2014-08-05 nap bejegyzései

(1436) Game over

Tibor bá’ online

 

~q400Bármennyire is tiltakoznak néhányan ellene, péntek óta sorra kapom a nyugati posztokat, ahol minden blogger az egyre valószínűbb III.V.h-ról elmélkedik. A „hangulat” pont olyan, mint 1914 tavasza. Mindenki a háború elkerüléséről beszélt, de akik számítottak pontosan a háborúra készültek fel.

Ha a mai eseményeket elemezzük, egyértelműen az jön le, hogy az amerikai háttérhatalom háborút akar (vagy ez egy veszélyes és kolosszális blöff). A mainstream média pedig ezt kiszolgálja. Teszik ezt annak ellenére, hogy minden kicsit is tájékozott ember tudja, hogy egy világháború kizárólag termonukleáris háború lehet, amit a nyertes is elveszíti. De a döntéshozók úgy gondolják, hogy VIP bunkereikben ők egészen biztosan túl fogják élni. Nem fogják. De a sarokba szorított oroszlán bármire képes és nemigen van tekintettel saját életére se.

Most nézzük a tényt, ami az összes kommentáló szerint a háború irányába mutat!

Ha egy ország alapvető érdekeit oly mértékben sértik, ahogy ezt most az USA és az EU teszi Oroszországgal szemben, az felér egy hadüzenettel. Washington már korábban is szorgalmazta az oroszok elleni szankció bevezetését, aminek az EU ellenállt, de most „megtört a jég”. A The Financial Times szerint „Az EU által bejelentett intézkedések célja, az orosz gazdaság megroppantása, és a  Kreml rá vétele, hogy hagyjon fel az ukrán szeparatisták segítésével.” Tessék felfigyelni a célra! „az orosz gazdaság megroppantása (to cripple the Russinan economy). Ez egy burkolt hadüzenet. — Ez engem a japán gazdasággal szembeni USA embargójára emlékeztet, ami egy nyílt háborús provokáció volt. Erre válaszolt Japán a Pearl Harbour megtámadásával 1941-ben. — Az embargó legújabb kibővítése elsősorban az ország jövőbéli olajkitermelésének a megakadályozására irányul. Miközben Obama kijelenti, hogy szó sincs új hidegháborúról. Jó lehet ez pontosan az. Ha egy ország alapvető érdekeit sértik az jelzi, hogy a diplomácián már átléptek. Ez a háború irányába mutató tett, főleg mert Oroszországot (ahogy Iránt is) arra kötelezik, hogy bizonyítsa a meg nem történést. Vagyis nem az USA bizonyítja a vádat, hanem a bizonyítási kényszert átpasszolja az ellenlábasokra. — Obama: „Mr Putyin választhat, vagy együttműködik (vagyis behódol Washingtonnak) vagy évtizedekre visszaveti a nemzetközi kapcsolatokat azzal, hogy nem hajlandó elismer Ukrajna jogát az önrendelkezéshez.” Ukrajna alatt természetesen a CIA által gerjesztett februári hatalomátvételt követő illegális kormányra gondol. Gerjesztés? A CIA által fizetett mesterlövők lőttek le rendőröket és tüntetőket, hogy mind a két oldal feltételezze a másik oldal fegyverhasználatát.

Ez a követelés azonban pont úgy nem teljesíthető, ahogy az I. v.h. előtt a szerbeknek adott ultimátum. Hogy a fenében tudna Putyin „együttműködni”, amikor Washington és az EU destabilizálja Ukrajnát azzal, hogy egy illegális rezsim mögé áll, amely embereket gyilkol kelet Ukrajnában, mert ellenállnak az illegálisan megkaparintott hatalomnak.

Washington pontosan tudja, hogy mi az igazság a lelőtt maláj géppel kapcsolatban, és azt is tudja, hogy az Ukrán destabilizálás nem Moszkva bűne. Más szavakkal teljesíthetetlen követeléssel állt elő. Ha egy követelés teljesíthetetlen, akkor már csak a háború van hátra. Lényegében Washington diplomáciai úton a következőket mondta Putyinnak: „Háború, vagy kinyalod az USA seggét.”

Mit jelent ez esetben a seggnyalás? Teret adni az amerikai hegemóniának, a Kínával kötött energia szerződés nullifikálása, a létrehozott, az IMF-fet kihívó nemzetközi bank visszamondása, és az amerikai dollár tartalék valuta szerepének a további elfogadása, végül nem ellenezni Washington intervencióját a tetszés szerint kiválasztott fejlődő országokban, ahol természeti kincsek kiaknázhatók. — Putyin ebbe egyszerűen nem mehet bele. A kérdés az, hogy Obama ezt komolyan gondolja-e? Háború, vagy valamelyik félnek engedni kell. Oroszország nem engedhet az igazságtalan követelésnek, mert a léte függ tőle. Washington se engedhet presztízs vesztesség nélkül. Ez a tökéletes helyzet a III. v.h. beindítására. Őszintén, Putyin helyében én már elindítottam volna a megelőző első támadást.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
______________________________________