2015-10-15 nap bejegyzései

(1717) Kultúrák óóóh!

Tibor bá’ online

 

~q191Amióta menekültválság van, mindenki arról beszél, hogy a különböző kultúrák nem kompatibilisek. Miközben 20 éve még úgy tudták, a kultúra azt jelenti, hogy az ember időnkét elmegy egy hangversenyre és már rég elolvasta a Háború és Békét. Szóval a magyar társadalom is fejlődik, bár nem sokat. Most úgy döntöttem, hogy igen szemléletesen bemutatom a magyar és ausztrál „kultúra” közötti különbséget. Az első, a magyar nő vicces bemutatása már legalább 20 éves. Annak idején a munkahelyek iratszekrényeinek oldalára volt kirajzszögezve. Íme:

Miért jobb a sör a nőnél?

A sört egész hónapban élvezheted.

A sör mindig türelmesen vár.

A sörnek nem kell virágot vinni.

A sör nem beszél vissza.

Több sör együtt sem beszél hülyeséget.

A sör olcsóbb.

A sörnek nincs anyja.

A sör nem borul ki, ha nőszagúan jössz haza.

A sörnek sosem fáj a feje.

A sör nem követel egyenlőséget.

A sör mindig nedves.

 

Na, igen, nagy vonalakban így gondolkodik egy ivarérett magyar férfi, (és nem úgy, ahogy Attila P.V. el akarja hitetni velünk), és ha nyíltan nem, de lelke mélyén egyetért vele. Nincs szándékomban morális oldalról boncolgatni a kérdést, mert nem ez a dolgom, és az nem vezetne sehova. Annak sincs értelme, hogy magadban elkezdj szabadkozni, hogy hát csúnya dolog így vélekedni a nőkről, de ugye te ezzel nem értesz egyet. Ugyanis tagadhatatlan, hogy a széles körben tapasztalható attitűdöt bizony ez jellemzi, és ha te magad nem is értesz vele egyet, ebben a közegben nőttél fel, és ha akartad, ha nem, valami nyomot biztosan hagyott. De most nézzük, mit rajzszegeznek ki az ausztrál férfiak az iratszekrény oldalára (természetesen magyar fordításban)!

 

A nő és férfi együttélésének szabályai

Ilyen szabályokat kizárólag csak a nők írhatnak elő.

Ezeket a szabályokat a nő bármikor megváltoztathatja, mindenfajta előzetes értesítés nélkül.

Vannak rejtett szabályok is, amelyeket a férfi csak az adott esetben tudhat meg.

A nőnek minden körülmények között igaza van.

Ha mégis előfordul, hogy a nőnek bizonyítottan nincs igaza, akkor az csakis a férfinek felróható félreértésből származhat.

A nő bármiről, bármikor megváltoztathatja álláspontját.

A férfi soha, semmilyen körülmények között, semmiről sem változtathatja meg álláspontját a nő írásba foglalt előzetes hozzájárulása nélkül.

A nőnek jogában áll bármikor, bármiért mérgesnek és feldúltnak lenni.

A férfinek alapvető kötelessége mindig és minden körülmény között higgadtnak és megfontoltnak maradni, kivéve azt az esetet, amikor a nőt ez idegesíti, amikor is a férfinek az elvárt mértékben kell idegesnek és feldúltnak lennie.

A nő nem köteles a férfivel közölni, hogy feldúltnak kívánja-e látni vagy sem.

A férfinek kötelessége a nő gondolatait kitalálni, amennyiben a nő ezt így kívánja, de nem áll jogában azokat kitalálni, ha az a nő részére előnytelen.

A férfinek a szex soha nem juthat eszébe, és nem tehet rá célzást, csak akkor, amikor a nő ezt így kívánja.

 

Na, ehhez mit szólsz? Nem én találtam ki, az egyik „hátrahagyott” barátom küldte el e-mailben. És azt se feledd, bármely ausztrál nőre rákérdezel, nem fog egyetérteni a fenti „szabályokkal”, de mint a magyar esetben, úgy itt is igaz, olyan közegben nőtt fel, ahol a nők ezt a hozzáállást tömegesen követik.

És akkor rajta, meg lehet vitatni, kinek mi jut eszébe. Figyelem! A fentiek közlése a részemről nem jelent állásfoglalást. 😀

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________