2015-09-21 nap bejegyzései

Orbán Viktor nézete a menekültüggyel kapcsolatban

Tibor bá’ online

 

Mint már korábban kifejtettem, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének politikai állásfoglalása előtt fejet kell hajtani. Mondom ezt én, aki 5 év alatt egyetlen egy jó szót nem ejtettem ki a számon vele kapcsolatban. Hogy ennek mi lesz a következménye az ma még nem mondható meg (már a Foreign Affair-ban jelent meg olyan cikk – magyar származású ember tollából – amelyben Orbán „elsöprését” javasolják), de egy biztos, úgy írja le a világ külpolitikáját, ahogy az  a mi megfogalmazásunk szerint fennáll.  Politikus ilyen őszintén és lényegre törően még nem foglalt állást. Orbán Viktor most vált cezaromániás politikusból államférfivé.


__________________________________________________
__________________________________________________
____________________

(1705) Bashar al-Assad, Szíria vezetője

VIP.33.

Az ukrajnai puccs nem hozta meg a várt eredményt, Putyin jóval keményebb diónak bizonyult, mint azt Washingtonban várták. A következő világesemény Szíriával lehet kapcsolatos. Éppen ezért érdemes elolvasni The Saker beszámolóját, ami szeptember 17-én jelent meg:

Egy órán keresztül hallgattam Bashar al-Assaddal készített orosz interjút. Meg kell, hogy mondjam, nagy hatással volt rám. De mielőtt rátérek a részletekre, meg szeretném jegyezni, hogy mindig is erős kritikával éltem a szekuláris arab vezetőkkel szemben. Nem csak a néhai Saddam Husseint kritizáltam (ami nem jelenti azt, hogy ne helytelenítettem volna legyilkolását), de szembe helyezkedtem Hafez al-Assad-dak is, korrupt rendszere, titkos rendőrsége, és Assadot körülvevő kövér „macskák” nomenklatúrája miatt is.

___________________________________________________

Az eredeti cikk teljes VIP fordítását E-mailben küldöm el azoknak, akik adományaikkal hozzájárulnak a honlap fenntartásához. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________