2019-03-10 nap bejegyzései

(2775) O1G több gyereket akar

Tibor bá’ online

 

Több gyereket, de nem a cigányoktól. A megoldás úgy segíti anyagilag a gyereket vállalókat, hogy kedvezményt ad a személyi jövedelemadóból. Nyilván az adókedvezménnyel csak az tud élni, akinek állás van. A cigányok nem dolgoznak, tehát nekik nincs kedvezmény. A baj, hogy több millió nem cigány szegény ember van, akiknek szintén nincs jelentős adójuk. A magyar középosztály pedig nem fogja megoldani a problémát.

Amit nem érek, hogy lehet ez a társaság ilyen béna? A pártállam élt a szubvenció intézményével és ragyogóan bevált. Középiskolai tanulmányaimat technikumban végeztem. A szakmai tankönyvek ára 4 forint volt. Igaz rajtunk kívül a kisiparosok is vettek egy-egy példányt, mert valóban magas színvonalúak voltak, és megvehetőek. Egy hónapra szóló Pampers pelenka 19.990 Ft. Miért nem tud ebből a kormány átvállalni 18 ezret. Ha az eldobható pelenka egy hónapban csak 2000 forintba kerülne, azon a leendő kismamák elgondolkoznának. Mert ez tényleg segítség lenne. És a pelenkát semmi másra nem lehet felhasználni. Ugyanígy a gyerekcipők 36-os számig is lehetnének rendkívül olcsók, azt se tudná senki másra felhasználni.

És elárulok még valamit. A középosztály a 100 ezer forintos megtakarítást wellnessre is költheti, és költi is, nem csak a gyerek nevelésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________