(3288) Kínai vakcina

Tibor bá’ fordítása online

 

A kínai Covid-19 vakcina kábé 150 $ kerül, és ez év végére jöhetnek ki vele – állítja a gyártó Sinopharm vállalkozás igazgatója

forrás: RT

2020 végére kétkomponenses vakcina fog rendelkezésére állni az állampolgárok részére, jelezte a gyártó Sinopharm. Az ár nem lesz túl magas, biztosította a közvéleményt a gyógyszerészeti vállalkozás.

A Sinopharm vezérigazgatója, Liu Jingzhen úgy nyilatkozott a Guangming Daily napilapnak, hogy  cégének Covid-19 elleni vakcináján elkezdték a 3. fázisú klinikai vizsgálatot, ami alatt a vakcina hatékonyságát és biztonságosságát tesztelik nagyszámú önkéntesen.

A Sinopharm’s terméke minden valószínűség szerint 2020 decemberében kerül a piacra, állítja Liu, ha ez igaz, akkor ez pont egy évvel azt követően történik, hogy a halálos vírus megjelent a kínai fertőzés gócpontjában Wuhan-ban.

Az immunitás érdekében egy embernek két injekciót kell kapnia a vakcinából. A jó hír az, hogy a vakcina nem fog sokba kerülni, ígérte Liu. „Várhatóan néhány száz Juanba fog kerülni egy adag. A két adag kevesebbe fog kerülni 1000 juannál” (45.000 Ft.) állította.

A bejelentés közvetlenül azt követte, hogy Beijing szabadalmi védettséget biztosított az ország első vakcinájára Ad5-nCoV néven, amit egy másik biogyógyszerészeti cég, a CanSino Biologics gyárt és elkezdi 3. fázisú klinikai tesztelését Szaúd Arábiában és Mexikóban.

A jelentések szerint a CanSino reméli, hogy a 3. fázisú vizsgálatokat elkezdheti Brazíliában, Chile-ben és Oroszországban, ahol a múlt héten a világon először jegyeztek be, Sputnyik V név alatt koronavírus vakcinát. Az orosz vakcina a tervek szerint 2021 januárjától lesz kapható.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

91 gondolat erről: „(3288) Kínai vakcina

  1. Ez így nem jó!
    Kiragadtok (Te is és a hozzászólók nagy része is) egy pici részletet a nagy egészből, és azt tárgyaljátok, mint független dolgot.
    Minden mindennel összefügg!

    Kínai vakcina? Orosz vakcina?
    A vírus folyamatosan és gyorsan mutálódik. Már sok törzset azonosítottak.
    (Ez az azonosítás is szubjektív skatulyázás)
    Melyik törzs ellen véd a kínai vakcina? A többi törzsre mikor lesz oltás?
    Hét hónapja tart a járvány, egy vakcina elkészült, de tíznél több vírusfaj jött létre.
    Beszéltük, azt is, a biztonságos vakcinához ( kb. ~18 hónap) idő kell.
    Így a versenyt a vírus nyeri meg.

    Rövid válasz a posztodra: Nincs (hatékony) vakcina.
    Minden vakcinajelentéshez (elkészült) azonnal hozzá kellene tenni, hogy már el is avult.

  2. 1 – n/a:
    Én nem lehetek egy független kutató. Viszonylag megbízható forrásból kiemelek egy (szerintem) relleváns cikket és lefordítom. Ha valami erősen ütközik a véleményemmel, akkor azt kékkel beírom. Lehet, hogy a vakcina erőfeszítések nem érnek semmit, ahogy te sejteted, de mi mást tud tenni az emberiség. Majd ha megleszhnek a vakcinák, akkor kiderül, hogy érnek-e valamit,vagy sem. Addig marad a reménykedés. Részemről pedig az informálás.

  3. Tibor bá
    n/a
    Ha nem tévedek tegnapelött lett bejelentve a tévéhirekben, miszerint egy amerikai cég, ha jól emlékszem nevére, az Arcturus, szintén elöjön egy oltással, amely állitásuk szerint annyira hatékonyan célozza meg a virust, hogy elég lesz majd EGYETLEN oltás az állandó, életfogytig védelemhez.
    Az eljárás mibenléte, habár igyekeztek megmagyarázni, nemigen érthető számomra, kölönböző sejtfajtákról folyt a szó, ami témában, bevallom, nem vagyok otthon.
    Ugyhogy lehetséges, van remény a védekezésre.

  4. Re:4 n/a
    Az örökös rettegés pedig blokkok, és meggátolja a valós cselekvést…

  5. 4 – n/a:
    Kétféle remény van.
    egy esélyes – lásd klímaváltozás. Itt érvényes McPherson megállapítása
    kér esélyes – lásd vakcina. Itt lehetséges a jóra fordulás.

  6. Re:6 Tibor bá’
    Klíma is két esélyes, mert a nem éppen gyerek cipőben járó geoengineering technikákkal sok mindent meg lehet oldani… Tudtommal a kőolajipar sok sok millió tonna elemi kénen ül. Innen már nem is egy nagy ugrás az antiüvegházgáz aeroszol gyártás, mert a flotta adott, csak jól be kell kénezni az összes kerozin üzemanyagot…
    Ma még kivárás van ezen tekintetben, mert megvárják a hosszútávú naptevékenység alakulását, ez után lesz eldöntve az cselekvési irány.

  7. 5 dajtás

    A lelki békém stabil, úgy mint a világnézetem is.
    Találtam jó dolgot is ebben a járványban.

    -A szomszédom
    kicsi agya van, de emiatt nem haragszom rá. A helyzetből adódik, hogy időnként összetalálkozunk, és beszélgetést kezdeményez. Nem sok érdekeset tud mondani, ezért korábban néhány udvariassági kör után leráztam.
    Most minden sokkal könnyebb. Nem hord maszkot, mint mondtam kicsi agya van, így azonnal, az udvariasság kihagyásával elküldöm.
    -Másik szomszéd/ismerős
    baráti jobbot szokott nyújtani. Ez nem higiénikus szokás, pláne ha előtte az orrát piszkálta. Most ezt is könnyebben tudom visszautasítani.

    Most ennyit a helyzet pozitívumábol.

    6 Tibor bá’

    Nagyon értesz a tollforgatáshoz.
    Megismétlem: Csak a reménykedéshez van ereje az emberiségnek.

  8. 8. n/a

    Borzasztóan kevély stílusod van.

    Ráadásul sok dologban tévedsz.
    Ha annyira, de annyira precízen fogalmazol és a racionalitás talaján állsz 100 %-ig, akkor nem használnál olyan ‘frappáns’ kifejezéseket, hogy „kicsi agya van” annak leírására, hogy buta embernek tartod
    a szomszédodat.
    Amikor köztudott, hogy az agy mérete nem meghatározó az értelembeli képességeknél.

    Tehát megszokásból, üres frazisokat puffogtatsz. Másnál meg belekötsz minden piszlicsáré dologba.
    Rém destruktív hozzáállás. A felszínen lényegretörőnek látszol, de lovagolsz a szavakon, a lényeg
    mellett meg sokszor
    elsikkadsz.
    Ráadásul ez az álfelsőbbrendűség, oh…..

  9. Részben önmegoldó a vírus.
    A súlyos, könnyen felismerhető fertőzöttek és kontaktjaik izolálása ezeknek a törzseknek az R -értékét csökkenti.
    A virulens, tünetmentesen kihordható nem letális törzsek nehezebben felismerhetőek így jobban terjednek.
    Így ezek nagyobb arányban lesznek jelen.
    A meccs az egyének szervezetében is zajlik.

    Elsődlegesnek kellene lennie a tömeges tesztelésnek és a kontaktkutatásnak. Sokkal hatékonyabb mint az intenzívellátás.

  10. 9 KGB

    „Borzasztóan kevély stílusod van.”
    Örülj nekem, mert ha nem örülsz akkor is itt vagyok,
    és úgy már kellemetlen.
    (hacsak a gazda ki nem zár, mert azt el kell fogadnom nagy tisztelettel)

  11. 9. KGB: 🙂 Mondhatta volna úgy is, hogy „sötét”, ahol nem az illető színére utalt volna, de „agyilag zokninak” is titulálhatta volna, ahol nem egy új fajra utalt volna, esetleg nevezhette volna „fajankónak”, ahol szintén nem anyagában minősítette volna a Jankót, valamint „ügyefogyotti” minősítés esetén sem arra utalt volna, hogy az illetőnek elfogytak az intéznivalói.

    Ez – „botorul”, – frázisnak éppen titulálható, de üresnek semmiképp, ugyanis szinonima a magyarban, ahogy a „szavakon való lovaglás” is az, amelynek során nem az alfelünk lesz hólyagos.

    Fenti megvilágításban – ahol szintén nem a villanykapcsoló állása értetik (vagy értendő, hogy legyen mibe belekötni) – tehát pont a lényeg elsikkadt vala, mely szerint újfent megismétlem, miszerint egy vitában személyeskedni mentális retardáltságra vall, és a vita végét jelenti.

  12. 12 Tibor bá’

    „Ugyan miért zárnálak ki? Ne csinálj belőlem mumust!”
    Ezt csak mint lehetőséget említettem KGB felé, hogy tudja, hogy tudom ki vagyok , mit tehetek meg, mit nem.

  13. 14 – n/a:
    Neked van egy különlegesen nyers stílusod, amit nem könnyű elviselni, de durva, szándékos sértegetést én nem találok bene. Végül is nem a szent szűz gyülekezete vagyunk.

  14. 15 Tibor bá’

    „Neked van egy különlegesen nyers stílusod…”
    Nem az Én készülékemben van a hiba!

    Semmi sem az aminek látszik, és leginkább minden fordítva igaz, „az igazság odaát van”, a tükör másik oldalán.
    KGB megértett valamit ott a saját belsőjében, az ingerelte fel.

    Étterem, esznek, mint a malacok.
    Étterem, tükörből a fal, és szépen esznek.

  15. 13. Infos

    Ez jó volt. Igaz is.Még lehetne sorolni a példakat ‘napestig’ ugyebár.

    Pont ez a lényege, hogy a frázisok egy közös előismeret következtében mindenki számára érthetőek, nyilván az adott kultúrkörben.
    ?
    Pontosan erre utaltam, mert n/a kedves blogtárs sokszor egyértelmű dolgokból csinál felesleges ‘habverést’, ugye nem a tejszínt.

    Egyébként a személyeskedés nem terjedt tovább mintsem, hogy jelezem ezen hozzáállásának más személyek (jelen esetben én) megítélését. A kommunikáció célja ugyanis ez. Lehet tényleg nem tudja, hogy milyen felesleges is amit állandóan csinál. Valószínűbb nem is érdekli.

    Az értelmes emberek vitafórumán nem biztos, hogy a ‘kurvaanyazástól’kezdődik a felesleges megnyilvánulás. (pl.ez a megszólítás körüli hercehurca állandóan stb.)Persze ízlések és pofonok.
    A gondolkodás ‘címkézőképessége’ egyébként pont a kreatív gondolkodás gátja és a beszélgetések ellaposodásának oka.
    Általában a beszélgetőfelek kliséhalmaz-határáig terjed. Ez minden, de nem értelmes, mert nincs benne a továbblépés lehetősége.
    n/a magas információmennyiséggel rendelkezik számos területen, ergo értékes hozzászóló. Kár, hogy alapvető kommumikációs gát miatt sok esetben kevésbé képes átadni véleményét. A hsz-k értelme a gondolatcsere, minek elrontani állandó felesleges formalitásra törtenő felszólítással. Hidd el sokan inkább elkerülik az ilyet.
    Az önérzet felszínessége, ha valaki ilyenben látja a tiszteletet és egyáltalán nem valódi magabiztosság, hanem sokkal inkább egy játszott szerep.

    A mentális retardáltságot hagyjuk inkább, bármilyen elegánsan is fogalmaztad meg észrevételedet. Persze szívesen fogadom, nemcsak mondom a kritikát.

  16. 17 – KGB:
    Úgy tűnik senki se veszi észre, hogy n/a autista, amit tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani. Punktum.

  17. 18. Tibor bá: Szerintem inkább egy nagyon intelligens nő.

    17. KGB: Akkor olvasmányos számomra egy hozzászólás, ha többdimenziós az információ-tartalma. n/a hozzászólásai pontosan ilyenek, tesz bele egy jó adag sejthetőt is, ez egyébként egy nagyon feminin vonás…

    Это надо понимать…

  18. HiHi, merre haladunk. Ez már nem vírus.

    Tibor bá’
    „Úgy tűnik senki se veszi észre…”
    Kérlek, ne akarj megvédeni. Én élvezem.
    „Ami nem öl meg, az megerősít.” Ebben a térben nem tudnak megölni, csak erősödhetek.

    19 Infos

    „Это надо понимать…”

    „Az igazság odaát van!”
    Я не тот, кого тебе нужно понимать.

  19. 18. Tibor bá’

    Ugyan a mondatai mutatnak autisztikus
    tüneteket pl. túlzott szabálykövetés, de inkább enyhe aspergerre szavaznék, ha már.
    Persze nem tudhatom.? Akkor sorry!

    19. Infos

    Nekem is tetszenek a ‘többdimenziós’ hsz.i,ezektől eltekintve. De nem is ezért mondtam.
    Nem nő, ez szinte bizonyos.

    Oroszul nem tudok, hiába a 4 év erőltetés. Az anyámat is szidhatáttok volna! ?
    Je ne comprand pas ce qui ce passe ici maintenant!

    De tényleg menjünk vissza vírushoz, mert ez már több mint unalmas!??

    Mi van a vírussal, a kínaiak kifőztek vmit, lesz gyógylöttyi?? A recesszióra is? Meg a többire? Hurrá! Meg vagyunk mentve? Csak még egy kicsit döcögjön az a szekér!

    na jó éjt!?

  20. 18 Tibor bá’
    Nagyon jó, hogy megírtad ezt az információt.
    Nagyon sokat változtat az ember toleranciáján, és véleményén a másikról.
    Szégyenlem, de én nem jöttem rá.
    Volt már ilyen társunk itt, de nála valahogy sokkal nyilvánvalóbban lejött számomra, mivel sokkal kitárulkozóbb volt a személytelenségben is…

  21. 20.n/a
    “Ami nem öl meg, az megerősít.”
    Csak egy példa: ha egy vonat levágja a lábaidat, az miben erősít meg? (maximum a karjaidnak kell megerősöni a kerekes székhez)

  22. 24.
    Hihetünk e a Kínai pártvezetésnek? A képet egy szabadon tevékenykedő külföldi újságíró fotózta és tette közzé? Egy igaz kép többet érne ezer szónál. A kép által sugalltak lenne a Vuhani valóság?

    a,
    USA: Kína hazudik
    EU: USA hazudik
    Kína: USA és EU hazudik

    b,
    EU: mindhárman hazudunk
    USA: pontosan egy igazmondó van köztünk

    Ha Kína igazat mond, akkor EU és USA hazudik, viszont EU azt állítja, hogy az USA hazudik, tehát nem hazudik, ami nem lehet.

    Tehát Kína hazug és ebből következik, hogy USA és EU közül legalább az egyik nem hazudik. USA azt mondja, hogy Kína hazudik, ez igaz, tehát USA igazat mond.
    Ekkor EU hazudik, ha azt állítja, hogy USA hazudik. Tehát Kína és EU hazudnak, USA pedig igazat mond.

    b,
    Kína nem mondhat igazat, mert azt állítja, hogy mindhárman hazudnak. Tehát EU hazudik és van köztük aki igazat mond.
    Ha USA hazudna, akkor nem igaz a kijelentése, hogy pontosan egy igazmondó van, viszont már van két hazudós és kell lennie aki igazat mond, ami csak úgy lehetséges, ha pontosan egy igazat mond. Emiatt az ellentmondás miatt USA nem lehet hazudós.
    Tehát USA igazat mond, ezért az állítása, hogy pontosan egy igazmondó van, igaz, ezért Kína hazudik.

    A helyzet még ettől is kacskaringósabb. Nehéz, ha épp nem lehetetlen eldönteni, ki mikor mekkorát kamuzik.

  23. Re:26
    Túlbonyolítod.
    Minden nagyhatalom hazudik, mert ilyen a természetük.
    Ha igazmondó országot akarsz, akkor diplomáciailag súlytalan országot keressél, pl Uruguay.

  24. 27. dajtás,
    Curix a képet valamelyik nézet bizonyítékaként osztotta meg. Legalábbis nekem ez jött le.
    Remélem az átment, hogy ha egy ügy szereplői sorozatosan hazudnak, elhallgatnak, nagy ritkán igazat mondanak, akkor a hiányos információnk miatt kideríthetetlen az igazság.
    Van, hogy ki lehet matekozni mi is az amit vetítenek, de ahhoz néhány infónak igaznak kell lennie.
    Egy valami látszik fix pontnak.
    A gazdasági mozgások, időjárás, politika egyre kaotikusabb. Ebbe a sorba illeszkedik a vírushelyzet tálalása is.

  25. 24 – Curix:
    Néhány napja fogadkoztál, hogy te betartod az előírásokat, te aztán hordod a maszkot és nem fertőzöl meg másokat. Te egy talpig erkölcsös ember vagy. Tisztelettel és nagy örömmel tudomásul veszem. De ebbe a képbe hogy illik be az, hogy teli szájjal agitálsz a maszkviselés ellen?

  26. 29. Tibor bá’

    Túl szoros neki az alumíniumfólia sisakja…

  27. Tibor bá

    Válasszunk külön két dolgot:

    – törvénykövetö állampolgár vagyok. Ha hoztak egy törvényt, hogy az üzletekben maszkot kell hordani, akkor hordom.

    – nem értek egyet a törvénnyel. Égen földön nincs olyan tudományos, de semmilyen tanulmány, hogy a maszk megfékezné a járványt. Mindössze feltételezik, hogy így van.
    Ma már azonban egyre több az adat és a tapasztalat, hogy a maszk nem ér szinte semmit. Bevezetése ota semmit sem csökkent a járvány. Nagyjábol nulla a hatásfoka.

    Szoval hordom a maszkot mert törvény van rá. De nem értek vele egyet.

    Én azt gondolom ez a kettö teljesen jol megfér egymás mellett. Rengeteg más törvénnyel sem értek egyet amit mégis betartok.

    Zoltán
    lapozhatnál bogaram mert kezdesz nagyon unalmas lenni 😀

  28. Re:30
    Írtam már, nem alu, hanem velostat! 😉

  29. 31 – Curix:
    Valószínűleg nem veszed észre, de hozzászólásaidnak a szellemisége változik.

  30. 31. Curix: „A sebészeti maszk – pontosabban: arcmaszk – szerepe, hogy megakadályozza a kilélegzéskor, köhögéskor, tüsszentéskor kiáramló váladékcseppek szétszóródását a környezetben és ezzel elhárítsa azt a veszélyt, hogy az esetleg ezeken a cseppeken lévő kórokozók a közelben tartózkodó más személyeket megfertőzzék. Ennek érdekében a maszkot úgy kell viselni, hogy mind az orrot, mind a szájat befedje és lehetőleg szorosan simuljon az arcra. Általában azt ajánlják, hogy egy-egy ilyen maszkot csak egyszer használjanak.” – Wikipédia

    Tüsszentéskor nagyjából ugyanezért tesszük a szánk elé a kezünk, tehát, hogy ne találjuk telibe a taknyunkkal a velünk szemben állót.

    Szlovákiában tudományosan bizonyítottan ezek a maszkok akadályozták meg a járvány terjedését.

    Szemmelweis Ignác a kézmosásról is megállapította, hogy életmentő.

    Ennyi elég, vagy folytassam, vagy laposföld hívő is vagy, mert akkor feladom….

  31. Valószínűleg nem mindegy, hogy mennyi vírus kerül a szervezetünkbe – mennyire terheli meg az immunrendszert – ez is hatással lehet arra, hogy valaki tünetmentesen átesik a vírusfertőzésen, vagy enyhe tünetekkel, vagy nagyon megsínyli…
    Vírusról ilyen tudományt nem láttam, de a gyógyszereknek, mérgeknek pl. van dózis-hatás görbéje. Egy triviális példa:

    Ha megiszol egy kupica pálinkát, semmi bajod nem lesz tőle. Még néhányat elfogyasztasz hozzá, jókedvű leszel (vagy sírsz, vagy verekszel). Háromszor annyitól csúnyán berúgsz. Ha egyszerre felhajtasz egy litert, vagy kettőt – azt nemigen éled túl.

    Ha mindenki szabályosan hordja a maszkot, a szervezetbe bejutó vírus mennyiséget csökkentheti ezzel. És esélyt ad magának és másoknak.

  32. 34,35. Sokadszor jól összefoglaltátok a lényeget. Valószínűleg nem feleslegesen, mert nem csak Curix olvassa.

  33. 30. Koczka Zoltán
    „Túl szoros neki az alumínium fólia sisakja…”

    33. Tibor bá’
    „Valószínűleg nem veszed észre, de hozzászólásaidnak a szellemisége változik.”

    34. Infos
    ” Ennek érdekében a maszkot úgy kell viselni, hogy mind az orrot, mind a szájat befedje és lehetőleg szorosan simuljon az arcra.”

    Ha egy pincér úgy dönt, hogy nem akarja viselni az arcmaszkot a hőkimerültség és oxigénhiány miatt , akkor ő most kénytelen lesz egy fordított arcvédőt viselni (tölcsért), olyat mint például a nemrég permetezett, vagy ivartalanított állatok.

    „Janet Mills, Maine demokratikus kormányzója új protokollokat követel az állama szolgálatában dolgozók számára.
    A pincérek nyaka körül kutyakúpok viselését követeli, miközben ételeket tálalnak az éttermekben.”

    Governor of Maine orders servers to wear visors akin to „Cone of Shame” to protect from infection

    Governor of Maine orders servers to wear visors akin to „Cone of Shame” …
    As if working in the food service industry wasn’t hard enough. Governor Janet Mills has ordered restaurant staff…

  34. „Ha egy pincér úgy dönt, hogy nem akarja viselni az arcmaszkot a hőkimerültség és oxigénhiány miatt , akkor ő most kénytelen lesz… ”

    Erre kitalálták a fejre erősíthető plexipajzsot. Az amerikánusok meg, szegénykémek…

  35. 37 – 38:
    Nem kötelező elmenni pincérnek. Az olvasztó kemencék mellett meg szörnyű meleg van, aki azt nem birja az nem megy el öntödébe dolgozni, így nem kell neki nyilvánosan panaszkodni a kibirhatatlan meleg miatt.

  36. Tibor bá

    én ugyan igy gondoltam Februárban is. Akkor sem értettem egyet az intézkedésekkel (nem csak a maszkkal) és most sem értek egyet.

    Tibor bá,
    csak az én kedvemért csinálj egy kisérletet otthon. Egy héten keresztül vegyél fel napi egybefüggö 8 órát maszkot.
    Utána oszd meg légyszíves a tapasztalatodat.

    Aki azt mondja hogy a maszknak semmi negativ hatása nincs az még életébe nem hordott maszkot. Már ismert orvosoktol is láttam posztokat facebookon hogy hagyjuk abba a maszkot, mert értelmetlenül kinozzák vele az embereket.

    Az már bizonyított tény (kína) hogy ha egy Covidos beteg melett ülsz zárt buszban maszk nélkül, akkor 1% az esély hogy elkapd a vírust.

    34
    Infos

    ha nem értetted volna elsöre:

    nincs tudományos kísérlet arra vonatkozoan, hogy a maszk járvány idején csökkentené az esetszámot.

    Az amit belinkeltél a Wikiröl azt senki nem vitatja, ha valakit direkt le akarnék tüsszenteni és azt maszkban teszem nyilván kisebb eséllyel kapja el a fertözést.
    Pont ugyan ezt a cél szolgálja a tenyérbe könyökbe zsebkendöbe tüsszentést.
    Vagyis ezek ugyan olyan hasznosak mint a maszk ebben az esetben.

    Tudod Infos az intelligenciát nem lehet egy maszkkal együtt megvásárolni.
    Van egy csomo taho aki bár hord maszkot de mikor azt megigazgatta és még az orrát megvakarta akkor a zöldségesnél végignyomkodja a retkes kezével az összes paradicsomot.
    Az ilyenek teljesen feleslegesen hordanak maszkot.

    Maradjuk annyiba hogy nincs tudományos megerösités a mai napig, hogy a Covid pandémia lefolyását a maszk enyhitené. Ilyet mutass nekem kérlek Infos, ok?!

  37. 39 „Nem kötelező elmenni pincérnek.”

    Meghülyülni sem kötelezö Tibor bá. Mert ez már az a kategoria lassan hogy a pincéreket kutyatölcsérbe öltöztessük.

  38. 34. Infos

    Curix masszívan kognitív disszonanciában rekedt.
    A valóságot hajlítja, hogy a véleményéhez ragaszkodhasson.
    jelmondata: „És mégis lapos!”
    Majd ha bekerül egy műtőbe leb@ssza a sebészt is, hogy azonnal vegye le a maszkot, ne bűvészkedjen neki mert nincs semmi tudományos alapja.

    A tényekkel nem hagyja magát összezavarni.
    ezért a személyeskedés mellett más érvelési hibákkal terel.
    Pl. szalmabáb érvelés:
    „Égen földön nincs olyan tudományos, de semmilyen tanulmány, hogy a maszk megfékezné a járványt.”

  39. „Tudod Infos az intelligenciát nem lehet egy maszkkal együtt megvásárolni.” – igen, erre már rájöttem.

    „Maradjuk annyiba hogy nincs tudományos megerösités a mai napig, hogy a Covid pandémia lefolyását a maszk enyhitené.” – kételkedsz magadban, vagy bennem, ezért

    „Ilyet mutass nekem kérlek Infos, ok?!” – ezt kéred tőlem.

    Rendben, előtte egy kis rizsa:

    Patológusnak készültem fiatalkoromban, hordtam maszkot sokat. Mellesleg asztmás is vagyok, de SOHA nem merült fel az általad említett probléma.

    A tahókat nem taglalom. Ki lehet őket kerülni.

    Nos akkor a mutatás: https://masks4all.co/the-science-masks4all/

    Egyébként van szlovák kutatás is, vagy negyven éves, de csak a Te kedvedért kerestem frissebbet.

    Ez az állításod tehát: „Maradjuk annyiba hogy nincs tudományos megerösités a mai napig, hogy a Covid pandémia lefolyását a maszk enyhitené.” HAMIS.

  40. „Ez megerősíti azt a hipotézist, miszerint a normál beszéd és légzés, nem csak a köhögés és tüsszentés felelős a covid-19 terjedéséért és, hogy a vírus…”

    „Figyelembe véve a nyálban található koronavírus koncentrációját a tudósok szerint a hangos beszéd percenként több, mint ezer vírust generálhat, olyan cseppeket tartalmaz amik nyolc percig képesek a levegőben maradni.”

    https://www.thailandmedical.news/news/breaking-covid-research-study-confirms-that-sars-cov-2-coronavirus-can-be-spread-through-speech

    https://www.thailandmedical.news/news/breaking-covid-19-news-study-by-nebraska-university-confirms-that-airborne-or-aerosolized-sars-cov-2-is-infectious

    https://www.thailandmedical.news/news/covid-19-airborne-new-european-study-claims-that-sars-cov-2-particles-travel-much-further-than-imagined-and-last-far-longer-in-humid-air

  41. 26. Károly
    „A helyzet még ettől is kacskaringósabb. Nehéz, ha épp nem lehetetlen eldönteni, ki mikor mekkorát kamuzik.”

    „A helyzet még ettől is”… egyszerűbb!!!
    Az a koronavírus oltóanyag gyártó aki garanciát ad vagy felelősséget vállal a termékéért az az IGAZI.

    „Van egy európai irányelv a termékfelelősségről. Minden gyártó, aki hibás termékkel rendelkezik a piacon, kivétel nélkül felelős azért. „Ezt senki sem kerülheti el,” mondta Vansweevelt.
    Az Oxford koronavírus oltóanyag gyártói nem vállalnak felelősséget a vakcina oltalom tömeges használatának mellékhatásaiért az általuk szállított és oltott országok lakosságaira.
    Az Egyesült Államokban gyakori, hogy a gyógyszeripari vállalkozások lemondanak (magyarul: nem vállalnak semmilyen felelősséget) a termékeikkel kapcsolatos felelősségről, Európában azonban nem.
    Az Astra Zeneca gyógyszergyártó cég, amely a koronavírus oltást fejleszti ki, azt a „szokatlan” kérelmet tette, hogy mentesíti magát minden felelősség alól, és nem tehető felelőssé semmilyen mellékhatásokért, a brusselstimes szerint.
    Gabriela Galindo a „Brussels Times” című átfogó cikke (2020.8.21.) szerint az egészségügyi és orvosi jogi szakértők „szokatlan” -tól „sokkoló” -ig jellemezték.
    „Az Egyesült Államokban gyakori, hogy a társaságok ilyen módon fedezik magukat, de Európában ez szokatlan” – mondta Stefaan Callens, a KU Leuven Egyetem orvosi jogának professzora a belga HLN-nek.
    Ruud Dobber, az Astra Zeneca ügyvezető igazgatója azonban elmondta a Reuters-nek (2020.7.30.), Hogy azoknak az országoknak a többsége, amelyekkel a társaság szállítási megállapodásokat írt alá, már elfogadták kérésüket. Nem volt hajlandó megnevezni azonban mely országokat.
    Felmerül azonban egy kérdés:
    A vakcinázás kötelező vagy önkéntes lesz?
    Az állampolgároknak tudniuk kell, hogy ha a vakcinagyártók tagadják a felelősséget, akkor azok, akik beoltják magukat, vállalják a felelősséget is.

    https://www.brusselstimes.com/belgium/127905/coronavirus-belgian-experts-shocked-as-astrazeneca-seeks-liability-waiver-for-vaccine/

  42. 44. Károly, „hipotézis, generálhat”, ez nekem nem tetszik. Én méréseket, valós adatokat és azok következményeinek hatástanulmányát tekinthetem mérvadónak, vannak ilyenek, lehet rájuk hivatkozni, de neki lehet állni és le is lehet mérni mindent. Az intelligens laikusokat csak ilyenekkel lehet meggyőzni.

  43. Infos

    ez nagyon gyenge link volt. 🙂 calerovaldez.com ???? Ez miez? Ez lenne a tudományos bizonyíték? 😀

    Aztán mikor rákattintok arra a linkre hogy 36 szorosan csökkenti a fertözést akkor ezt kapom:

    404 Not Found
    The page you are trying to reach is not available. Please check the URL and try again.

    Sorry Infos, de ez harmatgyenge volt. Jó hogy nem valami pornooldalra vitt 😀

    Németország és Ausztria sem tud ilyen tudományos kutatásrol és végképp nem az eredményéröl. Továbbra is maradhatunk annyiban hogy akkor nincs is.
    Tehát az állításom továbbra is IGAZ.

  44. Ajánlom rágcsálásra az ilyen és ehhez hasonló cikkeket a sok maszkos faszság helyett:

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200822/zacher-gabor-a-karanten-sulyos-hatasairol-beszelt-445668?fbclid=IwAR1sjFFlnwicJ0ngR2LjqtCvvm6o-E54XCRMKKvVs97V0QhMVpzgqMZw5R8

    Sorozatos rossz döntésekkel túltolták a covidos biciklit és iszonyatos károkat okoztak az egészséges emberek mentális és financiális helyzetében.

    Ma már nyilvánvalo hogy a karantén nagyságrendekkel nagyobb kárt okozott mint a vírus.
    Remélem ezért egyszer valaki felelni fog!

  45. 43. Infos
    „Nos akkor a mutatás: https://masks4all.co/the-science-masks4all/

    A COVID-19 esetek összehasonlítása Korea és Olaszország között:

    „A természetes kísérletek tudományosan hiányosak, mivel nincs közvetlen kontrollcsoport, ezért nem lehetünk biztosak benne, hogy bármilyen változás a maszkoknak köszönhető.

    Következtetés

    Bár nem minden tudományos bizonyíték támogatja a maszk viselését,…”

    „A tahókat nem taglalom. Ki lehet őket kerülni.”

    Tisztelt „Infos”
    A jó modorra ki nevelt?

  46. Re:40
    Szerintem a maszk ügyet ne erőltesd, mert ezzel nagyon mellé lőttél. Távol keleten, pl Japánban évtizedes hagyománya van a maszk viselésnek, hogy betegséget ne adják tovább, mert a munkából nem akarnak kiesni… Mostani Covidos mizéria ugyan ez pepitában.
    Ha nem tetszik a maszk, akkor vegyél rendes sport maszkot, mert az nem fojt le, és kapsz benne levegőt, plusz mosható, és még a port is kiszűri.

  47. 49 – L.S.:
    Mi a bajod ezzel a mondattal? “A tahókat nem taglalom. Ki lehet őket kerülni.” Én csak egyet tudok vele érteni.

    48 – Curix:
    Nekem semmi bajom a karanténnal. Februártól magamtól nem hagytam el a házamat. Olvastam, hogy megnőtt a sakkozók száma Interneten keresztül. Az egyén értelmi szintjén műlik hogy alkoholhoz nyúl, vagy a sakktáblához. Olvasni is lehet, persze csak akkor, ha van könyv a lakásban.

  48. A publikált tudományos bizonyítékok szisztematikus analízise azt mutatta, hogy ha R0 = 2,4 szintnél 100 esetünk lenne a hónap elején, a hónap végén 31 280 eset lenne. A maszkok használata esetén 584 fertőzés történik (Re = 1,35). Ilyen lassítás esetén az egészségügyi rendszer nem terhelődik túl, ezzel lehetővé téve az epidémia megoldását a kontaktszemélyek felkutatásával, ami a terjedés teljes megállásához vezet. (Howard, J. et al., 2020)

    Nézőpont kérdése a karantén. Attól függ, kid hal meg fulladásos halálban a szemed láttára úgy, hogy esélyed nincs segíteni rajta.

  49. 46. Infos,
    Ebben a szövegkörnyezetben a generálhat, nem igent vagy nemet jelent, mivel beszéd közben eltérő nyálpermet mennyiség hagyja el a szánkat. Nem lehet kijelenteniük, hogy pont 1000 db vírus bocsátunk útjára percenként, hanem generálhatunk 1000-t.

    A hipotézis megerősítését nem a sarki fűszeres tette. Ezek friss kutatási eredmények
    és mint ismeretes a tudósok nagyon óvatosan fogalmaznak. Azok könnyebben használnak kijelentő módot minden következmény nélkül, akik kutatólabornak még csak a közelében sem jártak. Tudom, ők mondják a tutit.
    Emészthető hosszúságú olvasnivalókat linkeltem.

  50. Károly, elnézést, én ezt értem és teljességgel elfogadom, de a „laikus közönség” amint látod, nem…

    Mondhatnám úgy is, hogy megpróbáltam a „jómodor határain belül” gúnyosan fogalmazni…, felhasználva a az általad említetteket, közben máshoz szólva, reménykedve abban, hogy veszik az adást. Mert egy idő után csak a remény marad, hogy a klasszikust idézzem, már ha olvassa…

    Egyébként köszönöm a kiigazítást.

  51. 5O. dajtás
    „Szerintem a maszk ügyet ne erőltesd, mert ezzel nagyon mellé lőttél.”

    51. Infos
    „Fogod Te azt hordani nemsokára, ha rájössz, hogy másra is jó, nemcsak szűrésre…”

    WHO (World Health Organization) VIDEO:
    A maszk viselése csak a betegekre és azokra érvényes, akik vigyáznak rájuk.

    És most???
    Mit csinálunk most, amikor a VILÁG EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZET nem pontosan ugyanazt mondja a szakértőkkel, legalábbis azzal, amit a szakértők most mondanak, mert hónapokkal ezelőtt mást mondtak?

    Can masks protect against the new coronavirus infection?

  52. Felszolgáló vagyok (nem pincér ?). Napi 12 órát hordom a maszkot, egy műszak alatt kb 40 kilométert kutyagolok. Többet árt, mint használ. Nem kapsz benne rendesen levegőt, de sajnos a bajorok nem engedélyezik az arcpajzsot. Pedig abban még a mosoly is látható lenne, ami jót tesz a borravalónak. Nekem leginkább az a bajom, a sok idióta beül a szennyes asztalhoz, még azt sem várja meg, hogy lerámoljam, nemhogy áttöröljem fertőtlenítővel. Ha szóvá teszem,még meg is sértödnek

  53. 57. sea lard
    „Felszolgáló vagyok (nem pincér ?). ”

    Tisztelt „sea lard”
    Elnézésedet kérem, Magyarországrol már négy évtizede, hogy elbúcsúztam. Akkor még pincérek voltak, nem emlékszem felszolgárokrol.
    Mindenesetre szerintem nem jobb a felszolgáló mivel a szó eredete magába foglalja a „szolgát”.

  54. 52. Tibor bá’
    „Mi a bajod ezzel a mondattal? “A tahókat nem taglalom. Ki lehet őket kerülni.” Én csak egyet tudok vele érteni.”

    Ez szerinted egy normális kijelentés a blogtársak felé?
    Komolyan Tibor bá’?
    Ilyen hozzáállással feltételezzem, hogy unokáidat a szüleik habozás nélkül Rád bízták a nevelésüket.

    Eszmecserét folytatunk vagy nem?
    Ne utáljuk egymást, mint a szart!

  55. „Nekem semmi bajom a karanténnal.”

    Tibor bá

    86 éves koromban hidd el nekem se lesz 🙂
    Addig azonban kicsit aktívabb életet szeretnék élni, mint hogy online sakkozzak. Remélem ez bocsánatos bűn.

  56. 59 – L.S.
    Sajnos vannak itt tahók is, ezt a tényt kár lenne tagadni.

    60 – Curix:
    Mindenki úgy él, ahogy akar. De szerintem szegénységi bizonyítványt állít ki magáról az (legalább is előttem), aki karanténban nem tudja magát lekötni. Ha sörrel a kézben a tengerpari duhajkodás jelenti az aktívabb életet, akkor nekem inkább a karantén.

  57. 55. Infos,
    Neked válaszolok, de nem neked címezve,- ez lemaradt az 54-nél. Innen a félreértés.

    Beszélgetés részlet a világ legnagyobb óceánjáró hajóján miután jéghegynek ütközött.
    matróz az utasnak, Kérem vegye fel a mentőmellényt.
    utas, Nem veszem fel. Ha ezen a hatalmas hajón nem vagyunk biztonságban, majd ez a kis mellény megvéd. Ne röhögtessen.
    matróz, Szálljon át a mentőcsónakba, a hajó el fog süllyedni.
    utas, Ha ez a hatalmas hajó el tud süllyedni, akkor az a ladik biztos halál. Nem szállok át.
    matróz, Jéghegynek ütköztünk, ezért kell a csónakokba beszállni.
    utas, Ez hazugság. A háttérhatalom terjeszti, hogy megöljön minket. Majd, ha saját szememmel látom a léket, akkor elhiszem, de senkit sem ismerek aki látta volna és ők sem ismernek senkit, aki látta a léket. A lékről szóló hír fake news.
    matróz, Vízbe fog fulladni.
    utas, Ez is egy újabb hazugság. Még senkit sem láttam vízbe fulladni, de az ismerőseim sem láttak. Annak hiszek amit megtapasztalok.

  58. 49. L.S.: Jómodorra vall, ha olyan témába szólunk bele, aminek a vonalát követjük:

    Curix 40-re válaszoltam… „Van egy csomo taho aki bár hord maszkot de mikor azt megigazgatta és még az orrát megvakarta akkor a zöldségesnél végignyomkodja a retkes kezével az összes paradicsomot.”

    Erre írtam, hogy a tahókat ki lehet kerülni… a zöldségesnél.

    Te meg nekiálltál személyeskedni…

    „Ez szerinted egy normális kijelentés a blogtársak felé?
    Komolyan Tibor bá’?

    Belerúgva még a bloggazdába is:

    „Ilyen hozzáállással feltételezzem, hogy unokáidat a szüleik habozás nélkül Rád bízták a nevelésüket.”

    Olvasd csak vissza ezt a mondatod… TE oktatsz ki jómodorról. Le tudok süllyedni a Te szintedre, de kenterbe verlek…

    Én arról nem tehetek, hogy magadra veszed… a tahót… De tudod mit, ha ez megnyugtat, rádhagyom. Jómodor, pff…

    Károly: Igen, süllyed a Titanic…

  59. 57 sealard, én sem értem, mi a különbség a pincér és a felszolgáló között.

  60. 65: Ábel: A pincér a felszolgáló mestere, egy pincérnek lehet több felszolgáló segédje is.

  61. 61:

    Tibor bá

    a tengerparti duhajkodás eddig sem tartozott a kedvenc elfoglaltságaim közé, de az, hogy például a karantén ideje alatt lezártak számtalan túraútvonalat Magyarországon az számomra is szegénységi bizonyítvány volt a törvényhozó részéről.

    Az elhízás bizonyítottan erős kockázati faktor. Dohányzás is.
    Ezt a két csoportot büntetni kéne.
    Helyette azt büntették aki egészségesen akar élni.

    Szerintem nagyon érdekes ez az egész helyzet ami így kialakult a vírus és az intézkedések körül.
    Számtalan tanulmány fog erről még születni.

  62. 67 – Curix:
    A bölcsek szerint, minden országnak olyan vezetése van, amilyet megérdemel.

  63. 62. Károly

    Jó hasonlat, de azért azt is tegyük hozzá, hogy a matrózról bebizonyosodott, hogy konstans
    hazudik a vendégeknek és valószínű, hogy az az érdeke, hogy elhagyjuk a hajót. A kapitányról meg ne is beszéljünk!

    Ja és a hajóútra nem fizettünk be, hanem már a hajón találtuk magunkat.
    Szóval, hogy a mentőcsónak valóban mentő-e?
    Példádnál egyértelmű, mert egy ‘közismert’ helyzet, ha nem is empirikusan az, de az. Ráadásul egyféle végkimenetellel, amit vagy elfogadunk(az okosok ugyebár), vagy nem( a háttérerőhívő hülyék).

    A valóság egy cseppet más.
    Minden a bizalomról szól, és azt már eljátszották.

    Aki „normálisan” gondolkodik az elhiszi a mesemondók dalát és beszáll a csónakba.

    Egyébként tényleg kell a vakcina. De közben jó volna -legalább- megpróbálni kilépni a vagóhídi sorból.
    Beeeee…….fejeztem.

  64. 69: KGB:
    Egy kis útbaigazítás:
    Politikai elégedetlenségét az ember választásokon szokta elmondani, ill. érvényesíteni. Nálunk, és a világ nagy részében még 4-5 évente így történik…

    A „vágóhídi sorból” együtt, a többséggel lehetséges kilépni. Csak ahhoz kell egy szalonképes, működő elképzelés is a „vágóhíd” alternatívájaként!

    62: Károly:
    Briliáns! Gratulálok!
    Annyira jó a hasonlat, hogy kellene belőle egy paródia jelenetet készíteni, vagy legalább egy képregényt! 🙂

  65. 69 – KGB:
    Értem. Nagyon tanulságos. Ha az apám (az anyám szerint) egy megrögzött hazudozó. Egyik éjjel felráz, hogy meneküljünk, mert ég a ház, akkor én befordúlok a fal felé, és alszok tovább, mert HAZUDIK. Gondolom te még nem hallottál arról, hogy döntéseinkben mindig a biztonságnak kell lebegni a szemünk előtt. Ha az apai felszólításra kirohanok a házból és azt hallom, hogy „április bolondja”, ami elég nagy blama, de ha az apám nem hazudott, akkor megmentette az életemet. A kettőt szembeállítva, csak a hülye fordul be a falnak, amiből újabban rengeteg van.

  66. „A bölcsek szerint, minden országnak olyan vezetése van, amilyet megérdemel.”

    68.

    Akkor mi Orbánt érdemeljük Tibor bá?
    Szerintem meg ezt a mondást nem a bölcsek találták ki. Én semmi bölcset nem érzek ebben és azt sem gondolom, hogy megérdemelném azt hogy uton utfélen meglopjanak.
    Én ezt is máshogy gondolom, dehát én már csak ilyen erkölcstelen különc vagyok…..

  67. 72 – Curix:
    Ez tényleg nem a poszt topikja, de úgy tudom háromszor választotta meg a nép Orbánt kétharmaddal, amire még nem volt példa a világban.

  68. Remélem Orbán figyeli mi történik Lukasenkával. Nem hiába nem mer megszólalni a témában. Rá is ez vár majd 🙂

  69. Curix

    Olyan hülye a nép, hogy 3szor szavazta be Orbánt. Egyetértek Tibor bá-val.

    A vitához:

    De! (hogy folytassam) olyan hülye a nép, hogy azt hiszi a 4-5 évenkénti szavazásával valamit is csinál, ráadásul ezt még a demokrácia csúcsának gondolja.

    A nép tényleg olyan hülye, hogy nem veszi észre, hogy egy rendszert nem lehet úgy változtatni belülről, hogy szavazgatok a piramis csúcsán lévő 1 százalék sz@r meg a f0s között. A nép olyan hülye, hogy nem jött rá, hogy ezt a társadalmi rendszert csak alulról vagy kívülről lehet megváltoztatni.

    A nép olyan hülye, hogy( Horváth Csongor 70.) , hogy ha betelik a pohár és ki akar lépni a vágóhídi sorból, akkor az alulról szerveződés-alternatíva hiányában- majd mindig forradalom lesz.

    És végül(de nem utolsósorban) a nép olyan hülye, hogy egy forradalomban szétver mindent, megöl mindenkit és frissen szerzett önrendelkezésével kezdi előről.

    Egyet ne felejtsünk el, mi is a nép vagyunk.
    Az értelmiség felelőssége, hogy a kis Mauglit megtanítsa járni. Ehelyett a regnáló hatalom visszalöki a térdére, hogy továbbra is farkas legyen és pitizzen neki egy-egy jobb falatért.

    Sokat lehetne írni az alternatíváról, hogy mit kéne másképpen csinálni az un. értelmiségnek, aki a képlet szerint mégsem elég értelmes, de annál inkább tehetetlen(ami ebben az esetben az éretlen szinonimája).

    Az értelmiségnek először gondolkodni kéne megtanulnia, fejleszteni az intelligenciáját( ami szerintetek nem lehet-tudom), hogy minnél jobban megértse a dolgok természetét. Különben ahogy a példák százai is mutatják vak vezet világtalant az örökös körforgásban. Pozitív példa kell a változásra? Gandhi neve mond valamit? Jézus?
    Ők nem szépelegtek, hanem működő modellt mutattak. De sok nevet említhetnénk.
    Persze legyintsünk csak!

    A hülye nép felereszt áldozat, felerészt lusta.

  70. Sokan fordítva ülnek a lovon. Az a baj az emberek 95%-a már azt sem tudja hol a ló feje meg a segge. Itt tartunk most.

    Ha valaki egy kicsit is ért a pszichologiához és emberi természethez akkor pontosan tudhatná, hogy egy népet csak egy jo vezetö képes felvirágoztatni. Ennek természetesen az ellenkezöje is igaz. Egy népet egy rossz vezetö romlásba tud vinni.

    A nép magátol soha nem fog felvirágozni. Egy vezetö mindig intelligensebb kell legyen a vezetettöl. Tudatában kell legyen az emberi gyarloságnak és képes kell legyen ezen felülemelkedve a nép javát szolgálni.
    Ezért választunk vezetöt. Ö az az ember akit megbízunk, hogy igazgassa a sorsunkat avatkozzon be ha kell lépjen hátra ha tul sok.

    Ma a vezetö már semmiféle ilyen szerepet nem tölt be. Nincs számonkérhetösége és a hatalom amivel megbizták, azzal visszaél. Ezt csinálja most Orbán.
    A népet a hatalmánál fogva propagandával agymosásnak teszi ki, minden nap minden orában.

    Lehet ma a magyaron számonkérni miért olyan ostoba amilyen? ?
    Hát ilyen vezetöi voltak az országnak.
    Nagyon rossz ha összetévesztjük az okot és az okozatot.
    A vezetök nem a felvirágozáson dolgoztak hanem Magyarország agóniáján. Bár élhetö a hely, de egy fostalicska az ország.

    Ezt nem lehet a népen elverni, nincs már hatalma és eszköze ezt megforditani.
    Aki azt mondja olyan a vezetö amilyet a nép megérdemel az egy iszonyat nagy lózungot mond!

    Melyik Észak-Koreai érdemli meg azt a kis kim dzsong köcsögöt? Erkölcsös dolog számon kérni egy észak koreain hogy miért van ilyen vezetöje?

    Hát igy van ez Orbánnal is.
    Bár ugy tünik mintha demokrácia lenne és a szavazással bármi megváltoztathato lenne.
    Istenem ki olyan vak hogy azt higgye hogy számit bármit is az X?
    Az ország vezetése és a nép között a Magyarország tipusu országokban megszakadt a kapcsolat. Ennek semmi köze a demokráciához.
    Demokrácia még Svájcban Svédországban, Dániában fedezhetö fel a legnagyobb mértékben de ott is találhato hiba a rendszerben.
    Ez nálunk nem az.

    Ugyan oda fogunk jutni mint Fehéroroszország. Orbán nem tudja már abbahagyni azt amit csinál. Nem tudja azt mondani elég fiuk, hagyjunk a pornépnek is. Elöbb utobb a nép fog felszolalni amikor már beszükült az élettér. De minden egyes Orbán évvel visszafele megyünk az idöben.
    A magyar nép jelenleg nem fejlödik. A magyar nép agonizál, butul, hülyül önsorsrontásba menekül……
    De nem a nép a hibás…….

    Ezt elverni rajt olyan mintha egy madárnak eltöröd a szárnyait és kérdöre vonnád miért nem repül…… béna kacsa lett a magyar.
    Az értelmiségnek lenne dolga ezt megvilágitani. De ha ügyesen szétversz minden eszközt emivel ezt lehetséges, akkor a hatalom nem megdönthetö többé. Nincs fék és korlát.
    Akkor az van ami most van.

  71. 77.Curix
    „… egy népet csak egy jo vezetö képes felvirágoztatni”

    Ezt egy szóval is lehet cáfolni: Svájc

  72. „Svájc a demokratikus hagyományok mintaképe. Legyen szó a külföldiek kitoloncolásáról, a fegyvertartás szigorításáról, atomerőművek építéséről, vagy arról, hogy az óvodában milyen dialektusban beszéljenek az óvónők, mindenről megkérdezik a népet. A kisebb kantonok fővárosaiban például még ma is él a közvetlen demokráciának egy olyan ősrégi szokása, a Landsgemeinde /kantoni gyűlés/, amikor április utolsó vasárnapján összegyűlik egy térre minden választópolgár, hogy kinevezzék a legmagasabb hatóságokat, és állást foglaljanak az őket érintő fontos kantoni, és szövetségi kérdésekben, új törvényeket hozzanak.”
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20170808/az-igazi-svajci-titok-tudod-minek-koszonheti-az-orszag-meses-gazdagsagat-258261

  73. 80. malleusorbis

    Ennyit a pótolhatatlan felcsúti Mindenhatónk mítoszáról.

  74. Lehet, hogy Svájc a “ Svájc a demokratikus hagyományok mintaképe.”, de a fene akarna abban a kocka országban élni. Egy kinti magyarnak eladatták az autóját, mert 20 centit kilógott hátrafelé a kocsija a felfestett parkolóból. Az autópályán a melletted levő autós mobilon feljelent, ha egy kicsit gyorsabban haladsz, mint ami a táblára van rajzolva. Lehet, hogy tombol a demokrácia, de ehhez a kocka országhoz svájcinak kell születni!

  75. 75 – 76:
    Felhívnám figyelmeteket arra a -sztem. cseppet sem elhanyagolható- tényre, hogy OV. és a Fidesz a hatalomra kerülését és politikai ámokfutását, valamint strómanjaik feltőkésítését kizárólag a „fülkeforradalomként” emlegetett választásnak köszönheti.

    Ha ott és akkor a „nép” azt jelöli x-el, hogy Bajnai és az MSZP maradjon, most biztosan nem itt tartanánk. De más vonatkozásokban sem!!

    Észak-Korea története teljesen más, mert náluk nem történt meg a Szovjetunio felbomlásakor a „rendszerváltás”. Lukasenka helyzete megint árnyaltabb kép, szóval ennyire nem egyszerű a képlet…

    Nem firtatom, a jelenlegi helyzetben nem egyszerű szavazással változást eszközölni, bár egyáltalán nem lehetetlen (a nagy többségben azért még van erő).
    Azt viszont tényként kezelem, hogy a II.Orbán 2/3-ot simán lehetett volna „fülkeforradalmárként” elutasítani, ne tompítsátok ebben az egész magyar társadalom felelősségét! Az értelmiséggel csak az a baj, hogy már nem létezik (s nem csak nálunk ez a helyzet), az „elit” vette át ezt a szerepet, és ez ide vezetett (más érdekek, más eszközök, más eredmény).

  76. Csongor,

    mire észbe kapott volna a magyar Orbán már átírta a választási törvényt. Régi választási törvénnyel nem kapott volna 2/3-ot másodszorra.
    Így mit kérsz számon a népen Csongor?
    Orbán professzionálisan bontott le itt Magyarorszagon minden demokratikus kezdeményezést.

    Itt tar az ország, hogy szivárványos zászlókat tűzdelnek meg vernek le…. nagyon szomorú.

    „Lehet, hogy tombol a demokrácia, de ehhez a kocka országhoz svájcinak kell születni!”

    Hanyistok

    egy magyarnak ez sajnos fura, de ettől lesz élhető az ország.
    Nálunk mindenki úgy gondolja hogy a másik hülye nem mondja már meg neki senki hogy mit csináljon és közben leszarjuk a közösség érdekeit.

    Az hogy te a megengedett sebességgel haladsz az a közösség érdéke.
    Sokkal egyértelműbb mint pl a maszk esete.
    Azzal hogy gyorsabban hajtasz a megengedettnél egyértelműen veszélyezteted a közlekedés összes többi szereplőjét.
    (maszk esetében ez még nem bizonyított, és akkor is csak akkor veszélyeztetsz ha magad beteg vagy)

  77. Az eddigi leghatásosabb SARS-CoV-2 vírus elleni vakcina

    A University of Washington School of Medicine in St. Louis tudósai előállítottak egy rendkívül hatékony SARS-CoV-2 vírus elleni vakcinát, amelyet egyetlen adagban lehet beadni az orron keresztül. A gyógyszer tesztelése egerekben azt mutatta, hogy a koronavírussal szemben érzékeny emlősöknél a hagyományos injekciókkal szemben hatékonyabb a fertőzés megelőzésében. Erről a Cell folyóiratban megjelent cikk szól.
    A kutatók azt találták, hogy (állatkísérletekben) a vakcina orron keresztül való bevitele erős immunválaszt vált ki a test egész területén, de a legnagyobb védelmet az orrüregben és a légutakban tapasztalták. A teszt eredményei azt mutatták, hogy a rágcsálók sterilizáló immunitást fejlesztenek ki, amikor a vírus szándékos bejuttatása után nincs jele a fertőzésnek.

    A vakcina majom adenovírus vektoron alapul, hasonlóan az Oroszországban pár hete engedélyezett oltóanyaggal.

    Scientists at the University of Washington School of Medicine in St. Louis have created a vaccine targeting the SARS-CoV-2 virus that can be administered in a single dose through the nose. Tests of the drug in mice have shown that it is more effective in preventing infection in mammals susceptible to coronavirus than conventional injections. This is reported in an article published in the journal Cell. The researchers found that the nasal application of the vaccine elicits a strong immune response throughout the body, but the greatest protection is formed in the nasal cavity and airways. The test results showed that rodents develop sterilizing immunity when there are no signs of infection after deliberate introduction of the virus into the body.

    Addig is a maszkhasználat az ami a leghatékonyabb lassítási módja a terjedésnek (az izoláción, távolságtartáson túl). Minden jó ami csökkenti bármely mértékben is az „R”-t…
    Alufóliasisakosok ezt nem értik. Azok végzettségtől függetlenül képesek negligálni a bármilyen maszk kedvező hatását.

    84.
    ” és közben leszarjuk a közösség érdekeit.” azaz a maszkahasználat ellen agitálunk, jelentéktelenítve például annak a hatását.
    A hülyék mindig fogékonyak a hülyeségre.

  78. 84: Curix “ egy magyarnak ez sajnos fura, de ettől lesz élhető az ország.”
    A svájci kockaság és a magyar virtus között van valahol az igazán élhető ország. Láttál te már svájcit vagy németet felszabadulva nevetni, hahotázni? Na, ez az ami hiányzik ezekből a rendkívűl szabályos és szabálykövető országokból. Tudom, hogy rend a lelke mindennek, de azért hagyjunk egy kis mozgásteret az egyénnek is!

    Egyébként, nagyon jó lett a 76. elemzésed!

  79. 76. Curix

    Azt hiszem mi egyetértünk ebben a kérdésben, majdnem.

    Nem teljesen fekete vagy fehér ugyanis.

    Azért mert az irányítás a felelős érte, az még nem jelenti azt, hogy a nép nem hülye. Béna kacsa -ahogy te fogalmaztál.

    A mai rendszerben, a demokrácia ezen fokán, mert azért ez egy demokrácia, mert nem kutatnak fel( még!) és visznek el átnevelni kedves szavainkért, ez is eljöhet, ha így haladunk.
    Szóval a demokrácia ezen fokán még lenne lehetősége mindenkinek -mint ahogy nekünk is van- okosítania magát. Arra, hogy erre miért nincs igény hát ez kétesélyes.

    Abban igazad van, hogy a hatalom nagyon okosan ‘kiszolgálja az igényeket’, így alakítva, majd determinálva a közízlést, közgondolkodást. Tehát a polgár a könnyen emészthető tartalmakhoz nyúl, nyúlhatna máshova is még.
    A politikai elnyomó rezsim még nem tart ott, hogy korlátozza pl.az internetet.
    A legtöbb polgárnak egyszerűen nincs meg az a logikai képessége, hogy kezdjen is valami értelmeset is a bejövő információkkal. Egyszerűen nem képes koherensé tenni őket.
    Nem tud gondolkodni olyan szinten, hogy az valahova is vezessen.

    Ezek felett eggyel az értelmiség-szintén béna kacsa.

    Ezek felett a hatalom-úgyszintén béna kacsa.

    Az a hatalom amelyiknek a kicsit több esze csak addig terjed, hogy a kizsákmányolás parazsán sütögesse pecsenyéjét, az félkegyelmű.

    Hogyan kell félkegyelműekkel leszámolni? Úgy, hogy okosabb vagy.
    Namármost az összes ész és információ, javak stb. összpontosul a hatalomnál.
    Tehát róka fogta csuka.

    Hogyan lehetne mégis változás?
    A még megmaradó értemiségnek kéne nagyobb belátásra, perspektívára szert tennie. Ebben nem akadályozza meg senki, csak saját hitrendszere.
    Mint Münchausen báró, a saját hajánál fogva kell kihúznunk magunkat a mocsárból.

    A hatalom egy báb, az igazi erejét a nép adja.
    Mit tudna ov tenni ha a nép azt mondaná, hogy nem??? rendőrség is a nép, meg a katonaság. Ha lemeztelenítenénk az egészet, találnánk egy branch neurózisos hülyét a szarkupac tetején.
    Az önérdekre való rájátszással egy egyre táguló kört tudott maga mellé(inkább alá, vazallusi szerepkörbe) állítani, és meg is érkeztünk a mai MO.-hoz NER-rel meg egyebekkel.

    Azonban ha el is üldöznénk őket, hogyan szerveznénk meg magunkat? Semmit nem érnénk az önrendelkezéssel, mert tutti káosz lenne belőle. Főleg egy megszokott gazdasági-pénzügyi mechanizmus eltűnésének kellős közepén, gyengülő erőforrásokkal.
    Itt a konvecionális gondolkodás, -megoldások semmire se jók.

    A megoldásról, -az alternatív utakról melyek mint egy parallel futnának a még működő rendszerrel, annak árnyékában erősödnének, hogy annak összeszakadásakor egyáltalán repképesek legyenek-még beszélni sem érdemes, mert odáig még előbb a gondolkodásunk akadályait kéne megugranunk.

    Azonban ameddig értelmes emberek a változást ikszelgetésektől várják, vagy belefulladnak a tehetetlenség apátiájába, addig inkább örüljünk a hatalomnak.
    Ikszelgesünk serényen és örüljünk, hogy döcög még a szekér.
    Ja és örüljünk ennek a kis skizo f@sznak, mert nehéz időkben még az ő stratégiája a legnyerőbb.

  80. KGB & Curix:
    Szerintem ezt a poszttól alaposan elütő, bő lére eresztett témát vitassátok meg magán úton.

  81. 84: Curix:
    Ez a magatartás az országnál sokkal kisebb szinteken is utolérhető. Rengeteg ugyanígy működő szar munkahely van. Pedig, ha a többség nem hagyná, esetleg mindenki messze elkerülné… OV. jól kiszámította, hol a határ és jól egyensúlyoz a határmezsgyén a mai napig. A lényeg, hogy mindig volt, sőt még most is van kiút, de az emberek többsége egyszerűen fél minden változástól (megj. esetenként nem is alaptalanul).

    KGB-nek adok igazat, mert amikor fene tudja miért, de mindenhol a szarra van csak igény, akkor előbb – utóbb tényleg minden szarrá válik körülöttünk! Felesleges keresni, hogy ki dobta be az első adagot, vagy, hogy ki kente szét…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük