2014-02-06 nap bejegyzései

Breaking news

Úgy tűnik a nyár nem lesz túl meleg

nagy valószínűséggel nem lesz El Nino év

 

Nearly all model forecasts indicate the persistence of ENSO-neutral (Niño-3.4 index between -0.5°C and 0.5°C) through the Northern Hemisphere spring 2014, but afterwards, an increasing number of models suggest the possible onset of El Niño (Fig. 6).  Strong surface westerly winds in the western Pacific and the slight eastward shift of above-average temperatures in the subsurface western Pacific potentially portend warming in the coming months.  However, the spring is also historically associated with lower forecast skill, so the chance of El Niño developing after the spring is not much different from ENSO-neutral.  The consensus forecast is for ENSO-neutral to continue through the Northern Hemisphere spring 2014 (see CPC/IRI consensus forecast).

________________________________________________________
________________________________________________________
__________________________________________________

Egy kis exkuzálás

 

Nekem már akkor volt mobil telefonom, amikor még csak az M-utak mentén volt térerő és az SMS csak a jövő zenéje volt. Aztán, amikor kiderült, hogy ezt a rendkívül hasznos találmányt az emberek életmódjuk megváltoztatására használják, jobban mondva már-már az életük függ tőle, a sajátomat felraktam a padlásra. Nincs mobilom, és nem is lesz, aki nekem telefonálni akar, ott a vonalas készülék. Punktum. Napjainkra azonban már ott tartunk, hogy a csecsemőkön kívül nincs ember szerte e határban, akinek ne lenne minimum egy okos telefonja, amit a bankok is tudnak. Így adódik, hogy mobil nélkül a bankolás egy kissé nehézkes, magyarul a pénzügyi forgalmamról csak a hónap végén értesülök egy teljesen közönséges, posta által kézbesített levélben. A befizetésekről tehát csak most értesültem. Ezért meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy megköszönjem:

B. Zoltánnak,

F. Zsoltnak,

H. Zsuzsannának,

S. Gabriellának, és

K. Csabának nagylelkű adományozását az elmúlt hónap folyamán.

P.S. PayPal adományozóknak E-mailben köszöntem meg nagylelkűségüket.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________

(1297) A bűnös magyar nemzet

Tibor bá’ online

 

~ab108Gábriel című posztom beszámol a megszállási emlékművel kapcsolatosa gondolataimról. Ez óriási vitát generált, mert a magyar zsidók és a velük együtt gondolkodók szerint aki nem ért velük egyet az antiszemita. Pillanatnyilag az történik, hogy zsidók taktikai megfontolásból a megszállási emlékművet történelemhamisításnak tekintik, mert szerintük a magyar nemzet a zsidók ellen elkövetett bűnöket át akarja tenni a megszálló németek vállaira.

Valójában az történik, hogy Bobkó Csaba (Arma Gedeon) elhíresült mondása szerint a zsidók úgy gondolják, hogy még a magyar váltóőr is bűnös, viszont a Hitlert segítő zsidók ártatlanok, csak a bőrüket mentették, miközben a magyar családoktól el volt várva a zsidók megmentése akár életük kockáztatása árán is.

„Csaba a blogján ismerteti a lengyel Ireneusz T. Lisiak “Hitler zsidó kollaboránsai” c. könyvét, amely a lengyeleket zsidó kárpótlási okokból ért nagyon hasonló vádakra válaszul eredeti zsidó holokauszt-túlélők beszámolói alapján feltárja a nácikkal kollaboráló zsidók megdöbbentő történetét.”

zsidókból álló gettó-rendőrség rohama
zsidókból álló gettó-rendőrség rohama

Rövid részlet a posztból: „A zsidó rendőrségnek már a kitelepítés előtt is nagyon rossz híre volt. Ellentétben a lengyel rendőrséggel, mely nem vett részt a munkatáborokba irányuló razziákban, a zsidó rendőrség belevetette magát ebbe az ocsmány munkába. Szintén kirívóan korrupt és demoralizált volt. Az aljasság mélypontját azonban csak a kitelepítés során érte el. Egyetlen tiltakozó szó sem hallatszott a visszataszító feladat ellen, mely a saját testvéreik mészárszékre hurcolását jelentette. A rendőrség lelkileg fel volt készítve erre a piszkos munkára, ezért buzgón hajtotta végre. Utólag észbontó belegondolni: hogyan történt, hogy zsidók – túlnyomórészt művelt emberek, volt ügyvédek (a zsidó rendőrség tisztjeinek többsége a háború előtt ügyvéd volt) – maguk nyújtottak segítő kezet saját testvéreik kiirtásához. Hogy került sor arra, hogy zsidók kézikocsikon gyerekeket és asszonyokat, öregeket és betegeket vonszoltak, tudva, hogy mind a mészárszékre mennek. (…). A zsidó rendőrség kegyetlensége nagyon gyakran nagyobb volt, mint a németeké, ukránoké, letteké. Nem egy búvóhelyet a zsidó rendőrség „fedezett fel”, amely „katolikusabb akart lenni a pápánál”, hogy a megszállók kedvében járjon. Menekülőket, akik eltűntek a német szeme elől, a zsidó rendőr kapott el (…). A zsidó rendőrség általában érthetetlenül, vadul brutális volt. Honnan jött ez a veszettség zsidóinknál? Mikor neveltük ki ilyen gyilkosok százait, akik az utcán kapják el a gyerekeket, a kocsira zsúfolják és húzzák őket az Umschlagra? (a bevagonírozó placcra) Mindennapos jelenség volt, hogy ezek a haramiák kezüknél és lábuknál fogva dobálták az asszonyokat a kocsikra (…)” (E. Ringelblum, „A varsói gettó krónikája 1939 szeptember – 1943 január”, Varsó, 1988, 426, 427, 428. old.”

A teljes anyagot elolvashatjátok Csaba honlapján: http://kitalaltujkor.blogspot.com/2014/02/add-hogy-gojok-kezebe-keruljunk-csak-ne.html

_________________________________________________________
_________________________________________________________
________________________________________________