2022-03-02 nap bejegyzései

(3793) Akkor, most ki hazudik

Tibor bá’ online


89. Útban a 90. felé

Politikusok hazudnak. Háborúban még jobban hazudnak, de ami most van, azt még ember nem látta. Pofátlanul találnak ki dolgo-kat, és cáfoláskor még jobban hazudnak. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni. Nézzünk egy példát:

!!4!!! magyar hírportál: Kínának nem hiányzott az orosz-ukrán konfliktus, és kérdés, meddig hajlandó kitartani Moszkva mellett.

Moszkva és Peking szoros stratégiai kapcsolatot alakított ki az elmúlt évtizedben, de Peking óvatos üzeneteket küld arról, hogy nem tetszik nekik Putyin háborúja.

Hát kérem ez egy magyar hírportál és még csak nem is kormánypárti. Bár ebben az ügyben az nem lenne érdekes. Nézzük, mi olvasható a másik oldalon

RT orosz hírportál: China speaks out against sanctions over Ukraine

Beijing believes the West should address Moscow’s “legitimate security demands”

According to the Chinese Foreign Ministry, Wang said “China doesn’t support the use of sanctions to solve problems, and even more so opposes unilateral sanctions that have no basis in international law.”

 És akkor a fordítás

Kína felemelte hangját az ukrajnai szankciók ellen

Peking szerint Nyugatnak a moszkvai „legitim biztonsági követeléseivel” foglalkozni kellene.

A kínai külügyminisztérium szerint, Wang azt mondta: „Kína nem támogatja szankciók alkalmazását problémák megoldására, de még inkább ellenzi az egyoldalú szankciókat, amelyeknek nincsenek alapjai a nemzetközi jogban.

Na, most melyik hazudik. Kína Moszkva mellé áll, vagy nem tetszik neki Putyin háborúja? Ha, tudni akarjuk az igazságot, akkor elő kell venni a józan eszünket. Kínában egészen biztos figyelik az RT-t. Ezt az RT is tudja, tehát nem ír valótlanságot kínai témával kapcsolatban, mert szövetségesek között nem csak nem szokás, de nem is célszerű. Ezek szerint a magyar hírportál, na nem hazudik, hanem ügyesen a valóságtól eltérő helyzetet sugall. Ez az igazi propaganda. Putyin már annyira hülye, hogy a szövetséges Kína se helyesli azt, amit tesz. Különben, a legújabb téma: Putyin szellemi képességeivel van nagyon komoly baj. Természetesen, a komikusból lett ukrán elnök viselkedése vastapssal jutalmazandó, abszolút józan észre vall.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________