(2057) Obamának elege lett Netanyauból

Tibor bá’ online

 

Olvass Netanyau arcából!

A rossz nyelvek szerint Obama sugallatára az ENSZ Biztonsági Tanácsa napirendre tette a „palesztin kérdést”, majd szavaztak arról, hogy Izrael hagyjon fel a megszállt területek lassú, de biztos bekebelezésével, ahova máig fél millió zsidó telepedett be. Ahogy a múltban már számtalanszor előfordult, a Biztonsági tanács 10 ideiglenes tagja igennel szavazott, amit az USA, mint állandó tag, minden esetben meg is vétózott.

Szúrjuk közbe a II. világháború által megbuktatott Népszövetség helyett a győztes hatalmak létrehozták az Egyesült Nemzeteket, de mivel a győztesnek mindig igaza van, az alapító okirat szerint hiába szavaz meg valamit bárki, azt bármelyik győztes hatalom megvétózhatja. Nagy marhaság, mert ezzel az egész ENSZ egy hatalmas játékká vált. Ugyanis a megalakuláskor az Egyesült Államok, Franciaország, Egyesült Királyság, Szovjet Unió és (Csan kai sek)Kína szövetségesek voltak, érdekeik közösek voltak. Aztán a taiwani (Formoza) Kína viccé vált, Sztálin pedig összerúgta a port a nyugatiakkal. Ettől kezdve, hol ezek, hol azok vétóztak meg valamit, válva ezzel az ENSZ egy gittegyletté.

Most viszont Izrael hiába kérte az amerikai vétót, az amerikai küldött Obamától azt a parancsot kapta, hogy semmi vétó, tessék tartózkodni a szavazástól, ami után a határozat jogerőre emelkedett. Ezt csak úgy lehet felfogni, hogy Obamának elege lett Netanyau diktálásából, és mielőtt el kell hagynia a Fehér Házat, kiegyenlített Netanyauval, ami a fénykép alapján az izraeli miniszterelnöknek nemigen tetszett, aki különben kijelentette, hogy nem teljesíti a BT határozatát, sőt az ENSZ-ből is kilép, mivel már nincs rá szüksége.  A frissen megválasztott Trump azonnal sietett biztosítani Netanyaut, hogy ő másképp gondolja.

Szó, ami szó, szerintem ez egy szenzációs fejlemény, amit a szajha sajtó agyonhallgat.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2057) Obamának elege lett Netanyauból

  1. Megkapta a sajtó
    ami ma már egyre kevésbé nyomtatott sajtó.
    A híreket nem hallgatnák agyon, nem kellene innen onnan csipegetni hogy ma, és főleg holnapra mi történik.
    Olyan is lehet, hogy ezek ketten összeültek azzal
    nézd Barack… tudunk az összes dolgaidról.

    Nem lesz ügy abból hogy Michael kiruzsozta a száját szív alakúra, bugyit huzott magára,
    és 8 évig bolondítottátok a fél világot.
    Ha te erre izgulsz fel ez engem nem érdekel.
    Cserébe tedd meg nekem azt a szívességet,
    hogy még áthajtod ezt a határozatot az ENSZ-be.
    Figyeld meg ezt a Nyaut otthon szétszedik,
    el fogják takarítani azzal hogy a zsidókra rossz politikát vitt.
    Hogy a Föld minden országa Izrael ellen szavaz,
    azt majd pénzzel valahogy visszacsináljuk.
    Én megmenekülök tőle, nem kell hallgatnom az ostoba orditozásait, cserébe nyugodtan áztathatjátok a …
    lábatokat Miamiban vagy ahol csak akarod.
    Ez így rendben lesz Donald.
    Amúgy is útáltam ránézni arra az álnok fejére.
    Volt olyan alkalom úgylehet el se hinnéd,
    Kerryvel le kellett üljünk ez meg hadonászott,
    és kiabált velünk.
    Gondolhatod milyen megalázó helyzet. -Nem igaz?
    Itt ezeket az ősz hajszálakat neki köszönhetem.
    Ma még én vagyok az elnök.
    Hozathatok egy italt?

  2. A legegyszerűbb magyarázat szerint elege lett belőle, neki már úgyis mindegy, a végén még odaszúrt egyet, törlesztésül. Érthető lenne emberileg, de ezt aligha tehetné meg magától.
    Inkább az lehet, hogy a new yorki világzsidó központ és a nemzetállam Izrael közötti ellentét egy újabb fázisába lépett.
    Izrael félelme sem alaptalan, hiszen a globalizációs világuralomért minden további nélkül beáldoznák.
    Persze Izrael idegesen reagál, ahogy tette a Palesztin államot elismerőkkel szemben is. Azonban ő is az USA katonai és gazdasági erejére (támogatására) támaszkodik továbbra is, igaz csak a saját biztonsága érdekében.
    Trump (ahogyan Orbán is) ezt az ellentétet kihasználva inkább a kisebbik rosszat választja, az egyértelműen elpusztító globalizációs központtal szemben. Kérdés, hogy melyik lesz a győztes oldal, ha egyáltalán lesz olyan, de most aligha van más választásuk (a többi alternatív lehetőség – Oroszország, Kína- önmagában kevés most még).

  3. Obamának elege lett…De azért sunyiba az eddigi legnagyobb rekorddöntő katonai támogatási segélycsomagot, 40 milliársd dollárt odaadta nekik – szükség is van rá, főleg a tervbe vett új 2600 illegális telepekre.
    Obama bőkezűségét a Simon Wiesenthal Központ értékelte a legkevésbé, ugyanis a most közzétett tízes világlistáján ő lett a leg- zsidógyűlölőbb és leg- Izrael-ellenesebb és leg-antiszemitább :))

  4. Azért írnak róla:

    Még az ősszövetséges USA is Izrael ellen fordult a telepépítések miatt. Az izraeli kormányfő acsarog, Obama óriásit trollkodik, a palesztinok pedig röhögnek a markukba. Az biztosnak tűnik, hogy csak nagyon aljas eszközökkel és zsarolással lehet majd visszacsinálni az ENSZ BT 2334-es határozatát, ami egy életre beleéghet az izraeli nacionalisták agyába. Donald Trump fegyver lehet Izrael kezében, ha zsarolni kell majd.
    http://24.hu/kulfold/2016/12/27/kokemeny-jatszmaba-allt-bele-a-bucsuzo-obama/

    Ez a Bibi…, de nyugalom, Trump a zsebükben van. 😛

  5. Obamaki bena kacsa. Ne raboljuk az idonket.
    Detto hatrerhatalom nevun fasssssszzzzsssag.:-P

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük