2019-03-18 nap bejegyzései

(2782) Szép új világ

Tibor bá’ online

 

Tegnap kaptam egy angol nyelvű levelet, ami szerint a küldője sikeresen bejutott a rendszerembe, a kamerámat aktivizálta, és azon keresztül láttam, hogy verem a farkamat, miközben egy pornó adót nézek. Képeket készített rólam, amiket az E-mail címjegyzékemben lévőknek mind elküldi. Erről lemond, illetve ez megakadályozható, ha egy adott számlára elküldök 2000 dollárt, amiért cserébe az egészet örök időkre törli. Azt már nem tette hozzá, hogy utána nyugodtan verhetem a farkam tovább, ő már több pénzt nem akar rólam lenyúzni.

Az üzlet nem jött létre, mert annak rengeteg akadálya volt. Először is nincs felesleges 2000 dollárom, ami azt illeti, egyetlen egy dollárom sincs. Másodszor ki hiszi azt el, hogy többé nem fog zsarolni, ha már egyszer voltam olyan hülye, és bedőltem. Harmadszor nincs kamerám a monitor aljára helyezve, mert sose cseteltem, és nem is fogok. Végül, de nem utolsó sorba, az elmúlt 70 évben nem vertem a farkam, nem volt rá szükség. Következésképpen a zsaroló nem engem látott, ha egyáltalán látott valamit.

Legszívesebben visszaírtam volna neki, hogy ”fuck your mother”, de mi van akkor, ha nincs anyja és nem baszik, hanem veri a farkát? Innen jöhetett neki az ötlet.

Ki az a hülye, elmebeteg, aki elküld 2000 dollárt, ami testvérek között is 700.000 forint? Jó, tudom, vett egy millió E-mail címet mondjuk 10.000 dollárért. Ha egy millió címnek a fele férfi (az ugye 500.000) és ha ebből csak minden ezredik szarik be az is 500 faszverő. Dől a zsozsó, egy millió $, az eredeti befektetés bőven megtérül. Bezzeg a CIA nem cicizett. Nem kért egy fillért se, simán kikapcsolta az áramot egész Venezuelában. Szép új világ. Ha Huxly ezt tudta volna!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________