2020-08-15 nap bejegyzései

(3281) Második Hullám

Tibor bá’ online

 

Másról se hallani, mint a második hullámról, ami itt van, még nincs itt, a küszöbén állunk, stb. stb. Megmondom őszintén, nem hiszek benne. Szerintem ez csak egy kitaláció (nem lenne az első). Jóindulatú, de kitaláció.

Szerintem arról van szó, hogy beindul egy járvány, most éppen a Covid-19. Mindenki megijed, az állam is, és hirtelen hoznak egy csomó óvintézkedést, aminek következtében a járvány nagy vonalakban lecseng. De nem csak lecseng, hanem az emberek megunják az óvintézkedéseket, mert hiszen nem kell hullákon átlépni az utcán. Tehát ripsz-ropsz úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és akkor szép lassan a vírus új erőre pattan, és visszalopakodik, napról-napra egyre többen fertőződnek meg, amit némi késéssel követ a napról-napra egyre több halott.

Erre kiáltanak fel a szakértők, hogy itt a második hullám. Na jó, legyen ez a második hullám, de ezt nem a pandémia csinálja, hanem mi, emberek. Aztán egy idő után megszokjuk. Istenem, mi a fenének kellene 90 évig élni, pláne még tovább. Miért kell egy gyereknek a nagyapjával játszani, és a nagymama főztét enni? Minek kell várni a csendes nyugodt nyugdíjas éveket? Higgyétek el nekem, az ember mindent meg tud szokni. Csak, csak a szájmaszkot nem, inkább megdöglik.

Ma reggeli kiegészítés:

Legújabb megfigyelés szerint az elhízás kockázati tényező, de csak férfiak esetében, 60 év alatt. A kövér nők túlélési esélye nem csökken. Az ok ez ideig ismeretlen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________