2020-07-31 nap bejegyzései

(3266) Hogy védekezzünk

Tibor bá’ fordítása online

 

Amerikai szakértők összeállítottak egy útmutatót  a Covid-19 működésével kapcsolatban.  Úgy tűnik nagyon valószínű, hogy  négy tényező körül forog a világ: milyen közel kerülsz egy fertőzött beteghez, mennyi ideig vagy a közelében, a fertőzött betegből származnak-e apró fertőzött részecskék, és ezt követően milyen mértékben nyúlsz az arcodhoz.

Csökkentheted a kockázatot, és segíthetsz mások védelmében, ha követed az alábbi lépéseket:

Tarts távolságot másoktól. Családtagjaid kivételével legalább másfél métert.

Gyakran moss kezet, legalább 20 másodperen keresztül, öblítsd le, és szárítsd meg egy száraz törölközővel. Moss kezet azt követően, hogy valamit megfogtál a lakásodon kívül.

Ne nyúlj az arcodhoz. A vírus akkor terjed jól, amikor a fertőzött kezeddel megérinted az orrodat vagy a szád, szemeidet. Kerüld el az arcod érintését kivéve közvetlenül kézmosás után.

Otthonod elhagyása után viselj maszkot. Ezzel megakadályozod, hogy megfertőz másokat. Minél többen viselnek maszkot annál biztonságosabbak vagyunk valamennyien.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________