2015-10-29 nap bejegyzései

(1727) Elkapott a gépszíj

Tibor bá’ online

 

Minden adakozónak köszönöm közreműködését — a kívánt összeg kábé összejött

 

~q102Tudtam, hogy előbb vagy utóbb elkap a gépszíj, valahogy benne volt a levegőben. Hát most itt van, utolért a végzet. Néhány napja volt az első büntetőperem, mert a rágalom büntetőjogi kategória. Igaz, hogy a magyar nyelvhasználat szerint nem rágalmaztam, a szín tiszta igazságot írtam le, de ha valakinek az igazság sérti személyiségi jogait, akkor az igazság is rágalomnak számít. A bíró kérdezte, hogy bűnösnek érzem-e magam. Mondtam, hogy NEM (vagyis nem bántam meg, így nagyobb büntetésre számíthatok), mert hazudni nem vagyok hajlandó. Ekkor kioktatott, hogy az igazság is lehet rágalom. Jó, akkor a BTK szerint bűnös vagyok, de a sértett is jól járt. Hogy-hogy?

Elmeséltem, hogy Gábor Zsazsának volt vagy 8 férje, a hatodik Konrád Hilton volt. Ebben az időben Zsazsa sokat utazott, persze egyedül, és így egy alkalommal megszállt a Barcelonában a Hiltonban. Távozáskor a nyitott bőröndjébe tette a szálloda törülközőjét, amit meglátott a szobalány. A szobalány jelentette az igazgatónak, aki felhívta a rendőrséget, akik értesítették az újságírókat, akik írtak egy leleplező cikket, amire Zsazsa csak annyit válaszolt, hogy „csak nem képzelik, hogy a saját férjem szállodájából fogok törülközőt lopni?” Az újságírók ekkor döbbentek rá, hogy alaposan át lettek verve. Ugyanis minden jobb, még a rágalmazás is, mint ha valakiről nem írnak semmit. Persze se a sértett, se a bíró nem hatódott meg. Ekkor előadtam, hogy Kossuth Lajos ifjúkorában elsikkasztotta egy árvaház pénzét, még sincs olyan település Magyarországon, ahol ne lenne Kossuth utca, és kérdem én, ha erre felhívom a figyelmet, akkor a Kossuth leszármazottak feljelenthetnek (magánvádlóként) a személyiség megsértésével?

Az persze világos, hogy az inkrimináló posztot azonnal le kellett vennem, de ennyivel nem úsztam meg. Le kell még perkálnom 30.000 + 10.000 + 10.000 forintot. Vagyis a vicc 50.000 forintomba került. Szép kerek összeg. Kb. annyi, mint ahány látogatóm van egy hónap alatt. Ha minden egyes látogató bedobna a közösbe 1 forintot, összejönne az összeg. Persze, ez csak egy szép álom, de ha minden századik átutal 100 forintot, ami szintén nem nagy pénz, akkor is összejön az összeg. Na jó, a számlaszámom OTP 11773030-00271383 és naponta fogom jelezni, mennyi gyűlt össze.

__________________________________________________
__________________________________________________
__________________________________________________