2016-12-28 nap bejegyzései

(2057) Obamának elege lett Netanyauból

Tibor bá’ online

 

Olvass Netanyau arcából!

A rossz nyelvek szerint Obama sugallatára az ENSZ Biztonsági Tanácsa napirendre tette a „palesztin kérdést”, majd szavaztak arról, hogy Izrael hagyjon fel a megszállt területek lassú, de biztos bekebelezésével, ahova máig fél millió zsidó telepedett be. Ahogy a múltban már számtalanszor előfordult, a Biztonsági tanács 10 ideiglenes tagja igennel szavazott, amit az USA, mint állandó tag, minden esetben meg is vétózott.

Szúrjuk közbe a II. világháború által megbuktatott Népszövetség helyett a győztes hatalmak létrehozták az Egyesült Nemzeteket, de mivel a győztesnek mindig igaza van, az alapító okirat szerint hiába szavaz meg valamit bárki, azt bármelyik győztes hatalom megvétózhatja. Nagy marhaság, mert ezzel az egész ENSZ egy hatalmas játékká vált. Ugyanis a megalakuláskor az Egyesült Államok, Franciaország, Egyesült Királyság, Szovjet Unió és (Csan kai sek)Kína szövetségesek voltak, érdekeik közösek voltak. Aztán a taiwani (Formoza) Kína viccé vált, Sztálin pedig összerúgta a port a nyugatiakkal. Ettől kezdve, hol ezek, hol azok vétóztak meg valamit, válva ezzel az ENSZ egy gittegyletté.

Most viszont Izrael hiába kérte az amerikai vétót, az amerikai küldött Obamától azt a parancsot kapta, hogy semmi vétó, tessék tartózkodni a szavazástól, ami után a határozat jogerőre emelkedett. Ezt csak úgy lehet felfogni, hogy Obamának elege lett Netanyau diktálásából, és mielőtt el kell hagynia a Fehér Házat, kiegyenlített Netanyauval, ami a fénykép alapján az izraeli miniszterelnöknek nemigen tetszett, aki különben kijelentette, hogy nem teljesíti a BT határozatát, sőt az ENSZ-ből is kilép, mivel már nincs rá szüksége.  A frissen megválasztott Trump azonnal sietett biztosítani Netanyaut, hogy ő másképp gondolja.

Szó, ami szó, szerintem ez egy szenzációs fejlemény, amit a szajha sajtó agyonhallgat.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________