2020-07-03 nap bejegyzései

(3240) Gondolatfuttatásom

Tibor bá’ online

 

Az orvosok évezredek óta nagy tiszteletben vannak tartva, mert az emberben ott lappang az életösztön. Ezt a nagy tiszteletben tartást az orvosok iparkodnak fenntartani, mert anyagi érdekük ezt kívánja. Erre szolgál például a latin nyelvhez való ragaszkodás. Eszük ágában sincs azt mondani, hogy vese, amikor a ren sokkal tudományosabb. Tüdő? Rövid és velős, de a pulmo mennyivel titokzatosabb. Folytassam? Ugye, hogy nem kell. Menj be egy kórházba, nem fogsz találni orvost a folyosón, akinek ne lógna a nyakában egy sztetoszkóp, amit szinte sose használ, de jelzi, hogy a viselője nem akárki.

Ezzel nem lenne semmi különösebb baj, ha nem kényelmeskednének el, de az örök törvény itt is érvényesül, ahol nincs verseny, ott elmarad a fejlődés. Ki merem jelenteni, hogy az összes diszciplína közül az orvosi van a legjobban elmaradva. Ez azt is jelenti, hogy oda jelentkeznek a legkevésbé tehetséges, de ambiciózus fiatalok. Ezek mindent megtanulnak, amik elő van írva, de többnyire képtelenek önállóan gondolkodni. Aztán jön egy COVID-19 járvány, és alig tudunk még róla valamit, mert nem tanították az egyetemen. Kénytelen vagyok csekély tudásommal hangosan gondolkodni.

Az nyilvánvaló, hogy a járvány elsősorban az idősebbek közül szedi áldozatait. Ezt észlelni nem különösebben nehéz. Minél idősebb valakik, a fertőzés után annál nagyobb eséllyel halálozik el. Induljunk ki ebből. Ha az idősödés fokozza az elhalálozást, akkor kell lenni valaminek, ami a korral növekszik. A „szakemberek” azt állítják, hogy „alapbetegségek” vannak a háttérben. Mik ezek? Elsősorban magas vérnyomás, cukorbetegség. Hát persze idős korban jön elő a hipertónia, a diabétesz. De ezekre van gyógyszer, amit az idős emberek vidáman szednek, és akkor alacsonyan marad a vérnyomás, és alacsonyan marad a vércukor is. Ebből az következik, hogy az idős embernek se a vérnyomása, se a vércukra nem eltérő a fiatalabbakétól. Ez tehát nem lehet az ok. Ok lehetne a gyógyszer, amivel „karbantartja” magát. Magas vérnyomás esetében a gyógyszer család 4-5, családokon belül 6-8 egyed létezik. Az teljesen kizárt, hogy ez mind elősegítené a koronavírus „sikerét”. Ha csak egy bizonyos gyógyszer okozná, akkor az már kiderült volna, hogy nini, minden elhunyt Bizoprololt szedett. Ráadásul az életkor előre haladásával nem szednek egyre több vérnyomáscsökkentőt.

De mi lehet az, amit egyre inkább szednek, és a nők valamivel kevesebbet, mint a férfiak. Én csak egy ilyen gyógyszer családról tudok, azt pedig a koleszterincsökkentő Statinok. A korral a vér koleszterin tartalma fokozatosan nő, miközben az orvosok kötelességüknek érzik, hogy küzdjenek ellene. Tehát felírják a Statinok valamelyikét, amik ugyan (teljesen feleslegesen) csökkentik a koleszterin szintet, de közben károsítják a szervezetet. Mi van, ha a Statinok segítik a vírus aknamunkáját. Nem az életkor miatt van egyre több elhalás, hanem az egyre több Statin miatt, ami viszont az életkorral arányosan növekszik.

Az időskori immunrendszer gyengülés nem tűnik megfelelő oknak, mert a halál leggyakoribb oka a citokinvihar immunrendszer nélkül nem léphet fel.

Valaki utánanézhetne az elgondolásom helyességének. Számomra bosszantó, amikor az idős emberek halálát alapbetegségekre kenik. A magas vérnyomás és a kettestípusú diabétesz nem alapbetegség, hanem a szervezet időskori állapota.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________