2019-03-29 nap bejegyzései

(2794) Nyílt levél (vagy inkább poszt)

Tibor bá’ online

 

Ma én is megkaptam az értesítést, hogy melyik szavazókör névjegyzékében szerepelek. Szépséghibája a dolognak, hogy kikézbesítették az országot 30 éve elhagyó, korábbi feleségem részére is, folyamatos jelzésem ellenére, hogy a hölgy már rég ausztrál állampolgár és szarik a magyar választásokra, de nem ezért ragadtam tollat.

A helyzet az, hogy a választáson való részvétel nem akadálymentes. Fel kell hozzá öltözni, el kell menni a szavazókörzetbe, előző este el kell készíteni a vasárnapi ebédet, mert a vasárnap délelőttje teljesen elmegy a szavazással. A szavazásból visszatérve, le kell vetni az ünneplő ruhát és felvenni a kerti ruhát, mert van mit csinálni a ház körül. És mindezt miért? Bármi is legyen az ok, nekünk abból semmi kellem nem akad, csak bosszúság. Ezért elhatároztuk, csak akkor megyünk el szavazni, ha az elrendezés szerint a Fideszes jelölttel szemben egyetlen egy ellenzéki jelölt áll ki, és így esély van arra, hogy nem a Fideszes győz. Ha nem ez a felállás nem csak leszarjuk a választást, de mindenki mást is erre kapacitálunk. Pláne most, hogy kiderült, Zuglóban a Fidesz és MSZP tagok összejátszottak a lopásban.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________