2016-02-04 nap bejegyzései

(1812) Cigány vicc óh!

Tibor bá’ véleménye online

 

~q191Bizonyára hallottatok arról, hogy a Studium Generale, érettségi előkészítő, emelt szintű trigonometriai feladatai közé bekerült két cigány vicc is, amit óriási botrány követett. Hogy matematikai feladatok közé vicc kerül be, azt én is megmagyarázatlan hibának tartom. De a felháborodók nem ez ellen keltek ki, hanem a „cigány” minősítésen és rasszizmust kiáltottak. Oké, nézzük az egyik viccet! „Mi az a három szó, amit a legkevésbé akarsz hallani egy cigánytól? – Jó reggelt szomszéd.”

A vicc komikuma abból ered, hogy senki se szeretne cigány szomszédokat. Ugyanis, ez egy kellemetlen élethelyzet, és nem egyedül álló. Ugyanez van az USA-ban, csak ott cigány helyett néger a vicc lényege. De hol itt a rasszizmus. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha veszek egy családi házat 30 millióért, ezt követve az egyik szomszédom eladja a saját házát egy cigány családnak, az én frissen vásárolt házam értéke azonnal a felére esik vissza. 15 millióért is nehezen fogok rá vevőt találni. Ez egy jól ismert tény, mondom tény. Jogos a feltételezés, hogy semmi kedvem egy cigány szomszédhoz.

De akkor miért kiabál a média rasszizmust? Nyilván mert ez PC. De ki a fene szabja meg, hogy mi PC és mi nem? Ez csak azért érdekel, mert a rasszista bélyeg lebegtetése egy igen erős presszionálás, egy súlyos zsarolás, mert ilyenkor jön a vizsgálat, a felfüggesztés, elbocsátás, stb. Szóval kinek van ekkora hatalma? Erre sokan azonnal előállnak a válasszal, a zsidóknak. A zsidók kiáltják, hogy rasszista. Nehéz elhinni, sőt lehetetlen. A zsidó állam nem csak arab vicceket csinál, hanem írtja őket. Lerombolja a házaikat, elveszik a földjeiket, még se mondja senki, hogy rasszisták.

De tökéletesen mindegy kik állnak a PC kódolás mögött, valami mindenképpen bűzlik, mert akik tiltakoznak a cigány viccek ellen, azok ide csalogatták a bevándorló arabokat, oda hatottak, hogy az arab atrocitások nem jelenhetnek meg a médiákban és oda hatnak, hogy a rendőrök nem a szexuálisan zaklató arabok, hanem az ellenük tüntető lakosság ellen lép fel. – Európaiak, ébresztő!

u.i.: Lenne egy ötletem. A PC bajnokok próbáljanak oda hatni, hogy a magyar lakosságnak változzon meg a véleménye a cigányokról, aminek első stációja nyilvánvalóan az lenne, hogy a cigányok változtassák meg életmódjukat. Persze, ha 400 év alatt nem sikerült….

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________