(1717) Kultúrák óóóh!

Tibor bá’ online

 

~q191Amióta menekültválság van, mindenki arról beszél, hogy a különböző kultúrák nem kompatibilisek. Miközben 20 éve még úgy tudták, a kultúra azt jelenti, hogy az ember időnkét elmegy egy hangversenyre és már rég elolvasta a Háború és Békét. Szóval a magyar társadalom is fejlődik, bár nem sokat. Most úgy döntöttem, hogy igen szemléletesen bemutatom a magyar és ausztrál „kultúra” közötti különbséget. Az első, a magyar nő vicces bemutatása már legalább 20 éves. Annak idején a munkahelyek iratszekrényeinek oldalára volt kirajzszögezve. Íme:

Miért jobb a sör a nőnél?

A sört egész hónapban élvezheted.

A sör mindig türelmesen vár.

A sörnek nem kell virágot vinni.

A sör nem beszél vissza.

Több sör együtt sem beszél hülyeséget.

A sör olcsóbb.

A sörnek nincs anyja.

A sör nem borul ki, ha nőszagúan jössz haza.

A sörnek sosem fáj a feje.

A sör nem követel egyenlőséget.

A sör mindig nedves.

 

Na, igen, nagy vonalakban így gondolkodik egy ivarérett magyar férfi, (és nem úgy, ahogy Attila P.V. el akarja hitetni velünk), és ha nyíltan nem, de lelke mélyén egyetért vele. Nincs szándékomban morális oldalról boncolgatni a kérdést, mert nem ez a dolgom, és az nem vezetne sehova. Annak sincs értelme, hogy magadban elkezdj szabadkozni, hogy hát csúnya dolog így vélekedni a nőkről, de ugye te ezzel nem értesz egyet. Ugyanis tagadhatatlan, hogy a széles körben tapasztalható attitűdöt bizony ez jellemzi, és ha te magad nem is értesz vele egyet, ebben a közegben nőttél fel, és ha akartad, ha nem, valami nyomot biztosan hagyott. De most nézzük, mit rajzszegeznek ki az ausztrál férfiak az iratszekrény oldalára (természetesen magyar fordításban)!

 

A nő és férfi együttélésének szabályai

Ilyen szabályokat kizárólag csak a nők írhatnak elő.

Ezeket a szabályokat a nő bármikor megváltoztathatja, mindenfajta előzetes értesítés nélkül.

Vannak rejtett szabályok is, amelyeket a férfi csak az adott esetben tudhat meg.

A nőnek minden körülmények között igaza van.

Ha mégis előfordul, hogy a nőnek bizonyítottan nincs igaza, akkor az csakis a férfinek felróható félreértésből származhat.

A nő bármiről, bármikor megváltoztathatja álláspontját.

A férfi soha, semmilyen körülmények között, semmiről sem változtathatja meg álláspontját a nő írásba foglalt előzetes hozzájárulása nélkül.

A nőnek jogában áll bármikor, bármiért mérgesnek és feldúltnak lenni.

A férfinek alapvető kötelessége mindig és minden körülmény között higgadtnak és megfontoltnak maradni, kivéve azt az esetet, amikor a nőt ez idegesíti, amikor is a férfinek az elvárt mértékben kell idegesnek és feldúltnak lennie.

A nő nem köteles a férfivel közölni, hogy feldúltnak kívánja-e látni vagy sem.

A férfinek kötelessége a nő gondolatait kitalálni, amennyiben a nő ezt így kívánja, de nem áll jogában azokat kitalálni, ha az a nő részére előnytelen.

A férfinek a szex soha nem juthat eszébe, és nem tehet rá célzást, csak akkor, amikor a nő ezt így kívánja.

 

Na, ehhez mit szólsz? Nem én találtam ki, az egyik „hátrahagyott” barátom küldte el e-mailben. És azt se feledd, bármely ausztrál nőre rákérdezel, nem fog egyetérteni a fenti „szabályokkal”, de mint a magyar esetben, úgy itt is igaz, olyan közegben nőtt fel, ahol a nők ezt a hozzáállást tömegesen követik.

És akkor rajta, meg lehet vitatni, kinek mi jut eszébe. Figyelem! A fentiek közlése a részemről nem jelent állásfoglalást. 😀

___________________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________

40 gondolat erről: „(1717) Kultúrák óóóh!

  1. Errefelé az asszony Uramnak hívja a férjét ,ez önnmagáért beszél,de lehet ezt sok nyugati feminista buzi félreértelmezi ,mint az arab kulturákban a nőkön a burkát 🙂

  2. Egy dolog még kimaradt a magyar nő vs sör kategóriában: a sör mindig nedves. 😀
    Az ausztrál szabályok voltaképpen magyar szabályok is, csak a nők itt sem ismerik be.

  3. 2:
    Pótolva. – Túlzottan offenzívnek találtam, de ha igény van rá…. 😀

  4. Szerintem ugyanazokat a kapcsolati játszmákat írja le a két szöveg, ezek alapján a párkapcsolatok nagyon hasonlóak lehetnek ott és itt.

    A különbség szerintem leginkább abból adódik, hogy ott a feminizmus előbb hódított teret, ezért a munkahelyi prospektuson olyan iróniával fogalmaztak, ami kevésbé sértő: ami látszólag teljes behódolást jelent a férfi részéről. Mi tudjuk, hogy ugyanarról van szó, de a nő a magyar verzión őrjöng, az ausztrálon egyetértően bólogat.

  5. Tibor bá: Nem az igény a lényeg, hanem a tény. 😀

  6. 5:
    A ténnyel hadilábon állok, mert személy szerint én sose tapasztaltam. Feltételezem, hogy a probléma akkor áll elő, amikor unják a pasit, és ez nem a nő hibája.

  7. 6: Nem tapasztaltad még a tényt, hogy a sör mindig nedves? Jó, tudom, antialkoholista vagy, de azért ez elég egyszerűen belátható.

  8. Egyik sör sem méricskéli fitymálva a másik sört!

    A sör nem lesz féltékeny másik sörre!

    A söröd nem kelleti magát másnak, csak azért, hogy hamarabb megidd!

    Biztos lehetsz benne, hogy te bontottad fel először!

    De van ennek női változata is, ahol legfőbb érv a sör mellett, a férfi ellenében, hogy mindig merev ill. akcióra kész;-))

  9. Ennek a sörös viccnek azért van uborkás verziója is…

    És igen, a kultúra nagy mértékű különbözősége nem mindig gyönyörködtet. Van akinél az is kiveri a biztosítékot, ha valaki a mákos tésztát kanállal eszi, máshol elég ha a nő kendő nélkül megy az utcán, és még lehetne sorolni.
    Ha csak látogatóba jönnének a migránsok nem lenne baj, akkor ők is könnyebben betartják az íratlan szabályokat, meg mi is elnézőbbek vagyunk, hisz tudjuk, nem sokára hazamennek. Ha csak kevesen jönnének az se lenne olyan katasztrofa, hisz mindig van olyan, aki valami miatt új hazát keres. De ezek külön részen fognak letelepedni, egymás között fognak házasodni, és a szokásaikról és a vallásukról se fognak lemondani. Mert az jár nekik, mert az hallották, és így akarják. És ezért a vélt, vagy valós jogukért meg fognak küzdeni, nem csak beszélnek róla.
    A problémás az, hogy mi tutyimutyik vagyunk, és hiába vagyunk egyenlőre többen, nem biztos, hogy fel fogjuk tudni velük venni a harcot, vagy mire igen, addigra lehet, hogy késő lesz.

  10. Egyelőre jönnek a migránsok, sör ide, feldúltság oda. Nyilván az értelmes emberek tiltakoznak (nem csak idehaza, de Németországban is és Ausztriában, Angliában, Franciaoszágban… stb. is!), a mainstream média pedig fel van háborodva azon, hogy mennyire idegengyűlölők vagyunk. Azonban két dolgot nem értek:
    1. Miért nem tiltakoznak a feminista szervezetek, a muszlimok beözönlése ellen, holott azok egyértelműen és közismerten alacsonyabbrendűnek tartják a nőket és jóformán semmiféle jogot nem biztosítanak nekik? Lehet vitatkozni azon, hogy ez helyes, vagy nem helyes, de a tény az tény marad. Szóval, miért nem?
    2. Miért nem emelik fel a szavukat a cigányok, hogy az EU egy év alatt többet áldozott a migránsokra, mint amennyit a kétszáz éve cigányok tényleges integrációjára kellett volna áldozni, az elmúlt húsz évben? És mindjárt tegyük hozzá, hogy a cigányokat sem sikerült integrálni kétszáz év alatt itt, csakúgy mint a törököket, pakisztániakat, algériaiakat sem harminc-negyven év alatt ott.
    A „szorgalmasan dolgozó kisemberek” fizetését már meg sem említem.

    Hozzátenném még, hogy én igenis pártolom, hogy Magyarországon hozzanak létre menekülttáborokat! Egyet gondoltam telepíteni a Rumbach Sebestyén utca, Síp utca, Akácfa utca környékére, egyet pedig a Szemlőhegy út 32 és 52 között valahová. Ezt úgy kibírnám 😉

  11. 10:
    Jó gondolat, hogy a nők (például az önkéntes zsidó csajok, akik pátyolgatják a „menekülteket”) miért nem tiltakoznak, amikor elsősorban az ő bőrükre megy ez a népvándorlás.

  12. Lehet titokban a nagy meddő női egyenjógúság mellett valójában már jó ideje erre vágynak,hogy ismét igazi férfiak uralkodjanak felettük és regulázzák ,úgy ,ahogy az ősidőktől a feminista forradalomig.De itéletnapig várhatunk arra ,hogy ezt bevallják. 🙂

  13. 1:

    Nem csak akkor hívja Urának, ha harmadik személynek mesél a férjéről? Amikor azt mondja: ja te Bözsi, képzeld az Uram már megint úgy beb..szott… 😀
    Nem erre gondoltál?

    Hja, a nemek harca. Hihetetlen tényleg. Néha azt gondolom nem is olyan rossz buzinak lenni. 😀 😀 😀 A sör is rendben van és az uborka is mindig kemény. A többi meg le van sz..va. 😀

  14. 14,
    Azért az utódnemzési és családfenntartási kötelességtudat negédes hiánya sem ellensúlyozza minden buzi rémálmát ,amikor a szétszaggatott rozettája ötven éves korára a legenyhébb köhintésre is szétnyílva marad és nincs high tech pelenka rajta -nyihaha

  15. Utódnemzési kötelességtudat. Azta, ez nagyon szép 😀

  16. 15 🙂

    Köszönöm a témát, jót mulattam rajta.

  17. 15:
    Ehhez nem muszáj buzinak lenni, elég egy alaposan elhanyagolt aranyér is, vagy egy túlméretezett prosztata. 😀 Éssss Az anyám ahányszor nagyot hahotázott, azonnal ment bugyi cserélni.

  18. Az ausztrál igazságokon fetrengtem 😀
    De sajnos 90%- ban igaz

  19. Tibor bá,a prosztata , az aranyér kezelhető , a fajtalankodás nem 🙂 Ha egy buzi összeszarja magát kefélés után,ezt olyan drámaian éli meg a partnerével ,ahogy egy normális pár a spontán abortuszt és pszichologia kezelés szükséges 🙂 🙂

  20. 20:
    Én azért nálad egy kicsit elnézőbb vagyok, csak ne tegyék kötelezővé. 😀

  21. 21: Már kötelezővé tették, ha nem is az aktust, de a hozzá való lelkes asszisztálást igen. Ha történetesen cukrász vagy, és visszautasítod, hogy egy buzi párnak a szodómiáját éltető feliratú tortát süss a „lakodalmára”, akkor bíróság elítél itt, Európában. Ha anyakönyvvezetőként visszautasítod, hogy levezess egy ilyen szertartást, hasonlóképpen elítélnek mint egy gonosztevőt. Már EU-s ajánlást is megfogalmaztak egy olasz eset kapcsán, amit javasolnak minden tagállamra kiterjeszteni.

  22. 22:
    Én azért nem diszkriminálnék ellenük, mert pont annyi joguk van az élethez, mint bárki másnak. Csak meg kell(lene) követelni tőlük, hogy legyenek tekintettel a többségre. Például a buzi parádéról lebeszélném őket. Ha pedig neked kifogásod van ellene, akkor beszéld meg a teremtőddel, mert őket is ő teremtette.

  23. 23: De hogy jön ide a diszkrimináció? Írtam én olyat, hogy diszkriminálni kell őket?

    Az ISIS speciel kivégzi a homokosokat, akiket kézre kerít, de ez nem újság, ők mindenkit kivégeznek, akinek nem tetszik a pofája. Azért én nem ezen a szinten vagyok.

    A buzi is ember, világos. Csak undorító dolgokat művel. Ha felnőtt emberek kettesben undorító dolgokat művelnek egymással, nem az én dolgom, csak tartsák titokban. Hogy aztán a Teremtővel ezt hogy rendezik le, azt kettejükre bízom. Ez az én álláspontom.

    De hogy a gusztalanságaikat el akarják fogadtantni a társadalommal, velem, a gyerekeimmel, az felháborít.

    A minap olvastam, hogy az USÁban a fiatalok körében hihetetlen magasra nőtt azok aránya, akik nem tartják kizárólag heteroszexuálisnak magukat. Ennyit arról a hazugságról, hogy a propaganda nem számít a nemi irányultság kialakulásában.

  24. 24:
    Ha nem érted, miért diszkriminálsz, akkor nincs miről vitáznunk.

  25. 24. Még jó, hogy a keresztények nem undorítóak.
    Hát Ábel, sajna ez a divat. Nem fog egy 15 éves kis tinifiúcskának felállni a pöcse divatból egy tenyeres-talpas kamionsöfőrre, ha hetero.
    Csak vagánykodik hogy különleges legyen. Mindenki különleges akar lenni így vagy úgy. Te is különlegesnek gondolod magad? Különlegesen normálisnak, mert a nagy hagyományos keresztyény értékrend és egyéb bla bla. Nehogy következő életedben undorító buzeráns legyél! Milyen dehonesztáló eleve a szó, még jó, hogy „világos”, hogy emberek. Mindenki hülye, maradjunk annyiban. Kivéve persze én:-) ÉN BUZI VAGYOK.

  26. 25., Tibor bá’

    Az nem diszkriminálás, ha egy buzi párt, az anyakönyvvezetőnek össze kell adni ?
    (miközben leginkább hányni szeretne)
    Az anyakönyvvezetőnek nincsenek EMBERI JOGAI ?
    Feltételezhetjük-e, hogy amikor az anyakönyvvezető, anyakönyvvezető lett, akkor még nem voltak ilyen „buzi” törvények ?
    Tudom, törvény, az törvény. De mondjátok, a női szeszélynél ugyan kevesebbszer, de az összes többinél nem a törvények változnak legtöbbször ?
    Valahogyan azokat kellene csak ilyen súlyos emberi jogi sértésre kötelezni, saját maguk ellen az anyakönyvvezetők közül, akik még eztán esküsznek fel hivatalukra…
    Ők már beleszámolhatják a buzikat is a hivatásukba.

  27. Bocsi.
    Az undefined én vagyok.
    Sokat vacakoltam a szerkesztéssel.

    elek

  28. 20. Gyere te kis látens homo. Olyan alpári vagy, hogy már tetszel.
    Mögéd guggolhatna a fekete párduc, hogy kulárén vágjon, és gyémánteres legyél.
    Tibor bátyám! A 20 hozzászólás nem vmi magas színvonal. Ha buzeráns kis köcsög lennék még megsértődnék. 🙂

  29. 30:
    A színvonallal semmi baj. A valóságtartalma közel 100 százalékos. — Előbb fogsz te szalámit gyártani a hímtagodból, mintsem bedugni egy férfi seggébe.

  30. Olvasva a hozzászólásokat és tanulmányozva azok stílusát, remek a vitaindító cím: Kultúrák óóóh…

  31. 32:

    Az indulatok levezetésének legjobb módja ez a stílus. És manapság indulatra van elég ok.

  32. 30. A etikett kedvéért sem fogom a szart kakának nevezni,ahogy azt a nyugat seggszagú erkölcsi kodexe megkivánná , a buzipártiak szakszótárát én nem ismerem ,ahogy te .
    A buziknak van joguk az élethez,de létezésüknek semmi értelme. Erre probál minden buzipárti gombot varrni ,és a hülye nyugati agyhalott társadalomnak sikerült is – gyereket fogadhassanak a melegek örökbe.
    Köpök a nyugati kulturádra.

  33. 34.
    Ki nem szarja le a nyugati erkölcsnek nevezett maszlagot? A „létezésüknek semmi értelme” című sláger meg szintén maszlagszagú. Akkor kinek a létezésének van értelme, a magát erkölcsösnek gondoló hetero 4 tagú, rendes családoknak.
    Hogy vigyék tovább ezt csodás fajt az állandó koituszuk révén, ezt a nyilvánvalóan öngyilkos gondolkodásmódot. Vagy azt hiszed, hogy ha mindenki úgy gondolkodna mint te akkor jobb világ lenne?!
    A kuláré pedig paraszt szó nem buzietikai kifejezés.Segglukat jelent.

  34. 34:

    Kedves Kalotaszegi barátom!
    Kezdesz gyűlölködésed közepette átesni a ló túloldalára. Jogod van véleményt mondani egy másik ember viselkedési vagy szexuális szokásairól, még akkor is, ha az súrolja a jó ízlés határait és esetenként jócskán meg is ugorja azt, viszont semmi, de tényleg semmi jogod megkérdőjelezni egy másik embertársad létezésének értelmét.

    Ahhoz, hogy valaki ítélkezzen embertársai létezésének értelméről hovatartozás szempontjából minimum egy magasabb minőséget kellene betöltenie az emberi fajhoz képest. A vallások ezt leegyszerűsítve isteneknek hívják. Te mióta predesztináltad magad erre a posztra?

    Nézd ismerjük a témában a véleményedet, felesleges túlzásokba esned. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a hozzád hasonló fröcsögő, gyűlölködő embereknek valójában nem a buzikkal van bajuk, hanem saját bolhaszaros életükkel, amelyben a megoldatlan és feloldatlan problémáikkal való szembesülés helyett külső ellenségképet kreálnak és abban látják feszültségeik, szorongásaik kiélésének egyetlen módját.

  35. 36:
    Véleményem szerint a harmadik bekezdésben írottakkal luftot lőttél. Kalotaszegi abszolút szilárd karakter, ezt nem észrevenni hiba. A véleménye nyers, abba valóban beleköthetsz.

  36. 37:

    Az ilyenekkel nem szoktam luftot lőni, max sosem derül ki az igazság.

  37. 35.
    „Akkor kinek a létezésének van értelme, a magát erkölcsösnek gondoló hetero 4 tagú, rendes családoknak?.”

    Pontosan,ha azok nem a neoliberális öngyilkos gondolkodásmód szűlte nyugati életmodot űzik,vagy azt majmoloják . Például az Amishok .
    🙂

  38. 36 .
    Én őszinte ember vagyok herr Kúr. A homosexuelleket nem gyűlölöm,hanem utálom .És nem buzinovellákért látogatom Tibor bá blogját, vagy buzivitákért ,csakhogy mindenhol megjelenik egy buzi,aki ezt nagydobra veri,csak tudnám miért.Persze gondolom ,miért- azért ,hogy tesztelje a reakciókat ,hogy elég puhány- e már a társadalom számára,hogy élőben kitárulkozhasson

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük