2020-07-21 nap bejegyzései

(3257) A Józan ész halála

Tibor bá’ fordítása online

 

A London Times „kegyelet” rovatában megjelent ma egy végső búcsúztatás:

Tanuld meg, mikor kell abbahagyni.

Ki korán kel, aranyat lel.

Az élet nem csupa habos torta.

Lehet, hogy én hibáztam.

A Józan Ész egyszerű, takarékos életet élt (csak addig nyújtózkodj, ameddig a takarod ér) megbízható stratégiával (a gyerek engedelmeskedik, nem a felnőtt).

Egészsége gyors romlásnak indult, amikor jó-szándékú, de mindenre kiterjedő szabályok születtek. Olyan esetek mint: egy 6 éves kisfiút megvádoltak azzal, hogy egy osztálytársát megpuszilva szexuálisan zaklatta. Egy tinédzser iskolalátogatását felfüggesztették, mert ebéd után megmosta a fogát. Egy tanárt kirúgtak, mert egy engedetlen tanulót rendre utasított, csak rontottak egészségi állapotán.

A Józan Ész alól kicsúszott a talaj, amikor szülők megtámadták a tanárokat, amiért rakoncátlan gyerekeik megfegyelmezését elmulasztva, átvették a szülői kötelességeket. Egészsége még tovább romlott, amikor az iskolától megkövetelték, hogy kikérjék a szülők engedélyét a diák ellátását aszpirinnel vagy UV sugárzást gátló kenőccsel, de ne legyen kötelességük értesíteni a szülőket, amikor egy diák teherbe esik és abortuszra jelentkezik.

A Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a vallás üzleti vállalkozássá vált, és amikor a bűnöző kedvezőbb ellátásban részesült, mint az áldozatuk.

A Józan Ész vereséget szenvedett, amikor kiderült, hogy saját otthonodban nem védheted meg magad egy betörőtől, és ha megteszed a betörő beperelhet testi sértésért.

Végül a Józan Ész végleg bedobta a törölközőt, amikor egy nő nem vette észre, hogy a rendelt kávéját forrón szolgálták fel, a szoknyájára löttyintve megégette magát, amiért hatalmas kártérítést kapott a kávéfőzőtől.

Józan Észt halálában megelőzték:

Szülei: Igazság és Bizalom,

Felesége: Diszkréció

Leánya: Felelősség

Fia: Ésszerűség

A Józan Észt túlélte 5 mostohatestvére:

Ismerem a jogaimat,

Most akarom,

Ezért valaki más felel,

Áldozat vagyok,

Fizess nekem semmiért!

Temetésére csak kevesen mentek el, mert csak néhányan vették észre távozását.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________