2015-09-10 nap bejegyzései

(1699) Meghalt Harangozó Teri

Tibor bá’ online

 

~q191Meghalt egy 72 éves táncdalénekes, aki a hőskorban, a táncdalfesztiválok idején tűnt fel, amire a 60-70 körüliek mind emlékeznek. Nagy dolog – mondanák az angolok (big deal), és akkor mi van?

Valójában, én se azért írok róla, mert nem bírom ki, hogy ne emlékezzek meg egy putriját elhagyó cigány nőről, hanem azért mert a család közölte az okot is. „Harangozó Teri egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében hunyt el.” Ennyi, és egy szóval se több.

Ugyanez történt jó egy évszázaddal korábban Jókai Mórral is, gyors lefolyású tüdőbetegség, amit úgy hívnak, hogy tüdőgyulladás vagy pneumonia. Csakhogy, amíg 1904-ben nem volt semmilyen antibiotikum, addig 2015-ben csak az isten tudja megmondani hány fajta van. Az elmúlt kábé 60-70 évben szégyen volt meghalni tüdőgyulladásban, mert a beteg abszolút elhanyagolását jelentette, de többé már nem.

Az utóbbi időben megjelentek azok a baktérium törzsek, amelyek egyre több, esetleg az össze létező antibiotikumra rezisztensek, és sejtésem szerint ez történhetett Harangozó Teri esetében is. Ami viszont megdöbbentő, hogy erről a tényről egyetlen szó se hangzik el. Az utca emberét senki se figyelmezteti. És ami a legriasztóbb, hogy ezek a félelmetes törzsek elsősorban a kórházakban szedhetők fel.

Mit lehet tenni? Véleményem szerint mindent el kell kerülni, hogy az ember kórházba kerüljön. Ha csak lehet, otthon kell meggyógyulni. Ezen kívül, komoly fertőzés esetén, akkor teszed okosan, ha a rendelkezésedre álló összes antibiotikum típust kezded el szedni párhuzamosan. Nem várhatsz napokat, hogy kiderüljön, amit éppen szedsz az hatástalan, mert mire rájönnél melyik hatásos, már rég nem élsz. Ehhez persze több fajta antibiotikumból kell beszerezni jó néhány adagot a családtagok számának függvényében.

__________________________________________________

László Petra hisztéria

László Petra gáncsolását volt szerencsém negyvenszer végignéznem, mert a Tel Avivból utasított média átment információs hisztériába. A 3 másodperces gáncsolás, illetve egy 5 másodperces rúgási kísérlet ki van vágva a teljes felvételből. Így aztán nem látható, hogy a rúgás előtt az operatőrnek kétszer is nekimennek a vadállati szinten üvöltő, tolakodó és lökdösődő „menekültek”. OK, László Petra nem viselkedett profi módjára, tudnia kellett volna, hogy a környéken több tucat kamera működik, mindent felvesznek a szenzációra éhes operatőrök. De az abszolút érthető, hogy ezzel a inváziós haddal tökéletesen teli volt a hócipője. Az pedig már átlépi a komikum határát, hogy 7 év elzárás lehetőségét is emlegetik. Érdekes módon, ha cigány gyilkol, akkor a 7 év túlságosan súlyos, ha utasítás ellenére kitörő szír csürhét buktatnak, az minimum 7 év, sugallják a független bíróságnak.

__________________________________________________
__________________________________________________
_______________________