(1302) Arat a rák

Tibor bá’ online

 

~ab108A WHO (World Health Organisation) szerint a következő 20 év alatt a rákáldozatok száma, az egész Világra nézve, 70 százalékkal fog megnőni. Én magam, már a hatvanas években rádöbbentem, hogy a rákot nem lehet legyőzni, olyannyira, hogy huszonéves koromban komolyan fontolóra vettem a rákkutatáshoz való csatlakozásomat. Ez nem következett be, de az eseményeket figyelemmel kisérve, tapasztalhattam, hogy elég nagy gyakorisággal jelennek meg rákellenes csodaszerek, amikbe a szerencsétlen áldozatok úgy kapaszkodnak, mint fuldokló a szalmaszálba. Nézeteimmel egybecseng a World Cancer Report (A rák világ jelentése) nyilatkozata, ami szerint alaptalan azt feltételezni, hogy gyógyítással el tudjuk kerülni a betegség terjedését. Még a leggazdagabb országoknak is komoly nehézségeket fog okozni a rákkezelések csillagokba repülő költsége, a szegényebb országok pedig nem fognak tudni lépést tartani.

Számokban kifejezve a Világban 12,7 millió új esetet diagnosztizáltak 2008-ba, ami 2012-re 14,1 millióra nőtt, 8,2 millió haláleset mellett. A következő 20 év alatt ez a szám eléri a 25 milliót, ami 70 százalékos növekedést jelent. Ez tehát a WHO jelentés a The Guardian szerint. http://www.theguardian.com/society/2014/feb/03/worldwide-cancer-cases-soar-next-20-years

A női emlő rákos sejtjei (ha nemkevertem őket össze) :D
A női emlő rákos sejtjei (ha nemkevertem őket össze) 😀

Igen ám, de február 4-én nálunk ez így jelent meg: Magyar szabadalom a ”Természetes Tumorellenes Védelem” –  A rák az egyik vezető halál ok az egész világon: a WHO becslései szerint évente mintegy 84 millió ember hal meg daganatos betegségek következtében, mivel nem részesülhetnek a betegség elleni kezelésekben. A 8,2 millió elég messze esik a 84 milliótól. melyik szám a helyes? Ki tévedett egy nagyságrendet? Ezt csak úgy mellesleg kérdezem, mert különben mindegy. A trend az érdekes. http://nepszava.hu/cikk/1009902-magyar-szabadalom-a-termeszetes-tumorellenes-vedelem

A szegényebb országok esetében – és ugye mi ide tartozunk – a fertőzésből származó rákok, mint például a méhnyakszáj rák, fog gondot okozni, ami rendkívül elterjedt olyan országokban, ahol nincs szervezett szűrés, és nem alkalmazzák a HPV vakcinát. Szerencsére fiatal lányok esetében ezt most nálunk elkezdték komolyan szorgalmazni.

Gazdagabb országokban az élelmiszeripar által feldolgozott ételek tömeges fogyasztása, a dohánytermékek, és az alkohol következményeinek lehetünk a tanúi, de az okok között fel szokás sorolni a fizikai aktivitás majd teljes hiányát is. Felesleges részletezni, végeredményben arról van szó, hogy a modern jólét járulékai okozzák a rák terjedését, de az emberiség ezt is felvállalja a közlekedési balesetek, az atom reaktorok balesetei mellé. Egyre szépülő új világ.

Aki többet akar megtudni:  kattintson ide.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
________________________________________________

13 gondolat erről: „(1302) Arat a rák

  1. A HPV oltás elég rossz példa volt.Szakértők csak 3-5 évre becsülik az általa nyújtott védettséget, miközben az igazi rákveszély 20-40 évvel később jelentkezik majd. Egy nagy ívű költséghatékonysági elemzés szerint, ha a védettség 10 évig tartana, már akkor sem érné meg a tömeges oltás. A súlyos mellékhatásokról nem is beszélve. Az indiai kormány pl. felfüggesztette az oltást a gyermekek halála vagy betegsége (Guillain-Barré-szindróma) miatt.De már itt Európában is több helyen felfüggesztették.

  2. Hétmilliárd földlakó közül évente tizenkét és félmillió
    azaz 20 év alatt 250 000 rákhalott,
    ami a világ lakosságának huszonnyolcad része.
    Tehát 20 év alatt minden huszonnyolcadik ember meghal rákban.
    Úgy tekintettem hogy akinél rákot diagnosztizálnak
    az meg is hal a következő húsz évben
    ami egyébként nem biztos.
    Sokkal nagyobbnak gondoltam ezt a számot.
    40 alatt minden 56. ez 2 % alatt van.
    Nem tévedés ez ?

  3. 2.Kis elírás.Nem 250 ezer hanem 250 millió 20 év alatt.
    Lehet hogy az elöregedés az oka.Muszáj hogy degenerálódjanak a sejtek.Ezt leginkább a bőrön vesszük észre.Sok májfolt,kinövés jelzi időskorban hogy a dns már károsodott.Nyilván a a bensőnk is hasonló folyamaton esik át,aztán egyszer beüt a krach.
    Talán érdemes lenne Tibor bá’ étrendjét lemásolni.Elvégre 81 év az elég szép teljesítmény.gyanítom lesz az még 91 is.
    Kiváncsi lennék hogy Lenkey kókler vagy pedig pedig igaz-e az állítása hogy a legtöbb betegség hiánybetegség.

  4. Mostanában hallagattam Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök előadásait, amiben étrendükről és életmódunkról beszél.
    Ebből az derül ki, hogy a rák elsősorban életmódbetegség. Ezért
    Normális esetekben az immunrendszer egy elfogadható egyensúlyban tartja a ráksejtek kialakulását. De az életmódunk az immunrendszer gyengüléséhez vezet, a stresszel, a helytelen táplálkozással, az ülőmunkával, a túlzott higiéniával satöbbi.
    Tehát a rák gyógyítását az életmód gyógyításával kellene kezdeni.

    De hát itt megint beköszön a jó öreg konspiráció, hogy mi a kifizetődőbb hosszútávon az egészségiparnak? Gyógyítani vagy MEGgyógyítani?

    Ha a blog többi bekjegyzéseiben tutira vesszük, hogy az élet más területein fejőstehénnek tartanak bennünket mindenféle globális hatalmak, akkor nem kellene berzenkedni az ötlettől, hogy a modern orvostudomány sem különb a többi gigapénzes szektortól, mint például az energiaipar vagy a bankrendszer.
    Ha sikerül a dolgokat egészükben nézni, akkor rájöhetünk, hogy a rákot mégcsak nem is az életmód gyógyításával kell kezelni, hanem a társadalom megjavításával.

    Tudom, sokkal jobb lenne, ha megtarthatnánk rosz szokásainkat és csak egy zöld bogyó bevételétől elmúlna a gyomorrák…
    EZÉRT van több pénz a zöld bogyó kutatásra, mint arra, hogy hogyan lehet elkerülni a rákot.

  5. 5:
    Nem CSAK azért van több rákbeteg, mert tovább élünk. Ok még az egyre több káros környezet szennyezés. Pl. kipufogó gáz, tartósító szerek, peszticidek, stb.

  6. Egyes nézetek szerint 120 évig élhetnénk, ha sikerülne egészségesen élnünk.

    Szerintem azt kellene nagyító alá venni, hogy miért van több kutatás a rák gyógyítása irányába mint a megelőzés irányába.
    Én úgy vélem, hogy a modern életmód fenntartása mellett a rák gyógyítása jövedelmezőbb mint a megelőzése.
    Hála a liberális gazdasági gondolkodásmód beszivárgásának az egészségügybe.
    Tudom, magamat ismétlem, de szerintem a problémákat a gyökereinél kell kezdeni megoldani, és nem a tüneteket elfedni.

  7. 6.Igen, én sem hiszem hogy ez így lenne, ez kicsit olyan önámítás, vigasztalódás. Érdekes lenne egy kimutatás, hogy a régebbi korokban mennyire volt a rák jellemző, pár száz évvel ezelőtt, vagy még régebben, amolyan történelmi rákstatisztika.

  8. 8: „mennyire volt a rák jellemző”

    Amíg nem volt rendszeres boncolás, a halál oka sem vált mindig ismerté, de van egy olyan tippem, hogy amikor „szemmel vertek”, „megátkoztak” valakit és az „elsorvadt” és meghalt, az jó eséllyel rákos lehetett.

    Az 1900-as évek elejétől már regényekben is megjelenik a rák, mint halál ok, tehát onnantól már biztosan közismert betegség – bár egyéb ‘divatos’ bajok, mint a tbc, nemi betegségek, fertőző betegségek (spanyol nátha) stb. valószínűleg nagyobb arányban gyérítették a népességet és ezért a rák nem volt feltűnően tömeges halál ok /elpatkoltak, még mielőtt a rák kifejlődött volna/. Szóval lehet, hogy a rák azért (is) került előtérbe napjainkra, mert a többi halálos betegséget viszont sikerült gyógyítani és ezzel párhuzamosan nőtt az átlagos életkor. Ez persze egyáltalán nem zárja ki a civilizációs ártalmak káros hatását.

  9. Nagyfaterom 92 éves, köszöni szépen jól van, csak a térde fáj, és azon sopánkodik, hogy évente kell járnia dokihoz a jogsi meghosszabbítás miatt. Hozzáteszem mai napig vezet, mögötte van több mint 5 millió megtett km…

    Mi a titka az öregnek? Reggelente 2 cent diólikőr pálinkával felöntve(magában túl édes a likőr, tiszta pálinkától ég a gyomra:) Reggelente tejeskávé lekváros kenyérrel, ebédre ami van, de lecsúszik a szalonna, pörkölt,disznóság, és jó sok kenyér. Teát csak cukorral issza, ha a bor nem elég édes azt is 🙂 Nagyfater kilószámra eszi a cukrot, de nem cukros, és már nem is lesz az… Ennyit a szerencsés adottságokról 🙂

  10. 10:
    A nagyfaternek az a mázlija, hogy 1922-ben született és nem 1972-ben. Ennyi! A többi ebből fakad.

  11. Tisztelt Tibor bá’, a méreteit, elterjedtségét és veszélyességét illetően első számú rákkeltő; az új fejlesztésű dízelmotorok égésterméke egy külön posztot érdemelne. Ez a nanorészecskékből álló, majdnem szagtalan gáz – anélkül, hogy észrevennék – a beszívott levegővel mindannyiunkat fertőz, nap mint nap! Sajnálatos módon a téma teljes mértékben agyon van hallgatva; eközben a dízelmotoros autók lassan kiszorítják a benzineseket.

  12. http://tinyurl.hu/1WbG/
    Újabb cikk jelent meg, amely azt taglalja, hogy a rák régóta velünk van és a gyakorisága sem volt olyan kicsi, mint ahogy ma gondoljuk. A cikk szerzője kutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük