2019-03-19 nap bejegyzései

(2783) A titulus kötelez

Tibor bá’ online

 

Gyerekkoromban az osztálytársaim zömének a nagyszülei rendre vidékiek voltak. Az egymilliós Budapest külső kerületei is „vidéknek” számítottak, mert kertjük volt, tyúkokat, disznót tartottak. Agrár ország voltunk. A nagypapák sutyiban főzték a pálinkát, disznótort rendeztek, kolbászt szalonnát füstöltek. Én is benne voltam nyakig. Ennek ellenére meglepődtem, amikor Orbán Viktorról láttam fényképet, ahol kupica pálinkát magasra emelve „isten-isten” a vejével. Más alkalommal rákötött fehér köténnyel kolbászt töltött. Ezt egy miniszterelnök nem engedheti meg magának. A titulus kötelez.

Jogosan várja el az ország, hogy a miniszterelnöke kellő méltósággal élje életét, rendelkezzen, intézze dolgait. A hatalom birtokosa a hatalmával nem élhet vissza. Az ország kétfelé szakadt. Az egyik fele él-hal Orbán Viktorért, a másik fele (joggal) elégedetlen. Lehet vitázni, hogy megmenti az országot a beözönlő migránsoktól, illetve végpusztulásba viszi a nemzetet. Ebben a vitában az isten se tud igazságot tenni, de….. az egyértelmű, hogy a szülőfalujába épített stadion nem fér el az elvárások sorába. Egy ország vezetője nem lehet ilyen pitiáner. Amikor erre felhívták a figyelmét, akkor az egészet megtoldotta egy kisvasúttal. Amikor ezt kifogásolni merték egyesek, akkor kijelentette, ha sokat jár a szájuk, akkor a vasútvonalat meghosszabbítja, esetleg a Parlamentig.

Úgy látszik, az elmebaj terjed a miniszterelnök fejében. Most Felcsútra mesterséges tavat terveznek, mesterséges szigettel. Várom, mikor jelentik be, hogy épül ott egy repülőtér, óriáskerék, és talán műhold kilövő állomás is.

Ez nem politikai lépés, ez nem megmagyarázható semmiféle okoskodással. A miniszterelnökünk hatalommániája gyerekes álmok dédelgetésével párosul. Csak remélni merem, hogy ennek nem lesznek még szörnyűbb következményei.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________