2019-04-30 nap bejegyzései

(2825) Figyelem felkeltés

Tibor bá’ online

 

Ki emlékszik még a Japánok Pearl Harbori támadására, ami elindította a II. Világháború csendes óceáni harcait? Igen, a japánok meglepetésszerűen megtámadták az amerikai flotta Hawaii szigetein lévő haditengerészeti kikötőjét. Ráadásul hadüzenet nélkül (állítják az amerikaiak), akik nem engedték be a japán nagykövetet a külügyminisztériumba. Japánnak még egy ilyen meglepetésszerű támadással se volt semmi esélye, hogy legyőzze Amerikát, akkor mikért tette? Azért, mert Amerika embargó alá helyezte, majd elzárta előlük a nyersolajat.

Nincs új a Nap alatt. Ha egy vadállatot a sarokba szorítanak, akkor az kitör onnan még az élete árán is, és annyi kárt okoz a támadójában, amennyit tud, mielőtt kileheli a lelkét. Ez történt Japánnal, és most ez készül bekövetkezni Iránnal. A két eset között van azonban egy jelentős különbség. 1941 decemberében még nem létezett Atombomba, most viszont van, sok ezer, minden oldalon. Ráadásul az egyik oldalon egy félőrült van hatalmon.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________