2019-04-20 nap bejegyzései

(2815) Extinction rebellion

Tibor bá’ online

 

A nyugati harminc alattiak felébredtek, és lázadoznak. Céljuk a társadalom figyelmének a felhívása és arra sarkalni a kormányokat, hogy tegyenek „valamit” a klímaváltozás ellen.

Az alábbi videóban egy 21 éves angol fiatal vitázik a TV műsorvezetőjével, aki a rend híve. A fiatal meg akarja vele értetni, hogy a helyzet kritikus és semmi más nem számít.

De forrongnak Amerikában is. Ez látszik az alábbi videón.


Mi lesz akkor, ha rádöbbennek, hogy nincs kiút? A követelt CO2 kibocsátás megszüntetése semmit nem old meg. Először is 412 ppm tovább melegítené a Földet. Másodszor az irgalmatlan mennyiségű szarvasmarha és sertés telifingja metánnal a légkört.  Metán is üvegházhatású gáz. Harmadszor a fosszilliák égetése nem csak CO2-t termel, hanem szállóport is (aeroszolok). A szállópor árnyékolja a Földet, megszűnésével a melegedés jelentősen felgyorsulna.

A kérdés az, mi fog történni, amikor a tömegek ráébrednek,hogy nincs tovább? Kitör az erőszak? Minden mindegy alapon. Öldöklés lesz az utolsó élvezetért? Vagy tömeges megtérés istenben? Tudja valaki a választ?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________