(2474)F I D E SZ

Tibor bá’ online

 

Egyszer és mindenkorra szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Az első FIDESZ kormány előtti választáson 1998-ban a Fideszre szavaztam. Miért? Mert a fiatal Orbán Viktorról feltételezhető volt, hogy okos, értelmes, rátermett, egy fajta második Deák Ferenc lesz, és épp erre volt szüksége az országnak. Mi más lehet az ambíciója egy értelmes embernek, mint az, hogy bekerül a magyar történelemkönyvekbe, mint az az államférfi, aki felvirágozta az országot, bevitt minket az Európai Unióba és gazdaságilag is felzárkóztatott a nyugati országokhoz.

Alig kezdte meg az Orbán kormány a működését, arra figyeltem fel, hogy elég a parlamentnek minden harmadik héten összeülni, nincs szükség nagyobb demokráciára. Nem a demokráciáért aggódtam, az sehol se tökéletes, de én már akkor láttam Orbán Viktor foga fehérjét. Rémülten vettem észre, hogy ez az ember nem jeles államférfi akar lenni, hanem agresszív zsarnok. Valószínűleg a magas IQ értékem az oka annak, hogy az elsők között ocsúdtam fel, mekkorát tévedtem. Az első 4 év alatt természetesen mások is észrevették, amit én. Ez volt az oka annak, hogy 4 évvel később a szocik váltották a Fideszt. Az MSZP – SzDSz koalíciónak meg volt a kétharmada, de ezt egyáltalán nem használták ki. Úriemberek voltak, megelégedtek a szokásos mennyiségű lopással.

És akkor most egy kicsit a korrupcióról. Az emberi természetben kódolva van a korrupció, amennyiben valakinek valamiféle ”hatalma” van. Erről már többször írtam. Az ismerős hentesbolt kiszolgáló pacalt adott a pult alól. A hivatalnokok pláne megvesztegethetők. Nincs hely a világon, legyen az USA, Anglia, Németország, ahol nem lenne korrupció. Kínában halál jár érte, mégis van korrupció. Nem ez a kérdés, hanem az, hogy mekkora?

Ez lehet vita tárgya, de szerintem nem a szocik kormányoztak elfogadhatatlanul, hanem Orbán volt zseniális (vagy a szakértői). Alkalmazták a Göring elveket. Nem magyarázkodni kell az embereknek, mert hülyék, nem értik meg, nem figyelnek oda, stb. Rövid, két-három szavas schlagwort a nyerő: „Gyurcsány hazudik”. Ez rövid és velős, ráadásul ütős, ezt mindenki érti. Szerencsétlen Gyurcsány a legbecsületesebb politikus a baloldalon. Jót akart. Jelezte a táborának, hogy loptunk, hazudtunk, de ez nem mehet tovább. Dehogynem, csak nem mindegy hogyan. A szédületes jó orbáni taktika előrevetette a landslide győzelmet. Meglett a kétharmad. Na, ekkor indult csak be Orbán igazán. Rátette a kezét az alkotmány bíróságra, a bíróságra, az ügyészségre, Pintéren át a rendőrségre, az adóhatóságra. Szóval mindenre. Új alkotmányt nem csak írt, hanem a mindenkori igényeinek megfelelően újra és újra változtatott rajta. Nem volt szükség a nyílt diktatúrára, minden törvényes volt, mindössze a törvényeket gyártották nagyüzemi módon a személyes igényeik szerint.

Egyre többen jöttek rá, hogy baj van, de az Orbán hívők mindent megmagyaráztak. Ez helyes irány. És akkor megtörtént a világtörténelem legnagyobb csodája. Orbán másodszor is kétharmadot csinált. A nép jelentős része (de nem a többség, mert 41 százalékból lett 67) még mindig Orbánra szavazott. Aztán szép lassan kiderültek az oltári nagy lopások. Az aktív Orbán hívők ekkor előálltak, hogy inkább lopjanak a magyarok, mert a szocik engednék, hogy a külföldiek kitalicskázzák a pénzt. Nagy marhaság, de ezt vita alapnak szánták. A közhangulat akkor kezdett megváltozni (a népesség nagyobb hányada kormány váltást akar) amikor kiderült, hogy Orbán a nagy bevándorlás ellenes harcos, titokban, a magyar nép háta mögött migránsokat enged be.

Ez azonban Orbánt egy pillanatig se izgatta, zavartalanul azt hazudja, ha az ellenzék nyer, lebontják a kerítést és jönnek a migránsok százezrei. Noha az összes ellenzéki párt esküszik, hogy eszük ágában sincs lebontani a kerítést. Közben Orbán nemzetközi hírnévre tesz szert azzal, ahogy „vezeti” az országot, illetve „megvezeti” a népét.

Mostanra már annyi disznóságra derült fény, hogy az emberek immunisakká váltak. És akkor a képtelenségek csimborasszója. Kósa Lajos-t közjegyzőileg megbízzák, hogy 1.300.000.000.000 forintról „gondoskodjon”. Kósa Lajos-t a Rendészeti Bizottság főnökét. A pasi hebeg-habog, nyilvánvalóan hazudik, zavarban van. Debrecen polgármestere, a kormány minisztere. Szlovákiában lemond a belügyminiszter, majd bukik a kormány egyetlen újságíró lelövése miatt. Nálunk disznóság disznóság után derül ki, és senki az égvilágon nem mond le, és egy ilyen maffia kormányt napokon belül újra fog a magyar nép választani.

Az is az emberi természethez tartozik, hogy amit alapvetően elhisz, magáévá tesz, ahhoz tűzön-vízen át ragaszkodik, ha nem elég intelligens. Ha az, akkor újra és újra értékeli a tényeket és azoknak fényében változtat az álláspontján.

Nekem az a véleményem, hogy akik még ma is Orbán hívő, annak ezt mélységesen el kell hallgatni, mert ilyen embernek nincs semmi keresnivalója az értelmes emberek vitafórumán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

143 gondolat erről: „(2474)F I D E SZ

  1. „csak egy kérdés nem hagyott nyugodni: mitől jutott idáig egy olyan Fidesz-szavazó, aki a párt kilencvenes évek eleji, 180 fokos jobboldali fordulata után is kitartott mellettük? Miszter Gé erre a kérdésre meghökkentően szenvedélyes és igen személyes választ adott:”

    „Láttam a másodikelmúlnyolcév alatt elmenni Németországba a nagyobbik fiamat, láttam a kisebbiket Londonba költözni, minden nap látom a lányunkat hogy már gimnazistaként hogyan készül elhagyni ezt az országot, láttam a kis falunkból elmenni 67 fiatalt külföldre, láttam a barátomtól miként vették el a trafikját, látom ahogy tönkre mennek kis vállalkozók, mert már a verseny sem létezik a piacon, csak az, hogy ki tud közelebb kerülni a döntéshozókhoz. A nyáron láttam egy temetőt, mert a világszínvonalú egészségügyünk olyan kórházakat működtet ahol az édesanyámat 2 nap alatt elvitte egy kórházi fertőzés. És már látom azt hogy nem én vagyok egyedül a szerencsétlen vesztes, hanem százezrek sorsában osztozom. Úgy is mondhatnám, hogy szerencsés vagyok, mert én már látok!”

    Ő követte el Requiem c. dal politikai kampánycélú, vicces „átdolgozását” KARTHAGO, Volt egy fiú

  2. Nagyon kivàncsi leszek az elkövetkezendő 4 évre. A választàsokat a fidesz fogja nyerni, ez nem kétséges, de a levegőben már ott van a bukásuk, szinte érezni. Egyre több stiklijük fog kiderülni és egyre mélyebben fogják elásni magukat, ez gyakorlatilag egy öngerjesztő folyamat, pont, mint a klímaváltozás. Az viszont kérdéses, hogy Orbán egyáltalán képes lesz-e átadni a hatalmat másnak, képes lesz-e arra, hogy feldolgozza a bukást.

  3. Látom megszületetett a mai vitafolyamra a reakció/válasz egy poszt formájában, pedig azt gondoltam, ma már nem lesz bejegyzés.

    Egyetértek minden sorával!

    A vitába nem kapcsolódom már be, mert semmi értelme. Aki a feketére azt mondja, hogy fehér, a hidegre azt mondja, hogy meleg, azzal mi értelme vitatkozni?

    Hazugságok, relativizálások, ostobaságok jönnek újra és újra, hiába lett már megcáfolva számtalanszor.

    A magyar nép között túl sok a buta, ostoba, aki az óriásplakátokról és a m(igráns)1-ről harsogó csúsztatásokat vagy ordas hazugságokat simán elhiszi és harsogja tovább.
    Ennek a fajtának a demokráciaérzéke és igénye nulla, erkölcsi toprongy, aki történelmi bűnökön simán átlép.
    Nem veszi észre, hogy az olasz maffiánál rosszabb társaság ellopta az államot, intézményesítette a korrupciót, a hazugságot, a mérhetetlen mennyiségű lopást és ezzel az ország sírját ássa.

    És heteken belül újra megválasztják őket.

    A fiatalok elmentek, elmennek, az ország egyre védtelenebb, erkölcsileg, szellemileg és anyagilag is egyre inkább romokban, egy második trianon bármikor megtörténhet és nem lesz többé olyan hely, melyet Magyarországnak neveznek.

  4. Azt gondolom, hogy bent van a közhangulatban a kormányváltás lehetösége. Trump-ra sem számitott senki. Arra se hogy Merkelt nem válaszák csipöböl ujra, mint az elözö 3 ciklusban. A magyar választások is okozhatnak meglepetést….én legalább is nagyon remélem, hogy megtörik végre az emberek ezt a borzalmat Magyarországon.
    Amugy jo a poszt, tömören röviden ez a lényeg…..

    „A vitába nem kapcsolódom már be, mert semmi értelme. Aki a feketére azt mondja, hogy fehér, a hidegre azt mondja, hogy meleg, azzal mi értelme vitatkozni?”

    Ez tökéletesen igy van ahogy irod Gyarmathy. Olyanok az Orban rajongok, mint akik hipnotizálva vannak…. nem értem komolyan nem értem….

  5. „A választàsokat a fidesz fogja nyerni, ez nem kétséges, de a levegőben már ott van a bukásuk, szinte érezni.”

    Thunder, arra gondolsz, hogy a választások megnyerése után majd hamarosan megbuknak, lemondanak?
    Gondolod felébred a magyar nép és eltávolítja őket?

    Én ebben nem hiszek. Inkább azt gondolom, hogy a diktatúra el fog durvulni és a hatalmat akár vérontás árán is meg fogják tartani.

  6. 05. Gyarmathy

    „hogy a diktatúra el fog durvulni és a hatalmat akár vérontás árán is meg fogják tartani.”

    Szerintem azt túlzás diktatúrának nevezni, hogy az ellenzék részben töketlen, másrészt olyan arcokból áll, akit a jobb érzésű ellenzéki szavazók a hátuk közepére se kívánnak…

    Ne felejtsük el, hogy nem ez a kormány lövetett ki szemeket, hanem az előző, a valódi demokrata…

  7. Tibor bá, Tibor bá….

    Te pont úgy kerülöd a nyílt vitát, mint az Orbán…
    Tudom, te azért, mert neked eleve igazad van.

    Őszintén… Simicska új atombombája, Kósa milliárdjai meddig fognak tartani?
    Mennyi volt már ezekből a kacsának bizonyuló hipertuti kormánybuktató felfedezésekből?

    „összes ellenzéki párt esküszik, hogy eszük ágában sincs lebontani a kerítést.”

    Na ne viccelj!
    És l a s s a n i s e l m o n d j á k, hogy nem lesz (gázáráeme….) izé… kerítésbontás, hogy mindenki megértse?

    Szerinted ez a társaság hány percig állna ellen az EU barátságos kérésének menekült meg kvótaügyben?
    Főleg, ha megszületik a „közös” európai határvédelem, aminek a keretében a mi határaink felett portugál meg holland katonák veszik át az ellenőrzést, és abban a pillanatban szélesre tárnák a kapukat?

    És ugye seperc alatt megkapnánk a felső határ nélküli kvótánkat…
    És arra is számítani lehet, hogy azok a migránsok, akinek Magyarország jutott, nagyon morcosak lesznek…

  8. Alacsonynövésű, hataloméhes emberekben Napóleon óra nem bízunk. 😛 😉

    Amúgy nekem nagyon úgy tűnik, hogy Simicska elkezdte ha nem is az „atombombát”, de a 2015-ös G nap előtti idők aknáinak élesítését. Lásd Semjén és Kósa „elvtársak” most kipattant, de évekkel ezelőtti korrupciós ügyei.

    Amúgy OV személyiségének geopolitikai vonzatai is vannak! Lásd:

    mielőtt Orbán Viktorral együtt mi is abba a hibába esnénk, hogy azt terjesszük, Budapestről fújják a passzátszelet, szögezzük le: ezekre a találkozókra csak azért kerülhetett sor, mert az akkor már összedolgozó orosz és kínai vezetésnek lehettek hosszú távú tervei Magyarországgal, az Európai Unióval, amihez jó eszközt láttak Orbánban. Leginkább a faltörő kos szerepét szánhatták neki, amit aztán ő boldogan el is játszott és játszik.
    Az Orbán Viktor által vezetett magyar kormánydelegációkat Moszkvában sosem fogadták az ott megszokott, pazar körülmények között. Az a mód is elég egyértelmű volt, ahogyan Putyin demonstrálta Orbán előtt, adott esetben milyen megalázóan képes bánni az alárendeltjeivel. Ez aztán odáig ment, hogy 2017 nyarán szinte váratlanul – abban az évben már másodjára – érkezett Budapestre, jókora késéssel, a sportcsarnokba, s a televíziós felvételek tanúsága szerint a magyar miniszterelnököt szóra alig méltatva. „Ez egy üzenet volt Orbánnak, hogy Putyin bármikor ide tud jönni a saját országába” – idézik a cikk szerzői egy európai diplomata véleményét.
    Ezzel szemben Orbán azt gondolhatta: Moszkvát is, Washingtont is orránál fogva vezetheti. Valójában mindkét hatalom foglya. Az amerikainak azért, merthogy az USA által vezetett katonai szövetségi rendszer keretében ellenőrzés alatt tartják az országot. Az orosznak pedig – az energiafüggőségen túl – azért is, mert a miniszterelnök és köre – de ha úgy tetszik, a rendszerváltozásban közreműködött politikusok nagy része, beleértve a magukat baloldalinak mondókat is –, egyáltalán nem, vagy csak felületesen ismerik az oroszországi kultúrát. Közülük igen kevesen beszélik az orosz nyelvet, ami a belépő lenne ehhez. Ezért nem ismerhette fel a miniszterelnök sem, hogy amikor az oroszok úgymond tisztelettel, látszólag egyenlő partnerként kezelték, melyek voltak az ennek ellentmondó jelek.
    Amint azt annyiszor hallhatjuk, s amire az elemzés szerzői is felhívják a figyelmet, a nyilvánosság előtt is legtöbbet hangoztatott kormányzati érv az, hogy az Oroszországgal való kapcsolat szorosra fűzésének egyedüli célja gazdasági előnyök szerzése Magyarország számára. Az egyik kelet-európai ország diplomatája szerint „Amikor a magyar kormány embereivel beszélünk, ők mindig azt mondják, hogy ez csak biznisz. Ha komolyan is gondolják ezt a magyarok, akkor alaposan félreértik a helyzetet. Az oroszok mindig birodalmi logikával gondolkodnak, és a befolyásszerzés a céljuk. Az oroszoknak ez sosem csak az üzletről szól. Mindig van mögötte politika”. Oroszország a térségünkben a jövőben is meghatározó szerepet játszik, ezért róla is naprakészen kell tájékozódni. Ezzel szemben, amit erről tudni lehet: Orbán és köre – a magyar értelmiség nagy részével együtt – még csak meg sem kísérelte, hogy megértse a Kreml mai politikájának az orosz kultúrában gyökerező indítékait. Ennek következménye többek között, hogy vannak, akik olyan értékrendet kérnek számon a moszkvai vezetésen, amely attól a közegtől történelmileg idegen. Mások viszont egy-egy felületi hasonlóság alapján azt a látszatot keltik, mintha a putyini rendszer mint olyan átültethető lenne a magyar földbe.

    A száz éve nem szűnő, ruszkizós, bolsevikozós handabandázásból is kiviláglik, hogy mekkora keletje volt nálunk a sémák szerinti lekicsinylő gondolkodásnak a cári birodalomról, majd a sztálini Szovjetunióról. Ennek következménye lett aztán a Don-kanyar, meg mindaz, ami utána – a hazai lakosság saját vezetői által való félrevezetése, az ellenségnek martalékul dobása miatt is – történt.6Gyurcsány, majd Orbán egyre mélyebben sétált be a medve barlangjába. És ebben nem is az a legnagyobb baj, hogy besétáltak, hanem az, hogy önhitten azt hitték, hogy a barlangban nem lesz ott a medve. Vagy ha mégis, akkor magával egyenrangú partnernek tekinti őket, s velük együtt országukat – az országunkat, bennünket.
    http://bekialtas.blog.hu/2018/03/12/orban_a_medve_ketreceben

  9. A határontúliak szavazást dönthetnek el.
    Az nem véletlen,hogy a baloldal egyvégbe átkozza a jogukat.
    A jobbik amióta ez a lúzer allahozás megy,sajnos nagyon sokat vesztett.
    Józan ésszel nem is lehet rájuk adni.
    Mégsincs minden veszve.
    Szerencsére egyre több urizálásról, és lopásról jön hír,
    azzal veszíthetnek is akár.
    Az ellenzék a visszalépésekkel jelentős városokat tudna nyerni.
    Ha… képes lenne megszervezni.De ez nem biztos.
    Ami fontos lehet egy ilyen patyomkin kráciában az a rómaiak szavazata.
    A cigányok jelentős része az LMP-re vagy a párbeszéd nevű kamupártra ad.
    A 100 forintos kérdés az lesz: ezúttal ki tudja őket jobban mozgósítani.
    más szóval
    Soros, vagy a zorbán fizet többet.

  10. Az a nagy baj, hogy az ellenzék tényleg töketlen. És valóban tettek és tesznek kijelentéseket, hogy a kerítés off meg hasonlók. Ezt elég egyszer eljátszani, kijelenteni az ellenzék egy bizonyos tagjának és számtalanszor visszaköszön a kormány által propagált médiában. Hogy ők is(konkrétan Orbán) megszavaztak egy s mást Brüsszelben az smafu. Élő adásban handa-bandázik Szíjjártó(akit egyre jobban csípek) az egyenes, feltett kérdésre, hogy: Orbán megszavazta-e a kvótát?

    Ezenkívül egybemosták az ellenzéket(és ők is saját magukat), és a fejekben az a kép él, hogy mára már gyakorlatilag csak két kupac szar lökdösődik egymással az első helyért a trágyadombon. Hiába a számok, a pszichológia magasabb fokú ismerete és alkalmazása a nyerőbb kombináció.

    Jobbik padló, szerintem szánt-szándékkal. Más nincs.

    Értelmes ember nem vesződik politikával.Látja a helyzet tarthatatlanságát és a vitapartnerek alkalmatlanságát. Én a vasárnapi kabaré után rögtön a politikai nyilatkozatokon szoktam a legjobban röhögni, és mostanában az időjárás jelentéseknél.
    Ne gyertek nekem itt azzal, hogy életeket dönt el, meg gyermekeink jövőjét szarom le, ha így gondolkodom, mert ez nem igaz.

    Orbán karizmatikus vezető, hiszi amit mond és ez átjön, ezért hiteles még ma is sokak számára. Ezenkívül zsarolják és kénytelen szemet hunyni a korrupciónak, ráadásul maga is gyakorolja. Szerintem kisebb a mozgástere mint hiszük. Igaz abban nagyon tágasan mozog.

    Én nem szavazhatok, és ez most egy nagyon kényelmes álláspontot biztosít számomra. Ha szavazhatnék, akkor a Fideszre tenném a voksom, 0 meggyőződéssel persze. De a legjobban azt tenné mindenki, hogy ha nem játszaná tovább ezt a szavazósdit, ezzel tenné ugyanis a legtöbbet a hazájáért. Persze ehhez nagyon sokaknak nem lenne szabad szavazni egyáltalán. Akkor lehetne a változás kezdete. Mert az erkölcsfogyatékosok serege nem kapna legitimitást. De nincsenek illúzióim. A nép gyermeke néhány másodpercre kihúzza magát és ikszel, hisz ez az egyetlen amit tehet. És a cselekvőprogram ott van benne, no meg a jószándék. Kár, hogy az értelmesebbje meg nem elég bátor ehhez, ő ellenszavaz. Pedig hamarosan a diktatúra lesz az ami fenntarthat egyáltalán, a demokrácia meg mindig is egy üres lózung volt a politikai bűnözök szájából.

    Persze könnyen lehet, hogy másképp járna a pofám ha sittre vágna az APEH szimpla pár tízmillás tartozásért(ez ugye kitelne tőlük a későbbiekben). De azt hiszem, hogy itt a legtöbben úgyszintén ideológiagyárosok, semmi több.
    Az igazat meghagyom a nemzet jövőjéért aggódó honfitársaimnak. Akik egyik és másik idegen országból pro- és kontra feleslegeset játszanak.

  11. 01, 03, 04 teljesen egyetértek.

    „Lehettem volna valaki más” avagy ha jól emlékszem Attila (PV) hát csak sajnálni bírlak. Ahogy az agysejtjeid ennyire megváltoztak így degeneratív és visszafordíthatatlan módon, az maga az orvosi tankönyvekbe való eset. Te nemhogy a fától nem látod az erdőt hanem egyenesen Orbán szaros segglyukába bámulsz csodálattól, alázattól és meghatódottságtól csillogó szemekkel.

    Balázs, te ezt komolyan gondoltad?
    „Értelmes ember nem vesződik politikával.”
    Balázs akkor én kijelentem hogy HÜLYE VAGYOK!! Mert foglalkozom a politikával és ezzel a kibaszott szétrohadt rezsim megszüntetésével a tolvaj GECIK elszámoltatásával.
    Balázs neked nyilván nincs gyereked, talán nem is lehet, ezért tartod úgy hogy rohadjon meg minden és mindenki mert neked mindössze ez jutott. Nyomorult szar érzés lehet. Sajnállak.
    „Élő adásban handa-bandázik Szíjjártó(akit egyre jobban csípek)” Azt hiszem ez méltán nevezhetjük egyfajta agyfingásnak.
    És ezt is komolyan (?) gondoltad:
    „De a legjobban azt tenné mindenki, hogy ha nem játszaná tovább ezt a szavazósdit, ezzel tenné ugyanis a legtöbbet a hazájáért. Persze ehhez nagyon sokaknak nem lenne szabad szavazni egyáltalán.”
    Amúgy miért nem szavazhatsz? Beépített fidesz troll vagy? Gondolom társadalmi munkában nyomod mint a többiek.
    A tököm tele van az ilyen emberekkel.

    A korrupt politikusoknak egy film címét tudom ajánlani mint nagyon is lehetséges jövőképet:
    „Talpunk alatt fütyül a szél”

  12. Attila (PV):
    Te annyira buta vagy, hogy nem érdemes veled foglalkozni. A fiad törött karját a másik kezével tartja, így jön haza az iskolából és te azt kifogásolod, hogy lóg a cipőfűzője.

    Balázs:
    Neked állandóan szófosás kényszered van. Mik lenne, ha negyed ennyit írnál és egy kisit érelmesebben.

    Ezt a posztot miheztartás végett írtam. Aki nem ért vele egyet, az okosabban teszi, ha csendben marad. A jövőben a hülyékkel kegyetlenül el fogok bánni.Nem fogom udvariasan végigolvasni a böfögéseiket.

  13. Hűha, Tibor bá’- már megint politika… És anti- fidesz.
    Háborúban nem váltunk vezetőt. Pláne nem akkor, ha az atlantista ellenzék tutira beengedne nagyobb létszámú amerikai haderőt és elsődleges orosz célponttá tesz minket. A nemlétező, köyelező kvóta elvtelen, szervilis végrehajtásáról nem beszélve. Egy dolog, hogy Magyaro. saját eljárásban beenged menekülteket- egy másik meg, hogy Brüsszelisztán ránk sózná az illegális, papírok nélkül érkezett hordáik legalját- szerte az EU- ból. Mert ez a 2 dolog történne.
    Ezért SEM szabad az ellenzékre szavazni.

  14. 10: „Ha szavazhatnék, akkor a Fideszre tenném a voksom, 0 meggyőződéssel persze.”

    Ez egy érdekes gondolatkísérlet lenne – mi történne, ha kivétel nélkül mindenki a fideszre szavazna? Feltehetően úgyis nyernek, akkor már mindegy, hogy 2/3-dal, vagy 3/3-dal.

    Először is, egy lépésben kiejtenénk a parlamentből az össszes „ellenzékinek” csúfolt pártot – nulla állami támogatás, nulla parlamenti hely, nulla vastag fizetés. Egyből rájönnének, hogy lószart se csináltak 8 évig, valahogy össze kell állniuk, ha még egyszer labdába akarnak rúgni. Vagy B tervként végre kiemelkedhetne egy normális ellenzék(i párt).

    A fidesz bárhogy sikálná magát, nem tudná lemosni magáról a totális választási csalás bélyegét. Mind az USA, mind az EU előtt teljesen elásná magát a rendszer.

    Mindeközben OV 100%-os felhatalmazással vinné be az országot abba a gazdasági csődbe, ami előtt állunk. Nem lenne bocsánat, nem lehetne elmútnyócévezni, semmit sem lehetne, csak elvinni a balhét.

    15: „Mert ez a 2 dolog történne.” Papírod van róla? 😀

  15. Tiborbá:
    Jobban bünteted az orbánfant mint az ezotériás fényevőket? 😀

    A poszt utolsó mondatáról kérdeznélek, hogy bele tartozom-e ?

    Sose szavaztam a fideszre, mióta van jobbik rájuk szavazok ahogy most is fogok. 2010-ben nem kevés pénzt, időt és energiát tettem abba, hogy a jobbik nyerjen mert úgy látszott, hogy az egész parlamenti söpredéket el kell takarítani és ők voltak az egyedüli akikből ezt kinéztem.
    DE! A választások előtt pár héttel már látszott (belső szemlélőként, TAGként ), hogy valami nem stimmel. A 2010-re összerakott országos listán olyan nevek voltak berakva az első 20-30-ba akik lakásukat eladták hogy a kampányba tegyék a lóvét, ez tiszta sor volt akkor, egyértelmű volt számunkra hogy ott a helyük. Aztán a lista leadás előtt nem sokkal hirtelen feltűntek olyan ismeretlenek vagy addig csendben megbúvók akikről se nem hallottunk se nem plakátoltak velünk újlipótvárosban miközben zsidók köpködtek minket. Ózdra se jöttek a második körre pedig ott aztán életveszélyben voltunk. Pár ismerősöm akik közelebb álltak a jobbikban a tűzhöz és szintén beleadtak apait anyait teljesen kiakadtak amikor valami „hátsó kéz” a semmiből belenyúlt ebbe az addig alulról szerveződött mozgalomba és teljesen átszervezte. Nekik akik mindenüket a kampányra költötték és hátraszorultak a 10-20 közötti helyekről a 70-80 közé még azt mondták lesz annyi ember, be fognak jutni ne aggódjanak. Aztán 47 fő lett a vége 🙁 A legtöbb kigolyózott ember aki elé berakták az „újakat” igaz magyar volt és ugyanúgy gondolkodott mint én hogy takarítsuk el a mocskot. Akkor lett többünk számára világos hogy minden addigi csak egy jól megírt színház darab volt és minket szélsőjobbosokat csak kihasználtak de nem akartak igazán nagy változást takarítást.

    Azóta már látom, hogy ha a jobbik lenne a kormányzó erő két verzió lenne esélyes:
    1. ugyanez menne mint most orbánéktól. erős retorika de ténylegesen már nem lenne se takarítás se számonkérés csak elhúzódó látszat perek balhék de minimális számban és az igazi felelősöket mellőzve.
    2. ha elég erős marad az igazi széljobber szárny a jobbikban akkor beleáll és takarít meg függetlenedik a hatalomtól.
    A baj az, hogy az utóbbira kevés esélyt látok és ha meg is történne a nyugat úgy tenne keresztbe ahogy csak tudna akár pénzügyileg akár kereskedelmileg az országnak és teljesen két vállra fektetnék magyarországot. Az oroszoktól meg ahogy python is írta a saját érdekeik miatt jönne csak némi segítség de nem húzna ki minket a szarból.

    Szóval kb 5-6 éve úgy látom hogy a legjobb egy fidesz-jobbik koalíció lenne egészséges kb 50-50% arányban. A fideszt azért védem meg mert minden támadás amit kapnak az balra meg liberóra tolja a szavazókat inkább.

    De ahogy eddig is most is a jobbikra húzom be a voksot és bízok benne hogy vagy a fidesszel vagy az Lmp-vel koalícióra tudnak jutni. De akkor már inkább a fidesszel mert az lmp-ben ugyanaz a régi szdsz romboló alakulat van a zöld lehet-más-a-politika lózung mögött!

    Szóval Tiborbá, akkor én Orbán hívő vagyok és nincs helyem itt a fórumon mert szinte csak a pozitív hozadékát szoktam emlegetni a fidesznek és lekicsinyítem a lopás maffiázás jelentőségét?

  16. Tibor bá nem lehetne a hozzászólás lehetőségét IQ szinthez kötni? Regisztrációnál ki kéne tölteni egy IQ tesztet, és aki nem üti meg a mércét az nem kommentelhetne. Lehet, hogy még kevesebb lenne a hozzászólás, de ezzek a hozzászólásokkal úgysem nyerünk semmit. Sőt, ha kevesebb lenne a nagyhangú troll, még az is lehet, hogy az értelmes emberek elkezdenének kommentelni.

  17. 16. Nem. A Gyurcsányinak, Karácsonynak, Szélnek van papírja róla.
    Mind a kvóta melletti szavazára- otthonmaradásra- biztatott. Majd 1000x elmondták: nincs és soha nem is lesz kötelező kvóta. Az amerikai nagykövetek (Badfriend és a szappanopera- producer) mindig ellenzéki megmozdulásokon feltűnősködtek. A szappanoperás még a határzárhoz is lement, hogy az micsoda embertelen dolog… Naná, mert nem szolgálja az amerikai célt: minél nagyobb káosz Európában, az oroszok elleni csapáshoz. Orbánnal legalább erről a lóról leszálltunk- és egyre több EU- állam követi végre. Ilyen helyzetben pláne nem váltunk „Tábornokot”

  18. 17:
    Ha nem v eszed észre, hogy Orbán az abszolút romlásba viszi az országot (ahonnan más sose lehet kimászni), akkor nagyon sajnálom. – Különben a következő posztban a hülyeségekben hívők kerülnek sorra. Nem fogom eltűrni az ezoterikus blablákat se.

    18:
    Ez technikailag nem megvalósítható. Aztán pedig az IQ nem minden. Lehet valaki hülye magas IQ-val és fordítva. Szerintem észre fog térni mindenki, ha könyörtelenebben fogok kritizálni. Kevesebb hülyeséget nézek el.

  19. 18: „ezzek a hozzászólásokkal úgysem nyerünk semmit”

    Dehogynem. Pont ezek gerjesztik a vitát.
    Ha mindenki mindennel egyetért, akkor elolvassuk Tibor bá’ írását, hümmögünk párat, hogy már megint jó az írás, páran meg is dícsérik, aztán ennyi.

  20. 19: „Majd 1000x elmondták: nincs és soha nem is lesz kötelező kvóta.”

    Mondtak, amit mondtak, azonban OV be is engedte a migránsokat, 20 ezret pénzért (ma egyébként már ötvenezret olvastam valahol), és az 1300 helyett 2300-at.
    De az nálad nem éri el az ingerküszöböt, hogy Orbán egyszerűen a képedbe hazudik. Egy ‘nagy’ klasszikust idézve, ‘Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek’ (Orbán Viktor…)

  21. 04.

    „… Trump-ra sem számitott senki…”

    Én igen. Sőt valószínűnek tartottam, hogy őt választják meg. És az ismerőseim közül páran szintén.

    08.

    „… Az oroszoknak ez sosem csak az üzletről szól. Mindig van mögötte politika…”

    mindenki felejtse el ezt az üzlet vs. politika maszlagot. Tanuljátok meg végre, hogy a politika mindig üzlet. Sokszor hosszútávú stratégia, de mindig üzlet. Az üzlet pedig politika. Pontosabban az első mindig az üzlet, és a politika az eszköze annak, hogy üzleti célokat meg lehessen valósítani.

    Aki nem hiszi, mondjon egy stratégiai politikai célt, és aztán gondolkodjon el azon, hogy mi értelme van neki.

    Másodsorban csak itt a blogon gondolják néhányan, hogy barátság létezik. Csak érdek van, semmi más.

  22. 20. Tibor bá’

    „Ha nem v eszed észre, hogy Orbán az abszolút romlásba viszi az országot (ahonnan más sose lehet kimászni),”

    Ezt milyen gazdasági és életszínvonalbeli tényekkel tudod alátámasztani, ami valamivel hitelesebb, mint a sértődött Simicska gecizése?
    Mondjuk a 2010-es viszonyokhoz képest?

    Egyébként már körvonalazódik a megoldás:
    Morvaiék köré szerveződik a Jobbiknak még nem elcukisodott tagsága, ők pedig koalícióra lépnek a Fidesszel…

    A többi erkölcs-bajnok pedig egymás torkát fogja elvagdosni a parlamenti bejutás küszöbéért, a szerencsétlen Gyurcsánnyal a legbecsületesebb politikussal a baloldalon együtt…

  23. 22: A letelepedési kötvény minden nyugati országban bevett dolog. Legálisan, okmányokkal, a kijelölt határátkelőn érkezik, leelenőrizve (többnyire orosz és kínai üzletember) mert így schengeni vízummal üzletelhet. Második: mivel Magyarországon hihetetlen nyomás van 2014 óta migránsügyben, fel kellett mutatni diplomáciailag, hogy igenis fogadunk be MENEKÜLTEKET- nem mindenféle zöldhatáron, papír nélkül érkező, követelőző csürhét. Tranzitzónában, saját eljárásban, ellenőrizve, pont ezért 1300- at, hogy a kvótát kiváltsuk vele úgymond. Valamit Orbánnak is fel kellett mutatni a nagy rasszistázás- menekültellenes nyugati (CIA) lózungokra. Jobb, mint a brüsszeli csürhe majd kiválogatja nekünk a legalját- a papírok nélkül érkezett, ellenőrizetlen hordából. Persze, én nem értek egyet se a kötvényesekkel, se az ún. tranzitzónás menekültekkel (mert ugye Szerbiában sehol nincs háború). De ez van. Európai Uniós ország ma nem mondhat 100% NEM- et. A köyvényes dolog meg IMF és Világbank- hitel helyett lett kitalálva pénzszerzésnek a költségvetésbe. Mindenesetre nem nőtt tőle se a bűnözés se a terrorfenyegetés. Ennyi. Aki nem érti, hogy a politika, diplomácia nem 100% nem- igen (pláne kis ország esetében); az ne blogoljon.

  24. 20 Tiborbá: Ha azt feltételezzük, hogy a mostani habzsi-dőzsi megy tovább évtizedekig akkor valóban nem jó az orbán nekünk se rövid se hosszú. távon
    DE jómagam és gondolom itt a fórumon legtöbben egy elkerülhetetlen geddont látunk közeledni 5-10 éves távlatban, amikor is a mai jólét megszűnk meg a következők várhatók:

    – Élelmiszer árak a klíma által súlytott mezőgazdaság miatt elszállnak, eleinte lokálisan itt-ott (ez már megtörtént több régióban). Eleinte ezt a piaci szabályok és kapcsolat le-reagálja jól, megváltozik az import-export bizonyos termékekre és megy tovább minden. De később a jegyrendszer is esélyes ha már globálisan lesz élelmiszer hiány, azaz ha már a gazdagabb országokban se tudják megfizetni a felszökött árakat.

    – A nem konvencionális olaj is tetőzik (tetőzött?) ezért újra elszállnak az olaj árak, drágul minden. Pár éves távlatban a drágább kutakat is meg lehet nyitni és ez enyhíthet az olaj árakon de csak ideiglenesen mert a hagyományos olaj is már bőven a leszálló ágban van.

    – A természeti katasztrófák és egyenetlen rendszererhelés miatt áramkimaradások ebből fakadóan akadozó vagy teljesen megszűnő szolgáltatások : szennyvíz-szivattyúk, ivóvíz-ellátás, bezárt gyárak csak hogy párat említsek ami nem tudja az áramot nélkülözni. A korházak és szervek kapják az utolsó pillanatig majd.

    – Elindul a kaja-para már nem csak a szegényebb déli de usa és európai országokban is, itt pedig a beáramlott 10+ milliónyi más kultúrájú miatt fosztogatások, polgárháborúk és afrika szintű szar közbiztonság lesz.

    Csak ezen párat emelném most ki a várható geddonból… mert ezekhez egy g-orbán vezérelte banda kell az eu többszáz fős brigád helyett. Ha a fentiek megtörténnek akkor az eu több éves csúszásban tud csak reagálni, lásd kerítés és határzár esete. Már szükséghelyzetben a katonaság bevetése is hónapokba telik mire megszavazzák, nem hogy olyan törvények beiktatása amikor a migránsáradatot a saját lakosság mögé kellene helyezzék. Bár ez szerintem eu-ban még a legnagyobb szarban se lesz megszavazva, ugyanannyi fog jutni Mohamednek mint Günternek, de Mohamed nem fog szarakodni és bedarálja Güntert meg a családját… persze bünti nélkül vagy olyan minimálissal amit most kapnak. Már msot is kondícionálva vannak, hogy nekik mindent szabad na meg allah is velük van és nekik ígérte a földet. El lehet képzelni mennyire fogják vissza majd magukat egy katasztrófa helyzetben ha most sem tartják be a szabályokat!

    Szóval egy ilyen fenti szkenárió a leg esélyesebb szerintem ebben pedig egy minél inkább diktatórikus vezetés az ami hatásosan lépni tud. Legyen az akár jobbik vagy fidesz együtt vagy külön, de a diktatúra geddonra pont jó szerintem.
    Már az Lmp is lefekszik eu-nak az a baj, egy jobbikkal is csak ideig óráig tudnának meglenni amíg nem változnak annyira a párt támogatottságok hogy megérje egy új szavazást kiírni. A jobbikkal az a baj hogy nincsenek benne politikailag tapasztalt taktikázók és régi motorosok, ellenben a többi párttal és nagyon sok támadási felülete van a régi zsidózás gárdázás miatt 🙁

    De mint kezdtem ha csak a habzsi-dőzsire számítunk évtizedenként kis tőzsdei hullámvasúttal ami eddig volt akkor jöhet a balos brigád nyugodtan. Ez esetben tényleg nem jó Magyarországnak orbán mert szétharácsolják a barátaik közöt a vagyont és sok faszságba is tolják az eu pénzeket a termelő ágazat helyett.

    Részemről geddont valószínűsítek 5-10 éven belül ahol para van és nem ússzuk meg a migránsokat mi se kerítés ide vagy oda.

  25. „Szerintem azt túlzás diktatúrának nevezni, hogy az ellenzék részben töketlen, másrészt olyan arcokból áll, akit a jobb érzésű ellenzéki szavazók a hátuk közepére se kívánnak…”

    Attila (PV):, pontosan tudhatja, hogy ami most van, az autoriter rendszer. Olyan, mintha minden szereplő a helyén lenne, tenné a dolgát.
    Folyton felemlegetik, hogy nem tud kinőni egy karizmatikus személyiség az ellenzék soraiból.
    Roppant egyszerű az oka. Azonnal karakter gyilkolják mihelyt veszélyt szimatolnak.
    Az internettüntetés idején feltűnt két értelmes alak is, akik köré tömeg kezdett szerveződni, kihagyva a Fidesz házi baloldalát. Pár hét után bejelentették, többé nem
    akarnak nyilvánosan szerepelni. Ilyen ez a fiatalság. Odacsődít százezer embert, majd dolga végezetlenül lelép. Ugyan már.
    A legfrissebb a Hadházy esete. Nem mesélem el a teljes sztorit. Akit érdekel, utána olvas. Kiderült, ő fizette évekig a szomszédja víz és csatornadíját. A társasház teteje beázott, ezt is a szomszéd helyett ő fizette. Az öreget lényegében ők látták el. Váratlanul meghalt az öreg szomszéd. Szalagcímben hozza a Fidesz média, hogy meghalt Hadházy áldozata.
    Csak szólok előre, nehogy az legyen, a következő veszélyre senki nem hívta fel a figyelmet. Ha a Fidesz nyer, akkor ők békés úton már nem fognak távozni. Még akkor sem, ha a most rájuk szavazók négy, nyolc év múlva mégis mást akarnának. Ugyanis akkor sem lesz egységes ellenzék. Erről gondoskodni fognak.

    Folyton jönnek a Fidesz csokorba gyűjtött eredményeivel. Az olyan látványos, hogy ötven, száz dolgot ami megvalósult, listán elénk tárják.
    Néha utánamegyek rendkívül pozitívan csengő, igazságnak látszó eredményeknek.
    Ilyen az az adat, hogy sokkal többet fordítanak egészségügyre, mint a szocialisták idejében. Valóban, impozáns a különbség. De nézzük a részleteket, mi adja ki a növekvő költséget. 27%-ra emelték az ÁFA-t, a minimálbér is adóköteles lett, ez is eü költségnek számít. Több területet, ami eddig más költségvetési soron számoltak el, az egészségügy alá betették. Az látszik, kicsit megvakarjuk a történeteiket, az a vékony máz azonnal lepereg, és láthatjuk a rögvalóságot.
    Összességében kevesebbet költenek most a szorosan vett egészségügyre, mint 2010-ben.

    Emlékszem ahogy az új útdíj fizetési rendszert kommunikálták. Mindenki jobban jár vele. Nos, a költségvetés többlet bevétele csak ebből a tételből, évi 10 milliárd forint alaphangon. Az e-útdíj fizetésről nem is beszélve
    Kicsi mázvakarás, és látszik, hogy rosszabbul jártunk.

  26. Márminthogy franyó a legbecsületesebb baloldali politikus?
    Most jöttél a holdról, hogy csak a kampány dumát olvasod, hallgatod?

    Miképpen gazdagodott meg? Miképpen „védte ki” a veresiszap törvény módosításával az aluminium ipari „VÁSÁRLÁSÁNAK” 1600 milliós kötelezettséget?
    Miképpen kormányzott?

    Gyurcsánynak semmiféle köze nincs a baloldali eszmékhez. Annak hazudja magát, és elveszi, ellopja a teret a valódi baloldali gondolkodásúaktól, akik tennének az országért, a polgárokért.

    Kleptokrácia van 89-től kezdve Magyarországon. Ezen egyik párt, egyik politikus sem kíván változtatni. Teljesen mindegy, hogy fidesz cégér, vagy maszop, dékás stb cégér alatt működő bűnözők lopnak.

    A hatalmat hazug propaganda kampányokkal szerzik meg. Ki, Mekkorát, Tud hazudni, hihetően.

    Lopásokat illetően is csak azon vitatkozhatunk melyikük a lopósabb.

    Freetoasternek köszönöm a jobbikos választási kampány leírást. Régóta sejtettem, hogy a Jobbik egy alibi szervezet, amelyet azért tartanak életben, hogy elvegyék a nemzeti érzelmű emberek elől a teret, éppúgy mint franyó a baloldaltól, Vona a jobboldaltól lopja el a teret, jellemzően a büfében szavaz, igen fontos ügyben.

  27. 22 Observer:
    Az a 20ezer+ aki a letelepedési kötvénnyel jött az igazolványokkal jött és lóvét tett le az asztalra. Nem ő fogja elvágni a torkod amikor éhes… Aki 100 millió Ft körüli összeggel jön az valószínűleg nem hordoz ismert/ismeretlen afrikai vírusokat sem és nem az lesz az első dolga hogy macsetével várja a havi segílyeket. Egyébként ezt szerintem főként üzletemberek és azoknak álcázott kémek vették igénybe. AZ ISIS-nek már nem érte meg, azok inkább ingyen küldték be az embereiket a nyitott határon, az csak 10-15 ezer euro hajóval taxival hülye lenne százezreket fizetne 1-1 bombahordozóért.

    Az az 1300 vagy 2300 (több már azóta szerintem) szintén igazoltan és kontrolláltan érkezik és nem úgy mint a csürhe aki közvetlen besétál a határról a keletibe és várja az ingyen vonatot nyugatra egy bökővel a zsebében.

    Egyébként orbán nem az én képembe hazudik hanem a tájékozatlan buta tömegekébe. Nem egy jó ember pláne nem egy isten ahogy sokan tisztelik csak egy mocskos hazug politikus ő is aki megszedi magát és kitömi a sleppjét. De közben amíg nem erölteti ránk az eu akaratot és távol tartja a papír nélküli segélyért ideköltözött koszosokat addig szerintem jobb nekünk mint bárki tőle balra.

    Observer, mondj légy szíves egy olyan párt alakulatot aki egy felénk dübörgő geddonban jobb lenne és fejtsd ki mit vársz és hogyan kezelnék a helyzetet a favoritjaid. Nem foglak se fletó-hívőzni se idiótázni akármennyire is szokás lett ez itt a blogon! 😉

  28. 25: „A köyvényes dolog meg IMF és Világbank- hitel helyett lett kitalálva pénzszerzésnek a költségvetésbe.”

    Hát nem tudom, az ellopott manyup pénz, a tranzakciós adók, ÁFA emelés stb. után volt-e még erre szükség, de annyit tudok, hogy az egészet jóval magasabb kamattal kell visszafizetni, mint az IMF hitelt. Fidesz tájon ezt hívják jó üzletnek?
    /És most lehetőleg ne gyere azzal, hogy az IMF így meg úgy./

    „Aki nem érti, hogy a politika, diplomácia nem 100% nem- igen (pláne kis ország esetében); az ne blogoljon.”
    Nagy szerencse, hogy te érted… 😉

    Most pl. az ENSZ lett az ellenség – de mire föl?

  29. 29:

    Én most jelentkeztem a seregbe. FYI
    Nem szabad csak másokra bízni magadat.
    Egyébként szépen leírtad a kötvényes-migráns-menekült-kötelező kvótás csürhe viszonylatot.

    31: nyugdíjad így se, úgy se lesz. Virtuális nullákon felesleges stresszelned. Orosz atomcsapást meg a migriceket kell elkerülni.

  30. 29: „egy felénk dübörgő geddonban jobb lenne”

    Te most komolyan azt hiszed, hogy az Orbán és tolvaj bandája bármit tenne a ‘népért’ egy geddon esetén??? Hú, nagyobb a baj, mint gondoltam. 😀

    „Az az 1300 vagy 2300 (több már azóta szerintem) szintén igazoltan és kontrolláltan érkezik és nem úgy mint a csürhe aki közvetlen besétál a határról a keletibe és várja az ingyen vonatot nyugatra”

    Látod, leírtad a lényeget: „várja az ingyen vonatot nyugatra”. Ha az egész migránskérdést kezelni akarták volna OV-ék, akkor azok a vonatok szépen ütemesen vitték volna a migránsokat nyugatra. Azt sem vettük volna észre, hogy itt voltak. De a cél a feszültség kiélezése volt – 3 év eltelt, de még mindig ezzel akarnak választást nyerni, ez „A” választási program…

    31: „Én most jelentkeztem a seregbe.”
    Ha lettél volna katona, akkor nem jeletkezel önként…
    Mehetsz majd Afganisztánba, meg egyéb jól fésült helyekre.

  31. 32: Te teljesen hülye vagy??!!
    Azt többmillió szarszagú és színű hulladékot INGYEN vonatoztatunk/ buszoztatunk, etetünk- amíg egész Afrika meg Ázsia legalja beköltözik (elfoglalja) Európába??!!

  32. 32: Observer:
    Az első gondolom a hatalom képviselői lennének (lesznek) geddonban, aztán a gazdagok, amjd utánuk jön pár fontosabb szolgájuk: tek, rendőrség, katonaság, magánkorház ilyesmi. De ezek után a magyarok jönnek és nem a migrik. Viszont nyugaton nézd meg mi a sorrend már most és extrapoláld légyszíves a píszí módra. Már most többet kap egy analfabéta bevándorló 2-3 gyerekkel mint egy életét ledolgozott hazájához mindig hű és becsületesen élő nyugdíjas! Ez igaz francia- német- olaszországra és ausztriára is. 2-3 gyerekkel 6-8 ezer euróig el lehet jutni egy bevándorlónak, egymás között terjesztik a trükköket milyen papírokat és hova kell beadni.

    A keletiben a balhé nem előre volt tervezve szerintem, de amikor a hatalom látta mi várhat felhasználták a céljaikra. Nem ma kezdték ők se a tömegek manipulációját, mint ahogy nyugaton se. Ott is a média volt használva csak ott meg a síró/szomorú földön ücsörgő kislányos képek mentek nem az amikor a rendőröket dobálják kővel.

    Várom még azt hogy kire érdemes szavazni szerinted és hogy kezelik a helyzetet geddonban! 😉

  33. 33. Ouse
    Observer pont hogy nem hülye, hanem sokkal jobban es higgadtabban latja, amit te nem akarsz.
    Orban miatt egy menekülttel sincs kevesebb Europaban, most is jelenleg 10-15 ezer erkezik Nemetorszagba havonta. Orban ide meg oda.
    Orban csak felhasznalta a menekülteket hatalma megtartasara. Orban barmit kesz a hatalmaert felhasznalni. Es ti ezt nem latjatok.
    Akkor es ott bizony az lett volna a leghelyesebb csendben tovabbvonatoztatni a menekülteket.

  34. 35:

    Ez biztosan mind így van- de ne feledd: Magyarország csak a saját határait bírja lezárni- Olaszországot, Spanyolot, stb nem.

    Meg a kedvenc Mürkül NSA- spiclid már repülővel is hordatja be a „menekülteket” „Német”országba.
    Na és ő mire használja fel őket?

  35. „Na és ő mire használja fel őket?”

    Ouse
    Probalja a gazdasagi fejlödeshez szükseges biorobot masszat beszerezni.
    A nemetekkel nem lehetseges tovabbi gazdasagi növekedest elerni.

    Hogy ez jo vagy rossz? Egyertelmüen rossz. De igy müködik a kapitalizmus. 5-10-20 ev elönyert bealdozza az egesz jövöt.

  36. 37:

    :DDDD

    Hány „menekültet” láttál eddig dolgozni :DDD
    Az NSA- ügynök csak az amerikai parancsot teljesíti.
    Persze, te még elhiheted, hogy kapitalizmust vagy Németországot stb „épít” vele

  37. Re:37
    Merkel anyus gyerek nélkül könnyen vállal olyan döntéseket, amivel a német gyerekek jövőjét nyírja ki. Nézd meg, azok a politikusok, akik a népük ellen kamikaze döntéseket hoznak, mind magtalanok, gyerek nélküliek. Még a „félnótás” Trump is nagyobb empátiával van megáldva a sajátjai iránt, mert van gyereke. Ezzel szemben nézd meg Macront, vagy Merkel anyust.
    A németek abból indulnak ki, hogy van egy embertömeg, ami tetszőlegesen betanítható.
    Van egy rossz hírem, nem tanítható be. Egy afgán kecskepásztorból soha nem lesz jó keresztény értékrendű dolgos német munkás. Erről lemaradtak 30 éve, mert 6 éven túli embert te már nem tudsz generálisan átnevelni, beleégtek a családi minták.

    Ez egy erőszakos asszimiláció, semmi másra nem megy ki a játék, csak arra, hogy felcseréljék a lakosságot. Hidd el, az összes ellened irányuló részmegoldást úgy tálalják majd, hogy az milyen jó lesz neked. Miközben ezek csak elterelő rizsák, mert a pokol útja is jó szándékkal van kikövezve…

  38. Ouse
    en nem hiszek semmit, hanem latom a ket szememmel.

    Dajtas,
    most nekem probalod elmagyarazni mire jok itt a menekültek es helyes döntes volt e?
    Ez a hatalmas különbseg Japan es Nemetorszag közt.
    Mondhatnam azt is a nyugat es kelet közt.
    Keleten van meg annyi tartas, hogy bizonyos ponton tul nem mennek.
    Ez nyugaton nem jelent gondot, itt nincs ilyen pont. Ha Nemetorszag gazdasagi fejlödese kitolhato 5 millio menekülttel, akkor behivjak öket es kesz.

  39. 33: „Te teljesen hülye vagy??!!”

    Talán nem.
    Konkrétan 2015-re írtam, amit írtam, de úgy látszik, ezt nem vetted észre.
    2014-től kezdett riogatni a kormány, hogy jönnek a menekültek, de gyakorlatilag eltelt egy év úgy, hogy ennek a menekülthullámnak a valódi kezelésére semmit nem tettek. Sem a külpolitikában, se a belső felkészülésben. Sőt, még a kerítés-építést sem kezdték el.
    Két eset van – vagy maguk sem hitték, hogy egyszer majd ideérnek, vagy szándékosan feszültséget akartak szítani a migránsok itteni megjelenésével. A „történelem” az utóbbi elképzelést igazolta. Belpolitikailag a fidesz máig a 2015-ös migránshullámból él, akikből mellesleg mára egy darab sincs az országban. Ellentétben azokkal, akiket a fidesz hozott be.

    39: „Egy afgán kecskepásztorból soha nem lesz jó keresztény értékrendű dolgos német munkás.”

    A kecskepásztorból talán nem, de a 15 gyerekéből még lehet, ha nem is keresztény értékrendű, de használható munkás.
    Curix látja jól – a kapitalizmus nem népben-nemzetben „gondolkodik”, hanem ráfordításban-haszonban.
    A német logika szerint a használhatónak tűnő emberanyagot megtartják, a resztlit szétterítik a tagállamok között és az eltartásukat a teljes EU-val finanszíroztatják. Az Európa-szerte gyarapodó lakosság pedig bővíti a német termékek piacát, akkor is, ha nem munkából, hanem segélyből él. Nekik ez ‘win-win’ pozíció.

  40. Basszus, ide elvileg értelmes, tájékozott emberek írnak, és annyit nem tudtok, hogy a kötvényes migránsok egy fillérrel se gazdagították az államkasszát, sőt. Egyszerűen annyi volt az elvárásunk, hogy állampapírt vásároljanak x forint értékben, amire a magyar állam kamatot fizetett nekik. A letelepedési kötvények semmiben sem különböztek a többi állampapír vásárlótól, ide tették a pénzüket, majd kivették kamatokkal. Az utóbbi 8 évben volt kereslet folyamatosan az állampapírjainkra, tehát semmi se indokolta ezt a nagyvonalúságot, nem volt nehéz forrást szerezni, így csupán egyetlen egy oka volt az egésznek, a közvetítő cégeknek perkált közvetítői díj.

    Magyarul ez az egész kötvény történet egyetlen egy okból jött létre, azért, hogy súlyos tízmilliárdokat tehessenek el kormányközeli offshore cégek.

  41. Re: 40
    „Ha Nemetorszag gazdasagi fejlödese kitolhato 5 millio menekülttel, akkor behivjak öket es kesz.”
    Nem, ettől nem fejlődik Németország, max az jár jól, aki felmarkolja a menekültek után járó kvótát, vagy ellátja őket. Teljesen fals érvelés, és logika, amit a megzápult német döntéshozók el is hisznek.
    Mondjuk van némi történelmi előzménye hülyeség beszopásának is, mert milyen vígan lengették a karjukat a kis bajuszosnak, akkor az is jó döntésnek tűnt…

  42. 40:

    Nem tolható ki.

    Mellesleg Japán sem jó példa. Ők is ugyanúgy, mint Németo. amerikai gyarmat.

    És emiatt elsődleges orosz és kínai nukleáris célpont.
    Már csak a migrik hiányoztak nekik emellé… Jó nagy gyilkolászás lesz ott a geddonban.

    41:

    Persze, egy ideális világban a politika szép csendben, és időben lerendezné a fenyegető dolgokat.
    Dehát, akkor a klíma- gebasz, olaj- csúcs, stb se lenne a nyakunkon…
    Orbánék még mindig a kisebb rossz, mint egy Merkel- Macron féle seggnyalonc, amerikai báb- tárasaság (ellenzék).

  43. Dajtas
    ennek igy nem sok ertelme van am hogy megcafolod amit irok, de nem adsz semmi ertelmes magyaräzatot a bevandorlasra.
    Ugye nem nezed Merkelt ennyire hülyenek, hogy nem tudja mi k a bevandorlas következmenyei?
    Ugye nem akarod velem elhitetni hogy mi itt több informacioval rendelkezünk mint a Bundestagba?
    Ha nincs bevandorlas a nemet gazdasagi csoda par even belül megroppan.
    Barom nemetek nem hajlandoak penzt költeni. A nemet nemzeti össztermek 4-szeresén!!!!!!! csücsülnek otthon.
    Ha csak ebböl a pénzböl von el Merkel azért hogy a menekülteket finanszirozza, akkor mar megérte.
    Es ne gyere azzal, hogy egy menekült se dolgozik. Ez netto hülyeség.
    A nemet viszont mar nem akar dolgozni.
    Egyebkent mar most is hatalmas foglalkoztatott munkanelküli tömeg van itt. Rengeteg munka pont olyan ertelmetlen mint a kapitalizmus maga.
    Dübörög a nemet gazdasag, de egyaltalan nem olyan erös mint ahogy azt sokan hiszik.

  44. 46:

    Amerikai ügynök nem fog megbukni. Pláne nem az elsőszámú gyarmaton.

  45. Re: Tibor bá’
    Poszttal több ponton egyet értek, de van benne pár banánhéj.
    Gyurcsányt, mint legbecsületesebb baloldali politikus jelzőn hangosan felhorkantam.
    Ő és a becsületesség olyan távol áll, mint Makó az Alfa Centauri-hoz…
    Még a diplomáját se tudta megírni, hanem plagizálta, avagy smittelte, azóta is keresi, hogy be tudja mutatni… 🙂 Üzleti felemelkedéséről ne is beszéljünk, az is megérne egy misét…

    Megígérik, hogy nem bontják le a kerítést, ha megnyerik a választást(tetszőleges párt). Majd pont az MSZP-ről hiszem el ezt, akik napi rutinnal rendelkeznek királygyilkosságok terén… 🙂

    Érteni vélem az Orbán fóbiádat, de az a furcsa paradoxon van kialakítva, hogy nincs kire szavazni nyugodt lelkiismerettel. Hogy őszinte legyek, hamarabb állnék a Duna jegén királyválasztás gyanánt, mint hogy valakire is behúzzam az ikszet…

  46. Re:45
    Mit nem értesz ezen Curix?
    Arra megy ki a játék, hogy EU-ból egy csicska legyen, és ezt úgy érik el, hogy a legerősebb gazdaságát felfalatják egy trójai hadsereggel, miközben arról megy a papolás, hogy ez nagyon de nagyon kell a gazdaságuknak.
    Németek elhülyültek a jólétben, és épp azt nem veszik észre, hogy viszik őket a vágóhídra.
    Kelet európaiak legalább abban jobbak náluk, hogy még emlékeznek a régi szoci-komcsi érára, és bennük van még az ellen reflex az ilyen dumák ellen.

  47. 35. Curix

    „Orban miatt egy menekülttel sincs kevesebb Europaban,”

    El kellene akkor dönteni, hogy most kell a kerítés, vagy sem?
    De valami miatt már se itthon, se külföldön nem szorgalmazzák a lebontását.

    A helyzet az, hogy a kerítés nem mutat jól a „civil” szervezetek migránturizmus prospektusaiban a Merkellel való szelfizés mellett…
    Amíg elhitték a népek Afrikában, hogy egész Európa tárt karokkal várja őket boldog-boldogtalan jött, hosszú tömött sorokban…
    Mióta a kerítés-botrány gyűrűzik, azóta már a nagyrészük jobban meggondolja, és csak a legelszántabbak vagy a leginkább megvezetettebbek indulnak útnak.

    A kerítés egyszerűen borította a neoliberális tervet, hogy hirtelen elöntik bevándorkók millióival Európát, mielőtt a népek felocsúdnak.
    Érdekes, hogy ugye pünkt azokban az országokban vannak „problémák” amelyek a leghevesebben migránsellenesek?
    Nézd mi folyik Szlovákiában, Lengyelország ellen 7. cikkely, és mi is feketeseggűek vagyunk…

    Kormányváltás esetén mi a garancia, hogy órákon belül nem nyitják meg a határokat?

  48. „Arra megy ki a játék, hogy EU-ból egy csicska legyen”

    Dajtas
    Kezdettöl fogva az volt. 2 vh. ota nyugat europa USA befolyas alatt all.
    Mellesleg a menekültek nem tudjak felfalni a nemet gazdasagot.
    Ellenkezöleg. Plusz fogyasztok kerültek a rendszerbe. Kell hamar 2-5 millio lakas
    es hozza infrastruktúra. Es itt penz is van hozza, ergo pörög tovabb a gazdasag.
    Valami nyomosabb erv?

  49. 37. Curix

    „Probalja a gazdasagi fejlödeshez szükseges biorobot masszat beszerezni.”

    Te ezt még beveszed?
    Nézd már meg a migráció 70 éves történetét….
    Az pár százalék, amelyik hajlandó és tud is dolgozni, az a töredékét se tudja megkeresni annak, amibe a többi kerül.

    Az utcánk végében van egy „befogadó” állomás… 32 koromfekete fiatal sráccal.
    A fiam focizik velük, úgyhogy testközelből ismerem a témát.
    Próbálják őket integrálni.
    Egyszerűen nincs „idő” koncepciójuk. Nem értik, hogy mi az, hogy szemetelni, vagy nem szemetelni. Ez nem gonoszság, vagy műveletlenség, hanem egy alapvetően más kultúra.
    Azt kell nekik megmagyarázni, hogy MINDEN amit csinálnak, éreznek, gondolnak, az itt Európában ROSSZ, HELYTELEN…
    Persze, hogy egy idő után tele lesz a tökük, előkapnak egy kést, és ….

    Ezekkel egy biztos, hogy német gazdaságot NEM lehet építeni.

    És ha én ezt látom, akkor azok is tisztában vannak vele akik millió számra importálják őket.

  50. 26 – freeetoaster:
    A problémát az adja, hogy Orbánnak esze ágában se lesz megvédeni az országot, csak saját magát és a klikkét.

    35 – Curix:
    Egyetértek az utolsó betűig.

  51. Attila

    A kerites egy nagy baromsag. A menekültek nem Magyarorszagra mennek.
    Europat meg te miert akarod vedeni kerdem en?
    Egy kerites nem fog megoldani semmit, csupan szimbolikus jelentese van.
    Ugye nem azt akarod mondani ha több 100 km-et legyalogoltam, akkor egy ilyen 2 mm-es drotkerites megallit? Ez most komoly. Ne vicceljünk mar.

  52. Tibor bá’ nak szeretettel- friss, ropogós, a legtehetségesebb baloldali politikus gondolatai:

  53. Érvnek érv, de nem tudom elfogadni.
    Ne haragudj, de nem tudok olyan ideológiával azonosulni, hogy a következő 5 év jólétének reménye miatt öngyilkos módon leölöm magamat a 6. évben.
    Ez fals, és önpusztító logika.
    Erre nincs mentség, kb ilyen hülyék most a (német is) vezetők:
    https://www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

    Hányszor fogom még ezt belinkelni… 🙂

  54. 41. Observer

    „A kecskepásztorból talán nem, de a 15 gyerekéből még lehet, ha nem is keresztény értékrendű, de használható munkás.”

    Belőlük sem…
    Addig, ameddig az iskolában a többség német, addig „integrálódik” kecskepásztor fia…

    De ha már ők vannak többségben, mint a nagyvárosok iskoláiban, akkor már CSAK egymásközt beszélgetnek a saját nyelvükön, otthon is a saját kultúrájukat folytatják, 15 évesen se tudnak rendesen írni-olvasni… Ezek nem fognak a Mercedes gyárban mikron pntosságú alkatrészeket összerakni… De még a targoncavezetés is magas léc…
    NEM azért, mert bonyolult vezetni, hanem mert a hozzávaló „kiegészítő” készségek, mint biztonság, precizitás, stb, az „kulturálisan” hiányzik, de a németekben „velük született dolog.

  55. Re:53
    Nem is hozom fel migráncsozós gumicsontot többet, pfüj, ki is köpöm 🙂
    Az viszont rendkívül zavaró, hogy a szavazóknak ez elég választási program gyanánt…

  56. En azt mondom jojjon aminek jonnie kell.Az a vilag amiben felnottem 1990 ben veget ert A kellekeivel egyutt :VSz, Szu stb…a berlini fal sorolhatnam,miert ne erhetne veget a mostani .A valosag ugy is gyozni fog OV bukni fog elobb utobb de a dolog nem all itt meg a szamunkra . Migracio elkerulhetetlen az Ensz a vilag orszagai akar a kibocsato akar celorszagrol van szo bedobtak a torolkozot a problema helyileg nem lesz orvosolhato es importalodni fog. Ezert lesz alapveto emberi jog a migracio. Csak hat a sokszinusegbe mi is beletartozunk es hat jogon van igy elni es nem ugy ahogy a migransok ha ez nem megy akkor verfurdo lesz …az egyik osom1617-ben nemesseget kapott harcolt a torok -iszlam ellen es nem tert at pedig micsoda hatalom volt a Oszman -birodalom akkor en sem fogok beszarni ettol a csurhetol hol vannak ezek a szultan janicsarjaitol….ezek tolvaj percemberkek nem szamitanak OV,Fleto stb…vannak fontosabb dolgok is politikai szarkeveresnel ezek es jobbik nem fogjak megvedeni az orszagot nekunk kell .

  57. 55:
    Nem azt írtam, hogy Gyurcsány a legtehetségesebb baloldali politikus (valójában a legtehetségtelenebb) azt írtam, hogy (2009-ben az MSZP-n belül) ő volt a legtisztességesebb. Ezt a véleményemet tartom.

    57 – Attila:
    Pontosan! Tudsz te okosakat is írni.

    Mindenkinek:
    A dolgok általában megoldódnak maguktól, így vagy úgy. Az afrikai/ázsiai bevándorlást azok fogják megállítani, akik már benn vannak, mert az európai tehenet többen már nem fejhetik. Ne féljetek, ezt hamar észre fogják venni. Ezek már nem lesznek pont olyan muszlimok, mint az otthon maradtak.

  58. 54. Curix

    „A kerites egy nagy baromsag. A menekültek nem Magyarorszagra mennek.”

    Mind a két állítás hibás.
    A kerítés megakasztotta az egész migránsáradatot…
    Előbb átirányította Olaszországba, majd az olaszok is észbe kaptak, és lekapcsoltál a „civileket”….
    Kerítés nélkül a mai napig napi 10-20 ezer migráns vágtatna keresztül az országon.

    Most, hogy elterjedt, hogy már nem dübörög annyira a Willkommenskultur, már az emberkereskedőknek is nehezebb a jobb élet reményét eladni…

    És nem hiszem, hogy annyira naív lennél, hogy nem tudod, hogy SENKIT nem érdekel, hogy a migránsok hova akarnak vagy nem akarnak menni…
    Ha keresztülverekszik a kvótarendszert, akkor minden migráns megkapja hogy hova lesz beosztva, és CSAK ott jár neki a segély, meg a többi ellátás, és az adott ország felelőssége, hogy ott tartsa.
    Ha egy migráns Magyarorszára lett regisztrálva Brüsszelben, csak ott kaphat segélyt, hiába megy Némertországba… Legfejjebb egy vonatjegyet kap Budapestre….
    Ez egyszerű technikai kérdés.

    Szóval, akárhonnan nézzük, a kerítés lett a homokszem a gépezetben, pont annyi időt adott Európának, hogy észheztérjen menekültügyben… És ahogy az utóbbi választások eredményei fényesen bizonyítják, az észheztérés folyamatban van.

    Persze megy a verseny, mert az EU, és most már az ENSZ is magasabb fokozatra kapcsolt.

  59. 54. Curix

    „Europat meg te miert akarod vedeni kerdem en?”

    Szerinted?

    Ha már Bécsben naponta késelnek, akkor nekünk mindegy, hogy mi folyik Európában?
    MOST kell ütni a vasat, amíg meleg, és még nem indították meg az áradatot.

  60. 58. dajtás

    „Az viszont rendkívül zavaró, hogy a szavazóknak ez elég választási program gyanánt…”

    Zavaró?

    Őszintén… a szavazók két „tolvaj” banda közül választhatnak, sokak szerint egyik kutya, másik eb…

    A másik tét, hogy bevándorló ország leszünk-e vagy sem…
    És az egyik tolvaj banda nem igazán konkluzív ebben a tekintetben.

    Most a „bizonytalan” szavazókon múlik, hogy az-e a nagyobb baj, hogy Matolcsy vesz még egy kastéyt, meg hogy Semlyén helikopterrel vadászik, vagy hogy késes pakisztániak szinesítik a pesti folklórt…

  61. 60. Tibor bá

    „Ezek már nem lesznek pont olyan muszlimok, mint az otthon maradtak.”

    El kell hogy keserítselek….
    Nem pont olyanok, hanem olyanabbak.

    Amikor kiderül, hogy itt nekik nem nől fű, nincs hova hátrálni, mint a radikalizálódásba, meg a gyűlöletbe.
    Gyűlölik Európát, mert a hazájukat gyarmatosította, és mert itt nem tudnak beilleszkedni, senkinek érzik magukat.
    Nem marad más, csak Allah, aki parancsba adta, hogy Európát iszlamizálni kell.
    Allah adja meg nekik azt a felsőbbrendűségi érzést, ami elviselhetővé teszi az itteni vegetálást és megaláztatásokat.
    Mint előbb írtam, az integrálódás csak kis számban működik.

  62. Tessék, friss, ropogós:

    A bevándorláspárti volt osztrák kancellárral találkozott Karácsony Gergely. Az egyeztetést követően állást foglaltak az „európai szolidaritás” mellett, mely brüsszeli nyelven a migránsok befogadását jelenti.

    „Kern és Karácsony egyetértettek abban, hogy az április 8-i választások nem csak Magyarország számára bírnak jelentőséggel, valamint abban is, hogy a jogállam, a demokrácia, az európai szolidaritás* olyan értékek, amelyekről nem lehet vitatkozni.”
    (index.hu)

    *az „európai szolidaritás” brüsszeli nyelven a migránsok befogadását jelenti.

  63. Re:64
    Allah nevét szádra ne vedd! 🙂
    Még benne van a zsidók tízparancsolatban is…

    Sokszor le fogom írni, türelmesen le fogom írni, Isten senkit sem kért meg arra, hogy vágd le a másikat, és hódítsd meg. Ezeket az emberek találták ki, és csak azért csinálják, hogy a saját lelkiismeretüket felmentsék. Ráadásként még Isten zsebébe is akarják dugni a bűneiket…
    Ugyan olyan meghülyített vallási fanatikusok, mint a középkori keresztesek, aki meg Jézusra akarták kenni a viselt dolgaikat.

  64. Kósa ügy. Lehet, hogy Orbán Viktor eladott minket az oroszoknak?

    Egyébként a sztori lenyűgözően kanyarog. Első körben pislogás, második körben hitetlenkedés, hogy Lajos ennyire hülye. Harmadik körben borzongás, hogy ennyire. Egy nap alatt!!!

    Erre ma jön a negyedik kör, üzlettársi kapcsolatokkal, svájci cégekkel, olimpiai utazásokkal, MIUTÁN LAJOS ELVILEG MÁR RÁJÖTT, HOGY ÁTVERTÉK, aztán a lengyeleken keresztül egyszer csak, hopp, OROSZ cégek sejlenek föl a decens svájci hegyekben.

    Na innen lesz KURVA IZGALMAS a történet, mert azt tudjuk, hogy a másik Lajos, aki épp asztalt borított, ott volt az orosz kapcsolatfelvétel közepén, viszont meg is undorodott tőle. Azt is tudjuk, hogy az oroszoknak azért 13-ban (olajválság előtt) még bőven volt pénze, sőt, ha valakinek, akkor nekik lehetett ENNYI IS. Azt is, hogy nekünk viszont szükségünk volt rá, azt is, hogy Viktor nem érzi a pénz szagát. Azt is tudjuk, hogy 10-13 között egy kóbor üzbég tevét is, kh csak azért, hogy valahogyan pénzt szerezzenek.

    Azt is tudjuk, hogy Lajos, – az asztalt borogató -, nem hülye, ért a pénzhez, és 14-ig igencsak pontos információi lehettek minden fontos fideszes pénzügyről. Ha jobban belegondolunk, mégis MIÉRT dobott volna be a választások hajrájában pont egy abszurd félinfót, amit nem ellenőrzött? Az az üzletember, aki a nagy szakítás előtt már fél évvel állami reklámbevételek nélkül tervezte meg a médiájának a költségvetését (ez 100%-os info)?
    Baszki, mi van, ha a EZ AZ a pénz, vagy inkább hitelkeret/ígérvény, amit a Fidesz, vagy Magyarország kapott az orosz együttműködésért? Mi van akkor, mi lesz akkor, ha erre Lajosnak még további papírjai vannak, és a hátralevő egy hónapban egyre pontosabban rajzolja vele körül az ügyet?

  65. „Érvnek érv, de nem tudom elfogadni.
    Ne haragudj, de nem tudok olyan ideológiával azonosulni…”

    Dajtas
    kertem en hogy azonosulj vele?

    15-20 even belül megroggyanik a nemet nyugdijrendszer. 30 ev mulva pedig összeomlik ha minden igy marad.
    Mar ma is a befizetesek csak 65%-ot fedeznek a kiadasbol, a többi a költsegvetes potolja ki.
    Szerintem se megoldas a menekült de nincs mas megoldas.
    Mond meg te a nemeteknek hogy vege a joletnek! Elve megnyuznak.

  66. 67: Az irány, jó de a brókerbotrányok is akkortájt voltak. 😉

    Kósa Lajos különös „örököse”, a politikus vezette korcsolyaszövetség vezetői és a közjegyzői papírokban felbukkanó további emberek mind egyetlen furcsa cégben találkoznak. Kezd összeomlani a szólista szélhámosnő története.

    Hadházy Ákos: „Azt hiszem, Kósa most tényleg nagy bajban van. Az őt “átverő” hölgy ugyanis szoros üzleti kapcsolatban áll Fiák Istvánnal. Azzal az emberrel, akitől Kósa felesége 110 milliós ajándékot kapott akkor, amikor 6 millió forintért vehetett meg Fiák Istvántól. Fiák István lánya és másik cége KÖZÖS CÉGET BIRTOKOL (Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető kft) Szabó Gábornével (ő a “háztartásbeli ezermilliárdos csaló”) és Czakó Lászlóval is, akiről a mai Magyar Nemzetben kiderült, hogy Kósával milliárdos svájci közös ügyleteik lehettek . Azt a gyanút, hogy itt egy Kósa körüli kiterjed pénzmosó hálózat is lehet, erősíti a cég negyedik tagjának személye, Orendi Mihály is. Van ugyanis egy AVE PRO Kft. nevű cég is a történetben, amelynek jelenleg Szima Gáborné az ügyvezetője. Az ő férje a DVSC vezére, főszponzora, ill. ő a “kaszinós Szima. “Az AVE PRO kapcsolódik az AVE Ásványvíz Kft.-hez (a DVSC fő támogatójához) több szálon is, pl. az AVE PRO Kft. tulajdonosa Meszesi János Zsolt egyben az AVE Ásványvíz Kft. vezetője is. És hogy mi a kapcsolat? Az AVE PRO Kft.-ben 2012.12.24-ig tulajdonos volt az az Orendi Mihály, aki tulajdonosa és vezetője az Észak-Atlanti Kft.-nek. Ő egyébként korábban vezető volt a Debreceni Sportcentrum Kft.-ben is. Kósa nagyon nagy bajban van- ez az egész nem tűnik másnak, int egy nagy pénzmosó hálózatnak. (Frissítés: az, hogy Szima Gáborné érintett lenne az ügyben , egyáltalán nem biztos, mivel Orendi jóval korábban “kiszállt” az Ave Pro Kft-ből. A Kósa körüli céghálózat rendkívül kiterjedt és természetesen véletlenül is oda lehet sodródni. Az viszont teljesen egyértelmű a fentiek alapján, hogy Kósa, Fiák, Szabóné, Orendi és Czakó közös cégben játszanak – mint mondtam, Kósa nagyon-nagyon nehéz helyzetben van.”
    https://index.hu/gazdasag/2018/03/14/mindenki_egy_cegben_kosa_lajos_tortenetenek_csomopontja_az_eszak-atlanti_kft./

    Ez bizony egy klasszikus pénzmosásnak néz ki. Hogy egy kis orosz kenőpénz, vagy a brókerbotrányokban sok ezernyi család eltűnt több százmilliós befektetései köszönnek-e itt vissza, szerintem az is kiderül majd április 8 -ig Simicska „Geci” Lajos jóvoltából. Ne feledjük, ’15 -ig ő is benne volt a NER korrupt rendszerében, igazából ő találta ki a gazdasági és pénzlenyúlási metodikát, szóval addig mindenről tudhatott. Nem mondom, hogy ezek atombombák, mert ha azt is bedobná, akkor ő is bukna. Lajos meg nem hülye, de tucatnyi ilyen „taposóaknája” lehet számtalan prominens Fityeszesről.

  67. Károly,

    Megnéztem tegnap minden hírt erről a Kósa sztoriról, de nem igazán lettem okosabb, hogy mi ez az egész. Létezik ez az irdatlan összeg egyáltalán? Ha igen, akkor kié, honnan, hogyan? Ha nem, akkor mégis miért ment el a Kósa közjegyzőhöz…?

    Érdekes a hebegés-habogása, amit valami gyengébb telefonos kamerával, rossz fényviszonyok között felvett. Be vannak szarva és össze-vissza kapkodnak fideszék? Kaptak egy nagy sakkot, aztán nem nagyon tudják mit kéne lépni rá?

    A végén még tényleg Simicska intézi el őket.

  68. 66. dajtás

    „Sokszor le fogom írni, türelmesen le fogom írni, Isten senkit sem kért meg arra, hogy vágd le a másikat, és hódítsd meg.”

    Az Ószövetség sajnos tele van ennek ellentmondó állításokkal.

    Ha milliók, százmilliók vannak meggyőződve róla, hogy nekik Allah azt rendelte, hogy hódítsanak, az „igazság” igazán nem sokat számít.

    És ugyanúgy nem Jézus bűne az sem, amit a nevében követtek el, elsősorban politikai indíttatásból.

    Az Iszlám annyiban bonyolultabb, hogy ott a politika, az életforma és a vallás egyáltalán nem választható külön.

  69. Hűha Tibor bá’ komoly választási kampányolásba fordult a dolog.

    Na, mindegy, ha ma már így alakult- miért szavazok a Fideszre:

    1) nem akarok Magyarországból elsődleges orosz nukleáris célpontot (erre OV azért garancia)
    2) nem akarok kötelező kvótás brüsszelisztáni hulladékot- a legalja legalját- a nyakunkba

    minden más századlagos.

  70. Ouse M. D. te aztan egyszerü vagy mint a barlangrajz. 😀

  71. 57: „akkor már CSAK egymásközt beszélgetnek a saját nyelvükön”

    Na, ezért jó a sokszínűség. Ha nincs ‘saját’ nyelvük, mert midegyik más nyelvet beszél, akkor a német lesz az integráló nyelv. 😉

    61: „A kerítés megakasztotta az egész migránsáradatot…
    Előbb átirányította Olaszországba”

    Ez így nem teljesen igaz. Egyrészt az olaszországi irány régebb óta megvolt (kb. Kadhafi kinyírása óta erősödött fel), másrészt a fő megállító erő az volt, hogy Merkel lefizette a líbiai hadurakat és a törököket.
    Talán Curix írta, hogy ne gondoljuk már komolyan, hogy ez a kerítés képes megállítani tízezreket, ha már eddig eljöttek…
    /Ettől még egyetértek a kerítés meglétével, mert a jelkép szerep is fontos -> húzzatok innen a francba…/

  72. 73. Curix

    Nem lehetne egymás hülyézésénél magasabb szinten intézni a dolgokat?

    Egyébként ez a barlangrajzos tényleg jópofa.

    Értem én, hogy a másik oldalról nézve idegesítő, hogy a Fidesznek sok híve van, ráadásul nekik áll a zászló, de a birkázás elég szerencsételn reakció minderre.
    Nyilván a balliberális oldal tele van szellemi világítótornyokkal, ott at ész és az intelligencia, azt viszont a brit tudósok se tudják megmagyarázni, hogy ezeket a hígagyú birkákat miért nem az erkölcsi és szellemi óriások vezetik, miért ez a szellemi fogyatékos Orbán, aki ugye Grázba jár elmegyógykezelésre?

    Aki nem veszi komolyan a migráció veszélyét, az nem gondol bele, hogy a nyugati országoknak VAN anyagi fedezete extra pár milliós ingyenélő népesség eltartására, de nekünk nincs…

  73. Integracionak nem eleg a kozos nyelv kellene kozos ertekrend is.Az iszlammal kapcsolatosan ez eddig mas kulturanak soha nem sikerult kialakitania tortenelem folyaman. Muszlimok mindig is parhuzamos tarsadalmakban eltek.Nekik ez termeszetes.De majd most minden megvaltozik olyanok lesznek mint mi… tenyleg elhiszi komolyan barki hogy az iszlam megreformalhato? Az illeberalis autoriter rendszerek elobb-utobb osszeomlanak ez biztos de ettol meg tarsadalom-a magyar es az orosz is vagy mas- nem valtozik meg plane hogyha elarasszuk olyan migransokkal akik soha nem eltek liberalis demokraciaban es eleve kizarja kulturajuk ezt.Nem fogja oket megallitani semmi es nem fogja megvaltoztatni sem.A modernizacios kiserletek a gyarmati rendszer megszunese utan sorra kudarcot vallottak ott ahol az iszlam volt a dominans vallas.

  74. 74. Observer

    A kerítés nem elsősorban fizikailag állította meg a migránsáradatot, hanem demonstrálta, hogy a migráció nem megállíthatalan természeti törvény.

    Pontosan a kerítés miatti huzavona irányította a figyelmet a migrációra, és EZÉRT volt kénytelen Merkel lépni, mert hirtelen mindenki odafigyelt… És nem hülyeségből bénázott, hanem az időt húzta. Az olaszoknál is a hadsereg meg a „civilek” taxiztatták a migránsokat, ameddig Orbán bele nem csapott a lecsóba, és hirtelen mindenki a migrásnsokról kezdett beszélni.
    És akkor már egyre nehezebb volt kifogásokat találni, és amikor elfogytak a kifogások, Merkel is meg az olaszok is lehúzták a rolót.
    De az első lépés a kerítés volt.

  75. 72 – Ouse M.D.:
    Igazad van, ha ezt a két témát fontosabbnak tartod minden másnál. Csakhogy Orbán ezekre nem garancia. Minket nem kértek fel rakéta elhárítás telepítésére. Ha „felkérnek”, Orbán igent fog mondani, mert nem mondhat mást. Mi USA gyarmat vagyunk Itt sose lesz migráns alja betelepülés. Ezt Orbán nagyon jól tudja, csak ti, rászavazok nem. Orbán mindent felhasznál a hatalom megtartásáért. És ezt ti beszopjátok. Orbán nyugodt szívvel befogadja a migránsokat, mert pontosan tudja, hogy nem fognak itt maradni. Ezek, akik hegyen-völgyön, Földközi tengeren át bejutottak Európában, majd pont itt fognak oda ragadni ahová rakják őket. Ezek ugyan állatok, de pontosan tudják mi a különbség Magyarország és Németország, vagy Franciaország között.

  76. 75: ” idegesítő, hogy a Fidesznek sok híve van, ráadásul nekik áll a zászló”

    Ez önmagában nem idegesítő, felőlem lehet a fidesz hatalmon akármeddig, és OV ME haláláig,
    HA
    nem nézne hülyének, és nem lopna el mindent, amihez csak ér stb.

    Elnézve a vitát, az azért szembeötlő, hogy az OV párt kontra bárki más vitában – az érvek az OV fanok részéről jönnek a régmúltból (kb. emúttnyócév /komcsik, libsik/ stb. ) és alapozódnak a jóslásra, hogy ‘majd a jövőben ez lesz, az lesz, ha nem OV lesz a ME’, miközben a másik oldal azt sorolja, hogy (kis túlzással) éppen MA már megint mit művelt a fidesz, kvázi a napi szintű tényeket. Ez azért érdekes…

    77: „a kerítés miatti huzavona irányította a figyelmet a migrációra”
    Bizonyára ebben van igazság, és nem is tartom haszontalan dolognak a kerítés megépítését. Adott szituációban helyes lépés volt.

    Csak tudod, mielőtt túldimenzionálnánk ezt a kérdést, meg kell nézni ezt a térképet 😉 :
    http://m.blog.hu/b1/b1/image//kerites_2.jpg

    Igen, az a picurka piros vonal „védi” Európát… már annak, aki elhiszi.
    Ismétlem, Líbia és főleg Törökország lefizetése nélkül most ott lennénk, ahol a part szakad.

  77. 78:

    Bizony, fontosabbnak tartom minden másnál.
    A virtuális nullákat leszarom- annyit irogatnak maguknak, amennyit akarnak.
    A valós, fizikai veszélyekkel kell foglalkozni. Nyilván az első a klíma- gebasz.
    De az ellen nem tehetünk semmit. Jön a mínusz 10 hétvégére a + 20 után.

    Csücskös lesz a dolog az élelmiszer- terméssel.

    Nem kell egy darab felesleges száj sem etetni- mindegy milyen rövid ideig.
    Az meg, hogy nem akarok orosz célpont lenni- szerintem magátólértetődő.
    OV eddig sikeresen hárította az amerikai megkereséseket- és hálistennek- nem is bíznak benne Washingtonban. Nekem ez már elég.
    És amit a NATO keretében Ukrajnának betartunk sztem pluszpont Putyinnál is.

    Sztem ezek nem véletlenek, Orbán- legyenek a haverjai szarházi tolvajok is- pontosan tisztában van a helyzettel. És nagyon jól ki is használja.

  78. „Ismétlem, Líbia és főleg Törökország lefizetése nélkül most ott lennénk, ahol a part szakad.”

    Bingo Observer! Csak még mielött valaki azt gondolna, hogy Orbán es a kerités állitotta volna meg öket. A kerités elsösorban szimbolikus jelentöségü masodsorban propaganda eszköz a fidesz tárházában. De tenylegesen nem akadály.

    Tölem visszaválaszthatják Orbant, nem érdekel. Nekem személy szerint se jobb se rosszabb nem lesz. Tibor bá posztjával akkor is egyetértek én is pont igy látom és rajtam kivül még nagyon sokan.

  79. 78. Tibor bá’

    „Orbán nyugodt szívvel befogadja a migránsokat, mert pontosan tudja, hogy nem fognak itt maradni.”

    Ha így lenne, akkor egyrészt Orbán se erősködne, de FŐLEG Brüsszel nem zsarolna minden lehetséges módon.

    Ha sikerül keresztülverekedni a kvótarendszert, percek alatt hozhatnak törvényeket, hpgy a migráns csak a kijelölt országban jogosult ellátásra és segélyre…
    Csak úgy mint bármely EU-s polgár.
    Te se dönthetsz úgy hogy jövő héten Svédországban veszed fel a svéd nyugdíjjat… ugye?
    Hiába megy Németországba, ott nem kap semmit, és a német rendőr is hatalmas vigyorral a képén fogja feltenni a vonatra Budapest felé.

    És ilyen feldühödött tömeggell lesz feltöltve az oeszág, akik rajtunk fogják kiélni dühüket, hogy nem Merkel mami szárnyai alá kerültek.

    És akárhogyan is nézed, Orbán nagyobb garancia a migránsmentes jövőre, mint mondjuk a Karácsony féle úttörőcsapat.
    Orbán már most többet tett Európában a migránshelyzet fóskuszba kerüléséért és ott tartásáért, mint bárki más… Őszintén… kit csapna be?

  80. 79. Observer

    „Ismétlem, Líbia és főleg Törökország lefizetése nélkül most ott lennénk, ahol a part szakad.”

    Igaz… De kerítés nélkül el se jutott volna a dolog Törökorság és Líbia lefizetéséig, vagy csak esetleg akkor, amikor mát vagy 10 millió migráns nyargalászik Európa szerte.

    Plusz a kerítés annak a nagyon is kézzelfogható bizonyítéka, hogy Európa nem vár mindenkit tárt karokkal. Az embercsempészeknek és civil kollégáiknak át kell fogalmazni a marketing szövegeket.
    Ugyanis azzal hülyítették az afriakaiakat meg az ázsiaiakat, hogy Európának szükségük van rájuk.
    Ezt támasztottál alá a Merkeles-szelfis képek is.
    De a szögesdrótos, kutyás, rendőrös szelfik valamelyest árnyalják a helyzetet…

  81. 83. Gyarmathy

    „A retorika szintjén igen nagy harcos ő azért, hogy hülyítsen benneteket. ”

    De ennek SEMMI értelme !!!!

    Ez az ország még a mai napig a leg-Európa pártibb ország.
    Orbánnak egyszerűbb dolga lenne, ha benyalna Brüsszelnek, a népnek is tetszene, és Soros Cohn-Bendittel együtt garantálná hogy haláláig hatalmon maradhat…
    Sőt, még a pénze is meglenne, mert ahogy Brüsszel Gyurcsányéknak is elnézte a hatalmas hiányokat, Orbánnak is elnézné…

    Szóval ez az „álharcos” elgondolás több sebből vérzik.

    A dolog sokkal egyszerűbb.
    Európa most válaszút előtt áll:
    Vagy folytatja az „integrációt” a bevándorlást, a nemzetállamok felszámolását, vagy észreveszi, hogy egyre többen behúzták a kéziféket, és egy lazább,, migránsmentes jövőben gondolkodnak.
    Orbán az utóbbi csapatba tartozik, amelyiknek még gyengébb a hangja, de egyre nagyobb a tömegbázisa.
    A politikához pedig hozzátartozik a húzd meg-ereszd meg stratégia.

  82. „Fidesznek sok híve van, ráadásul nekik áll a zászló”
    A biztos pártválasztók között 36%-on áll a Fidesz. A megkérdezettek 60%-a nem válaszol. Ezek szerint 1.3 millió választópolgár szavazna rájuk. Ezt nem nevezhetném többségnek.
    Ez az adat egy 70 milliárdos uszító, félelmet generáló hazugságokkal és csúsztatásokkal telepakolt reklámhadjárat eredménye. Amihez a Fidesz szolgálatába szegődött közszolgálati adók napi szinten ráerősítenek.
    Egy normálisan működő közszolgálati tv, rádió esetén, és működő ügyészség mellett ezek kiesnének a parlamentből. Nem ugranák meg a 10%-t.

    Akinek van veszteni valója, és nem Fidesz rajongó, ők mindenképp Fidesz szavazónak mondják magukat a közvélemény kutatónak.
    Vállalkozó ismerőseim egy kivételével törölték profiljukat a facebookról.

    Nemrég egy baráti család látogatásakor politikáról kezdtünk beszélgetni. A házigazda kérte az okos telefonokat és elvitte a nyári konyhába. Ezután beszélhettünk csak politikáról. Az országban a félelem a vállalkozók között olyan méreteket öltött, ami elképzelhetetlen volt régebben. Ha a Fidesz szimpatizáns nem tudná, olyan nincs, hogy ha egy NER lovag kinézte a vállalkozásod, azt te ne adnád el neki, erősen nyomott áron. De ezt nem önös érdekből csinálják. Ez azért van, mert létre kell hozni egy nagyvállalkozói réteget. Igen, ez ami érdekünk is.

    Aki abban reménykedik, hogy Orbán, ha minden befogadott migráns után kap pár millió forintot, ellent tud majd állni a csábításnak az nagyon téved.

    Az amerikaiak, ha Merkelt le tudták hallgatni, szerintetek, ha USA úgy akarná, nem tudná megbuktatni Orbánt?

    „benyalna Brüsszelnek”
    Nem tűnt fel, hogy 2/3-l sem sikerült olyan ügynöktörvényt alkotniuk, amiből megtudná az a jámbor nép, kik voltak besúgók? Úgy tartják, hóbagoly tudja, na meg az oroszok. Így már kivilágosodik ez az oroszok iránt érzett közeledési kényszer, na meg Brüsszel rombolása.

  83. OV es csapata csak a migracioval tud kampanyol mert mas temaban tudjak nincs vedheto allaspontjuk ezert inkabb a hallgatast valasztottak.Csakhogy amig a migracio meg nem kozvetlen tapasztalat az emberek szamara addig az oktatas, egeszsegugy ,kozlekedes es minden ami eletunket meghatarozza viszont igen nem beszelve a napi rendszereseggel kipattano korrupcios ugyekrol.Hihetetlen hogy mennyire gyengek a kormanyzasban most mar a kommunikacijuk is egyre pocsekabb. Ugyhogy rezeg lec de valoszinuleg meg lesz nekik aprilis 8 az ellenzek benazasa vagy taktikaja is alajuk dolgozik.De eloallhat olyan erdekes helyzet a gyoztes valasztas utan hogy meg 2022 elott ugy omlik ossze a Fidesz hogy az ellenzek nem lesz eleg eros a kormanyzashoz es vakuum alakul ki na arra leszek kivancsi mit lep akkor Brusszel, Moszkva stb kozben pedig jonnek migransok …es persze az istenadta nep.. .izgalmas idok jonnek .Sajnos.

  84. 84: „De kerítés nélkül el se jutott volna a dolog Törökorság és Líbia lefizetéséig”

    Szóval szerinted OV irányítja Merkel politikáját?

    Ez nekem nagyon új gondolat… 😀

    85: „Orbánnak egyszerűbb dolga lenne, ha benyalna Brüsszelnek, …. Sőt, még a pénze is meglenne”

    Tudod te, hogy a Brüsszel ellenes retorika ellenére milyen hatalmas támogatást kaptunk a legutóbbi EU költségvetési ciklusban?
    A 7 évre szóló keret 29,6 milliárd euró!!!!!!!!!!!!!
    Tudod te egyáltalán, hogy mennyi pénz ez?

  85. Attila (PV):
    Én csak azt tudom, hogy elhallgatásod előtt azzal védted Orbánt, hogy lop-lop, de a szocik kitalicskázták a pénzt. Most, hogy kiderült Orbán és bandája elképesztő mértékben lop, most Orbán atyánk megmenti népét a migránsoktól, míg a szocik alig várják, hogy lebonthassák a kerítéseket. Olvasd el a posztot, és ismerj magadra!

  86. “Sztem ezek nem véletlenek, Orbán- legyenek a haverjai szarházi tolvajok is- pontosan tisztában van a helyzettel. És nagyon jól ki is használja.”

    “…mire vinnék ezek egy országban, ahol a teljesítmény számít, s nem a retye-rutya? Indiában sem szilárdabb a kasztrendszer, mint amit ezek felépítettek az elit gimnázium, külön óra, ismerettseg, behódolás, meghunyaszkodas, szervilizmus, lojalitás, szelhamia, szemrebbenés nélküli hazudozás, megvett bírók, eladott lelkek teglaibol. Mikor fog olyan körülmények között élni egy magyartanár, mint a norvég sorozatgyilkos a börtönben?….ezektől várjuk a változást, akik pálmafát ültetnek a kertünkbe, de porzsolovel tartják életben ?…”

  87. Minket magyarokat két dolog menthet meg a teljes kivéreztetéstől, az egyik a polgárháború, a másik a világháború.

  88. Egyébként Lázár miért nem egy bécsi kórházat (bármelyiket) látogatott meg, és annak működését „fikázta”? Minden állam annyit ér ,ahogyan az elesettjeivel, kiszolgáltatottjaival bánik.

  89. Azért ágálunk a menekültek ellen, mert azok jóval többet kaphatnának mint mi, született magyarok a saját országunkban, még ha azoknak az E.U-s összegeknek a nagy részét el is sikkasztanák. Na akkor lenne habár felül a gálya és alul a víznek árja, azért a víz az úr. Orbán akkor tényleg lámpavason lógna.

  90. Lényegre törve, Orbán nem a Ti lányaitokat félti a migránsok hadától hanem a saját nyakát Tőletek. Pont szarik rá hogy mi van vagy lesz veletek. És ez nyilván az egész általa irányított államiság jellemzője.

  91. Csak nem ezzel a bipolár -biboldóval akarjátok megváltani az országot?!

  92. 83: gyarmathy + tom:

    ne zavarjon, hogy a cikk szerint 1989- től Magyarország megnyitotta kapuit- de minő véletlen, csak 2010- 2016- ig mutatják a diagrammokat.

    A következő hazugság már az lesz, hogy Orbán verte szét Irakot, Líbiát, Afganisztánt, Jement, Szíriát, Tunéziát, Ukrajnát, Szudánt, stb- hogy így maradjon hatalmon a „kamu- migrációval”.

    Mellesleg nem érzitek kicsit faramucinak a helyzetet?
    Az Egyesült Kalifátus- ból -többszörös háborús bűnös, tömeggyilkos rezsim, Afrika, Ázsia, a Közel- Kelet lerablója, népirtója- a saját hazátokat gyalázzátok…

    Mellesleg az ENSZ az illegális, tömeges migrációt akarja lenyomni mindenki torkán- persze, USA, Izrael, Szaúd Arábia kivételével…

  93. „A 7 évre szóló keret 29,6 milliárd euró!!!!!!!!!!!!!
    Tudod te egyáltalán, hogy mennyi pénz ez?”

    Observer
    nem, nem tudja elképzelni, de mondok egy még durvábbat, mert Attila meg Sleeper meg a többiek mindig elbagatelizaljak micsoda gazdasagélénkitö hatása van Németorszagban a menekülteknek.
    Akkor most jol tessék figyelni Observer azt mondja 29,6 milliard Eurot kap Magyarorszag 7 év alatt az EU-tol, miközben itt Németorszagban csak a migrácios, integracios szociális kiadasok egy évben 150-170 milliard Euro környékén mozognak!!!!! 5-ször annyit egy év alatt, mint amit Mo kap 7 év alatt…..
    Ebbe értsétek bele az összes kiadást, amit egy menekült generál.
    (a menekültnek táborokat kell épiteni, gyogyszerekre van szükségük, nyelvtanfolyamra, pszichologusra mert traumásak, szakmai továbbképzésre illetve irni olvasni tanulni, lakásokra van szükségük, felügyelökre van szükség, rendfenntartokra…..a sor végtelen.)
    A menekült biznisz több pénzösszegeket mozgat meg, mint a Siemens vagy BASF vállalatok éves forgalma, joval többet.
    Es ezt itt sokan elbagatelizaljak.

    Németül tudoknak:

  94. 95: „Mellesleg az ENSZ az illegális, tömeges migrációt akarja lenyomni mindenki torkán”

    Jó, a kormánypropagandát ezügyben mi is látjuk az utcán, meg az újságokban. De az a teljesen hülyéknek szól, nem nekünk.

    Esetleg erre van bizonyíték is? Már csak hogy az értelmesebbje is megértse… 🙂

    /Persze az „ENSZ”-nek semmi ilyen jogosultsága nincs, szóval kíváncsi vagyok a bizonyítékra – pl. az ENSZ közgyűlésen, minden tagállam (köztük Magyarország!) által aláírt, majd a helyi parlamentek által ratifikált iromány lenne érdekes. Vagy ha ilyen nincs, akkor legalább az ENSZ BT-től egy határozat… Az, hogy néhány agyalágyult bürokrata miket nyilatkozik, az nem releváns ugyanis./

    „A Közgyűlés (GA) valamennyi tagállam legfeljebb öt-öt képviselőjéből áll. A Közgyűlés vitathatja meg az ENSZ alapelveihez kapcsolódó kérdéseket, ajánlásokat tehet a szervezet tagjainak vagy főszerveinek.

    ENSZ-Biztonsági Tanács
    A Biztonsági Tanács (SC) a szervezet tizenöt tagországából áll, állandó tagjai Kína, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok. A közgyűlés további tíz tagot választ a BT-ba – egyenként két-két évre. Az öt állandó tagnak vétójoga van minden kérdésben. A BT a gyors és hathatós cselekvés letéteményese, határozatai az ENSZ tagállamok részére kötelező érvényű. Wiki…

    Szóval nagyon várom azt a bizonyítékot…. 😛

    Ja, és mellesleg az „ENSZ”-nek ‘önállóan’ semmilyen lehetősége nincs arra, hogy a BT határozatainak érvényt szerezzen. Ahogy pl. Izrael is nagyívben leszarja azokat a határozatokat, amelyek őket ítéli el, és köszöni, ennek ellenére jól van. 😉

  95. Curix,

    De honnan van ez az irdatlan összeg? Csak nem a németek adóiból vagy ami rosszabb, hitelből? A bevándorlóbisznisz hatalmas, csak az a kérdés, ki állja a cechet.

    Ouse M.D. Beszívtál, vagy mi történt? Ennyire nem tetszik az igazság? Kezdesz rájönni, hogy Orbánék rászedtek és most vagy a dühös és tagadó fázisban valahol?

    Amit Tom írt, az is telitalálat, megértem, ha nem tetszik.

    „saját hazátokat gyalázzátok…” 🙂 Tied a nap mondása (a hülyeség kategóriában).

  96. Tibor bá,
    2017-ben meghalt infarktusban. Elég fiatalon, de nem megyek bele összeesküvés elméletekbe. Egy nagyon intelligens és tájékozott férfi, jelenleg olvasok töle egy könyvet magyarul.

  97. Udo Ulfkotte (1960. január 30. – 2017. január. 13.) Szegény ember 57 évet sem élt.

    Végülis megjelent magyarul a Menekültipar c. könyve?

    Hatalmasat profitálnak bizonyos cégek a bevándorlók ellátásából és 3 millió embernek ad munkát a beáramlók ellátása, tanítása, stb.

    A következményeket viszont a német emberek és ott becsületesen dolgozók viselik és ők fizetik a számlát is, pl. te is Curix. A jövőbe meg jobb bele sem gondolni.

  98. 88. Observer

    „Tudod te, hogy a Brüsszel ellenes retorika ellenére milyen hatalmas támogatást kaptunk a legutóbbi EU költségvetési ciklusban?”

    Úgy lobogtatják ezt az Eu-s támogatást, mint valami hatalmas adu ászt.
    Az igazság az, hogy Öttinget, európai biztos mondta, hogy nem jó ötlet a keleti országokat a támogatással zsarolni, mert az a pénz seperc alatt Németországban köt ki, és elsősorban a német gazdaság szívná meg.

    Thomas Piketty meg kristálytisztán bebizonyította, hogy a nyugati országok kétszer annyi pénzt visznek ki, mint amennyit visszacsurgatnak „támogatás” gyanánt…
    Sőt, még az index.hu is elismerte, ha fogcsikorgatva is…

    Az a baj, hogy az ellenzék csak negatív kampányt folytat, és semmilyen alternatívát nem kínál. Ebbe meg már belefárdtak a szavazók is, hogy az összes nagy beharangozott tuti kormányváltó durranás csak egy lapos fingnak bizonyult.

    Gondold el, hogy választás a „bizonytalanokon” dől el…
    És nekik semmi sem bizonytalanítóbb, mint azt se tudni, hogy hogy nézne ki az új kormány.
    És csupán egy kemény mag az, aki olyan nagyon akar váltani…
    A Fidesz tábora a hibahatáron belül 8-10 éve állandó, csak időnként Gyurcsány megnyilvánulásai lódítják meg 3-4-5 százalékkal.
    A bizonytalanokat meg egyelőre nem sikerült megszólítani…

    Az összefogásdiról meg minden pártnak megvan az a véleménye, hogy ha nem lesz kormányváltás, akkor sokuknak a parlamenti bejutás is kétséges lehet.

    Nem beszélve arról, hogy nem tudjuk, hogy mi lesz másnap…
    Kerítésbontás?
    Kvóta elfogadás?
    Fideszes hullák Ifa platóra lapátolása?
    Lámpavas?
    Konrád György már belengette Orbán főbelövetését…
    Elhangzottak cifrábbak is…

    Kérdés, hogy a bizonytalan szavazóknak ezek az alternatívák mennyire vonzóak…

  99. 94: „Csak nem ezzel a bipolár -biboldóval akarjátok megváltani az országot?!”

    Ezt miért itt kérdezed?
    Ajánlotta volna itt bárki is GyF-et ME-nek? Nekem nem tűnt fel ilyesmi…
    Különben, ha a lopásfaktort és a hazugságfaktort nézzük, akkor GyF valóban csak inas lehet OV, a „nagymester” mellett. 🙂

  100. 103: „elsősorban a német gazdaság szívná meg”

    Te csak a write-only üzemmódban működsz?

    30 milliárd euró 7 évre – basszus, Curix levezette feljebb, hogy No. 150 milliárdot költ évente csak a migránsokra…
    Ez az évi kb. 4 milliárd euró a német gazdaságnak akkor is lófütty, ha egy az egyben oda kerülne vissza. Ami azért biztosan nem igaz – ha az ELIOS ügy számlázási gyakorlatát nézzük, akkor mindent durván, legalább 100%-kal túláraztak, tehát a pénz felét automatikusan ellopták. Az építkezések jelentős részét magyar cégek csinálják (kivéve, ahol vmiért külföldit engednek nyerni), mert csak azok nyernek közbeszerzést. Szóval, ha valami visszacsurog No-ba, az az anyagár és a gépek árának egy része.

    De hogy ezeket minek írom le neked, magam sem tudom… mert lepereg rólad, mint kutyáról a víz, ha megrázza magát. 🙂

  101. 104. Observer

    „Különben, ha a lopásfaktort és a hazugságfaktort nézzük, akkor GyF valóban csak inas lehet OV, a “nagymester” mellett. ?”

    Naja…
    Nagyvonalúan tekintsünk el attól, hogy a rendszerváltáskor miből lett a vagyona, meg hasonlók.

    De gát Gyurcsányékkal NEM az volt a fő probléma, hogy maguknak loptak, hanem, hogy ezüst tálcán papírral, pecséttel adták a nyugati cégeknek a nemzeti vagyont, és szállították a fizetéseket a padlóra, hogy becsalogassák a multikat.
    Hogy szinte minden cég külföldi volt a közétkeztetéstől a bankokig, és nem csoda, ha az országban nem maradt a megtermelt profitból SEMMI sem…

    Igaz… nem voltak szégyenlősek a Nokiás doboztól a 4-es metróig ők sem.
    De Orbánék legalább abból a pluszból fölözgetnek, ami a gazdaság rendbetételéből az alapkamat leszállításából, a pozitív GDP-ből, az erősödő gazdaságból áll elő, és nem az IMF kölcsönökből, amit már Gyurcsányék akkor tudták, amikor felvették, hogy nem nekik kell majd visszafizetni.

  102. „Végülis megjelent magyarul a Menekültipar c. könyve?”

    Gyarmathy
    igen megjelent, söt a legutolso könyve is megjelent magyarul, amit most en is olvasok a Népnevelök.
    Rengeteg olyan dolog le van irva benne, amit az ember ugyan sejt de mégis fejbevago szembesülni vele. Könyebben megérthetö miért reagal igy a német tarsadalom ahogy.
    A jelenség persze abszolut nem all meg a német hatarokon belül. Mas modon és mas mértékben de érintett a magyar népesség is. Végsö soron egész nyugat.

  103. Gyarmathy:

    a RémHírTV vagy Hídgyüli TV linkelt cikkje is arról ír- a kommunizmus bukása után- vagyis már 1989- ben megnyílt magyarország a LEGÁLISAN betelepülni készülők előtt.
    Ezek szerint mégse annyira szar az ország, ha csak 2010- 16 50.000- en jöttek- még 1x LEGÁLIS úton, te nagyokos.

    Amire szimplán rámutattam, hogy a CIA- propaganda (ellenzéki TV, rádió, újság, stb) arról nem szól- nem mutatta be, 1989- től 2010- ig mi volt a helyzet. Mert ha az egész tendencia nem változott vagy csökkenést mutat, akkor ez bizony hírhamisítás, de minimum féligazság.

    Persze egy kamionsofőrnek ez valószínűleg magas.

  104. A nyugati vilagot velemenydiktatura uralja az un PC ezt tudjuk ezt kepviseli az ellenzek magyar viszonyokra hangolva .Vele szembe viszont OV es Habony muvek kialakitottak egy sajat hazai fejlesztesu propagandagepezetet.Ezek kuzdenek egymassal a kizarolagossag elereseert.Ki legyen az egyetlen agymoso az orszagban.Helyzet szellemi teren rosszabb mint a 80-as evekben volt mert akkor a szocialista rendszer bomlasa miatt mar senki nem vette komolyan marxista stb kannont..es voltak alternativa keresesek ha bukik Jaltai-vilagrend.Harmadik ut kellene ,de hat azt kozosen nem engedik .Nem Csurka fele eszmeiseg meg Thurmer stb akik arra voltak tartva hogy levezessek a gozt stb.Termeszetesen ket tuz kozott nehez lenne nagyhatalmi tamogatas nelkul barmit is csinalni.De mar irtam eloallhat egy olyan mestersegesen eloidezett vakuum hogy drasztikus- 56-hoz hasonlo beavatkozassal- ujra evtizedekre hibernaljak az orszagot vagy a terseget.A valosag azonban meg a nagyhatalmak szamitasait keresztul huzhatja.Nem lehet mindent kezben tartani pl a klimavaltozas,migracival egyetemben stb…

  105. Ouse M.D.

    ..”még 1x LEGÁLIS úton”.

    Ha nem vetted volna észre nem az a kérdés, hogy legális vagy nem legális. Hanem arról volt szó, hogy Orbán propagandája azt harsogja, hogy nem engednek be senkit, közben meg kiderült, hogy tízezreket engedtek be.

    Nekem nem azzal van a gondom, hogy ha jönnek az országba ellenőrzötten emberek, sőt magam is írtam, hogy pl. közel keleti üldözött keresztény családokat és közösségeket be kellene fogadni.

    Nekem Orbán hazudozásával van bajom. Azzal, hogy az idegenellenes propagandája csupán hatalommegtartási technika, semmi más.
    Az arcotokba hazudja, hogy nem enged be senkit, de a hátsó ajtón tízezrek jöhetnek, ha fizetnek, „legális úton” (??)

    „Persze egy kamionsofőrnek ez valószínűleg magas.”

    Több szakmám van, jelenleg csak ritkán vezetek kamiont, inkább már csak speciális gépeket kezelek. De ettől eltekintve épp eleget írtam már és írkálok itt, hogy az olvasó eldönthesse ki az intelligensebb, tájékozottabb, műveltebb, te vagy én. 🙂

  106. Még egyszer, egymillió hatszázötvenezren???? Vagy ezerhatszázötvenen? Az elhelyezett pontjaid alapján értékelhetetlen a számadat, viszont a nyakam teszem rá, hogy majd negyed Magyarországnyi embert biztosan nem fogadtunk be. Vagy készülnénk befogadni. Én nem tudom honnan veszitek ezeket a számokat, de nem vagytok épelméjűek az biztos, ha ilyet leírtok.
    Ez kinek szól?

  107. DAN.
    A fidiota szavazo azt harsogja, amit a G.@ KOS meg a mediaja sugall.
    H I V ő, mint Tiborcz. ??

  108. 111: Ötvenezren. (2010-16. között.)

    Ez egyébként lehet reális, elég sok ukrán és orosz van a mi környékünkön is, a németek, hollandok meg már régóta jönnek, ahogy a kínaiak és a vietkongok is, utóbbiak inkább a nagyvárosokba.
    Meg ebben van a húszezer kötvényes is, amiben viszont muszlimok is vannak nagyobb számban

  109. Tegyünk pontot a dolgok végére. Tehát milyen befogadottakról beszélünk, akik milyen vallásúak és honnan jöttek. Hollandok falvakat „vesznek” és nagyrészt nyugdíjasok. Kínaiak legálisan biztos nem jöhettek , a távol keletiek nem mind kínaiak. A muszlim kötvényes meg nem robbantani jött, meg megerőszakolni a lányainkat. Nekem ugyan nincs lányom, de együttérzek.

  110. Dan,

    A muszlim, aki 300 ezer eurót ki tud perkálni, az már komoly befolyással bírhat. A lóvét ráadásul visszakapja kamatostul, ajándékba meg örökre szóló jogokat kap kis országunkban.
    Lehet szervezkedni, birtokot vásárolni, mecsetépítést tervezni, készülni a jövőre, amikor a sivatagból kifogy az olaj…

  111. Az egymillió hatszázötvenezer befogadottnak szerepelnie kell a demográfiai adatokban. Ha nyolc év alatt ennyivel csökkent a magyar népesség , és pont ennyivel nőtt a teljes népesség akkor igen nagy szarban van a magyarság. Viszont tudtommal nem tombolt a régiónkban specifikus járvány amely csak a magyarságot sújtotta volna mint egy szelektíven. A kivándorláson kívül. Viszont ha ennyi magyar kivándorolt, akkor annyira nem fasza a FIDESZ.

  112. Orbán Viktor világossá tette, hogy csak a saját hatalma érdekli. Így történt ez már a február 18-ai miniszterelnöki évértékelőben is, ami inkább volt választási kampányindító beszéd, mint kormányfői megnyilatkozás. Erről írtam akkor, hogy az volt a benyomásom: Magyarországgal neki már nincs dolga.
    Azóta azonban változott a helyzet. Nap, mint nap égbekiáltó botrányok kerülnek nyilvánosságra. És hiába a szinte mindent uraló pártállami propaganda, kissé csökkenni kezdett az addig megingathatatlannak látszott Fidesz támogatottsága. Úgyhogy Orbán Viktornak – a hatalom elvesztésének félelmétől vezérelve, családtagjai börtönnel való fenyegetettségének árnyékában – lélekben is vissza kellett térnie Magyarországra, ahol aztán most minden eddiginél világosabbá tette, hogy neki csak azok számítanak, akik rá szavaznak.
    Az orbáni felfogásban a belső ellenség az ország hatvan százaléknyi része. Azok, akiket szavai szerint egy nemzetközi hálózat bérelt aktivistái, cinkosai, Soros György ügynökei szerveznek. Azok, akik nem a magyarság újbóli, úgymond élethalál harcát vezető Fidesz-re szavaznak, s akik éppen ezért ugyebár nem tekinthetők magyarnak, s akik felé meglebegtette, hogy a választások után erkölcsi, jogi, politikai elégtételt vesznek rajtuk. Hogy konkrétan kiken, s mi lesz a bűnük? – nem fejtette ki. Talán az, hogy ellenzéki pártoknak segítettek. Esetleg teleszórták a médiumokat, az internetet a hatalmon lévők és családtagjaik gátlástalan tolvajlásainak elképesztő történeteivel…
    Persze, majd akkor is azt mondják, mint most: „Nekünk Magyarország az első!” És a lózung fedezékében ők és köreik, továbbra is számolatlanul követik el a köztörvényes bűnöket. Feltéve persze, ha olyan túlhatalom birtokába kerülnek, amit más politikai erő nem korlátoz. Ennek révén aztán, ugyanúgy, mint az elmúlt években, mentesíthetik magukat a számonkérés alól. És ugyebár, az ő szempontjukból, ezért a célért semmi nem drága. A csahosoknak a közösből való pénzek, földek, üzletrészek osztogatása, a túlárazott állami megrendelésekből való részeltetés, a politikai és üzleti ellenfelek előzetes letartóztatásba helyezése hónapokra, a kisemberekben illúziók keltése hazugságok terjesztésével, sokszoros átverésével. Mindent egybe vetve a nemzet erkölcsi tartásának aláásása, meggyengítése. A színpadi hatás sok fortélyával elért lelkesítő körülmények, az összetartozunk érzésére építő tömegmozgatás ellenére, vagy ha úgy tetszik, éppen ezek által, ennek volt alárendelve az ország 2018-as központi, március 15-ei ünnepsége is. Ám ami egyeseknek felemelő, az talán másoknak, szintén magyaroknak, esetleg kétségbeejtő, helyenként már-már félelmetes is lehet…
    http://bekialtas.blog.hu/2018/03/15/aki_nem_ram_szavaz_nem_magyar

  113. Python,

    Jó az írás. Közben megnéztem a Viktor beszédét. Fenyeget most már nyíltan.

    https://youtu.be/JotmlmuLqR0?t=15m23s

    wiselady, Ez aztán az igazi övön aluli. Igazi kis kígyó vagy. 🙂

    Tudod, azóta kiderült az ügyben egy és más, ami enyhén szólva árnyalja az akkori képet.

  114. wiselady,
    Igen, új információk birtokában, ha egy idős ember képes máshová helyezni a hangsúlyt politikusok megítélésénél, az azt jelenti a demencia még elkerülte.

  115. 120 – wiselady:
    Véleményt csak a mindenkori tények birtokában tudok nyilvánítani. Hogy Orbán meg akarja védeni az országot a migráns beözönléstől az logikusak tűnt. Hogy annyira elvetemült, hogy ebben a kérdésben is átver minket, arra még gondolni se mertem. Ma már nyilvánvaló, hogy a „népe” egyáltalán nem érdekli, kizárólag saját hatalma. Nem az vele a baj, hogy „gonosz” hanem az, hogy egyben elmebeteg is. Mit képzelt? Hogy az ellopott javakkal majd valahol Portugáliában fogja tengetni életét, amíg meg nem hall, mint Horthy Miklós? Ez a pasi annyira hülye, hogy nem tudja mi az emigráció? Elég lenne, ha elolvasná Mikes Kelement, vagy a nagy Napóleon utolsó napjait Szent Ilonán. Nem velem van a baj, hanem azokkal, akik még mindig oda vannak érte, az összes ismertté vált események ellenére. Veled van a baj kedves wiselady, aki sikeresen meg tudod cáfolni a nickedet.

  116. 122: „új információk birtokában”

    Miféle új információk?

    Javaslom mindenkinek, hogy olvassa el a wiselady legelső linkjéhez a legelső hozzászólást. – Én írtam 3 évvel ezelőtt, hol volt akkor még bármilyen információ? Ennek ellenére minden szava ül ma is, miközben Tibor bá’ bőszen hazaárulózott mindenkit, aki nem vele értett egyet.

    Egyetlen „infót” kellett csak tudni: Kutyából nem lesz szalonna. 😉
    —-
    És egy kicsit más téma 2015: 1.600.000 bevándorló, 2016: 360.000 bevándorló, 2017: 160.000 bevándorló az EU-ban. A tendencia elég egyértelmű. Az EU lakossága pedig több, mint 500 millió (GB-vel együtt). Talán ezt kellene jó nagy betűkkel megírni Simicska lapjában.

  117. Observer valoban ül. 🙂

    Jo ez az idöutazas visszafele. Az en 58-as hozzaszolasom is ül abban a posztban. 😀

  118. Ha az EU támogatástól lecsupaszítjuk a számokat, a magyar gazdaság éves növekedési potenciálja nulla. Mivel a képzett munkaerő kitántorgott, és jelenleg hiány van, ezért még 1-2 évig nőhetnek a bérek, de ez mögött nincs termelékenységnövekedés, nem a gazdasági teljesítményünknek köszönhetjük, a magyar gazdasági csoda csak statisztikai látszat, nincs mögötte tartalom, akármilyen számokat ragadunk ki, lemaradásunk egyre nagyobb a régión belül is. Dollárban a gazdaság ma körülbelül annyit termel évente, mint tíz évvel ezelőtt. Csak éppen ezt 750 ezer emberrel több állítja elő. Akkor hol van a termelékenység?

  119. 125: „Jo ez az idöutazas visszafele.”

    Amikor Tibor bá’ régi posztot tesz fel, akkor általában elolvasom az akkori hozzászólásaimat, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit változott azóta a gondolkodásom. Meg főleg, hogy ne ismételgessem saját magam. 😉 Viszont te sokat változtál… 🙂

    126: Sajnos ez így van, ahogy írod.

  120. 124 – Observer:
    Természetesen volt új információ, és pedig az, hogy miközben Orbán kerítést épít, és aktívan emigráns ellenes, a hátunk mögött beengedi őket, és ha jól emlékszem akkor még a kötvényes emigrációról se tudtunk.

  121. 126, lr

    nagyon jol latod, sajnalom, hogy ez csak keveseknek vilagos. Pedig ezt nagyon fontos lenne kibeszelni.

  122. 128: Persze, hogy van új információ. De mint rámutattam, akkor is lehetett előre látni valamelyest OV valódi szándékait.
    Nem baj, hogy te máshogy láttad akkor, csak fura volt az akkori lelkesedésed (több racionalitást vártam volna). 😀

  123. 130 – Observer:
    A lelkesedésem annak volt betudható, hogy én egy kicsit jobban ismertem a veszélyt, mint a többség. A léc még most is rezeg. Kizárólag Erdogánon múlik, hogy 10 milliós nagyságrendben nem szabadulnak ránk a migránsok.

  124. Ez a választás már nem igazi választás.

    A kassza ki van ürítve 10 évre előre.
    Minden pozícióban fideszes ül.
    Eu támogatásokat is előre felvették, kiosztották.
    Bevándorlási kötvények is el vannak költve, és majd vissza is kell adni évek múlva.
    Aktivizálható forrásokat mind felélték.

    Börtön igazából nem fenyeget senkit, mert ezeken a szinteken vadászati tilalom van mindenkire vonatkozóan. Ha nem így lenne akkor Gyurcsány is börtönben lenne, meg még sok ellenzéki vezető (akár koholt vádakkal is).

    Orbánnak ha marad az is jó, mert lavírozik tovább és tolja az adósságot 5-10 évvel arrébb, ha leváltják akkor meg majd küzdjön aki hatalmon van a pártkatonákkal és a körülményekkel.

  125. 132:
    Egyetértek. Nehéz idők jönnek a magyarra.

  126. Nehéz idők jönnek bizony…!

    Hadd szögezzem le ismét, amit az orbáni, március 15-ei választási szónoklatról azon melegében rögzítettem az Aki nem rám szavaz, nem magyar című posztban: ha valaki nem tartozik Orbán Viktor támogatóinak körébe, a vezér szerint ellenségnek tekintendő. Az azóta érzékelt visszhangokból nyilvánvaló, hogy ettől az üzenettől sokan összerezzentek.
    Az elmúlt napon a Fidesz-vezető beszédének alighanem legtöbbet idézett gondolata: „A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is”. A megfogalmazás ördögi volta abban áll, hogy nincs részletezve, kiknek és miért kell majd felelniük.
    Első olvasatban, a szövegösszefüggést is figyelembe véve, kézenfekvőnek látszik, hogy azok számíthatnak retorzióra, akik az elmúlt időszakban a hatalomhoz köthetők visszaéléseit, tolvajlásait nyilvánosság elé tárták, illetve leleplezték azt a gépezetet, amelynek része volt a nyilvánvaló bűncselekmények eltussolásában. Az orbáni sejtetés alapján azoknak is lehet félnivalójuk, akik nem a Fideszért kampányoltak, sőt nem a párt jelöltjeire szavaztak, illetve ellenük buzdítottak gyűléseken, munkahelyi beszélgetésekben, internetes közösségi fórumokon. Ők ugyanis – Orbán értelmezése szerint – nem tekinthetők magyarnak.

    Az ország erkölcsi, szellemi, anyagi romlása miatti egyre tarthatatlanabbá váló helyzeten talán Vörösmarty Mihály intelmének figyelembe vételével lehetne úrrá lenni: „Sík mezőben hármas út, / Jobbra, balra szertefut, / A középső célra jut”. Ám az országunk teljhatalmú uraként tetszelgő vezető nem azért dolgozik, hogy a Csongor és Tündében is megjelölt, középső útra vezesse az itt élőket és ott tartsa őket. Az ilyen államférfiú felfogással ellentétben a hazardőr Orbán arra építi hatalmát, hogy az emberek kisebb részét álnemzeti és álságosan ájtatos szólamokkal kábítsa, a többség rovására mindenféle kedvezményekkel megvegye, bennük a legnemtelenebb indulatokat kiváltsa, s mindezzel őket a lakosság nagyobbik része ellenében kijátssza.
    Az ő elve az „Oszd meg és uralkodj!” Eddigi kártékony tettei alapján nyilvánvaló, hogy nem fog habozni akár polgárháborús hisztériába is belevinni az országot, ha hatalmának megmentéséhez, a szűk köréhez tartozók és családjának összeharácsolt vagyona megtartásához, a börtön elkerüléséhez erre lesz szükség. Sovány vigasz, hogy ha – Ne adja az ég! – bekövetkezik ez a helyzet, akik őt ma vakon és tudatlanul követik, szégyellni fogják, hogy hagyták magukat egy hatalommániás rögeszméjének eszközévé tenni. Olyan ember által megvezettetni, akinek már a tanára, Kéri László azt mondta nagy nyilvánosság előtt: „Viktor. Ahogy itt elnézlek titeket, rosszabbak vagytok a Kun Béla-féle Lenin-fiúknál. Agresszívek, kirekesztők és ellenségkeresők! Ha egyszer hatalomra jutsz – mert látom, az Isten sem menti meg az országot attól, hogy egyszer majd te dirigálj itt –, a Stumpfot meg engem akasztass föl elsőként, mert mi még tudjuk, ki voltál egykoron!”
    http://bekialtas.blog.hu/2018/03/16/orban_a_kartekony

  127. 134 – Python:
    Kéri László ütős mondatától nem fog meghatódni. Az alacsony, köpcös diktátorok már csak ilyenek.

  128. Az Idősügyi Tanács előtt elmondott beszédből egy részlet a március 15-i Fidesz nagygyűlésen elmondott beszéde tükrében. „Az a közösség,amelyik biológiailag, fizikai értelemben nem képes saját magát fönntartani, az nem is méltó rá, hogy létezzen.”

  129. 137:
    Orbán egyszer lógni fog, pont úgy, ahogy Mussolini.

  130. 138: Annál talán több esze van, hogy ezt kivárja. Rengeteg pénzt dugdosott el a világban, lesz hova mennie.

    Sokkal nagyobb baj az, hogy a hívei itt maradnak. és nem fognak nyugton maradni a hátsójukon. Az a mérhetetlen gyűlölet, ami itt szét lett fröcskölve, megfertőzött mindent. Addig semmire nem visszük, amíg az européer-népnemzetikeresztény egymásnakfeszülés nem szűnik meg. Az pedig békésen nem fog, mert ahhoz ész kellene, nem zsigeri gyűlölet.

  131. Ez vár az országra ha marad a magyar narancs:

    Georg Heym: Umbra Vitae (részlet)

    „Maga előtt vesztett létét keresve
    Öngyilkos-horda hajolgat az éjben
    Északra, délre, nyugatra, s keletre,
    Csontkarjaival port seperve széjjel
    Porhoz hasonlók, mely leülepedne percre.
    Hajuk már hullik vén utakra.
    Hogy meghalljanak, ugranak sietve,
    S mezőben holt fejjel fekszenek alva,
    S még néha ránganak. Körülöttük állva
    Vakon az állatok, hasukba döfnek
    És holtan kinyúlnak, zsálya
    És kóró alá temetve a földbe”

  132. Ha már régi posztok, belinkelem a klasszikust, a Sáskajárást:
    https://www.antalffy-tibor.hu/?p=17527

    60. Tibor bá’
    „A dolgok általában megoldódnak maguktól, így vagy úgy. Az afrikai/ázsiai bevándorlást azok fogják megállítani, akik már benn vannak, mert az európai tehenet többen már nem fejhetik. Ne féljetek, ezt hamar észre fogják venni. Ezek már nem lesznek pont olyan muszlimok, mint az otthon maradtak.”
    Ez nem így van, egyre inkább radikalizálódnak, a mennyiségi növekedéssel egyre magabiztosabbak, egyre inkább megszervezik magukat, és a bőkezű támogatások miatt már az anyagi hátterük is egyre biztosabb. A nyugati országokban egyre inkább rájuk szabják az oktatási rendszert, mert nekik vannak gyerekeik. Ők meg teljesen természetesnek veszik, hogy a kafirok behódolnak, és fizetik a dzsizját meg a harádzsot. Egyre nagyobb az érdekérvényesítő képességük, és a vezető politikusok egyre kevésbé mernek fellépni ellenük, sőt beszélni sem mernek a témáról. Aki kritizálni meri az iszlámot, azt meg egyre szigorúbb büntetésekkel, cenzúrával próbálják kiiktatni. Lásd „gyűlöletbeszéd” terminus.

    Egyre inkább felnézek Tommy Robinson-ra, néhány videója magyar felirattal is megtekinthető a dzsihádfigyelő fordításában.

    Szerintem Svédország elbukott, és kétséges a sorsa Németországnak, UK-nak, Franciaországnak. Ez utóbbiak még egy drasztikus fordulattal megmenthetők, de polgárháborút kockáztatnak, ha a muszlimok úgy látják, hogy a dhimmik ellenállnak, és nem akarnak muszlim rabszolgák lenni.

  133. Lehettem volna valaki más, először is a kiárusítás az Antall kormány idején kezdődött. Továbbá, ha itt mind azt hiszitek hogy pusztán politikailag meg lehet akadályozni egy muszlim- keresztény konfliktust bármely európai országban, akkor ti mindenkit nagyon hülyének néztek.(persze a magyar helyzet alapján nem sok épelméjű ember van) Vannak dolgok amiket nem lehet lenyomni az állampolgár torkán, például azt, hogy a saját állampolgári jogai sérüljenek egy bevándorlóéval szemben. Egyenes út a polgárháborúhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük