2022-03-04 nap bejegyzései

(3794) Kétségbeesés

Tibor bá’ online

 

Az orosz nukleáris figyelmeztetés Putyin részéről egy kétségbeesett tett, ami a helyzetet csak még veszélyesebbé teszi


89. Útban a 90. felé

Putyin eldöntötte, hogy az orosz nukleáris fegyvereket készenléti állapotba hozza. Ez mindenképpen egy veszélyes lépés, de mivel ezt Putyin végső kétségbeesésében tette, a helyzet még beszélyesebbé vált.

Putyin egy villámháborút remélt, ami nyilván valóan  nem csak nem következett be, de az orosz katonai vezetés egyik hibát a másikra halmozza. Ráadásul ez nem ukrán-orosz háború, hanem USA-orosz háború, csak Amerika helyett Ukrajna hozza a háborús áldozatokat. Ezért az USA teljes propaganda gépezete rászállt a világra, amiknek következtében nem csak fű-fa küld Ukrajnának hadianyagot, de ezek jelentkeznek önkéntes zsoldosnak. Emigráns ukránok a világ minden tájáról sietnek haza, harcolni az orosz agresszió ellen. Az ukrán puccsot és gyilkosságokat a világ hamar elfelejtette. Putyin erre nem készült fel, és mélységesen csalódott.

Beindult a következő propaganda hullám: Putyin elme állapotával „baj van”. Putyin egy veszélyes örült. Putyin nukleáris háborút indíthat végső elkeseredésében. Miért? Mert ha Putyin elveszíti a háborút – már pedig el fogja veszíteni – akkor ezzel Putyinnak Oroszországban vége. Eggyel több ok, hogy mielőtt orosz hadbíróság elé állítják, megnyomja a piros gombot.

A háború előtt Putyin megmondta, hogy a NATO előretolt állásai mellett nem érzik magukat biztonságba. A háború elvesztése után a biztonsági helyzet még rosszabbá válik, hiszen Ukrajna is NATO tag lesz, és a NATO rakétaállások tényleg karnyújtásra kerülnek Moszkvához. Ha Moszkva, Szentpétervár közép hatótávolságú rakétákkal 2 perc alatt elérhető, akkor Oroszország számára tényleg nem marad más hátra, mint egy megelőző első csapás beindítása, és ehhez neme kell egy elmebeteg Putyin, mert ha a másik oldalnak jut ugyanez az eszébe, nem lesznek képesek visszavágni. És azt tudjuk, hogy a Pentagonnak pontosan ez a terve már évek óta.

Az ukrajnai háború elvesztése után én megnyomnám a piros gombot. Inkább én, mint a Pentagon.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________