2014-08-04 nap bejegyzései

(1435) Az elcseszett pávatánc

Tibor bá’ online

 

~q400Van egy olyan magyar mondás, hogy a fák nem nőnek az égig, amit egyes fák nem vesznek tudomásul, mert gyors növekedésük közben elveszítik józan eszüket, ha ilyennel egyáltalán rendelkeztek. Ez most természetesen az aranyérmes magyar fő pávatáncosnak szól.

Orbán Viktor több éves pávatáncolás után beavatta az országot e nemes tudomány rejtelmeibe. A kolbásztöltő, kisüsti pálinkát főző magyar miniszterelnök nagy ívben tesz a diplomáciára, mert tapasztalatai szerint gól sose születik tárgyalásból, kizárólag csak abból lesz gól, ha a csatár kiugrik és merészen a kapura tör, természetesen a labdával együtt. És ez működött.

Működött, mert a brüsszeli diplomaták nem tudtak vele mit kezdeni. Amikor az Európai Unió alapokmányát szerkesztették eszükbe se jutott, hogy egy felcsúti tahóból is lehet miniszterelnök, aki elnyert pozíciója ellenére úgy fog viselkedni, ahogy az a magyar falvak kocsmáiban honos. Orbán pávatáncának egyszerűen nincs ellenszere.

Most azonban megfordult a szél járása, Orbán – a lelkesen tapsoló góbéktól körülvéve – kijelentette, hogy kell a fenének a demokrácia. Ez eddig rendben van, Washington csak papol a demokráciáról és az emberi jogokról, de ha az érdeke úgy kívánja, nagy ívben tojik rá. De Orbán itt nem állt meg, azzal is előrukkolt, hogy Putyint kell követni, mert az a siker záloga.

El tudom képzelni, hogy normál körülmények között Washington még ezt is lenyelte volna, sőt az amerikai zsidóság (ami ugyebár megszabja az amerikai külpolitikát) még a hisztérikusan megtámadott emlékmű ügyre se kapta volna fel a fejét. Na, de Putyin, pont most.

Én nem kapok a miniszterelnöki hivataltól sok millió forintot tanácsadás címen, ezért kénytelen vagyok ingyen előállni az elképzelésemmel. Amikor Amerika ki akar nyírni egy országot (és teljesen mindegy milyen okból kifolyólag) akkor azzal nyit, hogy az ország (Irak, Líbia, Szíria….) vezetőjét kikiáltja veszélyesnek az emberiségre nézve, amit a szakzsargon démonizálásnak nevez. A legfrissebb démont ebben a pillanatban úgy hívják, hogy Vlagyimir Putyin, akit el kell pusztítani. Vagyis jelenleg annál nagyobb hülyeséget nem lehet elkövetni, mint Putyinhoz kötni az ország szekerének a rúdját, ahelyett, hogy nullifikálta volna a paksi szerződést. De ha ez nem jutott az eszébe, akkor csak arra kellett volna felfigyelnie, hogy a kis Antant hogyan helyezkedik.

Egy-kéz éve gondoltam is rá, 500 év után ez lesz az első háború, ahol végre a nyertes oldalon fogunk állni. Egy nagy frászt, az utolsó pillanatban ezt is elcsesszük. 😀

________________________________________________________________
________________________________________________________________
__________________________________________