2020-08-22 nap bejegyzései

(3288) Kínai vakcina

Tibor bá’ fordítása online

 

A kínai Covid-19 vakcina kábé 150 $ kerül, és ez év végére jöhetnek ki vele – állítja a gyártó Sinopharm vállalkozás igazgatója

forrás: RT

2020 végére kétkomponenses vakcina fog rendelkezésére állni az állampolgárok részére, jelezte a gyártó Sinopharm. Az ár nem lesz túl magas, biztosította a közvéleményt a gyógyszerészeti vállalkozás.

A Sinopharm vezérigazgatója, Liu Jingzhen úgy nyilatkozott a Guangming Daily napilapnak, hogy  cégének Covid-19 elleni vakcináján elkezdték a 3. fázisú klinikai vizsgálatot, ami alatt a vakcina hatékonyságát és biztonságosságát tesztelik nagyszámú önkéntesen.

A Sinopharm’s terméke minden valószínűség szerint 2020 decemberében kerül a piacra, állítja Liu, ha ez igaz, akkor ez pont egy évvel azt követően történik, hogy a halálos vírus megjelent a kínai fertőzés gócpontjában Wuhan-ban.

Az immunitás érdekében egy embernek két injekciót kell kapnia a vakcinából. A jó hír az, hogy a vakcina nem fog sokba kerülni, ígérte Liu. „Várhatóan néhány száz Juanba fog kerülni egy adag. A két adag kevesebbe fog kerülni 1000 juannál” (45.000 Ft.) állította.

A bejelentés közvetlenül azt követte, hogy Beijing szabadalmi védettséget biztosított az ország első vakcinájára Ad5-nCoV néven, amit egy másik biogyógyszerészeti cég, a CanSino Biologics gyárt és elkezdi 3. fázisú klinikai tesztelését Szaúd Arábiában és Mexikóban.

A jelentések szerint a CanSino reméli, hogy a 3. fázisú vizsgálatokat elkezdheti Brazíliában, Chile-ben és Oroszországban, ahol a múlt héten a világon először jegyeztek be, Sputnyik V név alatt koronavírus vakcinát. Az orosz vakcina a tervek szerint 2021 januárjától lesz kapható.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________