2017-03-29 nap bejegyzései

(2130) Allah akbár nyomában

Tibor bá’ online

 

Egyre ritkábban alakul ki vérmes vita, de azért akad, mint például most a muszlim „menekültekkel” kapcsolatban. Érdekes megfigyelni, hogy saját álláspontjának győzelemre vitele céljából mindenki csúsztat egy kicsit. Kalotaszegi korábbi önmagát meghazudtoló módon kiállt a muszlimok mellett, saját tragikus tapasztalataiból kifolyólag, és persze nem csak nem volt igaza (amit ő maga is tud), de valótlan állításai voltak. Leszelídített muszlim értelmiségiekkel, és keresztény szokások elferdítésével akart bizonyítani. Nézzük az erkölcs „deformálását”. Az alábbi térdig lenyúló fürdőruha 1900-ból való.

A „divat”, de inkább az elvárás a háború végéig nem változott. A következő fénykép 1918-ból való.

A háború befejezése, és a vele járó felfordulás beengedett némi nyugati irányzatot. A következő fénykép 1922-ből való, és itt már a fürdőruha szoknya részének alja jóval a térd felett végződik. Ez már mai szemmel is csinosnak mondható.

Röpke 8 év, és 1930-ra eltűnik szoknya, felváltja egy szűk nadrág, szabadon hagyva a teljes combot.

1935-re a fürdőruha felső részén változtatnak. Egyre több testrész látható a nyakkivágás alatt, de a mellek még tökéletesen takarva maradnak.

1940-re nem csak a színes fototechnika jelenik meg, hanem a bikini, kétrészes fürdőruha is.

10 évvel később, 1950-ben a kétrészes fürdőruha felveszi végleges formáját, ami már csak az abszolút minimumot takarja el.

Ez nagy vonalakban 70 éve volt, ami minimum két emberöltő. Hogy egy isten háta mögötti faluban két öregasszony ezt 25 éve felháborítónak tartotta, az semmit se bizonyít.

A tanga nadrág, a monokini, sőt a teljes meztelenség se mai találmány, én már 30 évvel ezelőtt is voltam a romániai nudista tengerparton. Bizony.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________