2019-03-31 nap bejegyzései

(2796) Gondolatok a változókor (menopauza) témában

Tibo bá’ online

 

A nők nagy többsége úgy gondolja, hogy mivel ő hordja ki, a gyerek csak az övé. A valóság az, hogy ha a férfi ivarsejt nem jut oda, ahova kell, a nő nem tud foganni, a feltételezés tehát hamis. A gyerekhez feltétlenül kell egy női petesejt és egy férfi spermium. Fifty-fifty, de ezen kívül semmi más nem az. A nő kb. 40 éves koráig fogamzó képes, míg a férfi élete végéig termel spermiumot. Hogy aztán ezt el tudja-e juttatni, oda ahová kell, az egy másik kérdés.

Az évek múltával a nő egyre kevesebb ösztrogént, a férfi pedig egyre kevesebb tesztoszteront termel. Ezek azon a nemi hormonok, amiknek mindent elsöprő szerepe van a humán szexualitásban. A kevés ösztrogén eredménye a változókor beköszönése, aminek a petesejt beérésének leállásán kívül több, kedvezőtlen hatása is van. A női vagina kiszárad, sőt adott esetben össze is nőhet. Ebben az állapotban kellemetlen hatások jelentkeznek, mint például a hőhullám, alvászavar, csökkent nemi vágy, hangulat ingadozás, csont ritkulás, gyakori vizeletinger. Végül pedig hajlam az elhízásra. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha a nő nem figyel oda, akkor szép lassan kigömbölyödhet. Hatása kellemetlen. Elveszel egy 40 éves bombázót, azt hiszed megütötted a főnyeremény. A bombázó gyorsan szül még egy gyereket, aztán 3 év alatt felvesz magára 25 kilót, te pedig nem mersz vele kimenni a strandra. Erre nálad beüt a kapuzárási szindróma a lecsökkent tesztoszteron szint miatt, és mindenkit megdugnál a feleségeden kívül. Ilyen az élet!

A női elhízáson lehet segíteni, ha valaki akar, egyszerűen nem kell zabálni, de ehhez akaraterőre van szükség. Kérdés, hogy egy férj és annak gyereke mellett érdemes-e? A többi menopauza tünet ellen hatásos védekezés, ha ösztrogén hormonnal dúsított krémet juttatnak a vaginájukba, hetente kétszer 1-1 mg ösztrogénnel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________