2014-08-18 nap bejegyzései

(1445) Kapcsolat-kapcsolat

Tibor bá’ online

 

~q259Valamikor régen a Nő és Férfi közötti kapcsolat egy életre szólt. Húsz éve minden második házasság válásba torkolt. Ma meg már nem is igen házasodnak. A szakemberek pedig tanácsokkal teli cikkeket írnak a különböző életmód formáló magazinokba. Kérdés, léteznek-e használható tanácsok egy kapcsolat minőségének a fenntartásához, mert tényleg nem mindegy miként alakul az ember élete.

Több száz házaspárt vizsgáltak újból és újból, és írtak ezekről hangzatos címek alatt tucatnyi könyvet. Ezeket átböngészve nem születtek eget rengető eredmények, de azért kiderült néhány érdekes dolog. Például a boldog kapcsolatok esetében a párok, sok-sok év után is gyakran dicsérik egymást. Semmibe se kerül, mégis sokat jelent, ha a férj időnként megjegyzi még mindig milyen szép és kívánatos a felesége, amiért cserében azt hallhatja, hogy ő meg milyen ügyes, okos és milyen jó vele együtt élni.

Az is fontosnak tűnik, ha a párok időnként elbeszélgetnek egymással, de nem a szokásos dolgokról. Kérdezd meg – így a jó tanács – a feleségedtől, melyik a kedvenc filmje és miért pont az. A férjtől pedig, mi gyermekkorának legkedvesebb emléke. A lényeg a kizökkenés a napi rutinból. A lényeg a kapcsolat tartása.

Ha a házastársad valamivel felbosszant –mert legyünk őszinték, a hosszú évek alatt ez is előfordulhat – veszekedés helyett gondold át, mik azok a dolgok, amiket szeretsz benne. Ne feledd, senki se szereti, ha állandóan kritizálják, és sohase dicsérik.

Elvált nők és férfiak megkérdezéseiből kiderült, hogy végső fokon a szétválás oka az őszinteség hiánya volt. Ez kis apró, sokszor jóindulatú csalásokkal kezdődik, ami oda vezethet, hogy mind a két félnek kétségei támadnak a másik őszinteségét illetően. Az élet viszontagságait nem lehet úgy elviselni, ha az ember élete párjában se bízhat.

És hitted volna? Szexszelj, akkor is, ha éppen nincs hozzá sok kedved. Időnként egy aktus felfrissíti az érzelmeket. Bármekkora is a szeretet, az elhanyagolt szexuális kapcsolat ellaposítja az érzelmeket. Rutinná degradálja az együttélést. Ha a hosszú évek múlásával a szexuális vágy lecsökken, az könnyen helyettesíthető egy kis figyelemmel. Csodásra képes a mindennapokban, ha a férj „csak úgy” megcirógatja a feleség melleit, a feleség pedig „véletlenül” rajta felejti a kezét a férj hímtagján. Ha nem szokás nálatok, próbáld ki, a hatás fenomenális lehet.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
______________________________________________