2018-03-13 nap bejegyzései

(2474)F I D E SZ

Tibor bá’ online

 

Egyszer és mindenkorra szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Az első FIDESZ kormány előtti választáson 1998-ban a Fideszre szavaztam. Miért? Mert a fiatal Orbán Viktorról feltételezhető volt, hogy okos, értelmes, rátermett, egy fajta második Deák Ferenc lesz, és épp erre volt szüksége az országnak. Mi más lehet az ambíciója egy értelmes embernek, mint az, hogy bekerül a magyar történelemkönyvekbe, mint az az államférfi, aki felvirágozta az országot, bevitt minket az Európai Unióba és gazdaságilag is felzárkóztatott a nyugati országokhoz.

Alig kezdte meg az Orbán kormány a működését, arra figyeltem fel, hogy elég a parlamentnek minden harmadik héten összeülni, nincs szükség nagyobb demokráciára. Nem a demokráciáért aggódtam, az sehol se tökéletes, de én már akkor láttam Orbán Viktor foga fehérjét. Rémülten vettem észre, hogy ez az ember nem jeles államférfi akar lenni, hanem agresszív zsarnok. Valószínűleg a magas IQ értékem az oka annak, hogy az elsők között ocsúdtam fel, mekkorát tévedtem. Az első 4 év alatt természetesen mások is észrevették, amit én. Ez volt az oka annak, hogy 4 évvel később a szocik váltották a Fideszt. Az MSZP – SzDSz koalíciónak meg volt a kétharmada, de ezt egyáltalán nem használták ki. Úriemberek voltak, megelégedtek a szokásos mennyiségű lopással.

És akkor most egy kicsit a korrupcióról. Az emberi természetben kódolva van a korrupció, amennyiben valakinek valamiféle ”hatalma” van. Erről már többször írtam. Az ismerős hentesbolt kiszolgáló pacalt adott a pult alól. A hivatalnokok pláne megvesztegethetők. Nincs hely a világon, legyen az USA, Anglia, Németország, ahol nem lenne korrupció. Kínában halál jár érte, mégis van korrupció. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy mekkora?

Ez lehet vita tárgya, de szerintem nem a szocik kormányoztak elfogadhatatlanul, hanem Orbán volt zseniális (vagy a szakértői). Alkalmazták a Göring elveket. Nem magyarázkodni kell az embereknek, mert hülyék, nem értik meg, nem figyelnek oda, stb. Rövid, két-három szavas schlagwort a nyerő: „Gyurcsány hazudik”. Ez rövid és velős, ráadásul ütős, ezt mindenki érti. Szerencsétlen Gyurcsány a legbecsületesebb politikus a baloldalon. Jót akart. Jelezte a táborának, hogy loptunk, hazudtunk, de ez nem mehet tovább. Dehogynem, csak nem mindegy hogyan. A szédületes jó orbáni taktika előrevetette a landslide győzelmet. Meglett a kétharmad. Na, ekkor indult csak be Orbán igazán. Rátette a kezét az alkotmány bíróságra, a bíróságra, az ügyészségre, Pintéren át a rendőrségre, az adóhatóságra. Szóval mindenre. Új alkotmányt nem csak írt, hanem a mindenkori igényeinek megfelelően újra és újra változtatott rajta. Nem volt szükség a nyílt diktatúrára, minden törvényes volt, mindössze a törvényeket gyártották nagyüzemi módon a személyes igényeik szerint.

Egyre többen jöttek rá, hogy baj van, de az Orbán hívők mindent megmagyaráztak. Ez helyes irány. És akkor megtörtént a világtörténelem legnagyobb csodája. Orbán másodszor is kétharmadot csinált. A nép jelentős része (de nem a többség, mert 41 százalékból lett 67) még mindig Orbánra szavazott. Aztán szép lassan kiderültek az oltári nagy lopások. Az aktív Orbán hívők ekkor előálltak, hogy inkább lopjanak a magyarok, mert a szocik engednék, hogy a külföldiek kitalicskázzák a pénzt. Nagy marhaság, de ezt vita alapnak szánták. A közhangulat akkor kezdett megváltozni (a népesség nagyobb hányada kormány váltást akar) amikor kiderült, hogy Orbán a nagy bevándorlás ellenes harcos, titokban, a magyar nép háta mögött migránsokat enged be.

Ez azonban Orbánt egy pillanatig se izgatta, zavartalanul azt hazudja, ha az ellenzék nyer, lebontják a kerítést és jönnek a migránsok százezrei. Noha az összes ellenzéki párt esküszik, hogy eszük ágában sincs lebontani a kerítést. Közben Orbán nemzetközi hírnévre tesz szert azzal, ahogy „vezeti” az országot, illetve „megvezeti” a népét.

Mostanra már annyi disznóságra derült fény, hogy az emberek immunisakká váltak. És akkor a képtelenségek csimborasszója. Kósa Lajos-t közjegyzőileg megbízzák, hogy 1.300.000.000.000 forintról „gondoskodjon”. Kósa Lajos-t a Rendészeti Bizottság főnökét. A pasi hebeg-habog, nyilvánvalóan hazudik, zavarban van. Debrecen polgármestere, a kormány minisztere. Szlovákiában lemond a belügyminiszter, majd bukik a kormány egyetlen újságíró lelövése miatt. Nálunk disznóság disznóság után derül ki, és senki az égvilágon nem mond le, és egy ilyen maffia kormányt napokon belül újra fog a magyar nép választani.

Az is az emberi természethez tartozik, hogy amit alapvetően elhisz, magáévá tesz, ahhoz tűzön-vízen át ragaszkodik, ha nem elég intelligens. Ha az, akkor újra és újra értékeli a tényeket és azoknak fényében változtat az álláspontján.

Nekem az a véleményem, hogy akik még ma is Orbán hívő, annak ezt mélységesen el kell hallgatni, mert ilyen embernek nincs semmi keresnivalója az értelmes emberek vitafórumán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________