligence takes their jobs? And who’s going to police the poor when taxpayers can’t pay for the cops and the rich are hiring cops for their own gated communities? Wolfgang Streeck sees neither a single cause of capitalism’s collapse nor any obvious successor regime.

The European Union may break up. Climate change may drown south Florida, including Donald Trump’s Mar-a-Lago. Refugees will keep coming north; they will eventually overwhelm the fences and guards and create new enclaves in Europe and the U.S.A. and Canada.

New pandemics will sweep unchallenged around the world. No coherent political communities will be there to respond to such disasters. Such communities may arise centuries from now, but if Streeck is right, capitalism has ensured that we and our children will never live in them.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2063) Putyin:Obama=egy null

VIP.209.

 

Az eredeti cím: Az Amerikából kiutasított diplomatákkal kapcsolatos putyini állás foglalás

Putyin: A leköszönni készülő amerikai adminisztráció legújabb barátságtalan lépését provokációnak tekintjük, aminek célja a amerikai-orosz kapcsolatok tovább gyöngítése…..

_________________________________________________________

Putyin:Obama=egy null-ról szóló cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

Statement by President Putin Regarding Expulsion Of Diplomats From U.S.

January 01, 2017 – We regard the recent unfriendly steps taken by the outgoing US administration as provocative and aimed at further weakening the Russia-US relationship. This runs contrary to the fundamental interests of both the Russian and American people. Considering the global security responsibilities of Russia and the United States, this is also damaging to international relations as a whole.

As it proceeds from international practice, Russia has reasons to respond in kind. Although we have the right to retaliate, we will not resort to irresponsible ‘kitchen’ diplomacy but will plan our further steps to restore Russian-US relations based on the policies of the Trump Administration.

The diplomats who are returning to Russia will spend the New Year’s holidays with their families and friends. We will not create any problems for US diplomats. We will not expel anyone. We will not prevent their families and children from using their traditional leisure sites during the New Year’s holidays. Moreover, I invite all children of US diplomats accredited in Russia to the New Year and Christmas children’s parties in the Kremlin.

It is regrettable that the Obama Administration is ending its term in this manner. Nevertheless, I offer my New Year greetings to President Obama and his family.

My season’s greetings also to President-elect Donald Trump and the American people.

I wish all of you happiness and prosperity.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2055) Az öregedés visszafordítható!

VIP.208.

 

A tudósok felfedezték, hogyan lehet a sejteket megfiatalítani. Ez azt jelentené, hogy például az Egyesült Királyságban az átlagos életkor 81 évről 108 évre változna. Ezek szerint az orvosok egy nap képesek lesznek az öregedéssel kapcsolatos betegségek, valamint a ráncok, az ősz haj, ízületi fájdalmak esetében visszaállítani az időt. A fiatalság kútja kiléphet a legendák világából. A kaliforniai Salk Intézet tudósai állítják, hogy az öregedés ténylegesen visszafordítható.

_________________________________________________________

Az öregedés visszafordításáról szóló cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________

 

Scientists have discovered a way to rejuvenate cells, which means the average life expectancy in the UK could leap from 81 to 108. The groundbreaking new study could mean that doctors may be able to one day turn back the clock on age-related illnesses, as well as wrinkles, gray hair and body aches.The fountain of youth may not be just be the stuff of legend. Scientists from the Salk Institute in California say that the aging process may in fact be reversible. © Photo: PIxabayFountain of Youth Breakthrough? UK Scientists Discover Anti-Aging Protein The provocative claim comes from the findings of a new study, which discovered ’embryonic state genes’ — stem cells created with embryonic properties from reprogrammed adult cells — that can reverse the tell-tale signs of old age. In the lab, this novel type of gene therapy was tested on mice and human skin cells. The human skin cells in petri dishes changed to look and behave young again, while the mice enjoyed a similar rejuvenating experience. After six weeks of treatment, the animals looked younger, had straighter spines, better cardiovascular health, healed quicker when injured, and lived 30 percent longer. Lead scientist, Juan Carlos Izpisua Belmonte, said: „Aging is something plastic that we can manipulate. Our study shows that aging may not have to proceed in one single direction. With careful modulation, aging might be reversed.” It is however, a long stretch from isolated skin cells in a laboratory to practical use on humans. The researchers themselves suggest that clinical applications are a decade away. Nonetheless, the suggestion that it may be possible to reprogram cells to help people live nearly a third longer, and in better health, are tantalizing.

 

The study also adds to a growing body of evidence that suggests that the process of aging itself is not merely down to wear and tear over time. Instead, the Salk Institute team suggest that the body has an internal ‘clock,’ which contributes to an organism’s decline.

Salk Institute scientist Izpisua Belmonte said: „We believe that this approach will not lead to immortality.” However, Mr. Belmonte said the goal was to significantly increase ‘health span’, the number of years that someone remains healthy. Currently, aging is associated with several debilitating diseases, including heart disease, cancer and Alzheimer’s. „There are probably still limits that we will face in terms of complete reversal of aging. Our focus is not only extension of lifespan but most importantly health-span,” Mr. Belmonte said.

(2050) Puccskísérlet Amerikában

VIP.207.

 

Első ránézésre az ember azt hinné, hogy viccről van szó. A helyzet azonban komoly. Valóban puccskísérlet zajlik Amerikában. Ez az Amerika már nem az az Amerika, amire oly jól emlékezünk. Ha Amerikában meg lehet puccsolni a felálló kormányt, akkor a Földön már akármi megtörténhet, velünk is. Ezért érdemes odafigyelnünk. A CIA által beindított csendes puccsról szóló cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

 A CIA-led Coup Against American Democracy Is Unfolding Before Our Eyes — Paul Craig Roberts

This article by Moon of Alabama is not conspiracy theory:http://www.informationclearinghouse.info/46056.htm Read it carefully. Check out the links.

The article is a documented and accurate description of a coup that is underway. The extraordinary lies that are being perpetrated by the media and by members of the US government have as their obvious purpose the prevention of a Donald Trump presidency. There is no other reason for the extraordinary blatant lies for which there is not a shred of evidence. Indeed, there is massive real evidence to the contrary. Yet the coup proceeds and gathers steam.

President Eisenhower warned us more than a half century ago of the danger that the military/security complex presents to US democracy. In the decades since Eisenhower’s warning, the military/security complex has become more powerful than the American people and is demonstrating its power by overturning a presidential election.

Will the coup succeed?

In my opinion, former and present members of the US government and the media would not dare to so obviously and openly participate in a coup against democracy and an elected president unless they expect the coup to succeed.

It is an easy matter for the ruling interests to bribe electors to vote differently than their states. The cost of the bribes is miniscule compared to the wealth and income streams that a trillion dollar annual budget provides to the military/security complex. The fake news of a Putin/Trump election-stealing plot generated by unsupported allegations of present and former members of US intelligence, the lame-duck President Obama, and the presstitute media provide the cover for electors to break with precedent “in order to save America from a Russian stooge.”

The CIA-controlled European media, the politicians in Washington’s European vassal states, NATO officials, and the brainwashed European peoples will support the coup against Trump.

The only ones speaking against the coup are the voters who elected Trump—all of whom are alleged to have been deceived by Russian fake news— the Russian government, and the 200 websites falsely described by the Washington Post and the secret organization PropOrNot as Russian agents.

In other words, those objecting to the coup are the ones described by the coup leaders as those who made the coup necessary.

I do not know that the coup will succeed, but looking at the commitment so many high level people have made to the coup, I conclude that those bringing the coup expect it to succeed.

Therefore, we should take very seriously the expectation of success that those who control levers of power are demonstrating.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

(2012) Az új amerikai elnök [The Saker gondolatainak szerkesztett fordítása]

VIP.152.

 

k001Megvolt az elnökválasztás, Hillary nem nyert. Azért mondom, hogy nem nyert, ahelyett, hogy azt mondanám, Trump győzött, mert Hillary nem nyerése sokkal fontosabb, mint Trump nyerése. Hogy miért fontosabb? Mert fogalmam sincs Trump mit fog csinálni. Ezzel szemben igen világos képem van arról, Hillary mit csinált volna. Kirobbantotta volna a háborút Oroszországgal. Trump minden valószínűség szerint ezt nem fogja megtenni……

Most az a kérdés, hogy elég bátor-e Trump, és meg van-e az akarata és az intelligenciája, hogy az amerikai kormányból kizárja a neokonzervatív összeesküvőket, akik évtizedeken át beszivárogtak. Meg lesz-e az ereje ahhoz, hogy a rendkívül ellenséges Kongresszussal és médiával szembeforduljon? Vagy pedig kompromisszumot köt velük, naivan reménykedve abban, hogy nem fogják felhasználni erejüket, pénzüket és befolyásukat arra, hogy leszabotálják az elnök rendelkezéseit……

Trump-nak máris a javára lehet írni egy hatalmas teljesítményt: kampánya rákényszerítette az amerikai médiát, hogy megmutassa igazi gonosz arcát, a hazug, morálisan korrupt propaganda gépezetet. Szavazatuk útján az amerikaiak ezt a médiát egy gigantikus „fuck you”-val jutalmazta. A Trump-ra szavazok jelezték, hogy nem hisznek a médiának, akik egy életre lerombolták a Birodalom propaganda gépezetének szavahihetőségét.

Nem vagyok annyira naiv, hogy nem fognám fel ésszel, Donal Trump maga is az 1 százalék egyik tagja, az amerikai oligarchia terméke. Viszont annyira tudatlan se vagyok, hogy ne tudnám, hogy az elit tagjai néha egymás ellen fordulnak, különösen akkor, amikor éltető elemük forog kockán. Kell-e emlékeztetnem bárkit arra, hogy maga Putyin is a szovjet elitnek volt a tagja?……

Az igazság az, hogy az USA-nak és Oroszországnak nincs objektív oka a konfliktusra, kizárólag csak egy esztelen ideológiai ok létezik, ami szerint egyesek messiásként hiszik, (vagy úgy tesznek, mintha hinnék,) hogy az USA egy „nélkülözhetetlen nemzet”. Miközben a világ azt szeretné, ha az USA egy „normális” nemzet lenne…….

Alexander Szolzsenyicin szerint az uralkodó rendszerek megítélése egy olyan skála mentén történhet, amely a következő két szélsőérték között terül el: az uralkodó rendszernek a tekintélyében rejlik ereje – az uralkodó rendszer erejét a tekintélye biztosítja. Amerika esetében ma már egyértelműen világos, hogy a rendszernek semmi más tekintélye nincs, mint az ereje, amitől illegitim és fenntarthatatlanná válik.

_________________________________________________________
A teljes fordítás megrendelhető: evatibor#t-online.hu címen.
_________________________________________________________

Trump elected as President – risks and opportunities

4396 Views November 09, 2016 45 Comments Analyses The Saker

So it has happened: Hillary did not win!  I say that instead of saying that “Trump won” because I consider the former even more important than the latter.  Why?  Because I have no idea whatsoever what Trump will do next.  I do, however, have an excellent idea of what Hillary would have done: war with Russia.  Trump most likely won’t do that.  In fact, he specifically said in his acceptance speech:

I want to tell the world community that while we will always put America’s interests first, we will deal fairly with everyone, with everyone — all people and all other nations. We will seek common ground, not hostility; partnership, not conflict.

And Putin’s reply was immediate:

We heard the statements he made as candidate for president expressing a desire to restore relations between our countries. We realise and understand that this will not be an easy road given the level to which our relations have degraded today, regrettably. But, as I have said before, it is not Russia’s fault that our relations with the United States have reached this point.

Russia is ready to and seeks a return to full-format relations with the United States. Let me say again, we know that this will not be easy, but are ready to take this road, take steps on our side and do all we can to set Russian-US relations back on a stable development track.

This would benefit both the Russian and American peoples and would have a positive impact on the general climate in international affairs, given the particular responsibility that Russia and the US share for maintaining global stability and security.

This exchange, right there, is enough of a reason for the entire planet to rejoice at the defeat of Hillary and the victory of Trump.

Will Trump now have the courage, willpower and intelligence to purge the US Executive from the Neocon cabal which has been infiltrating it for decades now?  Will he have the strength to confront an extremely hostile Congress and media?  Or will he try to meet them halfway and naively hope that they will not use their power, money and influence to sabotage his presidency?

I don’t know.  Nobody does.

One of the first signs to look for will be the names and backgrounds of the folks he will appoint in his new administration.  Especially his Chief of Staff and Secretary of State.

I have always said that the choice for the lesser evil is morally wrong and pragmatically misguided.  I still believe that.  In this case, however, the greater evil was thermonuclear war with Russia and the lesser evil just might turn out to be one which will gradually give up the Empire to save the USA rather than sacrifice the USA for the needs of the Empire.  In the case of Hillary vs Trump the choice was simple: war or peace.

Trump can already be credited with am immense achievement: his campaign has forced the US corporate media to show its true face – the face of an evil, lying, morally corrupt propaganda machine.   The American people by their vote have rewarded their media with a gigantic “f*ck you!” – a vote of no-confidence and total rejection which will forever demolish the credibility of the Empire’s propaganda machine.

I am not so naive as to not realize that billionaire Donald Trump is also one of the 1%ers, a pure product of the US oligarchy.  But neither am I so ignorant of history to forget that elites do turn on each other, especially when their regime is threatened.  Do I need to remind anybody that Putin also came from the Soviet elites?!

Ideally, the next step would be for Trump and Putin to meet, with all their key ministers, in a long, Camp David like week of negotiations in which everything, every outstanding dispute, should be put on the table and a compromise sought in each case.  Paradoxically, this could be rather easy: the crisis in Europe is entirely artificial, the war in Syria has an absolutely obvious solution, and the international order can easily accommodate a United States which would “deal fairly with everyone, with everyone — all people and all other nations” and “seek common ground, not hostility; partnership, not conflict“.  The truth is that the USA and Russia have no objective reasons for conflict – only ideological issues resulting directly from the insane ideology of messianic imperialism of those who believe, or pretend to believe, that the USA is an “indispensable nation”. What the world wants – needs – is the USA as a *normal* nation.

The worst case?  Trump could turn out to be a total fraud.  I personally very much doubt it, but I admit that this is possible.  More likely is that he just won’t have the foresight and courage to crush the Neocons and that he will try to placate them.  If he does so, they will instead crush him.  It is a fact that while administrations have changed every 4 or 8 years, the regime in power has not, and that US internal and foreign policies have been amazingly consistent since the end of WWII.  Will Trump finally bring not just a new administration but real “regime change”?  I don’t know.

Make no mistake – even if Trump does end up disappointing those who believed in him what happened today has dealt a death blow to the Empire.  The “Occupy Wall Street” did not succeed in achieving anything tangible, but the notion of “rule of the 1%” did emerge from that movement and it stayed.  This is a direct blow to the credibility and legitimacy of the entire socio-political order of the USA: far from being a democracy, it is a plutocracy/oligarchy – everybody pretty much accepts that today.  Likewise, the election of Trump has already proved that the US media is a prostitute and that the majority of the American people hate their ruling class.  Again, this is a direct blow to the credibility and legitimacy of the entire socio-political order.  One by one the founding myths of the US Empire are crashing down and what remains is a system which can only rule by force.

Alexander Solzhenitsyn used to say that regimes can be measured on a spectrum which ranges from regimes whose authority is their power and regimes whose power in in their authority.  In the case of the USA we now clearly can see that the regime has no other authority than its power and that makes it both illegitimate and unsustainable.

Finally, whether the US elites can accept this or not, the US Empire is coming to an end.  With Hillary, we would have had a Titanic-like denial up to the last moment which might well have come in the shape of a thermonuclear mushroom over Washington DC.  Trump, however, might use the remaining power of the USA to negotiate the US global draw-down thereby getting the best possible conditions for his country.  Frankly, I am pretty sure that all the key world leaders realize that it is in their interest to make as many (reasonable) concessions to Trump as possible and work with him, rather than to deal with the people whom he just removed from power.

If Trump can stick to his campaign promises he will find solid and reliable partners in Vladimir Putin and Xi Jinping.  Neither Russia nor China have anything at all to gain from a confrontation or, even less so, a conflict with the USA.  Will Trump have the wisdom to realize this and use it for the benefit of the USA?  Or will he continue with his anti-Chinese and anti-Iranian rhetoric? Only time will tell. – The Saker
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(2003) Az amerikai választás

VIP.150.

 

Új kifejezés születése

Tibor bá’: A gazdasági előrejelzéseiről elhíresült Gerald Celente találta ki Presstitute kifejezést. Tulajdonképpen egybeolvasztott két szót, a press-t és a prostitute-ot, vagyis a sajtót és a prostituáltat. Jelentése pedig olyan újságíró, vagy sajtótermék, amely félretájékoztat, hogy ezzel teljesítse feladatát bizonyos kőrök részére. A prostituáltság abból adódik, hogy eladják magukat és a hivatásukat. Ezt én sajtószajhának fordítom, ha újságíróról van szó, illetve szajhasajtónak, ha bizonyos médiáról van szó.

Az amerikai válsztás

Tibor bá’: Ekkora tétje még sohase volt választásnak, mint a november 8-ára kitűzött amerikai elnökválasztás. Könnyen lehet, hogy az egész emberiség sorsa múlik rajta. Nem kell hozzá állom fejtőnek lenni, hogy kiderüljön Hillary Clinton háborút akar, természetesen termonukleáris háborút. Ezzel szemben Donald Trump többször is kijelentette, hogy együtt akar működni Oroszországgal. Az egyszerű amerikai emberek milliói állnak Trump mögött, de egyre nagyobb a gyanú, hogy a hatalom meg fogja hamisítani a választások eredményét. Erről írt esszét Paul Craig Roberts október 28-án: A demokrácia csődje – hogyan tervezik az oligarchák, hogy ellopják a választásokat címen.

__________________________________________________________

Ma már meg vagyok győződve arról, hogy Amerikát uraló Oligarchák tervezik, hogy az elnökválasztás eredményét meghamisítják. A múltban az oligarchákat nem érdekelte, hogy melyik jelölt nyeri meg a választásokat, mert mindkettő megvették kilóra, de Trump nincs a tarsolyukban.

Valószínűleg nem tudsz arról, hogy Trump mint mond a tömegeknek, mert a média nem közli, de aki így beszél

az nem lopja be magát az oligarchák szívébe.

………. Az oligarchák szándéka a választások elcsalása az amerikai emberek orra előtt, amit bizonyít a texasi korai választásnál használt szavazógépekkel kapcsolatos hivatalos jelentés. A Nemzeti Közszolgálati Rádió sajtószajhái kijelentették, hogy Hillary annyira népszerű, hogy a hagyományosan republikánus Texas is rászavaz [A hírt a magyar sajtószajhák is átvették]……..

___________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

___________________________________________________________

The Failure of Democracy
How The Oligarchs Plan To Steal The Election

By Paul Craig Roberts

October 28, 2016 I am now convinced that the Oligarchy that rules America intends to steal the presidential election. In the past, the oligarchs have not cared which candidate won as the oligarchs owned both. But they do not own Trump.

Most likely you are unaware of what Trump is telling people as the media does not report it. A person who speaks like this:

VIDEO

is not endeared to the oligarchs.

Who are the oligarchs?

—Wall Street and the mega-banks too big to fail and their agent the Federal Reserve, a federal agency that put 5 banks ahead of millions of troubled American homeowners who the federal reserve allowed to be flushed down the toilet. In order to save the mega-banks’ balance sheets from their irresponsible behavior, the Fed has denied retirees any interest income on their savings for eight years, forcing the elderly to draw down their savings, leaving their heirs, who have been displaced from employment by corporate jobs offshoring, penniless.

—The military/security complex which has spent trillions of our taxpayer dollars on 15 years of gratuitous wars based entirely on lies in order to enrich themselves and their power.

—The neoconservartives whose crazed ideology of US world hegemony thrusts the American people into military conflict with Russia and China.

—The US global corporations that sent American jobs to China and India and elsewhere in order to enrich the One Percent with higher profits from lower labor costs.

—Agribusiness (Monsanto et.al.), corporations that poison the soil, the water, the oceans, and our food with their GMOs, hebicides, pesticides, and chemical fertilizers, while killing the bees that pollinate the crops.

—The extractive industries—energy, mining, fracking, and timber—that maximize their profits by destroying the environment and the water supply.

—The Israel Lobby that controls US Middle East policy and is committing genocide against the Palestinians just as the US committed genocide against native Americans. Israel is using the US to eliminate sovereign countries that stand in Israell’s way.

What convinces me that the Oligarchy intends to steal the election is the vast difference between the presstitutes’ reporting and the facts on the ground.

According to the presstitutes, Hillary is so far ahead that there is no point in Trump supporters bothering to vote. Hillary has won the election before the vote. Hillary has been declared a 93% sure winner.

I am yet to see one Hillary yard sign, but Trump signs are everywhere. Reports I receive are that Hillary’s public appearances are unattended but Trumps are so heavily attended that people have to be turned away. This is a report from a woman in Florida:

“Trump has pulled huge numbers all over FL while campaigning here this week. I only see Trump signs and stickers in my wide travels. I dined at a Mexican restaurant last night. Two women my age sitting behind me were talking about how they had tried to see Trump when he came to Tallahassee. They left work early, arriving at the venue at 4:00 for a 6:00 rally. The place was already over capacity so they were turned away. It turned out that there were so many people there by 2:00 that the doors had to be opened to them. The women said that the crowds present were a mix of races and ages.”

I know the person who gave me this report and have no doubt whatsoever as to its veracity.

I also receive from readers similiar reports from around the country.

This is how the theft of the election is supposed to work: The media concentrated in a few corporate hands has gone all out to convince not only Americans but also the world, that Donald Trump is such an unacceptable candidate that he has lost the election before the vote.

By controllng the explanation, when the election is stolen those who challenge the stolen election are without a foundartion in the media. All media reports will say that it was a run away victory for Hillary over the misogynist immigrant-hating Trump.

And liberal, progressive opinion will be relieved and off guard as Hillary takes us into nuclear war.

That the Oligarchy intends to steal the election from the American people is verified by the officially reported behavior of the voting machines in early voting in Texas. The NPR presstitutes have declared that Hillary is such a favorite that even Republican Texas is up for grabs in the election.

If this is the case, why was it necessary for the voting machines to be programmed to change Trump votes to Hillary votes? Those voters who noted that they voted Trump but were recorded Hillary complained. The election officials, claiming a glitch (which only went one way), changed to paper ballots. But who will count them? No “glitches” caused Hillary votes to go to Trump, only Trump votes to go to Hillary.

The most brilliant movie of our time was The Matrix. This movie captured the life of Americans manipulated by a false reality, only in the real America there is insufficient awareness and no Neo, except possibly Donald Trump, to challenge the system. Americans of all stripes—academics, scholars, journalists, Republicans, Democrats, right-wing, left-wing, US Representatives, US Senators, Presidents, corporate moguls and brainwashed Americans and foreigners—live in a false reality.

In the United States today a critical presidential election is in process in which not a single important issue is addressed by Hillary and the presstitutes. This is total failure. Democracy, once the hope of the world, has totally failed in the United States of America. Trump is correct. The American people must restore the accountability of government to the people
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

 

(1999) Szavazz gyakran

VIP.149.

 

Tibor bá’: G. Edward Griffin  gúnyos című írása természetesen Amerikára értendő, de lehetne bármely nyugati demokrácia is a célpont, mert a politikusokat mindenütt ugyanaz az önző érdek motiválja (plusz némi cezarománia). Orbán harácsolásában nincs tehát semmi új, vagy meglepő, amit mégis kifogásolni lehet, az a mérethez fűződik és focihoz, mint egyéni mániához. Ezt az amerikai posztot azért fordítottam le, hogy megnyugtassam azokat, akik abban hisznek, hogy minket, magyarokat jobban büntet a sors, mint más, szerencsésebb népeket.

…………Választások tartása a politikusok játékává vált, egy olyan játékká, amely a háborúhoz hasonlóan rendkívül komoly. Ezekben a játékokban csak egyetlen egy erkölcstelen dolog van, a vesztés. A választás megnyerésén kívül minden más mellékes, beleértve becsületet, tényeket, méltányosságot, igazságot, sőt magát az emberi életet is…………

___________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
___________________________________________________________

Vote early and often.

In all the years I have published this news service (starting in 2006) I have never seen so many stories in one week on the same topic. This edition is packed with so many reports on vote fraud in American politics that, for the sake of continuity, we decided to put them all together at the top of the next section on this page.

There is nothing new about rigged elections. What IS new is the extent to which this phenomenon has grown and the extent to which politicians and their media allies are comfortable with it.

Holding elections has become a game for politicians and social engineers, a game that is as serious as war. In this game, as in warfare, there is only one immoral act, and that is to lose. All else is secondary to winning the election, everything including honor, truth, compassion, justice, and even human lives.

Once this mindset is understood, it is not difficult to see why vote fraud is rampant. Paying someone to cast a ballot for dead people or to program electronic vote machines is cheap compared to the loot that the winners will take from the public treasury once they have the key. To the winner goes the spoils.

There is only one solution: Remove the spoils. Without the spoils, crooks will not be drawn to government. Getting the government out of the business of redistributing wealth is the key. If politicians could not spend tax money for anything except the defense of life, liberty, and property – if they were prohibited from providing so-called “benefits” there would be very few cookies in the political cookie jar. Under those conditions, the political con artists would have to go back to circus side shows and street crime to ply their craft.* – Edward Griffin 2016 October 21

*If that thought is new to you or if you think it would be a step backward in social evolution, I invite you to read my essay, The Chasm. I rest my case with that.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

(1994) A háborús propaganda elemi feltételei

VIP.148.

 

Lord Arthur Ponsonby (1871-1946) angol diplomata több, mint 70 évvel ezelőtt írt egy könyvet Falsehood in Wartime címen (Háborús gazságok), ami elsősorban a háborús vezetők elmúlni nem akaró propagandáiról szólt. Anne Morelli, belga történész, nemrég lefújta a port Ponsonby meglátásairól és új fényben világította meg, illetve az eredeti mondanivalót 10 alapelvbe tömörítette az alábbiak szerint:………

…………Hazugságok és előítéletek háborúhoz vezetnek. A háborúk hazugságokat és előítéleteket szülnek.

_______________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_______________________________________________________

Over 70 years ago, British diplomat Lord Arthur Ponsonby (1871-1946) wrote in his book Falsehood in Wartime about the perennial propaganda claims of wartime leaders. Belgian historian Anne Morelli has recently shed fresh light on Ponsonby’s analysis, distilling his findings on wartime propaganda into 10 principles as follows:
1. We do not want war;
2. The other side is solely responsible for the war;
3. The enemy has the face of the devil;
4. It is a noble cause that we defend and not particular interests;
5. The enemy commits atrocities knowingly; if we make unfortunate mistakes, it is involuntary;
6. The enemy uses unauthorized weapons;
7. We suffer very few losses, while the losses of the enemy are enormous;
8. Artists and intellectuals support our cause;
9. Our cause has a sacred nature;
10. Those who question our statements are traitors. (8)
Lies and prejudices promote war, and war in turn promotes lies and prejudices.
Bush read the book.

URL: http://able2know.org/topic/5355-1

_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________

 

(1986) Hazudunk éjjel, hazudunk nappal

VIP.145.

 

k136Az emberi érvényesülés egyik silány eszköze a hazugság. Azért silány, mert többet fizetünk érte, mint amennyit ér. A jól ismert mondás szerint a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Más aforizma szerint a hazug ember büntetése, hogy soha senkinek semmit nem hisz el. Ráadásul az örökös hazugság rettenetesen sok, és hiábavaló munkát ad az elkövetőnek. Hiábavaló, mert mindig lebukáshoz vezet. Hiábavaló, mert nem kivédhető. Ugyanis arra, ami valóban megtörtént velünk, élesen fogunk emlékezni. Arra, amit kitalálunk, arra nem. A hivatásos kihallgatók éppen ezért leírják a vallomást, majd egy hónapig pihentetik az aktát, ami után megint kihallgatás és jegyzőkönyv. Ezt megismétlik még vagy kétszer, és összevetik a vallomásokat. A valóság összevetve is megmarad. A hazugságok változni fognak. Ennek oka, hogy a kihallgatási szünetben a vádlott folyton erre gondol és variál. A végén már nem tudja mit talált ki pontosan. Nem csoda tehát, hogy a hazugsággal tudományosan is foglalkoztak, ami érdekes eredményt szült. Az alábbiakban a kutatási eredmények fordításával találkozhattok……..

…….

A munkanap előre haladásával egyre inkább vagyunk hajlamosak hazudni. Hogy ez miért van az nem tudható, de tény, ha az igazat akarod hallani, akkor reggel interjúvolj.

A kutatások szerint, amint kiderül, hogy mások lenéznek minket, azonnal elkezdünk hazudni. Illetve, többet hazudunk, mint korábban……..

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1983) Öregedés gátlás

VIP.144.

A tudósok felfedeztek egy fontos sejt fehérjét, ami az öregedésért felelős. Ez lehetőséget biztosíthat az öregedés lelassítására vagy akár megállítására. Úgy gondolják, hogy a szénanhidráz nevű fehérje felismerése az első lépés egy olyan gyógyszer előállítására, amely lelassítja az idegdegenerálódást, mint például az Alzheimer vagy Parkinson betegséget……….

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

Scientists have discovered a key cellular protein that controls the ageing process – a breakthrough that could lead to advances that slow down or even stop the ageing process.

Researchers believe that the discovery of a protein called carbonic anhydrase could be the first step in developing medicines that slow the progression of neurodegenerative conditions such as Alzheimer’s and Parkinson’s disease.

Toxic air pollution particles found in human brains, possible Alzheimer’s link – study

University of Nottingham scientists found larger amounts of the protein in the brain and muscle cells of older mice than in younger mice. However, young mice with prior mental degeneration also had higher amounts of the protein within their cells’ mitochondria, known as the powerhouse responsible for converting oxygen into energy.

To determine if the protein was detrimental, rather than a byproduct of the body’s efforts to protect itself against degeneration, researchers tested its effects on one millimeter long nematode worms.

Feeding the worms carbonic acid was found to reduce their lifespan.

Scientists may have ‘game changer’ drug to treat Alzheimer’s

Lead researcher Lisa Chakrabarti of the University’s School of Veterinary Medicine and Science said, “What’s really exciting about this development is that we have been able to surmise that the function of this protein is playing a role in the ageing process within the cell.”

“This gives us a very promising start in working out how we can best target this protein within the mitochondria to slow the effects of ageing in the body while limiting other unwanted side effects on the body.

“It could potentially offer a significant new avenue in both tackling degenerative illnesses and the general effects of ageing on the body,” she explained.

The study, which is the result of a three year project, was published in the academic journal, Ageing.

Researchers are now trying to identify chemical compounds known as inhibitors that might successfully reduce the levels of carbonic anhydrase.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1978) A szír helyzet

VIP.143.

 

Miután a lázadóknak átadott MANPED rakéták nem hozzák a remélt hatást, Washington-nak már csak egy, utolsó kártyája maradt, Szíria felett kihirdetni a repülési tilalmat.

Jó hír az, hogy az amerikai tábornokok nagyon jól tudják, hogy egy ilyen lépés háborút jelent Oroszországgal. A rossz hír az, hogy a neokonzervatívok pontosan ezt akarják. Miután ez az amerikai lépés lehetségessé vált, meg kell vizsgálnunk, hogy ez valójában mivel járna………

_________________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________________

Once the US comes to realize that its policy sending MANPADs to Syria did not work, it will have only one last card to play: attempt to impose a no-fly zone over Syria.

The good news is that judging by this exchange, US generals understand that any such US move would mean war with Russia. The bad news is that the Neocons seem to be dead-set on exactly that. Since such an event has now become possible, we need to look at what exactly this would entail.

The way the US doctrine mandates to impose a no-fly zone is pretty straightforward: it begins with an intensive series of USAF and USN cruise missile strikes and bombing raids whose aim is to disable the enemy air defenses and command and control capabilities. At this stage heavy jamming and anti-radiation missile strikes play a key role. This is also when the Americans, if they have any hope of achieving a tactical surprise, will also typically strikes at enemy airbases, with a special emphasis on destroying landed aircraft, runways and fuel storage facilities. This first phase can last anything between 48 hours to 10 days, depending on the complexity/survivability of the enemy air defense network. The second phase typically includes the deployment of air-to-air fighters into combat air patrols which are typically controlled by airborne AWACS aircraft. Finally, once the air defense network has been destroyed and air supremacy has been established, strike fighters and bombers are sent in to bomb whatever can be bombed until the enemy surrenders or is crushed.

In Syria, this ideal scenario would run into several problems.

First, while there are only a few S-400/S-300 systems in Syria, the US has never had to operate against them, especially not against the Russian version of these formidable systems. Worse, Russia also has very long range radars which will make it impossible for the USA to achieve a tactical surprise. Last but not least, Russia also has deployed powerful electronic warfare systems which are likely to create total chaos in key US command, control, communications and intelligence systems.

Second, these S-400/S-300 systems are mostly located on what is legally “Russian territory”: the Khmeimim airbase and the Slava-class or Kuznetsov-class cruisers off the Syrian coast. The same goes for the key nodes of the Russian communications network. If the Americans were crazy enough to try to hit a Russian Navy ship that would open up the entire USN to Russian attacks.

Third, while Russia has deployed relatively few aircraft in Syria, and while even fewer of them are air-to-air interceptors, those which Russia has deployed (SU-30SM and SU-35) are substantially superior to any aircraft in the US inventory with the possible exception of the F-22A. While the US will be able to overwhelm the Russians with numbers, it will be at a steep cost.

Fourth, the use of USAF AWACS could be complicated by the possibility that the Russians would decide to deploy their anti-AWACS very-long range missiles (both ground launched and air launched). It is also likely that Russia would deploy her own AWACS in Iranian airspace and protect them with MiG-31BMs making them a very difficult target.

Fifth, even if the USA was somehow able to establish something like an general air superiority over Syria, the Russians would still have three formidable options to continue to strike Daesh deep inside Syria:

1) cruise missiles (launched from naval platforms of Tu-95MS bombers)
2) SU-34/SU-35 strike groups launched from Russia or Iranian
3) supersonic long range bombers (Tu-22M3 and Tu-160)

It would be exceedingly difficult for the US to try to stop such Russian attacks as the USAF and USN have not trained for such missions since the late 1980s.

Sixth, even a successful imposition of a no-fly zone would do little to stop the Russians from using their artillery and attack helicopters (a difficult target for fixed-wing aircraft to begin with). Hunting them down at lower altitudes would further expose the USAF/USN to even more Russia air defenses.

Seven, last but not least, today is not 1995 and Syria is not Bosnia: nowadays the Europeans don’t have the stomach to fight the Syrians, nevermind Russia. So while some European leaders will definitely send at least some aircraft to show their loyalty to Uncle Sam (Poland, Germany, Holland and maybe one 2nd hand F-16 from a Baltic state), the regimes that matter (France, UK, Italy, etc.) are unlikely to be interested in a dangerous and completely illegal military intervention. This is not a military problem for the USA, but would present yet another political difficulty.

To sum all this up I would simply say that if the Americans and their allies have a huge advantage in numbers, in terms of quality they are outgunned by the Russians pretty much at all levels. At the very least, this qualitative edge for the Russians makes the imposition of a (completely illegal!) no-fly zone over Syria an extremely risky proposition. Could they do it? Yes, probably, but only at a very substantial cost and at the very real risk of a full-scale war with Russia. As I have said it many times, Syria is smack in the middle of the CENTCOM/NATO area of “responsibility” end at the outer edge of the Russian power projection capability. Where Russia has tens of aircraft, the Americans can bring in many hundreds. So the real question is not whether the Americans could do it, but rather whether they are willing to pay the price such an operation would entail.

_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

(1977) Az ellenséged ellensége nem feltétlenül a barátod

VIP.142.

 

Napjainkban egyre nehezebb olyan politikai szereplőre, vagy politikai témára szavazni, amit jónak tartunk. Ennek oka az, hogy a listán nem szerepel az, akit vagy amit szeretnénk. A jelölteket előre gondosan kiválasztják a politikusok, és így a szavazók nem tehetnek mást, mint szavaznak a kisebb gonoszra a kettő közül. Ma már az emberek nem szavaznak valakire, ma már valaki ellen szavaznak…………

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

The enemy of your enemy may not be your friend

We are living in a time when it is increasingly difficult to vote for political candidates or issues that we approve. That is because they seldom are on the ballot. Candidates are carefully selected ahead of time by political power brokers, and voters are left with choosing the lesser of two evils. People no longer vote for someone. They vote AGAINST someone.

Beneath this reasoning is the idea that, in warfare, you cannot be picky about your allies, and that any enemy of your enemy is your friend. It is an alluring concept but it seldom works to your advantage, especially in politics. If you want to rid your back yard of alligators, you would be foolish to import crocodiles to chase them off.

An excellent example of this is in this week’s news.  Many advocates of the war on drugs are pleased with the fact that Philippines President Duterte has quickly broken the recreational drug trade. They are not too pleased that there have been hundreds of on-the-street executions of “suspected” drug pushers and users, but they take solace in the fact that the drug problem is solved. The end justifies the means.

Now we learn that, when Duterte was Mayor of Davao, he used his police and civilian hit men to execute his political opponents as well. No drug problem anymore in the Philippines but now there is a totalitarian regime that you better not oppose. Out of the frying pan into the fire.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1970) A bevándorlók a Sharia törvényeket akarják a svéd no-go zónákban

VIP.141.

 

Éveken át az európai hatóságok tagadták, hogy a muszlim bevándorlókkal lenne probléma. Mára azonban a krízis elkendőzhetetlen méreteket ölt, és a helyzet tovább romlik. Svédországban az úgynevezett no go zónák száma növekszik, állítja Ingrid Carlqvist, a Dispatch International elnevezésű svéd újság főszerkesztője. EU refugee & migrant influx……………

Tűzoltó felgyújtott kocsikat oltsanak Malmö-ben (Svédország)
Tűzoltó felgyújtott kocsikat oltanak Malmö-ben (Svédország)

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

For years European authorities have denied any problem with Muslim immigration, but now crisis is exploding and is getting worse, with the number of so called “no-go” areas in Sweden rising, says Ingrid Carlqvist, editor-in-chief of Swedish newspaper Dispatch International.

TrendsEU refugee & migrant influx

A recent report suggests Swedish police are failing to control the country’s suburbs following the creation of as many as 55 so-called ‘no-go zones’. The police have reportedly been verbally attacked when trouble flares in the areas. A number of incidents have involved officers being pelted with stones. Vandalism, drug crime, and sexual assaults are also reported.

The Swedish public is on edge after a gunman who injured at least four people in the city of Malmo remains at large.

Q: All the risks are listed on a leaflet issued by Hungary. The pamphlet claims hundreds of completely lawless ‘no-go zones’ exist in Europe especially in Sweden. However, the Swedish embassy in Hungary has dismissed Budapest’s claims – saying no such areas exist. Do you think these leaflets are an exaggeration?

Ingrid Carlqvist: No, it’s not. This is just semantics. The Swedish authorities don’t want to call them ‘no-go zones.’ They think that ‘no -go zones’ is place where no one can enter. But that is not what normal people mean. They mean that the ambulances can’t go there without police escort. When the police come there, they will get stoned and people will try to set fire to police cars and so on. They are lawless areas – and that is what people call ‘no-go zones’. No normal person would ever go inside there.
_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1968) Háború

VIP.140.

 

Szerző: Aleszander Gejevics Dugin orosz politológus és filozófus, akinek szoros kapcsolata van a Kreml-lel és az orosz haderővel. Tanácsadója az uralkodó Egyesült Oroszország Párt parlamenti szóvivőjének, Gennadin Seleznyovnak.

Tibor bá’: Az angol nyelvű eszmefuttatást Dugin írta, amin átfut az orosz nyelvi mentalitás. Ezt nem akartam kiirtani, ami érezhető a magyar fordításban. Ennek ellenére a mondanivaló tökéletesen átjött.

…….. Az teljesen nyilvánvaló, hogy Amerika készülődik egy Oroszország elleni háborúra. Ezek a túlkapások valójában felderítő tevékenységeket jelentenek. Hogy fog rá reagálni a Kreml. A visszafordíthatatlanságot még nem érték el, de Moszkva reakciójából fel lehet mérni az oroszok mekkora százaléka kész szembehelyezkedni Amerikával és a NATO-val. Ez volt az oka annak, hogy légicsapást mértek a szír csapatokra……….

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

September 23, 2016  As we have already said many times, the main aspect of this political season is not elections, but war. But if elections do have importance somewhere, then this is in the US where, once again, they are closely connected to war. Two days ago, on Saturday, September 17th, the likelihood of this war was breathtakingly high. As we know, American troops, who no one ever invited to Syria, bombed the positions of the Syrian army at Deir ez-Zor. As a result of the bombing, 60 Syrian soldiers were killed.

This strike was extremely important for ISIS militants, whom the US is informally advising and arming while supposedly fighting them. This crossed the line. Bombing Syrian soldiers is one thing, but this means declaring war not only against Syria, but also Russia, which is fighting in Syria on Assad’s side. And this means that we have reached a climax.

Sure, the US leadership immediately reported that the airstrike was a mistake and warned the Russian leadership not to express any emotions. But Americans can only be lying, as modern technology allows satellite objects to be seen from a desktop. Theoretically, American bombers could not have simply confused such a strike. And what’s most important: if they had told you that they were preparing to bomb you, and you said nothing, then does that mean you agree?

It is completely obvious that the US is preparing to start a war against Russia. Border incidents represent reconnaissance operations. But how will Moscow, Putin, and the Kremlin react? The point of no return has not yet been crossed, but did Moscow’s reaction not show just how many Russians are ready for a direct, frontal confrontation with the US and NATO? This was why the airstrike was launched against Syrian army positions.

The globalist US leadership obviously cannot rule the whole world and, what’s more, the threat posed by Trump puts their control over America itself into question. Now, while the puppet Barack Obama is still in office and the globalist candidate Hillary Clinton is falling apart in front of American voters’ very eyes, is the last chance to start a war. This would allow them to postpone elections or force Trump, if he were to win, to begin his presidency in catastrophic conditions. Thus, the US neoconservatives and globalists need war. And fast, before it’s too late. If Trump gets into the White House when there will be peace, then there will be no such war, at least for the foreseeable future. And this would spell the end of the omnipotence of the maniacal globalist elites.

Thus, everything at this point is very, very serious. NATO’s ideologues and the US globalists falling into the abyss need war right now – before the American elections. War against us. Not so much for victory, but for the process itself. This is the only way for them to prolong their dominance and divert the attention of Americans and the whole world from their endless series of failures and crimes. The globalists’ game has been revealed. Soon enough, they’ll have to step down from power and appear before court. Only war can save their situation.

But what about us? We don’t need war. Not now, now tomorrow, never. Never in history have we needed war. But we have constantly fought and, in fact, we have almost never lost. The cost entailed terrible losses and colossal efforts, but we won. And we will always win. If this were not so, then today we wouldn’t have such an enormous country free from foreign control.

But in this case, we need to buy as much time as possible. The Americans have essentially attacked our positions, like the Georgians in Tskhinvali in August 2008. Russians are under fire, and this cannot be ignored. Our reaction is extremely cautious and balanced. We have expressed what we think about this American act of aggression, but in very deliberate terms.

The fatality of the situation lies in that, if Washington decides to opt for war now, then we cannot avoid it. If they will insist and repeat the September 17th situation again and again, then we will have to either accept the challenge and go to war, or knowingly admit defeat.

In this situation, the outcome of the struggle for peace which is, as always, fully in our interests, does not depend on us. We really need peace, to buy time until November 8th, and then everything will be much easier. But will the collapsing colossus allow us this time?

God forbid that this happens. But those who could pray prayed on the eve of the First and Second World War. In any case, our goal is always and only victory. Our victory.

The Americans are bombing our guys. A Third World War has never been so close.

Aleksandr Gelyevich Dugin is a Russian political scientist. He has close ties with the Kremlin and the Russian military, having served as an advisor to State Duma speaker Gennadiy Seleznyov and key member of the ruling United Russia party Sergei Naryshkin.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1964) Megadja-e magát Oroszország?

VIP.139.

 

 

Az orosz kormány őszinte és aktív erőfeszítése megakadályozta a szír káoszt és a káoszhoz tartozó, további nagyméretű menekült áradat beindulását Európa felé, miközben Washingtonnal és vazallusaival elkerülték a konfliktust. Ez az erőfeszítés azonban mostanra megszakadt, amit Washington szándékos támadása okozott a mindenki által ismert szír csapatformációk ellen. Washington ezzel sikeresen megtorpedózta azt a tűzszünet egyezséget, ami Oroszországtól oly sok áldozatot követelt.

Erre a tényre az Obama rezsim ENSZ nagykövete, Samantha Power elárulta, Washington a nyakát töri, hogy Szíriában olyan káoszt hozzon létre, ami Irakban és Líbiában létezik. Amikor az angol parlament és az orosz kormány megakadályozta Obama szír invázióját, akkor Washington lefizetett és fegyverekkel ellátott dzsihadista zsoldosokat, hogy támadják meg Szíriát, megjátszva azt, hogy szír lázadók harcolnak a szír demokráciáért. Samantha Power a történelmet feje tetejére állította és azt állította, hogy a háború a szír kormány felkérésére történt orosz intervenciónak köszönhető az ISIL dzsihadisták ellen, akiket Washington Szíria destabilizálására bízott meg. Ez alatt Samantha azt érti, ha az oroszok nem jöttek volna a szírek segítségére, akkor Washington és az ISIL már rég elpusztította volna Szíriát, és nem lenne háború………

Az orosz kormány elég sok időt pazarolt el, míg végül arra a következtetésre jutott, hogy Washington a szír politikai stabilitás elpusztítására törekedik, és helyébe káoszt teremt.

Ugyanis az orosz kormány mindent megtett, hogy ne jusson erre a következtetésre, mert ha egyszer a diplomáciáról kiderül, hogy haszontalan, akkor az erővel erő áll szembe, ami ma azt jelenti, hogy termonukleáris háború és az élet a Földön véget ér……..

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________

Will Russia Surrender?

By Paul Craig Roberts

September 20, 2016 –  The Russian government’s sincere and diligent effort to prevent chaos in Syria and additional massive refugee flow into Europe, all the while avoiding conflict with Washington and its vassals, has been brought to an end by Washington’s intentional attack on a known Syrian army position, thus wrecking the cease fire agreement that Russia sacrificed so much to achieve.

The response to this fact by the Obama regime’s ambassador to the UN, Samantha Power, reveals that Washington will lie to the hilt in order to achieve its agenda of reducing Syria to the same chaos as Washington has reduced Iraq and Libya. Washington, and Washington alone, is responsible for the war in Syria. When the British Parliament and the Russian government blocked Obama’s intended US invasion of Syria, the Obama regime armed and financed jihadist mercenaries to invade Syria, pretending that the jihadists were Syrian rebels fighting for democracy in Syria. Samantha Power turned history upside down and blames the war on Russia’s intervention at the request of the Syrian government against the ISIL jihadists that Washington sent to destabilize Syria. What Samantha means is that if Russia had not come to the aid of Syria, Washington and ISIL would already have destroyed Syria, and there would be no war.

Ambassador Vitaly Churkin, Russia’s ambassador to the UN, said that in his 40 years of diplomacy he had never seen such a high-handed and demagogic performance as Samantha’s. Churkin seemed to imply that such an unrealistic and twisted response to known facts as Samantha delivered leaves him without hope of any successful diplomatic outcome.

If the Russian government has finally arrived at the conclusion that Washington is determined to destroy political stability in Syria and to replace it with chaos, it has taken a long time.

The Russian government has studiously avoided this conclusion, because once diplomacy is acknowledged as useless, force confronts force. In today’s context that means thermo-nuclear war and the end of life on Earth.

This is the reason that the Russian government has replied diplomatically to Washington’s coercive provocations, offering Washington cooperation in place of conflict.

However, Washington wants conflict. The Russians have pretended that Washington has a common interest with Russia in combating terrorism, but terrorism is Washington’s tool for destabilizing Syria, then Iran, and then the Muslim provinces of the Russian Federation and China.

Washington wants hegemeny not cooperation. Now that Samantha Power has made this so clear that the Russian government can no longer pretend otherwise, what will Russia (and China) do?

If Russia and China are not ready for the war that Washington is bringing to them, will they retreat in the face of the aggression, sacrificing Syria, the break-away Russian provinces from Ukraine, and the various disputed island issues in the Pacific Ocean while they gather their strength? Or will they decide to break-up the NATO alliance by making the cost of conflict very clear to Washington’s European vassals? Clearly, Europe has nothing to gain from Washington’s aggression against Russia and China.

Or is Russia unable to do anything now that diplomacy is a proven dead-end?

Perhaps this is the over-riding question. As far as someone who is not a member of the Russian government can tell, Russia is not completely in control of its destiny. Elements in the Russian government known as “Atlanticist Integrationists” believe that it is more important for Russia to be part of the West and to be integrated into the Western system than to be a sovereign country. They argue that if formerly great powers, such as Great Britain, Germany, and France, can profit from being American vassals, so can Russia.

Atlanticist Integrationists claim that Russia’s strategic nuclear capability and land mass means that Russia can maintain some sovereignty and only partially submit as a vassal. One problem with this position is that it assumes the neoconservatives are content with less than complete hegemony and would not capitalize on Russia’s weakened position to achieve full hegemony.

The Russian government probably still has hopes that at least some European governments will recognize their responsibility to avoid war and exit NATO, thus removing political cover for Washington’s aggression. Possibly there is some such hope, but the main European political figures are bought-and-paid-for by Washington. As a high US government official told me as long ago as the 1970s, “we own them; they belong to us.”

Not much hope can be found in the European media. Udo Ulfkotte, a former editor of Germany’s Frankfurter Allgemeine Zeitung, published a book in which he said that every significant European journalist was on the CIA’s payroll. http://www.zerohedge.com/news/2016-03-28/top-german-journalist-admits-mainstream-media-completely-fake-we-all-lie-cia

With politicians and media bought off, where can European leadership come from?

Europeans have become accustomed to their role as hired vassals. As no European politician or newspaper editor can assume that an act of rebellion would succeed, they are more likely to enjoy their life enriched by American gratuities than to take a risk for humanity.

The wider question is whether the extant socio-politico-economic systems can act in behalf of humanity. It is not clear that capitalist civilizations are capable of being humane, because worth is based on money, which makes greed and power the overpowering factors. It is possible that human evil and incompetence have destroyed not only the planet’s environment but also humane social systems. Globalism is not a scheme for cooperation. It is Washington’s scheme for American domination.

_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

(1962) Nyugaton Oroszországnak nincs partnere

VIP.138.

 

[Tibor bá’: Szívesebben adnám azt a címet: „Lehet, hogy Putyin hazaáruló?”]

Szerző Paul Craig Roberts

Az orosz kormány újra és újra ugyanúgy cselekszik, miközben eltérő eredményt vár. Az orosz kormány egymás után köt egyezséget Washingtonnal, Washington pedig folyamatosan megszegi azokat.

A legfrissebb eset, ami Einstein megfogalmazása szerint esztelenség, a legutolsó szíriai tűzszünet. Washington megszegte a megállapodást azzal, hogy elküldte vadászbombázóit, hogy letarolva a szír hadsereg állásait, aminek során megölt 62 szír katonát, megsebesített 100-at, lehetővé téve, hogy az ISIS újabb támadásra induljon.

2015 szeptemberében Oroszország jókora meglepetést okozott Washingtonnak, amikor az orosz légierő ISIS pozíciókat bombázott Szíriában, ami lehetővé tette, hogy a szír hadsereg visszaszerezze a kezdeményezést. Oroszország az ISIS elleni háború megnyerésének a kapujában állt, de váratlanul kivonta vadászbombázóit még mielőtt befejezték volna a vállalkozást. Ez lehetővé tette, hogy Amerika, vagy ügynökei felújítsák fegyverszállításukat az ISIS számára, akik így újra támadó készekké váltak……..

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

Russia Has No Partners In The West

By Paul Craig Roberts

The Russian government is doing the same thing over and over again and expecting different results. The Russian government keeps making agreements with Washington, and Washington keeps breaking them.

This latest exercise in what Einstein defined as insanity is the latest Syrian cease fire agreement. Washington broke the agreement by sending the US Air Force to bomb Syrian troop positions, killing 62 Syrian soldiers and wounding 100, thus clearing the way for ISIS to renew the attack.

Russia caught Washington off guard in September 2015 when the Russian Air Force was sent to bomb ISIS positions in Syria, thus enabling the Syrian Army to regain the initiative. Russia had the war against ISIS won, but pulled out unexpectedly before the job was done. This allowed the US or its agents to resupply ISIS, which renewed the attack.

So Russia had to return to Syria. In the interval Washington had inserted itself. Now the Russian air attacks on ISIS are more complicated, as is the sky over Syria. Russia notifies Washington of its planned attacks on ISIS, and Washington warns ISIS and perhaps Turkey which shot down a Russian plane. Nevertheless, the Syrian Army gained ground.

But each time victory was stymied by “peace talks” or a “cease fire,” during which the US supported forces would regroup. Consequently, a war that Russia and Syria could have already won continues, and with a new element. Now Washington has directly attacked the Syrian army.

The US military claims it thought it was striking ISIS. Think about that a minute. The US claims to be a military superpower. It spies on the entire world, even on the personal emails and cell phone calls of its European vassals. Yet, somehow all this spy power failed to differentiate a known Syrian Army position from ISIS. If we believe that, we must conclude that the US is militarily incompetent.

This is what has happened: Prior to the current “cease fire,” the Russians could attack the US-supported jihadists, but the US could not attack Syrian forces directly, only through its jihadist proxies. The US has used the “cease fire” to create a precedent for US direct attacks on the Syrian Army.

The Russians, who almost had the war won, have shifted their focus to “peace talks” and “cease fires” that the US has used to introduce Washington’s direct participation into the conflict.

It is a mystery that the Russian government believes Washington and Moscow have any common interest in the outcome in Syria. Washington’s interest is to remove Assad and put Syria into the chaos that rules in Libya and Iraq. Russia’s interest is to stabilize Syria as a bulwark against the spread of jihadism. It is extraordinary that the Russian government is so misinformed that it thinks Moscow and Washington have a common interest in fighting terrorism, when terrorism is Washington’s weapon for destabilizing the Middle East.

How can the Russian memory be so short. Washington promised Gorbachev that if he permitted the reunification of Germany, NATO would not move one inch to the East. But the Clinton regime placed NATO on Russia’s border.

The George W. Bush regime violated the ABM Treaty by pulling out of it, and the Obama regime is putting missile bases on Russia’s border.

The neoconservatives deep-sixed no first use of nuclear weapons and elevated them to pre-emptive first strike in US war doctrine.

The Obama regime overthrew the Ukrainian government and installed a US puppet government in a former constituent part of Russia. The puppet government launched a war against the Russian populations in Ukraine, causing secession movements that Washington has mischaracterized as “Russian invasion and annexation.”

Yet, the Russian government thinks Washington is a “partner” with whom it has common interests.

_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________

(1961) Putyin udvariasan felvázolta csodálatát a nyugati hülyeséggel kapcsolatban

VIP.137.

Tibor bá’ megjegyzése: Már többen érdeklődtek, miért foglalkozom annyit Putyinnal, és miért fordítok oly gyakran Paul Craig Roberts munkáiból. Az indokaim a következők: A magyar média (kormány vagy ellenzék, tök mindegy) követi az amerikai mainstream médiát, ami az amerikai propaganda szócsöve, akik Putyin demonizálásán kívül semmi érdembelit nem közölnek. Putyin pillanatnyilag a világpolitika legfontosabb tényezője. Ennek ellenére megnyilvánulásai nem jutnak el a magyar olvasókhoz. Ezt a hiányt kívánom pótolni. Roberts pedig rálátásából kifolyólag az egyik legautentikusabb szerző.

Szerző: Paul Craig Roberts

A Bloomberg Businessweek riportere, John Micklethwait által készített interjúban Putyint megkérdezték Oroszország akarja-e földrajzilag kiterjeszteni befolyását. Erre a kérdésre Putyin a következő választ adta:……..

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________

Putin Politely Expresses His Amazement At Western Stupidity

By Paul Craig Roberts

September 14, 2016.  In an interview  with John Micklethwait of Bloomberg Businessweek, Putin was asked about Russia’s desire to expand its influence geographically.

Putin answered as follows:

“I think all sober-minded people who really are involved in politics understand that the idea of a Russian threat to, for example, the Baltics is complete madness. Are we really about to fight NATO? How many people live in NATO? About 600 million, correct? There are 146 million in Russia. Yes, we’re the biggest nuclear power. But do you really think that we’re about to conquer the Baltics using nuclear weapons? What is this madness? That’s the first point, but by no means the main point.

“The main point is something completely different. We have a very rich political experience, which consists of our being deeply convinced that you cannot do anything against the will of the people. Nothing against the will of the people can be done. And some of our partners don’t appear to understand this. When they remember Crimea, they try not to notice that the will of the people living in Crimea—where 70 percent of them are ethnic Russians and the rest speak Russian as if it’s their native language—was to join Russia. Those in the West simply try not to see this.

“In one place, Kosovo, the West invoked the will of the people, but not in Crimea. This is all a political game. So, to give reassurances, I can say that Russia has pursued and plans to pursue an absolutely peaceful foreign policy directed toward cooperation.

“As far as expanding our zone of influence is concerned, it took me nine hours to fly to Vladivostok from Moscow. This is about the same from Moscow to New York, through all of Eastern and Western Europe and the Atlantic Ocean. Do you think we need to expand something?”

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

(1955) Keserű szíriai bohózat

VIP.136.

 

Szerző: Eric Margolis

Micsoda felfordulás ez az esztelen szír háború, ahol Amerika által támogatott és fegyverekkel ellátott csoportok harcolnak Amerika által támogatott és fegyverekkel ellátott csoportokkal. Hogy a fenébe történhet ilyesmi?

Ennek az oka, hogy az Obama vezette Fehérház beindította a háborút, de elvesztette az irányítást felette. Amikor Amerikának erős elnöke van, az rendszerint képes a hadsereget és a titkos ügynökséget szigorúan kézben tartani. Viszont az Obama adminisztráció hadügyminisztériumában női stratégák ülnek, akiknél rosszabb vezetők XV. Lajos óta nem voltak. Ez utóbbi szeretőjét, Madame de Pompadour-t tette meg a francia haderő vezetőjévé a Hétéves Háború alatt. A poroszok a franciákat ripityomra verték. A porosz Nagy Frigyes, a franciák ellensége, kutyáját elnevezte „la Pompadour”-nak.

Vissza az amerikaiakhoz! Az amerikaiak két támadó egysége a Pentagon és a CIA külön-külön indultak Szíria ellen, és egyre növekvő versengés alakult ki az amerikai hadsereg és a CIA katonai szárnya között.

Mivel a Fehérház elképesztő hozzá nem értéséből az amerikai haderőnek elege lett, elindították és Szíriában végig támogatták saját lázadó csoportjaikat, miközben a CIA ugyanezt tette.

Mivel Szíriában és Irakban az amerikaiak által támogatott csoportok között hamarosan összecsapások alakultak ki. Az Amerikai Különleges Erők beléptek a szíriai és iraki háborúba, illetve legújabba Líbiában is……..

A szerzőről: Eric S. Margolis díjnyertes, nemzetközi szindikátus kolumnista. Cikkei megjelennek a New York Times, the International Herald Tribune the Los Angeles Times, Times of London, the Gulf Times, the Khaleej Times, Nation – sajtótermékekben.

_________________________________________________________
A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

Pentagon And CIA at War in Syria

By Eric Margolis

September 03,  –  What a mess! In the crazy Syrian war, US-backed and armed groups are fighting other US-backed rebel groups. How can this be?

It is so because the Obama White House had stirred up the war in Syria but then lost control of the process. When the US has a strong president, he can usually keep the military and intelligence agencies on a tight leash.

But the Obama administration has had a weak secretary of defense and a bunch of lady strategists who are the worst military commanders since Louis XV, who put his mistress, Madame de Pompadour, in charge of French military forces during the Seven Year’s War. The French were routed by the Prussians. France’s foe, Frederick the Great of Prussia, named one of his dogs, “la Pompadour.”

As a result, the two arms of offensive US strategic power, the Pentagon, and CIA, went separate ways in Syria. Growing competition between the US military and militarized CIA broke into the open in Syria.

Fed up with the astounding incompetence of the White House, the US military launched and supported its own rebel groups in Syria, while CIA did the same.

Fighting soon after erupted in Syria and Iraq between the US-backed groups. US Special Forces joined the fighting in Syria, Iraq and most lately, Libya.

The well-publicized atrocities, like mass murders and decapitations, greatly embarrassed Washington, making it harder to portray their jihadi wildmen as liberators. The only thing exceptional about US policy in Syria was its astounding incompetence.

Few can keep track of the 1,000 groups of jihadis that keep changing their names and shifting alliances. Throw in Turkomans, Yazidis, Armenians, Nestorians, Druze, Circassians, Alawis, Assyrians and Palestinians. Oh yes, and the Alevis.

Meanwhile, ISIS was inflicting mayhem in Syria and Iraq. But who really is ISIS? A few thousand twenty-something hooligans with little knowledge of Islam but a burning desire to dynamite the existing order and a sharp media sense. The leadership of these turbaned anarchists appears to have formed in US prison camps in Afghanistan.

The US, Saudi Arabia, and Turkey armed and financed ISIS as a weapon to unleash on Syria, which was an ally of Iran that refused to take orders from the Western powers. The west bears a heavy responsibility for the deaths of 450,000 Syrians, at least half the nation of 23 million becoming refugees, and destruction of this once lovely country.

At some point, ISIS shook off its western tutors and literally ran amok. But the US has not yet made a concerted attempt to crush ISIS because of its continuing usefulness in Syria and in the US, where ISIS has become the favorite whipping boy of politicians.

Next, come the Kurds, an ancient Indo-European stateless people spread across Turkey, Iraq, Iran and Syria. They have been denied a national state by the western powers since WWI. Kurdish rebels in Iraq have been armed and financed by Israel since the 1970’s.

When America’s Arab jihadists proved militarily feeble, the US turned to the Kurds, who are renowned fighters, arming and financing the Kurdish Syrian YPG which is part of the well-known PKK rebel group that fights Turkey.

I covered the Turkish-Kurdish conflict in eastern Anatolia in the 1980’s in which some 40,000 died.

Turkey is now again battling a rising wave of Kurdish attacks that caused the Turks to probe into northern Syria to prevent a link-up of advancing Kurdish rebel forces.

So, Turkey, a key American ally, is now battling CIA-backed Kurdish groups in Syria. Eighty percent of Turks believe the recent failed coup in Turkey was mounted by the US – not the White House, but by the Pentagon which has always been joined at the hip to Turkey’s military.

This major Turkish-Kurdish crisis was perfectly predictable, but the obtuse junior warriors of the Obama administration failed to grasp this point.

Now the Russians have entered the fray in an effort to prevent their ally, Bashar Assad, from being overthrow by western powers. Also perfectly predictable. Russia claimed to be bombing ISIS but in fact, is targeting US-backed groups. Washington is outraged that the wicked Russians are doing in the Mideast what the US has done for decades.

The US and Russia now both claim to have killed a senior ISIS commander in an air strike. Their warplanes are dodging one another, creating a perfect scenario for a head-on clash at a time when neocons in the US are agitating for war with Russia.

Does anyone think poor, demolished Syria is worth the price? Hatred for the US is now seething in Turkey and across the Mideast. Hundreds of millions of US tax dollars have been wasted in this cruel, pointless war.

Time for the US to stop stirring this witch’s brew.

Eric S. Margolis is an award-winning, internationally syndicated columnist. His articles have appeared in the New York Times, the International Herald Tribune the Los Angeles Times, Times of London, the Gulf Times, the Khaleej Times, Nation –


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________