2014-02-12 nap bejegyzései

(1302) Arat a rák

Tibor bá’ online

 

~ab108A WHO (World Health Organisation) szerint a következő 20 év alatt a rákáldozatok száma, az egész Világra nézve, 70 százalékkal fog megnőni. Én magam, már a hatvanas években rádöbbentem, hogy a rákot nem lehet legyőzni, olyannyira, hogy huszonéves koromban komolyan fontolóra vettem a rákkutatáshoz való csatlakozásomat. Ez nem következett be, de az eseményeket figyelemmel kisérve, tapasztalhattam, hogy elég nagy gyakorisággal jelennek meg rákellenes csodaszerek, amikbe a szerencsétlen áldozatok úgy kapaszkodnak, mint fuldokló a szalmaszálba. Nézeteimmel egybecseng a World Cancer Report (A rák világ jelentése) nyilatkozata, ami szerint alaptalan azt feltételezni, hogy gyógyítással el tudjuk kerülni a betegség terjedését. Még a leggazdagabb országoknak is komoly nehézségeket fog okozni a rákkezelések csillagokba repülő költsége, a szegényebb országok pedig nem fognak tudni lépést tartani.

Számokban kifejezve a Világban 12,7 millió új esetet diagnosztizáltak 2008-ba, ami 2012-re 14,1 millióra nőtt, 8,2 millió haláleset mellett. A következő 20 év alatt ez a szám eléri a 25 milliót, ami 70 százalékos növekedést jelent. Ez tehát a WHO jelentés a The Guardian szerint. http://www.theguardian.com/society/2014/feb/03/worldwide-cancer-cases-soar-next-20-years

A női emlő rákos sejtjei (ha nemkevertem őket össze) :D
A női emlő rákos sejtjei (ha nemkevertem őket össze) 😀

Igen ám, de február 4-én nálunk ez így jelent meg: Magyar szabadalom a ”Természetes Tumorellenes Védelem” –  A rák az egyik vezető halál ok az egész világon: a WHO becslései szerint évente mintegy 84 millió ember hal meg daganatos betegségek következtében, mivel nem részesülhetnek a betegség elleni kezelésekben. A 8,2 millió elég messze esik a 84 milliótól. melyik szám a helyes? Ki tévedett egy nagyságrendet? Ezt csak úgy mellesleg kérdezem, mert különben mindegy. A trend az érdekes. http://nepszava.hu/cikk/1009902-magyar-szabadalom-a-termeszetes-tumorellenes-vedelem

A szegényebb országok esetében – és ugye mi ide tartozunk – a fertőzésből származó rákok, mint például a méhnyakszáj rák, fog gondot okozni, ami rendkívül elterjedt olyan országokban, ahol nincs szervezett szűrés, és nem alkalmazzák a HPV vakcinát. Szerencsére fiatal lányok esetében ezt most nálunk elkezdték komolyan szorgalmazni.

Gazdagabb országokban az élelmiszeripar által feldolgozott ételek tömeges fogyasztása, a dohánytermékek, és az alkohol következményeinek lehetünk a tanúi, de az okok között fel szokás sorolni a fizikai aktivitás majd teljes hiányát is. Felesleges részletezni, végeredményben arról van szó, hogy a modern jólét járulékai okozzák a rák terjedését, de az emberiség ezt is felvállalja a közlekedési balesetek, az atom reaktorok balesetei mellé. Egyre szépülő új világ.

Aki többet akar megtudni:  kattintson ide.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
________________________________________________