2015-09-11 nap bejegyzései

(1700) Windows 10

Tibor bá’ online

 

~q191Az ingyenes Windows 10 minden egyes szót, amit leírsz, minden szót, amit kiejtesz a szádon elküldi a Microsoft-nak, és csak az isten tudja, mit csinálnak vele, mire használják fel. De van egy jó hír. Ez a lehetőség kikapcsolható (ha hiszel neki).

A legújabb Microsoft operációs rendszerben (Windows 10), közvetlenül a közzététel után többen jelezték, hogy keylogger-t fedeztek fel, ami a Microsoft szerint mindössze azért van, hogy javítsák a szolgáltatást. Hmmm.!

És akkor a kikapcsolás: Menj a Start Menüre és kattints a Settingre. A setting ablakban a harmadik sor a Privacy. A privacy menüben kattints a Geneal-ra, majd a Send Microsoft info about how I write to help use improve typing and writing in the future-nél kapcsolj az Off-ra. Ezt követve a Speech, Inking and Typing menüben (ami megtalálható a negyedik sorban a General alatt) kattints a „Stop getting to know me”-re. Ennyi!

U.i. Magyar windows 10-et még nem láttam. Fogalmam sincs, hogy a fenti kulcsszavakat mire fordították. Mivel nem akarok zavart kelteni, én nem fordítottam le. Viszont feltételezem, hogy ki fogtok tudni igazodni rajta.

__________________________________________________
__________________________________________________
________________________