(2469) Köztes állapot

Tibor bá’ online

 

Észak és dél Korea vezetői találkoztak, szívélyesen kezet ráztak, (a keleti kultúrának megfelelően) nagyokat mosolyogtak, és elbeszélgettek. Megegyeztek abban, hogy mind a ketten békét akarnak. Ezen túlmenően Kim ismertette, hogy ők kizárólag védelmi okok miatt fejlesztették ki az atombombájukat és a rakétáikat. Ha garanciát kapnak a békére, akkor mind a kettőt abbahagyják. Különben ők soha, senkit nem támadtak meg, ellentétben Amerikával, akik állandóan harcolnak valakikkel.

Néhány hete még atomháborúra készülődő világ fellélegezhet. De nem, gyorsan kiderült, hogy Washington egyáltalán nem örül az olvadásnak, nekik ellenség kell (a fegyvergyártáshoz) és háború (a legyártott fegyverek elhasználásához). Persze ezt le lehetne szarni, de éppen ők fenyegetik Észak Koreát, akik cserébe a leszerelésért minimum békekötést akarnak, amire az USA 1953 óta nem hajlandó.

Mindenesetre a CIA propaganda gépezet beindult. (nyugi, ez a magyar médiából is kiderül)  Elővették, hogy néhány hónapja Kim saját fivérért megölette egy repülőtéren, mert hogy veszélyezteti Kim hatalmát, magának követelheti a „trónt”. Kim azt állítja, hogy a bátyjának nem voltak ilyen ambíciói, a ő pozíciója szilárd, viszont a hamis zászlós akciókról Washington híres. Legyél okos! Mindenesetre, ha az észak koreai válság ellaposodik, akkor Washington rátesz egy újabb lapáttal az iráni válságra. Az egész csak arra jó, hogy az emberek ne figyeljenek fel arra, hogy északon a jég kurvára olvad.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(2469) Köztes állapot

  1. „Az egész csak arra jó, hogy az emberek ne figyeljenek fel arra, hogy északon a jég kurvára olvad.”

    Az elmúlt években megpróáltam spontán beszélgetni a klímaváltozásról diplomás, értelmes emberekkel.
    Reakciók:
    1. Mi megpróbálunk a pozitív dolgokra koncentrálni.
    2. Miért nem attól félek, hogy becsapódik egy aszteroida?
    3. Túl sok cikket olvasok a klímaváltozással kapcsolatban, ez csak távoli probléma.

    Néha úgy érzem, mintha mindenki debil lenne körülöttem, aztán meg azon gondokozom lehet, mindenki normális csak én vagyok debil.

  2. “Az egész csak arra jó, hogy az emberek ne figyeljenek fel arra, hogy északon a jég kurvára olvad.” nagyságrendileg ugyanekkora hatással lesz, amikor amerika csődbe megy, és az is nagyon közel van.

  3. 01 – margit:
    Ez egy normális emberi reakció. Amikor felmerül egy probléma a nő rendszerint szól a férfinek, hogy meg kellene oldani. Ha a férfi észleli a problémát, akkor nekiáll megoldani. Ha nem tudja megoldani, akkor átlép rajta. Ez egy intelligens reakció. A problémák általában „megoldódnak” maguktól, csak persze mindig van egy „ára” amit észrevétlenül megfizetnek. Viszont az is intelligencia kérdése, hogy észleljük, ha a probléma akkora, hogy veszélyezteti a létünket, és megoldhatatlan. McPherson erre azt tanácsolja (és ezzel egyetértek) hogy élvezd a világ szépségeit, amíg lehet, érezd magad jól, ne bánkódj azon, ami elkerülhetetlen.
    Elkerülhetetlen? Ma már igen. Figyelmeztetés hangzott el akkor is, amikkor még elkerülhető volt, de az emberi természet ellenműködött. Ez így volt „megírva”.

    03- pimpo:
    10 éve mondom ugyanezt. Csak egy megválaszolatlan kérdés van. Mennyi időnk van még hátra? Különben köszönjük a belinkelést.

  4. 01 margit

    Csatlakozom Tibor bá’ -hoz.
    „Ez egy normális emberi reakció.” De csak normális, nem értelmes.
    Ha biztosra akarsz menni akkor járj utána, vagy – ha így könnyebb – kérd el McPherson számításait.
    Ő hogyan számolt nemtom, de a saját utamon én is kb. erre az eredményre jutottam.

  5. Remek link.Dobbenetes kortunet hogy ez is csak egy hir a sok kozul nyilvan meg a reklam is erdekesebb ezert aztan nem fog emlekezni ra senki ..addig is talan minden nap kegyelem mert ahogy az East egyuttes enekelte egykoron :”Lassan osszeall a kep a jatek veget ert.”

  6. Azért gondolom az világos, hogy a belinkelt videó egy hollywoodi produkcióból van kivágva, nem valós hír ami lement volna a tévében…. mert itt úgy látom mintha többen „hír”-ként tekintenének rá.

  7. 08: Elmeprogramozás/Prediktív programozás. Tudjuk, hogy nem valós hír, de a virtuális prof. mindanivalóját kvázi mintha Prof. Dr. Guy R. McPherson -tól nyúlták volna le.

  8. Tibor bá’ ez nagyon ütős lett; különösen azt utolsó mondattal.

  9. 11 – Python:
    Ez nekem bűzlik. Nagyon bűzlik.

  10. 12: Bizony. Ugye csak jön a ’30-as évekre jellemző kereskedelmi háború acél és alumínium fronton. Főleg Kína, és kisebb részt az EU ellen az USA részéről, miközben ezzel egy időben Trampli bejelenti, hogy májusban csak hajlandó találkozni Kimmel. Persze addig még sok mindenen bukhat a dolog, de szerintem kellett valami pozitívat is villantania, mert az a kereskedelmi háborúsdi fájni fog mindenkinek, de nagyon!
    Mondjuk Trampli meggyőződése, hogy nyerhető a dolog, csak hát a többi „szereplő” nem így gondolja, és ellenszankciózni, védővámozni fog…!

  11. 13.
    Valamit hallottam hogy az acélra vámot vet ki, hogy ez milyen jelentőségű azt nem vágom, vagy azt hogy mennyi az ide irányuló behozatal.De nem hinném hogy az amerikai acéltól kellene függnünk EU-ban..

  12. Trump intezkedese nem erint egyforman minden allamot en ugy hallottam Kanada es Mexiko valamint Ausztralia mentesseget kap..a tobbiek nem , legalabbis eddig ugy tunik.Szerintem most majd kivar, hogy mit lepnek erre otthon es a nagyvilagban.

  13. 15
    Ausztrália nem kap vámmentességet csak a másik kettô.

  14. 14: Nem függünk az USA termelte acéltól, pont hogy ők vásárolnak tetemes mennyiséget Kínából és az EU -ból, erre jön majd az acélnál 25% -os, az alumíniumnál 10% -os védővám. Meg majd következő lépésben az európai autók behozatalánál is vámot akar kivetni Trump.

    Trump nem törődött a felhördüléssel, kivetette a védővámot az acélra és az alumíniumra – megüzente viszont mindenkinek, hogy be lehet kerülni a kivételezettek körébe. Ehhez jóban kell lenni az Egyesült Államokkal és nem árt, ha a katonai kapcsolatok is rendben vannak.
    https://privatbankar.hu/makro/trump-kirobbantja-a-kereskedelmi-haborut-van-azonban-egy-aprobetus-resz-316878

  15. 12:

    A déli közvetítéssel létrejött találkozóért egyértelműen a szöuli vezetést illeti a legnagyobb elismerés, amiért kijárna egy Nobel-békedíj, véli Csoma Mózes Korea-szakértő. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa a Zoom.hu-nak elmondta, a nemrég véget ért pjongcsangi olimpiai jó alkalom volt a kapcsolatok erősítésére Washington és Phenjan tavalyi, kilátástalannak tűnő szembefeszülése után. A legjobban érintett ország, Dél-Korea mindent megtett ennek érdekében.
    https://zoom.hu/hir/2018/03/09/eszak-korea-mar-elerte-nagy-celjat-a-delieknek-pedig-nobel-bekedij-jar/

  16. Meglepő deep state működéssel kapcsolatos észrevételt írt Q anonim twitter. Gondoltam megosztom.

    https://qanonposts.com/

    929-es: kicsoda Angela Hitler? Kérdést boncolja.

    Olvastam már hasonló elemzést korábban is. miszerint házasságon kívüli gyerek viszony is fennállhat köztük.
    Ha ez valóban így van, ahogy Q írja akkor Merkelt évtizedeken át készíthették fel a mostani szerepére.

    „So Hitler was a puppet of the controlling families of the NWO?”

    következőbe írok linket erről.

    Vajon nincs vérrokonság Kim és valamelyik amerikai Deep State főember között:

  17. Mondom én, hogy nem függetlenek egymástól ezek a védővámos és tárgyalunk Kimmel dolgok…!

    Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke olyan diplomáciai manőver részese lehet a Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral tervezett találkozóján, amilyet Richard Nixon élt át, amikor találkozott Mao Ce-tunggal, Kína kommunista diktátorával 1972-ben – vezeti fel a frissen bejelentet Kim-Trump csúcstalálkozó hátterét elemző cikkét Jamil Anderlini, a Financial Times (FT) Ázsiára szakosodott újságírója. Akkor nem kisebb dolog történt, mint hogy az USA kibékült egyik korábbi ádáz ellenségével, ami gyökeres geopolitikai változáshoz vezetett. Ahogy akkor Nixon találkozója Maóval valami másról szólt, nevezetesen arról, hogy közösen üssenek egyet a Szovjetunión, úgy most a Trump-Kim csúcs is egy harmadik szereplő, Kína visszaszorításáról szól. Az FT szakszerzője szerint a csúcstalálkozó bejelentése elsősorban Kínában üthette ki a biztosítékot. Aki a legbosszúsabb lehet, az Hszi Csin-ping kínai államfő. A pekingi vezetés az Észak-Korea körüli feszültség kiéleződése során eddig az aggódó nagybácsi szerepét játszotta, azét, aki nagyon azon van, hogy megrendszabályozza önfejű unokaöccsét, miközben lényegében nem csinál semmit. A játék egyik főszereplőjének, Kimnek minden oka megvan arra, hogy tapsoljon magának, ugyanis úgy érte el a találkozót az USA első emberével, hogy minimális engedményt tett. A másik légy, amelyet lecsaphat, Kína visszaszorítása. Az FT szakszerzője szerint ugyanis a phenjani vezetés semmit sem akar jobban, mint csökkenteni országa függését a kínai élelmiszer- és üzemanyag-szállításoktól. Minden másnál jobban tartanak attól, hogy pekingi kollégáik a korábbinál nyersebben lépnek fel velük szemben.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_eszak-koreai_vezer_dupla_trukkel_ket_legyet_ut_egy_csapasra.658322.html

  18. A kínaiak sokáig növelték az acél előállítási kapacitásukat, amiből túltermelésük lett, így elárasztották a világpiacot, és lenyomták az árát. 2016 februárjában mélyponton volt az acél ára, az USA több mint 250%-os dömpingvámot alkalmazott, az EU leépítette a gyártókapacitást. Azóta Kína is visszavett a termelésből, így tavaly decemberben a világpiaci ár háromszorosa volt a két évvel korábbi minimumnak. Szerintem Trump meg akarja óvni az otthoni piacot attól, hogy a kínai változásoknak ennyire kitett legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük