2018-03-08 nap bejegyzései

(2469) Köztes állapot

Tibor bá’ online

 

Észak és dél Korea vezetői találkoztak, szívélyesen kezet ráztak, (a keleti kultúrának megfelelően) nagyokat mosolyogtak, és elbeszélgettek. Megegyeztek abban, hogy mind a ketten békét akarnak. Ezen túlmenően Kim ismertette, hogy ők kizárólag védelmi okok miatt fejlesztették ki az atombombájukat és a rakétáikat. Ha garanciát kapnak a békére, akkor mind a kettőt abbahagyják. Különben ők soha, senkit nem támadtak meg, ellentétben Amerikával, akik állandóan harcolnak valakikkel.

Néhány hete még atomháborúra készülődő világ fellélegezhet. De nem, gyorsan kiderült, hogy Washington egyáltalán nem örül az olvadásnak, nekik ellenség kell (a fegyvergyártáshoz) és háború (a legyártott fegyverek elhasználásához). Persze ezt le lehetne szarni, de éppen ők fenyegetik Észak Koreát, akik cserébe a leszerelésért minimum békekötést akarnak, amire az USA 1953 óta nem hajlandó.

Mindenesetre a CIA propaganda gépezet beindult. (nyugi, ez a magyar médiából is kiderül)  Elővették, hogy néhány hónapja Kim saját fivérért megölette egy repülőtéren, mert hogy veszélyezteti Kim hatalmát, magának követelheti a „trónt”. Kim azt állítja, hogy a bátyjának nem voltak ilyen ambíciói, a ő pozíciója szilárd, viszont a hamis zászlós akciókról Washington híres. Legyél okos! Mindenesetre, ha az észak koreai válság ellaposodik, akkor Washington rátesz egy újabb lapáttal az iráni válságra. Az egész csak arra jó, hogy az emberek ne figyeljenek fel arra, hogy északon a jég kurvára olvad.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________