2015-10-30 nap bejegyzései

(1728) Működés közben a Presstitute

VIP. 39.

 

Szerző: Pauil Craig Roberts

Tudom, hogy fingod sincs mit jelent a „presstitute”, ezért megmagyarázom. A szót Gerald Celente találta ki néhány éve, aki összevonta a „sajtó” (press) és a „prostituált” szavakat. Vagyis a lefizetett és a vevő megrendelésének megfelelő hírközlést produkáló média tevékenységét jelenti.

A nyugati médiának mindössze két eszköze van: Az egyik a szemenszedett hazugság, amit annyiszor alkalmazott, hogy már nem igazán működik, kivéve a segg hülye amerikaiaknál. (folytatás szétküldve)

___________________________________________________

Folytatáshoz kapcsolat: evatibor#t-online.hu

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________

(1729) Felkészülés

Tibor bá’ online

 

~q191Felkészülés? De mire? Mindegy, bármi következzen be, abban biztos lehetsz, hogy a jól megszervezett civilizációnak vége. Tudom, hogy a magatok módján megpróbáltok felkészülni rá. Viszont a hozzászólásokból azt szűrtem ki, hogy ez a felkészülés szinte csak az élelmiszer, fegyver, rejtőzés, későbbi önfenntartás területére korlátozódik. Ebben a posztban ezt a listát megkísérlem egy kicsit kitágítani. Hamarjában összekaptam egy listát, íme: fogászati panaszok, antibiotikumok, szemészeti panaszok, szemüveg, papír zsebkendő, szappan, tisztítószerek, gyarmatárú (babkávé, teafű, fűszerek) cigaretta, papír és írószerek, gyufa – tűzkeltő eszközök, gyógyszerek, gyógyászati eszközök, világító eszközök, ruházkodás. A lista nem teljes, nézzük tehát részletesen végig az eddigieket!

1) Ha kilyukad egy fogad, vagy valamelyik családtagod foga, azt be kell tömni. Ha nem tömeted be, akkor kirohad a szádból, ami rettenetes fájdalommal jár, amikor a szuvasodás eléri az idegcsatornát. Nyilvánvaló, hogy szükség van egy fogorvosra. És ha nincs? Vagy nem megfizethető?

2) Fertőzést bárki kaphat. 80 évvel ezelőtt egy fertőzést a szervezet immunrendszere vagy letudott győzni, vagy a halál. Nagy volt a halandóság. Ha ezt el akarod kerülni, akkor antibiotikumokat is be kell spájzolni.

3) Most jól látsz (vagy szemüveges vagy) de ez bármikor megváltozhat, az időskori messzelátás pedig mindenkinél bekövetkezik 40-50 év között. Szemüveg nélkül nem látsz közelre. Nem tudsz olvasni, vagy finomabb munkákat elvégezni, egyszerűen azért mert nem látsz. Sőt rád telepedhet a szürke hályog (katarakta) és akkor vagy megvakulsz, vagy találsz egy szemsebészt, aki elvégzi a műtétet és van neki (számodra megfelelő) műanyag lencséje. Ha nem rak be műanyag lencsét, akkor viszont kell kb. +16 dioptriás szemüveg. Mi van, ha nincs?

4) Megtalálod a szemészt, aki felír egy bizonyos dioptriát, de ilyen szemüveg lencsét természetesen nem fognak gyártani, és a raktáron lévőért vagyonokat fognak kérni. Erre hogyan készülsz fel?

5) Ma már mindenki papír zsebkendőt használ. Nem csak kényelmes, de higiénikus is. Ebből mennyit spájzolsz be, meddig lesz elég, és mi lesz utána? Textil zsebkendő. Spájzoltál textil zsebkendőt? Vagy majd felvágsz egy lepedőt? És van varrógéped, hogy beszegd? Természetesen lábbal hajtható varrógéped.

6) Szappan, tisztítószer. Ezek manapság filléres és természetes dolgok, de nem fogják őket gyártani. Bespájzolsz? Mennyit, és mi lesz, ha elfogy? Sulykolod a ruhát a patakban? Mi az a sulykolás?

7) Ha be is indul valamifajta hazai termelés, és lehetőség nyílik az áruk csereberéjére, gyarmatáru nem lesz. A banán, citrom, narancs nélkülözhető, de a kávé, tea és olyan fűszer, mint például a fekete bors, már egy keményebb dió. Tudom, meg lehet lenni kávé és tea nélkül is, de ezeknek a hiányába be kell születni. Aki hozzászoktak, nehezen mondanak le róla. Mi lesz a megoldásod?

8) A cigaretta egy külön téma. Ha nem dohányzol, az jó. De mi van akkor, ha dohányzol? Leszoksz róla? Jól teszed, de akkor szokj le róla most. Vagy inkább vetsz dohányt és megtermeled a saját szükségletedet? Van dohány magod? Tudod, hogyan kell termelni?

9) Papírra és írószerre gondoltál már? Mert nem fognak papírt gyártani. Természetesen meg lehet lenni papír nélkül, de néhanapján előfordulhat, hogy rettenetesen kellemetlen, ha nincs.

10) Néha tűzet kell gyújtani, amihez gyufa vagy öngyújtó kell. Most csak odanyúlsz, ahol tartjátok, és veszel ha elfogy, de ha nincs roppant kellemetlen. Az ősember nem hagyta kialudni a tűzet, olyan nagy nehézségbe ütközött a tűzgyújtás. Bespájzolsz belőle? Mennyit? És ha elfogy?

11) Gyógyászati eszköz! Például lázmérő. És ha eltörik. A digitális? 2-3 év alatt kimerül a gombakkumulátor és dobhatod a szemétbe. De ez nem minden, majd később folytatom.

12) Áram nem lesz. Hogy fogsz este, télen már délután is, világítani. Petróleumlámpa volt a villanyégők előtt, de ahhoz petróleum kell. Raktározol belőle? Mennyit? Vigyázz, a lámpához lámpabél is kell. Mi lesz, ha elfogy a petróleumod? Igen, marhafaggyúból lehet csinálni mécsest, jó büdös, de ég és világít. Lesz majd marhafaggyúd? Étolajjal is lehet világítani. Tudod, hogy kell?

13) Mi lesz, ha leszakad a lábadról az összes cipő, testedről az összes ruha? Tudsz varrni? Van varrógéped? Van anyagod? Tudsz cipőt készíteni? Van bőröd? Mi az elképzelésed ezekkel kapcsolatban? Majd valaki gyártani fog? Talán igen, talán nem. Talán meg tudod fizetni, talán nem.

De ezzel nem fejeztem be a dolgot. Manapság az emberek 80 évig is elélnek, ha nem viszi el őket a rák vagy infarktus 50 környékén. Te most 30-40 körüli vagy, esetleg 50 és egészségesnek érzed magad, mert az is vagy. Azonban 60 környékén jelentkeznek a „betegségek”. Azért tettem idézőjelbe, mert valójában nem betegségek, hanem az életkorral együtt járó dolgok. Nézzük csak:

a)  Nagy eséllyel a prosztatád meg fog nagyobbodni és elzárja a húgycsövet. Nehezen fogsz vizelni és gyakran fogsz kapni vesemedence gyulladást, mert a vizeleted pangani fog a húgyhólyagban. Ez még az egyszerűbb eset, mert ha van antibiotikumod, akkor meg vagy mentve. Ha nincs, akkor rámegy a veséd és vese nélkül nem lehet élni. Dialízis lenne a megoldás, ami viszont nem lesz. De ez még a jobbik eset. A húgycsöved teljesen el is záródhat. Ha van, aki ellát, akkor katéterezés a megoldás, de ehhez kell katéter (ha már van, aki behelyezi) ez pedig a korábban írt gyógyászati eszköz.

b) 60 környékén fellép az esszenciális magas vérnyomás, minek az okát az esetek 90 százalékában nem tudják az orvosok. Nem nagy ügy, mert ma már több gyógyszercsalád is van, melyekkel a vérnyomást elfogadható szinten lehet tartani. Ezek csak néhány évtizede léteznek, és nem fogják őket gyártani. Honnan szerzed be? Van alternatíva, nem fogod megérni a 70. születésnapodat. Válogathatsz a halálokok között, agyvérzés, szívelégtelenség, infarktus (ez legalább gyors), vérellátási zavar majd végtag üszkösödés majd amputálás vagy szepszis.

c) időskori cukorbetegség (kettes típusú). Enyhe fokban elég a diéta, később gyógyszer is kell, illetve inzulin. Inzulin és gyógyszer nem lesz, marad a lassú halál (megvakulás, végtag elhalás). A diétához viszont kell egy házi vércukorszínt mérő a tesztcsíkokkal. Ez ugye gyógyászati eszköz, ami nem lesz. A cukorbetegség nem gyilkol azonnal, de biztos halál, ha nem tudod kezelni.

d) Idősebb korban sok és különböző panaszod lehet, amik esetén csak egy orvos tud kiigazodni, de ehhez kell egy orvos, akinek meg vannak az eszközei, és kellenek gyógyszerek, amikkel meggyógyíthat, vagy szinten tarthat. Tudom, most tök egészséges vagy, de ez nem tart örökké. Jó hőszigetelt lesz a házad, lesz saját termesztésre fogott földed, de ott fogod hagyni a családodat, mert egy könnyen kezelhető betegség elkap és gyógyulás helyett temetés lesz a sorsod. Megúszhatod a fosztogatókat, az éhezést, a szomjazást, de az idős kort nem. Felkészültél rá? Ne mondj le az életedről, az egyszerű, de a családodnak szüksége lesz rád.

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________