2016-02-17 nap bejegyzései

(1002) Isten nem teremtett, hanem gányolt – repríz

Tibor bá’ online

 

~at448Ha jól emlékszem a Biblia szavaira, Isten saját képmására teremtette az embert. Ez volt az oka annak, hogy amikor festők istent akarták ábrázolni, akkor (lásd a Sixtusi kápolna) istent egy tekintélyes, szakállas férfi testesítette meg. Ez kimondatlanul is azt jelenti, hogy a férfi teste tökéletesre lett teremtve, hiszen isten maga nem lehet más, csak tökéletes. Azonban, igen sajnálatos módon a férfi test igen messze esik a tökéletestől, egyszerűen tökéletlen. Ha tehát ragaszkodunk ahhoz, hogy az embert isten teremtette, akkor jogos a kritika: nem teremtett, hanem gányolt. Nézzük a bizonyítékokat.

George C. Williams a „Pónihal lámpása” (The Pony Fish’s Glow) című könyvében rávilágít az emberi herével kapcsolatos anomáliákra. Ezek szerint az ondóvezeték értelmetlenül megkerüli a húgyvezetéket. Ez az oktalan komplikáció kizárja a teremtés tényét, hiszen ennek a felesleges „kerülgetésnek” nincs funkciója, és persze nem is volt. Viszont az egyetlen magyarázat az lehet, hogy fejlődés közben fokozatosan alácsúszva megkerülhette a húgyvezetéket.

Az alant látható ábrán a bal oldali here azt mutatja be, miként nézne ki az ondóvezeték, ha teremtve lett volna. A jobb oldali here a tényleges „megoldást” mutatja be, ami az evolúció eredménye. A szaggatott vonalú rajz jelzi a here eredeti helyzetét, ahonnan az evolúció folyamán a mai helyére került. Tegyük mindjárt hozzá, ez nem az egyetlen bizonyíték az evolúció mellett, legfeljebb a biológiát kevésbé ismerők részére a legszemléletesebb.

~AT449De menjünk tovább, a nyelőcső és a légcső nyílása veszélyesen közel van egymáshoz. Nincs olyan ember, aki életében néhányszor ne tapasztalta volna a „cigányútra ment” helyzetet. Itt mindössze arról van szó, hogy a biztonsági mechanizmus pillanatnyi meghibásodása miatt a nyelőcső helyett a légcsőbe ment az étel vagy ital jelentéktelen része – szerencsére – mert nem jelentéktelen mennyiség esetén köhögésen kívül fulladás is származhat belőle. A tervezői gyakorlatból jól tudjuk, hogy egy valamirevaló mérnök egy adott egység beömlő és kiömlő nyílásait nem teszi közvetlenül egymás mellé úgy, hogy a főnyílás egy váltózár segítségével kétfelé oszlik, bemenetre és kimenetre. Ez a maflaság csak az embernél létezik. Ez nem lehet tudatos tervezés eredménye, ilyet csak a vak evolúció követhet el.

És akkor most következik két vegyi nonszensszel. Az izmok működéséhez glükóz szükséges. A glükóz egy igen agresszív cukor. Ha a vérben a normál koncentrációt kicsit is meghaladó szint áll elő (diabétesz), tönkreteszi az idegvégződéseket, a hajszálereket, ami vakságot, vese elégtelenséget, végtag amputációt von maga után. Ha isten tervezett, akkor kitalálhatott volna ennél ártalmatlanabb üzemanyagot. Pocsék tervező munka. Isten vagy nem ért a kémiához, vagy nem ő tervezett. Jobban mondva senki se tervezett, a vak véletlen rendezte ezt el így.

A fehérjék emésztéséhez a gyomorban szükség van pepszinre, amit a gyomor elő is állít, mert a fehérjék lebontásához ez az enzim elkerülhetetlen. A pepszin viszont csak savas közegben tudja kifejteni bontó hatását, kell tehát sav is, amit szintén a gyomor állít elő. És milyen savat? Sósavat. A sósav viszont egy roppant agresszív, veszélyes sav. (ezért olyan gyakori a gyomorfekély) Isten miközben tervezett nagyon felelőtlenül járt el, sőt pazarlóan. Köztudott, hogy a női hüvelyben tejsav biztosítja a védelmet. A tejsav egy kevésbé agresszív, baktériumölő, kellemes sav (pl. kovászos uborka), miért nem tervezett úgy az öregúr, hogy a gyomorban is tejsav legyen? Két különböző sav helyett csak egy, és ráadásul a veszélytelenebb. Azért, mert nem tervezett. De ha mégis, akkor pancser munkát végzett, minimum nem a saját képmására.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________