(1445) Kapcsolat-kapcsolat

Tibor bá’ online

 

~q259Valamikor régen a Nő és Férfi közötti kapcsolat egy életre szólt. Húsz éve minden második házasság válásba torkolt. Ma meg már nem is igen házasodnak. A szakemberek pedig tanácsokkal teli cikkeket írnak a különböző életmód formáló magazinokba. Kérdés, léteznek-e használható tanácsok egy kapcsolat minőségének a fenntartásához, mert tényleg nem mindegy miként alakul az ember élete.

Több száz házaspárt vizsgáltak újból és újból, és írtak ezekről hangzatos címek alatt tucatnyi könyvet. Ezeket átböngészve nem születtek eget rengető eredmények, de azért kiderült néhány érdekes dolog. Például a boldog kapcsolatok esetében a párok, sok-sok év után is gyakran dicsérik egymást. Semmibe se kerül, mégis sokat jelent, ha a férj időnként megjegyzi még mindig milyen szép és kívánatos a felesége, amiért cserében azt hallhatja, hogy ő meg milyen ügyes, okos és milyen jó vele együtt élni.

Az is fontosnak tűnik, ha a párok időnként elbeszélgetnek egymással, de nem a szokásos dolgokról. Kérdezd meg – így a jó tanács – a feleségedtől, melyik a kedvenc filmje és miért pont az. A férjtől pedig, mi gyermekkorának legkedvesebb emléke. A lényeg a kizökkenés a napi rutinból. A lényeg a kapcsolat tartása.

Ha a házastársad valamivel felbosszant –mert legyünk őszinték, a hosszú évek alatt ez is előfordulhat – veszekedés helyett gondold át, mik azok a dolgok, amiket szeretsz benne. Ne feledd, senki se szereti, ha állandóan kritizálják, és sohase dicsérik.

Elvált nők és férfiak megkérdezéseiből kiderült, hogy végső fokon a szétválás oka az őszinteség hiánya volt. Ez kis apró, sokszor jóindulatú csalásokkal kezdődik, ami oda vezethet, hogy mind a két félnek kétségei támadnak a másik őszinteségét illetően. Az élet viszontagságait nem lehet úgy elviselni, ha az ember élete párjában se bízhat.

És hitted volna? Szexszelj, akkor is, ha éppen nincs hozzá sok kedved. Időnként egy aktus felfrissíti az érzelmeket. Bármekkora is a szeretet, az elhanyagolt szexuális kapcsolat ellaposítja az érzelmeket. Rutinná degradálja az együttélést. Ha a hosszú évek múlásával a szexuális vágy lecsökken, az könnyen helyettesíthető egy kis figyelemmel. Csodásra képes a mindennapokban, ha a férj „csak úgy” megcirógatja a feleség melleit, a feleség pedig „véletlenül” rajta felejti a kezét a férj hímtagján. Ha nem szokás nálatok, próbáld ki, a hatás fenomenális lehet.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
______________________________________________

15 gondolat erről: „(1445) Kapcsolat-kapcsolat

 1. Jó írás, mert megfogod a lényeget, és a tapasztalataim alapján mondom, hogy bizony így van ez…! 😉 🙂

  De ebben az EGÓ uralta, rohanó világban nehéz ezeket a többségnek megtennie, mert félre kell hozzá tenni az önzésünket, és ismernünk kell önmagunkat. Nos ez az emberek többségénél hibádzik, és rohangál a nagyvilágban a kronológiailag ugyan felnőtt nők, férfiak sokasága, csak közben még mindig az a „sérült kisgyerek” akit nem úgy szerettek gyermekkorában, ahogyan kellet volna.
  Így nem is lehet érett, felnőtt kapcsolatokat kialakítani, ahol nem a játszmák, hazugságok, az egyéni önzés, a másik támaszként (pótanya, pótapa) használata dominál, hanem egymás társai vagyunk.

  A szexualitás persze az érettség, egészséges önértékelés hiányában is működik, csak akkor az nem szeretkezés, hanem „dugás”, és nagyon nagy különbség van a kettő között! Ugyan úgy, mint az sem mindegy, hogy társunk van, vagy „csak” párunk.

  Szóval jó írás, de tényleg! 🙂

 2. 3:
  Köszönöm. Ugyanúgy gondolkodom, ahogy te – van ez így néha. 😉

 3. Kedves Tibor bá’

  Köszönöm a hatékony inspirációt.
  Az, hogy egy férfi és egy nő között hosszabb vagy rövidebb együttélés során mi történik és mi nem,a megélt realitások és érzelmek terén az mindörökre az ő titkuk marad és Istené.
  Az utolsó szó a hívők és az agnosztikusok kedvéért írtam , jómagam határozottan ateista vagyok.
  A nő a férfi és a megfigyelők eltérő helyiértékű „könyvelést” vezetnek a kapcsolat eseményeiről.
  A kapcsolatok három fő állapotát tartom nyilván.

  I. Paradicsomi : mindíg erre vágytunk és vérgre megkaptuk, boldogok vagyunk és nincsen de.
  II. Vannak kisebb nagyobb problémáink nem is mindig teljesen jelentéktelen nézeteltérések, viták, veszekedések ,de mindkét fél biztos benne ,hogy ezek dacára erősen akarja a kapcsolatot.
  III. Érik a válás,rendszeres durva perpartvarok , bármikor bekövezhet a „nincs többé visszaút” állapot.

  Meggyőződésem, hogy a pillanatnyi állapot nem kizárólag a résztvevőktől függ, külső tényezők is hangot kapnak, néha egészen sorsmeghatározó erővel.
  Nem kételkedek abban hogy igen sokat lehet tenni egy kapcsolat életéért ,de mégis úgy tartom, hogy lehet, hogy semmi nem elég.
  Ahogyan az emberi életen át a születéstől a halálig folyamatosan , úgy itt is igen jelentős tényező a szerencse.

 4. 5 Anonimus: Elgondolkodtató, amit írsz, sok igazság van benne….A II. halmazból a III.- ba nem szabad eljutni…Ehhez persze két ember kell és őszinteség, beszélgetés, úgy ahogy Tibor bá’ írta a posztban. Sajnos : „egyedül nem megy…”:)

 5. 7:

  Így igaz. A válások legnagyobb hányada azért következik be, mert valamelyik félnek (rendszerint a nő) eltitkolt szándékai vannak, ami magával vonja a titkolózást, elhallgatást, fondorlatoskodást. Ezek egy idő ujtán to9tálisan megmérgezik a kapcsolatot.

 6. 8

  Az emberek érzékenysége egyéni és időben is változó.
  Meg lehet úgy bántani valakit, annyira belegázolni az önérzetébe, hogy az már az utolsó csepp a pohárban.
  Manapság a Tv és a filmek erőteljesen lobbyznak a válás mellett.
  A fősodrat váláspárti,a válás lassan már követendő norma , egy egy 30 éves kapcsolat hovatovább az idióta a deviáns szininímája.
  A negyedik férj vagy feleség meg teljesen normális és „érthető”

 7. 10

  Életemben kétszer jutottam milliókhoz,
  mind a kétszer hajszál híján elváltunk.
  Nem viccelek.

 8. Egyébként meg pont a férfiak azok,a kik annyira félnek a házasságtól és az elkötelezettségtől.Nem a nők.A nők mindig a biztonságot keresik minden pasiban.De azok manapság mér ezt nem képesek megadni.Csak a farkukat nyújtogatnák aranytálcán a nőnek.

 9. 12.

  A hirtelen jött nagy pénz jelentős érzelmi próbatétel,
  ezt én is csak akkor hittem el, amikor velem is megtörtént.
  Láttam olyan embert, aki beleőrült, nem túlzok.

  Más.
  Miért kell minden új – esetleg férjjelölt – palinak egy rövid hét ismerkedés után gyorsan befogadni a hímtagját?

 10. Diorella, elhiszem, hogy a tapasztalataid ezt mondatják, de nagyon tévedsz, amikor ezeket mindenkire általánosítod.

  Egyrészt sok példa van szegénységben összekapaszkodó, egymást segítő házaspárokra. A másik oldalon pedig a pénztől szétmenő kapcsolatokra. (A szerelem pedig pénztől és mindentől függetlenül elmúlik, nem az tartja össze a házasságot.)

  Másrészt több barátom is van, aki feleségül akarta venni a barátnőjét, de az még nem akart gyereket, elköteleződést. Nem fekete-fehér a világ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük