2022-03-10 nap bejegyzései

(3798) BA.2. variáns

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Tanulmányok figyelmeztetnek, hogy az Omikron BA.2 minden idők legveszélyesebb variánsa


89. Útban a 90. felé

Szerző: Patrick Martin

A legújabb tanulmányok szerint Omikron BA.2 al-variáns fertőzőbb és halálosabb, mint az Omikron BA.1, valamint gyorsan kiszorítja a korábbi variánst egyik ország után a másikban. Amit találtak az közvetlenül ellentétes azzal, amit a Föld kormányai állítanak, vagyis a pandémia lecsengőben van, az Omikron „enyhe” és a pandémia ellen hozott óvintézkedések enyhíthetők vagy teljesen el is törölhetők.

Ezek az új kutatási eredmények akkor lettek nyilvánosak, amikor a COVID fertőzések száma világviszonylatban csökkentek, azt indikálva, hogy elérte a csúcsot. Azonban az összes korábbi csúcsot egy új és szélesebb kőrű, és fertőzőbb felfutás követte egy új variáns közreműködésével. Mint például az Alfa (Angliában feltűnve) Delta (Indiából) és Omikron (először Dél Afrikában észlelt). Egy új felfutást beindíthat a BA.2.

A maguk részéről a Biden adminisztráció és a szajha média gyakorlatilag elhagyta a pandémiával kapcsolatos értekezéseket, ami mellett figyelmüket az ukrajnai háborúra összpontosították, valamint arra, hogy a NATO országok készüljenek fel egy Oroszország elleni háborúra. A COVID-19 pandémiával kapcsolatos cikkek gyakorlatilag eltűntek, miközben napi 1500 ember hal meg az USA-ban. Februárban összesen 61.000 halott volt, annak ellenére, hogy a lakosság háromnegyed része be van oltva.

A legriasztóbb jelentés a Tokiói Egyetem tanulmányi eredményéből származik, ahol összehasonlították az Omikron BA.1.-et a BA.2.-vel. és arra jutottak, hogy a BA.2. annyira eltér az előbbitől, hogy teljesen új vírusnak kellene tekinteni, különben mindez ideig a legveszélyesebb a harmadik évbe lépett COBID-19 pandémiában.

„Eredményeinkre alapozva, javasoltjuk, hogy a BA.2.-t fogadjuk el egyedülálló variánsnak, amit alaposan meg kellene figyelni.” Mondott Kei Sato kutató.

Különben a kutatás feltárta, hogy a BA.2. nem csak sokkal fertőzőbb, mint a BA.1., de jobban el tudja kerülni a vakcinákat, és ellenállóbb a BA.1. korábbi fertőzéséből kialakult védettséggel szembe. „A korábbiakban kialakult BA.1. fertőzés adta védelem a BA.1. ellen nem olyan a BA.2. ellen. A BA.2. áttör a BA.1. fertőzést követő immunitáson.”

Korábbi tanulmányok igazolták, hogy a BA.2. kiszorítja a BA.-1.-et. Az új variáns Amerikában a minták 10 százalékában szerepel. Várható, hogy többen fognak kórházba kerülni, több lesz a halott,valamint többen fognak Long COVID-ban szenvedni, és nagyobb esély lesz arra, hogy újabb variánsok megjelenjenek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________