Tibor’bá II.

A Beszéd

Az ország történetében a beszédeknek jelentős szerepe volt. Mindjárt a legelső írásos emlékünk is egy beszéd, Halotti beszéd (Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isá, por és homou vogymuk.)  A negyvennyolcas szabadságharcot is évekkel korábban elveszíthettük volna Kossuth ceglédi beszéde nélkül (Nem adjuk a szabadságunkat). A népi demokráciának becézett államkapitalizmus se lett volna simán bevezethető Rákosi Mátyás Kecskeméti beszéde nélkül (A TSzCs-k bejelentése). Nem csoda hát, hogy a jelenlegi miniszterelnökünk is felhagyott az orbitális hazudozásaival és belemondta a képünkbe az igazságot. Totális diktatúrára törekszem, mert meglehetősen egyéni elképzeléseimet csak, mint abszolút kényúr tudom megvalósítani. Ennyi, és nem több. Illetve, lehet még ragozni tovább.

Az ellenzékecskék és azok vezetői nyugodtan haza mehetnek, és amíg szép idő van, kimehetnek a még létező játszóterekre és homokozzanak egy nagyot. Nem lesz több választás, nincs rá szükség, Putyin se akar több választást, Erdogan se, a kínaiaknál meg különben se volt szokás választásokat tartami, és mégis évi 10 százalékos a GDP növekedésük.

És mi lesz? Ami Horthy alatt is volt, a hatalom közvetlen és közvetett kiszolgálóinak, közép vállalkozóktól felfelé (a kisvállalkozók felejtsék el), tőkéseknek, a középosztály legfelsőbb rétegének, összegezve talán egy millió magyarnak jó lesz, vagy legalább is elfogadható, a többi pedig mehet a lecsóba. És miért? Mert Orbán ezt sütötte ki. – A nagy kérdés, hogy a nemzet megengedheti-e magának, hogy lemondjon a magyarság 90 százalékáról? Egy ilyen tragédiánk már volt, 1526-ban a török invázió idején a nemzet 90 százalékát nem mozgósították, mert – ahogy most se – tartoztak hivatalosan a nemzethez.

Ha az emberiség megússza a termonukleáris háborút, a globális felmelegedés hatásait, a fertőző betegségek járványait…. stb. Nekünk még ezen felül meg kell(ene) úsznunk a nemzet szétverését, az 1100 éves haza átadását másoknak.

 

56 gondolat erről: „Tibor’bá II.

 1. Kíváncsi lennék, mégis melyik beszédre írta ezt Tibor bá…

 2. Naponta – ez a nemes tradíció – egy új post.
  Ettől lenne itt újra pezsgő élet.
  Enélkül halvány az érdeklődés.

 3. Szerintem bőven jó akár hetente is egy poszt vagy ritkábban is .Nem várhatjuk el Évától hogy egész nap a bloggal foglalkozzon.Alapvetően a világ eseményei kezdenek felgyorsulni és szerintem az a fontos hogy itt a blogon maradottak kövessük az eseményeket az armageddonig. Azt mondom még új cikk nélkül is tudunk miről beszélni:Iráni, ukrajnai háború, felmelegedés stb…. Szerintem pont jó így ahogy van.

 4. Nálunk se rózsás a helyzet, de Brüsszel épp a napokban bizonyította, hogy még annál is sokkal rosszabbul állnak a demokráciával.
  24.hu/kulfold/2024/04/16/betiltas-brusszel-orban-viktor-natcon/

 5. 6 Számomra elképesztő már az is, hogy nyugaton egyre több helyen iszlamista hódítókat választanak polgármesteri és hasonló pozíciókba, és most egyértelműen kiderült ebből az esetből is, hogy ezeknek a figuráknak halvány gőzük sincs az európai értékekről, a demokráciáról és a szólásszabadságról.

  Ha olvasnád a konzervatív nyugati sajtót, látnád, hogy nem egy eset van, hanem százak, de ez most tényleg kirívó volt.

 6. A köztiszviselőket rátermettség és nem vallás alapon választják meg.
  Ezzel egyetértek.
  Sajnos vannak akiknek annyira szükségük van ellenségre mint levegőre.
  ” Iszlamista hódítók” 🙂
  Először talán Magyarországon söprögessünk, ne Brüsszelben !

 7. 8 Egyetértek, hogy az iszlamista hódítókat innen is ki kell söprögetni minél előbb, de arrafelé rosszabb a helyzet, ez egyértelmű a tudósításokból.

 8. Nincsenek iszlámista hódítók.
  Vannak mohamedánok , akiknek talán 1 tízezreléke (?) terrorcselekményekre is elragadtathatja magát.
  Az Európába érkező legális és illegális bevándorlók egy része pedig muzulmán.
  A magyarok között is vannak veszélyes nehézsúlyú bűnözők.
  Mégsem söprögették ki a magyarokat Ausztriából.

 9. 10 Fogalmad sincs az iszlámról. Az egy hódító vallás. A kedves, szimpatikus, dolgos muszlimoknak is kutya kötelességük betartani a saria törvényeit, és téríteni az éppen alkalmas eszközökkel. Abban a pillanatban, hogy a muszlim szavazók többségbe kerülnek, meg fogják szavazni az alkotmány eltörlését és helyette a saria bevezetését. Ez így működik.

 10. 11.
  De mi bloglakók már elköteleztük magunkat a klimakatasztrófa mellett, attól kell mostmár tartanunk, az iszlámtól nem.

 11. 12 A kettő összefügg. Ahogy fogynak az erőforrások, rablóbandák fosztogatásától lehet tartani. Ha vigyáztunk volna Európára, és erődként védtük volna kezdettől fogva, talán lett volna esély kézben tartani a társadalmat, de áruló vezetőink az erőszakos hordák befogadásával godoskodtak róla, hogy véletlenül se legyen.

 12. Európának jelenleg a legnagyobb betegsége a nacionalizmus, amelyik akadályozza az nagyobb összezárást, egységesülést, központosítást, ami növelné az esélyeit a versenyben ,
  A görcsös autonómia iránti igények , garantálják a szükségesnél gyorsabb gazdasági lemaradást, az újabb feltörekvő gazdaságok mögött.
  A nemzeti kormányok hatalomféltése ellenségeskedése a brüsszeli hatalommal szemben
  – ami nyilván nem hibátlan – megpecsételi Európa sorsát.
  Így időben egyre gyorsabban csúszunk lefelé.

 13. 14 – Épp ellenkezőleg! Európa legnagyobb gondja jelenleg az eszement ballibsi túlsúly, ami már az elvileg jobbközép pártokat is megfertőzte, és mindazoknak a rossz döntéseknek a következményei, amiket az elmúlt évtizedben ebben a szellemben hoztak.

  Ha épeszű és ép világlátású emberek lennének a csúcson és a közelében, én se ellenezném a nagyobb egységesülést. De ebből az agybajból minél kevesebb, annál jobb!

 14. A jobbosok túllihegik a migránsveszélyt és az LMBTQ jelenséget.
  Periférikus jelenségeket, prioritásokká avatnak.
  Ócska hatalomtechnika, parasztvakítás.

 15. 16 – Szó sincs róla! A balosok ahelyett, hogy a hivatásukat végeznék: a munkásosztályt védenék a nagytőke túlkapásaitól, úgy tesznek, mintha egyéb marginális kisebbségi csoportok pátyolgatása lenne a feladatuk, amit szándékosan úgy választanak ki és hajtanak végre, hogy a lehető legtöbbet romboljanak a társadalom szövetén, jövőjén, ellenállóképességén. A jobbosok aztán ez ellen teljes joggal tiltakoznak, amiért fasisztának állítják be őket, ami teljesen abszurd.

 16. 16 – Mégis hogy lehetne túllihegni azt, hogy nyugaton kötelező állami programokkal rontják meg szexuálisan a gyerekeket az iskolában? Hogy lehetne túllihegni azt, hogy egy hódító, abszolutisztikus ideológia-vallás képviselőivel árasztják el a kontinenst?

 17. 18.

  Meggyőződésem hogy a nyugat iskolákban alkalmazott „kötelező állami programok”- tól senki nem lesz homoszexuális és nem fog nemet váltani.
  A saria Európában való általános uralma egy irreális rémlátomás.

 18. 19 A meggyőződésed téves. Tanulmányok tömege bizonyítja, hogy a kamaszok életkori sajátságából adódó bizonytalanságát, és egyesek mentális problémáit, mint például az autizmust, héjaként használják ki a transz-aktivisták, hogy szerencsétlen gyerekeket beugrassák a nemváltásba, amit aztán tömegesen megbánnak. A tömeges transz-öngyilkosságnak is ők a felelősei.

 19. 20.

  A kérdés reális súlyát illetően érdemes lenne tudni évente hány nemváltó műtét történik Európában és ezek alanyai hogyan nyilatkoznak a későbbiekben.
  Sok török és más nemzetiségű muzulmán hasznos tagjává vált Németországnak.
  Ezek Európát gazdagítják a munkájukkal.

 20. A sok mindig relatív ! Mihez képest sok !
  Európa lakosságához képest jelentéktelen.
  A kérdés átpolitizáltsága miatt,nehezen tisztázható.
  Izmos lobbik küzdelmének tere.

 21. 23 Ez a tanulmány az USÁról szól, de nyugat-európa se jobb ebben a tekintetben. Az agymosás eredményeként 2021-ben 42 000 gyereket „diagnosztizáltak” gender-diszfóriával, 1390 pubertásblokkolót kapott, 4231 hormonterápiát, 282-t megműtöttek. Szerintem vérfagyasztó számok, hogy ennyi gyereket tesz tönkre ez az ipar. Egy is sok lenne!
  https://www.reuters.com/investigates/special-report/usa-transyouth-data/

 22. Engem a Rogán Művek adófizetők pénzéből finanszírozott goebbelsi típusú politikai propagandakampányai ennél sokkal jobban zavarnak .

 23. 25 Könnyű neked, ha már felnőttek a gyerekeid. Nekem még kicsik, és nem megyek velük sehova. A Rogán műveket én se csipázom, de azt ellensúlyozom azzal, hogy én narrálom nekik a politikát. Ez működött már a szocializmusban is, és ellentétben azzal, nem kell attól tartanom, hogy elvisz a fekete autó, ha eljárna a szájuk a suliban.

 24. Fekete autók utoljára – reméljük – a rákosi rendszerben jártak 1956 előtt.

 25. Furcsa dolog, diktatúrát kiabálni, amikor vannak választások négyévente.
  Az ellenzék nem tud programot, sem hiteles embereket kiállítani.
  Lózungolnak, mindent rendbehozunk.
  A fidesz uralma nem tökéletes, de sok mindent megoldottak a többség birtokában.
  Szja ostoba progresszivitás eltörlése, a gazdaság kifehérítése, minimálbér bruttósítás utáni megadóztatásával.
  Orvosi korrupció ellen nagyot léptek.
  Az illegális, nemzetromboló migrációnak ellenállnak, ugyanúgy a gyermekeket célzó gender propagandának.
  A gyermek mintakövető, könnyen belekóstol az elébe tett lehetőségeknek, pláne ha azokat jó dolognak ábrázolják.
  A magyar ellenzék tehetségtelen vezetői a legostobább politizálást választották.
  Gyűlölet propaganda.
  Egykulcsos szja bevezetésekor azt hazudták, a gazdagoknak kedvez a kormány.
  A valóságban minden jobban kereső szakmunkás, beleesett a legymagasabb adókulcsba.
  A munkás azt érzékelte, kb. 20%-al nőtt a fizetése a csökkentett adókulcs miatt.
  Inkább hitt a zsebének, mint az ellenzéki hazugságnak.
  Az ország lassan, de előrehalad.
  Munkanélküliség megszűnt, mindenki dolgozhat, aki AKAR.
  Ellenzék szerint bérmunka rabszolgaság.
  De a munkás jól megél az Audi, Samsung, Aldi cégek fizetéseiből.
  Persze, lopás volt, van, és lopás lesz.
  Bármely párt kormányozzon.
  Maszop szadesz kormányok iszonyatos lepusztítást végeztek.
  Sebaj, feledve, most ők a becsület bajnokok.
  Az ellenzék az EU vezetéshez furdult, büntessék az országot a zorbán miatt.
  Zorbán jövedelme nem csökken, de az átlagpolgár megérzi.
  Konstruktív ellenzéki politika kellene, azzal lehetne szavazatokat szerezni.
  Pl. Bukócéges joghézag megszűntetését ki lehetne kényszeríteni.
  Sok magyar károsult szimpátiáját szereznék meg.
  Miért nem? Mert őnekik is vannak bukócégeik, kifosztják a kisvállalkozót, lakásvásárlót, stb.

 26. A lerohadt, ócska , ezer sebből vérző tragacsot hiába fényezed, eladhatatlan !

  ” Mi nem lőjük ki a szemeteket , mi kilopjuk !”

  O1G mentegetését , Tibor ba’ kitiltással büntette.

 27. 30 – Én a helyedben a kitiltást nem nagyon emlegetném. Tibor bá volt olyan józan, hogy például az iszlám bevándorlás kérdésében az igazság oldalára állt, Orbán mellé, még ha utálta is Orbánt amúgy.

 28. 33.

  Első nekifutásra, bevallom egy szót sem értek ebből.
  Ha esetleg megadnád a telefonszámodat, akkor felhívhatnálak és elmagyarázhatnád nekem
  Egy jóérzésű ember nem nevezi nyomoréknak a kerekesszékes mozgássérültet pedig ez az igazság.
  Az igazság olyan mint egy éles kés , feleslegesen ne hadonássz vele! vele !

 29. 33 Olvastad a belinkelt 444 cikket? Azt nem érted? Az elején van egy kis dőlt betűs szöveg, abból a második mondat ez: „Az új jogszabályt könnyen kihasználhatják majd azok az aktivisták, akik el akarják hallgattatni azokat, akik szót emelnek a nők és lányok tereinek eltörlése ellen, akik tiltakoznak az ellen, hogy a férfiak által elkövetett erőszakos és szexuális zaklatásokat női bűncselekményként könyveljék el, akik szót emelnek a férfiak női sportokban való versenyeztetésének groteszk igazságtalanságával szemben, a női munkahelyek, kitüntetések és lehetőségek transz-identifikált férfiak által történő elsajátításának igazságtalansága ellen, és akik a biológiai nem valóságáról és megváltoztathatatlanságáról beszélnek”

  Ezt nem érted? Szerintem itt a jóérzésű emberek nem azon az oldalon vannak, akik ezt az agybajt helyeslik.

 30. Még most sem értem.
  De az egész téma, szerintem perifériális.
  Transz identifikált – mi a rák ez ?
  Nyilván a másságok védelmében, emancipálása során túlkapások is előfordulnak.
  Ahogyan minden társadalmi változás során ezt megszokhattuk.
  Nem félek az lmbtq aktivisták társadalomfelforgató tevékenységétől.
  Nem félek a muzulmánoktól.
  A gyilkosságokat végrehajtó maffiáktól és diktatúráktól azonban félek.
  Mindent eredetileg pozitív kezdeményezést túl lehet hajtani egészen addig amig kártékonnyá válik.

 31. 36 Ha nem érted, elmagyarázom: a baloldal épít diktatúrát. A véleménydiktatúrával kezdik. Néhány éve tart már ez a folyamat, és láthatóan haladnak vele.

 32. Borzalmas azt tapasztalni, hogy visszavonulóban van a rasszizmus, a másság üldözése és a férfisovinizmus, ugye ?
  Mennyivel jobb lenne ha nyíltan és büntetlenül lehetne hirdetni, hogy a négerek nemrég másztak le a fáról, a buzik a természet selejtjei, a nőknek meg a konyhában a helye !

 33. 40.
  Lehet.
  Légyszíves magyarázd el nekem !

 34. Azt, hogy a melegek is összeházasodhassanak, azt helyeslem.
  Azt is, hogy gyermekeket neveljenek.
  Azt, hogy Skóciában hivatalos fórumokon ,már tilos az apa, anya megnevezés, helyette szülőt kell használni, az ostoba túlkapás.
  Az iskolások szexuális felvilágosítását szülői beleegyezéshez kötném.
  Az abortuszhoz való jogot helyeslem.
  A feminizmus is ostoba túlkapás.

 35. 43 Mazsolázhatsz ahogy akarsz, ez az egész egy csomag. Az első lépésekről még neked nem tűnt fel, hogy hova tart ez az egész, az éberebbeknek már igen. De bőven olyan lépéseknél tartunk már, amik minden épeszű embernél fel kell hogy kapcsolják a piros lámpát.

  Például, hogy a női sportok ellehetetlenülnek, mert bárki férfi bejelentkezhet, hogy ő nőnek érzi magát, és minimális edzéssel könnyedén lenyomhatja a nőket. Vagy hogy nőket erőszakoló bűnözők bejelenthetik, hogy nőnek érzik magukat, és akkor átrakják őket női börtönbe, ahol folytathatják az erőszaktevést. Na, ezek azok a témák, ahol a normális feminizmusnak helye van.

 36. Nem tudom, hogy mindez igaz e és azt se, hogy mennyire általános.
  Ezek természetesen kártékony dolgok.

 37. Eleve a gyűlöletbeszéd mint büntetőjogi kategória egy mélyen antidemokratikus dolog.

  Kezdjük ott, hogy a gyűlölet egy természetes emberi érzelem. Nem a legkedvesebb, de egyrészt ahogy a többi érzelem sem, ez sem akaratlagos, nem tudjuk döntéssel ki-be kapcsolni. Másrészt megvan a maga funkciója: arra szolgál, hogy ha szörnyű aljassággal találkozunk, akkor megfelelő motivációnk legyen fellépni ellene. Ezért a gyűlöletet büntetni hülyeség.

  Ráadásul amikor valaki valamilyen véleményt kifejt, egyáltalán nem lehetünk biztosak benne, hogy gyűlöletből mondja-e azt. Legfeljebb azt ismerhetem fel, hogy énbennem gyűlölet ébred azt hallva, amit mondanak, de hát az én gyűlöletemért mért valaki más lenne felelős?

  Végeredményben a gyakorlatban úgy néz ki a dolog, hogy a gyűlöletbeszéd azt a beszédet jelenti, amit a baloldal gyűlöl hallgatni – általában azért, mert igaz, és az ő vagy az általuk támogatott csoport felháborító aljasságáról szól. Viszont azt a világot, ahol a valakinek nem tetsző vélemény – ha tényszerű is – büntetendő: diktatúrának hívják.

 38. Lefogadom , ha sportból megerőltetnéd magadat, te is tudnál érvelni a gyűlöletbeszéd ellen.
  Szerintem mérhető a médiákban megjelenő gyűlöletbeszédek gyakorlati következménye.
  Lásd: iszlám hitszónokok !
  Az igazság is, megtörtént események és tények is a szólásszabadság is, valódi értékek , de ha ezek miatt, növekedik egy egy embercsoport ellen az agresszív cselekmények száma akkor aligha kívánatosak.
  Nem kell az a duma,ami emberek megsebesüléséhez és halálához vezet.
  Az ilyet beszédeket betiltani, jótékony megelőzés.

 39. 47 Akkor miért figyelhető meg az a gyakorlat, hogy azoknak a csoportoknak a részéről, akik valóban rendszeresen követnek el erőszakot mások rovására, az uszítást elnézik, az ellenoldal részéről pedig már azt is gyűlöletbeszédnek bélyegzik és büntetik, ha erre a magasan átlagon felüli erőszakra rámutatnak?

 40. Azért mert az egyik csoport az erőszakot isteníti, azzal azonosítja magát, saját értékei között tartja számon, a másik csoport az erőszakot ki óhajtja iktatni, mert úgy gondolja, hogy szenvedést okozni nem lehet jó lelkiismerettel.
  Élni és jól élni, akkor is ha ezért másoknak kell szenvedni.
  Avagy messzire elmenni abban, hogy csillapítsa minimalizálja a szenvedést.
  Kultúrális minták. Mélyen átélt beállítódások.
  A náci és a budhista.

 41. 49 Az szürreális számomra, hogy az erőszakot minden esetben – még a jogosakban is – elutasító széplelkek összefogtak a legerőszakosabb csoportokkal, hogy kicsinálják a konzervatívokat, akik csak jogosan és ésszel használnának erőszakot – például önvédelemre.

 42. Kik azok a legerőszakosabb csoportok ?
  Az Usa ?

 43. 51 – Megmondom, kire gondoltam, ha megmondod, szerinted ki az „egyik csoport” meg a „másik csoport” a 49-ben.

 44. Az erőszakért lihegő héják és a humanizmust abszurd módon túltoló galambok.
  Ki ki vérmérséklete és neveltetése szerint , az egyiket vagy a másikat erősíti.
  Oroszországban háborús diktatúra van, Európa érdekképviselete gyenge mint a harmat.

 45. 53 – Én az álhumanista balosokra gondoltam, és azokra az etnikai-kulturális csoportokra, akik Amerikában és Európában a legtöbb erőszakos bűncselekményt, követik el: a feketék és a muszlimok.

 46. mivé lett ez a fórum?
  ajjajj, Tibor-bá fogná a fejét!

 47. mode!
  Zseniális, mély gondolatokat közlő hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük