2018-04-03 nap bejegyzései

(2494) A nők orgazmusa kikapcsolja az agyukat

Tibor bá’ szatirikus online

 

Azt lehet olvasni, hogy a nők egy jelentős százalékának egész életében egyszer sincs orgazmusa. Máskor pedig azt, hogy orgazmus alatt kikapcsol az agyuk. Különben nem tudom észrevettétek-e már, de állandóan a nők orgazmusáról irkálnak (nők-férfiak vegyesen, néha ketten együtt, lásd: Master és Johnson), a férfiakéról soha. A franc egye meg. Ugyanis akkor egyből kiderülne számomra, hogy csak szövegelés-e, vagy van neki értelme is. Na, mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Az minden esetre meglepett, hogy „kikapcsolja az agyat”. Ugye, ha valakinek nincs, akkor mit kapcsol ki? 😀 . Persze most csak az irigység beszél belőlem, úgy hogy inkább átadom szót a hozzáértőknek.

Úgy tűnik a női agy részére a szex egy hatalmas rövidzárlat, vagy inkább tömeges kikapcsolás. PET letapogatásra épült tanulmány szerint orgazmus alatt a női agy számtalan területe kikapcsol, beleértve azt a területet is, amelyet az érzelmekkel hoznak összefüggésbe. (Istenem! Hány nő etetett azzal, hogy csak érzelmi alapon tud kefélni. Bocsánat, ez már kiment a divatból, újabban szexelünk.) Gert Holstege a hollandiai Groningen Egyetem munkatársa szerint „az orgazmus ideje alatt a nőknek nincsenek érzelmeik (emóciók). A kísérlet lefolytatásához a kutató csoport beszervezett 13 egészséges, heteroszexuális nőt partnereikkel együtt. A nőket lefektették egy heverőre úgy, hogy fejük egy PET leképezőbe kerüljön, majd megfigyelték agyuk tevékenységét négy különböző „állapotban”:

1) egyszerű relaxáció,

2) orgazmus imitálása alatt,

3) a partner által végzett klitorisz stimulálás alatt,

4) klitorisz stimulálás az orgazmus eléréséig.

Elnézést, hogy közbeszólok, de a PET leképező nem zavar a csikló körüli motoszkálásban? Arról már hallottam, hogy dugás közben a bányarémek fejét le kell takarni, de ez a PET se semmi. Még jó, hogy egyáltalán volt orgazmus! – Akkor vissza a témához:

Stimulálás alatt a nők agyának egyik érzékszervi részében nőtt az agyi tevékenység, de csökkent az amigdalban és a hippokampuszban, amelyek az éberség és izgatottság területei. Orgazmus alatt az agy legnagyobb részén csökkent az aktivitás. Kivételt képez a cerebellum, ahol viszont nőtt. Különben a cerebellum általában a mozgás koordinálását végzi (de mi a fenét koordinál, amikor többségük fekszik mint egy tuskó?). Ezekből a kutatók azt szűrték le, hogy a nők csak akkor élvezik a sexet, ha izgalom és aggódásmentes állapotban vannak, és figyelmüket más nem vonja el. (Micsoda felfedezés! 😀 ) Evolúciós értelmezés szerint, aktus alatt a nőnek fontosabb az utód létrehozása, mint saját életük biztonsága. (Erre azért befizetnék!)

A kutatócsoport férfiakkal is el akarta végezni a kísérletet, de az eredmény megbízhatatlannak bizonyult, mert a PET letapogatáshoz minimum 2 percre van szükség, míg (mint köztudott) a férfiaknál a vizsgált „esemény” néhány másodperc alatt levonul. 😀 – fentebb erre céloztam. (Ez a poszt nem az én agyszüleményem, hanem a NewScientist-ben megjelent cikk erősen kivonatolt, gúnyos megjegyzésekkel teli tűzdelt fordítása) – Megjegyzem, a „kísérletnek” az égvilágon semmi értelme, legfeljebb dühítő, hogy még itt is a nők járnak jól, és akkor még ezt a rövid ideig tartó, apró csöcsölést is sajnálják tőlünk. 😀 Illetve unos-untalan panaszkodnak, hogy zaklatjuk őket, sőt erőszakoskodunk velük, miközben hosszú perceken át képesek élvezni.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________