2019-03-12 nap bejegyzései

(2777) Manfred Weber

Tibor bá’ online

 

Meg nem tudom érteni, hogy egy nagyon középszerű ember, mint például Weber, hogyan tud felkerülni a csúcsra Németországban. Először is Orbánt már rég ki kellett volna rúgni a Néppártól, mert a Brexit után a legnagyobb, ha nem is azzal azonos mértékű veszedelem az EU-ra Orbán Viktor aknamunkája. Macron már évek óta tudja, de az elhárítás nem az ő feladata.

OK, ne siránkozzunk a múlt elszalasztott lehetőségein, itt van ez a 3 lépcsős ultimátum. Az első pont szerint a plakátokat le kell szedni. Leszedték? NEM. Majd két hét múlva, amikor különben is leszedték volna. Tehát nem teljesítették, akkor sipirc. Weber segget csinált s szájából.

A második pont, minek olyan teljesíthetetlen ultimátumot adni. Ezért a hülyeségért az emberiség már csinált egy első világháborút. Orbán inkább meghal, de nem kér bocsánatot. Orbán már megszokta, hogy ő az élet halál ura. De különben is, mi az értelme? Kinek, minek, lesz attól bármi jobb, ha Orbán bocsánatot kér. Ez csak a megalázásra jó, ami minden csak nem diplomatikus lépés.

A harmadik a CEU. Miért? Mert ezt harmadrangú kérdés a jogállamiság mellett. Miért nem feltétel a jogállam és a bírói függetlenség visszaállítása, Polt Péter ámokfutásának a leállítása? Ez a kurva CEU csak arra jó, hogy igazolja a Sorosozó Orbánt. Ennyi esze nincs egy politikusnak? Ha nincs, akkor menjen el gázt szerelni, ahhoz nem kell érteni semmihez.

És akkor a legújabb fejlemény! Idejön Weber tárgyalni? Először is, rendelje magához Orbánt. És miről akar tárgyalni? Hogy a plakátok még mindig fenn vannak? Hogy a CEU? Ha már a kultúrát is védeni akarják, miért nem inkább a MTA?

Lehet, hogy Németországban csak a hülyék mennek el politikusnak, mert Merkel asszony semmire se jó migránsairól még nem beszéltünk, akit a pávatáncos Orbán a kézcsókjaival kenyerezett le.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________