(1699) Meghalt Harangozó Teri

Tibor bá’ online

 

~q191Meghalt egy 72 éves táncdalénekes, aki a hőskorban, a táncdalfesztiválok idején tűnt fel, amire a 60-70 körüliek mind emlékeznek. Nagy dolog – mondanák az angolok (big deal), és akkor mi van?

Valójában, én se azért írok róla, mert nem bírom ki, hogy ne emlékezzek meg egy putriját elhagyó cigány nőről, hanem azért mert a család közölte az okot is. „Harangozó Teri egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében hunyt el.” Ennyi, és egy szóval se több.

Ugyanez történt jó egy évszázaddal korábban Jókai Mórral is, gyors lefolyású tüdőbetegség, amit úgy hívnak, hogy tüdőgyulladás vagy pneumonia. Csakhogy, amíg 1904-ben nem volt semmilyen antibiotikum, addig 2015-ben csak az isten tudja megmondani hány fajta van. Az elmúlt kábé 60-70 évben szégyen volt meghalni tüdőgyulladásban, mert a beteg abszolút elhanyagolását jelentette, de többé már nem.

Az utóbbi időben megjelentek azok a baktérium törzsek, amelyek egyre több, esetleg az össze létező antibiotikumra rezisztensek, és sejtésem szerint ez történhetett Harangozó Teri esetében is. Ami viszont megdöbbentő, hogy erről a tényről egyetlen szó se hangzik el. Az utca emberét senki se figyelmezteti. És ami a legriasztóbb, hogy ezek a félelmetes törzsek elsősorban a kórházakban szedhetők fel.

Mit lehet tenni? Véleményem szerint mindent el kell kerülni, hogy az ember kórházba kerüljön. Ha csak lehet, otthon kell meggyógyulni. Ezen kívül, komoly fertőzés esetén, akkor teszed okosan, ha a rendelkezésedre álló összes antibiotikum típust kezded el szedni párhuzamosan. Nem várhatsz napokat, hogy kiderüljön, amit éppen szedsz az hatástalan, mert mire rájönnél melyik hatásos, már rég nem élsz. Ehhez persze több fajta antibiotikumból kell beszerezni jó néhány adagot a családtagok számának függvényében.

__________________________________________________

László Petra hisztéria

László Petra gáncsolását volt szerencsém negyvenszer végignéznem, mert a Tel Avivból utasított média átment információs hisztériába. A 3 másodperces gáncsolás, illetve egy 5 másodperces rúgási kísérlet ki van vágva a teljes felvételből. Így aztán nem látható, hogy a rúgás előtt az operatőrnek kétszer is nekimennek a vadállati szinten üvöltő, tolakodó és lökdösődő „menekültek”. OK, László Petra nem viselkedett profi módjára, tudnia kellett volna, hogy a környéken több tucat kamera működik, mindent felvesznek a szenzációra éhes operatőrök. De az abszolút érthető, hogy ezzel a inváziós haddal tökéletesen teli volt a hócipője. Az pedig már átlépi a komikum határát, hogy 7 év elzárás lehetőségét is emlegetik. Érdekes módon, ha cigány gyilkol, akkor a 7 év túlságosan súlyos, ha utasítás ellenére kitörő szír csürhét buktatnak, az minimum 7 év, sugallják a független bíróságnak.

__________________________________________________
__________________________________________________
_______________________

42 gondolat erről: „(1699) Meghalt Harangozó Teri

  1. „akkor teszed okosan, ha a rendelkezésedre álló összes antibiotikum típust kezded el szedni párhuzamosan”
    Tibor ba annyit meg hozzätennek, hogy nem ärt a mellekhatäsokra is felkeszülni. Azt bizonyära tudod, hogy az antibiotikumok nem kimelik a belflorät. Az összes antibiotikum szedese pärhuzamosan, a belflorät teljesen tönkreteheti, hacsak nem segitünk rä pl. probiotikumokkal. Legyengült immunällapotban igen veszelyes a mert felborulhat a belflora egyensulya, ami pl a candida tulszaporodäsähoz is vezethet. Abban az esetben az egyensuly visszaällitäsa, különösen gyötrelmes, honapogig tarto teljes Cukor es szenhidrät stoppal lehetseges. Nem belekötni akartam az iräsodba, de sajnos ez velem mär megtörtent, pedig en csak 1 fajta antibiotikumot szedtem, de a mellekhatasat nonapokig nyögtem.

  2. 1- hát igen, amikor a fogamba betelepedett baktériumokat csak egy több antibiotikumot magába foglaló kúra irtotta ki (mindenképp meg szerettem volna tartani a fogamat), én is két hónapig fostam.
    Zee, milyen probiotikumot akarnál mondani? Nekem a leg-reklámozottabb fajta maga is hasmenést okoz. A nővérem lányának is, tehát ez valami családi vonás lehet.

  3. A hasmenes az antibiotikum miatt felborult belflora egyensuly miatt lehetett. En Candid-plus – t szedtem, mert nälam nagyobb bajt okozott. Azota ha antibiotikumot kell szednem, mindig Normaflor-al együtt hasznälom. Erdekes, hogy Ausztriäban az orvos együtt irja fel az antibiotikumot a hozzä valo probiotikummal. Magyarorszägon ez meg nem gyakorlat, vagy cask eddig en nem talälkoztam vele. Probiotikumot magäban szedni, ha rendben van a belflora, szerintem nem indokolt, mert a szervezet ältal beällitott egyensulyt megbonthatja, ami okozhat pl. hasmenest is.

  4. Az antibiotikumok valóban nem tesznek jót a bélflórának, de 12 órára a haláltól ez lesz a legkisebb gondod. Különben ti erre különösen érzékenyek vagytok, azaz nem tipikus a nálatok észlelt jelenség. Ettől függetlenül a kúra után némi kefir, joghurt vagy sima aludttej rendszerint helyrehozza a dolgot.

  5. Kedves Tiborbá!

    Egy-két dolgot tisztázni kell az antibiotikumok, és a polirezisztens baktériumtörzsek, valamint a kockázatok és mellékhatások tekintetében!

    1)Polirezisztens baktériumtörzsek leginkább akkor alakulhatnak ki, ha valaki nem szedi végig, azaz meggyógyulásig az antibiotikumot, hiszen a mesterségesen (nem saját immunrendszer által) pusztított baktériumokból a leginkább ellenálló egyedek élik túl a kúrát, s utána azok kezdenek el szaporodni. Ilyenek fordulnak elő leggyakrabban „szabadult” idióta beteg esetén, aki a börtön/kórház elhagyása után nem szedi tovább a gyógyszert az előírás szerint.
    Ugyan így kialakulhat a rezisztancia, ha a baci olyan hasonló bacival találkozik és szaporodik, amelyik már rerzisztens. Pl A a fentebb említett probiotikum polirezisztenssé tett baktériumokat tartalmaz, amit a betegséget okozók adott esetben át tudnak venni. Ha már probiotikum akkor olyan, amiben nem rezisztens a baktériumtörzs. Amúgy a probiotikum felesleges, de ezt lentebb kifejtem.

    2) Antibiotikumok szedése esetén mindig felborul a bélflóra egyensúlya, a különbség a tünetek jelentkezésében lesz, attól függően, hogy kinek-kinek mennyire volt „von haus aus” felborulva a gomba-baci egyensúly a belében. Ez ugyanis csak akkor jár tünettel, ha az egyensúly nagy mértékben tolódik el.

    3) antibiotikum mellé soha ne egyél kefírt! A kefír gombakultúrával készül, jól rátesz egy lapáttal a problémára!

    4) Totális letámadás többféle antibiotikummal komoly kockázatot jelent, az elszaporodó gombákat rettentő nehéz utána visszaszorítani, és épp úgy megölhet, mint a baktériumok. Saját szakállára mindenki úgy lesz öngyilkos, ahogy akar, de én mindenképpen orvosi(az sem mindegy, kivel) konzultációt javasolnék, és ha szükséges, intravénásan adott antibiotikum sokkal hatásosabb, és a bélflórát sem teszi oly könnyen taccsra.

    5) Amit tehetsz: Őrzöd az egészséget, a lehető legkevesebb mesterséges cuccot eszel. Antibiotikum-kúra alatt semmilyen cukor/édesség/csoki, szénhidrát pedig minél kevesebb. Két pirula között félúton pedig aludttej, ha nincs otthon, végy élő flórás joghurtot! Mondom joghurt, és nem valami ahhoz hasonló aktívuszbifidusz ami nem joghurt!
    Ja, az aludttejhez olyan tej kell, ami megalszik. Lehet olyat is találni, csak keresni kell. Ha homogénezett, akkor jó eséllyel nem alszik meg…. A pasztőrözött simán megalszik. Ha teszel bele egy kanál élőflórás tejfölt, hamarabb is.
    És ne egyetek minden banális fertőzés esetén antibiotikumot! Arra akkor van szükség, ha bizonyítottan baktérium okozza a fertőzést, vagy 3 napnál tovább magas láz mérhető, javulás nélkül. Ez utóbbi esetben a vírusos fertőzés esetleges bakteriális felülfertőzésének megnehezítése a cél. A gyermekek immunrendszerét a nyakra-főre szedett antibiotikumokkal (meg persze rengeteg édességgel) lehet a legjobban kiherélni.
    Persze ez csak akkor igaz, ha egyébként krónikus vagy egyéb beteget gyengítő körülmény nem áll fenn.

    6) A megelőzés mindennél hatékonyabb, és fontosabb. Bélflóra helyreállításához, immunrendszer erősítéséhez nagyon jó dolgok vannak:
    Fokhagyma – ha kis gerezdűt veszel, és egyben nyeled le, két legyet ütsz egy csapásra: nem leszel büdös, és mivel a hagyma sejtfala jól ellenáll a savaknak, csak a bélben fog feloldódni, ahol már lugos közegben van, pont ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. Legfeljebb, ha fingasz fokhagyma szagú lesz. De annak már úgyis mindegy.
    Gyömbér, erőspaprika, stb. kinek kinek ízlése szerint

    7) Legyengült immunrendszerű egyénnél egy piszlicsáré baktérium is okozhat halálos kimenetelű megbetegedést. (Kisgyermek, mert neki még nem teljes a rendszer, vagy nagyon idős és/vagy egyébként sem egészséges ember.) Ilyen pl. a legionella, ami tulajdonképpen mindenhol jelen van, csapokban, bojlerben, zuhanyfejben, csak egy normális immunrendszer lazán lenyomja. Egy gyenge nem.
    Ha gyors lefolyású halált okozó tüdőbetegséget emlegetnek, elsősorban erre gondolok, vagy embóliára, és annak szövődményeire. Az, hogy halált a tüdőgyulladás okozta, nem zárja ki, hogy a tüdőgyulladáshoz valami más, krónikus betegség vezetett.

    8) Van egy gyógyszer, ami bélből nem szívódik fel, és kiválóan írtja szinte mellékhatások nélkül a bélben túlszaporodó gombákat: ez a Nystatin.
    Jó nehéz hozzáférni, merthogy „nyomják krahácsot” jelleggel az ellenérdekelt gyógyszerlobbi és gyógyszergyárak, ugye….

  6. „7) Legyengült immunrendszerű egyénnél egy piszlicsáré baktérium is okozhat halálos kimenetelű megbetegedést.”
    Ez így van. Sajnos a műtét nem túl jól sikerülhetett, mert kómában maradt Terike. A baktérium fertőzést nyilván a kórházban szedte össze és annyira gyenge lehetett, hogy nem élte túl.

    A másik problémám: azt írta valamelyik lap, 40 éve ültették be neki az implantátumot az USA-ban. Az akkori férje állta a költségeket.
    Én értem, hogy MO-on egy ilyen „szépészeti” műtétet nem finanszíroz az OEP, csak kivételes esetben. Na ez volt a kivételes eset, ugyanis 40 évig a mostani beültetett anyagok sem bírják. És nem finanszírozta az OEP a műtétet, ezért húzta-halasztotta Teri a műtétet. Bele is halt.
    Bár ilyenkor kérvényt kell írni, és szerintem ez nem történt meg.

    A kórházak állapotáról ne beszéljünk. Folyamatos takarítás és fertőtlenítés kell. De „nincs rá pénz”, vagy felelőtlenek a vezetők. Ahová én járok – az ország egyik vezető kórháza – ott minden mosdóba, WC-be és minden kórteremben fertőtlenítő szer van kitéve. Mindenhová ki van írva, ne felejtsed el ezzel bekenni a kezedet. Az orvosok minden vizsgálat után automatikusan kezet fertőtlenítenek.
    Semmelweis Ignác óta köztudott, az orvosok viszik át legtöbbször a fertőzést a betegre. De sajnos még mindig itt tartunk.

  7. 6:

    Kedves zweitakt!
    Szerinted az átlagos egészségügyi ismeretekkel rendelkező ebből mit jegyez meg, mit ért meg, és mihez fogja magát tartani? „Békeidőben” erről elpolemizálhatunk (nem fogok), de ha geddonban valaki megfázik a vizesárokban, mert egy órán keresztül mozdulni se mert, majd másnapra köhögés, mellkasi fájdalom, láz és légzési nehézségek jelentkeznek, orvos/patikus sehol a környéken, nos akkor mit tegyen? Még pap sincs, hogy felvegye az utolsó kenetet. 😀

  8. 8: A megoldás: pap közelében kell maradni. Vagy magunkkal cipelni egyet. Akkor nincs gond az utolsó kenettel, és nem használjuk el mások elől az értékes antibiotikumot…

    Amúgy az immunrendszer karbantartásának híve vagyok, aminek egyik (ha nem a) legfontosabb eleme az egészséges bélflóra. Amit tönkretesz az antibiotikum. Ajánlott olvasmány: GAP-szindróma.

    Nem mondom, hogy indokolt esetben nem használok antibiotikumot, de hogy némi köhögésre bevegyem az összeset, az erős túlzás. Jóval nagyobb az esélye, hogy ártok vele, mint hogy az életemet mentem meg. Geddonban úgyis meg kell barátkozni a halál gondolatával.

  9. Kedves Tibor bá’!
    Aki ilyen helyzetbe kerül, nyugodjék békében!;-)
    Extrém helyzetekre is igaz, hogy leggyakrabban vírusok fertőznek meg minket, amire nem hat az antibiotikum.
    Átlagos ember mit jegyezzen meg?
    Kevés/semmi cukor
    Fokhagyma
    Joghurt/aludttej

    A vizesárokba NEMECSEK is belehalt, szegény, amire egy jó áthűlés esetén mai is esélyed van.

    Minden esetben törekedni kell a lehető legegészségesebb körülményeket biztosítani magunknak, amihez hozzáférünk. A többi szerencse és evolúció dolga.
    De bezabálni azt a pirulát, ami kezünkbe akad botorság.
    Ahogy Cromwell mondta (már ha tényleg):
    „Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!”

    Ajánlom figyelmedbe Sebő Ödön: A halálra ítélt zászlóalj c. könyvét. Ő volt az, aki hosszú időn át tartotta a gyimesi hágót több szovjet hadosztállyal szemben.
    Meséli, annyira kimerült volt, hogy arra ébredt egyszer, hogy már folyik be a száján a víz az árokban, és jó negyed órán át ugrált, hogy annyira felmelegedjen, hogy egyáltalán parancsokat tudjon adni, mert annyira vacogott, hogy beszélni sem tudott.
    De sosem panaszkodik! Viszont sok hasznos ismeretet ad át a végső esetekben alkalmazottakról.
    (Sebő Ödön egyébként a zeneművész Sebő Ferenc édesapja.)

    Ceterun censeo: Keveset tehetünk az ellen, ami minket/ránkbízottakat ér, de azt meg kell tenni…;-)
    Hogy Matula bácsit idézzem: „ha lejár az idő, hát egyszer a királyoknak is lejár…” -igaz, ő ezt rákokra mondta…;-)

  10. 8
    Mert mindenki vigyen magával még egy embert (papot).

  11. 13:
    Én nagyon örülök, ha egy cigány kijön a putrijából és lesz belőle „valaki”, de az örömömtől függetlenül „kijött” és a „putriból”. Szerintem a hiba a te készülékedben van. Az indián wigwam-ban él, az eszkimó iglu-ban él. A cigány putri-ban. Mi az oka annak, hogy a három közül csak a putri sértő?

  12. 14: Az az oka, hogy a cigányokkal együttélünk, az indiánokkal és az eszkimókkal pedig nem. Aki messze van, azt könnyű szeretni, a szomszédot meg könnyű lenézni.

  13. 15:
    Él velük együtt a halál. 😀
    Nem erről van szó. Gyerekkoromban a putri és az ezer rajkó PC volt, mert PC nem is létezett. Most van PC tehát a putri nem OK. A PC-t pedig az amerikai zsidók találták ki. Még hozzá olyan jól, hogy Arma is beszopja. 😀

  14. És a szír családot autójába felvevőt „megfenyegető”? TEK-esek kapták el, bilincsbe verve vitték. Az autósnő, aki tulajdonképp embercsempésznek számítana, büntetlen. (Felvenni a regisztrálatlan migránst, és szállítani az országban embercsempészetnek minősül.)

  15. 18. Ilyen hozzáállással nem lesz a migránsáradat megfékezve. Látható a hatalom megfélemlítő szándéka az őslakosság irányába. Ugyanez a migránsok esetében nem nagyon tapasztalható. Pedig a megfélemlítés lenne az útvonalváltoztatás, vagy elriasztás fontos eszköze. Ezek olyan országokból jönnek, ahol kövezés, akasztás van, tehát csak a kemény erőszakból értenek. De ott aztán nem is lázadoznak. A temperamentumuk is olyan, hogy a mi tutyimutyi liberális módszereinken csak röhögnek. Azért vagyok én egy kicsit szkeptikus.
    Másrészt a gyerekek mindig ott fognak visítani a szüleik mellett és számolatlanul érkeznek. Ezt azt jelenti, hogy kényszerintézkedés egyáltalán nem vethető be? Azért a sok álhumánus polgártárstól megkérdezném, hogy mit csinálnának, ha egy süllyedő csónakban ülnének a saját gyerekeikkel és körülöttük a vízben más gyerekek fuldokolnának? Beemelnék őket a csónakba, kockáztatva a sajátjaik életét?

  16. 19: „De ott aztán nem is lázadoznak”
    Ja, épp azért van polgárháború, mert ott nem lázadoznak, mi?

  17. 20. A polgárháborút a nyugat robbantotta ki a törvényes rend felszámolásával. Hussein, Kadhafi, Assad rezsimei nagyszerűen működtek a szarkeverők megjelenéséig. Az araboknak nem is való más, mint diktatúra. A gazdag olajállamokban is diktatúrák vannak. Ott aztán nincs pofázás, migráns áradat meg pláne nincs. Ahogy az arab államok szétestek a demokratizálástól, úgy fulladunk most mi is bele a szarba saját libsi demokráciáinkban. Csak egy kis migránsözön kell hozzá és némi közreműködés a vezetés részéről.

  18. Levelet írt a Magyar Nemzetnek a rugdosó operatőr:

    http://mno.hu/belfold/megszolalt-a-rugdosodo-operator-laszlo-petra-1303854
    Én sajnálom ezt a nőt. Az agyatlanul rohanó tömegtől valóban meg lehet ijedni. Az emberre rátör a pánik, hogy most meg fogják taposni. A második esetnél, mikor a gyerekkel rohanó férfit „elgáncsolja”, van olyan kameranézet, ahol mintha nem is érne hozzá és a feltápászkodó fickó is a rendőr felé kiabál valamit dühösen. Ez aljasul fel lett fújva. Szégyellheti magát a szennymédia, hogy halálos fenyegetések célpontjává tette, észre sem kellett volna venni.

  19. 22: Azért én azt a kameranézetet is megnézném amikor ez a szakszerű sajtómunkás téged elgáncsol, te meg pofára esel, karodban lévő gyerekedre. A következő vágásban beléd rúg, majd gyerekedbe. A felvétel folytatásaként pedig elmondod, senki se higgyen a szemének. És akkor jön Habony Árpád és leüt téged, mert szeretné, hogy őt is védd meg.
    Ez is jó kis sztori lenne, nem? Szerintem lenne nézettséged, még ha hülyének is néznének téged, mint te itt az olvasóidat. De szerintem irass új szemüveget! (Agyadra ne költs!)

  20. 23:
    Azért most némileg igazságtalan vagy. A nő a bocsánatkérésben nem őszinte, de én megértem. Amikor egy ilyen hatalmas, dühös csürhe mellett harci helyzet alakul ki, mert átgázolva a rendőrkordonon rohannak mint az eszement barmok (a felvétele szerint többen nekimentek), minden egészséges lényben megszólal a vészhelyzet harangja harcolni vagy menekülni NINCS MÁS VÁLASZTÁS. Az operatőr nem „menekülhetett” mert azért volt ott, hogy felvételeket készítsen. Marad a harcolni, amit később józan ésszel megbánt. Ami ellene folyik az pedig hecckampány, amit a magyar zsidó kisebbség táplál.

  21. 23. Folyamatosan árad belőled a jóindulat és reagálnék is rá, csak az nem megengedett itt a fórumon. Lerágott csont vagy már.

  22. Az ilyen bolhából elefánttá fújt propaganda miatt lehetünk még terrortámadás célpontjai.

  23. 24: „(a felvétele szerint többen nekimentek)”

    Én megnéztem az ő felvételét is, azon semmi ilyen nem látszik.
    A http://index.indavideo.hu/video/Kitoresek_Roszkenel videón viszont az látszik, hogy László Petra hátat fordít a tömegnek, ahogy az elsőként átslisszanó menekültet filmezi, majd ahogy visszafordul egy fényképezőgépes gyerek megy neki a kamerájának, miközben egy menekült elfut mellette a másik oldalon.
    Közvetlen ezután rúg meg egy srácot, majd egy kislányt, aztán ő is odébb szalad, és onnan újra filmezni kezd, majd térden rúgja a mellette elszaladó, gyereket cipelő férfit (aki egyébként Oszama Al-Ghabad, fociedző).

  24. Vérdíjról beszél az N1 TV közleménye

    Csütörtök éjszaka hackertámadás érte az N1 TV oldalát és szervereit, mely törökországi IP címről történt és melyet a tunéziai iszlamista hackercsoport a Fallaga Team vállalt magára – közölte az N1 TV, ahol a menekülteket Röszkén rugdosó operatőrnő dolgozott, ám az eset után kirúgták. A hackerek törölték az oldal teljes tartalmát, archívumát és az N1 TV levelezését is – tudatták.

    Közleményében Kisberk Szabolcs főszerkesztő emlékeztetett: egykori kolléganőjük tettét a szerkesztőség is elítéli, munkaviszonyát pedig megszüntették. Mindezek ellenére – folytatta – „az eset óta több tucat életveszélyes fenyegetést kaptunk, volt operatőrünk fejére vérdíjat tűztek ki, minket pedig szerkesztőségünk felrobbantásával és családjaink kiirtásával is megfenyegettek.”

    28. A hitvány óbégatásotok ide vezet. Ajánlom megnézni a következő cikket, csak a képek miatt. Neked is, meg a Csont nevű kommentelőnek. A stílusával ne törődj, attól csak felmegy a vérnyomásod. Köszönő viszonyban sincs a két eset, ráadásul utóbbiak tucatjával fordulnak elő.
    http://nemzetiarcvonal.net/2015/09/10/imadd-hoheraidat-liberalis-kurva/
    (felkavaró tartalom!)

  25. 30. Nem ért hozzá a nő, a fickó fociedzőként ismeri a színészi trükköket, sok ilyet látunk a pályán. Hihetetlen aljasság motiválja a hírcsinálókat. Ráadásul ezek már rég Mutti Merkel vendégszeretetét élvezik, hajuk szála sem görbült. Erre mondják, hogy katonadolog, elesünk, felkelünk. Nem kell ezen hisztizni, mint a kisgyerek.
    De kérdem én, még ha igaz is lenne, hol van ez attól, hogy a fekete horda megszállja Európát?

  26. A híres „vízbe fulladt a menekült kisfiú” fotóról is kicsit más az igazság? „A fiú apja vezette a felborult csónakot,… túl gyorsan…, hiába szóltunk neki…” Mondja egy másik csónakban ülő, aki maga is elvesztette a gyerekét.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3230422/Abdullah-Kurdi-people-smuggler-migrant.html
    Minden hamis. Már-már azon az állásponton vagyok, hogy ha elolvasok egy médiahírt, azonnal ellenkezőjére kell fordítanom, hogy közelebb legyek a valósághoz.

  27. 29:
    Légy szíves ne minősíts más hozzászólót jelzőkkel.

  28. 34. Elnézést Tibor bá’, de most nem én kezdtem. Ebben a témában elszabadultak az indulatok, tőle pedig már sokadjára megkapom a gyengeelméjűségre utalást(ha csak halványan is), témától függetlenül. Ez most azért durvább volt.
    Persze ha személyesen is ismeritek egymást, akkor érthető a rendreutasítás. Legközelebb kenyérrel dobok vissza. 😀

  29. kedves magyar barátaim
    európa fölött megkondult a lélekharang.
    fölöttetek szintén.
    29.pugacsov belinkelt egy linket ahol t0bbek k0z0tt láthatók a debreceni események, valamint egy video egy délolasz kisváros föutcáján randalirozó néger hordákról.
    EZT , az olasz videot nézzétek meg feltétlenül, hogy ne higgyetek szemeiteknek. kissé keresni kell a megnyiló videók között, de megéri, higgyétek el ,megéri.
    most olvasom, hogy a ripőorternőt kirugták állásából. menjetek tüntetni mellette, hallassátok hangotokat, akár csak azért is, hogy ne haljatok meg ugy, hogy semmit nem tettetek azokért, akik akár jelképesen, de védekeznek .
    én is jártam töntetésekre, pedig már elrugtam a hetvenet, és engem nem fenyeget ilyen közvetlen életveszély, mint benneteket, de az ember, ha ember akar maradni, ki kell vonuljon néha az utcára elvei védelmében.
    . nehéz, verekedésekbe torkolló tüntetéseken voltam, meg is vertek néhányszor, én is vertem másokat, demindez benne van a pakliban.
    ha nem közdöl, eltaposnak, semmobe vesznek, és ha mindig meghuzód magad, szégyenleni fogod vielkedésedet őnmagad elött is.
    néhány évvel ezelött egy norvég fiatalember lelött jónéhány szines bevándorlót országéban , norvégiában.
    annakidején mndenki , jómagam is ,felháborodva itélte el a barbár cselekedetet.
    most, a bevándorlók viselkedését látva, kezdjük lassanként megérteni, hogy ez a fiu egy látnok volt.
    lehet, hogy nincs messze az az idő, mikor európa normálisabb, élni akaró része a vállán fogja kihozni őt a börtönből?????
    és paradox módon ez szomoru, de ugyanakkor igazságos tett lesz.

  30. 39.observer
    rég volt, de emlékszem az áldozatok fényképeire.
    csupa NEM NORVÉG POFA látható a képeken, fiatal muzulmán bevándorlók, akiket a norvég haza-és nemzetáruló munkáspárt nyaraltatott azon a szigeten.
    ha nem hiszel nekem, nézd át a képeket ismét.
    nem hiszem, hogy izrael keze benne volna, hiszen európa nagy segitőbázisa izraelnek. nekik bármiképpen ártani magunk alatt az ágat vágni volna egyenlő.

  31. Tibor bá’ online neked írom egy harangozó Teri nem volt cigäny nem hagyta el a putrit mert szép tornäcos häzban laktak mär akkor Bätyän ahol a falu többsége Raczok ha egyältaläban ismered ezt a nép csoportott a butasäg meg a tiszteletlenséged rasszizmusod egy szégyen .

  32. 41:
    Legszívesebben azt írnám, hogy mindenki mást szégyell. Én például azt szégyellném, ha transzvesztitaként bohóckodnék. Mondom ezt írnám legszívesebben, de nem írom, hanem érdemeben válaszolok. A posztnak nem az a mondanivalója, hogy H.T. cigány volt-e vagy sem. Ha nem volt cigány, hát akkor nem volt. A lényeg az, hogy manapság nem „illik” tüdőgyulladásban meghalni. ha volt tornác, ha nem volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük