Csapatok küldése Ukrajnába

Putyin atomháborúval fenyegette meg a Nyugatot, ha csapatokat küldene Ukrajnába

Az orosz elnök szerint a Nyugat elszámította magát
Írta: Euronews

Az orosz elithez intézett éves beszédében Putyin „képtelenségnek” nevezte, hogy Oroszország meg akarná támadni Európát, de figyelmeztetett: országa nukleáris fegyverekkel csapást mérhet a nyugati országokra.

Vlagyimir Putyin a nukleáris háború kockázatára figyelmeztette a Nyugatot, ha  csapatokat külden Ukrajnáért harcolni, mondván, Moszkva rendelkezik olyan fegyverekkel, amelyekkel nyugati célpontokat támadhat. (EN: ez annyiban nem újdonság, hogy ilyen fegyvereket már a 70-80-as években telepített a Szovjetunió a Varsói Szerződés egyes országaiba.)

Az orosz elithez intézett éves beszédében Vlagyimir Putyin csütörtökön „képtelenségnek” nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország meg akarja támadni Európát, de figyelmeztetett, hogy országa nukleáris fegyverekkel csapást mérhet nyugati országokra.

Putyin ezzel az Emmanuel Macron francia elnök által felvetett ötletre utalt, aki hétfőn azt mondta, „nem zárható ki” annak lehetősége, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába. Több európai vezető határozottan elutasította a javaslatot.

Ukrajna két évvel ezelőtti megtámadása óta Putyin többször is az atomháború rémével fenyegette meg a Nyugatot. Oroszország tavaly taktikai atomfegyvereket adott át a szomszédos Fehéroroszországnak, és ebben a hónapban derült fény arra is, hogy Moszkva olyan nukleáris űrfegyver kifejlesztésére tesz kísérletet, amely képes műholdakat megsemmisíteni.

2023-ban Putyin aláírta Oroszország kilépését a nemzetközi atomcsend-egyezményből is.

Beszédében az orosz elnök azt is állította, hogy országának gazdasága 2023-ban a globális átlagnál gyorsabb ütemben nőtt, meghaladva az Egyesült Államokét és a többi G7-országét annak ellenére, hogy számos szankcióval kell szembenéznie, és Oroszországot elzárták a nyugati piacoktól. (EN: a nemzetközi gazdasági előrejelzések szerint Oroszország nemzeti jövedelme az ukrajnai háború óta bevezetett nyugati szankciók miatt stagnál és egyes ipari szegmensekben csökken, és összességében csak 2028-ban fogja meghaladni a 2021-es szintet.)

 

76 gondolat erről: „Csapatok küldése Ukrajnába

 1. Nem vagyok mélyen a témában benne de ha a svédek is csatlakoztak a Nato-hoz akkor gondolom
  telepítenek majd oda is rakétákat. Lehet az orosz atomfenyegetés nem csak a Macron lehetséges csapatai miatt van hanem áttételesen a svéd nato csatlakozás és esetleg a későbbi Ukrajna EU csatlakozás miatt.
  Az viszont érdekes hogy egy egyszerű kijelentés (Macron katonákat küldhet ) egy másik kijelentést követ (Putyin atommal fenyeget) ami szinte hirtelen a semmiből jött.Persze sokszor fenyegetőzött már az orosz, de egyszer lehet elszakad a cérna és beveti az első taktikai atomot.Ha még nem is sarokba szorítják egyenlőre Putyint de nyomják így ő is lehet hogy nem szabályok alapján dönt azatom bevetéséről majd hanem hogy mennyire lesz éppen ideges.
  Putyin másrészt öregszik és benne akar lenni a történelemkönyvekben így lehet megvár még párfenyegetést a nyugat részéről és ha elszakad a cérna küldi az atomot.
  Nemtudom esetleg örök fenyegetőző lenne e szó Putyin részéről. Medvegyev is fenyegetett már párszor atommal káromkodva , benne is forrnak az indulatok és úgy látom nem nehéz kihozni a sodrából.
  Van aki azt mondja hogy csak a szájuk nagy de nem fognak semmit csinálni.
  Megmondom őszintén én nem tudom mi lesz de inkább arra tippelnék hogy be lesz vetve az atom.Oroszország hadigazdálkodásra állt át. Az USA , nyugat próbálja csesztetni, Putyinnak atomfegyver van amit még soha nem vetettek be. Putyin idősödik és úgy van vele hogy közeledve a 80-hoz ha eddig még egybe maradt Orosz o. akkor továbbra is egybe fog történjen bármi vagy legyen bárki majd utána, lehet ez lesz az utolsó honvédő háború. Ugye atombunkerek is vannak, illetve
  Oroszországot nemigen fogja érdekelni ha éppen csak egy két taktikai atom bevetésével olyan globális káoszt idéz elő ami még soha nem volt.
  Persze a másik forgatókönyv is lehet: Macron kijelentései után nem lesz ilyen kijelentés, usa kihátrál, Trumph győz és lezárul a háború.

 2. 1./ andrew.
  Sajnos én a gondolataid rosszabbik változatára tippelek,
  mint bekövetkezhető torténés. — Putyint már annyira
  és annyian basztatják, hogy kénytelen lesz valamit lépni,
  mert azt biztosan nem szeretné, hogy a történelem
  utolsó szájhőseként nevezzék. — Szintén sajnos ami
  az orosz -ukrán háború kapcsán az EU vezetésében
  történik. — Kár ragaszkodni egy olyan területhez mely
  susem lesz a nyugateurópai országok tulajdona
  akármennyi fegyver, lüszert, pénzt pumpálnak bele. —
  mind mind csak az ukrán emberek létszámát csökkenti.
  AZ ELVEK, VILÁGNÉZETEK MIATT KÁR FESZÍTENI A HÚRT,
  EZ A KÉT ORSZÁG ÜGYE DÖNTSÉK EL ŐK A JÖVŐJÜKET !!!

 3. 1, andrew

  Ha mégiscsak lesz orosz atomfegyver bevetve – a környezetbarát fajtából – a NATO 1997. évi állapotának megfelelő, ún. Keleti Szárnyán – , akkor az oroszok sose fogják űrkolonizálni a Naprendszert, olyan rossz szemmel fog rájuk nézni a világ többi része!!
  Még kereskedni se fognak velük, így aztán Kim Dzsongun elnök – rendszeres – ritka – és alkáliföldfém szállítmányai ((tengeri 40 lábas konténerek)) feleslegesek lesznek például a Moszkvai Körzet high – tech komplexumai számára…

  A másfél tonnás siklószárnyasított Glonass – os vákuumbomba is ér annyit, mint a félelmetes, taktikai 10 kT- ás Iskander. És sokkal olcsóbb is.

  Úgy is lehet nézni a körülöttünk zajló dolgokat, hogy addig incselkednek direkt az orosz medvével, hogy a fentebb vázolt következmények miatt, az oroszokkal ne kereskedjen senki a jövőben.
  És így nemcsak az EU, hanem az Orosz Föderáció is végállomásra juthat. Az EU-ban pedig így kezdődhet el a vérvörös belső marakodás…az győzhet, aki még békeidőben(!), rengeteg olcsó és faék bonyolultságú fegyvert szerzett be.

 4. Ukrajna státuszának, függetlenségének a védelmezése kőkemény érdeke a nyugatnak.
  Puszta erkölcsi felháborodásból nem fizetne érte súlyos milliárdokat , már harmadik éve.

 5. A készenlétben tartás gazdasági energiákat emészt fel a ruszkiknál. Ez lehet a legutóbbi „kiszivárgás” célja is talán. Amerikaiak partraszállása nélkül elképzelhetetlen hogy nekik menjenek.

 6. Az oroszok támadták meg a független Ukrajnát.
  De ennél sokkal összetettebb a kép.
  A dánok megadták magukat a németeknek a II. Világháborúban.
  Mert csak veszíthettek volna , sok sok embert és az országuk objektumainak sértetlen állapotát.
  Az Ukránok nem voltak ilyen bölcsek.
  De hogy a „védekezünk az utolsó ukrán katonáig” döntést nem az Ukrán Nép hozta azt is valószínűsítem.
  Háborúban ugyanis soha nincsen demokrácia.
  Jobban jártak volna, ha anektálta volna őket Oroszország.
  Nekem így tűnik. De ismétlem én nem vagyok szakértő.
  Bár azok annak húzzák a nótáját, aki fizeti őket.
  A pusztítás és gyilkolás folytatódik.
  Végtelenül szomorú és sajnálatos.
  A Függetlenség egy Szép Fogalom.
  De vajon bármit megér ?
  Igen ?
  És ki dönti ezt el ?

 7. 8 – Molnár Sándor
  Mikor ezt hallom: „Az oroszok támadták meg a független Ukrajnát….”, akkor egy picit elszáll az agyam.
  Sajnos az angolszász világ az évszázadok során olyan kifinomult tapasztalatokra tett szert a félrevezetésben, a hazugságban, a lopásban és a rablásban, hogy ezt a cumit mindenki beszipkázza..…
  Mert mikor az oroszok támadtak, akkor már ukrajna minden volt, csak független nem!!!!! Akkor már régen egy jenki gyarmat volt.
  Támadni a nato nevű terrorszervezet támadott, alattomos, ravasz módszerekkel. Hiszen neki van nyolcszáz valahány támaszpontja a világon!!!!!! Teljesen körbevette az oroszokat. Minden Oroszországgal határos országba betelepedett, és katonai bázisokat hozott létre! Aztán ide a katonákat, fegyvereket, és lehetőleg a rakétákat, mind Oroszországra irányítva. (csak Európában százezer katona – lásd az Ábel belinkelését)
  És ezt nem 2012-ben kezdte!!!!!!
  Az orosz mégis mit kellett volna tegyen?!?
  Meglátásom szerint, az emberiségnek egyelőre azzal van szerencséje, hogy Putyin -akit az egyik legnagyobb formátumú politikusnak tartok – rendkívül megfontolt, és főleg higgadt!!!!
  Sajnos, mikor csoda szép világunkban minden anyagi és technikai feltétel adott, hogy meglegyen a földi mennyország, akkor az angolszászok folyamatosan azon munkálkodnak hogy szétb…k ezt az egészet, és káoszba taszítsák úgy Európát, mint a keletet. És a fondorlataikkal elérik azt, hogy az áruló csatlósaik csillogó szemekkel segédkezzenek saját nemzeteik tönkretételében.
  A fórumtársak figyelmébe ajánlom a dr. Varga Györggyel készült interjút,amelyben nagyon szépen, érthetően elmondja úgy a háború előzményeit, gyökereit, mint a mostani Oroszország-nato „mérleget”. Nagyon megéri végighallgatni youtube.com/watch?v=CCWqqxsJKKg

 8. Mackómuki, ha azt hiszed, hogy csak az angolszászok profik a propagandában, olvass egy kis Szolzsenyicint, Bulgakovot meg Örkényt.

 9. 10.

  Szolzsenyicin tudtommal a szovjet gulagokról írt .
  Örkény és Bulgakov szépirodalmat írtak nem is akármilyet.
  Örkény úgy tudom megjárta a német lágert.
  KInek a propagandáját nyomták ?

 10. 11 Arra gondoltam, hogy az ő írásaikból lehet tájékozódni a szovjet propagandáról. Ami legalább olyan kemény volt, mint az angolszász, és aminek egyenes folytatása a mai orosz.

 11. Óriási profit és társadalomformáló erő van abban, miről lehet lebeszélni az embereket és mire lehet őket rábeszélni.
  Tekintettel arra, hogy kapitalista piacgazdaságban élünk, ahol az eladás sokak számára létkérdés, aligha iktatható ki a közéletből a reklám és a propaganda.
  Az egyes ideológiák versengése pedig csoportérdekek versengése.
  A szélsőségesebb propagandák, pedig egyértelműen hazugságokkal traktálják a tömegeket.
  Az igazság pedig olyan mint egy éles kés ,érdemes vele óvatosan bánni, nehogy akaratlanul is sérüléseket okozzunk.

 12. 13 Ismeretelméleti kérdés: honnan tudhatod, hogy az „igazságod” valóban igazság, és nem csak valamelyik oldali propaganda, amit bevettél?

  Igazsággal, hazugsággal egyaránt le lehet egymást szúrni, és a végén ottmaradunk összeszurkálva, és kiderül, hogy mindannyiunk kései igazságmagvacskákra épített hazugságpengék voltak. Úgyhogy szerintem jobb, ha eleve tisztelettel bánunk egymással, akármilyen hülyeségnek is tűnik a másik álláspontja.

 13. A természettudományok kemény és hitelesek, az állításaik bizonyíthatóak a kísérleteik megismételhetőek.
  A többi tudomány puhább, kevésbé hiteles.
  Pontosan ennek mentén érdemes ezeket komolyan venni.
  Nem kell minden ordító ostobaságra ugrani !
  Érdemes tolerálni a másságot a vélemények terén is !

 14. 15 – Hát igen, de itt társadalomról, politikáról, történelemről, háborúról beszélgetünk. Amíg benne vagyunk, elvakít az áradó propaganda, az utólagos történetírást pedig az érdek, amit az adott történetíró éppen szolgál, meg a források pontatlansága. Nem mondom, hogy lehetetlen eljutni az igazsághoz, de sose érdemes feladni a kétkedést.

 15. Én a csüggedést sem adom fel,soha !
  A kételkedést is túlzásba vitték a laposföld hívők és azok, akik a tényeket véleménynek nevezik.

 16. Én csak csodálni tudom Putyint! Nagyon higgadtan reagált eddig, annak ellenére, hogy az angolszász politika (Usával az élen), mindent megtett eddig, hogy belerángassák az oroszokat egy vesztüket okozó, végzetes háborúba.
  A háború leple alatt pedig szépen lezüllesztik, szétverik az európai államokat is. Kohn bácsi a vezérlőben, csak csettint egyet a folyamatok láttán.
  Ugyanazok keverik a sz@rt, mint akik az első es a második VH.-t és nekünk a trianoni döntést összehozták.

 17. Semmi gond az oroszokkal.
  A gond a túlnépesedett Ázsiával, Afrikával, Közép és Dél-Amerikával van. Gond van a Nyugattal is mert sokat fogyaszt.
  1-2M-től nagyobb népesség a Föld nevű bolygónak halála.
  Azt kellene megérteni, hogy a Földünk nem egy végtelen valami!

 18. 18.

  Mámegin a zsidók , az iluminátusok , a szabadkőművesek , a háttérhatalom és Soros !
  Csak az nem stimmel, hogy a sokaknak nagyon fájdalmas háborút Putyin indította.
  Ez egy ellenőrizhető tény.
  Amikor megmagyarázza miért tette ezt, az háborús propaganda.

 19. 19. dexter
  A háborút Amerika kezdte a Maidanon, ezt “fuck the eu” Nuland maga ismerte be. Tájékozódj egy kicsit és ne a mainstream médiát fogyaszd!

 20. 21 Az ukránoknak elegük lett abból, hogy nyomorognak, miközben az orosz báb diktátoruk felfoghatatlan luxusban dőzsöl. Ezért éltek az amerikaiak által biztosított lehetőséggel, és lerázták az orosz igát a nyakukból. Ez volt Majdan. Hogy mennyire tisztességes, hogy az amerikaiak ezt kihasználták a saját érdekük érvényesítésére, vagy hogy ez nekünk vagy az oroszoknak mennyire kellemetlen volt, egy másik kérdés. Ez nem hatalmazza fel az oroszokat, hogy megtámadjanak egy másik országot, aminek a sértetlenségét saját maguk is garantálták korábban többször.

 21. Ezt a kérdést a német vezetésnek tennem fel, de minek. Mert a pofájuk óriási. Ezért csak így egymás között. Hiszen tudjuk hogy az óceán túloldalról vannak fizetve, zsarolva, megfélelmítve.
  Hány háborút akar még elvesziteni a drága Németország? A vezetői történelmi tapasztalata, hol van?
  De nagy baj nincs, amikor Németország elveszit egy háborút, mindig Magyarország lesz kisebb. Végül is így könnyű.
  Más
  Múlt heti hír, az ukránok ha szorítják őket nyugat felé, egyszerűen elfoglalják Magyarországot, ők jelentették ki, talán olvastátok.
  Ezt ugatom évek óta, azt ugye nem gondolja senki komolyan, hogy felszerelt hadsereg majd a saját országhatáránál megáll. Itt van egy fehér kő, ez már másik ország, ja akkor itt megállunk. Nem,,,, bosszúból mert nem akarunk megdogleni a hülyeségük miatt, le fognak gyilkolni bennünket. Senkinek ne legyenek kétségei, EU, USA, szarni fog ránk.

 22. 23 – És közben több egész generáció, akik hadrafogható korban vannak, soha nem fogott fegyvert a kezébe.

 23. 24, Ábel
  Hidd el nekem, hogy számítógépfüggő, tik – tokozó, láncdohányos, egyszülős…(stb. jelző) nemzedékek ne fogjanak se karabélyt, se pkm-t, se se semmit a kezükbe. Társaikra tekintettel most békeidőben és sem éles helyzetben nincsenek tekintettel, azimutmenetkor ahányan vannak egy rajban, annyifelé akarnak menni, bajtársi együttműködést nem ismerik….szociális fogyatékosságaik miatt.

  23, Feri
  Jól beszélsz, az ukrán sereg, így jelenlegi állapotában a legerősebb Európában, ha megindulnánának esetleg errefelé…

 24. 25 – Pont ezeket a fogyatékosságokat tudhatná ellensúlyozni egy jó kiképzés, egy szolgálat, ami közben kénytelenek lennének szegénykéim a fizikai világban, egy valóságos közösségben helytállni. Még a civil életben is segíteni tudná őket később.

  És akkor mi az alternatíva? Nyújtsuk át tálcán az országot bárkinek, aki elég tökös hozzá, hogy ránkjöjjön egy hadsereggel, mert előre feladtuk?

 25. Mivel presszionálja az Usa Németországot ?

 26. Lehet hogy az amerikai fegyverlobbi akarja a piacot pörgetni.Elképzelhető hogy az európai vezetők le vannak fizetve és akár képesek egy háborúba vinni pl. németországot.Ugyanis ha pl. valaki
  kap pár millió Euró kenőpénzt az ma már a világon kimehet a háború elől bármelyik országba.Például kimegy haiföldre és ott abból megél évtizedekig.A tévében láttamk, hogy a saját nagyanyját
  agyonütötte 10 ezer forintért , na akkor gondoljuk bele hogy pár millió euróért simán megvehető bármelyik német politikus.
  ——-

  A mainstremben Macron nyilatkozatára azt mondták az elemzők, hogy az orosz fenyegetés csak blöff.Másik elemzésben meg azt hogy ha tényleg csapatokat küld akkor az a III-ik világháború.
  De azt is mondják hogy már amúgy is vannak ott nato katonák ukrajnában.Szóval nehéz eligazodni.
  ———
  Alapvetően úgy néz ki hogy az eszkaláció felé haladunk.Kérdés az hogy ez az eszkaláció lassú lesz és évek alatt következik be (eu haderő fejlesztés, orosz ellentámadás) vagy pedig az orosz annyira megunja hogy esetleg 1-2 éven belül eszkalálódik a dolog.USA-nak nem nagyon számít egy európai háború.
  ——-

  Szerintem nagyon jó hogy fennmaradt a blog és köszönet Évának érte.Talán egyre jobban körvonalazódik a végső idők.Leépülő európai ipar, elszegényedés,és esetleg háború európán belül.
  ——–
  Az ukránok biztos megtámadnának minket ha lenne lehetőségük rá.Szerencsére nem állnak úgy hogy ezt meglépjék.
  ——–
  Olvasom hogy a németek is akarnak katonai sorkötelezettséget de majd 2025-től, Az érdekes lenne ha európa is átállna hadigazdálkodásra.Egyenlőre szerintem ezek röpke hírek.
  Így is kérdés hogy mi lesz európa iparával.Összeomló ipar, elszegényedés, munkanélküliség , létbizonytalanság vár európára pár éven belül??

 27. Nyilván előfordulhat az is, hogy valaki megvesztegethető.
  De őszintén hiszek abban, hogy azon emberek nagytöbbségének, akik sokra vitték,
  van gerincük.
  Azt valószínűsítem, hogy a többség nem megvehető féreg.

 28. 29 – Azt én sem hiszem, hogy a vezetők mind simán kilóra megvehetők lennének. Azt már inkább, hogy be vannak szervezve, hogy lojálissá vannak téve olyan köröknek és elveknek, amikről nyíltan nem beszélnek, amiket az intézkedéseikkel szolgálnak. És azt is valószínűnek tartom, hogy mindegyikükről van valami kompromittáló anyag, amit elő lehetne venni, ha nagyon ugrálnának, hogy le lehessen őket venni a porondról szükség esetén nagyon gyorsan. Hogy aztán a helyükre jöhessen egy másik katona. Szerintem aki nem ezeknek a köröknek az embere, annak eleve esélye sincs vezető pozícióba kerülni egy szint fölött.

 29. Nem megerősített források szerint Franciaország és Ukrajna közt biztonsági megállapodások születtek az elmúlt 2-5 napban.

  A hivatalos forrást még keresem. Egyelőre egy ukrán politológus szakember említette (Ruslan Bortnik) ill. a L’Indépendant cikkezi.

 30. Milyen körök és milyen elvek ?
  Azt hiszem kétségbevonod,hogy autonómiájuk is van.
  Bábok az Orbán kormány köztársasági elnökei.
  Mindenkinek van több kevesebb megfelelési kényszere, de az, hogy bizonyos körök és elvek bábjai, az erős túlzás.
  Pláne abszurd, hogy valaki az összes európai politikust ilyennek minősíti.

 31. 22, Ábel

  2013. november 21-én tüntetések kezdődtek a kijevi Maidan téren. Az Európai Unióval kötött társulási megállapodással ( egyoldalú kereskedelmi kedvezmények) nem értettek egyett az ukrán emberek. A guruló dolláros ellenzék gyorsan sátorvárost épített a téren. A hónap végén speciális ukrán rendőri alakulatok szétverték a sátortábort, mire emezek országszerte megvadultak….stb.
  Most azt tervezi Washington és London, hogy csökkentsék a sorozási korhatárt ill. emeljék fel 70 évre és a nők is hasonló életkor szerint besorozhatók legyenek,

  addig amíg,

  az elégedetlenné tett (pl. szándékos élelmiszerkrízis) európai népségek önként be nem lépnek az expedíciós többnemzetiségű büntetődandárokba…jól megtámogatva az időközben felfuttatott mennyiségű olcsó és széles termékválasztékú bulgár, román, lengyel, cseh, szlovák, litván… izéhozé országokból származó lőszerrel.
  Sőt még az afrikai elfekvő készleteket is elő fogja keríteni a bulgár fegyvekereskedő „keresztapa”…

 32. 33.

  Egy – egy tüntetés, bárhol is van a világ bármelyik országában, akármilyen okból is,
  mindig csak a nép egy kisebb nagyobb részének véleményét képviseli.
  Az Usa kétségtelenül beavatkozott Ukrajna belügyeinbe, ez azonban nem ok egy ország megtámadására.
  Putyin nem a haladás bajnoka, hanem egy klasszikus, véreskezű, hazájára és a világra kártékony diktátor !

 33. 32 Például a szabadkőművesekre gondolok, de szerintem nem ők az egyetlen végrehajtócsoport. Nem tudom, bábnak lehet-e nevezni azt, aki maga is egyetért azokkal az elvekkel és célokkal, amiket szolgál.

  Szerintem nem is jó, ha valakinek nincsenek elvei, csak érdekei. Csak azt mondom, hogy ez a társaság nem minket képvisel. Nem a mi elveinket és értékeinket, hanem egy szűk hatalmi csoportét, amihez maguk is tartoznak.

 34. 35.
  Véleményem szerint nagy vonalakban minden egyén legeslegelsősorban a szerettei és a saját érdekeit követi amikor döntéseket hoz.
  A politikusok pedig a pártjuk és a választóik érdekeit.
  Az a gyakran hangoztatott feltevés, hogy Európa politikusai, nem Európa érdekeit követik, az tévedés vagy hazugság.
  Ezek a politikusok nem idióták, nem elvtelenek , és nem is bábok.
  Azok ábrázolják így őket, akik nem értenek egyet a politikájukkal.

 35. 36 A választóik érfekeit? ROFL! Te másik műsort nézel, úgy látszik!

 36. 37

  Ugyanazt a műsort, mindenki másképpen értelmezi.
  A valódi történések egy dolog és a róluk alkotott narratívák egy másik dolog.
  Ezek sohasem egybevágóak, mert minden narratíva torzít.

 37. Már rég, nem hivatalosan,” önkéntes” módon NATO tagországok katonái harcolnak Ukrajnában. Ebben semmi újdonság nincs.
  A borzasztó az, hogy az ukrán elit, miközben szétlopja a fegyverszállítmányokat és valamelyik NATO vagy EU-s országból irányítja a csempészetet, boldogan él.
  Mint látható, minden félnek megfelel ez a biznisz.

 38. 35./ Horváth
  „” hogy Európa politikusai, nem Európa érdekeit követik,
  az tévedés vagy hazugság.”” — Valami nagyon rosszul látsz !!!
  Ha az EU politikusai Európa érdekeit tartanák szem előtt,
  nem tántorogna ott Európa ahol most. — Sót tovább
  megyek, a nyugateurópai politikusok még a saját országuk
  helyzetét is csak másodrendűnek tartják az angolszász
  törekvésekkel szemben. — Ma már ott tartunk, hogy
  Lengyelország is hajlik Macron elképzelései felé. —
  Akkor pedig ne is csodálkozzunk ha a III.VH szelepontosan
  szembe fúj a „”népek”” elképzeléseivel. Mindez miért ???
  MERT A POLITIKUSAIK IS AZ EGYÉNI ÉRDEKEIKET NÉZIK.

 39. Európa, érdekei ellenére sem hajlandó a migránskérdéssel kapcsolatban elmozdulni a jobboldali szemléletmód és gyakorlat, azaz a fasiszta megoldások felé.
  Ezt sokan fájlalják és kritizálják.
  Ez az oka annak, hogy kitoloncolások elvétve történnek.
  Ez ugyanis igen nehezen illeszthető be az európai jogkonvenciók közé.
  Európa gazdasága pedig a bevándorlás munkaerőhiány csökkentése ellenére is folyamatosan veszít elegáns gazdasági poziciójából, amit a világban ma még elfoglal.
  Az orosz- ukrán háború esetében pedig Európa kitart amellett, hogy jogtalan hódító háborút folytat Putyin.
  Akármilyen nehéz is, Európa ebben nem alkuszik.
  Hogy milyen nehéz azt én nem tudom megítélni.
  Ezért vannak szankciók Oroszország ellen, amik szintén gyengítik Európa gazdaságát.

 40. 41 Na látod, itt van a probléma, hogy a minimális önvédelem is fasisztának van bélyegezve. Addig tolják ezt a szekeret, míg aztán valóban fasisztává nem válik Európa – az inga ha kileng az egyik irányba, utána nagyot leng a másikba is.

  És még ez lenne a kisebbik rossz. A nagyobbik az, ha az iszlám ellenállás nélkül átveszi a hatalmat, azután ők gyakorolják a fasizmust rajtunk.

 41. Gerinces ember, akkor is ellenáll, ha a realitás erős nyomást gyakorol rá,
  hogy feladja az elveit.
  Minimális ?
  Önvédelmet jelenleg is gyakorol, minden európai ország.

 42. 43 Az olyan elvek, amik azt követelik, hogy feltétel nélkül kiszolgáltasf magad az ellenségeidnek, a rádbízottakkal együtt: rossz elvek. Ilyeneket nem érdemes követni, se röviden, se hosszan, semmilyen gerinccel.

 43. 41. Molnár Sándor.

  Az, hogy Európa a ‘ jogtalan orosz hóditás” ellen lépne fel: teljesen hamis narrativa. A hazug atlantista propaganda vezéreleme.
  Röviden; a háború nem 2022. 02. 24 én kezdödött.
  Elözményei között van a nyugat által Oroszország ellen indított információs/ propaganda háború, melyet 2003 bán indítottak, vagy a 2014 Ben indított gazdasági háború.
  Az ukrán események elözményei közé tartozik még egy , az atlantistàk által kreált fegyveres puccs Ukrajna törvényes kormánya ellen, majd az a minszki békemegállapodás, melyet a nyugat eleve csalárd, hazug szándékkal írt alá Oroszország megtévesztése céljából. Van ott még n3mi NATO terjeszkedés és szándék, hogy ukrajnát NATO csizma alá tolják. ( Ami alapjauban veszélyezteti az orosz biztonsági érdekeket, és rengeteg figyelmetetést adtak ki e témában. )

  Szóval szó sincs itt orosz hóditasról. Sokkal inkább oroszország deklarált gazdasági és fizikai elpusztításának szándékáról..

 44. 47

  Jó tanulóként, felmondod Putyin szövegét.
  Az ellenségeskedés eszkalációjának legnagyobb jogtalan lépését mégis a diktátorod,tette meg, amikor megtámadta Ukrajnát.

 45. Re:48
  Nincs is jobb egy kiadós kognitív disszonanciánál…
  De szeretnék ilyen redukált világszemléletben élni. 😁

 46. 49.

  Ez nem érv !

  A kognitív disszonanciáival és az ambivalenciáival,mindenki kénytelen együtt élni.
  Még a távolba (nem) látó ezoterikusok is.

 47. 48.
  Nem a ” diktátorom”.
  A ” megelöző ” csapás katonai fogalma ismert, és elfogadott a biztonságpolitikában.
  Amit most írni fogok, azt olvasgasd lassan:

  Minden, amit az USA , Izrael, Törökország, vagy bármelyik regionális hatalom megtett, azt Oroszországnak is szabad.

  Valamilyen fura ok alapján nem az oroszok közelitették még a Natot, hanem a NATO érkezett meg Oroszország határaira – egyszerre több helyen is. Ki és milyen erkölcs alapján akarja Oroszországot elitélni Kuba, Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, Abu Graib, Guantanamo vagy Gáza után?

  Ja, és persze fel lehet mondani a hazug atlantista mesét: de minek?

 48. 51 „Valamilyen fura ok alapján nem az oroszok közelitették még a Natot, hanem a NATO érkezett meg Oroszország határaira” – nagyon egyszerű ez a fura ok: senki nem akar Oroszország érdekszférájába tartozni, mert a bőrünkön tapasztaltuk, hogy az mekkora szívás. Nyugati jólétet és szabadságot akar mindenki.

 49. „Minden, amit az USA , Izrael, Törökország, vagy bármelyik regionális hatalom megtett, azt Oroszországnak is szabad.”

  Természetesen ezekről ugyanaz a véleményem,mint az oroszok Különleges hadműveletéről, ami aligha nevezhető kármentésnek.
  Mellesleg,még az iraki beavatkozásnak is több és alaposabb enyhítő körülménye hozható fel.
  Ha a maffia bérgyilkosságokat követ el, az nem legitimálja, mások bérgyilkosságait.
  Egyetlenegy bűncselekmény büntetlenül maradása sem indokolja meg, más bűncselekmény büntetlenül maradását.

 50. 53 Egyetértek! Véleményem szerint le kellene csukni a CIA-t az amerikai hadilobbival és a háborús bűnös elnökökkel együtt, ugyanúgy, mint Putyint és egész bandáját. De hát ki tudná ezt végrehajtani?

 51. 52. Ábel

  Az USA-t nem a nyugati jólét és szabadság motiválta a NATO bővítésnél, a ruszkik ezt nagyon jól tudják. S ez számít, mert ez a lényeg számukra. A posztszovjet térségben meg már nincsen okuk hátrálni. Főleg nem Grúzia és Ukrajna esetében.

 52. 52. Ábel
  Nem a NATO garantálja a nyugati jólétet, hanem a jól müködő gazdaság. Így aztán Kazahsztán, vagy Szingapúr nagyon szépen müködik, míg Ukrajna az atlantisták randalirozása után 2019 Ben már Európa legszegényebb országáva züllött. ( Természetesen Hunter Bidenkének és cimboráinak nagyon jól ment a bolt. De Líbia is elég szépen elvolt Irakkal együtt a derék NATO megdemojratizálás nélkül is. Haiti pedig igen szép példája annak, milyen jó dolog az USA gyámság
  Finnország történetesen a gazdasági jólétét többek közt annak is köszönhette, hogy semleges maradt. Ahogy a grúzok sem eröltetik ma már a NATO tagságot: ellenben szépen prosperál az országuk NATO támaszpontok nélkül is. ( Ellenben az ottani USA ügynök, Szakaasvili grúz börtönben ül. )

  Az természetes, hogy az emberek jobb életre vágynak, csakhogy a NATO tagság a legutolsó, ami ezt biztosítja.

 53. 55 Az USÁt nyilván nem, hanem a csatlakozó államokat. Az USA a fejére is állhatna, ha senki nem akarna a NATO-hoz csatlakozni, nem tudna bővíteni. És hogy akarnak, egyre többen, annak viszont pont Oroszország az oka. Putyin szarul sakkozik, ha az a célja, hogy a NATO ne nőjön, pont az ellenkezőjét érte el a háborújával.

 54. Az Usa természetesen nem ártatlan, lehetne egy szép vaskos kötetet írni arról, miket vétett.
  De Putyint ez nem fogja fehérre mosni, hiszen harmadik éve térdig gázol a vérben, ami miatta ontatott ki.

 55. 57. Áb.

  A csatlakozó államok felvonulási terepek egy nagyobb konfliktusban. Épp az ellenkezőjét érték el, a ruszkik csak erőszakosabbak és veszélyesebbek lettek. A nyugati vezetők pedig tovább szítják a tűzet. Európa most sokkal kevésbé biztonságos. Hurrá! Mi lett volna, ha senki sem csinált volna semmit?

 56. 59 – A csatlakozó államok úgy gondolták, hogy ők eleve felvonulási terepek lennének egy NATO-Oroszország háborúban, és eleve úgy gondolták, hogy Oroszország veszélyes. Most Ukrajna megtámadásával kiderült, hogy tényleg az, csatlakoztak is még ketten.

 57. Volt a Hír tv-ben eg katonatiszt és elég képben volt az atomtöltet indítással kapcsolatban.
  A lényeg röviden ugye hogy nincs piros gomb ezt mindenki tudja.De elvileg nagyon sokszíntű dolog , mert kb. 10-15 embernek kell jóváhagynia és különféle kódokat megadni beütni visszaigazolni stb…
  Kb 10 percig mondta a manusz nem tudom részletesen elmondani de elég komplex a dolog.Természetesen ez nem jelenti azt hogy Putyin ne indíthatná el az atomot.Mert ha pl. egy tiszt ellene lenne (pl. nem akarná elindítani) nyilván másnap likvidálná Putyin az embert.Az egész folyamat egyébként onnan hogy Putyin eldönti az atomtámadást és végigmegy az embereken kb. 30 perc.

 58. 60.
  Most meg Oroszország gondolja úgy, hogy veszélyesek rájuk nézve, és csapatokat, fegyvereket/pusztító rendszereket telepít a határhoz, ahol eddig nem voltak. Ennyi.

  Nem Ukrajna megtámadásakor, hanem 2014-ben és az azt követő években kellett volna Európának a tettek mezejére lépnie. A saját érdekei mentén, de inkább az amcsik csicskája lett és belement a piszkos játékba. Az ukrajnai háború nem ok, hanem következmény. A ruszkik piszkosak, de mi is. S nem kicsit.

 59. 62, SZVP

  A Nato keleti hadműveleti területe kb. Záhonytól – Szolnokig fog érni? 180 – 200 km a mélység? Meg tudják oldani London-Brüsszel-Washington-Amszterdam-Varsó-Tallin döntéshozó központokban, hogy ez így legyen?

  Már meg is van a követendő előreirányzás:

  **https://www.csis.org/analysis/forward-defense-strengthening-us-force-posture-europe**

  Ha Donald Trump nem hozza a vágyott reményeket ősszel, akkor Kelet – Európa megy Nyugat – Ukrajnába?! A Nato biztosan megvéd?

  Áááá.

 60. A nyugat is,az orosz is, azt a biztonságpolitikát követte minél nagyobb erőt mutatunk minnél jobban elrettentjük az ellenséget, annál nagyobb biztonságban vagyunk.
  Nyilván sokszor ez egy alkalmas módszer.
  2022 februárjában azonban az oroszok megtámadták Ukrajnát.
  Indokaik és a válaszuk arányossága,minimum vitatható.
  A háború harmadik éve tart és még nem látszik a vége.
  Mérhetetlenül sok áldozat, anyagi kár, sebesült , árva és özvegy mindkét oldalon.
  A „minél erősebbek vagyunk , annál nagyobb biztonságban vagyunk” politIka ez esetben egyik fél számára sem vált be.

 61. Kb. 20 db. lekonzervált (új) és használt Leopard 2A4 típusú harckocsit, nagy mennyiségű harckocsilőszert, reaktív páncélelemeket…stb. fog Spanyolország ez év nyaráig Ukrajnába küldeni, de előtte még a Santa Barbara Sistemas gyáregységben kisebb módosításokkal (drónzavaró elektronika, fémrács) látják el a gépeket.

  forrás:
  Moncloa-palota, 2024. 10. heti megbeszélés

 62. Amikor már a main stream is ezekről beszél.Nem teszem be a youtube linkeket mert lehet nem enged ennyit egyszerre ezért érdemes a youtube keresőbe beírni:
  Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra
  Orosz kémfőnök: Párizs kétezer katonát készít fel ukrajnai küldetésre
  Vlagyimir Putyin szerint világháborúval fenyegetne egy közvetlen NATO-orosz konfliktus

  Igaz M1 hírek de érdemes végighallgatni pár percesek.

  És mégegy a patrióta nevű csatornáról: TÚLÉLHETŐ egy ATOMHÁBORÚ? címmel.Érdemes ezt is végighallgatni.Rövid és lényegretörő.
  A mainstream most tele van ezekkel a hírekkel.

 63. 56, andrew, röviden így tudok válaszolni neked:

  Zelenszkij elnök hivatalos megbízása 2024.03
  31.- én lejár.

  Nem lesz az idén már annyi pénz Ukrajnába küldve, hogy sok százezer ukrán katonát ki tudjanak képezni, fel tudjanak szerelni.

  A jelenlegi front hamarosan megáll, az ukránok kénytelenek visszahúzódni az ukrán alföld „mélyére” egy újabb többsávos árokrendszer kiépítésére, a partizánakciók fokozódni fognak, mind az oroszok, mind a környező országok hátrányára.

  Drónháború 1.: a kb. 100 cm rotorátmérőjű gépeket,
  iskolaudvarokra, kórházakra, piacokra, egyéb közösségi helyekre, infrastruktúra csomópontokra küldik. Autonóm drónrajok bevetése.

  Drónháború 2.: Fekete-tengeren, vizidrón, torpedódrón és pilóta nélküli egészen repülőgépszerű eszközök részvételével az orosz flotta és kereskedelmi hajók, nomega és a Krím tengerparti városai ellen.

  A többsávos ukrán védelem megerősítése, harckocsiállásokkal, gyalogsági tűztámogatással, álcázással, amíg fel nem erősödik az EU védelmi ipara ill. áttérnek a hadigazdálkodásra.

  Az oroszok kihasználják az ukrán visszahúzódást egy „senki földje” sáv kijelölésével. A Dnyeper folyón fel fognak hajózni, valószínűleg a torkolattól számítva 200 -300 km- t, egy – két többcélú támaszpontot létesítenek.

  Az elektronikai zavarókat közelebb „viszik” a levegőben az usa- nato Awacs – repülőgépekhez.

  A tajvani és az európai számítógép – és mikrochip gyártás ill. a high – tech ágazat nagy része áttelepül az Usa-ba.

  Európát pedig a mainstream média és a mesterséges krízisek segítségével felkészítik a sokrétű nélkülözésre ( sparhelt színvonal), háborúkra és az ipartalanításra…

 64. A „Wargaming Tanszék, Nyúport” szimulációit és terveit nem tudja egy – két renitens EU – tag a folytonos béketárgyalások kezdeményezésére hivatkozva megakadályozni.

  Ha az EU expedíciós védőserege a fullos logisztikájával és stratégiai hadiipari támogatásával, légvédelmével, „mobil összeszerelő kisüzemeivel”, kórházaival, élelmiszerraktáraival a megfelelő időszakban nyugat – Ukrajna határvidékeire bemegy, akkor legalább 20-22 ukrán dandár, újra felfegyverezve és átcsoportosítva tud keletre menni.

  Akkor már a hátországvédelmet/ irreguláris hadviselést fogják gyakoroltatni a lakosság arra alkalmas állományával a lelkiismeretesebb országvezetők, míg más poltikusok az utolsó hónapig mellébeszélnek a médiákban az eszkaláció valódi fokáról, a káosz és pánik elkerülése érdekében???

  A háború utáni Európa olyan lesz, mint most pl. Harkov? Maradhatnak kis virágzó szigetek a kontinensen, mint pl. Spanyolország, amit nem fog sújtani a pusztítás??

 65. 68 – Miért, van az EU-nak ilyen expedíciós serege? És az olyan fullos, hogy meg tudja védeni magát? Nem lőnék szét rögtön az oroszok?

 66. 69, Ábel
  Régóta van.
  Eurocorps a neve.

  Ha esetleg vöröskeresztes zászló alatt mennének oda, akkor kezdetben biztos nem.

 67. János

  Általában jók a meglátásaid, de abban tévedsz, hogy egy kiéheztetéssel rá lehet venni Európa népeit, hogy nekimenjenek a muszkának. Hamarabb lesznek belső lázadások, migráns őslakós csaták (pl. elfogy a segély és Ali nem kap ingyenpénzt), minthogy ki lehetne terelni a népeket a frontra. A háború párti és nélkülözést előidéző politikusokat pedig vagy elkergetik, vagy rosszabb esetben felhúzzák a fára. Európa népe elkényelmesedett, nem akar háborúzni. És legyünk őszinték nem is alkalmas rá. Még ha sikerülne az obszkurus politikának felhergelni és kiküldeni a frontra, mentális állapotából adódóan, nem lenne alkalmas egy háború megvívására. A nyálcsorgató gyülőlet kevés ahhoz, hogy valaki helyt álljon cudar körülmények között. Ezzel szemben az oroszok nagy részének nem adatott meg az elpuhulást magával hozó jólét, így sokkal ellenállóbbak.
  A lényeg, hogy a nép nem akar háborúzni, ha az az ő halálával is járhat. Ha el is érik nagy nehezen, hogy fegyvert fogjon, a nagy része nem alkalmas arra, hogy háborúzzon. Nem véletlen, hogy még nem mentek neki a medvének.
  Az is jól mutatja nyugat népének hozzáállását, ahogy Makron felvetésére reagált. Persze ez nem volt más csak egy szondázás, ami elég csúfos eredményt hozott.
  Fo. ha be is küld valakit az legfeljebb a légió lesz, de aztán ha azok elfogynak, senki nem fog menni. Inkább leszerelnek a katonák (már elindult a folyamat!).
  Igazából minket KEurópaiakat küldenének be, de hát innen sem akar mindenki menni. A francia felvetés az amolyan biztatás jellegű. Menjetek, majd mi is megyünk, hisz látjátok készülünk.

 68. 71, Bendegúz

  Igazat adok neked, örülök hogy ismét jelentkeztél.

  Az EU furfangos – logikai útvesztőkkel teli – politikájához, az Orosz Föderációnak, hogy van ehhez még bizalma….?
  Ígérgetnek, bolondítják őket.

  Azt írod, hogy ” mentális állapotából adódóan”, ez mit jelent neked? Talán azzal kapcsolatos, hogy az EU- tagállamokban sikertelenek a toborzások?
  Az állampolgárok nem kötődnek társaikhoz, gyerekeikhez, a tájhoz amiben élnek sem – ebből adódik a sikertelen toborzási kampány, mint látod évente ezer – és ezer fiatal megy el innen, könnyedén.

  Ehhez a szétlopott és a mai napig meglopott országhoz – tényleg csak a fanatikusok kötődnek.

  Gondolok azokra a jövendő hősökre és beosztottjaikra, akik a hiányos hadifelszereléssel fogják feltartóztatni az ellent…a költségvetés vajon mennyi ideig engedné az országvédelmet?

  Érted, különleges jogrend van, de még mindig folyik a feltőkésítés. Ami neked a Haza és nemzetbiztonság, az nekik a biznic!

  Nézd, az erőszakkal összefogdosott ukrán kisebbségeket nem védi semmi és senki, erről egy árva szó sincs a közbeszédben! A honos országok közül egyedül Oroszország védelmezi az övéit, nem beszélve azokról, akiket ezrével kimenekítettek Izraelbe.

 69. 72. János
  Üdvözlet Neked is!
  Nem vesztem el, csak dolgom volt a távolban. De azért olvastam a hozzászólásaitokat.

  Válaszolva a felvetésedre, írom, hogy bár ne lenne igazad. De sajnos igazad van nemzetvédelem ügyében. Csak a nagy hangos szlogenpuffogtatás van errefelé, meg huszárok a népnek, hadd örüljön, aztán ha jönne véletlenül az ukrán, akkor azok akik ezt csinálták menekülnének a privát repülőkkel amerre csak látnak. Ez van. Ilyen a magyar elit. A mindenkori! Mert lásd, hogy a hírős Szigetvári hősünk, azaz Zrinyi ha éppen béke volt, akkor fosztogatta a szomszéd urak birtokait (persze azok is az övét) – egyszer olyan jól sikerült, hogy a Pozsonyi országgyűlés fő és birtokvesztésre ítélte, ami alól elég nehezen menekült meg. Szóval megy a kapzsiság 1000 plusz éve. Persze voltak kivételek. Nem Széchényire gondolok, mert pl. a Lánchídnál sem ő adta a sok pénzt, hanem Sina György (nem véletlenül van a lánchídon a családi címere). Nem mellékesen aromán származású volt, de jó magyar akart lenne, aminek akadály a magyar arisztokrácia volt, azzal is, hogy gödöllői kastélyban a lánya tiszteletére rendezett bálon egy sem jelent meg közülük. Szóval van baj itt rendesen az elitnek nevezett népekkel. Minden fontosabb mint az ország érdeke. De hogy ki fogja nekik megvédeni az összehordott javaikat, azt már ők sem tudják.
  A toborzás pedig nem fog könnyen menni, ugyanis a fentiekkel a népek is tisztában vannak. Plusz nincs egy olyan ideológia vagy motiváló sérelem, ami volt az első két nagy háborúban. Gondolok itt főleg a trianoni sérelemre és a bolsevizmustól való félelemre (ennek a Tanácsköztársaság rendesen megalapozott).
  Napjainkban ezek hiányoznak, az emberek élni akarnak, hisz az van nekik beadva, hogy csak egyszer élnek. Régen ezzel szemben még volt egy olyan elképzelés a többségben, hogy ha méltán hal a hazájáért, akkor azt a fentiek jutalmazzák, így pedig halni is könnyebb volt. Senki nem akar meghalni, főleg nem jellemtelen politikusok és zavaros eszméik miatt.
  A közel 70 éve tartó nyugati béke és jólét a tömegeket elkényelmesítette, akik már dolgozni sem akarnak. Hogy akarna akkor a frontra menni, ahol 10 szer mostohábbak a körülmények, pluszba még meg is hallhat. De ha mégis kiterelnék őket, semmire sem lennének jók. Egy nyúl torkát nem tudnák elvágni, annyira túl vannak érzékenyítve. A most húszon harminc évesek nagy része ideggyenge. Folyton zizegnek. Nem bírnának egy napot hogy ne tegyék fel magukat az Instára, ezzel megjelölve a helyüket. Hány napot bírnának ki ezek a telefonjaik nélkül? Ezek tükrében mit lehet kezdeni egy ilyen brigáddal az orosz fronton? Csak ezt értettem a „mentális állapot alatt”.
  Ahogy egy 8000-es hegy megmászásánál is csak 20 % a fizikai állóképesség és 50% a mentális állóképesség, úgy ez igaz a frontra is. Ha az atlantista elit akart volna valamit kezdeni jelen nyugati emberállománnyal akkor már vagy 10 éve kemény spártai nevelést vezetett volna be, legalább a most 20 éveseknek. De valami okból nem tette ezt. Nagy kérdés, hogy miért. Most meg már késő. Hiába nyomja a FOS egész nap az oroszok dehumanizálását ez kevés lesz ahhoz, hogy egy ütőképes több milliós sereg összejöjjön.

 70. „Hiába nyomja a FOS egész nap az oroszok dehumanizálását ez kevés lesz ahhoz, hogy egy ütőképes több milliós sereg összejöjjön.”

  Mit jelent a FOS ? Fősodrat ?

 71. 74. dexter

  Igen így is nevezhetjük, Fősodrat.
  De a pontos megnevezés:
  „Független” „Objektív” Sajtó, azaz FOS.

 72. Nem tudom hogy újat mondok e valakinek ?
  Minden korban nagyon régen és a közelmúltban is, minden közösségben bárhány főt számlál is , fellelhető a FOS jelenség.
  Amikor is az emberekre ráerőszakolnak viselkedési módokat és véleményeket.
  Ez a jelenség, egyidős az emberrel.
  A mindenkori divat is egyfajta erőszak.
  Lehet ezt utálni, ugyanúgy mint a betegségeket vagy az öregedést , csak kérdés mennyire érdemes ezekbe az ellenszenvekbe beleállni.
  Nem minden divat kártékony és nem minden alternatív megoldás jobb mint a trendi.
  Ezért a FOS elnevezés manipulatív azt hazudja, hogy az egész fősodrat tokkal vonóval hazugság azaz sz@r.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük