Netanjahu: Izrael egy lépésre van a háború megnyerésétől

Az izraeli kormányfő szerint országa egyetlen lépésre van a győzelemtől a Hamász elleni háborúban, a megállapodást a terrorszervezet akadályozza.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt közölte a kormány vasárnapi ülésének kezdetén, hogy egyetlen lépésre van a győzelem a Hamász elleni háborúban, és a terrorszervezet akadályozza a megállapodást.

Israel-Hamas War 2023: Netanyahu Visits West Bank
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő szerint egy lépésre vannak a győzelemtől / Fotó: Amos Ben Gershom/Israel Gpo

Netanjahu a kormányülés elején közölte, hogy fél év telt el a háború kezdete óta, és kijelentette, hogy az eredmények nagyszerűek. Utalt rá, hogy 133, a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz még mindig fogságban van.

Nem Izrael, hanem a Hamász akadályozza a megállapodást

– hangoztatta.

A kormányfő szerint a Hamász szélsőséges követeléseinek célja, hogy érintetlenül fennmaradjon a háború befejezésével. Hogy képes legyen túlélni, és talpra állni, veszélyeztetni állampolgáraikat és katonáikat.

„A behódolás a Hamász követeléseinek lehetővé tenné számára, hogy ígérete szerint újra és újra megpróbálja megismételni az október 7-i bűnöket. A Hamász azt reméli, hogy a kívülről és belülről érkező nyomás arra készteti Izraelt, hogy megadja magát ezeknek a szélsőséges követeléseknek. Ez nem fog megtörténni. Izrael kész az egyezségre, Izrael nem hajlandó megadni magát” – állította Netanjahu.

Izraelben „az emberek abszolút többsége egységes abban, hogy a győzelemig kell folytatni a harcot” – vélekedett a kormányfő.

22 gondolat erről: „Netanjahu: Izrael egy lépésre van a háború megnyerésétől

 1. Ó, persze.
  A múlt nyáron még tüntetéssorozat volt Izraelben, aztán októberben teret adtak a Hamasznak.
  Most a nagykövetség bombázással, Iránt és a Hezbolah-ot csalogatják.
  A jemeni szakembereket csakis egy szárazföldi offenzívával lehetne legyőzni, nem a levegőből.

 2. A Gázai övezetben már fél éve gyilkolászó izraeli hadsereg Dir el-Balah városkában halálos légicsapást mért az élelmiszerszállítmányt éppen kirakodott Worl Central Kitchen (WTC) nemzetközi segélyszervezet hét önkéntesére. Az áldozatok között van három brit állampolgár, korábban a Brit Hadsereg különleges egységeinek veteránja, akik a brit titkosszolgálat ügynökeként – segélymunkási feladatuk végzése mellett – a Hamász által a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok, illetve foglyul ejtett fegyveresek fogva tartásának helyét kívánták felderíteni – írja a maariv.co.il és a theguardian.com.

  A világ legerkölcsössebjei nem hazudtolták meg magukat.

  https://kuruc.info/r/67/272422/

 3. János.
  Izraeli balos pártok ugyanolyanok mint a magyar balosok.
  Választási vereség után utcára viszik a híveiket, hogy a hatalom átadását kikényszerítsék.
  Izraeli vezető balos katonatisztek a
  tartalékos szolgálat megtagadásával fenyegetőztek.
  Ez bátorította fel a Gázai hadsereget.
  Netanjahu kemény katona, harcolt az arabok ellen, soha nem adna teret Izrael elleni támadásra.

  Fényhozó Kerub
  Neked nincs információd mi történik Gázában?
  Gáza hadserege megtámadta Izraelt október hetedikén.
  Izrael hadserege ellentámadást indított Gáza hadserege ellen, a teljes megsemmisítése a cél.
  Ez a gázai hadsereg nem élheti túl az általa indított háborút.
  Újra kezdené a békekötés másnapján a zsidók legyilkolását a szokásos orvtámadásaival.
  A náci Németország hadseregét is teljesen felmorzsolták.
  Akkor senki sem sajnálta a német civileket, nőket, gyermekeket, nem vitték nekik élelmet, üzemanyagot, emberiességi indíttatásból.
  Gáza hadserege lövi a zsidó katonákat, mindennap zsidó katonákat gyilkolnak. Az ő áldozatuk nem hiábavaló, mert a vallási és faji alapon gyűlölködőket irtják ki.
  Egy tűzszünet, egy békekötés, az ő áldozatukat tenné értelmetlenné.
  Az izraeli balos ellenzék, külföldi antiszemitáktól kap támogatást, azért erőltetik a gázai hadsereg békénhagyását, túlélését, mert csak ott lehet zsidókat „jogosan” gyilkolni.
  Izrael bele van kényszerítve egy ostoba jóemberkedésbe.
  Ellentételezés nélkül beengedik Gázába a segélyszállítmányokat. (Utánpótlás)
  Csak az elrabolt emberek szabadon engedése után lenne szabad engedélyezni az élelem bevitelét, csak izraeli
  fennhatósága alatti menekült táborokba.

 4. 3. Sőt !

  Drezda barbár lebombázásáról is igen kevesen tudnak.
  Hasonlóan Churchill rasszista indíttatású döntéséről, ami milliók éhhalálához vezetett.

 5. Hitler annak a teóriájának keretében használta fel ezt a fogalmat, mely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett és ezért más országoknak el kell fogadniuk a németeknek a Lebensraum megszerzésére irányuló törekvéseit. A területi hódításokat szükségszerűnek tartották a túlnépesedés és az élelmiszer iránti szükségletek miatt. Ukrajnát a németek például Németország magtárának tartották. A Lebensraum kifejezés rasszista felhangja azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon (Uralkodó nép = Herrenvolk).

 6. Azt a háborút lehet megnyeri de mi lesz Iránnal?

  Durva fenyegetést tett Irán – Mi lesz a következménye?
  Az iráni haditengerészet parancsnoka bemondta, hogy az ország akár le is zárhatja a Hormuzi-szorost.

  portfolio.hu/gazdasag/20240409/durva-fenyegetest-tett-iran-mi-lesz-a-kovetkezmenye-679529

 7. Áthallásosak ezek a fogalmak.
  Nem tudom végül sikerül-e Bibinek az Endlösung.
  Egyébként pont ő állított szobrot nemrég valódi náci kollaboránsnak, Izrael egy korábbi miniszterelnökének is.

 8. 3.
  Bögözy Jánossy László

  Neked nincs fogalmad arról, mi történt Gázában és a térségben? Izrael születése óta erőszakot, vért és pusztítàst hozott a térségbe. Évtizedek óta gyilkolja válogatás nélkül a palesztinokat – akik most válaszcsapást hajtottak végre, kicsit javítva az arányokon..

 9. 9 Izrael létrejöttéig nem is létezett palesztin nép, csak egy terület, amit Palesztinának hívtak, és ott élő mindenféle gyülevész nép, többnyire arabok. Ezt a „palesztin” nemzeti identitást azóta találták ki, kifejezetten csak azért, hogy a zsidókat bosszantsák vele, és hogy gyúrni lehessen vele a vajszívű nemzetközi közvéleményt.

 10. 7, andrew

  A perzsák intelligens válasz(csapás)t fognak adni Izraelnek, legalábbis ezt mondta Juma imám a Baqiyatullah – ul – Azam mecsetben.
  Hiába csoportosítottak át „Netannyauék” a Golán – fennsíkra négy dandárt.

 11. Egy pakisztáni hacker fórumon péntek délután olvastam, hogy iráni informatikusok szerencsésen rászabadítottak bizonyos izraeli hálózatokra olyan vírust, ami téves következtetéseket fog generálni Irán katonai lépéseire vonatkozóan…ha esetleg valakit érdekel.

 12. Irán oktatja Izraelt és minden támogató országot.

  Törökország leállította az exportot. Más országok is tervezik.

  Az élelmiszer-és segélyszállító kamionokat megállító izraeli lakosság most bezzeg pánikol az üzletekben és a benzinkutakon.

  Eurázsia – európai energiaellátás ismét kérdéses, pláne, hogy március végén kilyukasztotta három orosz rakéta az ukrajnai gáztározót…

  Itthon meg a népek a nyaralást tervezik. Itt is hasítanak az emberek a szó pszichológiai értelmében.

 13. Simán beleférhet több újabb felvonás, pl. a jordán őstörténethez köthető jeruzsálemi Al-Aksza mecset – lebontása nélkül is.

  Mint ismeretes, hogy az orosz és iráni külügyminiszterek telefonon lecsekkolták a 2024. április 13.-i történéseket, az indított és elfogott (mert, nagy magasságban repültek) muskátli drónok, ballisztikus rakéták, ill. a fő rakéta kártételéről, továbbá, hogy drónok egy részét Jordániában szedte le a Tower 22 nevű, jenki bázis..stb.

  Jordánia szuverenitása, pont olyan mint az EU egyes tagországainak már nem létező függetlensége? Ha nem engedelmeskedsz, jól megfingatunk a gazdasági szankciókkal és létfontosságú exportcikkek megszüntetésével.

  A helyzet az, hogy a megtorlással várnak, amíg meg nem érkezik a technikai utánpótlás a Földközi – tenger egyik szigetéről.

  Hány milliárd dollárba került ez az egyéjszakás védekezés amúgy? Költségvetési tartalék hány védelezést bír el?

  Sőt, mit ne mondjak a Haaretz újság elsőosztályú elemzője – Chaim Levinson szerint, a háborút elvesztették.
  El lehet képzelni, hogy mennyi tüntetés folyik már Netanyjau elnök ellen, nyilván ezért tiltották be a 100 fő feletti csoportosulásokat.

  Mondjuk én többek közt azt szeretném, hogy a Zrínyi 2026 program során beszerzendő hadieszközöket le tudja nekünk még valahogy gyártani Izrael, mivel a jemeni huszik addig nem fognak leállni, míg partra nem száll a hegemón és csatlósai.

  Ebben az apránként romló biztonsági környezetben proaktívnak maradni Magyarországnak, hát…nem is tudom.

 14. Az Iráni támadás után most Izraelen van a sor hogy csinál e újabb válaszcsapást.Irán megmondta hogy ennyi volt az ellentámadás, részükről befejezve.
  Most már csak Izraelen múlik hogy eszkalálja e a dolgot, de nemkem úgy tűnik Irán békés és nem akar háborút.Ha lesz is Izraeli ellentámadás akkor
  Irán szerintem nem fogja lezárni a Hozmuszi szorost még.Legfeljebb majd az 5-6-ik ellencsapásnál.Kérdés hogy elmegy e addig izrael?

 15. 15, andrew

  Mivel a Patriot rakétákat (is) kilőtte Izrael, így Ukrajnának cirkálórakétákat tudnak – titokban -majd küldeni.
  A Vaskupolát pedig fel kell tölteni a légihídon odaszállított munícióval.

 16. A zsidó állam, Izrael és az általa elkövetett – nehezen tagadható náci tempók – mind az antiszemitizmus és a Holokauszt sajnálatos és tragikus következményei.
  Az antiszemitizmus pedig a másság iránt érzett averzió, félelem, irígység következménye.
  A szorongatott helyzetű, frusztrált Homo sapiens – zsidó vagy goj tökmindegy – paranoiás vademberhez hasonlóan, ott is ellenséget lát, ahol nincsen.
  Az életveszélyben lévő állattal azonos módon, elszántan, vakmerően, hevesen támad.
  Természetesen az Usa , az arabok, perzsák is megérik a pénzüket.

 17. 17 „Az antiszemitizmus pedig a másság iránt érzett averzió, félelem, irígység következménye.” – Messze nemcsak annak.

 18. 19 – Évezredek óta, akárhova mennek a zsidók, a befogadó ország mindig úgy érzékeli, hogy a zsidók tevékenysége veszélybe sodorja az ország érdekeit. Vajon mért lehet ez?

 19. Erre így még nem gondoltam, elmondod miért van ez ?

 20. 20 Ábel
  Nekem a szomszédom aki történelemtanár volt (még a II vh-ban már ő élt)azt mondta azért nem szeretik a zsidókat mert mindig csak kihasználták a másikat és például nem dolgoztak hanem csak mindig kereskedtek anno.Ő volt a nagyker ,kisker.A magyar paraszt meg dolgozott a földeken reggeltől estig kis pénzé.Övék volt pesten az a sok nagy régi bolt,gondolom ha magyarként nyitni akartál nemigen tudtál mert ellened szervezkedtek.Nézd azokban az időkben régen nem nézte egyik ország lakossága sem hogy ott élősködnek és tradingelnek rajtuk ők meg dolgoznak mert a piszkos munkát is meg kellett csinálni. Gondolom politikában is kevertek……Nemtudom talán Hitler sem véletlen nem szerette őket.
  Egy párhuzam:
  Én egy nagyobb cégnél dolgozok és 5 főnököm van (nem zsidók,most nem azért mondom, hanem magyarok) .Szóval nem értenek semmihez, managerek, de alap angollal beszélnek,főiskolájuk nincs, a nagy pénzt hazaviszik sokszor a semmiért holott szétoszthatnák a dolgozók között az ő bérüket és mindenki motiváltan jönne be dolgozni. Ja a főnik mellette még mogorvák is, néha lehúzzák a bónuszod, tényleg egy töketlen banda, ja és minden nap látod őket, és csak basztatják a dolgozókat, céges autót kapnak a picsájuk alá. Egymást bevédik, és haveri alapon megy minden.Ki kinek az ismerőse.A bónuszt nem az kapja aki sokat dolgozik hanem aki haver vagy épp a kisfőnök a sok közül még ha töketlen barom is .
  Épp mondtam egyik munkatársamnak múltkor hogy úgy gyűlölöm a főnököket mint Hitler a zsidókat:D Egyébként ha valakinek van ilyenben része akkor részben megérti azt hogy nagyjából mi volt a zsidógyűlölet régen. Nem vagyok antiszemita,ne essék félreértés.Viszont azt is megértettem mikor a gyűlölet odáig fajult hogy haláltáborokat építettek , én simán elvinném a főnökeim oda:D Egyébként ilyen piramidális elrendeződés a társadalmakban nem jó! Nem ezek voltak régen a közösségek hogy managereik voltak az emberhordáknak és egyébként látható is hogy nagyobb cégeknél bárhol halgatózol szinte mindenhol utálják a főnököket.Persze a piramidális elrendeződés a profitnak lehet jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük