2017-03-20 nap bejegyzései

(2125) Háborús riasztás

Tibor bá’ online

 

Ha Amerika megtámadja Észak Koreát abból még nem lesz III. világháború, de csúnyán sülhet el. A nagy kérdés, hogy megtámadja-e? Szerintem az esély 99 %. Miért?

Nem teljesen alaptalanul, Észak Korea szálka Washington szemében, aminek alapos okai vannak. Észak Korea jelenlegi diktátora Kim Dzsongun viszont nem kispályás játékos. Zokszó nélkül likvidál bárkit, aki útjában áll. Piszok reálisan látja a világot, és persze Washington politikáját is. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Földön csak annak az országnak van biztonsága, amely vagy Amerika „szövetségese” (magyarul vazallusa), vagy rendelkezik atombombával. Észak Korea esetében ez azt jelenti, hogy, vagy egyesül Dél Koreával az amerikai elgondolások mentén, vagy pedig ellenség marad az 1953-ben megkötött fegyverszünetnek megfelelően. Nem csoda, hogy Kim Dzsongun-t a fene eszi, hogy legyen saját atombombájuk. Néhányat már fel is robbantottak, és hordozó rakéta megalkotása terén is elég jól haladnak. Magyarul már csak egy lépésre vannak attól, hogy ICBM segítségével atombombát küldjenek Amerika földjére. Nyilvánvalóan ezt Amerika nem engedheti meg. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy Washington rá akarja venni Kínát, hogy közös erővel beszéljék le Észak Koreát a további lépésekről, amelyek lehetővé tennék atombombát hordozó rakéták elindítását Amerika nyugati partjai felé.

Kizártnak tartom, hogy Kim Dzsongun kötélnek álljon. Akkor pedig Amerikának nincs más választása, mint Kim Dzsongun megöletése, amit egy speciális kommandó végezhetne el, amiről napok óta van már szó. Én lennék a legjobban meglepve, ha ez sikerülne. Ha nem sikerül, vagy elvetik a tervet, akkor tényleg nem marad más hátra, mint háború egy olyan országgal, ahol több mint egy millió katona áll fegyverben, és 64 éve harckészültség van érvényben.

És az 1 % esély? Nos, Kínának egy ilyen háború nem lenne az ínyére. Ezért Kína mindent meg fog tenni, hogy Kim Dzsongun-t meggyőzze az atom és rakéta kísérletek leállítására. Nem lehetetlen, hogy sikerül, de ennek esélye nem több egy százaléknál.

___________________________________________________________________________

Ha hasznosnak találod ezt a honlapot, vagy az egyik-másik posztot, gondold át, talán adakozással hozzájárulhatnál a honlap fenntartásához, bár milyen kis összeg is segítség: OTP 11773030-00271383, de van lehetőség PayPal igénybevételére is. Kattints a Donate/Támogatás fülre.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________